Paras aurinkopaneeli (2024) – Vertailussa 7 parasta

paras aurinkopaneeli vertailu

Aurinkopaneelit ovat yhä suositumpi energianlähde maailmassa kaikille, jotka etsii yhä enemmän kestäviä ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja perinteisille energiamuodoille.

Tämä on johtanut siihen, että aurinkopaneelien valikoima on kasvanut huimasti viime vuosina, mikä saattaa vaikeuttaa parhaan vaihtoehdon valitsemista. Käymme läpi niiden ominaisuudet, tehokkuuden, kestävyyden ja energiantuotannon, jotta voit valita itsellesi parhaan vaihtoehdon.

Jos haussa on isompi määrä aurinkopaneeleja asennuksen kera esimerkiksi omakotitaloon voit suorittaa aurinkopaneelien ja niiden asennuksen kilpailuttamisen Solle -verkkopalvelun kautta.

Valitsemalla oikean aurinkopaneelin, voit säästää energiaa ja rahaa pitkällä aikavälillä, samalla kun autat ympäristöä vähentämällä hiilidioksidipäästöjä.

Parhaat aurinkopaneelit vertailussa

 1. Paras aurinkopaneeli – Solis Pv Invertteri S5-GR3P10K.
 2. Hyvä aurinkopaneelisetti – Aurinkopaneelisetti 16 Full Black.
 3. Hyvä aurinkopaneeli – IBC SOLAR MonoSol 405 MS10-HC.
 4. Paras kannettava aurinkopaneeli – SUNWIND 102720 120 W.
 5. Taipuisa aurinkopaneeli – ProUser varavirta ja paneeli.
 6. Pieni aurinkopaneeli – SANDBERG Solar Charger 13W USB.
 7. Tehokas aurinkopaneeli – SANDBERG Solar Charger 200W.

1. Paras aurinkopaneeli: Solis Pv Invertteri S5-GR3P10K

Paras aurinkopaneeli

Vertailumme paras aurinkopaneeli on tehokkain ja luotettavin. Solis Pv Invertteri S5-GR3P10K 10kW ei ainoastaan tarjoa huippuluokan suorituskykyä, vaan se on myös suunniteltu pitämään kotisi turvallisena. Kotelointiluokalla IP66 varustettu invertteri kestää ankaria sääolosuhteita, ja AFCI-suojaus vähentää tulipalojen riskiä merkittävästi.

Ominaisuudet:

 • Maksimitehokkuus 98,7 %: Nauti lähes täydellisestä energiantuotannosta ja hyödynnä aurinkopaneelisi täysi potentiaali.
 • Virta jopa 16A: Korkea virrankesto takaa laitteiden tehokkaan toiminnan ja vakauden.
 • Laaja jännitealue ja pieni käynnistysjännite: Käynnistyy helposti ja toimii luotettavasti erilaisissa jänniteolosuhteissa.
 • Tehdastakuu 10 vuotta: Pitkä takuu antaa mielenrauhaa ja varmuuden siitä, että investointisi on turvattu.
 • Kompakti sekä helppo asentaa ja huoltaa: Suunniteltu olemaan käyttäjäystävällinen ja kustannustehokas, asennus ja ylläpito sujuvat vaivattomasti.
 • > 150 % DC/AC-suhde: Mahdollistaa suuritehoisten moduulien käytön, mikä vähentää asennuskustannuksia ja maksimoi energian tuotannon.

Solis Pv Invertteri S5-GR3P10K tukee myös etäpäivityksiä ja -hallintaa SolisCloudin avulla. Kun rekisteröidyt SolisCloudiin, voit seurata ja hallita invertterisi suorituskykyä mistä tahansa, milloin tahansa.

Solis-valvontajärjestelmä on suunniteltu helpottamaan aurinkosähkövoimalan huoltoa ja ylläpitoa. Kauko-ohjaus ja plug and play -yhteys tekevät järjestelmän käytöstä yksinkertaista ja kätevää. Voit luottaa siihen, että Solis tarjoaa parhaan mahdollisen tuen ja suorituskyvyn aurinkovoimalaasi varten.

