Maailman paras kokkiveitsi – Vertailussa 7 suosituinta

maailman paras kokkiveitsi testi


Keittiö on yksi tärkeimmistä paikoista kotona, ja jokaisen kokkaajan tärkein työkalu on hyvä kokkiveitsi. Mutta mikä tekee kokkiveitsestä todella hyvän? Onko se terävyyden, muotoilun vai materiaalin yhdistelmä?

Etsimme vastauksia näihin kysymyksiin ja päätimme tutkia markkinoiden suosituimpia kokkiveitsiä. Vertailimme seitsemää suosittua kokkiveistä ja etsimme parasta niiden joukosta.

Tämä artikkeli on oppaasi parhaan kokkiveitsen valintaan – löydät täältä tietoa eri veitsien ominaisuuksista ja plussista sekä miinuksista, jotka auttavat sinua tekemään parhaan valinnan keittiöösi.

Olipa etsinnässäsi sitten ammattilaisen tasoista veistä tai kotikokin perustyökalua, tämä vertailu auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan kokkiveitsen.

Parhaat kokkiveitset

  1. Maailman paras kokkiveitsi – Nesmuk EXKLUSIV C150.
  2. Paras kokkiveitsi useimmille – Global G-2 terävä kokkiveitsi.
  3. Hyvä japanilainen kokkiveitsi – Satake Houcho Gyoto.
  4. Japanilainen keittiöveitsi – Zanmai Flame Classic Damascus.
  5. Japanilainen taottu keittiöveitsi – Miyabi 6000 MCT Gyutoh.
  6. Halpa kokkiveitsi – Mareld Kokkiveitsi.
  7. Hyvä japanilainen keittiöveitsi – Suncraft Swirl Gyuto.

1. Maailman paras kokkiveitsi: Nesmuk EXKLUSIV C150

Maailman paras kokkiveitsi

Nesmukin EXKLUSIV C150 -kokkiveitsi on maailman paras kokkiveitsi, jonka vuoksi se on myös hyvin hintava. Hinnan vuoksi tämä ei ole välttämättä maailman paras kokkiveitsi kaikille, jonka vuoksi kannattaa katsella myös muita vaihtoehtoja.

Veitsen terä on valmistettu upeasta 401-kerroksisesta damaskiteräksestä, jonka ainutlaatuinen kuvioinnin luomisen prosessi luo tyylikkään ilmeen. Terän hiilipitoisuus on 1,5 %, mikä takaa sen kestävyyden ja kestävän terävyyden pitkän käyttöiän ajan.

Lisäksi, Nesmuk Protective Coating (NPC) pinnoitetekniikka merkittävästi vähentää veitsen huoltotarvetta ja takaa sen pitkäikäisyyden. Tämä veitsi on todellinen taideteos, joka ei vain näytä upealta, vaan myös suoriutuu vaativimmistakin keittiötarpeista erinomaisesti.

2. Paras kokkiveitsi useimmille: Global G-2 terävä kokkiveitsi

Paras kokkiveitsi useimmille

Global G-2 on terävä ja tyylikäs kokkiveitsi, joka on suunniteltu vaativimmillekin ruoanlaittajille. Veitsen terä on valmistettu korkealaatuisesta ja kestävästä Cromova 18 -teräksestä, joka takaa sen erinomaisen terävyyden ja kestävyyden. Veitsen terän muotoilu on suunniteltu erityisesti helpottamaan leikkaamista ja hienontamista, joten se sopii erinomaisesti niin ammattilaisille kuin kotikokeillekin.

Global G-2 -veitsen kahva on valmistettu ergonomisesta ja kestävästä materiaalista, joka takaa sen pitävän otteen ja käyttömukavuuden. Veitsen minimalistinen ja moderni muotoilu on tyylikäs ja sopii hyvin erilaisiin keittiöihin.

