Paras kasvihuone pihalle

Paras kasvihuone pihalle

Kasvihuoneen hankkiminen voi olla erinomainen investointi, joka mahdollistaa oman sadon kasvattamisen kotipihalla. Kasvihuoneessa voit kasvattaa kaikenlaisia kasveja, aina vihanneksista yrtteihin ja kukkiin. Mutta mikä on paras kasvihuone?

Kasvihuoneen hankintaan liittyy kuitenkin monia valintaprosesseja, jotka voivat tuntua haastavilta ja hämmentäviltä. Miten valita oikea koko, materiaali ja tyyli? Mikä kasvihuone sopii parhaiten juuri minun tarpeisiini?

Tässä artikkelissa esittelemme kymmenen parasta kasvihuonetta, jotka ovat osoittautuneet erinomaisiksi niin aloittelijoille kuin kokeneillekin puutarhureille.

Vertailumme auttaa sinua löytämään juuri sen kasvihuoneen, joka sopii tarpeisiisi ja budjettiisi parhaiten. Jos puutarhan hoitaminen kiinnostaa enemmän katso myös paras letkuvaunu– ja paras ruohonleikkuri vertailu.

Löydä se paras kasvihuone pihallesi ja nauti omista sadonkorjuuista vuoden ympäri!

Vertailussa 10 parasta kasvihuonetta

 1. Paras kasvihuone – Lykke Glass 5m2.
 2. Pieni kasvihuone – Nelson Garden Window..
 3. Talvenkestävä kasvihuone – Metalcraft 14,4m2 kasvihuone.
 4. Minikasvihuone – NELSON GARDEN Rootmaster.
 5. Kasvihuone muovi – Lykke Hopea 3,7 m2.
 6. Hyvä kasvihuone – Palram-Canopia Kasvihuone Harmony.
 7. Lasinen kasvihuone – Metalcraft Kasvihuone Gazebo Premium.
 8. Laadukas kasvihuone – Lykke Kasvihuone Hybrid 11,3m2.
 9. Iso kasvihuone – Metalcraft Gazebo Premium 19m2.
 10. Iso muovinen kasvihuone – Lykke Kasvihuone hopea 8,3m2.

1. Paras kasvihuone: Lykke Glass 5m2

Paras kasvihuone

Lykke Glass kasvihuone on kaunis ja monikäyttöinen kasvihuone sekä paras kasvihuone, joka sopii niin vihannesten kuin kasvien kasvatukseen, mutta myös rentoutumiseen.

Tämä tyylikäs lasinen kasvihuone tarjoaa mahdollisuuden pitkään kasvukauteen, ilmankosteuden ja lämpötilan säätöön sekä monipuoliseen käyttöön.

Korkeudeltaan 195,8 cm, pituudeltaan 258,2 cm ja leveydeltään 192,5 cm tämä kasvihuone on kompakti ja sopii pienemmällekin takapihalle. Karkaistut lasiseinät ja katto antavat esteettömän näkymän ja tuovat kauniin ilmeen kasvihuoneeseen. Alumiini- ja teräskehikko tekee kasvihuoneesta tukevan ja turvallisen.

Lykke Glass kasvihuoneessa on kattoluukku, joka mahdollistaa ilmanvaihdon säädön, ja liukuovi helpottaa kulkemista. Kasvihuone sisältää myös sokkelin, joka ehkäisee korroosion muodostumista.

Lykke Glass kasvihuone on kaunis, tyylikäs ja monikäyttöinen valinta niille, jotka haluavat nauttia puutarhanhoidosta ja kasvien kasvatuksesta kauniissa ja turvallisessa ympäristössä. Se valikoitui vertailun parhaaksi kasvihuoneeksi sen upean ulkonäön ja ensiluokkaisen hinta-laatusuhteen ansiosta.

2. Pieni kasvihuone: Nelson Garden Window

Pieni kasvihuone

Nelson Garden Window on kompakti ja kätevä minikasvihuone, joka sopii täydellisesti ikkunalaudalle. Tämä monipuolinen kasvihuone sisältää neljä ruukkusarjaa, joissa jokaisessa on kuusi kennoa. Voit kylvää eri lajikkeiden siemeniä eri osiin ja koulia eri kasveja tarpeen mukaan. Tämä mahdollistaa monipuolisen kasvatuksen ja antaa kasveille tilaa uudelle kylvölle.

