Paras juoksumatto kotiin (2024) – 10 parasta

Paras juoksumatto kotiin

Juoksumatto on paras kotikäyttöön suunniteltu kuntoilulaite. Sen kanssa onnistuu niin aerobinen harjoittulu, laihdutus kuin myös kestävyys- ja intervalliharjoittelu. Juoksumattoja on saatavilla niin monta erilaista mallia eri hintaluokissa, että sen oikean löytäminen voi tuntua vaikealta.

Tässä artikkelissa esittelemme vuoden 2024 kymmenen parasta juoksumattoa kotikäyttöön. Käymme läpi niiden ominaisuudet, hintaluokat ja muut tekijät, jotka on hyvä ottaa huomioon juoksumattoa valitessa. Olipa sitten aloitteleva kuntoilija tai kokenut maratoonari, tämä artikkeli auttaa löytämään juuri sinulle sopivan juoksumaton.

Parhaat juoksumatot 2024

 1. Paras juoksumatto – Tunturi T80 Endurance.
 2. Hyvä juoksumatto – FitNord Sprint 500.
 3. Laadukas juoksumatto – inSPORTline Mystral.
 4. Hyvä ja edullinen juoksumatto – Gymstick GT 4.0.
 5. Kestävä juoksumatto – FitNord Sprint 300.
 6. Kevyt juoksumatto – Tunturi T50 Performance.
 7. Halpa juoksumatto – Gymstick GT 1.0.
 8. Kokoontaitettava juoksumatto – FitNord Sprint 100.
 9. Edullinen juoksumatto – Tunturi T10 Competence.
 10. Pieni juoksumatto – FitNord Sprint 150.

1. Paras juoksumatto: Tunturi T80 Endurance

Paras juoksumatto

Tunturi Endurance T80 on juoksumattojen aatelia kotikäyttöön. Tämä juoksumatto on erinomainen valinta aktiivijuoksijoille ja perheille, jotka kaipaavat laadukasta ja suorituskykyistä juoksumattoa kotiinsa.

Tunturi Endurance T80 tarjoaa tehokkaan moottorin, iskuvaimennetun juoksualustan ja tasokkaan näyttöpaneelin. T80 on erittäin suorituskykyinen juoksumatto, joka sopii kovempaankin käyttöön. Alustaltaan T80 on iskuvaimennettu, joten se kuormittaa niveliä vähemmän kuin kovemmat alustat. Myös tämä on yksi syy, miksi tämä valikoitui paras juoksumatto -tittelin saajaksi. Jämäkkä, mutta silti joustava alusta pysyy tukevana ja stabiilina myös kovemmissa juoksuvauhdeissa.

T80 tarjoaa reilusti juoksutilaa ja sen avulla voit harjoitella kaikilla juoksumaton ominaisuuksilla. Lisäksi T80:ssa on monipuolisia harjoitusohjelmia ja sovelluksia, jotka ovat helppokäyttöisiä suuren värinäytön ansiosta.

Tunturi Endurance T80 on myös helposti kokoontaitettava ja siinä on siirtopyörät, joten sitä on helppo liikuttaa paikasta toiseen. Tämä jämäkkä, mutta näppärä juoksumatto on erinomainen valinta kaikille, jotka haluavat harjoitella kotonaan tehokkaasti ja monipuolisesti.

Kokonaisuudessaan se valikoitui vertailumme testivoittajaksi ja vuoden 2023 paras juoksumatto -tittelin saajaksi sen uskomattoman hyvien ominaisuuksien ja hinta-laatusuhteen ansiosta.

2. Hyvä juoksumatto: FitNord Sprint 500

Hyvä juoksumatto

FitNord Sprint 500 on juoksumatto, joka on suunniteltu kestämään raskaampaa kotikäyttöä tai kevyempää yhteisökäyttöä. Tämä kokoontaitettava juoksumatto tarjoaa suuren juoksualan, voimakkaan moottorin ja jämäkän rungon, jotka yhdessä tekevät siitä täydellisen valinnan kunnon kohottamiseen kävellen tai juosten.

