Paras tabletti (2024) – Vertailussa 10 parasta

paras tabletti vertailu


Tabletit ovat vakiinnuttaneet paikkansa digitaalisten laitteiden maailmassa, tarjoten käyttäjilleen yhdistelmän kannettavuutta ja tehokkuutta. Ne ovat ihanteellisia laitteita niin työskentelyyn, opiskeluun, viihteeseen kuin luovaan ilmaisuunkin.

Markkinoilla on kuitenkin lukuisia eri malleja ja merkkejä, mikä voi tehdä oikean tabletin valitsemisesta haastavaa. Tässä artikkelissa esittelemme kymmenen parasta tablettia, jotka erottuvat joukosta suorituskykynsä, ominaisuuksiensa ja hinta-laatusuhteensa ansiosta.

Vertailumme auttaa sinua löytämään juuri sinun tarpeisiisi ja budjettiisi sopivan tabletin, olitpa sitten opiskelija, ammattilainen, luova taiteilija tai viihdettä janoava teknologian ystävä.

Vertailussa parhaat tabletit

 1. Apple iPad Pro – Paras tabletti.
 2. Samsung Galaxy Tab S8 – Hyvä tabletti.
 3. Apple iPad 10th gen – Laadukas tabletti.
 4. Apple iPad Air 5th gen – Kevyt tabletti.
 5. Samsung Galaxy Tab S6 Lite – Pieni tabletti.
 6. Apple iPad 9 – Tehokas tabletti.
 7. Samsung Galaxy Tab A7 Lite – Paras halpa tabletti.
 8. Lenovo Tab M10 Plus – Lasten tabletti.
 9. Nokia T10 – Edullinen tabletti.
 10. Lenovo Tab M8 – Halpa tabletti.

1. Paras tabletti: Apple iPad Pro

Paras tabletti


Apple iPad Pro, avaruuden harmaa, tarjoaa käyttäjälleen ennenkokemattoman kokemuksen tablet-laitteiden maailmassa. Tämä 11 tuuman diagonaalikokoisen Liquid Retina -näytön omaava laite on varustettu ProMotion- ja True Tone -teknologioilla sekä laajalla P3-väriskaalalla, jotka yhdessä takaavat silmiähivelevän katselukokemuksen.

Sydämenä tässä huipputabletissa sykkii M2-siru, joka 8-ydinprosessorin ja 10-ytimisen grafiikan ansiosta mahdollistaa sujuvan ja tehokkaan käytön, olipa kyse sitten työskentelystä tai viihteestä. Asennettu 128 GB tallennustila takaa, että voit tallentaa kaikki tärkeät tiedostosi, kuvat ja sovellukset laitteeseesi.

Kuvien ja videoiden ottaminen on nautinto iPad Pron 12 megapikselin laajakulma- ja 10 megapikselin ultralaajakulmakameralla. Lisäksi LiDAR-tekniikka mahdollistaa mukaansatempaavan AR-kuvan, ja 12 MP:n näyttökamera ultralaajakulmalla ja Valokeila-toiminnolla varmistaa, että myös videopuhelut ja selfiet ovat huippulaatuisia.

Huippunopea WiFi 6E ja 5G-yhteys (5G vain WiFi + Cellular -mallissa) takaavat, että olet aina yhteydessä maailmaan, ja USB-C-liitin sekä Thunderbolt-/USB 4 -tuki mahdollistavat monipuoliset liitännät. Face ID suojaa henkilökohtaisia tietojasi ja mahdollistaa turvallisen Apple Pay -maksamisen.

Koko päivän kestävä akku varmistaa, että voit tehdä enemmän. iPad Pro toimii saumattomasti yhteen Apple Pencilin (2. sukupolvi), Magic Keyboardin ja Smart Keyboard Folion kanssa, joten voit piirtää, merkitä ja kirjoittaa entistä tarkemmin ja monipuolisemmin.

Uudet, tehokkaat iPadOS 16 -toiminnot tekevät tästä laitteesta entistä suorituskykyisemmän ja yhteistyöhön sopivamman. Apple iPad Pro ei ole vain tabletti, se on työkalu, joka mukautuu tarpeisiisi ja mahdollistaa uudenlaisen työskentelyn ja luomisen. Se on kaikkien aikojen paras iPad-kokemus.

