Paras sähkövatkain kokkaukseen 2024

Parhaat sähkövatkaimet kokkaukseen

Oletko etsimässä uutta sähkövatkainta ja haluaisit, tietää mikä on kaikista parhainta vastinetta rahoillesi? Teimme vertailun tämän hetken parhaimmista sähkövatkaimista ja tutkimme, mikä niistä on juuri kaikista parhain käyttöösi.

Mikä on paras sähkövatkain tällä hetkellä?

Tämän vertailun paras sähkövatkain oli KitchenAidin langaton sähkövatkain. Kyseinen sähkövatkain ei kuitenkaan välttämättä ole se kaikista paras juuri sinulle. Parhaan sähkövatkaimen valintaan vaikuttaa myös monet muut asiat.

Paras sähkövatkain riippuu juuri esimerkiksi budjetista, käytöstä ja melutasosta. Sen vuoksi on vaikea nimetä yhtä sähkövatkainta parhaaksi, joka soveltuu täydellisti kaikille.

Kaikki listamme sähkövatkaimet ovat hartaasti valittuja ja hyviä valintoja sekä niissä on otettu huomioon paras mahdollinen hinta-laatusuhde. Monessa sähkövatkaimessa on huomioitu myös niiden ulkonäkö.

Ei ole kuitenkaan suurta hätää, jos et löydä juuri tältä listalta täydellistä sähkövatkainta itsellesi, koska lopussa käymme läpi millaisia ominaisuuksia sähkövatkaimelta kannattaa vaatia ja vertailla, jotta löydät juuri parhaan vaihtoehdon itsellesi.

Parhaat sähkövatkaimet 2023

Alapuolelta löydät tämän hetkisten markkinoiden parhaimmat sähkövatkaimet. Löydä juuri täydellinen sähkövatkain itsellesi.

  1. KitchenAid Langaton Sähkövatkain – Paras sähkövatkain 2023.
  2. Bosch Styline MFQ4030 – Edullinen sähkövatkain.
  3. KitchenAid Sähkövatkain 9 nopeudella – Laadukas sähkövatkain.
  4. Dualit Sähkövatkain 400 W – Tehokas sähkövatkain.
  5. OBH Nordica Delightful White OBH6783 – Paras sähkövatkain kulholla.
  6. Hamilton Beach Digital sähkövatkain – Hiljainen sähkövatkain.
  7. OBH Nordica 6766 Turbo Mixer – Hyvä sähkövatkain.
  8. Russell Hobbs Swirl – Kestävä sähkövatkain.
  9. Cruisinart RHM100E – Johdoton sähkövatkain.
  10. Rig-Tig Foodie – Pieni sähkövatkain.

1. KitchenAid Langaton Sähkövatkain – Paras sähkövatkain 2023

Paras sähkövatkain

Tämän vertailun voittajaksi valikoitun KitchenAid langaton sähkövatkain. Tämä KitchenAid Langaton Sähkövatkain 5KHMB732EDG on paras sähkövatkain sinulle, joka haluat täydellisintä laatua. Ensiluokkaisesta muovista valmistettu sähkövatkain on kestävä ja sen kahva tuo lisää mukavuutta kokkaukseen.

Johdoton KitchenAid Cordless -sähkövatkain sisältää 12 voltin ladattavan akun, jonka vuoksi voit unohtaa tiellä olevat ja lyhyet johdot. Turbovatkaimet on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, jonka vuoksi ne ovat hyvin pitkäikäiset.

Laitteesta löytyy toiminto, jonka avulla turbovatkaimet voidaan käynnistää hitaasti. Tämä sotkua ehkäisevä toiminto on nimeltään pehmeä käynnistys ja se tulee tarpeeseen varsinkin sotkuisan taikinan kanssa.

Laitteesta löytyy seitsemän erilaista tehotasoa, joiden ansiosta tehon säätely on erityisen helppoa. Kompakti KitchenAid 5KHMB732EDG -sähkövatkain on erityisen helppo säilyttää, koska se pysyy kätevästi pöydällä pystyasennossa ilman sen suurempaa vaaraa kaatumisesta. Kokonaisuudessaan KitchenAid Cordless -sähkövatkain on paras vaihtoehto silloin, kun vain parhaat keittiövälineet kelpaavat.

