Paras painopeitto vertailu ja testi (2024)

paras painopeitto

Kun on aika nukkua, me kaikki haluamme löytää tapoja, jotka auttavat meitä rentoutumaan ja saamaan hyvän yöunen. Painopeitot ovat yksi suosittu ratkaisu, joka on saavuttanut suurta suosiota viime vuosina.

Painopeittojen sanotaan auttavan rentoutumaan ja vähentämään stressiä, mikä voi johtaa parempaan unen laatuun ja yleiseen hyvinvointiin.

Tämän päivän markkinoilla on lukuisia painopeittoja, joista valita. On kuitenkin vaikea tietää, mikä painopeitto sopii sinulle parhaiten. Siksi olemme laatineet tämän artikkelin, jossa vertailemme ja testaamme markkinoiden parhaita painopeittoja.

Artikkelissamme tarkastelemme erilaisia ​​painopeittoja, joita löytyy markkinoilta. Vertailemme niiden ominaisuuksia, kuten painoa, kokoja, materiaaleja ja hintoja.

Lisäksi testaamme jokaisen painopeiton rentoutumis- ja unenlaatuvaikutukset. Tavoitteenamme on auttaa sinua löytämään paras painopeitto tarpeisiisi ja auttaa sinua nukkumaan parempia yöunia.

Parhaat painopeitot (2024)

 1. Paras painopeitto – Polar Night Painopeitto 7 kg.
 2. Hyvä painopeitto – Medinor Painopeitto 7 kg.
 3. Lasten painopeitto – Polar Night lasten painopeitto 3 kg.
 4. Laadukas painopeitto – Lykke painopeitto 9kg.
 5. Painopeitto viileä – Medinor mikrokuitu painopeitto 7 kg.
 6. Viileä painopeitto – Polar Night Painotettu sylipeitto.
 7. Halvin painopeitto – Painopeitto 5 kg mikrokuitu.
 8. Sopiva painopeitto – Lykke lasten painopeitto 3kg.
 9. Lämmin painopeitto – Lykke puuvilla painopeitto 9kg.
 10. Bergen painopeitto – Painopeitto 11 kg mikrokuitu.

1. Paras painopeitto: Polar Night Painopeitto 7 kg

Paras painopeitto

Polar Night painopeitto valikoitui tämän vertailun paras painopeitto -tittelin saajaksi ja tämän vertailun testivoittajaksi sekä parhaaksi painopeitoksi 2023. Tämä painopeitto on suunniteltu tarjoamaan syväpainestimulaatiota, joka auttaa parantamaan unenlaatua ja edistämään kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Painopeiton kevyt painontunne vartalolla auttaa rentoutumaan ja rauhoittumaan, mikä johtaa parempaan unen laatuun. Polar Night painopeitot ovat valmistettu 100% OEKO-TEX® 100 Standard sertifioidusta puuvillamateriaalista, joka on myrkytön, ekologinen, hajuton ja hypoallergeeninen.

Painopeittojen paino tulisi olla noin 8-12% käyttäjän painosta. Polar Night paras painopeitto on saatavana eri kokoisina, joten voit valita sen koon, joka sopii parhaiten sinun tarpeisiisi.

Polar Night painopeiton käyttö on helppoa ja turvallista. Se voidaan pestä käsin, ja sen kestävä rakenne takaa pitkäikäisen käytön. On kuitenkin tärkeää huomioida, että painotuotteita ei suositella käytettäväksi henkilöille, joilla on hengitys- tai verenkiertoelinten sairauksia tai murtumia tai osteoporoosia.

Kokonaisuudessaan Polar Night valikoitui paras painopeitto -voittajaksi sen uskomattoman hinta-laatusuhteen ansiosta. Ole hyvä ja kokeile Polar Night painopeittoa, joka on suunniteltu tarjoamaan sinulle paremman unen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin!

2. Hyvä painopeitto: Medinor Painopeitto 7 kg

Hyvä painopeitto

Tämä laadukas 7 kg painoinen painopeitto on kooltaan 150 x 200 cm ja valmistettu 100 % puuvillasta, joka on OEKO-TEX® 100 sertifioitu. Tämä takaa tuotteen turvallisuuden ja ihoystävällisyyden.