Nelson Garden Windowin syvät kennolevyt tarjoavat taimille parhaat mahdolliset kasvuolosuhteet. Ne auttavat kehittämään vahvan ja hienon juuriston, joka takaa kasvien terveen kasvun ja kehityksen. Voit olla varma, että taimet saavat tarvitsemansa ravinteet ja kosteuden, kun kasvatat niitä Nelson Garden Windowissa.

Minikasvihuoneen käyttö on erittäin helppoa ja vaivatonta. Voit sijoittaa sen ikkunalaudalle tai muuhun sopivaan paikkaan ja aloittaa kasvattamisen heti. Pakkauksen mukana saat kaiken tarvitsemasi kasvatuksen aloittamiseksi, joten voit aloittaa kasvien kasvatuksen heti.

Nelson Garden Window on täydellinen ratkaisu kaikille, jotka haluavat kasvattaa kasveja ikkunalaudalla tai muussa pienessä tilassa. Voit kasvattaa erilaisia kasveja samanaikaisesti ja koulia niitä tarpeen mukaan. Syvät kennolevyt varmistavat taimien terveen kasvun ja kehityksen, joten voit olla varma, että saat laadukkaita kasveja koko kasvatuksen ajan.

3. Talvenkestävä kasvihuone: Metalcraft 14,4m2 kasvihuone

talvenkestävä kasvihuone

Metalcraft kasvihuone tarjoaa tilavan ja tukevan kasvuympäristön omien kasvien kasvattamiseen ja rentoutumiseen. Musta väri antaa kasvihuoneelle modernin ilmeen, joka sopii monenlaisiin ympäristöihin. Huoneen koko on 14.4 m², joka tarjoaa runsaasti tilaa kasvien kasvattamiseen. Kasvihuoneen korkeus on 228 cm harjalla ja 154 cm seinillä, joka mahdollistaa helpon liikkumisen kasvihuoneessa.

Kasvihuoneen runko on valmistettu 2-2,5 mm paksuisesta alumiinista, joka antaa tukevuutta ja kestävyyttä. Seinät ovat 4 mm turvalasia, joka suojaa kasveja sateelta ja tuulelta, ja katto on 6 mm kennolevyä, joka antaa riittävän varjon ja valon kasveille. Kennolevy on myös UV-suojattu, mikä suojaa kasveja haitallisilta UV-säteiltä. Kasvihuoneen kennolevy tasaa myös sisätilojen lämpötilaa, joka sopii monenlaisten kasvien kasvattamiseen.

Metalcraft kasvihuoneessa on kuusi avattavaa ikkunaa, jotka mahdollistavat ilmanvaihdon ja kasvihuoneen lämpötilan säätämisen. Kasvihuoneessa on myös korroosiota estävä alumiininen sokkeli, joka antaa kasvihuoneelle vakauden ja estää korroosiota. Sokkelissa on ankkurointirauta, jonka avulla voit halutessasi kiinnittää kasvihuoneen maahan.

Vaikka kyseessä on ns. talvenkestävä kasvihuone on kuitenkin huomioitava lumikuorman ylipainosta johtuva katon romahtaminen. Sen vuoksi on tärkeää poistaa liika lumikuorma kasvihuoneen katolta.

Kokonaisuudessaan tämä tilava, talvenkestävä ja tukeva Metalcraft kasvihuone sopii kaikenlaisille kasvattajille, jotka etsivät kasvihuonetta, joka tarjoaa vakauden, tukevuuden ja tarvittavan tilan kasvien kasvattamiseen.

4. Minikasvihuone: Nelson Garden Rootmaster

Minikasvihuone

Nelson Garden Rootmaster on kasvihuoneen ja itsekastelun yhdistelmä, joka tekee taimien kasvattamisesta entistäkin helpompaa ja vaivattomampaa. Tämä kompaktin kokoinen minikasvihuone on varustettu innovatiivisella ilmastointijärjestelmällä, joka auttaa kasvien juuristoa kehittymään vahvaksi ja terveeksi.

