Paras avo- ja hyrräkela | Vertailussa 5 parasta

paras avokela ja hyrräkela vertailu

Kalastus on ikivanha harrastus, joka on tarjonnut ihmisille paitsi elinvoimaa myös unohtumattomia seikkailuja. Kalastusvälineiden kehittyessä on oleellista valita oikeat välineet, jotka vastaavat tarpeitasi ja auttavat sinua saavuttamaan parhaan mahdollisen kalastuskokemuksen. Yksi oleellisimmista välineistä on kalastuskela, joka määrittelee heiton pituuden, tarkkuuden ja saaliin houkuttelevuuden.

Tässä artikkelissa esittelemme sinulle parhaat avo- ja hyrräkelat, jotka ovat saaneet ansaitusti mainetta kalastajien keskuudessa. Kattavassa vertailussa käymme läpi viisi uniikkia ja luotettavaa kelaa, jotta voit tehdä informoidun päätöksen kalastusvälineiden hankinnassa.

Artikkelimme tavoitteena on auttaa sinua valitsemaan juuri sinulle sopivin kela tarpeidesi mukaan. Käymme läpi eri kelatyypit, niiden ominaisuudet ja hyödyt, jotta voit löytää täydellisen kelan niin avokela- kuin hyrräkelakäyttöön. Riippumatta siitä, oletko kokenut kalastaja vai vasta aloitteleva harrastaja, tämä vertailu tarjoaa sinulle arvokasta tietoa ja suosituksia, jotka auttavat sinua tekemään viisaan päätöksen.

Vertailumme perustuu tarkkaan tutkimukseen, käyttäjien arvosteluihin ja asiantuntijoiden suosituksiin. Näin voit olla varma, että saat parhaan mahdollisen käsityksen jokaisesta kelasta ennen päätöksentekoa.

Parhaat hyrrä- ja avokelat vertailussa:

 1. Paras avokela – Daiwa 20 Saltiga.
 2. Paras hyrräkela – Abu Ambassadeur 5500 CDL.
 3. Hyvä avokela – Okuma ITX.
 4. Matalaprofiilinen heittohyrräkela – Shimano Curado DC.
 5. Iso avokela – Shimano Sustain.

1. Paras avokela: Daiwa 20 Saltiga

Paras avokela

Jos haussa on paras avokela Daiwa Aird LT on ehdoton valinta kaikille kalastuksen ystäville, jotka etsivät kestävää ja luotettavaa kelausta kalastuskerrasta toiseen. Tämä kelamalli tarjoaa huippuluokan ominaisuuksia ja suorituskykyä ilman suurta hintalappua.

Tough Digigear vaihteisto varmistaa tasaisen ja luotettavan kelauksen. Sen kestävyys on vertaansa vailla, ja voit luottaa siihen, että se kestää haastavissakin olosuhteissa. Aird LT -rakenteen ansiosta kelasta on saatu kevyt, mutta silti erittäin kestävä. Voit siis luottaa siihen, että tämä kela kestää vuodesta toiseen.

ABS Longcast ominaisuus puolestaan mahdollistaa pitkät heitot. Voit heittää siiman kauas ja tavoittaa juuri ne kalapaikat, jotka haluat. Tämä ominaisuus antaa sinulle mahdollisuuden laajentaa kalastusalueitasi ja saada enemmän saalista.

Air Rotor -teknologia vähentää kelan painoa ja samalla lisää tasapainoa. Tämä tekee kelaamisesta mukavaa ja vaivatonta, ja voit keskittyä täysin kalastukseen. ATD -jarrujärjestelmä puolestaan takaa sulavan ja tarvittaessa voimakkaankin jarrutuksen. Voit siis hallita kalan liikkeitä ja pitää tilanteen hallinnassa kaikissa tilanteissa.

Twistbuster-toiminto on suunniteltu eliminoimaan siimasotkut ja varmistamaan, että kelan siima liikkuu sujuvasti. Tämä ominaisuus säästää sinut turhautumiselta ja antaa sinulle enemmän aikaa keskittyä kalastukseen.

Infinite Antireverse -järjestelmän ansiosta takaliikkeetön kampi takaa nopean ja tarkan vavan nostamisen. Tämä tekee kelauksesta nopeampaa ja tarkempaa, jolloin voit tarttua saaliseesi vaivattomasti.