2. Hyvä aurinkopaneelisetti: Aurinkopaneelisetti 16 Full Black

Hyvä aurinkopaneelisetti

Tutustu huippuluokan aurinkopaneelisettiin, joka yhdistää tyylikkyyden ja tehokkuuden – Aurinkopaneelisetti 16 Full Black. Tämä setti sisältää Solis Pv Invertteri S5-GR3P6K 6kW ja 16 Longi HI-MO5 Mono 405W aurinkopaneelia, tarjoten täydellisen ratkaisun energiaomavaraisuuteen.

Solis Pv Invertteri S5-GR3P6K 6kW on suunniteltu täyttämään kaikki modernit aurinkovoimalan tarpeet. Se on tehokas ja turvallinen, sillä sen kotelointiluokka on IP66 ja AFCI-suojaus vähentää tulipalojen riskiä merkittävästi. Laitteen etäpäivitys ja -hallinta onnistuvat helposti SolisCloudin avulla, mikä tekee käytöstä vaivatonta ja kätevää. Invertterin maksimitehokkuus on 98,7 %, mikä takaa optimaalisen energian hyödyntämisen.

Laite kestää korkeaa virtaa jopa 16A, ja sen laaja jännitealue sekä pieni käynnistysjännite varmistavat luotettavan toiminnan monenlaisissa olosuhteissa. Tehdastakuu on 10 vuotta, mikä tuo käyttäjälle mielenrauhaa. Kompaktin kokonsa ansiosta laite on helppo asentaa ja huoltaa. Lisäksi yli 150 % DC/AC-suhde mahdollistaa suuritehoisten moduulien käytön, mikä vähentää asennuskustannuksia.

Solis-valvontajärjestelmä, johon kuuluu Solis Pv Invertteri S3 Wifi St, keskittyy aurinkosähkövoimalan huoltotoimintaan ja ylläpitoon. Etäyhteydellä toimiva järjestelmä tarjoaa tarkkaa data-analyysiä ja vikahälytyksiä, varmistaen tuotteiden vakaamman ja luotettavamman toiminnan.

Wifi-tikun ansiosta järjestelmän käyttöönotto on nopeaa ja helppoa. Reaaliaikainen valvonta ja selkeä tilanilmaisin mahdollistavat järjestelmän seurannan ja tilan tarkistamisen yhdellä vilkaisulla. RESET-painike helpottaa virheenkorjausta, mikä tekee järjestelmän käytöstä entistä sujuvampaa.

Longi HI-MO5 Mono 405W aurinkopaneelit ovat tyylikkäitä täysin mustia yksikiteisiä Half Cut -paneeleita. Ne tarjoavat erinomaisen hyötysuhteen ja pitkän aikavälin luotettavuuden.

Half Cut -tekniikka vähentää hukkalämpöä ja lisää sähkön tuotantoa. Paneelit soveltuvat monenlaisiin projekteihin ja tarjoavat edistyksellistä tekniikkaa, joka maksimoi energiatehokkuuden. Korkea laatu takaa pitkän elinkaaren, ja busbar Half Cut -kennot varmistavat maksimaalisen energiatehokkuuden. Aurinkopaneelien musta väri tuo settiin tyylikkään ulkonäön.

Tekniset tiedot kertovat avoimen virtapiirin jännitteen olevan 37,15 V ja järjestelmäjännitteen (maks.) 1000 V. Paneelien teho on 405 Wp, ja ne koostuvat 108 yksikidekennosta. Liitäntäkaapeli on mukana, ja sen pituus on 1200 mm.

Top Cable HF H1Z2Z2-K aurinkopaneelikaapeli on suunniteltu erityisesti aurinkopaneelijärjestelmiin. Tämä hienosäikeinen kaapeli voidaan asentaa maahan tai veteen, ja se on halogeenivapaa sekä UV-säteilyn kestävä. Standardin EN 50618 mukainen kaapeli kestää normaaleissa olosuhteissa vähintään 25 vuotta. Kaapelin käyttöalueen lämpötila on -40 °C … + 90 °C, ja sen nimellisjännite on AC 1 kV/1 kV ja DC 1,5 kV.

