Paras pistosaha | Vertailussa 5 parasta

Paras pistosaha vertailu

Paras pistosaha tulee tarpeeseen olitpa ammattilainen tai harrastelija. Hyvä pistosaha on kieltämättä korvaamaton kumppani monenlaisissa puutöissä, mutta mistä löytää juuri se oikea, joka vastaa kaikkiin tarpeisiisi?

Tässä artikkelissa esittelemme sinulle vertailun viisi parasta pistosahaa, jotka erottuvat joukosta ainutlaatuisilla ominaisuuksillaan ja korkealla suorituskyvyllään. Olemme huomioineet niin ammattilaisten kuin harrastajien tarpeet, jotta voit tehdä tietoisen päätöksen oman työkalusi valinnassa.

Käymme läpi jokaisen pistosahan tärkeimmät ominaisuudet, kuten moottorin tehokkuuden, leikkauskapasiteetin, ergonomian ja käyttömukavuuden. Lisäksi arvioimme niiden kestävyyttä ja käyttöikää, jotta voit luottaa valintaasi pitkäksi aikaa eteenpäin.

Ei ole väliä, onko sinulla jo kokemusta pistosahoista vai oletko vasta aloittelemassa. Tämä artikkeli tarjoaa kattavan vertailun ja arvokasta tietoa, jotta voit löytää juuri sinulle sopivan pistosahan. Olemme tehneet kaiken taustatyön puolestasi, joten voit keskittyä olennaiseen – luovaan puuhailuun ja tarkkuutta vaativiin leikkauksiin.

Vertailussa parhaat pistosahat

 1. Paras pistosaha – Bosch GST 18V-LIS SOLO.
 2. Hyvä pistosaha – HiKOKI CJ36DB.
 3. Hyvä ja halpa pistosaha – AEG pistosaha 700W.
 4. Edullinen pistosaha – Ferax BJS-600.
 5. Halpa pistosaha – Einhell TC-JS Li Solo.

1. Paras pistosaha: Bosch GST 18V-LIS SOLO

Paras pistosaha

Vertailumme paras pistosaha on Bosch GST 18V-LIS SOLO, joka tarjoaa juuri sitä, mitä ammattilaiset ja harrastajat kaipaavat – voimaa, suorituskykyä ja optimaalista ohjattavuutta missä tahansa asennossa.

Tämä tehokas akkupistosaha vie työskentelyn uudelle tasolle. Sen iskukyky tyhjäkäynnillä vaihtelee välillä 550 – 2700 minuuttia kohden, mikä takaa voimakkaan ja tarkan leikkaustuloksen erilaisissa materiaaleissa. Iskun korkeus on vaikuttavat 23 mm, jolloin saat tehokkaasti suoritettua jopa syvemmät leikkaukset.

Bosch GST 18V-LIS SOLO:ssa yhdistyvät voima ja käyttömukavuus. Sen 18 V:n akku tarjoaa riittävästi virtaa pitkäkestoiseen työskentelyyn. Paino akun kanssa on kevyet 2,4 kg, mikä tekee siitä erittäin kätevän ja helppokäyttöisen. Voit siis työskennellä pidempiäkin aikoja ilman turhaa väsymystä.

Tämän pistosahan äänenpainetaso on vain 79 dB, mikä tarkoittaa, että voit työskennellä hiljaisemmin ja nauttia rauhallisesta työympäristöstä. Lisäksi sen ohut nuppikahva takaa optimaalisen ohjattavuuden – voit hallita ja tarkkailla sahauksen etenemistä helposti ja vaivattomasti.

Bosch pistosaha GST 18V-LIS SOLO on suunniteltu kestämään vaativaa käyttöä ja tarjoamaan erinomaista suorituskykyä. Sen laadukas rakenne ja kestävät materiaalit takaavat pitkän käyttöiän ja luotettavuuden. Voit siis luottaa siihen, että tämä työkalu on valmis kohtaamaan haasteet ja auttamaan sinua saavuttamaan täydelliset leikkaustulokset.

