Paras lettupannu vertailu (2024) – Testissä 10 parasta

Paras lettupannu vertailu

Paras lettupannu voi olla hankala löytää, jonka vuoksi olemme koonneet tämän kattavan vertailun tarjotaksemme teille ajantasaista tietoa markkinoiden huippulettupannoista. Jos olet etsinyt täydellistä lettupannua, joka takaa täydelliset, herkulliset ja tasaisesti kypsentävät letut, olet saapunut oikeaan paikkaan.

Vuoden 2024 testissämme olemme asettaneet kymmenen parasta lettupannua kilpailemaan keskenään, jotta voimme löytää juuri sen täydellisen lettupannun, joka sopii parhaiten erilaisiin tarpeisiin ja vaatimuksiin. Vertailumme kattaa erilaisia kriteerejä, kuten kypsennystehokkuuden, lämmönjaon, materiaalien laadun, muotoilun ja hinta-laatusuhteen, jotta voit tehdä valintasi helpommin.

Testaajamme ovat intohimoisia ruoanlaiton ammattilaisia ja lettujen ystäviä, jotka ovat paneutuneet huolella jokaisen lettupannun ominaisuuksiin ja suorituskykyyn.

Heidän rehelliset ja perusteelliset arvionsa auttavat sinua löytämään täydellisen lettupannun omiin tarpeisiisi sopivaksi. Lue myös paras paistinpannu vertailu, jos etsit laadukasta paistinpannua.

Vertailumme tavoitteena on antaa sinulle selkeä näkemys markkinoiden parhaista lettupanneista, jotta voit tehdä tietoisen päätöksen ja hankkia juuri sellaisen lettupannun, joka tekee lettuhetkistäsi ikimuistoisia.

Vertailussa parhaat lettupannut

 1. Fiskars Hard Face Lettupannu – Paras lettupannu.
 2. AMT Gastroguss Lettupannu – Hyvä lettupannu.
 3. Anders Petter Stenfors Ohukaispannu – Laadukas ohukaispannu.
 4. Nordwik Lettupannu Valurauta – Valurauta lettupannu.
 5. Fiskars Hard Face Omelettipannu – Induktioliesi lettupannu.
 6. Steba Lettupannu XXL 35 cm – Iso lettupannu.
 7. De Buyer Lyonnaise Mineral B – Hiiliteräs lettupannu.
 8. Tefal Start’Easy-lettupannu – Edullinen lettupannu.
 9. De Buyer Mineral B Element Blinipannu 12 cm – Pieni lettupannu.
 10. Funktion Lettupannu – Halpa lettupannu.

1. Paras lettupannu: Fiskars Hard Face Lettupannu

Paras lettupannu

Vertailumme paras lettupannu on ehdottomasti Fiskars Hard Face lettupannu. Tämä laadukas lettupannu on suunniteltu tarjoamaan sinulle vertaansa vailla olevan lettukokemuksen, joka yhdistää kestävyyden, tehokkuuden ja käyttömukavuuden.

Fiskars Hard Face Lettupannu kätkee sisäänsä innovatiivisen Hardtec Superior + -pinnoitteen, joka on erittäin kestävä ja samalla täysin PFOA-vapaa. Tämä tarkoittaa, että voit nauttia huippuluokan lettupannun eduista ilman huolta haitallisista kemikaaleista. Hardtec Superior + -pinnoite takaa myös sen, että lettujesi kypsyvät tasaisesti ja liukuvat sulavasti pannulta tarjoilulautaselle.

Bakeliittikahvat ovat suunniteltu tarjoamaan erinomaisen otteen pannusta, ja mikä parasta, ne pysyvät aina viileinä käytön aikana. Unohtakaa siis kuumilla pinnoilla sormiin palamiset – Fiskars Hard Face lettupannun kahvat pitävät sinut turvassa ja mukavuuden ytimessä.

Energybase-pohja on Fiskarsin omaa huippuosaamista, joka takaa lettupannun tehokkuuden ja energiansäästön. Pannu lämpenee jopa 50 % nopeammin, mikä tarkoittaa, että voit nauttia herkullisista lettuhetkistäsi ilman pitkiä odotteluaikoja. Lisäksi Energybase-pohja säästää jopa 30 % energiaa, mikä tekee siitä ympäristöystävällisen vaihtoehdon ja taloudellisen valinnan.

