Paras rikkaimuri | Vertailussa 3 parasta

paras rikkaimuri vertailu

Paras rikkaimuri on arjen pelastaja, joka tekee kotisi siistimisestä helppoa ja vaivatonta. Valitettavasti markkinoilla on valtava määrä vaihtoehtoja, mikä voi tehdä oikean rikkaimurin valitsemisesta haastavaa. Mutta älä huoli – olemme täällä auttamassa!

Tässä artikkelissa esittelemme kolme ehdottomasti parasta rikkaimuria, jotka erottuvat kilpailijoistaan niin suorituskyvyn, käytettävyyden kuin kestävyydenkin osalta. Vertailumme perustuu perusteelliseen tutkimukseen ja testaukseen, jotta voimme tarjota sinulle luotettavaa tietoa ja auttaa sinua tekemään valinnan, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi.

Jatka lukemista oppiaksesi, mitkä rikkaimurit ovat nousseet kärkeen vertailussamme. Olitpa sitten etsimässä tehokasta imuria pölyn ja karvojen poistamiseen tai monipuolista laitetta, joka selviää myös vaikeammissa siivoushaasteissa, meillä on sinulle sopiva vaihtoehto. Olemme tehneet kaiken kovan työn puolestasi, joten voit keskittyä vain rikkaimurin valintaan ja nauttia puhtaasta ja raikkaasta kodista.

Vertailussa parhaat rikkaimurit:

 1. Paras rikkaimuri – Gardena EasyClean Li.
 2. Ladattava rikkaimuri – Stihl SEA 20.
 3. Tehokas rikkaimuri – Hikoki R18DSL.

1. Paras rikkaimuri: Gardena EasyClean Li

Paras rikkaimuri

GARDENA EasyClean Li on vertailumme paras rikkaimuri, joka tarjoaa monipuolisen ratkaisun sekä kosteiden että kuivien lian imuroimiseen. Tämä innovatiivinen laite soveltuu lukuisiin eri käyttökohteisiin, joten voit nauttia sen monipuolisuudesta ja tehokkuudesta kaikissa siivoustarpeissasi.

Yksi EasyClean Li:n merkittävimmistä ominaisuuksista on sen erittäin tehokas integroitu Li-Ion-akku, joka antaa sille voimaa käsitellä myös isompia roskia, kosteaa multaa ja lehtiä. Voit luottaa siihen, että tämä rikkaimuri suoriutuu vaativistakin tehtävistä tehokkaasti ja ammattimaisesti.

EasyClean Li:n korkealaatuinen suodatin on suunniteltu varmistamaan suuri imuteho, joten voit olla varma, että se poistaa lian ja pölyn tehokkaasti jättämättä jälkiä. Olipa kyseessä hiekan, murusten tai karvojen imurointi, tämä rikkaimuri tarjoaa huippuluokan suorituskykyä ja puhtaan lopputuloksen.

Rikkaimurin joustavuus ei rajoitu pelkästään sisätiloihin. Sen avulla voit siistiä myös ulkotiloja vaivatta. Olipa kyseessä auton puhdistaminen, terassin tai parvekkeen siivous tai puutarhasta kertyneen roskan poistaminen, EasyClean Li on luotettava kumppani ulkona tehtävissä puhdistustehtävissä.

GARDENA EasyClean Li on suunniteltu kestäväksi ja luotettavaksi rikkaimuriksi, joka kestää aikaa ja tarjoaa tehokasta suorituskykyä pitkäaikaisessa käytössä. Sen kestävä rakenne ja laadukkaat materiaalit tekevät siitä luotettavan valinnan, joka palvelee sinua pitkään.

2. Ladattava rikkaimuri: Stihl SEA 20

Ladattava rikkaimuri

Stihl SEA 20 on täydellinen kumppani pienempien pintojen puhdistukseen, oli kyseessä sitten autotalli, auto, työpaja tai vene. Tämä käytännöllinen akkukäyttöinen ja ladattava rikkaimuri tarjoaa vaivatonta siivousta ja tehokasta pölyn ja lian poistoa kaikissa pienemmissä puhdistustehtävissä.