Medinor-painopeiton sisältämät mikrolasihelmet ja polyesterikuitu takaavat sen, että painopeitto asettuu tiiviisti kehon ympärille ja antaa pehmeän sekä tasaisen painon tunteen. Tämä rauhoittava tunne auttaa rentoutumaan, rauhoittumaan ja parantamaan unenlaatua.

Painopeiton vaikutus perustuu painon tunteeseen ihoa vasten, joka lisää mielihyvähormonien serotoniinin ja oksitosiinin pitoisuutta kehossamme ja aktivoi unihormoni melatoniinin erittymistä. Tämä voi auttaa erityisesti niitä, jotka kärsivät unettomuudesta, stressistä tai levottomista jaloista.

Peiton painon tulisi olla noin 10 % käyttäjänsä painosta, joten ole tarkkana valitessasi oikean kokoisen painopeiton. Medinor-painopeitto tulee kätevässä säilytyspussissa, joka helpottaa sen säilytystä ja kuljettamista.

Jos haluat parantaa unenlaatuasi ja nukahtaa nopeammin, Medinor-painopeitto on erinomainen valinta. Kokeile sitä ja huomaat pian sen hyödyt omassa arjessasi!

3. Lasten painopeitto: Polar Night lasten painopeitto 3 kg

Lasten painopeitto

Polar Night lasten painopeitto on täydellinen valinta lapsellesi, joka tarvitsee apua rentoutumiseen ja nukkumiseen. Tämä peitto on erittäin mukava ja auttaa lievittämään stressiä, ahdistusta ja parantamaan mielialaa syväpainestimulaation avulla. Peiton lokeroitu rakenne jakaa painon tasaisesti koko peiton alueelle ja peitto on valmistettu myrkyttömistä ja hypoallergeenisista materiaaleista, joten se sopii myös allergikoille.

Painopeiton korkealaatuinen materiaali ja vahvat soljet takaavat sen, että peitto on kestävä ja pitkäikäinen. Voit valita painon 3 tai 5 kg käyttäjän painon mukaan, ja Polar Night painopeitto on saatavana koko 100x150cm. Peiton mikrolasihelmet ovat myrkyttömiä ja lyijyttömiä, mikä tekee siitä turvallisen käyttää. Peitto on myös helppo pitää puhtaana, sillä se voidaan pestä käsin.

Kokonaisuudessaan Polar Night painopeitto on hyvä valinta lapsellesi, joka auttaa häntä rentoutumaan ja nukkumaan paremmin, Polar Night lasten painopeitto on täydellinen valinta.

4. Laadukas painopeitto: Lykke painopeitto 9kg

Laadukas painopeitto

Lykke painopeitto on seuraava askel kohti levollisempaa elämää. Tämä peitto on erittäin tyylikäs ja toimiva ratkaisu, joka auttaa sinua nukahtamaan nopeammin ja nukkumaan paremmin. Se on valmistettu huippulaatuisesta puuvillasta ja täytetty mikrolasihelmillä, jotka jakautuvat tasaisesti peiton alueelle.

Lykke painopeitto on ihanteellinen niille, jotka kamppailevat stressin ja ahdistuksen kanssa, ja jotka tarvitsevat apua rentoutumiseen ja rauhoittumiseen ennen nukahtamista. Sen 9kg paino on optimoitu takaamaan syväpainestimulaatio ja sen hyödyt ilman liiallista rasitusta.

Lykke painopeitto on suunniteltu tukemaan hyvinvointiasi. Tämän tuotteen käyttäminen auttaa sinua saavuttamaan syvemmän ja paremman unen, joka on tärkeä osa terveellistä elämäntapaa. Lisäksi sen tyylikäs muotoilu sopii täydellisesti makuuhuoneen sisustukseen ja tarjoaa sinulle mukavuuden ja tyylin yhdistelmän.

Valitse Lykke painopeitto, jos haluat nukkua paremmin ja herätä levänneenä ja virkeänä joka aamu. Tämä tuote on suunniteltu auttamaan sinua saavuttamaan parhaan mahdollisen terveyden ja hyvinvoinnin, joten tilaa oma Lykke painopeittosi tänään ja aloita matka kohti parempaa unta ja levollisempaa elämää!