2. Hyvä tabletti: Samsung Galaxy Tab S8

Hyvä tabletti


Samsung Galaxy Tab S8, hopeanvärinen, on erinomainen valinta niille, jotka etsivät yhdistelmää tyylikkyydestä, suorituskyvystä ja monipuolisuudesta. Tämä 11 tuuman tablet on varustettu Snapdragon 8 Gen 1 -prosessorilla, joka on yksi kaikkien aikojen nopeimmista Samsungin tablettien prosessoreista, tarjoten käyttäjälle sujuvan ja tehokkaan käyttökokemuksen.

Tämä tablet on erittäin ohut, mutta samalla erittäin vahva, ja sen 128 GB tallennustila sekä 8 GB RAM-muisti mahdollistavat suurtenkin tiedostojen ja sovellusten säilyttämisen ja käytön. Android-käyttöjärjestelmä takaa käyttäjäystävällisen ja intuitiivisen käyttöliittymän.

Galaxy Tab S8:n näyttö on varustettu 120 Hz:n virkistystaajuudella, joka takaa eloisat värit ja huippunopean vasteen, olipa kyseessä sitten pelaaminen, videoiden katselu tai työskentely. Huipputerävä etukamera ultralaajakulmalla mahdollistaa todenmukaiset videokokoukset ja selfiet, ja split screen -toiminnon ansiosta voit työskennellä useissa ikkunoissa samanaikaisesti.

Mukana seuraava S Pen on joustava ja intuitiivinen apuväline, joka tekee nopeasta työntekosta ja luomisesta sujuvaa. Lisäksi tämä tablet toimii saumattomasti yhdessä muiden Samsung Galaxy -laitteiden kanssa, joten voit synkronoida laitteesi ja jakaa tietoja vaivattomasti.

Tehokas ja nopeasti latautuva akku pitää huolen siitä, että olet aina valmis toimintaan, ja nopeat Wi-Fi6E- ja 5G-yhteydet takaavat, että pysyt aina yhteydessä. Samsung Galaxy Tab S8 on huippuluokan tablet, joka sopii niin työhön kuin vapaa-aikaankin.

3. Laadukas tabletti: Apple iPad 10th gen

Laadukas tabletti


Apple iPad 10th gen, hopea, on laadukas tabletti, joka yhdistää upean muotoilun, huippusuorituskyvyn ja monipuolisuuden. Sen 10,9 tuuman Retina-näyttö True Tone -tekniikalla tarjoaa kirkkaat ja elävät värit, joiden ansiosta kuvat ja videot heräävät eloon silmiesi edessä.

Sydämenä tässä huippulaadukkaassa tabletissa toimii A14 Bionic -siru, joka 6-ydinprosessorilla ja 4-ydingrafiikalla mahdollistaa sujuvan ja tehokkaan käytön, olipa kyse sitten työskentelystä, pelaamisesta tai viihteestä. 256 GB tallennustila takaa, että voit tallentaa kaikki tärkeät tiedostosi, kuvat ja sovellukset laitteeseesi.

Takana oleva 12 megapikselin laajakulmakamera ja pitkällä sivulla oleva näyttökamera, jossa on ultra-laajakulma, 12 megapikselin tarkkuus ja Valokeila-toiminto, takaavat, että voit ottaa huippulaatuisia kuvia ja videoita sekä pitää yhteyttä läheisiisi kristallinkirkkailla videopuheluilla.

Touch ID suojaa henkilökohtaisia tietojasi ja mahdollistaa turvallisen Apple Pay -maksamisen. Wifi 6- ja 5G-yhteydet (5G vain WiFi + Cellular -mallissa) pitävät sinut aina online-tilassa, ja USB-C-portti mahdollistaa nopean latauksen ja monipuoliset liitännät.

Koko päivän kestävä akku varmistaa, että voit tehdä enemmän, ja iPad toimii saumattomasti yhteen Apple Pencilin (ensimmäinen sukupolvi) ja Magic Keyboard Folion kanssa, joten voit piirtää, merkitä ja kirjoittaa entistä tarkemmin ja monipuolisemmin.

