Paras tuhkaimuri – Vertailussa parhaat

Paras tuhkaimuri vertailu

Takan tai saunan lämmitys tuo mukanaan paitsi lämpöä ja tunnelmaa, myös tuhkaa. Kukaan ei nauti tuhkasta, joka leviää ympäri huonetta tai jättää jälkensä matolle. Mutta onneksi meillä on nykyteknologian ansiosta ratkaisu tähän pulmaan: tuhkaimurit.

Nämä laitteet ovat suunniteltu erityisesti tuhkan imurointiin tehokkaasti ja siististi, vähentäen samalla manuaalisen puhdistuksen vaivaa. Mutta mikä näistä laitteista on paras valinta juuri sinulle?

Tässä artikkelissa otamme suurennuslasin alle markkinoiden parhaat tuhkaimurit, jotta voit tehdä informoidun päätöksen ja nauttia puhtaammasta kodista.

Vertailussa parhaat tuhkaimurit:

 1. Tarmo tuhkaimuri – Paras tuhkaimuri.
 2. Vorel tuhkaimuri 800W – Hyvä tuhkaimuri.
 3. Bosch Gas 35 M AFC – Nuohoojan tuhkaimuri.
 4. Timco akkukäyttöinen tuhkaimuri – Akkukäyttöinen tuhkaimuri.
 5. Timco tuhkaimuri 1000 W – Kunnollinen tuhkaimuri.

1. Paras tuhkaimuri: Tarmo tuhkaimuri

Paras tuhkaimuri

Tarmo tuhkaimuri: yhdistelmä tehokkuutta ja käytännöllisyyttä. Kun kyseessä on kodin tulipesien ja tuhkaluukkujen puhdistaminen, Tarmo tuhkaimuri on ehdoton valintasi. Sen ansiosta et enää joudu huolehtimaan tuhkan leviämisestä kotiisi. Puhdistusprosessi on nyt mukavaa ja nopeaa, eikä sinun tarvitse enää katsella harmillisia tuhkapilviä huoneessasi.

Tarmo tuhkaimuri pitää huolen, että kaikki tuhka saadaan pois tulisijasta ja varmistaa, että matot sekä huonekalut ympärilläsi pysyvät puhtaina. Hyvin tyhjennelty tulisija tarkoittaa myös optimaalista palotulosta. Tämän lisäksi imuri on varustettu pestävällä ja vaihdettavalla HEPA-suodattimella, joka takaa parhaan mahdollisen ilmanlaadun.

Mitä tulee teknisiin ominaisuuksiin, Tarmo tuhkaimuri ei petä odotuksiasi. Tehokas 1000 W moottori tarjoaa vahvan imutehon, 21,6 l/s, joka varmistaa, että kaikki tuhka ja roskat saadaan pois. Alipaine on 160 mbar ja sen suuren 18 litran säiliön ansiosta voit puhdistaa useita tulipesiä ennen tyhjennystarvetta. Imuletkun pituus on 1,5 metriä, antaen sinulle riittävästi liikkumavaraa.

Vaikka Tarmo on tehokas, sen melutaso on vain 82 dB(A), joten se ei häiritse kotisi rauhaa. Kokeile itse ja näe, kuinka Tarmo tuhkaimuri tekee tulipesien puhdistamisesta helppoa ja tehokasta!

2. Hyvä tuhkaimuri: Vorel tuhkaimuri 800W

Hyvä tuhkaimuri

Vorel tuhkaimuri 800W: Täydellinen kumppani tulipesien puhdistukseen. Tämä moderni ja tehokas tuhkaimuri on suunniteltu helpottamaan kotisi tulipesien ja uunien puhdistamista tuhkasta. Musta metallisäiliö, joka on kapasiteetiltaan 18 litraa, ei ainoastaan anna laitteelle tyylikästä ulkonäköä, vaan se on myös kestävä ja luotettava.

Vorel tuhkaimuri varmistaa, että ilma ympärilläsi pysyy puhtaana, kiitos sen monivaiheisen suodatusjärjestelmän. HEPA-suodatin yhdessä kangassuodattimen kanssa takaa, että pienimmätkin partikkelit jäävät laitteen sisään. Lämmönkestävä imuletku, joka on metrin mittainen ja päättyy 23 cm alumiinipäähän, tekee laitteesta erittäin kestävän ja helposti käsiteltävän kuumissakin olosuhteissa.