2. Bosch Styline MFQ4030 – Edullinen sähkövatkain

Edullinen sähkövatkain

Tämän vertailun paras edullinen sähkövatkain on Bosch Styline MFG4030. Laite tarjoaa riittävän 500 watin tehon ja se on hyvin hiljainen äänensä puolesta. Laitteen ulkonäkö on moderni ja hieno sekä sen avulla voi sekoittaa taikinoita erittäin tehokkaasti.

Tästä vatkaimesta löytyy viisi erilaista tehosäätönappulaa, joiden avulla löydät varmasti oikeanlaisen tehon vatkaamiseen. Kaiken lisäksi laite on kevyt ja sen FineCreamer-vispilät viimeistelevät lopputuloksen.

Laitteen hienon ulkonäön lisäksi se on myös käytännöllinen. Muotoilu on hyvin ergonominen ja sen erityispehmeä kädensija helpottaa sähkövatkaimen käyttöä kovissa nopeuksissa.

Styline-sähkövatkain on hyvin hiljainen, jonka vuoksi sen kanssa kokkaaminen on mukavaa ja helppoa. Moottori on riittävän tehokas, että sillä voi vaivatta käsitellä paksumpaakin taikinaa. Kokonaisuudessaan Bosch Styline MFG4030 on paras edullinen sähkövatkain kokkauskäyttöön.

3. KitchenAid Sähkövatkain 9 nopeudella – Laadukas sähkövatkain

Laadukas sähkövatkain

Jos olet etsimässä mahdollisimman laadukasta sähkövatkainta on KitchenAid 5KHM9212EE loistava valinta. Tehokkaassa ja suorituskykyisessä sähkövatkaimessa on kaikki, mitä ruuanlaitosta ja leivonnasta kiinnostuneet tarvitsevat. Yli 90 vuotta vanhana merkkinä KitchenAid on varsin tunnettu merkki ammattikokkien seurassa.

KitchenAid 5KHM9212EE tarjoaa yhdeksän eri nopeuden säätövalintaan, jonka avulla sähkövatkaimen tehon saa sovitettua juuri täydelliseksi. Tehokkaan moottorin ansiosta sekoittaminen ja vatkaaminen sujuu vaivatta. Turbosekoittimet on valmistettu ensiluokkaisesta ruostumattomasta teräksestä ja ne ovat erityisen pitkäikäiset sekä kestävät.

KitchenAid sähkövatkain on myös todella ergonominen. Sen kahva on pehmennetty, jonka ansiosta kokkaus sujuu entistä mukavemmin. Kiteytettynä KitchenAid sähkövatkain 9 nopeudella on kestävä, pitkäikäinen ja todella luotettava sähkövatkain, joka soveltuu niin kotikokeille kuin ammattikäyttöön.

4. Dualit Sähkövatkain 400 W – Tehokas sähkövatkain

Tehokas sähkövatkain

Tehokasta sähkövatkainta etsiessä kannattaa kääntyä Dualit 400 W sähkövatkaimen puoleen. Tästä sähkövatkaimesta löytyy paljon tehoa ja uusinta teknologiaa. Sulavalinjainen ulkonäkö viimeistelee laitteen huolitellun olemuksen.

Laite on todella kätevä keittiöön ja se ei vie paljoa tilaa. Sisäänvedettävä johto ja kiinteä pistokeliitäntä varmistavat sen, että Dualit sähkövatkaimen saa kätevästi piiloon. Kahva on erityisen tukeva ja laitteesta löytyy vispilöiden irroituspainike.

Dualit 400 W sähkövatkain kattaa sisäänsä neljä nopeusasetusta, joiden avulla nopeuden ja tehon säätely onnistuu mutkitta. Laite on myös erityisen ergonominen sen pehmeän kahvan ansiosta. Dualit sähkövatkain painaa noin yhden kilon, joten se on tarpeeksi jykevä. Kokonaisuudessaan Dualit 400 W sähkövatkain on tehokkain sähkövatkain, joka sopii niin kotikokeille kuin ammattilaisille.