5. Painopeitto viileä: Medinor mikrokuitu painopeitto 7 kg

Painopeitto viileä

Tiesitkö, että painopeiton avulla voit parantaa unenlaatuasi ja nukahtaa nopeammin? Medinor-painopeitto on valmistettu huippulaadukkaista materiaaleista, jotka ovat turvallisia ja ihoystävällisiä. Peitto on valmistettu 100 % mikrokuidusta ja sisältää mikrolasihelmiä ja polyesterikuitua. Painon ja pehmeyden yhdistelmä auttaa sinua rentoutumaan ja rauhoittumaan ennen nukahtamista.

Medinor-painopeitto on suunniteltu auttamaan sinua nukkumaan paremmin ja syvemmin. Painopeiton tasaisesti jakautunut paino auttaa sinua rentoutumaan ja rauhoittumaan ennen nukahtamista. Painopeiton paino tulisi olla noin 10 % käyttäjänsä painosta, jotta se toimii optimaalisesti.

Painopeitto auttaa lisäämään mielihyvähormonien serotoniinin ja oksitosiinin pitoisuutta kehossamme, mikä puolestaan auttaa aktivoimaan unihormoni melatoniinin erittymistä. Näin voit nukahtaa nopeammin ja nauttia syvästä ja palauttavasta unesta.

Medinor-painopeiton mukana tulee kätevä säilytyspussi, joka helpottaa sen säilyttämistä ja kuljettamista. Voit ottaa sen mukaasi matkoille tai käyttää sitä kotona sängyssä tai sohvalla. Mikrokuitu on OEKO-TEX® 100-sertifioitu, joten voit olla varma, että tuote on turvallinen ja ihoystävällinen.

Jos kärsit unettomuudesta, stressistä tai levottomista jaloista, Medinor-painopeitto voi olla juuri sinulle sopiva ratkaisu. Tilaa Medinor-painopeitto nyt ja aloita matkasi kohti parempaa unenlaatua ja elämänlaatua!

6. Viileä painopeitto: Polar Night Painotettu sylipeitto

Viileä painopeitto

Polar Night Painotettu sylipeitto on matkakokoiseksi suunniteltu sylipeitto, joka antaa rauhoittavan ja lohdullisen tunteen silloin, kun sitä eniten tarvitset. Tämä peitto on täydellinen koko, joka sopii täydellisesti syliin, selälle tai hartioille, kun tarvitset pienen tauon päivän aikana.

Painopeitto on valmistettu korkealaatuisesta 100% polyesterimateriaalista, joka on OEKO-TEX® sertifioitu, joten voit olla varma, että se on turvallinen ja ihoystävällinen. Peiton täyte koostuu mikrolasihelmistä, jotka ovat myrkyttömiä ja lyijyttömiä, joten voit käyttää sitä huoletta.

Polar Night Painotettu sylipeitto auttaa keskittymään ja rentoutumaan kotona, koulussa tai töissä. Painon tasainen jakautuminen auttaa rauhoittumaan ja lievittämään stressiä. Voit taitella tai rullata peiton tarpeesi mukaan, joten voit ottaa sen helposti mukaan minne tahansa.

Painopeiton käyttö on yksinkertaista. Aseta se haluamaasi paikkaan ja anna sen rauhoittavan vaikutuksen vähentää stressiä ja parantaa mielialaa. Polar Night Painotettu sylipeitto on ihana ja käytännöllinen lahja itsellesi tai läheisillesi.

7. Halvin painopeitto: Painopeitto 5 kg mikrokuitu

lasten painopeitto, halvin painopeitto

Polar Night painopeitto on kehitetty takaamaan sinulle syvän ja rauhallisen unen. Peitossa käytetään syväpainestimulaatiota, joka vähentää ahdistusta ja stressiä, ja auttaa rentoutumaan paremmin. Sen paino jakautuu tasaisesti koko keholle, mikä lisää mukavuutta ja auttaa saamaan paremman unenlaadun.

Painopeitto on valmistettu 100% mikrokuidusta, joka on OEKO-TEX® 100 Standard sertifioitua. Tämä takaa tuotteen turvallisuuden ja ihoystävällisyyden. Peiton täyte koostuu myrkyttömistä ja lyijyttömistä mikrolasihelmistä, jotka ovat hypoallergeenisiä ja ekologisia.