Uudet, tehokkaat iPadOS 16 -toiminnot tekevät tästä laitteesta entistä suorituskykyisemmän ja yhteistyöhön sopivamman. Uusi värikäs muotoilu ja neljä upeaa väriä tekevät tästä iPadista erinomaisen työkalun, jonka avulla voit luoda, pitää yhteyttä ja hoitaa asioita entistä monipuolisemmin. Se on enemmän kuin vain tabletti; se on luova kumppanisi, joka mukautuu kaikkiin tarpeisiisi.

4. Kevyt tabletti: Apple iPad Air 5th gen

Kevyt tabletti

Apple iPad Air 5th gen, avaruuden harmaa, on kevyt ja tehokas tabletti, joka on suunniteltu monipuoliseen käyttöön. Sen 10,9 tuuman Liquid Retina -näyttö, jossa on True Tone ja laaja väriavaruus (P3), tarjoaa kirkkaat ja elävät värit, ja heijastamaton pinnoite takaa miellyttävän katselukokemuksen kaikissa olosuhteissa.

Tämä iPad on varustettu vallankumouksellisella Apple M1 -sirulla ja Neural Enginellä, jotka yhdessä tarjoavat huippuluokan suorituskyvyn ja älykkään käyttökokemuksen. 256 GB tallennustila ja 8 GB RAM-muisti mahdollistavat suurtenkin tiedostojen ja sovellusten säilyttämisen ja käytön.

12 MP:n laajakulmakamera ja 12 MP:n näyttökamera ultralaajakulmalla ja Valokeila-toiminnolla takaavat, että voit ottaa huippulaatuisia kuvia ja videoita sekä pitää yhteyttä läheisiisi kristallinkirkkailla videopuheluilla. Saatavana useissa väreissä, iPad Air 5th gen sopii jokaiseen tyyliin ja makuun.

Stereokaiuttimet vaaka-asennossa tarjoavat laadukkaan äänentoiston, ja Touch ID mahdollistaa turvallisen todennautumisen ja Apple Pay -maksamisen. Koko päivän kestävä akku ja salamannopea WiFi 6 -yhteys pitävät sinut aina toimintavalmiina ja yhteydessä maailmaan.

USB-C-portti mahdollistaa nopean latauksen ja monipuoliset liitännät, ja tämä iPad toimii saumattomasti yhteen Magic Keyboardin, Smart Keyboard Folion ja Apple Pencilin (toisen sukupolven) kanssa, joten voit työskennellä ja luoda entistä tehokkaammin.

iPadOS 15 on suunniteltu iPadin monipuoliseen käyttöön, ja se on ainutlaatuisen tehokas ja helppokäyttöinen. Apple iPad Air 5th gen on täydellinen yhdistelmä keveyttä, suorituskykyä ja monipuolisuutta, ja se on ihanteellinen kumppani niin työhön, opiskeluun kuin vapaa-aikaankin.

5. Pieni tabletti: Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Pieni tabletti

Samsung Galaxy Tab S6 Lite, oxfordinharmaa, on kompakti ja monipuolinen tabletti, joka sopii erinomaisesti viihdekäyttöön, opiskeluun ja kodin älylaitteiden hallintaan. Sen 10.4 tuuman näyttö ja Snapdragon 720G -prosessori yhdistettynä 64 GB tallennustilaan ja Android 10 -käyttöjärjestelmään tarjoavat sulavan ja tehokkaan käyttökokemuksen.

Tämä tabletti on vain 7mm ohut, ja sen huippulitteä muotoilu suurella näytöllä ja ohuella kehyksellä tekevät siitä helpon ja kätevän käyttää missä tahansa. 4G-laajakaistakäyttö mahdollistaa nopeat yhteydet, ja pikalataus takaa, että olet aina valmis toimintaan.

Parannettu S Pen on hauska ja jännittävä työkalu, joka avaa uusia mahdollisuuksia sekä sinulle että lapsillesi. Se tarjoaa monia luovia mahdollisuuksia ja fiksuja pikakuvakkeita, joiden avulla voit tehdä nopeita luonnoksia ja yksityiskohtaisia piirroksia ilman ohjelmien avaamista. Muistiinpanosi voidaan helposti muuntaa tekstimuotoon ja integroida esimerkiksi Microsoft Wordiin.