Tämä kokkiveitsi on korkealaatuinen ja luotettava kumppani keittiössäsi, ja sen avulla voit valmistaa herkullisia aterioita ammattimaisella otteella. Global G-2 on erinomainen valinta kaikille, jotka haluavat parantaa ruoanlaittotaitojaan ja nauttia laadukkaasta veitsestä vuosiksi eteenpäin.

3. Hyvä japanilainen kokkiveitsi: Satake Houcho Gyoto

 Hyvä japanilainen kokkiveitsi

Satake Houcho Gyuto on veitsi, joka yhdistää perinteisen japanilaisen veitsen huippuluokan suorituskykyyn. Tämä veitsi on valmistettu huolella valitusta korkealaatuisesta teräksestä, joka on tunnettu erinomaisesta terävyydestään ja kestävyydestään. Veitsen terä on karkaistu erityisellä menetelmällä, joka antaa sille pitkän käyttöiän ja erinomaisen leikkaustehon.

Satake Houcho Gyuto -veitsen ergonomisesti muotoiltu kahva on valmistettu kestävästä materiaalista, joka takaa sen pitävän otteen ja käyttömukavuuden. Veitsen kaunis ulkonäkö ja tyylikäs muotoilu sopivat hyvin niin ammattilaisille kuin kotikokeillekin.

Tämä veitsi on erityisen monipuolinen ja sopii erinomaisesti erilaisten raaka-aineiden leikkaamiseen ja hienontamiseen. Satake Houcho Gyuto on korkealaatuinen veitsi, joka on suunniteltu kestämään vaativia käyttöolosuhteita ja joka on varmasti loistava investointi jokaiselle ruoanlaitosta kiinnostuneelle.

4. Japanilainen keittiöveitsi: Zanmai Flame Classic Damascus

Japanilainen keittiöveitsi


Zanmai Flame Classic Damascus Pro-Gyuto on upea kokkiveitsi, joka on suunniteltu vaativiin keittiöolosuhteisiin. Tämä veitsi on valmistettu korkealaatuisesta damaskusteräksestä, joka takaa sen erinomaisen terävyyden ja kestävyyden. Veitsen karkaisumenetelmä on huippuluokkaa ja se luo veitsen terälle pitkän käyttöiän.

Veitsen ergonomisesti muotoiltu kahva on valmistettu kestävästä ja miellyttävästä materiaalista, joka antaa veitselle hyvän otteen ja erinomaisen käyttömukavuuden. Veitsen huolellinen muotoilu ja tasapainoinen painopiste takaavat sen, että veitsi on miellyttävä käyttää pitkäänkin ilman väsymystä.

Zanmai Flame Classic Damascus Pro-Gyuto on monipuolinen veitsi, joka sopii erinomaisesti niin ammattilaisille kuin kotikokeillekin. Se on suunniteltu erityisesti helpottamaan leikkaamista ja hienontamista, joten se on loistava valinta erilaisten raaka-aineiden käsittelyyn. Tämä veitsi on varmasti loistava lisä keittiöösi ja tyylikäs valinta jokaiselle, joka arvostaa laadukasta ja kestävää kokkiveistä.

5. Japanilainen taottu keittiöveitsi: Miyabi 6000 MCT Gyutoh

Japanilainen taottu keittiöveitsi

Miyabi 6000 MCT Gyutoh on veitsi, joka yhdistää japanilaisen käsityötaidon moderniin teknologiaan. Tämä veitsi on valmistettu korkealaatuisesta teräksestä, joka on karkaistu ja timanttiteroitettu huippuluokan suorituskyvyn saavuttamiseksi. Sen ainutlaatuinen MCT-päällystys (Micro Carbide Powder Steel) vähentää kitkaa leikkaamisen aikana, mikä antaa veitselle erinomaisen leikkaustehon ja pitkän käyttöiän.