Fiskars Hard Face paras lettupannu sopii kaikille liesille, mukaan lukien induktioliedelle, joten voit hyödyntää sen ominaisuuksia missä tahansa keittiössäsi. Pannu kestää konepesun, joten sen puhdistaminen on vaivatonta ja helppoa, ja voit olla varma, että se säilyttää laatunsa vuodesta toiseen.

Tämä paras lettupannu ei rajoitu vain liedellä käyttöön, vaan se kestää myös uunin kuumuutta jopa 150 °C lämpötilassa. Voit siis paistaa ja kypsentää lettusi valmiiksi uunissa, jos haluat vaihtelua perinteiselle liedellä paistamiselle.

Fiskars Hard Face Lettupannu yhdistää kestävyyden, innovatiiviset ominaisuudet ja tyylikkään muotoilun, joka sopii täydellisesti moderneihin keittiöihin. Sen 44 cm pituus ja 24 cm halkaisija takaavat riittävän tilan lettujen valmistamiseen perheelle tai ystäville.

Jos olet etsinyt täydellistä lettupannua, joka tekee lettuhetkistäsi nautinnollisia ja vaivattomia, Fiskars Hard Face Lettupannu on vastaus toiveisiisi. Kokeile sitä itse ja anna lettujen herkullisen tuoksun täyttää keittiösi – tämä paras lettupannu muuttaa lettujen paistamisen taianomaiseksi kokemukseksi!

2. Hyvä lettupannu: AMT Gastroguss Lettupannu

Hyvä lettupannu

AMT Gastrogussin lettupannu on valmistettu kestävästä alumiinista, mikä tekee siitä paitsi tukevan myös erinomaisen lämmönjohtokyvyn omaavan vaihtoehdon. Pannu lämpenee nopeasti, joten voit aloittaa lettujen paistamisen heti ilman pitkiä odotteluaikoja. Lisäksi alumiinimateriaali takaa lämmön tasaisen jakautumisen pannun pohjalta aina reunoille asti, jolloin letut kypsyvät tasaisesti ja herkullisesti joka kerta.

Unohtakaa keskeltä raa’at ja reunoilta tummuneet letut – AMT Gastroguss lettupannulla valmistat täydellisiä herkkupaloja vaivatta. Pannun avulla voit toteuttaa lettutaikinan loihtimisessa luovuutesi ja loihtia lettuja juuri omien mieltymystesi mukaan. Olipa kyseessä sitten perinteiset makeat letut, suolaiset crepesit tai gluteenittomat vaihtoehdot, tämä lettupannu vastaa odotuksiisi joka kerta.

AMT Gastroguss lettupannu on suunniteltu tyylikkäästi ja huolella, joten se sopii mainiosti myös tarjoilupöytään. Voit esitellä lettusi suoraan pannulta, mikä tuo annoksiin rustiikkista charmia ja lisää nautinnollisuutta lettuhetkiin.

Lettujen paistamisen ilo ja helppous yhdistyvät AMT Gastroguss Lettupannussa, joka tarjoaa sinulle täydellisen lettukokemuksen joka kerta. Jokainen lettuhetki muuttuu nautinnolliseksi matkaksi makujen maailmaan, kun valitset AMT Gastrogussin lettupannun kumppaniksesi keittiöösi.

Tee lettuhetkistäsi unohtumattomia ja valitse AMT Gastroguss Lettupannu – tervetuloa lettujen taikamaailmaan!

3. Laadukas ohukaispannu: Anders Petter Stenfors Ohukaispannu

Laadukas ohukaispannu

Anders Petter Stenfors ohukaispannu päätyi vertailumme kolmannelle sijalle. Tämä laadukas ohukaispannu on suunniteltu tarjoamaan sinulle täydellisen paistotuloksen ja nautinnollisen kokkauskokemuksen, joka kestää vuosia eteenpäin.

Anders Petter Stenfors Ohukaispannu on valmistettu korkealaatuisesta valuraudasta, joka takaa nopean ja tasaisen lämmönjaon koko pannun alueelle. Tämä tarkoittaa, että voit nauttia tasaisesti paistetuista ohukaisista, joissa jokainen lettusi saa täydellisen paistopinnan. Valurautapannu on myös erinomainen lämmönvaraaja, joten se säilyttää lämpötilansa pidempään ja auttaa säästämään energiaa.