Kynä kiinnittyy magneetilla tabletin reunaan, joten se on aina käden ulottuvilla ja valmiina luovuuteen, opiskeluun ja leikkiin. Samsung Galaxy Tab S6 Lite on kätevä ja tyylikäs valinta jokapäiväiseen käyttöön, ja se yhdistää kompaktin koon, monipuoliset ominaisuudet ja elegantin muotoilun. Se on ihanteellinen kumppani niille, jotka arvostavat mobiilisuutta ja suorituskykyä samassa paketissa.

6. Tehokas tabletti: Apple iPad 9

Tehokas tabletti

Apple iPad 9, hopea, on tehokas ja monipuolinen tabletti, joka tarjoaa käyttäjälleen upean ja helppokäyttöisen kokemuksen. Sen 10,2 tuuman Retina-näyttö True Tone -tekniikalla luo eläväiset ja tarkat värit, jotka herättävät kuvat ja videot eloon.

Tämän tabletin sydämessä sykkii A13 Bionic -siru yhdessä Neural Enginen kanssa, jotka yhdessä tarjoavat huippuluokan suorituskyvyn ja älykkään käyttökokemuksen. 64 GB tallennustila mahdollistaa kaikkien tärkeiden tiedostojen, kuvien ja sovellusten säilyttämisen laitteessa.

Laajakulmakamera takana on 8 MP, ja ultralaajakulmaetukamera on 12 MP, joiden avulla voit ottaa huippulaatuisia kuvia ja videoita. Valokeila-toiminto mahdollistaa kristallinkirkkaat videopuhelut, ja stereokaiuttimet tarjoavat laadukkaan äänentoiston.

Touch ID suojaa henkilökohtaisia tietojasi ja mahdollistaa turvallisen Apple Pay -maksamisen. Jopa 10 tuntia kestävä akku pitää sinut liikkeellä, ja Lightning-liitäntä mahdollistaa nopean latauksen ja monipuoliset liitännät.

Apple iPad 9 toimii saumattomasti yhteen Apple Pencilin (ensimmäinen sukupolvi) ja Smart Keyboardin kanssa, joten voit työskennellä ja luoda entistä tehokkaammin. iPadOS 15 on suunniteltu iPadin monipuoliseen käyttöön, ja se on ainutlaatuisen tehokas ja helppokäyttöinen.

iPadin 9. sukupolvi on tehokas, helppokäyttöinen ja monipuolinen, ja se tarjoaa käyttäjälleen mahdollisuuden tehdä enemmän ja helpommin. Se on uskomattoman hyvä valinta niille, jotka etsivät laadukasta tablettia edulliseen hintaan.

7. Paras halpa tabletti: Samsung Galaxy Tab A7 Lite

Paras halpa tabletti

Samsung Galaxy Tab A7 Lite, hopea, on erinomainen valinta, kun etsit edullista, mutta laadukasta tablettia. Tämä kompakti ja kätevä laite on suunniteltu niin, että se kulkee helposti mukanasi minne ikinä menetkin, ja sen kestävä alumiinirakenne takaa pitkäikäisyyden ja kestävyyden.

8,7 tuuman näyttö ohuilla kehyksillä tarjoaa laajan ja selkeän katselukokemuksen, joka tekee elokuvien katselusta ja pelaamisesta nautinnollista. Kompaktin muotoilun ansiosta voit käyttää laitetta tuntikausia ilman, että kätesi väsyvät.

Tämä tabletti on varustettu 32 GB muistilla, joka on laajennettavissa SD-kortilla, joten voit tallentaa kaikki tarvitsemasi tiedostot, kuvat ja sovellukset. 3 GB RAM-muisti ja Android-käyttöjärjestelmä takaavat sujuvan ja tehokkaan käyttökokemuksen.

Samsung Kids -toiminto tekee oppimisesta hauskaa ja luovaa, ja se on erinomainen lisä lapsiperheille. 4G-versio on saatavilla niille, jotka tarvitsevat nopeaa ja luotettavaa nettiyhteyttä liikkeellä ollessaan.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite on pieni ja kätevä tabletti, joka on helppo käyttää yhdellä kädellä, ja se on ihanteellinen kumppani niille, jotka etsivät edullista mutta toimivaa tablettia arkeen. Se on täydellinen yhdistelmä käytännöllisyyttä, kestävyyttä ja edullisuutta.