Sprint 500:ssa yhdistyvät ammattikäyttöön suunniteltujen juoksumattojen ja kotikäyttöön tarkoitettujen juoksumattojen parhaat ominaisuudet. Tämän juoksumaton sydän on sen erittäin vahva 2,5 hevosvoimainen AC-moottori, joka kestää pitkäaikaista rasitusta DC-moottoreita paremmin. Juoksumaton kestovahattu matto-osa ei tarvitse voitelua, mikä tekee siitä huoltovapaan vaihtoehdon.

Sprint 500:n juoksumaton runko on erittäin kestävä ja se kestää jopa 150 kilon käyttäjäpainon. Tämä juoksumatto sopii erinomaisesti myös vetoharjoituksiin sen jämäkän alustan ja tehokkaan iskunvaimennuksen ansiosta. Sprint 500:n suuri 52 x 141 cm juoksuala tarjoaa runsaasti tilaa turvalliseen juoksemiseen.

Sprint 500:n käyttäjäystävällinen näyttöpaneeli näyttää kaikki tärkeät treenitiedot, kuten ajan, matkan, nopeuden, kulman, kulutetut kalorit ja kuluva ohjelma. Näytön selkeät numerot ja kätevät pikanäppäimet tekevät harjoittelusta helppoa ja miellyttävää.

Sprint 500 on myös erittäin kätevä säilyttää, sillä se on kokoontaitettava ja siinä on neljä siirtopyörää, joten sen siirtäminen paikasta toiseen on helppoa ja vaivatonta. Tämä juoksumatto on uskomaton yhdistelmä tyylikkyyttä, hyvää kävely- ja juoksutuntumaa, tehokasta moottoria sekä huoltovapautta.

3. Laadukas juoksumatto: inSPORTline Mystral

Laadukas juoksumatto

InSPORTline Mystral on tehokas ja laadukas juoksumatto, joka tarjoaa erinomaisen juoksutuntuman ja lukuisia ominaisuuksia. Tämä juoksumatto on varustettu voimakkaalla 3 hevosvoiman moottorilla, joka mahdollistaa jopa 20 km/h juoksunopeuden.

Suurikokoinen juoksualusta on erinomaisesti vaimennettu, joten juokseminen on turvallista ja miellyttävää. Tämä juoksumatto sopii erinomaisesti niin yhteisökäyttöön kuin kotikäyttöönkin.

inSPORTline Mystral sisältää myös monipuoliset harjoitusohjelmat, joita on yhteensä 24 kappaletta. Tietokoneen selkeä 10-tuumainen näyttö tarjoaa myös käyttäjäkohtaiset ohjelmat ja HRC-ohjelman, joka mittaa sykettäsi.

Juoksumatto on helppo taittaa kasaan ja sen siirtäminen onnistuu vaivattomasti siirtopyörien avulla. Lisäksi juoksumattoon on sisäänrakennetut kaiuttimet ja äänitulo, joten voit kuunnella musiikkia samalla kun juokset.

Tämä juoksumatto sopii kaikenkokoisille käyttäjille, sillä sen runko kestää jopa 150 kg:n käyttäjäpainon. Juoksumaton kallistuskulma on sähköisesti säädettävissä aina 11,92 % asti, joten voit säätää treenisi intensiteettiä juuri haluamallasi tavalla.

inSPORTline Mystral on erittäin helppokäyttöinen ja sen selkeä näyttö tarjoaa kätevät pikanäppäimet vauhdin ja nousukulman säätöön. Tämä juoksumatto on erinomainen valinta aktiivikuntoilijalle tai yhteisökäyttöön.

4. Hyvä ja edullinen juoksumatto: Gymstick GT 4.0

Hyvä ja edullinen juoksumatto

Gymstick GT4.0 on kotikuntoilijan unelmajouksumatto, joka tarjoaa tehokkaan ja motivoivan harjoittelukokemuksen. Maton useat erilaiset harjoitusohjelmat auttavat kehittämään hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa sekä lihaskestävyyttä. Joustava juoksualusta vähentää niveliin kohdistuvaa iskurasitusta ja takaa miellyttävän juoksutuntuman.

Maton nopeus on säädettävissä 1-18 km/h välillä konsolin painikkeista tai käsitukien pikapainikkeista, mikä tekee harjoittelusta entistä monipuolisempaa. Kaltevuuskulman säätäminen tuo lisää haastavuutta ja mahdollistaa mäkivetojen simuloinnin.