5. OBH Nordica Delightful White – Paras sähkövatkain kulholla

Paras sähkövatkain kulholla

OBH Nordican sähkövatkain kulholla on todella ikoninen klassikko. Se on täydellinen valinta varsinkin silloin, kun ei halua itse pitää sähkövatkainta kädesssä. Nordica on todella yksinkertainen ja sitä on helppo käyttää.

Laite toimii siten, että sen kulhoon heitetään tarvittavat ainesosat, jonka jälkeen valitaan oikea nopeus ja tämän jälkeen laite hoitaa loput puolesta. Vispilöiden lisäksi myös itse kulho pyörii, jonka ansiosta lopputuloksesta tulee todella tasainen ja hyvä. Jos kulholla varustetut vatkaimet kiinnostaa kannattaa katsoa myös parhaat yleiskoneet, sillä ne toimivat samalla periaatteella.

Vispilät on valmistettu ensiluokkaisesta ruostumattomasta teräksestä, jonka vuoksi ne on erityisen pitkäikäiset. Kulhoon mahtuu noin 3,4 litraa tavaraa, joten ainakaan tilanpuutteeseen ei kokkaaminen tule kaatumaan. Sähkövatkain tarjoaa lisäksi viisi eri tehoasetusta 400 watin teholla. Kokonaisuudesssaan OBH Nordica Delightful White sähkövatkain on paras sähkövatkain kulholla.

6. Hamilton Beach Professional Digital – hiljainen sähkövatkain

Hiljainen sähkövatkain

Jos olet etsimässä hiljaista sähkövatkainta, kannattaa kääntyä Hamilton Beach Professional Digital sähkövatkaimen puoleen. Tämä on täydellinen valinta, jos et kestä meteliä ja haluat kuitenkin kokata. Hamilton Beach on hieno laite, jota on helppo käyttää.

Hamilton Beach kodinkoneet on suunniteltu elämän sujuvuus edellä. Sen vuoksi heidän laitteilaan onnistuu herkullisten ja maukkaiden ruokien teko. Hamilton Beachit tunnistaa varsinkin niiden kauniista ulkonäöstä ja laadukkaista materiaaleista. Näiden tuotteiden avulla lopputuloksesta tulee täydellinen. Kokonaisuudessaan Hamilton Beach Professional digital on paras hiljainen sähkövatkain.

7. OBH Nordica 6766 Turbo Mixer – Hyvä sähkövatkain

Hyvä sähkövatkain

Tämän sähkövatkain vertailun seitsemäs sija menee OBH Nordican valmistamalle 6766 Turbo Mixerille. Käytännössä tämä on hyvä sähkövatkain, joka toimii ja ajaa asiansa hyvin. Siksi OBH Nordican Turbo Mixeria voi jopa sanoa mukavaksi kokkausnautinnoksi.

OBH Nordica 6766 Turbo Mixer tarjoaa viisi eri nopeusvaihtoehtoa, joiden avulla mieluinen nopeus löytyy varmasti. Laitteesta löytyy myös erillinen turbotoiminto, jonka avulla saat lisätehoa juuri silloin, kun tarvitset sitä kaikista eniten. Vispilät on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, kuten taikinakoukut. Käytännössä OBH Nordican sähkövatkain on paras taikinan vaivaamiseen tai kermavaahdon vatkaamisen. Kokonaisuudessaan OBH Nordica 6766 Turbo Mixer on hyvä sähkövatkain sen toimintojen ja uskomattoman hinta-laatusuhteen ansiosta.

8. Russell Hobbs Swirl – Kestävä sähkövatkain

Kestävä sähkövatkain

Sähkövatkain testin kahdeksas sija menee Russel Hobsin valmistamalle Swirl sähkövatkaimelle, joka on kerrassaan kestävä sähkövatkain. Vatkain tarjoaa riittävästi tehoa ja toiminnallisuutta kohtuullisella hinnalla. Siksi Russel Hobs Swirl on ansainnut paikkansa tällä listalla.