8. Lasten tabletti: Lenovo Tab M10 Plus

Lasten tabletti

Lenovo Tab M10 Plus, myrskyn harmaa, on erinomainen lasten tabletti, joka tarjoaa monipuolisen ja viihdyttävän käyttökokemuksen. Tämä 10,61 tuuman tabletti on varustettu Snapdragon 680 -prosessorilla ja Android 12 -käyttöjärjestelmällä, jotka yhdessä tarjoavat sujuvan ja tehokkaan käyttökokemuksen.

Tämä kannettava viihdetabletti sopii loistavasti myös opiskelijoille, ja sen 128 GB tallennustila mahdollistaa kaikkien tärkeiden tiedostojen, kuvien ja sovellusten säilyttämisen. 4G-laajakaistakäyttö takaa nopeat ja luotettavat yhteydet, joten lapset voivat nauttia monipuolisesta sisällöstä missä tahansa.

10,6″ 2K IPS -näyttö tarjoaa 1080p:n enimmäistarkkuuden, joka tekee sisällön suoratoistosta elämyksen. Erityinen lukutila ja vähäisen sinisen valon sertifiointi takaavat mukavat pitkät näyttöistunnot ilman silmien rasitusta.

Dolby Atmos® -tekniikalla optimoitu nelikaiutinjärjestelmä luo mukaansatempaavan äänimaailman, joka rikastuttaa pelien, elokuvien ja musiikin kuuntelukokemusta. Kahdeksanytimisen suorittimen ja koko päivän kestävän akun ansiosta lapset voivat nauttia tabletistaan koko päivän ajan.

Lenovo Tab M10 Plus on ihanteellinen valinta perheille, jotka etsivät laadukasta, monipuolista ja kestävää tablettia lapsille ja opiskelijoille. Se yhdistää viihdyttävät ominaisuudet, tehokkaan suorituskyvyn ja käyttäjäystävällisen muotoilun, joka sopii kaikenikäisille käyttäjille.

9. Edullinen tabletti: Nokia T10

Edullinen tabletti

Nokia T10, valtameren sininen, on edullinen tabletti, joka ei tingi laadusta. Tämä 8 tuuman tabletti on varustettu Tiger-prosessorilla ja Android 12 -käyttöjärjestelmällä, jotka yhdessä tarjoavat käyttäjälleen sujuvan ja monipuolisen käyttökokemuksen.

32 GB tallennustilaa tarjoaa riittävästi tilaa kaikille tärkeille tiedostoille, sovelluksille ja kuville. Alkuperäinen tarkkuus on 800 x 1280, joka yhdessä karkaistun lasin ja täyslaminointitekniikan kanssa tarjoaa selkeän ja terävän kuvanlaadun.

Multi-Touch näyttö mahdollistaa intuitiivisen ja helpon käytön, ja 1.6 GHz kellotaajuudella toimiva 8-ytiminen Unisoc-prosessori takaa tehokkaan suorituskyvyn kaikissa tilanteissa. Tämä tabletti on suunniteltu kestämään arjen haasteet, ja sen kompakti muotoilu tekee siitä täydellisen kumppanin liikkeellä ollessa.

Nokia T10 on ihanteellinen valinta niille, jotka etsivät edullista, mutta silti laadukasta ja tehokasta tablettia. Valtameren sininen väri lisää laitteeseen tyylikkään ja modernin ilmeen, ja sen monipuoliset ominaisuudet takaavat, että se sopii monenlaisiin tarpeisiin ja käyttötarkoituksiin. Se on täydellinen yhdistelmä käytännöllisyyttä, tyyliä ja edullisuutta.

10. Halpa tabletti: Lenovo Tab M8

Halpa tabletti

Lenovo Tab M8, arktinen harmaa, on erittäin edullinen tabletti, joka tarjoaa käyttäjilleen monipuolisia ominaisuuksia ja tyylikkään muotoilun. Tämä 8 tuuman tabletti, jossa on HD-tarkkuus, on varustettu Helio A22 -prosessorilla ja Android 12 Go Edition -käyttöjärjestelmällä, mikä takaa sujuvan ja tehokkaan käyttökokemuksen.