Hanki Bosch pistosaha GST 18V-LIS SOLO ja nauti ammattimaisesta tehokkuudesta ja hallittavuudesta työskennellessäsi erilaisissa projekteissa. Se on täydellinen valinta kaikille, jotka arvostavat laadukasta työkalua ja haluavat saavuttaa huippusuorituksia.

2. Hyvä pistosaha: HiKOKI CJ36DB

Hyvä pistosaha

Etsitkö luotettavaa ja tehokasta pistosahaa, joka vastaa kaikkiin sahaus tarpeisiisi? HiKOKI CJ36DB on juuri sitä mitä etsit – ammattimainen työkalu, joka tarjoaa suorituskykyä, monipuolisuutta ja käyttömukavuutta.

Tämä 36V:n pistosaha tarjoaa vaikuttavan enimmäisiskunopeuden kuormittamattomana jopa 3500 kierr./min, mikä tarkoittaa nopeaa ja tehokasta sahausta erilaisissa materiaaleissa. Olitpa sitten työskentelemässä puun tai teräksen parissa, HiKOKI CJ36DB pystyy selviytymään tehtävästä vaivatta.

Tässä pistosahassa on jousituskytkin molemmilla puolilla, mikä mahdollistaa monipuolisen ja tarkan sahauksen eri kulmissa ja asennoissa. Voit siis luottaa siihen, että saat aina haluamasi leikkaustuloksen riippumatta työkappaleen asennosta.

HiKOKI CJ36DB:ssä on muuttuva nopeus ja ”automaattitila” ohjattua käynnistystilaa varten. Voit säätää sahan nopeutta tarpeidesi mukaan ja hyödyntää automaattitilaa sahan käynnistämiseen helposti ja hallitusti. Tämä ominaisuus takaa turvallisen ja sujuvan käyttökokemuksen.

Työskentelyn tehokkuuden takaamiseksi tässä pistosahassa on myös tehokas lastupuhallin, joka pitää sahalinjan puhtaana. Sinun ei tarvitse huolehtia lastujen kertymisestä ja näkyvyyden heikkenemisestä – voit keskittyä täysin sahaustyöhön.

HiKOKI CJ36DB:ssä on myös LED-valaistus ON/OFF-toiminnolla, joka tarjoaa valoa työalueellesi. Riippumatta siitä, missä työskentelet, saat aina hyvän näkyvyyden ja tarkan sahauksen. Voit myös säätää valaistuksen tarpeesi mukaan.

Tämän pistosahan vahva harjaton moottori elektronisella vakionopeuden ohjauksella tarjoaa kestävyyttä ja luotettavuutta pitkäaikaiseen käyttöön. Voit luottaa siihen, että HiKOKI CJ36DB pystyy selviytymään vaativista työtehtävistä ja tarjoamaan erinomaista suorituskykyä.

3. Hyvä ja halpa pistosaha: AEG pistosaha 700W

Hyvä ja halpa pistosaha

Tarvitsetko luotettavan ja tehokkaan pistosahan, joka vastaa vaativiinkin sahausprojekteihin? AEG pistosaha 700W tarjoaa juuri sitä mitä tarvitset – monipuolisuutta, tarkkuutta ja nopeutta kaikenlaiseen sahaukseen.

Tämän pistosahan nopeat teränvaihdot FIXTEC-pikalukituksen ansiosta tekevät työskentelystä helpompaa ja tehokkaampaa. Voit vaihtaa terää nopeasti ja vaivattomasti ilman ylimääräistä aikaa ja vaivaa. Et joudu keskeyttämään työtäsi, vaan voit jatkaa sahausta sujuvasti.

Ergonominen softgrip-kahva takaa miellyttävän otteen ja paremman hallinnan sahan käytössä. Voit työskennellä pidempiäkin aikoja mukavasti ja vähentää väsymystä. Lisäksi pehmeä pinta vaimentaa tärinää, joten saat tasaisemman ja tarkemman sahaustuloksen.