3. Hyvä aurinkopaneeli: IBC SOLAR MonoSol 405 MS10-HC

Paras kannettava aurinkopaneeli

Vertailumme hyvä aurinkopaneeli on IBC SOLAR MonoSol 405 MS10-HC, joka yhdistää korkean laadun ja tyylikkään ulkonäön. Sen musta kehys ja valkoinen taustalevy luovat tyylikkään ilmeen ja sopivat täydellisesti moderneihin rakennuksiin.

Paneelin mitat ovat 1722x1134x30 mm, ja sen tehon toleranssi on erinomainen (–0/+3%), joka varmistaa sen, että paneeli tuottaa korkeaa tehokkuutta ja luotettavuutta vuosikymmenien ajan.

IBC Solar MonoSol 405 MS10-HC on myös erittäin kestävä ja mekaanisesti vahva. Se kestää jopa 5400 Pa:n mekaanisen kuormankestävyyden, mikä tarkoittaa, että se kestää jopa erittäin vaativissa sääolosuhteissa.

Lisäksi paneelissa on vähentynyt varjovaikutus, mikä tarkoittaa sitä, että se tuottaa korkeaa tehokkuutta myös varjoisilla alueilla. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan kaikille, jotka haluavat hyödyntää aurinkoenergiaa tehokkaasti ja kestävästi.

4. Paras kannettava aurinkopaneeli: SUNWIND 102720 120 W

Paras kannettava aurinkopaneeli

Sunwind 102720 on kätevä ja kompakti aurinkopaneeli, joka on suunniteltu liikkuvaa elämäntapaa varten. Tämä aurinkopaneeli voidaan taittaa kokoon helposti, mikä tekee siitä erittäin helppokäyttöisen ja kuljetettavan.

Tehokkuudeltaan tämä aurinkopaneeli ei jätä ketään kylmäksi, sillä sen tehokkuus on jopa 120 W. Lisäksi sen latausvirta on maksimissaan 6,5 A, joka tarkoittaa sitä, että se lataa laitteet nopeasti ja tehokkaasti. Tämä tekee Sunwind 102720:sta erinomaisen valinnan kaikille, jotka haluavat käyttää aurinkoenergiaa liikkuessaan.

Tämä aurinkopaneeli on myös erittäin kestävä ja suojattu ympäristöolosuhteilta. Sen kestävä rakenne ja laadukkaat materiaalit tekevät siitä erinomaisen valinnan kaikille, jotka haluavat luottaa aurinkoenergiaan matkustaessaan tai retkeillessään.

Sunwind 102720 on täydellinen valinta kaikille, jotka haluavat käyttää aurinkoenergiaa liikkuvassa elämäntavassa, mutta haluavat samalla käyttää korkealaatuista ja tehokasta aurinkopaneelia, joka on helppo kuljettaa ja käyttää.

5. Taipuisa aurinkopaneeli: ProUser varavirta ja paneeli

Taipuisa aurinkopaneeli

ProUser Varavirtalähde ja aurinkopaneeli 10000 mAh on erinomainen ratkaisu kaikille, jotka haluavat käyttää luotettavaa ja tehokasta varavirtalähdettä liikkuessaan tai retkeillessään. Tämä varavirtalähde on varustettu aurinkopaneelilla, jonka avulla voit ladata sen päivällä auringonvalossa, kun olet esimerkiksi metsässä kävelemässä.

Aurinkopaneelin voi taitella kolmeen kerrokseen, jolloin se on helppo kuljettaa mukana repussa eikä vie paljoa tilaa. Varavirtalähteen kapasiteetti on 10000 mAh, mikä riittää hyvin useisiin latauksiin ja takaa sen, että sinulla on aina virtaa käytössäsi.

Tämä varavirtalähde on suunniteltu kestämään vaativissa olosuhteissa ja sen kestävä rakenne suojaa sitä kolhuilta ja kosteudelta. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan kaikille, jotka haluavat käyttää aurinkoenergiaa ja varmistaa, että heillä on aina virtaa käytössään.