GT4.0:n jämäkkä rakenne, käsituet ja turvakytkin takaavat turvallisen harjoittelun. Matto on myös helppo siirtää ja säilyttää siirtopyörien ja kokoontaittuvan rungon ansiosta.

Gymstick GT4.0 on täydellinen valinta kaikille, jotka haluavat kehittää kuntoaan ja nauttia tehokkaasta harjoittelusta kotona.

5. Kestävä juoksumatto – FitNord Sprint 300

Kestävä juoksumatto

FitNord Sprint 300 on juoksumatto, joka sopii erinomaisesti tehokkaaseen kotikäyttöön. Tämä juoksumatto yhdistää tyylikkyyden, jämäkkyyden ja tehokkaan moottorin, joka sopii niin kävelyyn kuin juoksemiseenkin. Juoksumaton laadukas rakenne kestää jopa 150 kg:n maksimikäyttäjäpainon kotikäytössä. FitNord Sprint 300:n hinta-laatusuhde on uskomaton, joten maksat vain tarpeellisesta.

Juoksumaton juoksualusta on iskunvaimennettu, jotta se on sopivan jämäkkä, mutta silti miellyttävä jalan alla. Juoksualusta on myös erittäin suuri, joten juostessa ei tarvitse pelätä astuvansa maton ulkopuolelle. Näyttöpaneelista näet kätevästi kaiken tarpeellisen treenistäsi, ja nopeuden sekä kaltevuuden säätö onnistuu helposti pikanäppäimiltä.

FitNord Sprint 300:n juoksualusta on kätevästi nostettavissa ylös käytön jälkeen, joten juoksumatto vie vähemmän tilaa. Maton siirtäminen on vaivatonta siirtopyörien avulla. Tämä kompakti juoksumatto sopii loistavasti tehokkaaseen kotiharjoitteluun!

6. Kevyt juoksumatto: Tunturi T50 Performance

kevyt juoksumatto

Tunturi Performance T50 on juoksumatto, joka on suunniteltu aktiivisille juoksijoille, jotka haluavat monipuolisen ja tehokkaan harjoitteluvälineen kotiinsa. T50 -juoksumaton kestävä ja vakaa juoksualusta sopii nopeisiinkin juoksuvauhteihin, ja sen suorituskykyinen DC-moottori tarjoaa 2 hv jatkuvan ja 4,5 hv hetkellisen tehon. T50 -juoksumatto on suunniteltu erittäin tyylikkäästi, mustana ja modernina, ja sen monipuoliset toiminnot ovat kätevästi hallittavissa 5,5″ LED-valaistulla näytöllä.

T50 -juoksumatossa on 44 erilaista harjoitusohjelmaa, ja sen näyttö näyttää aikaa, matkaa ja kalorien kulutusta. Laitteeseen voi myös yhdistää Tunturi Routes, AnyRun ja Kinomap -sovelluksia Bluetooth-yhteydellä, mikä tuo harjoittelun uudelle tasolle. Tablettiteline mahdollistaa myös oman viihteen tuomisen mukaan treeneihin.

T50 -juoksumatossa on myös korkealaatuinen siirtopyöräjärjestelmä, jonka ansiosta sitä on helppo liikuttaa paikasta toiseen, ja sen kokoontaitettava rakenne tekee siitä helpon säilyttää. Laitteen kestävä runko sopii jopa 135 kg:n käyttäjille, joten se sopii kaikenkokoisille harjoittelijoille. Jos haluat tehokkaan ja monipuolisen juoksumaton kotiisi, Tunturi Performance T50 on erinomainen valinta!

7. Halpa juoksumatto: Gymstick GT 1.0

Halpa juoksumatto

Gymstick GT1.0 -juoksumatto on kompakti mutta monipuolinen laite, joka tarjoaa erinomaisen juoksu- ja harjoittelukokemuksen. Juoksualusta on joustava ja turvallinen, joka mahdollistaa tehokkaan harjoittelun ilman liiallista rasitusta niveliin. Tyylikkään LED-näytön avulla voit seurata harjoituksesi etenemistä ja säädellä nopeutta kätevien pikanäppäinten avulla.