Polar Night painopeiton koko on 150 x 200 cm ja sen paino on valittavissa 7kg ja 9kg väliltä. Painopeiton mukana tulee kätevä säilytyspussi, jonka avulla peittoa on helppo säilyttää ja kuljettaa.

Huomioithan, että painopeittoja ei suositella käytettäväksi, mikäli kärsit hengitys- tai verenkiertoelinten sairauksista, sinulla on murtumia tai osteoporoosia. Painotuotteita ei myöskään tule käyttää ilman lääkärin ohjeistusta, mikäli olet raskaana. Polar Night painopeitto on sinun unesi parhaaksi!

8. Sopiva painopeitto: Lykke lasten painopeitto 3kg

sopiva painopeitto

Lykke lasten painopeitto on täydellinen valinta rauhallisille öille ja paremmalle unelle. Tämä korkealaatuinen painopeitto on suunniteltu käyttämällä syväpainestimulaatiota, mikä auttaa sinua rentoutumaan ja nukkumaan paremmin. Lykke painopeitto on valmistettu laadukkaista materiaaleista, jotka takaavat optimaalisen painon jakautumisen peiton koko alalle. Peitossa on myös käytetty pienempiä lokerokokoja, jotta lasihelmet jakautuvat tasaisesti.

Lykke lasten painopeiton täyte koostuu mikrolasihelmistä ja sen materiaali on OEKO-TEX® 100-sertifioitua puuvillaa. Painopeitto painaa noin 3kg ja sen koko on 100x150cm. Lykke painopeitot ovat suositeltavia käytettäväksi lapsille, joiden paino on noin 25-40kg, mikä vastaa noin 8-12% heidän painostaan.

Hanki Lykke painopeitto ja kokeile, kuinka sen syväpainestimulaatio auttaa sinua rentoutumaan ja nukkumaan paremmin. Lykke lasten painopeitto on turvallinen ja laadukas valinta, joka auttaa lapsiasi saamaan levollisemmat yöunet.

9. Lämmin painopeitto: Lykke puuvilla painopeitto 9kg

sopiva painopeitto

Lykke painopeitto on täydellinen valinta kaikille, jotka etsivät keinoa rauhoittua ja rentoutua ennen nukkumaanmenoa. Sen avulla voit saavuttaa paremman unenlaadun ja palautua paremmin päivän rasituksista.

Painopeitto on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja sen käyttö on turvallista ja helppoa. Voit nukkua rauhassa tietäen, että Lykke painopeitto auttaa sinua saavuttamaan parhaan mahdollisen unen.

10. Bergen painopeitto: Painopeitto 11 kg mikrokuitu

viilentävä painopeitto

Onko sinulla vaikeuksia nukahtaa tai saada syvää unta? Bergen painopeitto on suunniteltu parantamaan unenlaatuasi käyttämällä syväpainestimulaatiota. Painopeitto antaa kevyen painontunteen vartalolle, joka auttaa rentoutumaan, rauhoittumaan, lisäämään mukavuuden tunnetta ja lievittämään stressiä ja ahdistusta.

Bergen painopeitot ovat valmistettu 100% mikrokuidusta, joka on OEKO-TEX® 100 Standard sertifioitua. Tämä tarkoittaa, että peitot ovat myrkyttömiä, ekologisia, hajuttomia ja hypoallergeenisiä. Painopeittojen painavuus vaihtelee käyttäjän painon mukaan ja tulisi olla noin 8-12% käyttäjän painosta.

Painopeiton käyttö on suositeltavaa kaikille, jotka etsivät tapaa parantaa unenlaatuaan. Kuitenkin, mikäli sinulla on hengitys- tai verenkiertoelinten sairauksia tai murtumia tai osteoporoosia, painotuotteiden käyttöä ei suositella.

Bergen painopeitto on helppo puhdistaa, sillä se voidaan pestä käsin. Sillä on myös kaunis ulkonäkö, joka sopii mihin tahansa makuuhuoneeseen. Hienostunut ja kestävä suunnittelu tarkoittaa, että painopeitto on erinomainen investointi mukavaan ja rauhalliseen yöuniin.

Minkä painoinen painopeitto?

Paras painopeitto on hyödyllinen kapistus, mutta myös siihen liittyy ongelmia. Yksi yleinen kysymys painopeiton käyttäjille onkin, minkä painoinen painopeitto tulisi valita?

