Paras plasmaleikkuri – Kokemuksia ja 4 suosituinta

paras plasmaleikkuri kokemuksia

Oletko miettinyt, mikä on paras plasmaleikkuri? Plasmaleikkureita on nykyään tarjolla monenlaisia ja eri käyttötarkoituksiin sopivia. Jotta löytäisit juuri tarpeisiisi sopivan plasmaleikkurin, olemme koonneet tähän artikkeliin neljä suosittua plasmaleikkuria ja keränneet niistä kokemuksia eri käyttäjiltä..

Esittelemme neljä suosittua plasmaleikkuria, joita käyttäjät ovat ylistäneet niiden käyttövarmuudesta, leikkaustarkkuudesta ja helppokäyttöisyydestä. Jokaisen esitellyn plasmaleikkurin kohdalla käymme läpi sen ominaisuudet ja tekniset tiedot, sekä kerromme käyttäjien kokemuksia.

Lopuksi annamme vielä muutaman vinkin plasmaleikkurin käyttöön ja huoltoon, jotta voit saada siitä mahdollisimman pitkäikäisen ja toimintavarmasti toimivan työkalun. Lue siis artikkelimme ja löydä juuri sinulle sopiva plasmaleikkuri!

Parhaat plasmaleikkurit

  1. Paras plasmaleikkuri – TELWIN Superior Plasma 70.
  2. Laadukas plasmaleikkuri – Timco NP60CUT.
  3. Hyvä plasmaleikkuri – TELWIN Technology Plasma 41.
  4. Halpa plasmaleikkuri – Timco NL40CUT.

1. Paras plasmaleikkuri: TELWIN Superior Plasma 70

Paras plasmaleikkuri

Paras plasmaleikkuri vertailun voittaja ja testivoittaja -tittelin saaja on tällä kertaa TELWIN Superior Plasma 70. Kyseessä on huippuluokan paineilmaplasmaleikkuri, joka on varustettu invertteritekniikalla ja pilottikaaren kontaktisytytyksellä.

Tämän innovatiivisen teknologian ansiosta laite tarjoaa vakaita ja tehokkaita leikkaustuloksia kaikenlaisille johtaville materiaaleille, kuten teräkselle, ruostumattomalle teräkselle, galvanoidulle alumiinille, kuparille ja messingille.

Superior Plasma 70:n suurin leikkuusyvyys on 25 mm, mikä tekee siitä erittäin tehokkaan ja nopean työkalun monenlaisiin leikkaustarpeisiin. Lisäksi se kuluttaa vain 200 litraa minuutissa, mikä säästää arvokasta aikaa ja energiaa.

Tämä paineilmaplasmaleikkuri on suunniteltu kevyeksi ja helposti kannettavaksi, joten voit käyttää sitä missä tahansa. Sen vakaa leikkausteho takaa tasaisen ja tarkan leikkausjäljen, mikä tekee siitä ihanteellisen työkalun kaikille, jotka tarvitsevat tehokasta ja luotettavaa leikkauslaitetta.

Paras plasmaleikkuri Superior Plasma 70:n digitaalinen ohjauspaneeli tekee sen käytöstä helppoa ja intuitiivista, ja sen ilmanpaineen säätömanometri mahdollistaa tarkat säädöt eri leikkausmateriaaleille. Lisäksi laitteessa on sisäänrakennettu yli-/alijännitesuojaus, johdon oikosulkusuojaus ja vikavirtasuoja, jotka takaavat turvallisuuden ja suojaavat laitetta mahdollisilta vaurioilta.

TELWIN Superior Plasma 70 on paras plasmaleikkuri ja erinomainen valinta kaikille, jotka tarvitsevat tehokasta, luotettavaa sekä helppokäyttöistä paineilmaplasmaleikkuria.

2. Laadukas plasmaleikkuri: Timco NP60CUT

Laadukas plasmaleikkuri

Timcon NP60CUT plasmaleikkuri on ammattikäyttöön tarkoitettu erittäin tehokas ja monipuolinen leikkauslaite. Sen edistyksellinen invertteritekniikka ja integroitu kompressori mahdollistavat nopean ja tarkan leikkaamisen erilaisille materiaaleille.

Leikkurin 50 Hz / 60 Hz:n taajuus muunnetaan MOSFET-teknologialla, mikä nostaa taajuuden yli 100 kHz:n. Tämän ansiosta leikkuujälki on tasaista ja erittäin laadukasta, eikä erilliseen hiomiseen ole tarvetta. Timcon NP60CUT plasmaleikkuri on siis erinomainen valinta kaikille, jotka tarvitsevat nopeaa ja tarkkaa leikkauslaatua.