ProUser Varavirtalähde ja aurinkopaneeli 10000 mAh on täydellinen valinta kaikille, jotka haluavat hyödyntää aurinkoenergiaa liikkuessaan tai retkeillessään, mutta samalla haluavat käyttää korkealaatuista ja luotettavaa varavirtalähdettä.

6. Pieni aurinkopaneeli: SANDBERG Solar Charger 13W USB

Pieni aurinkopaneeli

SANDBERG Solar Charger 13W USB on tehokas aurinkopaneelilla varustettu ulkona käytettävä laturi, joka mahdollistaa laitteidesi lataamisen missä tahansa auringonpaisteessa. Tämä laturi on varustettu kahdella USB 2.0 -portilla, joten voit ladata samanaikaisesti kahta laitetta, kuten älypuhelinta, tablettia tai voimapankkia.

Tämä aurinkopaneelilla varustettu laturi on suunniteltu erityisesti ulkokäyttöön ja sen kestävä rakenne suojaa sitä sään ja kosteuden vaikutuksilta. Sen kompakti koko ja kevyt rakenne tekevät siitä erinomaisen valinnan kaikille, jotka haluavat käyttää aurinkoenergiaa matkustaessaan tai retkeillessään.

SANDBERG Solar Charger 13W USB:n ulostulon jännite on enintään 6 V, mikä riittää useimpien laitteiden lataamiseen. Sen musta ja keltainen värimaailma tekee siitä tyylikkään ja modernin ulkonäön, joka sopii hyvin kaikkiin ympäristöihin.

Yhdistä SANDBERG Solar Charger 13W USB:n aurinkopaneelien tehokkuus ja kestävyys, ja sinulla on luotettava ja käytännöllinen aurinkolaturi, joka varmistaa, että laitteesi ovat aina ladattuina ja valmiina käyttöön, missä tahansa oletkin.

7. Tehokas aurinkopaneeli: SANDBERG Solar Charger 200W

Tehokas aurinkopaneeli

SANDBERG Solar Charger 200W on tehokas ja korkealaatuinen aurinkopaneelilla varustettu laturi, joka tarjoaa huippuluokan suorituskyvyn ja luotettavuuden. Tämä laturi on suunniteltu erityisesti vaativiin olosuhteisiin, joissa tarvitaan suurta määrää energiaa ja kestävyyttä.

Sen tehokas 200 W aurinkopaneeli tarjoaa erinomaisen energiantuoton, joka riittää suurenkin laitemäärän lataamiseen. Lisäksi sen kestävä rakenne suojaa sitä sään ja kosteuden vaikutuksilta, joten se kestää haastavissakin olosuhteissa.

SANDBERG Solar Charger 200W on erinomainen valinta kaikille, jotka tarvitsevat suurta määrää energiaa matkustaessaan, retkeillessään tai vaikkapa veneillessään. Sen kätevä kantokahva ja taitettavat jalat tekevät siitä helpon kuljettaa ja asentaa mihin tahansa ympäristöön.

Sen monipuolinen ulostulomahdollisuus sisältää kaksi USB 2.0 -porttia ja kaksi DC-liitäntää, joten voit ladata useita laitteita samanaikaisesti. Sen musta ja keltainen värimaailma tekee siitä tyylikkään ja modernin näköisen, joka sopii hyvin kaikkiin ympäristöihin.

SANDBERG Solar Charger 200W on huippuluokan aurinkopaneelilla varustettu laturi, joka tarjoaa käyttäjilleen huippuluokan suorituskyvyn ja kestävyyden, missä tahansa oletkin.

Miten valita paras aurinkopaneeli?

Aurinkopaneelien suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina ympäristötietoisuuden ja kestävän energian kysynnän myötä. Kun aurinkopaneelien tekniikka on kehittynyt ja hintojen laskettua, yhä useampi kuluttaja harkitsee aurinkopaneelin hankkimista.

Kun valitset aurinkopaneelia, on suositeltavaa ottaa huomioon muutamia tekijöitä, jotta löydät juuri sinulle sopivan vaihtoehdon.