Russel Hobbs Swirl on sähkövatkain, josta löytyy riittävästi tehoa. Teholukema on 350 wattia, jonka vuoksi Swirl sopii täydellisesti kaikenlaiseen kokkailuun. Ulkopuolelta Swirl on tehty laadukkaista ja kestävistä materiaaleista, jonka vuoksi se on hyvin pitkäikäinen. Tyyliäkään ei tästä laitteesta puutu sillä beige ulkoväri kruunaa kokonaisuuden täysin. Kiteytettynä Russell Hobs Swirl Smoky Quartz on kestävä sähkövatkain, joka riittää hyvin kokkaukseen ja ruuanlaittoon.

9. Cruisinart RHM100E – Johdoton sähkövatkain

Johdoton sähkövatkain

Jos olet etsimässä hyvää langatonta sähkövatkainta on Cruisinart RHM100E paras vaihtoehto sitä varten. Tämän sähkövatkaimen kanssa voit unohtaa johdot, jotka jäävät solmuun ja ovat liian lyhyitä ja voit keskittyä kaikista olennaisimpaan asiaan eli kokkaukseen. Laitteen akku voidaan ladata täyteen USB-johdolla, jonka jälkeen laite toimii täysin langattomasti ilman ylimääräisiä roikkuvia piuhoja.

Kompakti muotoilu tarjoaa täydellistä sopivuutta ruuanlaittoon. Ruostumattomasta teräksestä tehty runko on kestävä ja laadukkaat muoviosat kruunaa lopputuloksen. Hopea ulkokuori on erityisen tyylikäs. Led näytöstä näet tehoasetukset ja voit säätää niitä. Kokonaisuudessaan Cruisinart RHM100E on paras johdoton sähkövatkain.

10. Rig-Tig Foodie – Pieni sähkövatkain

Johdoton sähkövatkain

Tämän vertailun kymmenes sija menee Rig-Tig Foodiella, joka on pieni sähkövatkain. Merkkinä Rig-Tig on sellainen tuotemerkki, joka pyrkii ajattelemaan järjellä. Sen vuoksi laitteesta on karsittu kaikki turha pois ja keskitytty vain ollennaiseen.

Käytännössä Rig-Tig Foodie ajaa sähkövatkaimen asian hyvin. Siitä löytyy kohtuullisesti tehoa eli noin 170 wattia, jonka ansiosta kokkaus ja ruuanlaitto sujuu mukavasti. Kokonsa puolesta laitteen pituus on 19 senttimetriä ja sen halkaisija on 9 senttimetriä. Laite on siis pieni sähkövatkain, joka mahtuu hyvin hyllyyn sen käytön jälkeen. Kokonaisuudessaan Rig-Tig Foodie on paras pieni sähkövatkain.

Mikä on sähkövatkain?

Sähkövatkain on keittiön pienkone, joka on yleensä käsikäyttöinen ja sen avulla voi valmistaa muun muassa erilaisia kokkauksessa käytettyjä vaahtoja ja taikinoita. Sähkövatkain eroaa yleiskoneesta siten, että se on edullisempi, pienempi, liikuteltavampi ja käsikäyttöinen. Sähkövatkaimet toimivat sähköllä ja sen avulla moottori pyörittää kaulimia. Usein virta saadaan suoraan pistorasiasta sähköjohdon avulla, mutta on myös olemassa ladattavia malleja, joissa virta tulee laitteen akusta. Monet muut mallit tarjoavat myös kaikenlaisia lisäosia, kuten kulhoja ja sauvasekoittimia, joiden ansiosta ruuanlaitosta tulee vielä enemmän monipuolista kuin se jo nyt on.

Sähkövatkainta käytetään leivonnassa, ruuanlaitossa ja sen avulla kaikenlaiset vatkaamista ja sekoittamista vaativat työt onnistuvat nopeasti ja helposti. Sähkövatkain mallit eroavat toisistaan hieman ja niiden teho vaihtelee usein 160 ja 300 watin välillä. Keskimääräisesti sähkövatkain painaa noin yhden kilon, jonka vuoksi ne ovat erityisen kevyitä käyttää.