Yleinen suositus on, että painopeiton paino tulisi olla noin 8-12% käyttäjän painosta. Esimerkiksi, jos henkilön paino on 70 kiloa, niin painopeiton painon tulisi olla noin 6 – 8,4 kiloa. Tämä suositus perustuu tutkimukseen, joka on osoittanut, että tällainen paino auttaa aktivoimaan kehon parasympaattista hermostoa, mikä voi johtaa syvempään ja laadukkaampaan uneen.

Kannattaa kuitenkin huomioida se, että tämä suositus ei ole absoluuttinen totuus. Joissakin tapauksissa henkilöt voivat tarvita kevyemmän tai raskaamman painopeiton, joka sopii heidän yksilöllisiin tarpeisiinsa. Esimerkiksi henkilöt, jotka ovat herkkiä painolle tai kärsivät hengitys- tai verenkiertoelinten sairauksista, voivat tarvita kevyemmän painopeiton. Puolestaan henkilöt, jotka kokevat voimakasta stressiä tai ahdistusta, voivat tarvita raskaamman painopeiton.

Tärkeintä onkin löytää paras painopeitto, joka tuntuu mukavalta ja sopivalta juuri sinulle. Monet painopeittojen valmistajat tarjoavat erilaisia painovaihtoehtoja, joten voit löytää sopivan painoisen painopeiton tarpeisiisi. On myös tärkeää huomata, että painopeiton tulisi olla tarpeeksi iso, jotta se peittää koko kehon.

Kun haussa on paras painopeitto, on huomionarvoista ottaa huomioon myös peiton materiaali ja laatu. Hyvälaatuinen painopeitto valmistetaan laadukkaista, myrkyttömistä ja hypoallergeenisista materiaaleista, ja se on helppo pestä ja pitää puhtaana.

Kokonaisuudessaan, minkä painoinen painopeitto on sinulle sopiva, riippuu yksilöllisistä tarpeistasi ja mieltymyksistäsi. Tärkeintä on löytää painopeitto, joka auttaa sinua rentoutumaan ja nukkumaan paremmin.

Painopeitto kokemuksia

Olemme haastatelleet kolmea henkilöä, Siiriä, Ninniä ja Niiloa, jotka ovat kokeilleet painopeittoja ja haluavat jakaa omat kokemuksensa painopeitoista.

Siiri, 24v, kertoo käyttäneensä painopeittoa noin kolme kuukautta ja huomannut sen parantavan unenlaatua merkittävästi. ”Ennen kärsin usein levottomasta unesta ja heräilin öisin, mutta nyt olen saanut paljon paremmin unta ja olo on levänneempi aamuisin. Painopeitto tuntuu ihanan rauhoittavalta, ja se auttaa myös rentoutumaan ennen nukkumaanmenoa.”

Ninni, 30v, kärsii ahdistuksesta ja on käyttänyt painopeittoa noin kuukauden ajan. ”Olen huomannut suuren eron ahdistukseni hallinnassa, kun käytän painopeittoa. Tuntuu kuin se auttaisi rauhoittamaan mieltäni ja lievittämään stressiä. En enää valvot öisin ahdistuksen takia, vaan saan nukuttua hyvin.”

Niilo, 36v, on käyttänyt painopeittoa noin kaksi kuukautta ja huomannut sen auttavan häntä rentoutumaan rankan työpäivän jälkeen. ”Olen yllättynyt siitä, miten paljon painopeitto auttaa minua rentoutumaan. Se tuntuu hyvin miellyttävältä ja auttaa unohtamaan työasiat ja muut huolenaiheet. Olen myös huomannut, että saan paremmin unta, kun käytän painopeittoa.”

Kaikki haastattelemamme olivat erittäin tyytyväisiä painopeittoihin ja suosittelivat niitä muillekin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että painopeittoja ei suositella käytettäväksi kaikille, erityisesti niille, joilla on hengitys- tai verenkiertoelinten sairauksia tai murtumia.

Painopeitto ja astma

Monet ihmiset ovat kuitenkin huolissaan siitä, onko painopeiton käyttö turvallista astmaatikoille. Nyt kerromme, miten painopeitto voi vaikuttaa astmaatikkojen nukkumiseen ja onko painopeiton käyttö turvallista astmalle.