AEG pistosahassa on heiluriliikkeen säädöt neljällä eri asetuksella. Voit valita sopivan heiluriliikkeen tarpeidesi mukaan ja saavuttaa haluamasi leikkaustuloksen erilaisissa materiaaleissa. Olipa kyse sitten nopeasta sahauksesta tai tarkasta viimeistelystä, tämä pistosaha pystyy vastaamaan tarpeisiisi.

Iskun pituus on 20 mm, mikä mahdollistaa tehokkaan ja nopean sahauksen erilaisissa materiaaleissa. Jiirikapasiteetti 45° tarjoaa lisää joustavuutta ja mahdollistaa kulmikkaiden leikkausten suorittamisen helposti. Voit luottaa siihen, että AEG pistosaha tarjoaa sinulle täsmällisen ja tarkan lopputuloksen.

Kuormittamaton iskuluku vaihtelee 1000 – 3200 iskua/min, mikä antaa sinulle mahdollisuuden säätää sahauksen nopeutta tarpeidesi mukaan. Voit sovittaa nopeuden materiaaliin ja saavuttaa haluamasi sahaustuloksen. Olipa kyseessä puun, alumiinin tai teräksen sahaus, tämä pistosaha selviytyy tehtävästä.

4. Edullinen pistosaha: Ferax BJS-600

Edullinen pistosaha

Etsitkö luotettavaa ja monipuolista pistosahaa, joka vastaa erilaisiin sahaus tarpeisiin? Ferax BJS-600 tarjoaa erinomaisen ratkaisun ammattilaisille ja harrastajille, jotka haluavat tehokkuutta ja tarkkuutta työskentelyynsä.

Tämä pistosaha on varustettu säädettävällä alalevyllä, joka mahdollistaa jiirisahauksen 45° kulmaan sekä oikealle että vasemmalle. Voit tehdä tarkkoja ja monipuolisia leikkauksia erilaisiin materiaaleihin. Saat haluamasi kulman helposti ja nopeasti säädettävän alalevyn avulla.

Ferax BJS-600:ssa on bajonettityyppinen pikakiinnitys sahanterälle, joten terän vaihtaminen on helppoa ja nopeaa ilman erillisiä työkaluja. Voit keskittyä sahaukseen ilman keskeytyksiä ja säästää arvokasta työaikaa. Kätevä pikakiinnitys tekee työskentelystä vaivatonta ja tehokasta.

Puhallustoiminto pitää sahauslinjan puhtaana pölystä työn aikana. Voit nähdä leikkauslinjan selkeästi ja tarkasti, jolloin sahauksen tarkkuus ja hallittavuus paranevat. Pölynpoisto pitää työalueen puhtaana ja parantaa työskentelymukavuutta.

Ferax BJS-600:n tehokas 550 W moottori takaa luotettavan suorituskyvyn erilaisissa sahausprojekteissa. Kierrosnopeus kuormittamattomana vaihtelee 800-2600 r/min, joten voit säätää nopeuden tarpeidesi mukaan. Saat haluamasi sahaustuloksen erilaisiin materiaaleihin.

Viistesahauskulma on maksimaalisesti 45°, mikä tarjoaa lisää joustavuutta ja mahdollistaa kulmikkaiden leikkausten suorittamisen vaivatta. Voit sahata haluamasi kulman tarkasti ja helposti Ferax BJS-600:lla.

Tämän pistosahan maksimaalinen sahaussyvyys puulle on 65 mm, mikä tekee siitä monipuolisen työkalun erilaisiin projekteihin. Voit käsitellä erikokoisia puukappaleita vaivatta ja saavuttaa haluamasi lopputuloksen.

5. Halpa pistosaha: Einhell TC-JS Li Solo

Halpa pistosaha

Einhell pistosaha TC-JS Li Solo kuuluu Power X-Change tuoteperheeseen ja tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja käyttömukavuuden.