Miyabi 6000 MCT Gyutoh -veitsen kahva on valmistettu kestävästä materiaalista, joka antaa sille hyvän otteen ja erinomaisen käyttömukavuuden. Veitsen kaunis ulkonäkö ja ergonominen muotoilu tekevät siitä miellyttävän käyttää ja sopivan hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Tämä veitsi on erityisen monipuolinen ja sopii erinomaisesti erilaisten raaka-aineiden leikkaamiseen ja hienontamiseen. Miyabi 6000 MCT Gyutoh on loistava valinta niin ammattilaisille kuin kotikokeillekin, jotka arvostavat laadukasta ja tyylikästä veistä. Sen erinomainen terävyys ja kestävyys tekevät siitä erinomaisen investoinnin keittiöön, joka kestää käyttöä ja aikaa.

6. Halpa kokkiveitsi: Mareld Kokkiveitsi

Halpa kokkiveitsi

Mareld Kokkiveitsi on täydellinen valinta jokaiselle keittiöön. Sen terävä veitsenterä on valmistettu korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä, joka takaa sen kestävyyden ja pitkän käyttöiän. Tämä veitsi on erinomainen valinta niin aloitteleville kuin ammattilaisillekin, jotka arvostavat laadukasta ja toimivaa veistä.

Mareld Kokkiveitsen ergonominen kädensija on muotoiltu pehmeillä muodoilla, jotka antavat sille miellyttävän ja mukavan otteen. Veitsen kädensijan muotoilu tekee siitä sopivan erilaisiin käyttötilanteisiin ja sen avulla voit käyttää veistä vaivattomasti pitkiäkin aikoja.

Mareld Kokkiveitsi on monipuolinen veitsi, joka sopii erinomaisesti erilaisten raaka-aineiden leikkaamiseen ja pilkkomiseen. Sen terävä veitsenterä tekee siitä helpon ja tehokkaan käyttää. Tämä veitsi on kevyt, kestävä ja tyylikäs, ja se sopii täydellisesti niin koti- kuin ammattikäyttöönkin. Mareld Kokkiveitsi on veitsi, joka kestää käyttöä ja aikaa, ja joka varmasti tulee olemaan korvaamaton apu keittiössäsi.

7. Hyvä japanilainen keittiöveitsi: Suncraft Swirl Gyuto

Hyvä japanilainen keittiöveitsi

Suncraft Swirl Gyuto veitsi on kuin taideteos, joka on suunniteltu toimimaan täydellisesti keittiössäsi. Tämä veitsi on valmistettu korkealaatuisesta ja kestävästä materiaalista, joka takaa sen käyttöiän ja toimivuuden. Sen terävä veitsenterä tekee siitä tehokkaan ja helpon käyttää, ja se sopii erinomaisesti erilaisten raaka-aineiden leikkaamiseen ja pilkkomiseen.

Suncraft Swirl Gyuto veitsen kädensija on valmistettu laadukkaasta materiaalista, joka takaa sen kestävyyden ja mukavuuden käytössä. Kädensija on suunniteltu ergonomisesti, jotta sen käyttö olisi mahdollisimman vaivatonta ja miellyttävää. Veitsen kädensijan muotoilu on kaunis ja tyylikäs, ja sen värikkäät pyörremuodot antavat sille persoonallisen ilmeen.

Suncraft Swirl Gyuto veitsi on monipuolinen ja sopii erinomaisesti niin aloitteleville kuin ammattilaisillekin. Tämä veitsi on suunniteltu kestämään käyttöä ja sen terävä veitsenterä tekee siitä helpon ja tehokkaan käyttää. Suncraft Swirl Gyuto veitsi on täydellinen valinta jokaiselle, joka arvostaa laadukasta ja toimivaa veistä, ja sen kaunis muotoilu tekee siitä myös tyylikkään lisän keittiöösi.

Miten valita maailman paras kokkiveitsi?

Hyvä kokkiveitsi on jokaisen keittiössä tarvittava työkalu, joka helpottaa ja nopeuttaa ruoanlaittoa. Mutta miten löytää juuri se paras veitsi? Kokkiveitsien markkinoilla on valtava määrä erilaisia malleja, teriä ja materiaaleja, mikä tekee valinnasta haastavaa.