Rootmasterin itsekastelutoiminto takaa sen, että taimet saavat tarvitsemansa määrän vettä ilman, että sinun tarvitsee olla jatkuvasti huolehtimassa niiden kastelusta. Voit lisätä vettä laatikkoon tarvittaessa ja antaa kasvien nauttia elämästään ilman huolia.

Ilmastointiaukot kennostojen ulkopuolella auttavat juuria kasvamaan erittäin vahvoiksi ja terveiksi. Kun juuret kasvavat ulos ilmastointiaukoista, ne kuivuvat ja uusia juuria muodostuu ylemmäs. Tämä prosessi auttaa kasveja luomaan syvän ja hyvin kehittyneen juuriston, joka varmistaa niiden terveyden ja kasvun.

Nelson Garden Rootmaster on valmistettu kierrätettävistä materiaaleista, joten voit kasvattaa taimia ympäristöystävällisesti ja kestävästi. Pohjalaatikko ja kansi ovat polypropeenia (PP) ja kennostot ovat polystyreeniä (PS), joten voit olla varma, että kaikki osat ovat korkealaatuisia ja kestäviä.

Pakkaus sisältää myös 8 kappaletta kastelunauhoja, jotka voidaan pestä ja käyttää uudelleen. Tämä tekee kasvattamisesta entistäkin helpompaa ja ympäristöystävällisempää. Koko kennosto aukeaa kirjan tavoin, joten taimien käsittely on erittäin helppoa ja vaivatonta.

Nelson Garden Rootmaster on täydellinen ratkaisu kaikille, jotka haluavat kasvattaa taimia helposti ja ympäristöystävällisesti. Tämä kompakti ja kätevä minikasvihuone tekee kasvattamisesta entistäkin helpompaa ja hauskempaa!

5. Kasvihuone muovi: Lykke hopea 3,7m2

Kasvihuone muovi

Lykke Kasvihuone hopea on täydellinen valinta kaikille, jotka etsivät kestävää ja monikäyttöistä kasvihuonetta. Tämä hopeanvärinen kasvihuone on erittäin laadukas ja sen tilavuus on 3,7 m2. Sen alumiinirunko yhdistää iskunkestävät PC-kestomuovi palat, mikä tekee siitä kestävän ja pitkäikäisen. Lisäksi kasvihuoneessa on kattoluukku ja yksikappaleinen liukuovi, joka tekee ilmanvaihdosta ja kasvien hoitamisesta helppoa.

Lykke kasvihuoneen mukana tulee alumiininen sokkeli, joka ehkäisee korroosion muodostumista. Sokkeli on valmistettu sinkitystä teräksestä ja sen korkeus on 100 mm. Kasvihuoneen seinät ovat 4 mm harmaata polykarbonaattia, joka on erittäin kestävää materiaalia.

Tarjoamme Lykke kasvihuoneelle 1 vuoden takuun. Tämä kasvihuone sopii erinomaisesti sekä kasvien kasvatukseen että rentouttavan ajanviettopaikan luomiseen. Muista, että katoilta on aina poistettava liika lumikuorma. Takuumme ei kata lumikuorman ylipainosta johtuvaa katon romahtamista.

Tämä hopeanvärinen kasvihuone on erinomainen valinta kaikille, jotka haluavat laadukkaan ja monipuolisen kasvihuoneen pihalleen. Tilaa Lykke Kasvihuone hopea nyt ja nauti upeasta kasvihuoneesta vuosiksi eteenpäin!

6. Hyvä kasvihuone: Palram-Canopia Kasvihuone Harmony

Hyvä kasvihuone

Palram-Canopia Harmony kasvihuone on täydellinen valinta intohimoisille puutarhureille, jotka haluavat kasvattaa erilaisia kasveja ja nauttia puutarhanhoidon iloista ympäri vuoden. Tämä laadukas kasvihuone on suunniteltu kestämään vaihtelevia sääolosuhteita ja sen kestävä alumiinirunko yhdessä UV-käsitellyn polykarbonaatin kanssa varmistaa kasvien hyvinvoinnin ja turvallisuuden.