Pannun valmistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota terveyteen ja ympäristöystävällisyyteen. Anders Petter Stenfors Ohukaispannu ei sisällä lisättyjä haitallisia aineita, kuten PFOA-, PTFE- tai PFAS-yhdisteitä, lyijyä tai kadmiumia. Voit siis paistaa ruokaasi huoletta, tiedostaen että se on turvallista ja terveellistä.

Tämän ohukaispannun halkaisija on 25 cm, mikä sopii täydellisesti monipuoliseen käyttöön. Voit paistaa herkullisia ohukaisia, crepesejä, blinien ja muiden suosikkiherkkujesi lisäksi voit hyödyntää sitä monipuolisesti eri ruoanlaittoon.

Anders Petter Stenfors Ohukaispannu sopii loistavasti myös induktioliedelle, joten voit hyödyntää sen ominaisuuksia monenlaisissa keittiöissä. Valurautapannu on suunniteltu kestämään korkeita lämpötiloja, joten voit käyttää sitä luottavaisin mielin myös haastavimmissa ruoanlaittotilanteissa.

Pieni huomio, pannu ei ole konepesun kestävä, mutta sen helppo puhdistus käsin on vaivatonta ja nopeaa. Voit olla varma, että Anders Petter Stenfors Ohukaispannu säilyttää laatunsa ja toimivuutensa vuodesta toiseen.

Kun haluat nauttia täydellisistä ja herkullisista ohukaisista, Anders Petter Stenfors Ohukaispannu on valintasi. Tämä laadukas ja ympäristöystävällinen valurautapannu on täydellinen kumppani keittiössäsi, ja sen avulla voit loihtia herkullisia herkkuja helposti ja vaivattomasti.

4. Valurauta lettupannu: Nordwik Lettupannu Valurauta

Valurauta lettupannu

Nordwikin lettupannu on valmistettu kokonaan massiivisesta valuraudasta, mikä tekee siitä kestävän ja pitkäikäisen valinnan. Valurauta on erinomainen lämmönvaraaja, joten pannu säilyttää lämpötilansa pitkään ja varmistaa tasaisen lämmönjakautumisen. Näin jokainen lettusi kypsyy täydellisesti ja saa kauniin kullanruskean paistopinnan.

Pannussa on seitsemän keskenään samanmuotoista pyöreää painaumaa, joiden halkaisija on 6,5 cm. Tämä mahdollistaa sen, että voit paistaa kerralla seitsemän herkullista lettua, jolloin lettupannu sopii mainiosti isommankin seurueen herkutteluhetkiin. Lettujen paistaminen käy kätevästi ja nopeasti, kun voit valmistaa useamman lettuerän yhdellä kertaa.

Nordwik Lettupannu on klassisen tyylikäs malli, joka sopii täydellisesti perinteiseen keittiöön. Sen ajaton muotoilu ja korkea laatu tekevät siitä keittiösi katseenvangitsijan. Kutsu vieraita kylään tai hemmottele perhettäsi herkullisilla lettuhetkillä, joita Nordwikin lettupannu tarjoaa.

Pannun monipuolisuus tekee siitä ihanteellisen valinnan kaikilla lämmönlähteillä, mukaan lukien induktioliesi. Voit siis nauttia letuista missä tahansa keittiössäsi, olipa käytössäsi mikä lämmönlähde tahansa.

Nordwik Lettupannu on enemmän kuin vain lettupannu – se on ruoanlaiton taidetta ja perheen yhdessäolon symboli. Valurautaisena lettupannuna se kestää käytössäsi vuosia eteenpäin ja palkitsee sinut aina herkullisilla lettuhetkillä.

Jos arvostat perinteitä ja haluat paistaa herkullisia ja tasaisesti kypsyviä lettuja, valitse Nordwik Lettupannu. Se on laatua, kestävyyttä ja perinnettä – kaikki yhdessä valurautapannussa. Tule ja luo ikimuistoisia lettuhetkiä perheellesi ja ystävillesi Nordwik Lettupannun avulla!

5. Induktioliesi lettupannu: Fiskars Hard Face Omelettipannu

Induktioliesi lettupannu

Fiskars Hard Face induktioliesi lettupannu on suunniteltu tarjoamaan sinulle loistavia omeletti- ja lettukokemuksia, joista voit nauttia kerta toisensa jälkeen.