SEA 20:n kevyt rakenne tekee siitä erittäin kätevän ja helppokäyttöisen. Paino ilman akkua on vain 1,1 kg, mikä tekee siitä kevyen ja ergonomisen kädessä pidettävän laitteen. Voit siirtyä helposti tehtävästä toiseen ilman rasitusta tai väsymystä.

Sen 0,75 litran säiliötilavuus mahdollistaa pidemmän käyttöajan ennen tyhjentämistä, joten voit keskittyä siivoukseen ilman keskeytyksiä. Lisäksi virtausnopeus on 1,026 l/min, mikä tarkoittaa, että SEA 20 pystyy käsittelemään tehokkaasti suuremmankin määrän likaa ja pölyä.

Stihl SEA 20:n nimellisvirta on 10 A ja jännite 10,8 V, mikä tarjoaa tehokkaan suorituskyvyn ja luotettavuuden. Suurin imuteho on 80 mbar, joka takaa erinomaisen pölyn ja lian poiston pieniltä pinnoilta. Voit luottaa siihen, että tämä rikkaimuri tekee tehokasta jälkeä ja jättää pinnat raikkaille ja puhtaiksi.

Akkukäyttöinen rikkaimuri tuo vapautta liikkumiseen ja käytännöllisyyttä siivoukseen. Voit käyttää SEA 20:ta langattomasti ja huolettomasti eri tiloissa ja paikoissa ilman johtojen kanssa taiteilua. Se on erityisen hyödyllinen työkalu, kun tarvitset nopeaa ja tehokasta puhdistusta ilman suurta vaivannäköä.

Stihl SEA 20 on suunniteltu Stihl-merkin korkealaatuisten standardien mukaisesti, mikä takaa sen kestävyyden ja luotettavuuden. Voit luottaa siihen, että tämä rikkaimuri palvelee sinua pitkään ja tarjoaa jatkuvaa suorituskykyä ja tehokasta puhdistusta.

3. Tehokas rikkaimuri: Hikoki R18DSL

Tehokas rikkaimuri

HiKOKI R18DSL on monipuolinen ja tehokas 18 V:n akkukäyttöinen rikkaimuri, joka tarjoaa erinomaisen ratkaisun niin kuiva- kuin märkäimurointiin. Sen 0,67 litran säiliötilavuus takaa riittävän tilan roskille ja nesteille, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan kotiin, autoon, veneeseen, asuntovaunuun tai työpaikalle.

Tämä rikkaimuri on suunniteltu tarjoamaan tehokasta imutehoa, joka selviytyy vaativistakin siivoustöistä. Olipa kyseessä hiekka, pöly tai nestemäinen sotku, R18DSL suoriutuu tehtävästä erinomaisesti ja jättää pinnat puhtaiksi ja raikkaille.

R18DSL:n käytännöllinen, kevyt ja hiljainen muotoilu tekee siitä erittäin helppokäyttöisen. Ergonominen kahva takaa mukavan otteen ja helpottaa siivouksen suorittamista. Voit liikkua vaivattomasti ja käsitellä laitetta pitkiäkin aikoja ilman väsymystä.

Sen läpinäkyvä säiliö mahdollistaa helpon seurannan roskien määrästä ja nesteen tilasta. Tämä auttaa sinua pitämään imurin käyttökunnossa ja tyhjentämään säiliön oikeaan aikaan. Lisäksi R18DSL:n antistaattinen rakenne auttaa välttämään sähköiskuja ja pölyn tarttumista, jolloin siivousprosessi sujuu sujuvasti ja ilman ylimääräisiä komplikaatioita.

HiKOKI R18DSL:n käyttöaika on noin 40 minuuttia 4,0 Ah:n akulla, joka antaa sinulle riittävästi aikaa hoitaa siivous tehtävät tehokkaasti. Sen 18 V:n akun jännite tarjoaa tarvittavan voiman ja suorituskyvyn pitkäkestoiseen käyttöön.