Harmony kasvihuoneessa on käytännöllinen liukuasennus, joka tekee paneelien asennuksesta helppoa ja nopeaa. Paneelit ovat valmistettu 0,7 mm paksusta polykarbonaatista, joka takaa 90 % valonläpäisyn ja suojaa kasveja haitallisilta UV-säteiltä. Kasvihuoneen alhainen kynnys mahdollistaa esteettömän liikkumisen ja toimitukseen sisältyvät selkeät asennusohjeet.

Harmony kasvihuoneen väri on hopea, ja se sisältää kattoluukun ja räystäät. Kasvihuoneen koko on 3,4 neliömetriä, ja sen mitat ovat 208 cm harjakorkeus, 124 cm räystäskorkeus, 185 cm leveys ja 185 cm syvyys. Kasvihuoneen lumikuorman kesto on 75 kg/m², ja se sisältää 5 vuoden takuun.

Palram-Canopia Harmony kasvihuoneen avulla voit nauttia puutarhanhoidon iloista ympäri vuoden ja kasvattaa terveitä ja kauniita kasveja. Sen kestävä rakenne takaa sen pitkäikäisyyden ja huoltovapauden, joten voit keskittyä nauttimaan kasvien kasvusta ilman huolta huoltotoimenpiteistä.

7. Lasinen kasvihuone: Metalcraft Kasvihuone Gazebo Premium

Lasinen kasvihuone

Luo oma saari kotiisi!

Metalcraft Kasvihuone Gazebo Premium tarjoaa sinulle mahdollisuuden luoda oman henkilökohtaisen keitaan suoraan kotipihaasi. Tämä vankkarakenteinen kasvihuone, joka on valmistettu kestävästä alumiinista ja turvalasista, tarjoaa ihanteellisen ympäristön kasveillesi kasvaa ja kukoistaa. Kasvihuoneessa on runsaasti tilaa, joten voit kasvattaa kaikenlaista: vihanneksia, yrttejä tai kukkia.

Kasvihuoneen katon korkeus on 279 cm ja seinäkorkeus on 189 cm sokkelin kanssa. Tämä tarkoittaa, että sinulla on runsaasti tilaa liikkua ja työskennellä kasvihuoneessa. Tuplaovi lukituksella tekee kasvihuoneesta turvallisen ja helposti saavutettavan. Lisäksi kaksi avattavaa ikkunaa takaavat riittävän ilmanvaihdon.

Kasvihuoneen kestävä rakenne on suunniteltu kestämään pohjoismaiden vaihtelevia sääolosuhteita. Kasvihuoneen katto on valmistettu UV-suojatusta kennolevystä, joka suojaa kasvejasi liialta auringonvalolta. Kennolevy myös tasoittaa sisälämpötilaa ja suojaa kasveja rankkasateelta. Alumiininen sokkeli pitää kasvihuoneen turvallisesti paikallaan ja estää korroosion muodostumista.

Metalcraft Kasvihuone Gazebo Premium on tuote, jonka avulla voit luoda oman saaren kotipihaasi, jossa voit nauttia kasvattamistasi kasveista ja viettää aikaa ystäviesi kanssa.

8. Laadukas kasvihuone: Lykke Kasvihuone Hybrid

Laadukas kasvihuone

Tervetuloa Lykke kasvihuoneen maailmaan, jossa yhdistyy kauniisti karkaistu lasi ja PC-muovi! Kasvihuoneen tyylikäs musta ulkonäkö sopii erinomaisesti mihin tahansa puutarhaan ja se tarjoaa monipuoliset käyttömahdollisuudet. Voit kasvattaa omia vihanneksia ja kasveja, luoda viihtyisän oleskelutilan tai vaikkapa siirtää huonekasvit kesäksi kasvihuoneeseen.