Fiskars Hard Face Omelettipannu on valmistettu erittäin kestävästä alumiinista, joka takaa sen, että se kestää aikaa ja keittiön vaativimpiakin haasteita. Pannussa on Hardtec Superior + -pinnoite, joka ei sisällä haitallista PFOA:ta. Voit siis paistaa omeletit ja letut huoletta, tiedostaen että ne ovat turvallisia ja terveellisiä nautittaviksi.

Pannussa on käytännölliset ja tyylikkäät bakeliittikahvat, jotka tarjoavat erinomaisen otteen ja pysyvät viileinä käytön aikana. Pannua on miellyttävä käyttää ja sen käsitteleminen on vaivatonta.

Fiskars Hard Face Omelettipannun mitat tekevät siitä täydellisen valinnan keittiöön, jossa tilan käyttö on tarkkaan harkittua. Pannun pituus on 42.5 cm, korkeus 2.3 cm ja halkaisija 22 cm. Kompakti mutta tehokas koko takaa sen, että valmistat herkulliset omeletit ja letut helposti ja nopeasti.

Induktioliedelle sopiva muotoilu tekee tästä pannusta monipuolisen valinnan, joka toimii sujuvasti kaikilla lämmönlähteillä. Voit siirtyä saumattomasti valmistamaan herkkuja niin induktioliedellä kuin muilla liesilläkin.

Fiskars Hard Face Omelettipannu on myös konepesun kestävä, joten sen puhdistaminen on vaivatonta ja helppoa. Voit keskittyä nauttimaan herkullisista omeleteista ja letuista, sillä pannun puhtaanapito sujuu vaivatta.

Tämä pannu ei jätä sinua pulaan edes uunin suhteen, sillä se kestää uunin kuumuuden jopa 150 °C lämpötilassa. Voit siis viimeistellä omelettisi tai pitää letut lämpiminä uunissa ennen tarjoilua.

Kun haluat kohdata keittiön haasteet itsevarmasti ja valmistaa herkullisia omeletteja ja lettuja vaivatta, valitse Fiskars Hard Face Omelettipannu. Tämä induktioliesi lettupannu on avain herkullisiin makuelämyksiin ja keittiön mestariteoksiin. Astu keittiön mestaruuteen Fiskars Hard Face Omelettipannun kanssa ja loihdi herkullisia omeletteja ja lettuja, jotka hurmaavat kaikki ympärilläsi!

6. Iso lettupannu: Steba Lettupannu XXL 35 cm

Iso lettupannu

Steba Lettupannu XXL on tehokas lettupannu, joka on suunniteltu tarjoamaan sinulle ennennäkemättömän lettukokemuksen, joka hurmaa niin perheesi kuin ystäväsi.

Steba Lettupannu XXL on nimensä veroinen – sen komeat mitat tekevät siitä täydellisen valinnan suurien lettuerien paistamiseen. Pannun halkaisija on uskomattomat 35 cm, joten voit valmistaa kerralla runsaan määrän herkullisia lettuja. Olipa kyseessä suuri juhlapäivä, perheen kokoontuminen tai ystävien illanvietto, tämä lettupannu täyttää odotuksesi ja tarjoaa lettuja herkutteluhetkien mittapuulla.

Teho, jota tämä lettupannu tarjoaa, on vertaansa vailla – 1500 W varmistaa nopean lämpenemisen ja tasaisen paistotuloksen. Lettusi kypsyvät vaivattomasti ja tasaisesti, ja jokainen lettupala saa kauniin kullanruskean paistopinnan.

Steba Lettupannu XXL:n mitat ovat vaikuttavat: korkeus 9.5 cm, pituus 38.5 cm ja leveys 37 cm. Tämä tekee siitä paitsi suuren lettupannun myös käytännöllisen valinnan keittiöön, jossa tilan tehokas käyttö on tärkeää.

Lisäksi pannussa on helppokäyttöinen säätömahdollisuus, jonka avulla voit valita haluamasi paistolämpötilan helposti ja tarkasti. Tämä takaa sen, että voit valmistaa lettusi juuri haluamallasi tavalla – olipa kyseessä sitten perinteiset makeat letut tai suolaiset herkut.

Steba Lettupannu XXL on suunniteltu tarjoamaan sinulle vaivattoman käyttökokemuksen. Sen helppo puhdistus ja käytännölliset ominaisuudet tekevät siitä täydellisen valinnan niin kiireiseen arkeen kuin juhlahetkiinkin.

