Paras taskulamppu vertailu (2024) – Top 10 lamppua

paras taskulamppu vertailu ja testi

Paras taskulamppu voi olla hankala löytää, jonka vuoksi kokosimme vertailun kymmenestä parhaasta taskulampusta. Olemme käyttäneet satoja tunteja testataksemme erilaisia taskulamppuja ja selvittääksemme, mikä niistä on paras eri käyttötarkoituksiin.

Olipa kyseessä sitten retkeily, työskentely pimeässä tai vain yleiskäyttö, meillä on sinulle sopiva vaihtoehto. Vertailumme kattaa kaikki tarvittavat tiedot, kuten kirkkaus, kesto, hinta ja muut ominaisuudet, jotta voit tehdä tietoisen päätöksen. Lue eteenpäin ja löydä paras taskulamppu tarpeisiisi!

Parhaat taskulamput vertailussa

 1. Paras taskulamppu – COAST XP18R-HB.
 2. Tehokas taskulamppu – NEBO Davinci 3500.
 3. Ladattava taskulamppu – GELIA FOCUS F5R.
 4. LED taskulamppu – ANSMANN M900P.
 5. Hyvä taskulamppu – LED Lenser P7R Core.
 6. Pieni taskulamppu – LED Lenser P3 Core.
 7. UV taskulamppu – COAST PX300-CP.
 8. Mini taskulamppu – GP LIGHTING Design P36
 9. Kirkas taskulamppu – GP LIGHTING Design PSR52.
 10. Iso taskulamppu – NEBO Luxtreme.

1. Paras taskulamppu: COAST XP18R-HB

paras taskulamppu

Coast XP18R -taskulamppun on yksi markkinoiden parhaista vaihtoehdoista! Tämä ladattava taskulamppu on suunniteltu erityisesti vaativiin olosuhteisiin, ja sen 3650 lumenin teho takaa, että valo riittää kaikkeen tarpeeseen. XP18R:ssä on neljä eri tilaa, jotka tarjoavat monipuolisia valovaihtoehtoja eri käyttötarkoituksiin. Laite toimii ladattavalla Coast zithion-Xä-akulla, ja se on myös yhteensopiva 6 x AAA paristojen kanssa.

XP18R:ssä on patentoitu liukukeskeinen optinen tekniikka, joka tarjoaa laajan valokentän ja voimakkaan valon. Tämä tekee taskulampusta erittäin monipuolisen ja käyttökelpoisen erilaisissa tilanteissa. Lisäksi taskulampussa on reaaliaikainen virranilmaisin, joka auttaa pitämään akun varauksen hallinnassa.

Coast XP18R on myös suunniteltu kestäväksi ja säänkestäväksi. Sen rakenne on tiivis, joten se kestää niin vettä kuin pölyäkin. Tämä tekee taskulampusta ihanteellisen vaihtoehdon ulkoilma-aktiviteetteihin tai työskentelyyn haastavissa olosuhteissa.

Taskulampun muotoilu on myös suunniteltu käyttäjän mukavuutta ajatellen. Se on helppo pitää kädessä ja käyttää yhdellä kädellä. Kaiken kaikkiaan Coast XP18R on erinomainen valinta kaikille, jotka tarvitsevat luotettavan ja monipuolisen taskulampun.

2. Tehokas taskulamppu: NEBO Davinci 3500

Tehokas taskulamppu

Haluatko taskulampun, joka ei petä sinua vaativimmissakaan olosuhteissa? Tutustu NEBO DAVINCI ‑taskulamppuun – tähän kannettavaan ja tehokkaaseen taskulamppuun, jonka valovirta on uskomattomat 3500 lm. Tämä taskulamppu sisältää neljä erilaista valotilaa, joten voit valita sopivan tilan käyttötarkoituksen mukaan. Kätevän tilanvalitsimen ansiosta voit vaihtaa tilan helposti ja nopeasti. Tämän lisäksi tehokas LED-lamppu tarjoaa jopa 131 metrin kantaman.

NEBO DAVINCI ‑taskulampun akku mahdollistaa jopa 20 tunnin toiminta-ajan latausten välillä, mikä on ihanteellinen, jos haluat käyttää taskulamppua pidemmän aikaa. Taustavalaistu painike toimii virran, akun ja latauksen merkkivalona, mikä helpottaa käyttöä.