Ensimmäinen ja ehkä tärkein seikka on terän laatu. Hyvä kokkiveitsi tarvitsee terän, joka on terävä, kestävä ja helppo teroittaa. Terävyyden lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota terän muotoiluun ja pituuteen. Yleensä 20-25 cm pituinen gyuto-tyylinen kokkiveitsi on monikäyttöisin, mutta jos haluat esimerkiksi käyttää veistä enemmän pienempiin ruoka-aineisiin, voi pienempi 15-18 cm pituinen santoku-tyylinen veitsi olla parempi valinta.

Kannattaa myös suunnata katse kahvan materiaaliin ja muotoiluun. Kahvan tulee olla mukava ja turvallinen pitää kädessä, ja sen tulee antaa hyvä ote veitsestä. Materiaalina käytetään yleisesti puuta, muovia tai metallia, mutta jokaisella materiaalilla on omat etunsa ja haittansa. Esimerkiksi puukahva on luonnollinen ja miellyttävä kädessä, mutta vaatii enemmän huoltoa ja on alttiimpi kosteudelle.

Hyvä kokkiveitsi ei välttämättä ole halvin mahdollinen, mutta toisaalta hinnalla ei aina ole merkitystä terän laatuun. Kun valitset kokkiveistä, kannattaa siis harkita tarkasti, paljonko olet valmis sijoittamaan veitseen. Muista myös, että hyvin hoidettu ja huollettu veitsi kestää käytössä pitkään, joten se voi olla pitkäaikainen sijoitus keittiöön.

Valitse kokkiveitsi, joka tuntuu sinulle sopivalta. Veitsen valintaan vaikuttavat henkilökohtaiset mieltymykset ja käyttötarkoitus, joten valitse veitsi, joka tuntuu sinulle luontevalta ja jonka avulla voit valmistaa ruokia nautinnolla ja tehokkaasti.

Eurooppalainen vai japanilainen kokkiveitsi?

Japanilaiset ja eurooppalaiset kokkiveitset eroavat toisistaan sekä ulkonäöllisesti että käyttöominaisuuksiltaan. Japanilaiset veitset ovat tunnettuja terävyydestään ja herkkyydestään, kun taas eurooppalaiset veitset ovat tunnettuja kestävyydestään ja monipuolisuudestaan.

Japanilaiset veitset ovat yleensä kevyitä ja ohuita, ja niissä on terävämpi kulma kuin eurooppalaisissa veitsissä. Tämä tekee japanilaisista veitsistä erinomaisia tarkkaan työhön, kuten vihannesten ja kalan leikkaamiseen. Japanilaiset veitset ovat yleensä valmistettu kovasta hiiliteräksestä, joka on erittäin kestävää, mutta vaatii myös enemmän huoltoa kuin eurooppalaiset veitset.

Eurooppalaiset veitset ovat yleensä raskaampia ja paksumpia, ja niissä on suurempi kulma kuin japanilaisissa veitsissä. Tämä tekee eurooppalaisista veitsistä erinomaisia raskaampiin töihin, kuten lihan leikkaamiseen ja leivän leikkaamiseen. Eurooppalaiset veitset ovat yleensä valmistettu ruostumattomasta teräksestä, joka on kestävää ja vaatii vähemmän huoltoa kuin japanilaiset veitset.

Molemmilla veistyypeillä on oma paikkansa keittiössä ja valinta riippuu omista mieltymyksistä ja käyttötarpeista. Joillakin kokkeilla voi olla molemmat veistyypit käytössään ja käyttävät niitä eri tarkoituksiin.

Japanilainen kokkiveitsi erot

Japanilaisen kokkiveitsen, eli gyutoh-veitsen, erityispiirteet ovat moninaiset. Gyutoh-veitsi on yleisimmin käytetty veitsi japanilaisessa keittiössä ja sen suosio on kasvamassa myös länsimaissa. Tässä artikkelissa tarkastellaan japanilaisen kokkiveitsen erityispiirteitä.