Tule ja koe lettujen paistamisen uusi ulottuvuus Steba Lettupannu XXL:n kanssa. Isoja lettueriä, herkullisia makuja ja nautinnollisia hetkiä – kaikki tämä odottaa sinua tässä tehokkaassa ja suurikokoisessa lettupannussa. Astu lettujen herkulliseen maailmaan Steba Lettupannu XXL:n kera ja luo unohtumattomia makumuistoja!

7. Hiiliteräs lettupannu: De Buyer Lyonnaise Mineral B

Hiiliteräs lettupannu

Jos haussa on hiiliteräs lettupannu on ranskalainen De Buyer hyvä valinta, jossa perinteet kohtaavat nykyaikaisen laatutietoisuuden. De Buyer Lyonnaise Mineral B hiiliteräs lettupannu on käytännöllinen, kestävä ja herkullisia lettuja loihtivan mestariteos.

Tämä lettupannu on valmistettu huippulaatuisesta 99-prosenttisesta hiiliteräksestä, mikä tekee siitä erittäin kestävän ja pitkäikäisen valinnan. De Buyerin tinkimättömästi valitut materiaalit ovat avain sen erinomaiseen suorituskykyyn ja kestävyyteen. Voit luottaa siihen, että tämä lettupannu palvelee sinua vuosia eteenpäin, säilyttäen laatunsa ja tehokkuutensa.

Kätevä ja ergonominen muotoilu tekee lettujen paistamisesta nautinnollista ja vaivatonta. Pannun käyttäminen on helppoa, ja sen tukevat kahvat antavat sinulle hyvän otteen. Lettujen valmistaminen on kuin taikaa – saat täydellisesti paistuneita ja herkullisia lettuja, jotka maistuvat taivaallisilta.

De Buyer Lyonnaise Mineral B lettupannu on monipuolinen valinta, joka ei rajoitu ainoastaan keittiöön. Sen kestävä rakenne ja huippulaadukkaat materiaalit mahdollistavat sen käytön myös nuotioissa ja grilleissä. Voit nauttia lettuhetkistäsi luonnon helmassa tai grillijuhlien yhteydessä – tämä lettupannu palvelee sinua kaikissa tilanteissa.

Rakastu perinteisiin ja valitse De Buyer Lyonnaise Mineral B hiiliteräs lettupannu, joka tuo lettuherkut uudelle tasolle. Lupaamme, että tämä pannu tulee olemaan luottokumppanisi keittiössä ja retkillä – se vie lettujen valmistamisen uudelle tasolle ja hurmaa sinut herkullisilla lopputuloksillaan.

Anna perinteen ja laadun kohdata De Buyer Lyonnaise Mineral B lettupannun kera. Astu lettujen taikamaailmaan ja luo herkullisia makumuistoja tämän kestävän ja tyylikkään lettupannun avulla.

8. Edullinen lettupannu: Tefal Start’Easy-lettupannu

Edullinen lettupannu

Tefal Start’Easy on edullinen lettupannu, joka tarjoaa sinulle helppoutta, tehokkuutta ja ennen kaikkea herkullisia lettuja, jotka eivät pala kiinni pannuun.

Tefal Start’Easy -lettupannu on varustettu tehokkaalla ja tarttumattomalla Titanium-pinnoitteella, jossa on titaanihiukkasilla vahvistettu lisäkerros. Tämä innovatiivinen pinnoite varmistaa, että letut irtoavat pannusta helposti ja tasaisesti ilman ikävää kiinnipalamista. Voit nauttia paistohetkistäsi täysin rinnoin, kun letut valmistuvat täydellisiksi ja nautinnollisiksi joka kerta.

Pannun Thermo-Signal lämpötilanilmaisin on nerokas lisäominaisuus, joka auttaa sinua saavuttamaan täydellisen paistolämpötilan. Ilmaisin vaihtaa väriä, kun pannu on saavuttanut optimaalisen lämpötilan lettujen paistamiseen. Näin voit olla varma, että letut kypsyvät juuri oikealla lämmöllä, eikä tarvitse arvailla milloin on oikea hetki kääntää lettupannua.