Taskulampussa on myös laajakulmainen valokeila, jossa on 3-kertaisesti säädettävissä oleva tarkennus, mikä tekee siitä erittäin monipuolisen ja helppokäyttöisen. Tämän lisäksi lampussa on Powerbank-toiminto USB-lähdön kautta, mikä mahdollistaa matkapuhelimen tai muiden laitteiden lataamisen tarpeen mukaan.

NEBO DAVINCI ‑taskulamppu on myös veden- ja pölynkestävä, joten se kestää haastavatkin olosuhteet. Sen tarkennettava toiminto antaa sinulle mahdollisuuden säätää valon kohdistusta tarpeen mukaan. Tämä taskulamppu on todella monipuolinen ja tehokas vaihtoehto, joka sopii niin ulkoiluun kuin työkäyttöönkin.

3. Ladattava taskulamppu: GELIA FOCUS F5R

Gelia FOCUS F5R on tehokas ja kestävä LED-taskulamppu, joka sopii monipuoliseen käyttöön. Valaisin on varustettu tarkennuslinssillä, joka mahdollistaa valon voimakkuuden helpon säädön.

Taskulampussa on kolme eri valotoimintoa, joten se sopii erinomaisesti niin arkipäiväiseen käyttöön kuin retkeilyynkin. Valokeilan pituus jopa 150 metriä, joten se sopii erityisesti pitkän matkan valaisuun.

Ladattava USB-liitännän kautta, latausaika 6-7 tuntia ja käyttöaika jopa 4 tuntia täydellä teholla. Suojausluokka IPX4 tekee siitä myös kestävän säänkestävän. Valitse Gelia FOCUS F5R taskulamppu, kun tarvitset luotettavaa ja kestävää valaisinta monipuoliseen käyttöön!’Ladattava USB-liitännän kautta, latausaika 6-7 tuntia ja käyttöaika jopa 4 tuntia täydellä teholla.

Suojausluokka IPX4 tekee siitä myös kestävän säänkestävän. Valitse Gelia FOCUS F5R taskulamppu, kun tarvitset luotettavaa ja kestävää valaisinta monipuoliseen käyttöön!

4. LED taskulamppu: ANSMANN M900P

LED taskulamppu

Tämä tehokas LED-taskulamppu tarjoaa uskomattoman kirkkaan valonlähteen, joka on erinomainen valinta kaikkiin tilanteisiin. Lamppu on varustettu heijastinjärjestelmällä, joka lisää valotehoa ja laajentaa valokeilan pituutta.

Mukana toimitettavat neljä ANSMANN Micro AAA-alkaliparistoa tarjoavat pitkän käyttöajan, joten sinun ei tarvitse huolehtia jatkuvasta paristojen vaihdosta.

Lisäksi rannehihna antaa hyvän pidon ja lisää käyttömukavuutta. Tämä LED-taskulamppu on ihanteellinen vaihtoehto niille, jotka etsivät luotettavaa ja kirkasta taskulamppua kaikkiin käyttötarkoituksiin.

5. Hyvä taskulamppu: Ledlenser P7R Core

Hyvä taskulamppu

Tämä valaisin on suunniteltu juuri sinua varten, joka arvostat laadukasta valotehoa ja kestävyyttä. Taskulampun valoteho on uskomattomat 1400 lumenia boost-tilassa, ja valon voimakkuutta on helppo säätää neljän eri valaisutoiminnon avulla. Valon kantama on jopa 240 metriä, joten tämä taskulamppu sopii loistavasti myös ulkoiluun ja retkeilyyn.

Taskulampun akku on erittäin kestävä ja sen kapasiteetti on 4800 mAh. Akun lataaminen käy kätevästi magneettilatausjohdolla, joka on mukana paketissa. Valaisimen suojaluokka on IP68, joten se kestää kovempaakin käyttöä, kuten upotuksen jopa 1,5 metrin syvyyteen. Taskulampun pituus on 158 mm ja paino akun kanssa on 202 g. Mukana on myös rannelenkki, joka auttaa pitämään valaisimen turvallisesti kädessäsi.

Valaisimen AFS-valokeilan säätö takaa sen, että saat juuri sellaisen valokeilan kuin haluat. Pakettiin kuuluu siis akku, magneettilatausjohto, rannelenkki ja tietysti itse taskulamppu. Oletko valmis kokeilemaan tätä upeaa taskulamppua?