Leikkurin virransyöttö on muunnettu tuottamaan suuritehoista DC-hitsausvirtaa pulssimodulaatiotekniikalla. Tämä takaa, että laite on erittäin tehokas ja pystyy käsittelemään erilaisia materiaaleja helposti. Virransäätö on portaaton ja laitteessa on selkeä näyttö ledivaloilla, joten sen käyttö on helppoa ja intuitiivista.

Timcon NP60CUT plasmaleikkuri on erittäin monipuolinen laite, joka sopii erinomaisesti kaikenlaisiin leikkaustöihin. Se soveltuu erityisesti metallien leikkaamiseen, kuten teräkseen, ruostumattomaan teräkseen, alumiiniin, kupariin ja messinkiin. Lisäksi sen integroitu kompressori takaa, että laitetta on helppo käyttää missä tahansa, ilman erillistä paineilmapaineistusta.

Kaiken kaikkiaan Timcon NP60CUT plasmaleikkuri on erittäin suorituskykyinen, luotettava ja helppokäyttöinen leikkauslaite ammattikäyttöön. Sen edistyksellinen invertteritekniikka ja integroitu kompressori takaavat tehokkaan ja tarkan leikkaamisen kaikenlaisille materiaaleille, ja sen portaaton virransäätö ja selkeä näyttö tekevät sen käytöstä helppoa ja intuitiivista.

3. Hyvä plasmaleikkuri: TELWIN Technology Plasma 41

Hyvä plasmaleikkuri

Telwin Technology Plasma 41 on kompakti ja tehokas plasmaleikkuri, joka tarjoaa nopeita ja turvallisia leikkauksia kaikkiin sähköä johtaviin materiaaleihin. Invertteritekniikkaa käyttävän leikkurin suurin leikkaussyvyys on 12 mm ja ilmantarve vain 100 l/min, mikä tekee siitä erittäin taloudellisen ratkaisun työpajoihin ja teollisuuteen.

Plasmakaaren kontaktisytytys tekee leikkaamisesta helppoa ja nopeaa, ja leikkuujälki on erinomainen, joten erillistä hiomista ei tarvita. Plasmaleikkurin kompakti koko ja keveys tekevät siitä erittäin kätevän ja helppo kuljettaa työmaalta toiselle.

Laitteessa on myös manometri ja säädin, joten voit helposti säätää ilmanpaineen tarpeidesi mukaan. Lisäksi se on suojattu yli-/alijännitteeltä ja ylivirralta, mikä tekee siitä turvallisen käyttää kaikissa olosuhteissa.

4. Halpa plasmaleikkuri: Timco NL40CUT

Halpa plasmaleikkuri

Timcon NL40CUT plasmaleikkurilla saat käsiisi huippuluokan tehoa ja tarkkuutta, sillä sen edistyksellinen invertteritekniikka ja MOSFET-teknologia muuntavat leikkurin taajuuden yli 100 kHz:n, mikä takaa tasaisen leikkuujäljen ilman tarvetta erilliseen hiomiseen.

Laitteen suurin leikkaussyvyys on 12 mm ja se soveltuu erinomaisesti kaikkien sähköä johtavien metallien nopeaan ja tehokkaaseen leikkaamiseen. Pulssimodulaatiotekniikan ansiosta virransyöttö on portaaton ja laitteen virransäätö on erittäin tarkka.

Timcon NL40CUT on kompakti ja kevyt laite, jonka kantokahva mahdollistaa helpon siirtelyn. Plasmapolttimen johto on 4 metriä pitkä ja maakaapelin pituus on 3 metriä, joten laitetta on helppo käyttää erilaisissa työskentelytiloissa.

Plasmapolttimon sytytys tapahtuu kontaktisytytyksellä (HF). Tämä tehokas plasmaleikkuri on erittäin helppo käyttää, ja se tarjoaa käyttäjälleen kestävyyttä ja luotettavuutta.

Miten valita paras plasmaleikkuri?

Plasmaleikkurit ovat erittäin tehokkaita työkaluja, joita käytetään yleisesti metallin leikkaamiseen teollisuudessa, korjaamossa ja kotona. Plasmaleikkureita on monenlaisia, joten paras plasmaleikkuri riippuu tarpeistasi ja budjetistasi. Ota huomioon nämä, kun haussa on paras plasmaleikkuri.

  1. Leikkaussyvyys ja tehontarve

Mieti ensin, kuinka paksua metallia haluat leikata? Plasmaleikkureilla voidaan leikata eri paksuisia metalleja ja leikkaussyvyys riippuu leikkurin tehontarpeesta. Jos aiot leikata vain ohuita levyjä, pienitehoinen plasmaleikkuri on riittävä. Jos taas aiot leikata paksua metallia, tarvitset tehokkaamman leikkurin.