Ero japanilaisen ja eurooppalaisen kokkiveitsen välillä on terä. Japanilaisen veitsen terä on yleensä kapeampi ja terävämpi kuin eurooppalaisen vastineensa. Tämä mahdollistaa tarkemman leikkaamisen ja viimeistellymmät leikkauspinnat.

Veitsen painopiste on myös erilainen. Japanilaisen veitsen painopiste on yleensä lähempänä terää, kun taas eurooppalaisen veitsen painopiste on hieman kauempana terän ja kahvan liitoksesta. Tämä tekee japanilaisesta veitsestä kevyemmän ja tasapainoisemman käyttää.

Veitsen materiaalit vaikuttavat myös. Japanilaiset käyttävät perinteisesti korkealaatuista hiiliterästä veitsiensä valmistukseen, joka on tunnettu kestävyydestään ja terävyydestään. Uudemmat materiaalit, kuten ruostumaton teräs, ovat kuitenkin tulleet käyttöön myös japanilaisessa veitsenteossa.

Lisäksi japanilainen veitsi on usein ohuempi ja kapeampi kuin eurooppalainen vastineensa. Tämä tekee veitsestä tarkemman ja käyttäjäystävällisemmän, mutta myös herkemmän kulumiselle ja huollolle.

Minkälainen on hyvä kokkiveitsi?

Hyvä kokkiveitsi on jokaisen ammattikokin ja kotikokkaajan tärkein työväline. Oikein valittu veitsi tekee ruoanlaitosta mukavampaa ja nopeampaa, ja se kestää käytössä pitkään. Mutta mitkä ovat hyvän kokkiveitsen ominaisuudet?

Terävyys on tärkein ominaisuus kokkiveitsessä. Terän tulee olla terävä ja pysyä terävänä pitkään. Terän laatu vaikuttaa merkittävästi terävyyteen ja sen kestävyyteen. Korkealaatuinen teräs takaa terän pitkäikäisyyden ja helpomman teroittamisen.

Kokkiveitsen kahvan tulee istua hyvin käteen, olla kevyt mutta tukeva. Hyvä kahva antaa tukevan otteen veitsestä ja ehkäisee sormien väsymistä pitkäaikaisessa käytössä. Kahvan materiaali voi olla esimerkiksi puuta, muovia tai metallia.

Veitsen paino ja tasapaino ovat myös tärkeitä tekijöitä. Painavan veitsen käyttö voi rasittaa käsiä ja aiheuttaa vähitellen kipua ja jännitystä. Tasapainoinen veitsi on helpompi hallita ja käsitellä.

Lisäksi hyvä kokkiveitsi on helppo puhdistaa ja huoltaa. Veitsen on oltava ruostumaton, jotta se kestää kosteutta ja pesuaineita. Veitsen teroitukseen ja huoltoon on hyvä löytyä hyvä teroitusväline ja huoltotarvikkeita.

Kokkiveitsen valintaan vaikuttavat myös henkilökohtaiset mieltymykset ja käyttötarkoitus. Erilaisiin ruokiin ja ruoanlaittotyyleihin sopii erilaisia veitsiä. Esimerkiksi Japanilainen Santoku-veitsi sopii erityisen hyvin kasvisten leikkaamiseen, kun taas raskaampi eurooppalainen kokkiveitsi on parempi lihan leikkaamiseen.

Hyvä kokkiveitsi on sijoitus keittiöön, joka tekee ruoanlaitosta mukavampaa ja nopeampaa. Kun valitset veistä, kiinnitä huomiota sen terävyyteen, kahvaan, painoon, tasapainoon ja huollettavuuteen. Valitse veitsi, joka sopii sinun käyttötarkoitukseesi ja ruoanlaittotyyliisi.

Miten kokkiveistä käytetään?

Kokkiveitsi on keittiön tärkein työkalu ja sen käyttöön kannattaa panostaa aikaa ja vaivaa. Hyvällä tekniikalla ruoanlaitto sujuu nopeammin ja helpommin, ja lopputulos on parempi.