6. Pieni taskulamppu: LED LENSER P3 Core

pieni taskulamppu

Etsitkö pientä, mutta tehokasta taskulamppua, joka kulkee mukavasti mukanasi? Tämä kompakti taskulamppu tarjoaa juuri sitä, mitä tarvitset! Se on suunniteltu tarjoamaan tehokasta valoa jopa pienimmässäkin tilassa, ja siinä on 90 luumenin valoteho, zoomaus ja kolme eri valotoimintoa, joten se sopii täydellisesti moniin käyttötarkoituksiin.

Taskulamppu on erittäin helppokäyttöinen, ja sen avulla voit keskittyä siihen, mikä on tärkeintä. Yhden AAA-pariston ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia lataamisesta tai kaapelien kantamisesta mukanasi. Lisäksi tämä kätevä taskulamppu on mukana toimitetun pariston ansiosta heti käyttövalmis.

Tämä taskulamppu on todellinen kaikessa yksinkertaisuudessaan, mutta se on myös erittäin tehokas, luotettava ja käytännöllinen. Voit käyttää sitä monissa eri tilanteissa, kuten yöretkillä, leiriytymisessä, kotona tai autossa. Se on myös erittäin helppo kuljettaa mukanasi, ja se mahtuu vaivatta taskuun tai laukkuun.

Tilaa nyt tämä käytännöllinen ja kompakti taskulamppu, joka toimitetaan yhden AAA-pariston kanssa, joten se on heti käyttövalmis!

7. UV taskulamppu: COAST PX300-CP

UV taskulamppu

Coast PX300 – taskulamppu, joka tekee sinut varsin toivottavaksi metsästyskavereiden keskuudessa. PX300 on yksi markkinoiden tehokkaimmista taskulampuista, joka tarjoaa sekä valkoisen valon että ultravioletti UV-valon. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää tätä monipuolista valaisinta monella eri tavalla.

PX300:n UV-valonpituus on jopa 7,5 metriä, joten se on erittäin hyödyllinen metsästäessä ketun tai hirven jälkiä. Sen avulla voit havaita mahdollisia jälkiä tai veren tahroja, jotka eivät välttämättä ole silmällä havaittavissa. Lisäksi UV-valoa voidaan käyttää myös skorpionien ja meripihkan etsimiseen.

PX300:ssa on myös tehokas LED-valo, joka tarjoaa 150 lumenia valotehoa ja valaisee jopa 16 metriä etäisyydelle. Tämä tekee siitä ihanteellisen valon käytettäväksi esimerkiksi autonhuollossa, jossa valoa tarvitaan usein ahtaissa paikoissa. Valoa voidaan käyttää myös väärennösten havaitsemiseen, sillä jotkut elementit eivät ole näkyvissä UV-valolle altistettuna.

PX300 taskulamppu on myös kestävä ja iskunkestävä, mikä tarkoittaa, että se kestää rankkojakin olosuhteita. Lisäksi sen LED on lähes särkymätön, joten voit olla varma, että valo ei sammu kesken tärkeän tehtävän.

PX300 taskulamppu on myös erittäin kätevä ja helppo käyttää. Se on kompakti ja kevyt, joten sen voi ottaa mukaan minne tahansa. Lisäksi sen käyttö on erittäin helppoa, sillä se tarjoaa kolme erilaista valotoimintoa: täysi, puolikas ja vilkkuva.

Kaiken kaikkiaan PX300 on erinomainen taskulamppu, joka tarjoaa korkealaatuista UV-tunnistusta ja tehokasta LED-valoa kevyessä ja kompaktissa koossa. Se on ihanteellinen valaisin metsästäjille, autoharrastajille tai kenelle tahansa, joka tarvitsee monipuolisen valaisimen, joka kestää rankkoja olosuhteita.

8. Mini taskulamppu: GP LIGHTING Design P36

Mini taskulamppu

GP Design P36 on erittäin monipuolinen taskulamppu, joka sopii täydellisesti arjen käyttöön. Taskulampun voimakas valovirta on 120 lm, joten se tarjoaa riittävästi valoa kaikkeen käyttöön. Voit säätää fokusta leveäksi tai kapeaksi valokeilaksi käyttämällä yksinkertaista zoom-toimintoa. Strobo-toiminto on hyödyllinen hätätilanteissa tai kun tarvitset tarkkuutta liikkeen havaitsemisessa.

P36 on valmistettu kestävästä alumiinikuoresta, joka tekee siitä kevyen ja kestävän. Sen muotoilu on suunniteltu tarjoamaan hyvän otteen, joten voit käyttää sitä mukavasti ja helposti. Painikkeen avulla voit säätää valotilaa peukalolla, mikä tekee siitä nopean ja helpon käyttää.