Lykke kasvihuoneen kestävä alumiini- ja teräskehikko yhdistää karkaistut lasiseinät ja UV-suojatut PC-muovikatot toimivaksi kokonaisuudeksi. Tämä tarjoaa esteettömän näkymän kasvihuoneeseen ja antaa sille turvallisuutta ja tukevuutta. Kattolevyjen polykarbonaatti pehmentää valoa ja vangitsee lämpimän ilman paremmin kasvihuoneeseen. Lisäksi kasvihuoneessa on kattoluukku, joka mahdollistaa ilmanvaihdon helpon säätelyn.

Lykke kasvihuoneen pinta-ala on 11,3 m², ja se tarjoaa runsaasti tilaa kasveille ja kasvihuoneen käyttötarkoituksesta riippuen myös oleskelulle. Kasvihuoneen korkeus on 247,2 cm, pituus 444,6 cm ja leveys 254,7 cm. Sokkeli sisältyy toimitukseen, ja se ehkäisee korroosion muodostumista. Kasvihuoneen liukuovi mahdollistaa helpon kulkemisen sisään ja ulos.

Saat kaiken tämän Lykke kasvihuoneesta Hybrid mustana. Koe kasvihuoneen ilo ja aloita oman puutarhan hoitaminen jo tänään!

9. Iso kasvihuone: Metalcraft Gazebo Premium 19m2

Iso kasvihuone

Metalcraft Gazebo Premium 19m2 on kasvihuone, joka ei jätä kylmäksi! Tämä tyylikäs musta kasvihuone sopii täydellisesti rentoon oleskeluun ja kotipuutarhurin harrastuksiin. Sen jämäkkä ja kestävä alumiinirunko pitää sen tukevasti paikallaan, vaikka Suomen sääolosuhteet heittelisivät mitä tahansa.

19 neliön kokoisen kasvihuoneen seinät ovat valmistettu 4 mm paksusta turvalasista, joka kestää kovaakin kulutusta. Katto on puolestaan valmistettu UV-suojatusta 6 mm paksusta kennolevystä, joka on erittäin kestävä materiaali. Näin ollen Metalcraft Gazebo Premium 19m2 on suunniteltu kestämään Suomen haastavia keliolosuhteita ympäri vuoden.

Kasvihuoneen toimitukseen sisältyy myös sokkeli, joka antaa lisäkorkeutta ja suojaa kasvihuoneen pohjaa kosteudelta ja lialta. Kasvihuoneen harjakorkeus on 311 cm ja räystäskorkeus 180 cm, mikä mahdollistaa myös korkeiden kasvien kasvattamisen. Ikkunoita on kolme avattavaa sivuikkunaa, jotka mahdollistavat tuuletuksen ja sopivan ilmankierron kasveille.

Metalcraft Gazebo Premium 19m2 kasvihuoneessa on 8 vuoden takuu, joka kertoo sen kestävyydestä ja luotettavuudesta. Lisäksi se tarjoaa 5 vuoden myrskytakuun, joka kattaa myrskytuulet, joiden voimakkuus on maksimissaan 32 m/s.

Tee kotipuutarhastasi entistäkin viihtyisämpi ja hanki Metalcraft Gazebo Premium 19m2 kasvihuone! Tämä kasvihuone on täydellinen paikka rentoutumiselle ja kasvien kasvattamiselle, ja sen musta ulkonäkö sopii loistavasti moderniin ja tyylikkääseen kotipuutarhaan. Tämä olisi muuten vertailun paras kasvihuone, mutta huohkean hinnan vuoksi se on pari sijaa alempana.

10. Iso muovinen kasvihuone: Lykke Kasvihuone hopea 8,3m2

Lykke Kasvihuone hopea on täydellinen valinta niille, jotka haluavat laadukkaan ja tyylikkään kasvihuoneen omalle pihalleen. Sen kestävät materiaalit, kattoluukut ja liukuovet takaavat, että kasvihuoneessa viihtyy niin kasvit kuin ihmisetkin.

Tämän 8,3 neliön kasvihuoneen seinät ja katto ovat valmistettu iskunkestävästä PC-kestomuovista, joka kestää hyvin Suomen vaihtelevia sääolosuhteita. Alumiinirunko ja sinkitty teräspohja tekevät kasvihuoneesta kestävän ja säänkestävän.