Miten valita paras rikkaimuri?

Rikkaimurit ovat arvokkaita apuvälineitä kodin ja työtilojen siisteyden ylläpitämisessä. Nykypäivän markkinoilla on kuitenkin valtava valikoima erilaisia rikkaimureita, mikä voi tehdä oikean valinnan tekemisestä haastavaa. Löydä itsellesi se paras rikkaimuri.

 • Määrittele käyttötarkoitus: Ennen kuin aloitat rikkaimurin valinnan, on oleellista määrittää, millaisiin puhdistustehtäviin sitä tarvitset. Onko sinulla tarvetta imurointiin kotona, autossa, työtilassa vai ehkä ulkotiloissa? Tarvitaanko rikkaimuria kuivan lian, kosteuden tai jopa nesteiden poistamiseen? Selkeän käyttötarkoituksen määrittäminen auttaa kaventamaan valikoimaa ja löytämään sopivan rikkaimurin.
 • Imuteho ja suorituskyky: Rikkaimurin imuteho ja suorituskyky ovat tärkeitä tekijöitä sen tehokkuuden kannalta. Tutki rikkaimurin teknisiä ominaisuuksia ja tarkista, millainen imuteho ja ilmavirtaus se tarjoaa. Suurempi imuteho ja korkeampi ilmavirtaus takaavat paremman pölyn, lian ja roskien poiston. Lisäksi tarkista, onko rikkaimurissa säädettävä imuteho erilaisten puhdistustarpeiden huomioimiseksi.
 • Käyttömukavuus ja käytettävyys: Rikkaimurin käyttömukavuus vaikuttaa suoraan siihen, kuinka miellyttävä ja tehokas puhdistuskokemus on. Kiinnitä huomiota ergonomiseen muotoiluun, painoon ja kädensijaan, jotka vaikuttavat laitteen käsiteltävyyteen. Langattomat ja kevyet rikkaimurit tarjoavat enemmän liikkumavaraa ja helppoutta käytössä. Lisäksi kannattaa tarkistaa säiliön tilavuus ja helppokäyttöiset ominaisuudet, kuten tyhjennyksen helppous ja suodattimen puhdistettavuus.
 • Akun kesto ja latausaika: Jos valitset akkukäyttöisen rikkaimurin, kiinnitä huomiota akun kestoon ja latausaikaan. Pidempi akun kesto mahdollistaa pidempiä siivousjaksoja ennen lataamista. Lisäksi nopea latausaika vähentää odottelua ja antaa sinulle mahdollisuuden jatkaa siivousta tarvittaessa.
 • Laadukas suodatusjärjestelmä: Hyvä suodatusjärjestelmä on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa rikkaimurin tehokkuuteen ja ilmanlaadun parantamiseen. Tutki, millainen suodatusjärjestelmä rikkaimurissa on ja miten se pystyy poistamaan pienhiukkaset ja allergeenit. HEPA-suodatin (High Efficiency Particulate Air) on erinomainen valinta, joka vangitsee jopa hienoimmat pölyhiukkaset ja allergiat aiheuttavat aineet.
 • Hinta ja takuu: Rikkaimurin hinta vaihtelee merkistä, mallista ja ominaisuuksista riippuen. Määritä budjetti, johon olet valmis investoimaan, mutta älä unohda myöskään laadun ja ominaisuuksien merkitystä. Vertaile eri vaihtoehtoja ja punnitse hinta-suorituskyky-suhde. Lisäksi tarkista rikkaimurin takuuehdot ja huoltopalvelut, jotta voit olla varma laitteen luotettavuudesta ja mahdollisista korjausmahdollisuuksista.