Taskulampun mukana tulee kätevä rannehihna, joka pitää sen turvallisesti kädessäsi, ja estää sen putoamisen. P36 pysyy myös tukevasti pystyssä sen vakaan muodon ansiosta, mikä tekee siitä erittäin käytännöllisen.

GP Design P36 taskulamppu on kätevä koko, jonka voit ottaa mukaan minne tahansa. Sen pitkä akun toiminta-aika tarkoittaa, että voit käyttää sitä pitkään ilman latausta. Kokonaisuudessaan P36 on erittäin monipuolinen ja kestävä taskulamppu, joka sopii kaikkeen käyttöön.

9. Kirkas taskulamppu: GP LIGHTING Design PSR52

Kirkas taskulamppu

GP Design PSR52 on todellinen voimanpesä ammattikäyttöön suunnattu taskulamppu, joka on suunniteltu kestämään kaikki vaativat olosuhteet. Tämä ladattava taskulamppu tarjoaa jopa 1050 lumenin valovirran, mikä tarkoittaa, että sinulla on valoa tarpeeksi jopa pimeimmässä ympäristössä. PSR52:ssa on useita käyttövaihtoehtoja, mukaan lukien ladattava 18650 litiumioniakku, 3 x AAA NiMH paristoa tai vaihtoehtoisesti 2 x CR123A paristoa tai 3 x AAA-alkaliparistoa.

Yhdellä latauksella PSR52 taskulamppu tarjoaa jopa 65 tunnin käyttöajan, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia valon sammumisesta kesken tehtävän. Taskulampun yhden käden kaksoiskytkin mahdollistaa nopean päälle/pois-kytkennän tai hetkellisen valaistuksen tarpeen mukaan. PSR52:ssa on neljä eri kirkkausvaihtoehtoa, joten voit säätää valon voimakkuuden ympäristösi mukaan. Lisäksi sen Strobe-toiminnolla voidaan hämätä ahdistelijoita ja SOS-toiminnolla voidaan hälyttää apua tarvittaessa.

PSR52 taskulampun runko on suunniteltu kestämään ankarimmatkin olosuhteet. Se on vedenpitävä (IPX8) ja sen iskunkestävyys on jopa 1,5 metriä, mikä tarkoittaa, että se kestää pudotuksia ja kolhuja. Taskulampussa on myös ylilataus- ja ylipurkaussuoja, joka suojaa akkua tai paristoja purkautumiselta. Lukitustila estää tahattoman päällekytkennän, joten voit luottaa PSR52:n turvallisuuteen kaikissa tilanteissa.

PSR52 taskulampun kompakti koko tekee siitä ihanteellisen ottaa mukaan töihin tai käyttää muuten arjessa. Tämä taskulamppu on todella ammattimainen työkalu, joka ei petä sinua vaativissakaan olosuhteissa.

10. Iso taskulamppu: NEBO Luxtreme

iso taskulamppu

NEBO LUXTREME on taskulamppu, joka on suunniteltu kestämään kaikenlaisia olosuhteita ja tarjoamaan huippuluokan suorituskyvyn. Sen 500 lumenin valovirta on voimakas ja neljä eri valotilaa, mukaan lukien tehokkain tila, joka valaisee jopa 900 metrin päähän, tarjoavat monipuolisia käyttömahdollisuuksia.

Tämän taskulampun anodisoitu lentokonealumiinista valmistettu runko on erittäin kestävä ja kestää pitkienkin vaellusten tai työmaiden ankaria olosuhteita. Sen ladattava 4000 mAh:n akku, joka ladataan kätevästi USB-C-liitännän avulla, varmistaa pitkän käyttöajan ja säästää rahaa paristojen ostamiselta.

NEBO LUXTREME -taskulampussa on myös käytännöllinen taustavalaistu painike, joka toimii virran, akun ja latauksen merkkivalona. Tämä auttaa sinua pitämään taskulampun käyttövalmiina juuri silloin, kun sitä tarvitset.

Kaiken kaikkiaan NEBO LUXTREME on ihanteellinen valinta kaikille, jotka tarvitsevat luotettavaa, kestävää ja suorituskykyistä taskulamppua pitkiin vaelluksiin, retkille tai työmaille. Se on myös loistava lahjaidea kaikille, jotka arvostavat huippuluokan valoa ja kestävää rakennetta.