Tämä pistosaha toimii rauhallisesti ja tasaisesti, jolloin saat tarkkoja ja hallittuja leikkauksia erilaisiin materiaaleihin. Voit luottaa sen suorituskykyyn ja saavuttaa haluamasi lopputuloksen.

3-portainen heiluri-isku antaa sinulle mahdollisuuden säätää sahauksen aggressiivisuutta tarpeidesi mukaan. Voit myös kytkeä heiluri-iskun pois päältä, mikä sopii erityisesti hienojen ja tarkkojen leikkausten tekemiseen. Tämä ominaisuus tekee Einhell pistosahasta monipuolisen työkalun erilaisiin sahaustarpeisiin.

Terän vaihto onnistuu kätevästi ja nopeasti työkaluttomasti. Voit vaihtaa terän vaivatta ilman ylimääräisiä työkaluja, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Et joudu keskeyttämään työtäsi, vaan voit jatkaa sahausta sujuvasti.

Purunpoistotoiminto parantaa näkyvyyttä työskentelyn aikana. Sahan puhaltama ilma pitää sahauslinjan puhtaana pölystä ja lastuista, joten voit nähdä leikkauslinjan selkeästi ja sahata tarkasti. Työskentelymukavuus ja tarkkuus paranevat merkittävästi tämän toiminnon ansiosta.

LED-valo valaisee leikkuualueen, jolloin näet selkeästi työskentelyalueen myös heikommassa valaistuksessa. Voit tehdä tarkkoja ja hallittuja leikkauksia kaikissa olosuhteissa.

Muovinen ohjain suojaa herkkiä työkappaleita naarmuilta ja vaurioilta. Voit työskennellä turvallisesti ja luottaa siihen, että sahaus jättää halutun jäljen.

Alumiininen sahakenkä on käännettävissä työkaluttomasti 45° vasemmalle ja oikealle, jolloin voit tehdä jiirileikkauksia helposti ja tarkasti. Saat haluamasi kulman säädettävän sahakenän ansiosta.

Miten valita paras pistosaha?

Pistosaha on monipuolinen ja tehokas työkalu, joka mahdollistaa tarkan ja monimuotoisen sahauksen erilaisiin materiaaleihin. Olipa kyseessä puun, metallin tai muovin sahaus, hyvin valittu pistosaha voi tehdä työskentelystä nopeampaa, helpompaa ja tarkempaa. Mutta miten valita paras pistosaha omiin tarpeisiin? Tässä muutamia tärkeitä seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon ostopäätöstä tehdessä.

 • Teho ja nopeus: Pistosahan tehon ja nopeuden tulisi vastata tarpeitasi. Tehokkaampi moottori ja korkea kierrosnopeus mahdollistavat nopean ja tehokkaan sahauksen. Kannattaa harkita myös säädettävää nopeutta, joka antaa sinulle enemmän hallintaa ja mahdollistaa erilaisten materiaalien sahauksen.
 • Heiluriliike: Monissa pistosahoissa on heiluriliike, joka auttaa nopeuttamaan sahausta. Heiluriliikkeen avulla terä liikkuu eteen ja taakse, mikä poistaa materiaalin ja lastujen kertymisen terän ympärille. Usein heiluriliike on säädettävissä eri asetuksilla, jolloin voit sovittaa sen leikattavan materiaalin ja sahausnopeuden mukaan.
 • Terän vaihto: Hyvä pistosaha mahdollistaa terän vaihdon nopeasti ja helposti ilman erillisiä työkaluja. Työkaluton terän vaihto säästää aikaa ja vaivaa ja mahdollistaa sujuvan työskentelyn ilman keskeytyksiä.
 • Terän liikeohjaus: Laadukkaassa pistosahassa on hyvä terän liikeohjaus, joka takaa tarkan ja suoran sahauksen. Terän liikeohjauksen tulisi olla vakaa ja tarkka, jotta voit hallita sahausta tarkasti ja saada haluamasi lopputuloksen.
 • Mukavuus ja ergonomia: Pistosahan käyttömukavuus on tärkeä tekijä. Valitse pistosaha, jossa on ergonominen kahva ja hyvä kädensija, joka tarjoaa tukevan otteen ja vähentää väsymystä pitkäkestoisessa työskentelyssä. Lisäksi hyvä tärinänvaimennus ja pölynpoisto parantavat työskentelymukavuutta entisestään.
 • Lisäominaisuudet: Kannattaa tarkastella myös pistosahan lisäominaisuuksia, kuten puhallustoimintoa, LED-valoa tai purunpoistotoimintoa. Nämä ominaisuudet voivat parantaa näkyvyyttä työskentelyn aikana ja pitää työalueen puhtaana, mikä helpottaa tarkkaa sahausta.
 • Merkki ja laatu: Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, tarkista valmistajan maine ja tuotteen laatu. Suositut ja tunnetut merkit ovat yleensä turvallisia valintoja, sillä ne tarjoavat usein luotettavia ja kestäviä tuotteita. Lue myös arvosteluja ja käyttäjäkokemuksia saadaksesi paremman käsityksen tuotteen suorituskyvystä ja kestävyydestä.