 1. Tehokkuus: Tehokas aurinkopaneeli tuottaa enemmän sähköä vähemmällä auringonvalolla. Tarkista paneelin tehokkuus, joka ilmoitetaan yleensä prosentteina. Mitä suurempi prosentti, sitä tehokkaampi aurinkopaneeli on.
 2. Koko: Pienet paneelit ovat helpompi asentaa ja kuljettaa, mutta ne eivät välttämättä tuota tarpeeksi sähköä suurempiin tarpeisiin. Suuremmat paneelit ovat tehokkaampia, mutta ne voivat olla hankalampia asentaa.
 3. Kestävyys: Aurinkopaneelit altistuvat erilaisille sääolosuhteille, joten kestävyys on myös huomionarvoista. Valitse aurinkopaneeli, joka on valmistettu kestävistä materiaaleista ja joka on suunniteltu kestämään äärimmäisiä sääolosuhteita.
 4. Hinta: Hinta on oleellista, kun valitaan aurinkopaneelia. Halvempi aurinkopaneeli ei välttämättä ole aina paras valinta, mutta myöskään kallein ei takaa parasta laatua. Harkitse hintaa yhdessä muiden tekijöiden kanssa, kuten tehokkuus ja kestävyys.
 5. Asennus: Lopuksi, harkitse aurinkopaneelin asennusta. Onko sinulla tilaa asentaa paneeli kattoon tai maahan? Haluatko siirrettävän aurinkopaneelin, jota voit käyttää matkoilla tai retkillä? Mieti, millainen asennus sopii sinulle parhaiten.

Yksikiteinen vai monikiteinen aurinkopaneeli?

Aurinkopaneelien valinnassa pitää päättää haluaako yksikiteisen vai monikiteisen aurinkopaneelin. Tässä alapuolella käymme läpi näiden kahden paneelityypin eroja ja hyötyjä, jotta voit tehdä informoidun päätöksen. Kaikki aurinkopaneelit valmistetaan toki piistä, mutta niiden välillä on eroja.

Yksikiteiset aurinkopaneelit tunnetaan myös nimellä monokidepaneelit, ja ne ovat yleisesti käytössä ympäri maailmaa. Yksikiteisten paneelien valmistuksessa käytetään yhtä ainoaa kiteenmuotoista piilevyä, mikä tekee niistä erittäin tehokkaita ja kestäviä. Ne ovat myös hieman kalliimpia valmistaa kuin monikidepaneelit, mutta niiden korkeampi hyötysuhde ja parempi suorituskyky tekevät niistä suositun valinnan monille.

Monikidepaneelit, joita kutsutaan myös polykidepaneeleiksi, ovat yleensä halvempia kuin yksikiteiset paneelit, sillä niiden valmistuksessa käytetään useampaa kuin yhtä piilevyä. Tämä voi johtaa hieman alhaisempaan hyötysuhteeseen ja suorituskykyyn verrattuna yksikiteisiin paneleihin, mutta ne ovat yleensä erittäin luotettavia ja sopivat hyvin moniin käyttötarkoituksiin.

Yksikiteiset paneelit ovat yleensä suositeltava valinta, jos tilaa on rajoitetusti tai jos halutaan maksimoida aurinkoenergian hyödyntäminen. Ne ovat erittäin tehokkaita ja kestäviä, ja niitä käytetään usein esimerkiksi asuin- ja teollisuusrakennusten katoilla sekä suurissa aurinkovoimaloissa. Monikidepaneelit ovat yleensä halvempia ja ne sopivat hyvin pienempiin järjestelmiin tai alueille, joissa tila on rajoitetumpaa.

Kun valitset aurinkopaneelia, on tärkeää harkita käyttötarkoitusta, käytettävissä olevaa tilaa, hintaa sekä paneelin hyötysuhdetta ja suorituskykyä. Olipa valintasi sitten yksikiteinen tai monikiteinen aurinkopaneeli, aurinkoenergian hyödyntäminen on kestävä valinta, joka auttaa vähentämään hiilijalanjälkeä ja säästämään energiaa pitkällä aikavälillä.

P-tyypin vai N-tyypin aurinkopaneeli?