Daiwa Aird LT avokela on erinomainen valinta kaikille kalastajille, jotka haluavat hankkia laadukkaan ja suorituskykyisen kelan kohtuulliseen hintaan. Se tarjoaa kestävyyttä, luotettavuutta ja toiminnallisuutta, joita tarvitset unohtumattomien kalastusretkien saavuttamiseksi.

2. Paras hyrräkela: Abu Ambassadeur 5500 CDL

Paras hyrräkela

Abu Ambassadeur 5500 CDL on vertailumme paras hyrräkela. Kyseessä on kalastuksen legenda, joka on ansainnut paikkansa urheilukalastajien sydämissä. Tämä kultainen kela on ollut Abu Garcia kalastuskilpailun palkinto useiden vuosien ajan, ja sen maine on kiirinyt ympäri kalastusyhteisön.

Tarkkuusjyrsitty messinkivaihteisto on yksi tämän kelan keskeisistä ominaisuuksista. Se tarkoittaa, että voit luottaa kelan suorituskykyyn ja kestävyyteen pitkäikäisessä käytössä. Jokainen kelaus on sulava ja tarkka, mikä auttaa sinua hallitsemaan kalastusta ja saamaan parhaan mahdollisen tuloksen.

Ylimääräinen puukahvainen kaksoiskampi on suunniteltu tarjoamaan lisää mukavuutta ja paremman otteen. Voit käyttää kampia helposti ja tehokkaasti, mikä vähentää väsymystä pitkien kalastusreissujen aikana. Tämä kelan design on huolellisesti suunniteltu kalastajan tarpeiden mukaan.

Kullatut metalliosat lisäävät kelan viehättävyyttä ja hienostuneisuutta. Kultaisten yksityiskohtien ansiosta tämä hyrräkela erottuu joukosta ja herättää huomiota jokaisella kalastuspaikalla. Kela on todellinen silmänilo ja tyylikäs lisävaruste kalastusvälineisiisi.

Abu Ambassadeur 5500 CDL hyrräkelan paino on kevyt 370 grammaa, mikä tekee siitä helposti käsiteltävän ja vaivattoman kalastuskumppanin. Kela istuu täydellisesti käteesi ja mahdollistaa tarkan ja tehokkaan kelauksen. Voit keskittyä täysin kalastukseen, kun tiedät, että tämä kelan laatu tukee sinua kaikissa tilanteissa.

3. Hyvä avokela: Okuma ITX

Hyvä avokela

Okuma ITX on hyvä avokela, joka tarjoaa huippuluokan ominaisuuksia ja kestävyyttä kalastusintoilijoille. Tämä kelamalli on suunniteltu tarjoamaan ennennäkemätöntä suorituskykyä ja kestävyyttä kaikissa kalastusolosuhteissa.

TCA (Torsion Control Armor) -ominaisuus on suunniteltu estämään runkoon kohdistuvaa vääntöä. Tämä varmistaa, että kela säilyttää optimaalisen suorituskykynsä ja kestää pitkäaikaista käyttöä. Voit luottaa siihen, että Okuma ITX kestää haastavissa kalastustilanteissa ja tarjoaa tasaisen ja luotettavan kelauksen.

Runko, roottori ja sivulevyt on valmistettu C-40X hiilikuidusta, mikä tekee koko kelasta erittäin kevyen ja samalla erittäin kestävän. Voit käsitellä kelaasi vaivattomasti ja luottaa sen kestävyyteen pitkäikäisessä käytössä.

Monilevyinen etujarru, jossa on hiilikuitulevyt, tarjoaa tasaisen ja tehokkaan jarrutuksen. Voit hallita kalan liikkeitä tarkasti ja pitää tilanteen hallinnassa kaikissa tilanteissa. Hydro Block -tiiviste estää veden pääsyn jarruun, mikä lisää järjestelmän kestävyyttä ja suorituskykyä.

Okuma ITX avokelassa on myös useita muita innovatiivisia ominaisuuksia, kuten hiilikuituinen 3K jarrunuppi, nopea High Speed 6.0:1 välitys ja 7+1 ruostumattomasta teräksestä valmistettua HPB laakeria. Nämä ominaisuudet takaavat saumattoman ja tehokkaan kelauksen sekä parantavat kalastuskokemustasi.

Kelan suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tasapainoon ja kestävyyteen. CFR (Cyclonic Flow Rotor) -ominaisuus tarjoaa tasapainotetun spiraaliroottorin, joka poistaa veden kelasta ja parantaa sen suorituskykyä. RES-II tasapainotettu roottori varmistaa vakaan ja tarkan kelauksen.