Kasvihuoneen kaksi kattoluukkua mahdollistavat hyvän ilmanvaihdon, joka on tärkeää kasvien kasvatuksessa. Lisäksi yksi liukuovi mahdollistaa helpon kulun kasvihuoneeseen.

Toimitukseen sisältyy myös alumiininen sokkeli, joka suojaa kasvihuoneen perustaa korroosiolta. Lykke kasvihuoneen hopeinen ulkonäkö sopii hyvin monenlaiseen ympäristöön ja sen tyylikäs muotoilu tuo tyylikkyyttä omaan pihaan.

Hanki siis Lykke Kasvihuone hopea ja nauti kasvien kasvattamisesta ja rentoutumisesta oman pihan keskellä!

Miten valita paras kasvihuone?

Kasvihuone on loistava tapa kasvattaa kasveja ympäri vuoden, ja se voi olla erinomainen lisä puutarhaan tai takapihalle. Kasvihuoneiden valikoima on kuitenkin laaja, ja sen valitseminen voi olla haastavaa. Alapuolella käymme läpi joitain tekijöitä, jotka auttavat sinua valitsemaan parhaan kasvihuoneen tarpeisiisi. Löydä se paras kasvihuone sinulle.

 1. Koko: Kasvihuoneen koon valinta riippuu tilan saatavuudesta ja tarpeistasi. Kasvihuoneita on saatavana eri kokoisina, ja niiden leveys, pituus ja korkeus vaihtelevat. Ennen kasvihuoneen valintaa, harkitse minkä kokoisia kasveja aiot kasvattaa, ja kuinka paljon tilaa ne tarvitsevat. Muista myös, että parhaan kasvihuoneen tulee olla riittävän tilava, jotta sinulla on tilaa liikkua ja hoitaa kasvejasi.
 2. Materiaali: Kasvihuoneiden materiaalit vaihtelevat, mutta yleisimmät ovat alumiini, puu ja PVC-muovi. Alumiinista valmistetut kasvihuoneet ovat kestäviä ja kevyitä, mutta niissä on usein vähemmän eristystä kuin muissa materiaaleissa. Puinen kasvihuone on lämpimämpi ja eristävämpi, mutta se vaatii enemmän huoltoa kuin alumiiniset kasvihuoneet. PVC-muovi on edullinen materiaali, mutta se ei ole yhtä kestävä kuin alumiini tai puu. Hyvä nyrkkisääntö: paras kasvihuone on usein lasinen.
 3. Ilmanvaihto: Hyvä ilmanvaihto on tärkeää, jotta kasvit saavat tarpeeksi happea ja hiilidioksidia. Valitse kasvihuone, jossa on riittävä ilmanvaihto, esimerkiksi kattoikkunoita tai tuuletusaukkoja. Joissakin kasvihuoneissa on automaattinen ilmanvaihtojärjestelmä, joka avaa ja sulkee ikkunoita automaattisesti lämpötilan mukaan.
 4. Sijainti: Kasvihuoneen sijainti on tärkeä tekijä sen toimivuuden kannalta. Kasvihuone tulee sijoittaa paikkaan, jossa se saa riittävästi aurinkoa ja joka on tasainen. Varmista myös, että kasvihuoneen ympärillä on riittävästi tilaa, jotta voit käyttää sitä helposti.
 5. Hinta: Kasvihuoneen hinta vaihtelee huomattavasti. Harkitse budjettiasi ja etsi kasvihuone, joka sopii siihen. Muista kuitenkin, että edullinen hinta ei välttämättä tarkoita hyvää laatua. On parempi valita laadukas kasvihuone, joka kestää pitkään ja suojaa kasvejasi säältä ja tuholaisilta.
 6. Lisäominaisuudet: Jotkut kasvihuoneet tulevat lisäominaisuuksilla, kuten lämmitysjärjestelmillä tai kastelujärjestelmillä. Nämä lisäominaisuudet voivat tehdä kasvihuoneen käytöstä helpompaa ja antaa sinulle enemmän kontrollia kasvien kasvattamisessa.
 7. Asennus: Kasvihuoneen asennus voi olla haastavaa, varsinkin jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta rakentamisesta. Harkitse, haluatko asentaa kasvihuoneen itse vai tarvitsetko ammattilaisen apua. Jotkut kasvihuoneet tulevat valmiiksi kasattuina, mikä helpottaa asennusta.
 8. Huolto: Kasvihuoneen huolto on tärkeää sen kestävyyden ja kasvien terveyden kannalta. Varmista, että kasvihuoneen materiaalit kestävät sääolosuhteita ja että sinulla on tarvittavat työkalut ja materiaalit sen huoltamiseen. Muista myös puhdistaa kasvihuone säännöllisesti, jotta se pysyy puhtaana ja terveellisenä kasveillesi.