Tefal Start’Easy-lettupannun tehokas lämmönjakautuminen varmistaa, että lettusi paistuvat tasaisesti joka kerta. Et joudu huolehtimaan epätasaisesta paistumisesta tai keskeltä raaoista letuista – tämä lettupannu takaa herkullisia lopputuloksia jokaisella paistokerralla.

Yhteensopivuus induktion kanssa tekee tästä lettupannusta monipuolisen valinnan, joka sopii kaikkiin keittiöihin. Voit valmistaa lettuherkkusi helposti ja vaivattomasti niin perinteisellä liedellä kuin induktiolla.

Tefal Start’Easy-lettupannu on loistava valinta niin aloitteleville lettukokkeille kuin kokeneillekin herkkusuille. Sen edullinen hinta, tehokkaat ominaisuudet ja tarttumaton pinnoite tekevät siitä käytännöllisen ja luotettavan lettupannun, joka ei tuota pettymystä.

Valmistaudu herkullisiin lettuhetkiin ja valitse Tefal Start’Easy-lettupannu kumppaniksesi keittiössäsi. Nyt voit nauttia vaivattomasti täydellisistä lettuhetkistä ilman huolta kiinnipalamisista – tämä lettupannu tekee lettuilusta helppoa ja herkullista!

9. Pieni lettupannu: De Buyer Mineral B Element Blinipannu 12 cm

Pieni lettupannu

De Buyer Mineral B Element Blinipannu on valmistettu laadukkaasta ja kierrätettävästä hiiliteräksestä, joka takaa pannun pitkäikäisyyden ja ympäristöystävällisen valinnan. Hiiliteräspannu on myös erityisen hyvä lämmönjohtaja, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan lettujen ja blinien paistamiseen. Käytössä pannu kehittää entistä paremman rasvapinnan, joka lisää tarttumattomuutta ja tekee paistokokemuksista entistä nautinnollisempia.

Pienen kokonsa ansiosta tämä lettupannu sopii erityisen hyvin yksittäisten annosten valmistamiseen tai vaikkapa herkullisten blinien paistamiseen juhlapöytään. Sen halkaisija on 12 cm, pituus 24.1 cm, leveys 9.5 cm ja korkeus 2 cm, mikä tekee siitä kätevän ja kompaktin valinnan keittiössä.

De Buyer Mineral B Element Blinipannu on monipuolinen valinta, sillä se sopii loistavasti myös induktioliedelle. Voit siis nauttia tästä lettu- ja blinipannusta riippumatta siitä, millainen liesi sinulla on käytössäsi. Pannu kestää uunin kuumuuden jopa 200 °C lämpötilassa, joten voit viimeistellä lettusi ja blinisi uunissa tai pitää ne lämpiminä tarjoiluhetkeen asti.

Tee herkullisista lettuhetkistä ja blinijuhlista unohtumattomia De Buyer Mineral B Element Blinipannun avulla. Astu herkkujen maailmaan, joka yhdistää perinteen, kestävyyden ja erinomaisen paistotuloksen. Valitse tämä pieni lettupannu ja luo makumuistoja, jotka jäävät mieleesi pitkäksi aikaa.

10. Halpa lettupannu: Funktion Lettupannu

Halpa lettupannu

Funktion Lettupannu on valmistettu laadukkaasta alumiinista, mikä tekee siitä kevyen ja helppokäyttöisen. Sen kaksikerroksinen tarttumaton pinnoite takaa sen, että letut irtoavat pannusta vaivatta ja ilman kiinnipalamisen riskiä. Voit valmistaa lettusi täydellisiksi ja nautinnollisiksi joka kerta, kun tartut tähän lettupannuun.

Pannun 3,0 mm paksu pohja varmistaa optimaalisen lämmönjakautumisen, joten lettusi paistuvat tasaisesti ja kauniin kullanruskeiksi. Voit luottaa siihen, että Funktion Lettupannun avulla letut kypsyvät juuri haluamallasi tavalla ja tarjoavat sinulle täydellisen paistotuloksen.

Funktion Lettupannu on monipuolinen valinta, sillä se sopii kaikille lämmönlähteille, mukaan lukien induktioliedet. Voit siis nauttia tästä lettupannusta riippumatta siitä, millainen liesi sinulla on käytössäsi. Se on kätevä ja toimiva kumppani kaikissa keittiöissä.