4. Matalaprofiilinen heittohyrräkela: Shimano Curado DC

Matalaprofiilinen heittohyrräkela

Shimano Curado DC on mataprofiilinen heittohyrräkela, joka vie kalastuksen uudelle tasolle älykkäillä ominaisuuksillaan ja erinomaisella suorituskyvyllään. Tämä kelamalli on varustettu neljällä erilaisella heitto-ohjelmalla, jotka mahdollistavat monipuoliset ja tarkat heitot erilaisissa kalastustilanteissa.

Ohjelmoitavat heitto-ohjelmat tarjoavat kalastajalle valinnanvaraa eri heittotekniikoiden välillä. Long Cast -asetus on suunniteltu pitkiin heittoihin, All around -asetus tarjoaa pitkiä ja tarkkoja heittoja vähemmällä siimasotkulla, Fluorocarbon-asetus on ideaali jäykille fluorocarbon-siimoille ja Skipping-asetus sopii Skipping-heittotekniikalle ja vastaaville tekniikoille. Voit valita juuri sinulle sopivan asetuksen ja nauttia täydellisestä heittokokemuksesta.

Curado DC hyrräkelassa on integroitu mikroprosessori, joka mittaa puolan pyörimisnopeutta jopa 1000 kertaa sekunnissa. Tämä mahdollistaa heittojarrun säätämisen reaaliaikaisesti ja tarkasti, jolloin saat pidemmät ja tarkemmat heitot. Voit luottaa siihen, että Curado DC hyrräkela tarjoaa sinulle parhaat mahdolliset heittopituudet ja tarkkuuden jokaisella kalastuskerralla.

DC Heittojarru ei pelkästään paranna heittojen suorituskykyä, vaan se myös säästää kalastajan arvokasta aikaa ja hermoja. Tehokas heittojarru estää siimasotkujen syntyä, mikä tekee kalastuskokemuksesta sujuvamman ja stressittömämmän. Voit keskittyä täysin kalastukseen ja nauttia jokaisesta hetkestä vedessä.

Shimano Curado DC hyrräkela yhdistää älykkään teknologian, suorituskyvyn ja käytännöllisyyden. Sen tarkkaan suunniteltu rakenne ja laadukkaat materiaalit takaavat kestävyyden ja luotettavuuden pitkäaikaisessa käytössä. Kela on suunniteltu vastaamaan vaativimpienkin kalastajien tarpeisiin ja tarjoamaan heille parhaan mahdollisen kalastuskokemuksen.

5. Iso avokela: Shimano Sustain

Iso avokela

Shimano Sustain FJ iso avokela tarjoaa kalastusintoilijoille huippuluokan suorituskyvyn ja kestävyyden. Tämä kelamalli on varustettu innovatiivisilla ominaisuuksilla, jotka tekevät kalastuskokemuksestasi ainutlaatuisen ja nautinnollisen.

Hagane-koneisto on suunniteltu tarjoamaan erittäin tarkka ja kitkaton toiminta, jolloin kelaustuntuma ja -voima ovat parhaimmillaan. Koneiston valmistuksessa käytetään kylmätaottua, puhdasta ja kierrättämätöntä alumiinia, mikä takaa kestävän ja luotettavan suorituskyvyn. Hagane-runko lisää entisestään kelan kestävyyttä ja vakautta, joten voit luottaa sen suorituskykyyn haastavissakin kalastusolosuhteissa.

Micro Module 2 on edistynyt versio aiemmasta Micro Modulen tekniikasta. Se parantaa kelan käyttömukavuutta ja tarkkuutta entisestään. Shimano Sustain FJ avokela kuuluu Shimanon Magnumlite -sarjaan, mikä takaa korkean laadun ja suorituskyvyn. Magnumlite-sarjan keloissa käytetään eksklusiivista MGL-roottoria, joka on valmistettu kestävästä Ci4+ -materiaalista. Tämä kevyt ja vahva materiaali tekee kelaamisesta vaivatonta ja tehokasta.

X-Protect -ominaisuus suojaa kelan sisuskaluja vedeltä ja epäpuhtauksilta. Voit kalastaa huoletta märissä olosuhteissa ja vaikeissa ympäristöissä, sillä Sustain FJ avokela kestää erinomaisesti vettä ja likaa. Tämä lisää kelan käyttöikää ja varmistaa sen suorituskyvyn pitkällä aikavälillä.

