Paras TIG hitsauskone – Vertailussa 5 suosituinta

paras tig hitsauskone

TIG-hitsaus on yksi suosituimmista hitsausmenetelmistä, joka tarjoaa tarkkuutta, hallittavuutta ja laadukkaita lopputuloksia. Olipa kyseessä ammattilainen tai harrastelija, hyvä TIG-hitsauskone on välttämätön työkalu hitsausprojekteissa. Markkinoilla on kuitenkin laaja valikoima erilaisia TIG-hitsauskoneita, mikä voi tehdä oikean valinnan tekemisestä haastavaa.

Tässä artikkelissa esittelemme viisi suosituinta TIG-hitsauskonetta, jotka erottuvat ominaisuuksiltaan, suorituskyvyltään ja hintaluokaltaan. Käymme läpi jokaisen hitsauskoneen vahvuudet ja heikkoudet sekä tarjoamme objektiivisen vertailun niiden välillä.

Olemme koonneet asiantuntijatiimimme arvokkaan kokemuksen ja tietämyksen avulla vertailulistamme, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen. Ei enää epävarmuutta tai liikaa aikaa vievää tutkimustyötä, vaan selkeästi esitetyt tiedot ja suositukset, jotka auttavat sinua tekemään parhaan päätöksen.

Parhaat TIG-hitsauskoneet testissä

 1. Paras tig hitsauskone – Esab Caddy TIG.
 2. Hyvä tig hitsauskone – Deca SIL 417.
 3. Laadukas tig hitsauskone – Wallius Bluearc i1690.
 4. Edullinen tig hitsauskone – Timco MMA140TMIG.
 5. Halpa tig hitsauskone – Einhell BT-IW 150.

1. Paras tig hitsauskone: Esab Caddy TIG

Paras tig hitsauskone

Vertailumme paras tig hitsauskone on Esab Caddy TIG 1500I, joka on suunniteltu ammattikäyttöön tarjoten kestävyyttä ja kätevää liikuteltavuutta. Sen kompakti koko ja kevyt rakenne tekevät siitä ihanteellisen kumppanin hitsaustyömaalle tai työpajalle.

Tämä hitsauskone hyödyntää invertteritekniikkaa, mikä mahdollistaa tehokkaan ja luotettavan hitsauksen. Sen helppokäyttöinen käyttöpaneeli tekee asetusten säätämisestä vaivatonta, joten voit keskittyä olennaiseen – laadukkaan hitsauksen tekemiseen.

Esab Caddy TIG 1500I:ssä on älykäs ohjelmisto, joka takaa vakaan valokaaren ja optimaaliset hitsausparametrit eri materiaaleille. Voit luottaa siihen, että saat tasaisen ja korkealaatuisen hitsausjäljen joka kerta.

Hitsauskoneen kotelo on korroosiosuojattu ja liekin- sekä iskunkestävä, mikä tekee siitä erittäin kestävän ja pitkäikäisen. Lisäksi se on varustettu IP23-hyväksynnällä ja OKC 50 -kaapeliliittimillä, jotka takaavat turvallisen käytön myös ulko-olosuhteissa.

Esab Caddy TIG 1500I kytketään helposti 230 V:n 1-vaihevirtaan, ja siinä on sisäänrakennettu PFC-piiri, joka parantaa energiatehokkuutta. Tämä hitsauskone pystyy hitsaamaan monia eri metalleja, kuten seostettua ja seostamatonta terästä, ruostumatonta terästä ja valurautaa, mikä tekee siitä monipuolisen ja käytännöllisen työkalun.

Hitsausvirran säätöalue TIG (DC) -tilassa on 3–150 A, kun taas MMA (DC) -tilassa säätöalue on 4–150 A. Lisäksi hitsauskoneessa on tyhjäkäyntijännite, joka on 72 V, mikä parantaa käyttömukavuutta ja turvallisuutta.

Esab Caddy TIG 1500I on luotettava ja suorituskykyinen hitsauskone, joka tarjoaa ammattilaistasoista hitsausta. Sen kestävä rakenne, helppokäyttöisyys ja monipuolisuus tekevät siitä täydellisen valinnan ammattilaisille, jotka vaativat parasta tulosta hitsaustyössään.

2. Hyvä tig hitsauskone: Deca SIL 417

Hyvä tig hitsauskone

Deca SIL 417 on hyvä hitsauskone, joka tarjoaa luotettavuutta ja monipuolisuutta erilaisiin hitsaustarpeisiin. Sen kompakti koko ja kestävä rakenne tekevät siitä ihanteellisen työkalun niin ammattilaisille kuin harrastajillekin.