Yksi erottuva piirre on puhaltimen toiminto, joka laajentaa laitteen käyttömahdollisuuksia, antaen sinulle vapauden puhdistaa ja puhallettaa tarpeen mukaan. Taitettava kahva tekee laitteen siirtämisestä helppoa ja vaivatonta, ja 3 metrin virtakaapeli antaa sinulle tarvittavan liikkumavapauden työskennellessäsi. Moottorin teho on vaikuttava 800 W ja tuottaa tyhjiön 14 kPa, joka varmistaa, että kaikki tuhka ja jäämät poistetaan tehokkaasti. Koe itse Vorel tuhkaimurin erinomainen suorituskyky ja tee tulisijasi puhdistuksesta entistä vaivattomampaa!

3. Nuohoojan tuhkaimuri: Bosch Gas 35 M AFC

Nuohoojan tuhkaimuri

Jos haussa on nuohoojallekin kelpaava tuhkaimuri on Bosch Gas 35 M AFC loistava valinta. Tehokkaalla 2500 W:n moottorillaan tämä imuri on suunniteltu poistamaan tuhkaa ja roskia nopeasti ja tehokkaasti. Sen M-luokan arvioitu suodatus varmistaa, että jopa 99,9 prosenttia pölystä jää imurin sisälle, takaamalla puhtaan ja turvallisen ympäristön.

Varustettuna tilavalla 35 litran säiliöllä sekä märkä- että kuivaimurointiin, tämä imuri selviytyy mistä tahansa siivoustyöstä helposti. Mutta se, mikä todella erottaa sen, on sen automaattinen suodattimen puhdistusjärjestelmä, joka aktivoituu joka 15. sekunti, varmistaen tasaisen ja optimaalisen imutehon koko käytön ajan.

Suunniteltu luotettavuutta ja kestävyyttä silmällä pitäen, Bosch Gas 35 M AFC -tuhkaimuri on luotettava kumppani niin ammattilaisille kuin kotikäyttäjillekin, jotka etsivät huippuluokan suorituskykyä ja mielenrauhaa tuhkanpoistotöihin. Hyvästi pöly ja roskat, ja tervetuloa uuteen puhtauden aikaan Boschin kanssa.

4. Akkukäyttöinen tuhkaimuri: Timco akkukäyttöinen tuhkaimuri

Akkukäyttöinen tuhkaimuri

Timco akkukäyttöinen tuhkaimuri tarjoaa vapauden liikkua missä tahansa ilman sähköpistokkeita, ja se toimii vaivattomasti sekä Makita että Jonköping akuilla.

Varustettuna F9-luokan HEPA-suodattimella, tämä tuhkaimuri varmistaa erinomaisen puhdistustuloksen, joka pitää ilman raikkaana ja puhtaana. Sen 12 litran tuhkasäiliö tarjoaa runsaasti tilaa tuhkan keräämiseen, ja sen maalattu teräsrakenne takaa kestävyyden ja luotettavuuden.

Tehoisa 18 V:n moottori tarjoaa 150 W:n tehon, ja imurin äänitaso on vain 79 dB, joten se sopii erinomaisesti käytettäväksi myös meluisissa ympäristöissä. Ilmamäärä on 10 litraa sekunnissa, joten voit luottaa siihen, että Timco akkukäyttöinen tuhkaimuri tekee siivoustyön nopeasti ja tehokkaasti.

Olipa kyseessä sitten koti, työpaja tai ammattikäyttö, tämä tuhkaimuri on ihanteellinen valinta, joka yhdistää käytännöllisyyden, suorituskyvyn ja kestävyyden.

5. Kunnollinen tuhkaimuri: Timco tuhkaimuri 1000 W

Kunnollinen tuhkaimuri

Timco tuhkaimuri 1000 W: tehokkuutta ja luotettavuutta edulliseen hintaan. Kuvittele elämääsi ilman tuhkaimurin mukavuutta ja tehokkuutta; se on haasteellista, eikö? Mutta Timcon uusi tuhkaimuri tekee elämästäsi helpompaa.