GT1.0:n tukeva runko, käsikahvat ja turvanaru varmistavat turvallisen harjoittelun. Lisäksi voit säätää juoksumaton kaltevuutta kahdessa eri asennossa, jolloin saat lisää haastetta harjoitteluun. Kun harjoittelu on ohi, voit taittaa maton kätevästi pystyyn ja säilyttää sen helposti pienessä tilassa.

Juoksumatolla harjoittelu kehittää tehokkaasti kestävyyttä ja verenkiertoelimistön kuntoa, ja se on erinomainen tapa parantaa hengitystä. GT1.0 on erinomainen valinta kaikille, jotka haluavat lisätä liikuntaa arkeensa kompaktilla ja monipuolisella juoksumatolla.

8. Kokoontaitettava juoksumatto: FitNord Sprint 100

Kokoontaitettava juoksumatto

FitNord Sprint 100 on kotikuntoilijan unelmajouksumatto, joka yhdistää kompaktin koon, erittäin tukevan rakenteen, tyylikkään ulkonäön ja hintaluokkaansa nähden ylivoimaisen juoksutuntuman. Tämä pieneen tilaan mahtuva juoksumatto on täydellinen valinta kaikille, jotka haluavat treenata kotona tehokkaasti ja mukavasti.

Sprint 100:n leveä ja vakaa juoksualusta tarjoaa riittävästi tilaa hölkkäharjoitteluun, ja laitteen vauhtia voi säätää helposti 6 eri pikanäppäimen avulla. Manuaalisesti säädettävä nousukulma tarjoaa lisähaastetta treeniin. Sprint 100:ssa on myös 10 erilaista ohjelmaa, jotka tarjoavat monipuolisia haasteita treeniin.

Juoksumaton käyttöliittymä on erittäin helppokäyttöinen, ja selkeältä näytöltä näet nopeuden, matkan, kulutetut kalorit ja sykkeen. Langattoman sykkeenvastaanottimen ja kahvoista mitattavan sykkeen ansiosta voit seurata sykettäsi ja optimoida treenisi tehokkaasti.

Sprint 100 on erittäin tukeva ja kestävä juoksumatto, joka kestää hyvin kovaakin käyttöä. Laitteen kahvat on varustettu nopeudensäätöpainikkeilla, joten voit säätää nopeutta helposti ja hienosäätää treenisi juuri sinulle sopivaksi.

Kun treenisi on ohi, voit taittaa Sprint 100:n kätevästi kokoon ja siirtää sitä pyörien avulla minne haluat. Tämä kompakti juoksumatto mahtuu lähes jokaiseen kotiin ja on erinomainen valinta kaikille, jotka haluavat treenata tehokkaasti ja mukavasti kotona. Valitse FitNord Sprint 100, jos arvostat helppokäyttöisyyttä, selkeää käyttöliittymää ja uskomattomia ominaisuuksia huokeaan hintaan!

9. Edullinen juoksumatto: Tunturi T10 Competence

edullinen juoksumatto

Sytytä tunteesi ja aloita päiväsi täydellä energialla Pippurisella Tunturi Competence T10 -juoksumatolla! Tämä tyylikäs ja siro juoksumatto tarjoaa edullisemman hintaluokan vaihtoehdon, jossa yhdistyy tyylikäs muotoilu ja kotikuntoilijan tarvitsemat ominaisuudet. Tämä juoksumatto tarjoaa kaiken mitä tarvitset tehokkaaseen harjoitteluun: kova alusta sopii nopeampiin vauhteihin ja kaltevuuskulman säädettävyys jopa 12 prosenttiin saakka tuo vaihtelua harjoitteluun.

T10:ssa on monipuoliset ohjelmat ja 5,5” LED-näyttö, joka auttaa sinua seuraamaan suoritustasi ja saavutuksiasi. Laitteessa on myös ajan, etäisyyden ja kalorinkulutuksen mittaus, joka auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. T10:ssa on myös mahdollisuus yhdistää sykevyö, joka auttaa sinua seuraamaan syketasoasi ja parantamaan suorituskykyäsi.