Hitsauskoneen tekniset tiedot ovat vaikuttavat. Sen sulake on 16 A ja jännite 230 V, mikä mahdollistaa tehokkaan hitsauksen. Liitäntäteho on 4,5 kW, mikä varmistaa vakaan ja tasaisen virtalähteen hitsaukselle.

Deca SIL 417 -hitsauskoneella voit käyttää erikokoisia elektrodeja, joiden halkaisija voi vaihdella välillä Ø 1,6 – 4,0 mm. Tämä antaa sinulle joustavuutta ja mahdollisuuden sovittaa elektrodi tarpeisiisi ja materiaaliin.

Hitsausvirran alue on laaja, 10 – 170 A, mikä tarkoittaa, että voit säätää virtaa tarpeen mukaan eri hitsausprojekteissa. Työjakso 20 °C:n lämpötilassa on 170 A @ 40%, ja työjakso 40 °C:n lämpötilassa on 160 A @ 8%. Tämä tarkoittaa, että hitsauskone kestää pitkäaikaisen käytön ja tarjoaa tasaisen suorituskyvyn.

Deca SIL 417:ssa on Tig Scratch -ominaisuus, joka estää elektrodin naarmuuntumisen hitsauksen aikana. Tämä lisää elektrodin käyttöikää ja varmistaa laadukkaan hitsausjäljen.

Hitsauksen aikana kaaren voimajärjestelmä antaa lisäampeeria lyhyen kaaren pituuden olosuhteissa. Tämä parantaa hitsauksen tarkkuutta ja tehokkuutta eri materiaaleilla, kuten valurauta, nikkeli, inox ja kupari.

3. Laadukas tig hitsauskone: Wallius Bluearc i1690

Laadukas tig hitsauskone

Laadukas tig hitsauskone -tittelin saajaksi valikoitui Wallius Bluearc i1690. Kyseessä on huippuluokan hitsauskone, joka tarjoaa innovatiivisia ominaisuuksia ja erinomaista suorituskykyä erilaisiin hitsaustarpeisiin. Tämä hitsauskone on suunniteltu ammattilaisille, jotka vaativat parasta laatua ja tarkkuutta hitsauksessa.

Hitsauskoneen hitsausvirta-alue on vaikuttava, 1 – 160 A, mikä mahdollistaa laajan valikoiman erilaisten materiaalien hitsauksen. Olipa kyseessä kevyet teräslevyt tai vaativammat materiaalit, Wallius Bluearc i1690 tarjoaa tarvittavan voiman ja hallittavuuden.

Liitäntäjännite on 230 V / 50 Hz, mikä tekee hitsauskoneen käytöstä helppoa ja kätevää. Tyhjäkäyntijännite on 70 V, ja siinä on myös sytytyspulssi, joka helpottaa hitsauksen aloittamista.

Hitsauskoneessa on sulake, joka on 16 A (hidas), mikä takaa turvallisen ja luotettavan käytön. Puikkokaapeli ja maadoituskaapeli ovat 25 mm² täyskuparia ja niiden pituus on 3 metriä, mikä tarjoaa riittävästi liikkumavaraa työskentelyssä.

Paloaikasuhde ED 60% @ 40°C on 160 A, mikä tarkoittaa, että voit hitsata tehokkaasti ja jatkuvasti pidempiä aikoja. Paloai-kasuhde ED 100% @ 40°C on 130 A, mikä mahdollistaa pitkäkestoisen ja luotettavan hitsauksen myös vaativissa olosuhteissa.

Wallius Bluearc i1690 tukee erikokoisten hitsauspuikkojen käyttöä, joiden läpimitta voi vaihdella välillä 1,6 – 4,0 mm. Tämä antaa sinulle joustavuutta ja mahdollisuuden sovittaa hitsauspuikko tarpeisiisi ja materiaaliin.

Tämä hitsauskone on suunniteltu tarjoamaan korkealaatuista hitsausjälkeä ja luotettavuutta vaativissakin hitsaustöissä. Sen innovatiiviset ominaisuudet ja vankka rakenne tekevät siitä luotettavan kumppanin ammattilaisille, jotka vaativat parasta hitsaustulosta.

4. Edullinen tig hitsauskone: Timco MMA140TMIG

Edullinen tig hitsauskone

Jos haussa on edullienn tig hitsauskone on Timco MMA140TMIG hitsauskone hyvä valinta. Tämä kevyt hitsauskone on suunniteltu tarjoamaan käyttäjälle helppokäyttöisyyttä, luotettavuutta ja ammattilaistasoista hitsausjälkeä.