Valitsemalla parhaan rikkaimurin tarpeisiisi voit tehdä siivoustyöstä helpompaa, nopeampaa ja tehokkaampaa. Huomioi käyttötarkoitus, imuteho, käyttömukavuus, akun kesto, suodatusjärjestelmä, hinta ja takuu tehdessäsi valintaa. Vertaile eri vaihtoehtoja, lue asiakasarvosteluja ja hanki tietoa eri valmistajien tarjoamista vaihtoehdoista. Näin voit varmistaa, että valitsemasi rikkaimuri täyttää odotuksesi ja auttaa sinua pitämään ympäristösi puhtaana ja raikkaana.

Miksi imuri sammuu itsestään?

Imurin yllättävä sammuminen voi olla ärsyttävää ja hidastaa siivoustyötä. On useita syitä, miksi imuri saattaa sammua itsestään. Lue myös paras lehtipuhallin vertailu, jos haluat imuroida lehdet. Alapuolella käsittelemme yleisimpiä syitä ja tarjoamme ratkaisuja tähän ongelmaan.

 1. Ylikuumeneminen: Yksi yleisimmistä syistä imurin itsestään sammumiseen on ylikuumeneminen. Kun imuri käy pitkään jatkuvasti, moottori voi ylikuumentua ja laukaista sisäänrakennetun turvamekanismin. Tämä on suunniteltu suojaamaan imurin moottoria vaurioilta. Ylikuumeneminen voi tapahtua esimerkiksi liian pitkän käyttöajan, tukkeutuneen ilmanvirtauksen tai likaisen suodattimen vuoksi.

Ratkaisu: Anna imurin levätä hetken aikaa ja anna sen jäähtyä. Tarkista samalla, että ilmanvirtaus on esteetön ja suodatin on puhdas. Jos imuri sammuu toistuvasti ylikuumenemisen vuoksi, harkitse lyhyempien käyttöjaksojen ottamista ja anna imurin jäähtyä välillä.

 1. Virtajohto tai liitännät: Toinen syy imurin itsestään sammumiseen voi olla viallinen virtajohto tai heikot liitännät. Jos virtajohto on vaurioitunut tai liitännät ovat löysiä, se voi aiheuttaa virransyötön katkeamisen ja imurin sammumisen.

Ratkaisu: Tarkista virtajohto ja liitännät huolellisesti. Varmista, että virtajohto ei ole vaurioitunut ja että liitännät ovat kunnolla kiinni. Tarvittaessa vaihda viallinen virtajohto uuteen tai ota yhteys valmistajaan huoltoa tai korjausta varten.

 1. Ylivirtasuoja: Jotkut imurimallit on varustettu ylivirtasuojalla, joka katkaisee virran, kun imuri on ylikuormitettu. Tämä voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun imuri imuroi suuria määriä roskia tai kohtaa esteen, kuten pölypallon tai maton reunan.

Ratkaisu: Tarkista, onko imuri ylikuormittunut tai tukkeutunut. Tyhjennä tarvittaessa roskasäiliö ja tarkista imuputket ja harjat. Jos imuri sammuu toistuvasti ylivirtasuojan vuoksi, käytä sitä huolellisesti välttäen suuria roskamääriä tai tukkeutumia.

 1. Viallinen tai heikko akku: Akulla toimivat langattomat imurit voivat sammua, jos niiden akku on viallinen tai heikko. Vanha tai kulunut akku voi menettää kykynsä tarjota riittävästi virtaa imurin moottorille.

Ratkaisu: Tarkista akun kunto ja varmista, että se on asianmukaisesti ladattu. Jos akku on vanha tai heikko, harkitse uuden akun hankkimista imurillesi. Varmista myös, että noudatat valmistajan suosituksia akun lataamisesta ja käytöstä.

Imurin itsestään sammuminen voi johtua useista eri syistä, kuten ylikuumenemisesta, viallisesta virtajohdosta, ylivirtasuojasta tai akun ongelmista. On oleellista selvittää sammumisen syy ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin sen korjaamiseksi. Seuraa valmistajan ohjeita ja suorita säännöllistä huoltoa ja puhdistusta imurillesi. Näin voit nauttia keskeytyksettömästä siivoustyöstä ja pitää kotisi tai työtilasi puhtaana ja raikkaana.

Uusimmat

Suositut