Sen kapea ja ohut muotoilu sopii mukavasti kaikenlaisiin käsiin, ja se on ihanteellinen niille, jotka etsivät kompaktia ja kevyttä tablettia. 32 GB tallennustila mahdollistaa suosikkisovellustesi, kuviesi ja tiedostojesi säilyttämisen.

Google Kids Space mahdollistaa lasten tutustumisen, luomisen ja kasvamisen turvallisessa ja opettavaisessa ympäristössä. Google Family Linkin avulla voit hallita lasten ruutuaikaa ja sisältöä, mikä tekee tästä tabletista perheystävällisen valinnan.

Koko päivän kestävä akku mahdollistaa videoiden katselun tuntikausia, ja lukutila suojaa silmiä pitkien lukusessioiden aikana. Tulevaisuuden vaatimukset täyttävät 3 vuoden tietoturvapäivitykset takaavat, että laitteesi on suojattu ja ajan tasalla.

Lenovo Tab M8 on täydellinen valinta, kun etsit edullista, mutta luotettavaa ja käyttäjäystävällistä tablettia. Sen monipuoliset ominaisuudet ja tyylikäs arktinen harmaa väri tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon kaikenikäisille käyttäjille.

Miten valita paras tabletti?

Tablettien valikoima on nykyään valtava, ja uusia malleja ilmestyy markkinoille jatkuvasti. Tabletin valinta voi tuntua haastavalta, kun jokainen malli tuntuu tarjoavan erilaisia ominaisuuksia ja toimintoja. Alapuolella käymme läpi, miten voit valita itsellesi parhaan tabletin tarpeidesi ja budjettisi mukaan. Lue myös paras peliläppäri vertailu, jos haluatkin tabletin sijasta tehokkaan kannettavan tietokoneen.

1. Määritä Tarpeesi ja Budjettisi

Ennen kuin aloitat tabletin etsimisen, mieti tarkkaan, mihin tarkoitukseen tarvitset laitetta. Haluatko tabletin työskentelyyn, opiskeluun, pelaamiseen, lukemiseen vai viihteeseen? Määritä myös budjettisi. On tärkeää tietää, paljonko olet valmis sijoittamaan laitteeseen, jotta voit kohdentaa hakusi oikein.

2. Käyttöjärjestelmä

Tableteissa on pääasiassa kolme erilaista käyttöjärjestelmää: iOS (Apple), Android (Google) ja Windows (Microsoft). Jokaisella on omat etunsa ja haittansa, joten valitse se, joka sopii parhaiten tarpeisiisi ja mieltymyksiisi.

 • iOS: Applen käyttöjärjestelmä on käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Se sopii erityisen hyvin niille, jotka omistavat jo muita Apple-tuotteita, kuten iPhonen tai Macin.
 • Android: Android on avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä, joka tarjoaa eniten sovelluksia ja mukautusmahdollisuuksia. Se sopii niille, jotka haluavat personoida laitteensa.
 • Windows: Windows-tabletit sopivat erityisesti työ- ja opiskelukäyttöön, sillä ne tukevat täysversioita Office-sovelluksista.

3. Koko ja Näyttö

Tablettien koot vaihtelevat yleensä 7 tuumasta yli 12 tuumaan. Pienemmät tabletit ovat kevyempiä ja kannettavampia, kun taas suuremmat tarjoavat paremman näyttökokemuksen. Valitse koko tarpeidesi mukaan. Myös näytön tarkkuus on tärkeä tekijä, erityisesti jos aiot katsella paljon videoita tai pelata graafisesti vaativia pelejä.

4. Suorituskyky ja Tallennustila

Tarkista laitteen prosessori, RAM-muisti ja tallennustila. Tehokas prosessori ja riittävästi RAM-muistia tarvitaan sujuvaan moniajoon ja pelaamiseen. Tallennustilan suhteen mieti, paljonko tarvitset tilaa sovelluksille, dokumenteille, kuville ja videoille. Jotkut Android-tabletit mahdollistavat muistin laajentamisen SD-kortilla.