Hitsauskoneen paino on vain 5,7 kg, mikä tekee siitä erittäin kannettavan ja kätevän työkalun. Voit ottaa sen mukaasi helposti työmaalle tai työpajaan ilman suuria ponnisteluja.

Timco MMA140TMIG hitsauskone sisältää täydellisen paketin monipuoliseen hitsaukseen. Se tarjoaa portaattoman virransäädön, joka mahdollistaa tarkan ja optimaalisen virran säädön eri hitsaustehtäviin. Voit säätää hitsausta tarpeen mukaan ja saavuttaa haluamasi tuloksen.

Hitsauskoneen puikon paksuus on 1,6-3,2 mm, ja hitsauslangan paksuus vaihtelee välillä 0,8-1 mm. Pakkaus sisältää hitsaus-, puikko-, TIG- ja maakaapelin sekä harjan, joten sinulla on kaikki tarvittavat työkalut käytettävissäsi.

TIG-poltin sisältyy toimitukseen, mutta se on myös saatavilla lisävarusteena, mikä antaa sinulle mahdollisuuden laajentaa hitsauskoneen käyttömahdollisuuksia.

Timco MMA140TMIG hitsauskoneen mitat ovat 32,5 x 14,5 x 27,5 cm, ja pakkauksen mitat ovat 43 x 23 x 30 cm. Se on kompakti ja vie vähän tilaa työskentelyalueella.

Hitsauskone toimii yksivaiheisella vaihtovirralla taajuudella 50/60 Hz. MIG-ulostulo on välillä 30 – 140 A, TIG-ulostulo on välillä 10 – 140 A, ja puikkohitsauksen ulostulo on välillä 20 – 140 A. Hitsauskoneen nimellissyöttöjännite vaihtelee välillä 15,5 – 21 V, ja sen tehokkuus on 85 %. Langannopeus on säädettävissä välillä 2 – 13 m/min, ja lankarullan halkaisija on 150 mm.

Timco MMA140TMIG hitsauskone tarjoaa luotettavan ja monipuolisen työkalun hitsaustehtäviin. Sen keveys, kompakti koko ja täydellinen paketti tekevät siitä ihanteellisen valinnan niin ammattilaisille kuin harrastajillekin.

5. Halpa tig hitsauskone: Einhell BT-IW 150

Halpa tig hitsauskone

Jos haussa on halpa tig hitsauskone Einhell BT-IW 150 on erinomainen valinta niille, jotka etsivät kevyttä, kompaktia ja helposti liikuteltavaa hitsausinvertteriä. Tämä hitsauskone tarjoaa luotettavan ja monipuolisen työkalun erilaisiin hitsaustehtäviin.

Hitsauskone toimii 230 V ~ 50 Hz jännitteellä, mikä tekee siitä sopivan käytettäväksi kotona, työpajalla tai rakennustyömaalla. Tyhjäkäyntijännite on 80 V, mikä tarkoittaa, että hitsauskone on nopeasti valmiina käyttöön ilman tarpeettomia viiveitä.

Sulake on 16 A, mikä takaa turvallisen ja luotettavan käytön. Voit hitsata puikoilla hitsausvirta-alueella 20-150 A ja TIG-hitsauksessa hitsausvirta-alueella 20-170 A. Näin saat tarvittavan voiman ja hallinnan erilaisille hitsausprojekteille.

Hitsauskone tukee hitsauspuikkojen läpimittaa 1,6-4 mm, mikä antaa sinulle joustavuutta valita sopiva puikko tehtävääsi ja materiaaliin.

Einhell BT-IW 150 hitsausinvertterissä on puhallinjäähdytys, joka mahdollistaa pitkäkestoisen kytkentäajan ja estää ylikuumenemisen. Tämä tarkoittaa, että voit keskittyä hitsaukseen ilman huolta ylikuumenemisesta.

Hitsauskoneessa on portaattomasti säädettävä hitsausvirta, mikä mahdollistaa tarkan virran säädön erilaisiin hitsaustehtäviin. Voit säätää hitsausvirtaa tarpeen mukaan ja saavuttaa haluamasi tuloksen.

Einhell BT-IW 150 hitsausinvertteri tarjoaa kätevän, luotettavan ja monipuolisen työkalun hitsaustehtäviin. Sen kevyt ja kompakti muotoilu tekee siitä helppokäyttöisen ja liikuteltavan. Olipa kyseessä pieni korjaustyö tai suurempi projekti, tämä hitsauskone vastaa tarpeisiisi luotettavasti ja ammattimaisesti.