Astman ja unen laatu

Astma on krooninen keuhkosairaus, joka vaikuttaa keuhkoputkien supistumiseen ja tulehdukseen. Tämä voi aiheuttaa hengenahdistusta, yskää ja muita oireita. Astmaatikot voivat kokea unen laadun heikentymistä, sillä hengitysvaikeudet voivat vaikuttaa nukahtamiseen ja unen laatuun.

Painopeiton vaikutus astmaan

Painopeitto on suunniteltu antamaan kevyt painontunne vartalolle. Painopeiton käyttö voi auttaa rentoutumaan ja rauhoittumaan, mikä voi parantaa unen laatua. Kuitenkin jotkut astmaatikot voivat huomata, että painopeiton paino saattaa lisätä hengenahdistusta, erityisesti jos painopeitto painaa liikaa.

On tärkeää muistaa, että painopeiton painon tulisi olla noin 8-12% käyttäjän painosta. Jos painopeitto on liian painava, se voi aiheuttaa hengitysvaikeuksia astmaatikoille. On myös tärkeää varmistaa, että astmaatikoilla on tarpeeksi tilaa hengittää, jotta hengitysvaikeudet eivät lisäänny painopeiton käytön aikana.

Turvallisuusohjeet painopeiton käyttöön astman kanssa

Jos olet astmaatikko ja harkitset painopeiton käyttöä, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat turvallisuusohjeet:

 1. Valitse oikean kokoinen painopeitto, joka painaa noin 8-12% kehon painostasi.
 2. Varmista, että astmaatikoilla on tarpeeksi tilaa hengittää painopeiton käytön aikana.
 3. Älä käytä painopeittoa, jos sinulla on hengitys- tai verenkiertoelinten sairauksia, murtumia tai osteoporoosia.
 4. Keskustele lääkärisi kanssa, jos olet huolissasi painopeiton käytön vaikutuksista astmaan.

Painopeitto ja kuorsaus – Voiko painopeitto auttaa?

Kuorsaus on yleinen ongelma monille ihmisille ja se voi häiritä sekä kuorsaajan että hänen kumppaninsa unta. Kuorsaus johtuu usein hengitysteiden ahtautumisesta tai lihasten rentoutumisesta unen aikana. Tähän ongelmaan on monia ratkaisuja, ja yksi niistä on paras painopeitto.

Kuorsaus tapahtuu, kun hengitysteiden lihakset rentoutuvat unen aikana ja hengitystiet ahtautuvat. Monet hoitavat kuorasausta kuorsauskiskojen avulla, mutta ne eivät sovellu kaikille. Tämä voi johtaa kuorsaukseen ja jopa hengityskatkoksiin, jotka voivat olla vaarallisia. Painopeittojen uskotaan auttavan rentoutumaan ja vähentämään lihasten jännitystä, joten ne voivat auttaa estämään kuorsausta.

Siiri, Ninni ja Niilo kertovat omia kokemuksiaan painopeiton vaikutuksista kuorsaukseen. Kaikki kolme olivat kärsineet kuorsauksesta ja yrittäneet löytää ratkaisua ongelmaan.

Siiri, 24-vuotias opiskelija, kertoo: ”Minulla oli vaikeuksia nukahtaa ja heräilin usein yöllä kuorsauksen vuoksi. Kokeilin painopeittoa ja huomasin heti eron. En kuorsaa enää ja nukun paremmin yöllä.”

Ninni, 30-vuotias markkinointipäällikkö, kertoo: ”Olen kärsinyt kuorsauksesta vuosia, ja se häiritsi sekä minua että kumppaniani. Kokeilin painopeittoa ja huomasin, että kuorsaus väheni merkittävästi. Olen nukkunut paremmin ja kumppanini on kiitellyt minua siitä, että hänenkin unensa on parantunut.”

Niilo, 36-vuotias insinööri, kertoo: ”Minulla on ollut aina vaikeuksia nukahtaa ja heräilen usein yöllä. Olen kokeillut kaikenlaisia ​​ratkaisuja, mutta mikään ei ole auttanut. Sitten kokeilin painopeittoa ja huomasin heti eron. Nukun syvemmin ja herään levänneempänä.”

Uusimmat

Suositut