Varmista aluksi, että terä on tertävä. Tylsällä veitsellä työskentely on vaarallista ja hankalaa. Terän teroittaminen kuuluu siis osaksi kokkiveitsen käyttöä, ja se kannattaa tehdä säännöllisesti. Jos tarvitset apua veitsen teroittamiseen lue paras veitsenteroitin vertailu.

Kun veitsi on terävä, on aika valita oikea leikkaustekniikka. Kokkiveitsi soveltuu monenlaiseen työskentelyyn, kuten vihannesten pilkkomiseen, lihan leikkaamiseen ja kalan fileoimiseen. Jokaiselle leikkaustyypille on oma tekniikkansa, joka kannattaa opetella huolella.

Vihannesten pilkkomiseen kannattaa käyttää ns. julienne-tekniikkaa, jolloin vihannekset leikataan ohuiksi suikaleiksi. Tämä tekniikka sopii erityisesti salaattien ja wok-ruokien valmistukseen. Lihan leikkaamisessa kannattaa käyttää ns. kruunuleikkausta, jossa liha leikataan vastakarvaan siten, että leikkuupinta jää mahdollisimman tasaiseksi. Kala taas kannattaa fileoida käyttäen ns. kalanfileerausveistä.

Kokkiveitsen käyttöön liittyy myös tärkeitä turvallisuusseikkoja. Veitsen tulee olla aina terävänä ja sen käyttöä tulee harjoitella varoen. Lisäksi on tärkeää käyttää oikeaa leikkuualustaa, joka ei ole liukas ja jonka päällä veitsi ei vahingoitu. Jos käyttää tylsää veistä tai liukasta alustaa, saattaa käsi lipsahtaa ja loukkaantuminen on mahdollista.

Kokkiveitsen käyttö vaatii siis huolellisuutta ja harjoittelua, mutta sen käyttö on vaivan arvoista. Kun käytät oikeaa tekniikkaa ja huolehdit veitsen terävyydestä ja turvallisuudesta, ruoanlaitto sujuu jouhevasti ja lopputulos on herkullinen.

Kokkiveitsen huolto

Kokkiveitsen huolto ei ole kovin vaikeaa, mutta se vaatii säännöllistä huomiota ja oikeita työkaluja.

Pidä kokkiveitsi puhtaana käytön jälkeen. Paras tapa tehdä tämä on pestä veitsi käsin lämpimällä saippuavedellä ja kuivata se huolellisesti. Vältä astianpesukonetta ja liottamista, sillä nämä voivat vahingoittaa veitsen terää ja kahvaa.

Teroituskivi on tärkeä osa kokkiveitsen huoltoa. Terän teroittaminen säännöllisesti pitää sen terävänä ja tehokkaana. Teroituskiveä käytetään siten, että veitsen terä asetetaan kulmaan ja vedetään teroittimen yli useita kertoja kummaltakin puolelta. On tärkeää käyttää oikeaa kulmaa, joka riippuu veitsen käyttötarkoituksesta. Esimerkiksi fileointiveitsi vaatii erilaisen kulman kuin kokkiveitsi.

Öljyäminen auttaa suojaamaan veitsen terää ruosteelta ja ylläpitämään sen terävyyttä. Suositeltavaa on käyttää ruokaöljyä tai erityisesti veitsille tarkoitettua öljyä. Öljyämisväli riippuu veitsen käytöstä, mutta yleensä kerran tai kahdesti kuukaudessa on hyvä tapa.

Säilytys on tärkeä osa kokkiveitsen huoltoa. Älä säilytä veistä laatikoissa muiden välineiden kanssa, sillä tämä voi aiheuttaa kolhuja ja naarmuja. Paras tapa säilyttää veistä on käyttää siihen tarkoitettua veitsitelinettä tai magneettitelinettä.