Näin valitset parhaan TIG-hitsauskoneen itsellesi

TIG-hitsaus (tungsten inert gas) on tehokas ja monipuolinen hitsaustekniikka, jota käytetään laajasti metallin liittämiseen ja korjaamiseen. TIG-hitsauksen suorittamiseen tarvitaan kuitenkin laadukas ja sopiva hitsauskone. Lue myös paras puukkosaha vertailu, jos haluat oppia sahaamaan kunnolla.

TIG-hitsauksella saavutetaan tarkka ja laadukas hitsausjälki, joka soveltuu erityisen hyvin ohuiden ja herkkien materiaalien, kuten ruostumattoman teräksen ja alumiinin, hitsaukseen.

Paras TIG-hitsauskone voi tehdä merkittävän eron hitsausprosessissa, joten valinnan tekeminen voi olla haastavaa. Alapuolella on muutama vinkki, jotka kannattaa ottaa huomioon valittaessa paras TIG-hitsauskone.

 • Hitsausvirran säätöalue ja tarkkuus: TIG-hitsauksessa tarvitaan tarkkaa ja säädettävää hitsausvirtaa. Paras TIG-hitsauskone tarjoaa laajan säätöalueen, joka mahdollistaa erilaisten materiaalien ja paksuuksien hitsauksen. Lisäksi tarkka säätö mahdollistaa hienovaraisen hallinnan hitsausprosessin aikana.
 • Käyttöpaneelin helppokäyttöisyys: TIG-hitsauskoneen käyttöpaneelin tulisi olla helppokäyttöinen ja intuitiivinen. Selkeät merkinnät, säätömahdollisuuksien havainnollistaminen ja helppolukuiset näytöt tekevät hitsauskoneen käytöstä sujuvaa ja miellyttävää.
 • Hitsausparametrien automaattinen säätö: Paras TIG-hitsauskone sisältää älykkään ohjelmiston, joka pystyy automaattisesti säätämään hitsausparametrit optimaalisiksi eri materiaaleille ja hitsaussovelluksille. Tämä helpottaa hitsaajan työtä ja takaa tasaisen ja laadukkaan hitsausjäljen.
 • Kestävä rakenne ja turvallisuusominaisuudet: TIG-hitsauskoneen tulisi olla kestävä ja suunniteltu kestämään kovaa käyttöä. Korroosionkestävä kotelo ja liekin- ja iskunkestävyys ovat tärkeitä ominaisuuksia, jotka lisäävät hitsauskoneen käyttöikää. Lisäksi hitsauskoneessa tulisi olla riittävät turvallisuusominaisuudet, kuten ylikuumenemissuoja ja oikosulkusuoja.
 • Portabiliteetti: Riippuen tarpeista, paras TIG-hitsauskone voi olla kannettava ja helppo liikuteltavuus. Jos hitsauksen on tarkoitus tapahtua eri työkohteissa, kannettava hitsauskone voi olla kätevä vaihtoehto.
 • Yhteensopivuus ja lisäominaisuudet: Ennen ostopäätöksen tekemistä, on oleellista varmistaa, että valitsemasi TIG-hitsauskone on yhteensopiva tarvittavien lisälaitteiden kanssa, kuten TIG-polttimen ja kaapelien. Lisäksi, jotkut TIG-hitsauskoneet voivat tarjota lisäominaisuuksia, kuten esimerkiksi pulssitoiminnon, joka mahdollistaa tarkemman hallinnan hitsausprosessissa.

Miten tig hitsataan?

TIG-hitsaus, eli Tungsten Inert Gas -hitsaus, on suosittu hitsaustekniikka, jota käytetään laajasti eri teollisuudenaloilla. TIG-hitsauksessa saavutetaan korkealaatuinen hitsausjälki, joka soveltuu erityisesti ohuiden ja herkkien materiaalien, kuten ruostumattoman teräksen, alumiinin ja titaanin, hitsaukseen. Tässä alapuolella käymme läpi perusvaiheet siitä, miten TIG-hitsaus tehdään.