Aurinkopaneeleilla on erilaisia tyyppejä ja yleisimmät niistä ovat P-tyypin ja N-tyypin aurinkopaneelit. P-tyypin paneelit ovat olleet markkinoilla jo pitkään, mutta N-tyypin paneelit ovat tulleet suosituksi viime vuosina niiden paremman tehokkuuden ja kestävyyden vuoksi.

P-tyypin aurinkopaneelit valmistetaan piikiteistä, joissa on vain yksi p- tai n-tyyppinen puoli. Tämä rakenne aiheuttaa kuitenkin häviöitä energiankulussa, sillä sähkö varastoituu vain yhdelle puolelle.

N-tyypin aurinkopaneeleissa on sen sijaan kaksi p- ja n-tyyppistä puolta, mikä mahdollistaa paremman tehokkuuden ja kestävyyden. Tämä johtuu siitä, että elektronit pystyvät liikkumaan vapaammin molempiin suuntiin.

N-tyypin aurinkopaneelit ovat myös paremmin säänkestäviä, sillä ne kestävät paremmin lämpötilanvaihteluita ja voivat toimia paremmin heikossa valossa tai varjossa. Ne ovat myös vähemmän alttiita degradointiin, joka voi johtaa tehon menetykseen ajan mittaan.

Kuitenkin, vaikka N-tyypin aurinkopaneelit ovat tehokkaampia ja kestävämpiä kuin P-tyypin paneelit, ne ovat yleensä myös kalliimpia. Siksi, valitessa aurinkopaneeleita, on tärkeää ottaa huomioon henkilökohtaiset tarpeet, budjetti ja sijainti.

Lasi vai muovi aurinkopaneeli?

Aurinkopaneelien valmistuksessa on useita eri vaihtoehtoja, kun puhutaan paneelin katemateriaalista

Lasipaneelit ovat perinteisesti olleet yleisempiä, koska ne tarjoavat paremman suojan elementtejä vastaan. Lasipaneelit ovat myös kestävämpiä, eivätkä ne naarmuunnu helposti. Ne myös pitävät paremmin muotonsa ja kestävät paremmin korkeita lämpötiloja kuin muovipaneelit. Lisäksi lasipaneelit ovat yleensä kauniimpia ja niillä on parempi läpinäkyvyys.

Muovipaneelit sen sijaan ovat kevyempiä ja helpommin käsiteltävissä, joten niiden asentaminen on helpompaa ja nopeampaa. Muovipaneelit ovat myös edullisempia kuin lasipaneelit, ja ne ovat parempia materiaaleja kylmempiin ilmastoihin, koska ne eivät halkea helposti. Muovipaneelit ovat myös joustavampia kuin lasipaneelit, mikä tekee niistä sopivia asennettaviksi epäsäännöllisille pinnoille.

Kumpi sitten on parempi? Se riippuu käyttökohteesta ja olosuhteista. Jos tarvitset kestävämpää ja pitkäikäisempää paneelia, lasipaneeli on parempi valinta. Mutta jos etsit edullisempaa ja kevyempää paneelia, joka sopii paremmin kylmempiin ilmastoihin ja epäsäännöllisille pinnoille, muovipaneeli voi olla parempi vaihtoehto.

Lopullinen päätös riippuu siis siitä, mitä tarvitset aurinkopaneelilta. Kannattaa myös muistaa, että on olemassa muitakin materiaalivaihtoehtoja, kuten akryyli, joka voi olla hyvä kompromissi kestävyyden ja hinta-laatusuhteen välillä.

Aurinkopaneeli kokemuksia

Aurinkopaneelit ovat yhä suositumpia ratkaisuja energianlähteiksi, kun ympäristöystävällisyydestä ja kustannussäästöistä on kyse. Lue myös paras aggregaatti vertailu. Mutta miten onnistuu aurinkopaneelin valinta ja onko se todella sen arvoista?

Olemme haastatelleet kolmea henkilöä, jotka ovat asentaneet aurinkopaneeleja omiin koteihinsa. Mikael, Pauliina ja Teuvo kertovat nyt kokemuksistaan ja mielipiteistään aiheesta.