Täydellinen herkullisille letuille, Funktion Lettupannu tekee lettujen paistamisesta helppoa ja vaivatonta. Astu lettujen taikamaailmaan tämän pannun avulla ja loihtia herkullisia lettuja, jotka hurmaavat sinut ja läheisesi. Nauti lettujen valmistamisen ilosta ja valitse Funktion Lettupannu – herkutteluhetket eivät koskaan ole olleet näin herkullisia!

Miten valita paras lettupannu?

Lettujen paistaminen on yksi perheen ja ystävien suosikkiruoista – me kaikki rakastamme herkullisia, kullanruskeita ja täydellisesti paistettuja lettuja. Mutta mikä onkaan se paras lettupannu, joka takaa meheviä ja herkullisia lettuelämyksiä? Alapuolella opastamme sinut lettupannun valinnassa ja annamme vinkkejä, joiden avulla voit löytää juuri sinulle sopivan lettupannun.

1. Materiaalilla on väliä

Lettupannujen yleisimmät materiaalit ovat alumiini, valurauta ja hiiliteräs. Jokaisella materiaalilla on omat vahvuutensa:

 • Alumiinipannut ovat kevyitä ja lämmönjohtokyvyltään erinomaisia. Niissä on usein tarttumaton pinnoite, joka helpottaa lettujen irrottamista pannusta. Alumiinipannut ovat yleensä edullisia ja sopivat mainiosti peruskäyttöön.
 • Valurautapannut ovat erinomaisia lämmönvaraajia, jotka pitävät lämmön tasaisesti. Ne antavat lettuihin herkullisen paistopinnan. Valurautapannut ovat kestäviä ja ne sopivat erityisesti ruskistettujen ja suolaisten lettujen valmistamiseen.
 • Hiiliteräspannut ovat kevyitä ja ohuita, mikä tekee niistä nopeita lämpenemään. Ne kehittävät käytössä luonnollisen tarttumattoman pinnan, joka parantaa lettujen paistamista ajan myötä. Hiiliteräspannut ovat erinomainen valinta perinteisten lettuherkkujen ystäville.

2. Koko ja muotoilu

Lettupannujen koko vaihtelee yleensä 20 cm:n ja 30 cm:n välillä. Pienen lettupannun halkaisija on ihanteellinen yksittäisille annoksille tai blinien paistamiseen, kun taas suurempi pannu sopii mainiosti isommille lettuerille perheen tai vieraiden iloksi.

Muotoilu on myös tärkeä tekijä. Monilla lettupannuilla on pyöreä muoto, mutta on myös saatavilla sydämenmuotoisia tai muita hauskasti muotoiltuja pannuja, jotka tuovat hauskuutta lettujen paistamiseen, erityisesti lasten iloksi.

3. Tarttumattomuus ja pinnoitteet

Tarttumaton pinnoite helpottaa lettujen irrottamista pannusta ja tekee paistamisesta miellyttävää. Valitse lettupannu, jossa on laadukas ja kestävä tarttumaton pinnoite, joka kestää käytössä pitkään.

4. Yhteensopivuus lämmönlähteiden kanssa

Tarkista, että lettupannu on yhteensopiva käyttämäsi lämmönlähteen kanssa. Useimmat lettupannut sopivat kaikille liesille, mutta jos sinulla on induktioliesi, varmista että lettupannu on nimenomaisesti tarkoitettu myös induktioliedelle.

5. Käytännölliset ominaisuudet

Etsi lettupannuja, joissa on käytännöllisiä ominaisuuksia, kuten kahvan ergonomia, kansi tai lämpötilan ilmaisin. Nämä ominaisuudet tekevät lettujen paistamisesta entistä helpompaa ja nautinnollisempaa.

6. Hinta ja laatu

Hinnoissa voi olla suuriakin eroja lettupannujen välillä. Muista kuitenkin, että laadukas lettupannu kestää käytössä pitkään ja takaa herkulliset lettuhetket kerta toisensa jälkeen. Kannattaa panostaa laatuun, sillä se maksaa itsensä takaisin käytön ja ilon kautta.

7. Asiakasarvostelut ja suositukset

Lue muiden asiakkaiden arvosteluja ja suosituksia lettupanneista ennen ostopäätöstä. Tämä antaa sinulle hyvän käsityksen pannujen todellisesta suorituskyvystä ja käyttökokemuksista.