Shimano Sustain FJ avokela on suunniteltu tarjoamaan sinulle huippuluokan kalastuskokemuksen. Sen laadukkaat materiaalit, kestävä rakenne ja innovatiiviset ominaisuudet tekevät siitä luotettavan kumppanin kalareissuillesi. Voit luottaa tähän kelamalliin ja keskittyä täysin kalastukseen, tietäen että sinulla on käytössäsi parhaat mahdolliset työkalut.

Miten valita paras kalastuskela?

Kalastuskela on yksi oleellisimmista varusteista jokaiselle kalastajalle. Se vaikuttaa suoraan heittotarkkuuteen, kelauksen sujuvuuteen ja saaliin saamiseen. Markkinoilla on lukemattomia erilaisia malleja ja ominaisuuksia, joten paras kalastuskela valinta voi olla haastava tehtävä.

 1. Kalastustyyli ja kalalaji: On olemassa erityisiä keloja eri kalastustyyleille, kuten heittokalastus, vetouistelu tai jigikalastus. Kalalaji, kuten hauki, lohi tai ahven, voi myös vaikuttaa kelan valintaan. Eri kalastusmenetelmät ja kalalajit vaativat erilaisia keloja, joten varmista, että valitset kelan, joka sopii tarpeisiisi.
 2. Kela-tyyppi: Kalastuskeloja on pääasiassa kaksi tyyppiä: avokela ja hyrräkela. Avokela on yleisempi ja helpommin hallittava vaihtoehto aloittelijoille. Hyrräkelat ovat yleensä suunniteltu edistyneemmille kalastajille, jotka haluavat tarkkuutta ja pitkäheittoisia ominaisuuksia. Päätä, kumpi kelatyyppi sopii paremmin omaan kalastustyyliisi ja taitotasoon.
 3. Koko ja paino: Kelan koko ja paino vaikuttavat käyttömukavuuteen. Kevyt ja kompakti kela on helpompi käsitellä pitkän päivän aikana. Pienemmät kelat sopivat yleensä kevyempiin kalastusvälineisiin, kun taas suuremmat kelat soveltuvat paremmin raskaampiin kalastustehtäviin. Harkitse omia mieltymyksiäsi ja tarpeitasi, kun valitset kelan kokoa ja painoa.
 4. Laakerit ja vetopyörät: Laakereiden ja vetopyörien määrä vaikuttaa kelan suorituskykyyn. Useammat laakerit yleensä tarkoittavat tasaisempaa kelauksen toimintaa. Laadukkaat laakerit vähentävät kitkaa ja parantavat kelan käyttöikää. Harkitse kelaa, jossa on riittävä määrä laakereita ja laadukas vetopyöräjärjestelmä saadaksesi parhaan mahdollisen suorituskyvyn.
 5. Materiaalit ja kestävyys: Kelan rakenteen materiaalit vaikuttavat sen kestävyyteen. Etsi keloja, jotka ovat valmistettu kestävistä materiaaleista, kuten korkealaatuisesta metallista tai kevyistä komposiittimateriaaleista. Vahvat ja kestävät kelaosat varmistavat, että kelasi kestää pitkään ja selviytyy vaativista kalastusolosuhteista.
 6. Hinta ja budjetti:Kelojen hinnat vaihtelevat suuresti, ja sinun tulisi määrittää oma budjettisi etukäteen. Muista kuitenkin, että laadukkaampi kela yleensä kestää pidempään ja tarjoaa paremman suorituskyvyn pitkällä aikavälillä. Etsi kelaa, joka tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen ja sopii budjettiisi.

Hyrräkela vs avokela

Monet pohtii hyrräkelan ja avokelan välillä omaa valintaansa. Molemmilla on omat vahvuutensa ja ominaisuutensa, joten selvitetään, kumpi niistä on parempi valinta omiin kalastustarpeisiisi.

Hyrräkela tunnetaan yleisesti tarkkuudestaan ja suorituskyvystään. Se on suunniteltu erityisesti heittokalastukseen ja tarjoaa erinomaisen heittotarkkuuden sekä pitkät heitot. Hyrräkelan jarrujärjestelmä on yleensä tarkempi ja säädettävissä oleva, mikä mahdollistaa hienosäädön eri kalastusolosuhteisiin. Tämä tekee hyrräkelasta erityisen suositun hauenkalastuksessa ja muissa vaativissa kalastustehtävissä, joissa tarvitaan pitkiä heittoja ja tarkkaa heittotarkkuutta.