Mikael, 34-vuotias insinööri, asensi aurinkopaneelit omakotitaloonsa noin kaksi vuotta sitten. Hän kertoo, että hänellä on nyt vähintään puolet pienempi sähkölasku kuin ennen. ”Se on suuri säästö, joka kannattaa huomioida pitkällä tähtäimellä”, Mikael sanoo. ”Aurinkopaneelit ovat olleet luotettavia ja toimineet moitteettomasti alusta asti.”

Pauliina, 42-vuotias opettaja, on myös tyytyväinen aurinkopaneeleihinsa. Hän asensi paneelit kesämökilleen kolme vuotta sitten ja on nyt onnellinen, että hän teki sen. ”Se on ollut helppo ja kätevä ratkaisu”, hän sanoo. ”Sähköä on aina saatavilla, eikä minun tarvitse huolehtia liian korkeista laskuista.”

Teuvo, 75-vuotias eläkeläinen, asensi aurinkopaneelit vuosi sitten mökilleen. Hän sanoo, että paneelit ovat olleet suuri apu hänelle ja hänen vaimolleen, jotka ovat eläkeläisiä. ”Se on auttanut meitä pienentämään kuluja ja tuntuu hyvältä tehdä jotain ympäristön hyväksi”, hän sanoo. ”Olemme huomanneet, että paneelit ovat olleet todella luotettavia ja tehokkaita.”

Kaikki kolme haastateltavaa suosittelevat aurinkopaneeleja ja heidän kokemuksensa ovat olleet positiivisia. Se on sijoitus, joka on tehokas, ympäristöystävällinen ja kannattava pitkällä tähtäimellä.

Mikä on tehokas aurinkopaneeli?

Aurinkopaneelien tehokkuus määritellään paneelin tuottaman sähkötehon suhteena siihen osuvan auringon energiamäärään.

Nykyisin markkinoilla on saatavilla useita eri tyyppisiä aurinkopaneeleita, joilla on erilainen tehokkuus. Tämä johtuu pääasiassa paneelien teknologisista eroista ja rakenteista.

Yksi tehokkaimmista aurinkopaneelityypeistä on monikiteinen aurinkopaneeli, joka voi tuottaa jopa 22 %:n tehokkuuden. Monikiteiset paneelit ovat yleensä myös edullisempia kuin yksikiteiset paneelit. Ne toimivat hyvin alhaisissa valaistusolosuhteissa, kuten pilvisinä päivinä tai varjoisilla alueilla.

Toinen tehokas aurinkopaneelityyppi on yksikiteinen paneeli, joka voi tuottaa jopa 24 %:n tehokkuuden. Yksikiteiset paneelit ovat yleensä kalliimpia kuin monikiteiset paneelit, mutta ne ovat myös kestävämpiä ja pidempikestoisia. Yksikiteisten paneelien valmistusprosessi on myös hieman monimutkaisempi kuin monikiteisten paneelien.

Kannattaako aurinkopaneelien osto?

Aurinkopaneelijärjestelmä on erinomainen tapa säästää rahaa ja vähentää hiilijalanjälkeäsi, mutta kuinka kauan kestää, ennen kuin se maksaa itsensä takaisin?

Aurinkopaneelijärjestelmän takaisinmaksuaika riippuu useista tekijöistä, kuten aurinkopaneelien hinnasta, sähkön hintatasosta ja järjestelmän koosta. Yleensä aurinkopaneelijärjestelmä maksaa itsensä takaisin noin 5-10 vuoden kuluessa.

Mitä enemmän aurinkopaneeleja ja muita tarvittavia komponentteja järjestelmään tarvitaan, sitä kalliimpi järjestelmä on ja sitä pidempään kestää sen takaisinmaksu.

Jos sähkön hinta on korkea alueellasi, aurinkopaneelijärjestelmän takaisinmaksuaika on lyhyempi. Tämä johtuu siitä, että säästät enemmän rahaa sähkölaskussasi joka kuukausi.

Mitä suurempi järjestelmä on, sitä enemmän se tuottaa energiaa ja sitä nopeammin se maksaa itsensä takaisin.

Uusimmat

Suositut