Miten taskulamppu toimii?

Taskulampun toimintaperiaate on melko yksinkertainen. Se käyttää sähköä, joko paristoja tai ladattavia akkuja, sytyttääkseen valonlähteen.

Taskulampun valonlähteenä käytetään yleensä LEDejä (light emitting diodes) tai halogeenilamppuja. LEDit ovat yleistyneet viime vuosina, koska ne ovat kestävämpiä, energiatehokkaampia ja tarjoavat enemmän valoa kuin perinteiset halogeenilamput.

Taskulampun virtapiiri on rakennettu niin, että virta kulkee paristosta tai akusta valonlähteelle. Käyttäjä painaa yleensä painiketta tai kytkintä, joka sulkee tai avaa virtapiirin. Tämä virtapiiri mahdollistaa sähkön kulkeutumisen LEDille tai halogeenilampulle, jolloin valo syttyy.

Taskulampun toimintaan vaikuttavat myös erilaiset linssit ja heijastimet, jotka ohjaavat valoa haluttuun suuntaan. Linssit voivat olla joko sileitä tai karheita, ja niiden koko vaikuttaa valokeilan leveyteen ja pituuteen. Heijastimet taas ohjaavat valoa tehokkaasti, jolloin valokeila voi olla kapea tai leveä riippuen siitä, mihin taskulamppua käytetään.

Taskulamppu voi myös sisältää muita toimintoja, kuten strobo-tilan, joka vilkkuu nopeasti ja hämmentää vastapuolta. Monissa malleissa on myös eri kirkkausasetuksia, joita voidaan käyttää erilaisiin tarpeisiin.

Taskulamppu on erittäin hyödyllinen laite, jota käytetään laajalti monilla eri aloilla. Se voi auttaa ihmisiä löytämään tiensä pimeässä tai autossa rikkoutuneen renkaan vaihdossa, tai auttaa pelastuslaitosta löytämään tiensä vaarallisessa ympäristössä, saman tehtävän ajaa myös paras lämpökamera. Taskulampun toimintaperiaate on yksinkertainen, mutta sen hyödyt voivat olla valtavat erilaisissa tilanteissa.

Miten valita paras taskulamppu?

Kun haussa on paras taskulamppu, on tärkeää huomioida joitakin tärkeitä tekijöitä varmistaaksesi, että valitset juuri sinulle sopivan taskulampun.

Valon voimakkuus: Taskulampun tärkein ominaisuus on sen valon voimakkuus. Valon voimakkuus ilmaistaan lumenina (lm) ja mitä suurempi lumenin määrä, sitä kirkkaampi valo. Valitse taskulamppu, jossa on riittävä valon voimakkuus käyttötarkoitukseesi nähden. Esimerkiksi jos tarvitset taskulamppua ulkoiluun tai työskentelyyn pimeässä, valitse lamppu, jossa on korkea lumen-määrä.

Valokeilan säätö: Taskulampun valokeilan säätömahdollisuus on tärkeä tekijä. Leveä valokeila sopii hyvin lähelle työskentelyyn tai yleiseen valaisuun, kun taas pitkä ja kapea valokeila on hyvä esimerkiksi ulkoillessa, kun haluat valaista etäisyyksiä.

Kestävyys: Taskulamppu on usein alttiina kolhuille ja kosteudelle, joten on tärkeää valita kestävä ja luotettava taskulamppu. Valitse taskulamppu, jossa on kestävä rakenne ja joka on suojattu kosteudelta.

Virtalähde: Taskulamppuja on saatavana monilla eri virtalähteillä, kuten paristoilla tai ladattavilla akkuilla. Ladattavat akut ovat käteviä ja ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja, mutta vaativat latausmahdollisuuden. Paristojen vaihtaminen on helppoa, mutta niiden käyttö on kalliimpaa ja huonompi ympäristön kannalta.

Koko: Taskulamppujen koko vaihtelee suuresti. Pienet taskulamput ovat helposti mukana kannettavia, mutta niiden valon voimakkuus voi olla heikompi. Isommat taskulamput ovat usein kirkkaampia, mutta hankalampia kuljettaa mukana.

Hinta: Hinta on aina tärkeä tekijä ostopäätöstä tehdessä. Taskulamppuja on saatavilla monilta eri hinta-alueilta, joten valitse taskulamppu, joka sopii budjettiisi.

Miten taskulampusta pidetään huolta?