Avokela on yleisempi ja helpommin hallittava vaihtoehto monille kalastajille. Se sopii hyvin aloittelijoille ja niille, jotka haluavat yksinkertaisemman käyttökokemuksen. Avokela tarjoaa hyvän tasapainon voiman ja tarkkuuden välillä, ja se soveltuu erinomaisesti monipuoliseen kalastukseen eri kalalajeja tavoiteltaessa. Avokela on yleensä myös kevyempi ja kompaktimpi kuin hyrräkela, mikä tekee siitä helppokäyttöisemmän pitkän kalastuspäivän aikana.

Toinen merkittävä ero hyrräkelan ja avokelan välillä on hinta. Yleensä hyrräkelat ovat kalliimpia kuin avokelat, koska niissä on monimutkaisempi rakenne ja tarkempi jarrujärjestelmä. Tämä on tärkeä huomioon otettava tekijä, kun mietit budjettiasi ja kuinka paljon olet valmis investoimaan kalastuskelaan.

Hyrräkela kokemuksia

Kalastus on intohimomme, ja olemme molemmat kokeneita kalastajia, jotka ovat testanneet monia erilaisia kalastusvälineitä vuosien varrella. Yksi asia, josta emme ole valmiita luopumaan, on hyrräkela. Haluamme jakaa omat kokemuksemme ja kertoa, miksi olemme niin innostuneita hyrräkeloista.

Jaska: Olin aina käyttänyt avokeloja, mutta päätin kokeilla jotain uutta. Ensimmäisen heiton jälkeen olin myyty! Hyrräkela tarjosi uskomattoman tarkan ja pitkän heiton, jota en ollut aiemmin kokenut avokelalla. Lisäksi sen säädettävä jarrujärjestelmä mahdollisti tarkkaan säädön kalastusolosuhteisiin sopivaksi. En voinut uskoa, kuinka paljon paremman heittokokemuksen hyrräkela tarjosi.

Pertti: Sama juttu minulle! Kun vaihdoin avokelan hyrräkelaan, kalastuskokemukseni parani huomattavasti. Erityisesti hauenkalastuksessa hyrräkela osoittautui korvaamattomaksi. Sen tarkkuus ja voima antoivat minulle mahdollisuuden heittää pitkälle ja tavoittaa hauen piilopaikat. Lisäksi hyrräkelan säädettävä jarrujärjestelmä auttoi minua hallitsemaan kalan kamppailua ja esti siimasotkut. En voi tarpeeksi korostaa, kuinka paljon hyrräkela on parantanut kalastusmenestystäni.

Avokela kokemuksia

Alapuolelle haastattelimme kahden kalastajan avokela kokemuksia.

Hanna: Avokelat ovat aina olleet minulle luottokumppaneita kalastusretkilläni. Niiden käyttö on helppoa ja intuitiivista, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan sekä aloittelijoille että kokeneemmille kalastajille. Ennen kuin edes kokeilin avokelaa, olin tottunut perinteisiin kelausjärjestelmiin, mutta kun sain ensimmäisen avokelan käteeni, en ole katsonut taakseni.

Matti: Samoin täällä! Avokelat ovat osoittautuneet monipuolisiksi ja luotettaviksi kalastuskumppaneiksi, kuten myös paras takila jonka avulla saa paljon kalaa. Niiden tasapainoinen suorituskyky ja helppokäyttöisyys ovat tehneet niistä ensisijaisen valinnan monille kalastajille. Pidän erityisesti avokelan heittotarkkuudesta ja siitä, kuinka tasaisesti ja helposti se rullaa siimaa. Lisäksi avokela on kevyempi kuin monet muut kelatyypit, mikä tekee siitä mukavan käyttää pitkänkin kalastuspäivän aikana.

Hanna: Aivan! Avokelat tarjoavat myös erinomaisen tasapainon voiman ja herkkyyden välillä. Ne mahdollistavat herkän tuntuman kalan liikkeisiin ja antavat kalastajalle enemmän hallintaa ja reagointikykyä. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun kalastat erilaisilla tekniikoilla ja haluat tavoittaa eri kalalajeja.

Matti: Olen täysin samaa mieltä. Lisäksi avokelat ovat usein edullisempia kuin jotkut muut kelatyypit, mikä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon monille kalastajille. Laadukkaat avokelat ovat saatavilla kohtuuhintaan ja tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn kalastusseikkailuissamme.

Uusimmat

Suositut