 1. Valmistelu: Ennen hitsauksen aloittamista, on oleellista valmistella työkappale kunnolla. Puhdista hitsaussaumat huolellisesti ruosteesta, maalista tai muista epäpuhtauksista. Puhdistus voidaan tehdä harjaamalla, hionta-aineella tai kemiallisilla puhdistusaineilla. Varmista myös, että hitsauskone on asianmukaisesti kytketty ja hitsausvarusteet, kuten hitsauspolttimet ja kaapelit, ovat oikein asennettuja.
 2. Kaasun valinta: TIG-hitsauksessa käytetään suojakaasua, joka suojaa hitsaussaumaa hapelta ja muilta epäpuhtauksilta. Yleisimmin käytetty suojakaasu on argon, joka antaa hyvän suojan ja vakauden hitsausprosessissa. Valitse sopiva suojakaasu työkappaleen ja hitsausmateriaalin mukaan.
 3. Elektrodin valinta: TIG-hitsauksessa käytetään volframielektrodia, joka on kestävä ja kestää korkeita lämpötiloja. Valitse elektrodin halkaisija ja materiaali työkappaleen ja hitsausmateriaalin vaatimusten mukaan. Elektrodi on kiinnitetty hitsauspolttimen päähän ja tulee teroittaa teräväksi ennen hitsauksen aloittamista.
 4. Hitsausprosessi: TIG-hitsaus tapahtuu koskettamatta elektrodia työkappaleeseen. Hitsaaja pitää hitsauspolttimen vakaina ja ohjaa elektrodin lähelle hitsaussaumaa. Kun kaasuvirta on päällä, hitsaaja aktivoi valokaaren painamalla poljinta tai liipaisinta. Valokaari syttyy ja hitsausprosessi voi alkaa. Hitsaaja ohjaa elektrodia tasaisesti pitkin hitsaussaumaa, pitäen sopivan etäisyyden työkappaleeseen. Suojakaasu estää hapen pääsyn hitsaussaumaan ja varmistaa puhtaan ja laadukkaan hitsausjäljen.
 5. Jälkikäsittely: Kun hitsaus on valmis, anna työkappaleen jäähtyä ennen jälkikäsittelyä. Tarvittaessa hio tai puhdista hitsaussauma tarpeen mukaan, jotta saadaan haluttu lopputulos.

TIG-hitsaus vaatii tarkkuutta ja kärsivällisyyttä, mutta tarjoaa erinomaisen hitsausjäljen ja mahdollisuuden työstää herkkiä materiaaleja. Harjoittelu ja kokemus auttavat kehittämään taitoja TIG-hitsauksessa, joten kannattaa käyttää aikaa harjoitteluun ja tutustua eri hitsausmateriaaleihin ja -tekniikoihin.

TIG-hitsauskone kokemuksia

Useat hitsaajat ympäri maailmaa ovat hyödyntäneet TIG-hitsauskonetta erilaisissa projekteissaan ja saaneet siitä erinomaisia tuloksia. Puhuimme kolmen kokeneen hitsaajan, Pekan, Heikin ja Antin kanssa, jotka jakavat omat kokemuksensa TIG-hitsauskoneesta.

Pekka, kokenut hitsaaja, kertoo innoissaan TIG-hitsauskoneen tarkkuudesta ja hallittavuudesta. Hän mainitsee, että TIG-hitsaus mahdollistaa erittäin ohuiden ja herkkien materiaalien hitsauksen ilman vääristymiä tai vaurioita. ”Olen työskennellyt TIG-hitsauskoneen parissa useita vuosia, ja se on osoittautunut luotettavaksi ja monipuoliseksi työkaluksi. Sen avulla pystyn saavuttamaan erittäin tarkat ja puhtaat hitsaussaumat”, Pekka kertoo hymyillen.

Heikki, toinen kokenut hitsaaja, kehuu TIG-hitsauskoneen monipuolisuutta ja soveltuvuutta eri materiaaleille. Hän mainitsee hitsanneensa menestyksekkäästi ruostumatonta terästä, alumiinia ja kuparia TIG-hitsauskoneella. ”TIG-hitsauskoneen säätömahdollisuudet ja portaaton virransäätö antavat minulle täyden kontrollin hitsausprosessissa. Olen vaikuttunut sen kyvystä hitsata erilaisia metalleja saavuttaen aina erinomaisen lopputuloksen”, Heikki kertoo tyytyväisenä.

Antti, nuorempi hitsaaja, jakaa myös positiivisia kokemuksiaan TIG-hitsauskoneesta. Hän kertoo olleensa aluksi hieman epävarma TIG-hitsauksen monimutkaisuudesta, mutta nopeasti huomasi sen oppimisen arvon. ”TIG-hitsaus vaatii taitoa ja harjoittelua, mutta kun sain otteen tekniikasta, olen ollut hämmästynyt sen mahdollisuuksista. TIG-hitsauskone on tuonut työhöni uuden tason tarkkuutta ja laadukasta jälkeä”, Antti selittää innokkaasti.

Uusimmat

Suositut