Tämä juoksumatto on erittäin tukeva ja sen käyttäjän enimmäispaino on jopa 110 kg. Ulkonäöltään T10 on moderni ja tyylikäs, ja sen kokoontaitettava muotoilu sekä siirtopyörät tekevät sen siirtämisestä helppoa. Aloita matkasi kohti parempaa kuntoa tänään Pippurisella Tunturi Competence T10 -juoksumatolla!

10. Pieni juoksumatto: FitNord Sprint 150

Pieni juoksumatto

FitNord Sprint 150 on pieni juoksumatto isolla sielulla! Se on kompakti, kokoontaittuva ja mahtuu pieneenkin tilaan. Sprint 150 tarjoaa hintaluokkansa parhaat ominaisuudet, kuten leveän juoksualustan, moottoroidun kaltevuussäädön ja tehokkaan moottorin.

Tehokas ja helppokäyttöinen Sprint 150 -juoksumatossa on mukavan kokoinen 1,25 hv DC-moottori (2,5 hv hetkellinen teho), joka sopii useimpien kuntoilijoiden tarpeisiin. Nopeutta voi säätää kätevistä pikanäppäimistä tai käsikahvojen avulla. Sprint 150:ssä on jopa 16 km/h maksiminopeus, joka tarjoaa tarpeeksi haastetta kotikuntoilijalle.

Monipuolinen ja kompakti Sprint 150:stä löytyy moottoroitu kaltevuussäätö, joka mahdollistaa nousukulman vaihtelun kesken harjoituksen. Laitteen kompakti koko ja siirtopyörät tekevät sen käytöstä helppoa ja kätevää. Juoksualusta on 43 cm leveä ja 120 cm pitkä, joten se sopii erinomaisesti tehokkaaseen hölkkäharjoitteluun.

Laitteessa on 10 erilaista ohjelmaa, jotka tarjoavat monipuolisia haasteita kotikuntoilijalle. Sprint 150:ssä on yksinkertainen käyttöliittymä ja selkeä näyttö, josta näet kaikki tarvittavat tiedot nopeasti yhdellä silmäyksellä. Juoksumatossa on myös langaton sykkeenvastaanotin ja sykkeenmittaus käsikahvoista, joten voit seurata sykkeesi tarkasti harjoituksen aikana.

Miten valita paras juoksumatto 2024?

Juoksumaton hankinta voi olla haastavaa, sillä tarjolla on niin monia eri vaihtoehtoja eri hintaluokissa ja ominaisuuksilla varustettuina. Huomioi nämä asiat, kun haussa on paras juoksumatto:

 1. Käyttötarkoitus: Ennen juoksumaton hankintaa, kannattaa miettiä omaa käyttötarkoitusta. Jos haluat vain kävellä tai hölkätä kevyesti, voit valita edullisemman ja pienemmän juoksumaton. Jos taas tavoitteenasi on juosta nopeasti ja pitkään, tarvitset laitteen, joka kestää enemmän ja tarjoaa enemmän ominaisuuksia.
 2. Moottori: Juoksumatossa tärkein osa on sen moottori, joka vaikuttaa laitteen kestävyyteen ja toimivuuteen. Moottorin teho mitataan hevosvoimilla (hp) ja sen tulee vastata käyttötarkoitusta. Suositeltava minimiteho juoksumatossa on 1,5 hp jatkuva teho. Tehokkaampi moottori antaa mahdollisuuden korkeampaan nopeuteen ja kaltevuuden säätöön. Paras juoksumatto tarjoaa aina tarpeeksi tehoa.
 3. Juoksualusta: Juoksualustan tulee olla riittävän pitkä ja leveä, jotta voit liikkua mukavasti ja turvallisesti. Suositeltava minimimitat ovat 120 cm pitkä ja 40 cm leveä. Jos olet pitkä, kannattaa harkita pidempiä alustoja. Myös alustan jousitukseen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä se vähentää tärinää ja vaimentaa iskuja.
 4. Kaltevuus: Jos haluat monipuolisemman harjoittelun, kannattaa valita juoksumatto, jossa on kaltevuuden säätö. Kaltevuus lisää harjoituksen intensiteettiä ja antaa mahdollisuuden treenata eri lihaksia. Useimmissa juoksumatoissa kaltevuuskulmaa voi säätää manuaalisesti, mutta joissakin malleissa se on moottoroitu.
 5. Harjoitusohjelmat: Monissa juoksumatoissa on valmiita harjoitusohjelmia, jotka tarjoavat monipuolisempaa ja haastavampaa treeniä. Paras juoksumatto sisältää usein monipuoliset harjoitusohjelmat. Ohjelmat vaihtelevat eri valmistajien välillä, joten kannattaa tutustua laitteen ohjelmavalikoimaan ennen ostopäätöstä.
 6. Käytettävyys ja ergonomia: Hyvä juoksumatto on helppokäyttöinen ja sen käyttöliittymä on selkeä ja intuitiivinen. Laitteen tulee myös olla ergonominen, jotta voit harjoitella mukavasti ja turvallisesti. Käyttöliittymän tulee olla helppokäyttöinen ja selkeä, jotta voit säätää nopeutta, kaltevuutta ja muita asetuksia helposti kesken harjoituksen. Hyvä juoksumatto on myös meluton ja vakaa käytössä, jotta voit keskittyä harjoitteluun ilman häiriötekijöitä.