Tämän laitteen 18 litran maalattu terässäiliö takaa, että sinun ei tarvitse tyhjentää sitä jatkuvasti, ja vesipestävä F9-luokan HEPA-suodatin varmistaa, että ilma kotona pysyy raikkaana ja puhtaana.

Ei ole yllättävää, että tämän imurin sydämessä sykkii tehokas 1000 W moottori, joka tarjoaa erinomaisen imutehon ja kestävyyden. Tämä tuhkaimuri ei ole ainoastaan tehokas, vaan myös edullinen, mikä tekee siitä loistavan valinnan jokaiselle, joka etsii laadukasta mutta silti kohtuuhintaista ratkaisua tuhkan puhdistamiseen.

Kun lisäät näihin ominaisuuksiin vielä sen, että laitteen äänitaso on alle 82 dB, tiedät että olet tehnyt oikean valinnan. Ja jännite 230 V / 50 Hz takaa, että Timco tuhkaimuri on yhteensopiva useimpien kotitalouksien kanssa. Kun olet kokeillut Timco tuhkaimuria, et halua enää palata entiseen tapaasi puhdistaa tulipesiä. Luo puhtaampi ja mukavampi kotiympäristö itsellesi ja perheellesi tänään!

Miten valita paras tuhkaimuri?

Tuhkaimurin hankkiminen voi olla yksi parhaista investoinneista kotitalouteesi, erityisesti jos omistat tulisijan tai puulämmitteisen saunan. Nämä laitteet on suunniteltu imuroimaan tuhkaa tehokkaasti ja turvallisesti.

Kuitenkin, kuten minkä tahansa muun laitteen ostossa, on oleellista tietää, mitä etsiä ennen kuin teet ostopäätöksen. Alapuolella jaamme vinkkejä ja ohjeita, jotka auttavat sinua valitsemaan parhaan tuhkaimurin tarpeisiisi.

 • Moottorin teho: Tehokas moottori takaa tehokkaan imutehon, mikä tarkoittaa, että voit puhdistaa tulipesän nopeammin ja tehokkaammin. Kuitenkin, korkeampi teho voi tarkoittaa myös korkeampaa melutasoa, joten tasapainota tarpeesi tehon ja melun suhteen.
 • Suodatinjärjestelmä: Hyvä tuhkaimuri tulisi olla varustettu tehokkaalla suodatusjärjestelmällä, joka estää hienojen tuhkapartikkeleiden pääsyn ilmaan. HEPA-suodattimet ovat erityisen suosittuja, koska ne voivat siepata erittäin pieniä partikkeleita ja estää niitä leviämästä huoneilmaan.
 • Säiliön koko ja materiaali: Valitse tuhkaimuri, jossa on riittävän tilava säiliö, jotta sinun ei tarvitse tyhjentää sitä jatkuvasti. Lisäksi säiliön tulisi olla valmistettu kestävästä materiaalista, kuten metallista, joka ei vahingoitu korkeista lämpötiloista.
 • Lämmönkestävyys: Koska tuhkaimuria käytetään usein kuumien tuhkapartikkeleiden imurointiin, on tärkeää, että sekä itse laite että imuletku ovat lämmönkestäviä.
 • Mukavuus ja liikkuvuus: Tuhkaimurin tulisi olla ergonomisesti muotoiltu, ja siinä tulisi olla kahvat tai pyörät helpottamaan sen siirtämistä. Pidemmät virtajohdot ja imuletkut tarjoavat lisää liikkumavapautta.
 • Hinta ja merkin maine: Vaikka hinta onkin tärkeä tekijä, laadukkaan tuhkaimurin ostamisessa kannattaa ottaa huomioon myös valmistajan maine. Tunnettujen ja luotettavien merkkien valitseminen voi taata paremman suorituskyvyn ja pitkäikäisyyden.
 • Lisäominaisuudet: Jotkut tuhkaimurit tulevat lisäominaisuuksilla, kuten puhaltimella, joka voi olla hyödyllinen tulipesän puhdistamisessa tai tuhkan poistamisessa hankalista paikoista.

Tuhkaimurin valinta ei ole monimutkaista, kun tiedät, mitä etsiä. Tärkeintä on arvioida omat tarpeesi ja verrata niitä eri tuhkaimurien ominaisuuksiin. Oli tarpeesi mikä tahansa, oikean tuhkaimurin valinta tekee tulipesien puhdistuksesta helpompaa, turvallisempaa ja tehokkaampaa.