Sähkövatkaimien toiminnot eroavat hieman mallikohtaisesti. Usein kaikista yleisin perustoiminto, joka löytyy lähes jokaisesta sähkövatkaimesta on nopeuden säätö. Perinteisesti sähkövatkaimessa on nolla tai kolme nopeusvaihtoehtoa, mutta nykyään niitä on monessa mallissa jopa yhdeksän. Nopeuden vaihto on usein portaaton ja sen voi valita laitteessa olevan kytkimen avulla.

Sähkövatkain tarjoaa usein kaksi sekoitinparia, jotka on mahdollista vaihtaa. Niihin kuuluu lankavatkaimet jotka on perinteisiä ja uudenlaiset spiraalimaiset koukut. Ne laitetaan kiinni laitteeseen lukkomekanismilla ja ne vapautuvat usein nappia painamalla. Näin ne on kätevä ja helppo puhdistaa taikinasta. Sähkövatkain voittaa yleiskoneen kiinteän vaahdon teossa, koska sähkövatkaimien teho on usein optimoitu juuri vaahdottamista varten.

Sähkövatkaimen keksijänä pidetään Rhode Islandissa asuvaa Turner Williamsia, joka keksi sähkövatkaimen jo vuonna 1870. Vasta sadan vuoden jälkeen sähkövatkaimet yleistyivät Suomessa. Vielä vuonna 1970 sähkövatkaimet olivat kalliita yleellisyystavaroita ja siksi niiden hinta on tippunut yli kolmasosaan siitä, mitä ne maksavat nykyään.

Sähkövatkaimiin on olemassa monia lisäosia, kuten tehosekoitin, mehulinko, viipaloija ja leikkuri. Monet sähkövatkaimet toimivat myös tehosekoittimina niihin yhdistettävän purkin avulla. Nykyään tunnetuimmat sähkövatkaimien valmistajat ovat Bosch, Electrolux, KitchenAid, OBH Nordica, Philips, Russel Hobs, Siemens ja Dualit.

Miten valita sähkövatkain?

Sähkövatkaimen valinta on helppoa, kun tietää mitä on etsimässä. Täydellistä sähkövatkainta ei ole olemassa, koska kaikilla on erilaisia mielipiteitä ja mieltymyksiä. Kun olet etsimässä juuri sitä sopivinta laitetta itsellesi kannattaa kiinnittää huomiota yksityiskohtiin, jotta välttyy pettymyksiltä. On suositeltavaa käyttää aikaa käyttötarpeen miettimiseen, jotta paras sähkövatkain löytyy.

Perinteinen malli riittää monelle ja se tarjoaa kaikki tarvittavat ominaisuudet. Se sisältää usein muoviset kuoret, sähkömoottorin, johdon, vispilät ja taikinakoukut. Toisaalta osalle ei nämä perustoiminnot riitä vaan kenties saatat haluta laitteen, joka ajaa samalla tehosekoittimen, sauvasekoittimen ja yleiskoneen toiminnot. Jos tiedät, että tulet käyttämään sähkövatkainta usein raskaiden taikinoiden leipomiseen on syytä kiinnittää huomiota myös laitteen tehoon, jotta se onnistuu mahdollisimman mukavasti.

Monet sähkövatkaimien ostajat ovat myös merkkiuskollisia, jonka vuoksi osa saattaa perustaa päätöksensä tuttuun ja turvalliseen merkkiin. Toisaalta laajennat huomattavasti valikoimaasi niin hintatason kuin toimintojen puolelta, kun katsot sen vakituisen merkin ulkopuolelle.

Täydellinen sähkövatkain on usein myös silmiin miellyttävä. Monet saattavat haluta sähkövatkaimen, jolla on tyylikäs muotoilu ja jnoka avulla saat ajattoman koneen. Skandinaavinen tyyli on monelle tärkeä, kun taas osa kiinnittää huomiota siihen, että kone on hillityn näköinen.

Uusimmat

Suositut