Lettupannu kokemuksia

lettupannu kokemuksia

Katariina: Lettujen paistaminen on minulle aivan erityinen hetki keittiössä. Se tuo mukanaan muistoja lapsuuden lettuhetkistä perheen ja ystävien kanssa. Olen aina pitänyt perinteisistä valurautaisista lettupannuista, ja kun löysin sopivan kokoisen valurautapannun, jossa oli tarttumaton pinnoite, olin innoissani. Se teki lettujen paistamisesta entistäkin helpompaa, kun letut liukuivat pannusta kuin itsestään. Nyt voin nauttia herkullisista letuista juuri niin usein kuin haluan, ja valurautapannuni on todellinen keittiön aarre.

Siiri: Olen aina ollut kiinnostunut terveellisestä ruoasta, ja kun löysin alumiinisen lettupannun, joka oli pinnoitettu kerroksella, joka ei sisältänyt haitallisia aineita, olin myyty. Pystyn valmistamaan herkullisia ja terveellisiä lettuja ilman huolta haitallisista kemikaaleista. Lettupannuni lämpenee nopeasti, mikä säästää aikaa, ja letut paistuvat tasaisesti joka kerta. Olen iloinen siitä, että voin nauttia letuista ilman huolta terveydestäni, ja olen todella tyytyväinen valintaani.

Kristian: Minulle lettujen paistaminen on tullut harrastus, ja olen kerännyt erilaisia lettupannuja vuosien varrella. Suosikkini on ehdottomasti hiiliteräspannu, joka on osoittautunut erittäin monipuoliseksi valinnaksi. Se lämpenee nopeasti ja antaa letuille upean paistopinnan. Lisäksi olen huomannut, että käytön myötä pannuun kehittyy luonnollinen tarttumaton pinta, joka tekee paistamisesta entistä helpompaa. Hiiliteräspannulla voin valmistaa erilaisia lettuja, kuten makeita, suolaisia ja täytettyjä lettuja, ja jokainen kerta on yhtä nautinnollinen kokemus. Lettujen paistaminen on minulle kuin taikaa, ja hiiliteräspannuni on ollut loistava valinta tähän harrastukseeni.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Lettujen paistaminen on monille meistä rakas harrastus ja herkullinen tapa hemmotella itseämme ja läheisiämme. Mutta lettupannun valinta ja käyttö saattavat aiheuttaa kysymyksiä. Sen vuoksi vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin lettupannuista, jotta voit nauttia täysin siemauksin lettuhetkistäsi. Löydä se paras lettupannu itsellesi.

Millainen materiaali on paras lettupannuissa?

Lettupannuja on saatavilla eri materiaaleista, kuten alumiinista, valuraudasta ja hiiliteräksestä. Jokaisella materiaalilla on omat vahvuutensa. Alumiinipannut ovat kevyitä ja hyviä lämmönjohtajia, kun taas valurautapannut ovat erinomaisia lämmönvaraajia, jotka antavat letuille upean paistopinnan. Hiiliteräspanssulla voi kehittyä luonnollinen tarttumaton pinta ja se on nopea lämpenemään.

Voiko lettupannua käyttää induktioliedellä?

Useimmat lettupannut ovat yhteensopivia kaikkien liesien, mukaan lukien induktiolieden, kanssa. On kuitenkin hyvä varmistaa, että valitsemasi lettupannu on nimenomaisesti tarkoitettu myös induktioliedelle, jos sinulla on tällainen liesi.

Tarvitseeko lettupannua voidella ennen sen käyttöä?

Tämä riippuu lettupannun materiaalista ja sen pinnoitteesta. Useimmissa tapauksissa on hyvä ensin lämmittää lettupannu ilman rasvaa tai öljyä, ja vasta sen jälkeen lisätä pieni määrä rasvaa tai voita paistamisen helpottamiseksi. Joissakin tapauksissa, kuten valurautapannuissa, pannun voi kauderoida ennen käyttöönottoa, jotta siihen kehittyy luonnollinen tarttumaton pinta.

Minkä kokoinen lettupannun tulisi olla?

Lettupannujen koko vaihtelee yleensä 15 cm:n ja 35 cm:n välillä. Pieni lettupannu sopii yksittäisille annoksille ja blinien paistamiseen, kun taas suurempi pannu on parempi vaihtoehto isommille lettuerille tai perheen ja ystävien kattaville lettuhetkille. Valitse koko sen mukaan, kuinka monta lettua haluat paistaa kerralla.

Uusimmat

Suositut