  1. Käyttömahdollisuudet

Jos käytät sitä vain satunnaisesti, haluat todennäköisesti edullisemman ja pienikokoisen plasmaleikkurin. Jos käytät sitä säännöllisesti, kannattaa harkita suurempaa ja tehokkaampaa leikkuria.

  1. Kannettavuus

Muista myös miettiä, haluatko, että leikkuri on helppo siirtää paikasta toiseen? Kannettavat plasmaleikkurit ovat käteviä, jos tarvitset liikuteltavan työkalun. Jos taas käytät plasmaleikkuria yhdessä paikassa, kannettavuus ei ole niin tärkeä.

  1. Käytettävyys

Kannattaa myös miettiä miten helppoa laitteen käyttö on? Onko laitteen käyttö helppoa ja yksinkertaista, vai vaatiiko se paljon opettelua? Kannattaa valita plasmaleikkuri, joka on helppo käyttää ja säätää.

  1. Hinta

Viimeiseksi, kuinka paljon olet valmis sijoittamaan plasmaleikkuriin? Plasmaleikkureiden hinnat vaihtelevat huomattavasti, joten budjetti on tärkeä tekijä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että laadukkaat plasmaleikkurit ovat yleensä kalliimpia.

Mitä eroa on paineilma- ja invertteriplasmaleikkurilla

Kun puhutaan plasmaleikkurista, on yleisesti tiedossa, että sillä on kyky leikata läpi useiden eri metallimateriaalien, kuten teräksen, rosterin, alumiinin, messinkin ja kuparin. Kuitenkin, mitä eroa on paineilma- ja invertteriplasmaleikkurilla, ja mitkä ovat niiden edut ja haitat?

Paineilmakäyttöinen plasmaleikkuri käyttää kompressoria syöttääkseen paineilmaa kaaren sytyttämiseksi. Paineilman käyttö plasmaleikkurissa on edullinen ja varmatoiminen vaihtoehto, ja se soveltuu hyvin kevyisiin leikkaustöihin. Tämäntyyppiset plasmaleikkurit ovat yleensä halvempia, kevyempiä ja vähemmän monimutkaisia kuin invertteriplasmaleikkurit.

Invertteriplasmaleikkuri sen sijaan käyttää elektronista invertteriä sähkövirran muuntamiseen korkeaksi taajuudeksi, jonka avulla voidaan tuottaa plasmakaari leikkausta varten. Tämäntyyppinen plasmaleikkuri on yleensä tarkempi ja tehokkaampi kuin paineilmapohjaiset laitteet, ja se soveltuu hyvin raskaampiin leikkaustöihin.

Invertteriplasmaleikkureilla on usein lisäominaisuuksia, kuten portaaton virransäätö, joka mahdollistaa leikkausvirran tarkan säädön ja sen mukaan eri paksuisten materiaalien leikkaamisen. Lisäksi invertteriplasmaleikkureilla on yleensä parempi energiatehokkuus ja ne ovat ympäristöystävällisempiä, koska ne käyttävät vähemmän energiaa ja tuottavat vähemmän melua.

Kuitenkin, invertteriplasmaleikkureiden hinnat ovat yleensä korkeampia kuin paineilmapohjaisilla laitteilla, ja ne vaativat myös tietyn määrän sähkötehoa toimiakseen kunnolla. Tämä voi olla ongelma, jos työskentelet paikoissa, joissa sähköä ei ole helposti saatavilla.

Plasmaleikkuri kokemuksia

Valitessasi uutta plasmaleikkuria on hyvä kuulla muiden käyttäjien kokemuksia laitteista. Kyseimme kolmen suomalaisen miehen, Jari, Pekka ja Jaskan, kokemuksia heidän käyttämistään plasmaleikkureista.

Jari on ammattimainen hitsari ja hän käyttää plasmaleikkuria päivittäin työssään. Hänen suosikkilaitteensa on Telwin Technology Plasma 41. Jari kertoo, että laite on erittäin kevyt ja helppo kuljettaa paikasta toiseen. Lisäksi hän kehuu sen nopeutta ja turvallisuutta leikatessaan terästä ja muita metalleja.

Pekka taas käyttää plasmaleikkuria kotonaan harrastusmielessä. Hänen valintansa on Timcon NL40CUT. Pekka kertoo, että laitetta on helppo käyttää ja se leikkaa terästä ja alumiinia sujuvasti. Hän myös arvostaa sen portaattomia säätömahdollisuuksia.

Jaska on puolestaan käyttänyt plasmaleikkuria yksittäisiin projekteihin ja valitsi käyttöönsä Stahlwerk CUT 50. Jaska kehuu sen erinomaista hinta-laatusuhdetta ja sitä, että laite on helppo käyttää ja ylläpitää. Hän myös lisää, että sen käsittely on mukavaa sen ollessa kevyt ja hyvin tasapainotettu.

Uusimmat

Suositut