Taskulampun ylläpito on erittäin tärkeää sen varmistamiseksi, että se toimii aina parhaalla mahdollisella tavalla. Näillä vinkeillä pidät lampustasi huolta:

 1. Säilytä taskulamppu kuivassa ja pimeässä paikassa

Taskulamppuja voidaan säilyttää pitkiä aikoja käyttämättä, joten on tärkeää varmistaa, että se on säilytetty kuivassa ja pimeässä paikassa. Liika kosteus voi aiheuttaa korroosiota ja pilata lamppuja. Lamppu on hyvä suojata suoralta auringonvalolta, joka voi aiheuttaa akun ylikuumenemisen ja vahingoittaa laitetta.

 1. Pidä linssit puhtaina

Lamppujen linssit voivat likaantua tai naarmuuntua käytön aikana. Likaiset linssit vähentävät valon määrää, joka läpäisee lampun ja vaikuttaa siten sen tehokkuuteen. Linssit tulee puhdistaa pehmeällä liinalla tai mikrokuituliinalla. Vältä kovien esineiden, kuten avainten tai muiden metalliesineiden käyttöä linssien puhdistamisessa, sillä ne voivat naarmuttaa linssiä ja heikentää valon tehokkuutta.

 1. Tarkista akun tai paristojen tila

Taskulamppujen akut ja paristot voivat tyhjentyä ajan myötä, joten on tärkeää tarkistaa niiden tila säännöllisesti. Huomaa, että joskus kosteudessa säilytetyt paristot voivat vuotaa, joten kannattaa tarkistaa, onko paristoilla tai akulla merkkejä vuodosta ennen kuin ne asetetaan lamppuun. Paristot ja akut on hyvä vaihtaa säännöllisesti varmistaakseen, että ne toimivat parhaalla mahdollisella tavalla.

 1. Käytä oikeita paristoja tai akkuja

Taskulampun valmistaja määrittelee, mitkä paristot tai akut ovat yhteensopivia lampun kanssa. Vääränlaisen pariston tai akun käyttö voi vahingoittaa laitetta tai aiheuttaa jopa vaaratilanteita. Huomioi myös, että eri tyyppiset paristot ja akut voivat vaihdella kestävyydeltään, joten varmista, että käytät sopivaa paristotyyppiä.

Miten taskulamppu puhdistetaan?

Taskulampun puhdistaminen kannattaa sen toimivuuden ja pitkäikäisyyden kannalta. Vaikka taskulampun käyttökohteet vaihtelevat, on puhdistus tärkeä huoltotoimenpide jokaisen käytön jälkeen. Puhdistus auttaa poistamaan likaa ja rasvaa, jotka voivat kerääntyä taskulampun pinnalle ja vaikuttaa sen toimivuuteen.

 1. Irrota paristot

Ennen kuin aloitat taskulampun puhdistuksen, varmista, että olet irrottanut paristot tai akun. Tämä estää sähköiskujen tai mahdollisten vahinkojen aiheuttamisen, jos kosteutta tai puhdistusaineita pääsee sisään taskulampun virtalähteeseen.

 1. Puhdista pinta

Puhdista taskulampun pinta kostealla liinalla. Voit käyttää mietoa pesuainetta, jos pinta on hyvin likainen. Muista kuivata taskulamppu huolellisesti kosteuden poistamiseksi, joka saattaa jäädä pintoihin.

 1. Puhdista linssi

Linssin puhdistaminen on tärkeä osa taskulampun huoltoa. Puhdista linssi miedolla pesuaineella ja pehmeällä liinalla. Vältä hankaavia aineita, kuten hiekkapaperia tai teräsvillaa, koska ne voivat naarmuttaa linssin pinnan. Älä myöskään käytä voimakkaita puhdistusaineita tai liuottimia, jotka voivat vahingoittaa linssiä tai pintaa.

 1. Tarkista tiivisteet

Tarkista taskulampun tiivisteet säännöllisesti. Tiivisteet ovat tärkeitä kosteuden ja pölyn estämiseksi pääsemästä taskulampun sisään. Jos tiivisteet ovat kuluneet tai vaurioituneet, ne on vaihdettava välittömästi.

 1. Vaihda paristot

Jos taskulamppu käyttää paristoja, vaihda ne säännöllisesti. Huonolaatuiset paristot voivat vuotaa ja aiheuttaa vahinkoa taskulampulle. Käytä aina laadukkaita paristoja ja vaihda ne ajoissa.

Uusimmat

Suositut