Valitsemalla oikean pistosahan omiin tarpeisiisi voit tehdä työskentelystä helpompaa, tarkempaa ja tehokkaampaa. Muista harkita tehon, nopeuden, heiluriliikkeen, terän vaihdon, ergonomian ja muiden ominaisuuksien sopivuutta omiin tarpeisiisi. Hyvin valittu pistosaha voi olla ammattilaisen luotettava kumppani ja harrastajan tehokas työkalu.

Pistosaha kokemuksia

Pistosaha on monipuolinen työkalu, joka on löytänyt tiensä monen puu- ja metallitöitä tekevän harrastajan ja ammattilaisen työkalupakkiin. Sen tarkkuus, tehokkuus ja helppokäyttöisyys ovat ominaisuuksia, jotka saavat käyttäjät innostumaan ja jakamaan omia kokemuksiaan.

Tapasimme kolme innokasta käsityöharrastajaa – Antin, Pertin ja Eskon – jotka ovat kaikki omistautuneet pistosahan käytön saloihin. Heidän tarinansa kertovat siitä, miten pistosaha on parantanut heidän työskentelyään ja innostanut heitä toteuttamaan erilaisia projekteja.

Antti, pitkän linjan puuseppä, ei säästele kehujaan pistosahaa kohtaan. ”Pistosaha on ehdottomasti yksi tärkeimmistä työkaluistani”, hän kertoo hymyillen. ”Sen avulla voin tehdä monenlaisia leikkauksia puuhun, oli kyseessä sitten suorat leikkaukset tai monimutkaisemmat muodot. Terän vaihto on nopeaa ja helppoa, mikä säästää aikaa ja vaivaa.”

Pertti, metallialan ammattilainen, puolestaan ihastelee pistosahan monipuolisuutta. ”Olen käyttänyt pistosahaa erilaisten metallileikkausten tekemiseen, ja se on todella tehokas työkalu”, hän kertoo. ”Pystyn sahaamaan metallia tarkasti ja nopeasti erilaisiin muotoihin. Lisäksi sen kompakti koko ja ergonominen muotoilu tekevät siitä miellyttävän käyttää.”

Esko, innokas harrastaja ja kotinikkari, löysi pistosahan avulla uudenlaisen luovuuden. ”Olen tehnyt erilaisia puuprojekteja kotona, ja pistosaha on ollut todellinen pelastaja”, hän kertoo innostuneesti. ”Sen avulla voin leikata kauniita kaarevia muotoja ja jiirileikkauksia. Olen myös hyödyntänyt sen puhallustoimintoa, joka pitää työalueen puhtaana ja parantaa näkyvyyttä.”

Antin, Pertin ja Eskon kokemukset ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten pistosaha voi innostaa ja helpottaa työskentelyä eri projekteissa. Sen tarkka sahausjälki, helppokäyttöisyys ja monipuolisuus tekevät siitä arvostetun työkalun.

Uusimmat

Suositut