Juoksumaton hinta ja laatu on myös syytä ottaa huomioon. Halvin juoksumatto ei välttämättä kestä pitkään käytössä, ja säästö voi loppujen lopuksi tulla kalliiksi. Toisaalta liian kallis juoksumatto voi ylittää budjettisi ja tarjota turhia lisäominaisuuksia, joita et välttämättä tarvitse.

Juoksumaton hankinnassa kannattaa siis miettiä tarkkaan omia tarpeita ja budjettia, ja vertailla eri vaihtoehtoja ennen ostopäätöksen tekemistä. Lopullinen valinta riippuu omista tarpeista, budjetista ja harjoittelutavoitteista, mutta hyvällä juoksumatolla voi saavuttaa paljon parempia tuloksia ja nauttia mukavammasta harjoittelukokemuksesta.

Juoksumatto laihdutus kokemuksia

Juoksumatto on yksi suosituimmista kotikuntoiluvälineistä, ja sen käyttö voi olla tehokas tapa pudottaa painoa. Kuulemme nyt Samin ja Jennan kokemuksia juoksumaton käytöstä laihdutuksen tukena.

Sami, 30v:

”Olen aina ollut ylipainoinen, mutta viime vuosina painoni oli kohonnut hälyttävälle tasolle. Päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja aloittaa laihduttamisen. Yksi tärkeimmistä keinoistani oli juoksumaton käyttö.

Ostin FitNord Sprint 150 -juoksumaton, joka sopii hyvin pieneen asuntooni. Juoksumaton avulla pystyin aloittamaan juoksuharjoittelun omassa kodissani, eikä minun tarvinnut huolehtia sääolosuhteista tai muista esteistä.

Alussa juoksu oli haastavaa, mutta pikkuhiljaa kestävyys alkoi kasvaa ja aloin huomata tuloksia. Juoksumatto mahdollisti myös kaltevuuden säädön, mikä teki harjoittelusta vaihtelevampaa ja haastavampaa.

Yhdistin juoksemisen myös ruokavalion muutoksiin, ja olen onnistunut pudottamaan 20 kiloa puolessa vuodessa. Juoksumaton käyttö on ollut merkittävä osa tätä prosessia ja olen kiitollinen siitä, että olen löytänyt tämän tehokkaan ja kätevän välineen.”

Jenna, 46v:

”Olen aina ollut liikunnallinen, mutta viime vuosina työkiireiden ja muiden tekosyiden takia liikunta on jäänyt vähemmälle. Painoni alkoi kuitenkin kohoamaan, ja huomasin tarvitsevani jotain lisämotivaatiota.

Päätin ostaa juoksumaton ja aloittaa juoksuharjoittelun kotona. Aluksi oli vaikeaa, mutta pikkuhiljaa aloin nauttimaan juoksusta ja huomasin sen vaikutukset kehossani. Juoksumatto mahdollisti myös monipuolisen harjoittelun, sillä siinä on erilaisia ohjelmia ja mahdollisuus kaltevuuden säätöön.

Yhdistin juoksun myös ruokavalion muutoksiin, ja olen onnistunut pudottamaan 10 kiloa puolessa vuodessa. Juoksumatto on ollut todella tärkeä motivaattori ja olen iloinen siitä, että olen löytänyt tavan yhdistää liikunnan arkeeni.”