Kokkiveitsen huolto on yksinkertainen ja tärkeä osa sen käyttöikää. Muutaman minuutin huolehtiminen veitsestä jokaisen käytön jälkeen auttaa pitämään sen terävänä ja tehokkaana pitkään.

Kokkiveitsen teroittaminen ja hoonaus

Kokkiveitsen huolellinen hoonaus ja teroitus ovat tärkeitä sen käyttöiän ja toimivuuden kannalta. Vaikka laadukkaat kokkiveitset ovat usein pitkäikäisiä ja kestäviä, nekin vaativat aika ajoin huoltoa, jotta ne pysyvät terävinä ja tehokkaina.

Ennen hoonausta on tärkeää varmistaa, että veitsen terä on puhtaana ja kuivana. Jos terässä on ruostetta, se on poistettava ensin ennen hoonausta.

Hoonaus tarkoittaa terän reunan suoristamista. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi hiomapuikolla, joka vedetään veitsen terän yli sopivassa kulmassa. Tämä auttaa terän reunan saavuttamaan optimaalisen terävyyden.

Teroitus puolestaan tarkoittaa terän terävyyden palauttamista. Tämä voidaan tehdä käyttämällä teroituspuikkoa tai hiomakiveä. Teroituksen tarkoituksena on poistaa terän reunasta pieni määrä metallia, jolloin se saavuttaa terävyyden.

Kokkiveitsen teroitus vaatii hieman kärsivällisyyttä ja tarkkuutta, mutta kun sen osaa tehdä oikein, lopputulos on erinomainen. Teroitusta ei tarvitse tehdä joka kerta, kun veistä käyttää, mutta säännöllinen huolto varmistaa, että veitsi pysyy terävänä ja tehokkaana.

Kokkiveitsen teroitus on taito, jota voi kehittää harjoituksen ja kokemuksen avulla. On kuitenkin hyvä muistaa, että virheellinen teroitus voi vahingoittaa veistä pysyvästi, joten ensimmäisillä kerroilla kannattaa ottaa opiksi ammattilaisilta tai kokeneemmilta ystäviltä.

Kokkiveitsi kokemuksia

Kokkiveitsi on jokaisen keittiön tärkeimpiä välineitä, ja hyvä veitsi tekee ruoanlaitosta niin paljon helpompaa ja nautinnollisempaa. Mutta mistä löytää paras kokkiveitsi? Parhaiten tästä tietävät ne, jotka ovat käyttäneet veistä jo pitkään.

Tapasin kolme henkilöä, Sepon, Joonan ja Viljan, jotka ovat kaikki intohimoisia kotikokkeja. He kertoivat minulle omista kokemuksistaan kokkiveitsien kanssa ja siitä, mikä heidän mielestään tekee hyvästä veitsestä.

Seppo on jo eläkkeellä oleva kotikokki, joka on valmistanut ruokaa yli 50 vuoden ajan. Hän kertoi, että hänen suosikkiveitsensä on Wüsthof Ikon -sarjan kokkiveitsi. Hän piti sen tasapainoisesta painosta ja ergonomisesta kahvasta, joka tuntui miellyttävältä käytössä. Kyseisen merkin veitset soveltuvat etenkin makkaran leikkaamiseen, joka maistuu suomalaiselle hyvin.

Joona on nuori kokki, joka on työskennellyt useissa ravintoloissa ja on nyt keittiömestarina omassa ravintolassaan. Hänen suosikkiveitsensä on japanilainen Santoku-veitsi, jota hän käyttää lähes päivittäin. Hän kertoi pitävänsä sen tarkkuudesta ja keveydestä, joka tekee leikkaamisesta nopeaa ja tarkkaa.

Vilja on ruokabloggaaja, joka on erikoistunut vegaaniruokaan. Hänellä on kokemusta useista eri kokkiveitsistä, mutta hänen suosikkinsa on Global G-48-veitsi. Hän arvosti sen terävyyttä ja keveyttä, joka teki kasvisten leikkaamisesta vaivatonta.

Uusimmat

Suositut