Tehokas tuhkaimuri on monelle tarpeen

Tuhkaimuria valitessa kannattaa erityisesti keskittyä sen tehokkuutteen, sillä se tuo mukanaan useita etuja. Tuhkaimurit ovat tehokkaita poistamaan tuhkat nopeasti ja helposti, jolloin tulipesän puhdistaminen on nopeaa ja vaivatonta. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, kun koti halutaan pitää siistinä ja turvallisena.

Tehokas tuhkaimuri vähentää pölyn leviämistä ympäriinsä. Tuhkat voivat olla hienojakoisia ja helposti leviäviä, mikä tekee niiden käsittelystä haastavaa perinteisillä siivousvälineillä. Tuhkaimuri sen sijaan poistaa tuhkat tehokkaasti ja suljettujen järjestelmien avulla estää pölyn leviämisen ympäriinsä.

Tuhkaimurin käyttö parantaa tulipesän turvallisuutta, koska tuhkat voivat sisältää kuumia hiiliä, jotka voivat aiheuttaa tulipalon, jos ne eivät ole asianmukaisesti käsiteltyjä. Tehokas tuhkaimuri poistaa nämä hiilet turvallisesti, vähentäen siten tulipalon riskiä.

Tuhkaimuri kokemuksia

Tuhkaimurin hankinta voi olla merkittävä askel kohti helpompaa ja puhtaampaa kotiympäristöä, erityisesti jos kotona on tulisija. Mutta entäpä käyttäjäkokemukset? Tässä artikkelissa kolme suomalaista – Seppo, Jesse ja Ilona – kertovat omat positiiviset kokemuksensa tuhkaimureistaan.

Seppo: ”Olen asunut maalla suurimman osan elämästäni ja puulämmitteinen sauna sekä takka ovat aina olleet osa arkeani. Olin tottunut perinteiseen tapaan puhdistaa tulipesä lapion ja harjan avulla, mutta kaverini suositteli minulle tuhkaimuria. Aluksi olin skeptinen, mutta päätin kuitenkin antaa sille mahdollisuuden.

Ja voi kuinka iloinen olenkaan siitä päätöksestä! Tuhkaimurini on osoittautunut todelliseksi pelastajaksi. Se säästää aikaa, ja ennen kaikkea se vähentää sotkua. Tuhka ei enää leviä ympäri huonetta, ja saunan lämmitys on huomattavasti mukavampaa. En voisi kuvitella palaavani entiseen tapaani!”

Jesse: ”Asun kerrostalossa, mutta minulla on pieni parveketakka, jota käytän kesäiltoina. Vaikka tulisija on pieni, tuhkan puhdistus oli aina sotkuista puuhaa. Sitten törmäsin tuhkaimureihin ja päätin hankkia sellaisen.

Tuhkaimuri on ollut ehdoton pelastus! Se on pienikokoinen ja helppo säilyttää, mutta sen teho yllätti minut täysin. Tuhka imuroituu hetkessä, ja parvekkeeni pysyy siistinä. Täytyy sanoa, että se on yksi parhaista hankinnoistani!”

Ilona: ”Rakastan takkatulen tunnelmaa talvella, mutta inhosin aina sitä hetkeä, kun takka piti puhdistaa. Ostin tuhkaimurin suositusten perusteella, ja se on muuttanut koko takan lämmityskokemuksen.

Tuhkaimurini on niin helppokäyttöinen, ja se poistaa tuhkan tehokkaasti ilman pölypilviä. Lisäksi se on hiljainen, joten voin käyttää sitä myöhään illalla ilman, että herätän koko talon. Olen todella tyytyväinen hankintaani ja suosittelen sitä kaikille!”

Kolme erilaista kokemusta, mutta yksi yhteinen sävel: tuhkaimuri on tehnyt tulipesien puhdistuksesta helpompaa, tehokkaampaa ja siistimpää. Ei ole väliä asutko maaseudulla, kaupungin sydämessä tai jossain siltä väliltä – tuhkaimurista on tullut monille korvaamaton apuväline.

Uusimmat

Suositut