Samin ja Jennan kokemukset osoittavat, että juoksumatto voi olla tehokas apu laihdutuksen tueksi.

Juoksumatto treeni aloittelijalle

Paras juoksumatto on erinomainen tapa aloittaa kuntoilu, mutta sen käyttö saattaa tuntua hankalalta ja jopa pelottavalta aloittelijalle. Näillä seuraavilla vinkeillä aloitat juoksumatolla treenaamisen nopeasti ja helposti.

 1. Aloita kävelyllä: Juoksumaton käytön aloittaminen kannattaa aloittaa kävelystä. Kävely on turvallinen tapa aloittaa harjoittelu, ja voit lisätä vähitellen vauhtia ja tehoa harjoitteluun, kun kunto kasvaa. Aloita kävely noin 5-10 minuutin kevyellä lämmittelyllä, jonka jälkeen voit lisätä vauhtia tai käyttää juoksumaton kaltevuuden säätöä.
 2. Valitse oikeat kengät: Juoksumatolla treenatessa on tärkeää käyttää oikeanlaisia kenkiä, jotka tarjoavat tukea ja vaimennusta. Juoksukenkien tulee olla kevyet, mutta silti tarjota tarpeeksi tukea jaloille ja nilkoille. Valitse kengät, jotka ovat mukavat jalassa ja istuvat hyvin.
 3. Säädä juoksualusta oikealle tasolle: Juoksumatossa on usein mahdollisuus säätää juoksualustan tasoa, joten aloittelijan kannattaa säätää alusta tasolle, jolla hän tuntee olonsa turvalliseksi ja mukavaksi. Aluksi voi olla hyvä säätää alusta hieman pehmeämmäksi, jolloin askel tuntuu kevyemmältä ja harjoittelu on miellyttävämpää.
 4. Pidä ryhtiä yllä: Juoksumatolla treenatessa on tärkeää pitää ryhtiä yllä ja tarkkailla omaa tekniikkaa. Pyri pitämään selkä suorana, hartiat rentoina ja kädet rentoina vartalon vierellä. Vältä kumartumista eteenpäin, sillä se voi aiheuttaa selkäkipuja ja muita vaivoja.
 5. Käytä sykemittaria: Sykemittarin käyttö juoksumatolla auttaa seuraamaan omaa harjoittelutehoa ja varmistaa, että harjoittelu on tehokasta. Aloittelijan kannattaa aloittaa kevyellä teholla ja lisätä vähitellen sykettä harjoittelun edetessä.
 6. Huolehdi nesteytyksestä: Kun treenaa juoksumatolla, on tärkeää huolehtia nesteytyksestä. Juo vettä ennen treeniä, sen aikana ja sen jälkeen. Jos treeni kestää yli 30 minuuttia, voi olla hyvä idea ottaa mukaan urheilujuomaa, joka aut

Sopiiko juoksumatto kävelyyn?

Kyllä, paras juoksumatto sopii mainiosti myös kävelyyn. Kävely on erinomainen tapa parantaa kuntoa, kehonhallintaa ja vahvistaa lihaksia. Kävely on myös erinomainen keino lisätä päivittäistä liikuntaa ja pitää yllä terveyttä.

Jos etsit juoksumaton sijaan laitetta, joka on tarkoitettu pelkästään kävelyyn, kannattaa harkita parasta kävelymattoa. Kävelymatto on suunniteltu erityisesti kävelyyn ja se sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat lisätä liikuntaa arkeensa tai kohentaa kuntoa ilman, että joutuu lähtemään ulos liikkumaan.

Kävelymattoja on erilaisia, joten sinun kannattaa valita sellainen, joka sopii tarpeisiisi parhaiten. Jos esimerkiksi haluat käyttää laitetta säännöllisesti, kannattaa valita laadukas ja kestävä kävelymatto, jossa on monipuoliset ominaisuudet, kuten erilaisia harjoitusohjelmia, kaltevuuden säätö ja sykkeenmittaus. Kävelymatto on myös hyvä vaihtoehto niille, joille juokseminen ei ole mahdollista esimerkiksi polvivaivojen vuoksi.

Uusimmat

Suositut