Kokonaisuudessaan, paras kasvihuone valitaan sen käyttötarkoituksen ja käyttäjän tarpeiden mukaan. Tärkeitä tekijöitä ovat koko, materiaali, ilmanvaihto, sijainti, hinta, lisäominaisuudet, asennus ja huolto. Huolellinen harkinta ja tutkimus auttavat sinua löytämään juuri sinulle sopivan kasvihuoneen ja nauttimaan kasvien kasvattamisesta ympäri vuoden.

Kasvihuone kokemuksia

Kasvihuone on erinomainen tapa kasvattaa kasveja ympäri vuoden ja nauttia omasta sadosta vaikka talvella. Useat suomalaiset ovatkin löytäneet kasvihuoneen ja sen tarjoamat mahdollisuudet. Kuulemme nyt kolmen eri henkilön kokemuksia kasvihuoneen käytöstä ja siitä, miten se on vaikuttanut heidän elämäänsä.

Pekka, 50 vuotta, Helsingistä

Pekka on harrastanut puutarhanhoitoa koko elämänsä ja viime vuosina hän on kehittynyt myös kasvihuoneen käyttäjäksi. Pekan kasvihuone on suuri ja se sijaitsee hänen takapihallaan. Hän on kasvattanut siellä kaikenlaista vihanneksista ja yrtteihin. Pekan mukaan kasvihuoneen käyttö on tuonut paljon iloa ja terveellistä ruokaa hänen perheelleen.

”Kasvihuoneen ansiosta minulla on aina tuoreita kasviksia ja yrttejä käytettävissä. Lisäksi kasvihuoneessa kasvattaminen on mukavaa ja rauhoittavaa puuhaa”, Pekka kertoo.

Anna, 26 vuotta, Espoosta

Anna aloitti kasvihuoneen käytön vasta viime vuonna ja hän on siitä lähtien innostunut kasvien kasvattamisesta. Hänen kasvihuoneensa on pienempi kuin Pekan, mutta se tarjoaa silti runsaasti tilaa kasvien kasvattamiseen. Anna on kasvattanut kasvihuoneessaan kaikenlaista yrtteistä kukkiin.

”Kasvihuone on avannut minulle kokonaan uuden maailman kasvien kasvattamisessa. Olen oppinut paljon uutta ja nautin joka hetkestä, kun saan hoitaa kasvejani”, Anna kertoo.

Leena, 57 vuotta, Kouvolasta

Leena on käyttänyt kasvihuonetta jo usean vuoden ajan. Hänen kasvihuoneensa on keskikokoinen ja se on rakennettu hänen takapihalleen. Leena kasvattaa kasvihuoneessaan pääasiassa erilaisia vihanneksia.

”Kasvihuoneen käyttö on tuonut minulle paljon iloa ja hyötyä. Olen saanut kasvatettua paljon omia vihanneksia ja ne ovat olleet erittäin maukkaita. Lisäksi kasvihuone on antanut minulle mahdollisuuden puuhailla puutarhassa ympäri vuoden”, Leena kertoo.

Kaikki kolme haastateltavaa ovat yhtä mieltä siitä, että kasvihuoneen käyttö on tuonut heille paljon iloa ja hyötyä.

Uusimmat

Suositut