5. Akun Kesto

Akun kesto on keskeinen tekijä, erityisesti jos aiot käyttää tablettia paljon liikkeellä ollessasi. Useimmat tabletit kestävät vähintään 8 tuntia, mutta joissakin malleissa akun kesto voi olla jopa 15 tuntia.

6. Lisäominaisuudet

Mieti, tarvitsetko erityisiä lisäominaisuuksia, kuten kynää, näppäimistöä, kameraa tai GPS:ää. Jos aiot käyttää tablettia työskentelyyn, näppäimistö voi olla hyödyllinen. Kamera on tärkeä, jos aiot ottaa paljon kuvia tai tehdä videopuheluita.

Usein kysytyt kysymykset tabletteihin

Tabletit ovat monipuolisia laitteita, jotka herättävät monia kysymyksiä. Tässä artikkelissa käsitellään usein kysyttyjä kysymyksiä tableteista ja annetaan vastauksia niihin.

Mikä on paras käyttöjärjestelmä tabletissa?

Ei ole olemassa yhtä ”parasta” käyttöjärjestelmää, sillä se riippuu käyttäjän tarpeista ja mieltymyksistä. iOS on tunnettu käyttäjäystävällisyydestään ja turvallisuudestaan, Android tarjoaa eniten mukautusmahdollisuuksia, ja Windows sopii hyvin työ- ja opiskelukäyttöön.

Voinko käyttää Office-sovelluksia tabletilla?

Kyllä, voit käyttää Office-sovelluksia useimmilla tableteilla. iOS- ja Android-laitteille on saatavilla Office-sovellusten mobiiliversioita, kun taas Windows-tableteissa voi käyttää Office-sovellusten täysversioita.

Onko tableteissa USB-portteja?

Joidenkin tablettien mukana tulee USB-portteja, mutta ne voivat olla harvinaisempia ohuissa ja kevyissä malleissa. Monissa tableteissa on kuitenkin USB-C-portti, joka mahdollistaa laitteiden lataamisen ja tiedonsiirron.

Voinko laajentaa tabletin tallennustilaa?

Joissakin Android-tableteissa on microSD-korttipaikka, joka mahdollistaa tallennustilan laajentamisen. iOS-laitteissa ei yleensä ole tällaista ominaisuutta, joten Apple-käyttäjien on valittava riittävän suuri tallennustila alusta alkaen.

Voinko tulostaa tabletista?

Kyllä, useimmat tabletit mahdollistavat tulostamisen langattomasti yhteensopivien tulostimien kanssa. Android- ja iOS-laitteet tukevat useita eri tulostussovelluksia ja -palveluita.

Onko tableteissa SIM-korttipaikka?

Jotkut tabletit tulevat SIM-korttipaikalla, joka mahdollistaa mobiilidatan käytön. Tämä on hyödyllinen ominaisuus käyttäjille, jotka tarvitsevat nettiyhteyden usein liikkeellä ollessaan.

Kuinka kauan tabletin akku kestää?

Tablettien akun kesto vaihtelee mallista ja käytöstä riippuen. Useimmat tabletit kestävät vähintään 8 tuntia, mutta joissakin malleissa akun kesto voi olla jopa 15 tuntia.

Voinko käyttää tablettia tietokoneen korvikkeena?

Joissakin tapauksissa tabletti voi korvata tietokoneen, erityisesti kevyissä toimisto-, selailu- ja multimediatehtävissä. Kuitenkin, jos tarvitset laitetta raskaaseen laskentaan, monimutkaiseen koodaukseen tai graafiseen suunnitteluun, perinteinen tietokone tai tehokas kannettava tietokone voi olla parempi vaihtoehto.

Mikä on paras tabletti lapsille?

Paras tabletti lapsille riippuu lapsen iästä, tarpeista ja vanhempien budjetista. Monet valmistajat tarjoavat lapsiystävällisiä tabletteja, joissa on vahvat vanhempainkontrollit ja kestävä rakenne. Esimerkiksi Amazon Fire Kids Edition ja Lenovo Tab M10 Plus ovat suosittuja vaihtoehtoja.

Uusimmat

Suositut