Paras jiirisaha (2024) – Testissä 10 suosituinta

Paras jiirisaha vertailu testi

Paras jiirisaha on puusepän työkalu, jonka avulla voidaan tehdä tarkkoja katkaisuja erilaisiin materiaaleihin. Markkinoilla on kuitenkin niin paljon erilaisia jiirisahoja, että oikean valitseminen voi olla hankalaa.

Olemme testanneet ja arvioineet kymmenen parasta jiirisahaa, jotta voit löytää itsellesi sopivan vaihtoehdon. Otimme huomioon vertauksessa sahauksen tarkkuuden, helppokäyttöisyyden, ergonomian ja kestävyyden sekä tietenkin hinta-laatusuhteen.

Parhaat jiirisahat testissä:

 1. Paras jiirisaha – Bosch GTM12.
 2. Hyvä jiirisaha – MILWAUKEE M18 FMS305-121.
 3. Jiirisahapöytä sirkkelillä – Bosch GTA 2500 compact.
 4. Laadukas jiirisaha – HIKOKI C3607DRA.
 5. Hyvä akkujiirisaha – MILWAUKEE M18 FMS254-0.
 6. Halpa jiirisaha – Einhell TC-TS 2025/2 U.
 7. Katkaisujiirisaha – Bosch GCM 8 SDE.
 8. Katkaisu ja jiirisaha – Bosch GCM 8 SJL.
 9. Akkukäyttöinen jiirisaha – DEWALT DCS777T2.
 10. Edullinen jiirisaha – METABO KS 216 M.

1. Paras jiirisaha: Bosch GTM12

Paras jiirisaha

Bosch GTM12 on paras jiirisaha ja vuoden 2024 vertailun jiirisaha testivoittaja. Kyseessä on todellinen monitoimisaha, joka yhdistää pöytäsahan, katkaisu- ja jiirisahan samassa laitteessa.

Voimakas 1800 W:n moottori mahdollistaa nopean työskentelyn, ja maksimisahaussyvyys 95 mm viistotoiminnolla sekä maksimisahauskorkeus 51 mm pöytäsahatoiminnolla.

Kulmamitta-asteikko on korkealuokkaisesti jyrsitty tarkkoja kulmasahauksia varten, ja karalukitus mahdollistaa nopean sahanterän vaihdon. Sisäänrakennettu laser takaa tarkan työskentelyn, ja kohdevalo auttaa näkemään työn kohteen myös huonoissa valo-olosuhteissa. Tarkka suuntaisohjain varmistaa suuren sahaustarkkuuden.

Tämä GTM12:n nimellisottoteho on 1800 W, sahausteho 0° on 95 x 150 mm, sahausteho 45° jiirillä 95 x 90 mm, jiirauskulman säätö 48° V / 48° O ja viistosahauksen kulma 47° V / 2° O. Mitat ovat syvyys x pituus x korkeus: 66 x 55 x 40 cm.

Kokonaisuudessaan kysessä on paras jiirisaha, jonka uskomattoman hyvä hinta-laatusuhde mahdollistaa mukavat sahaukset.

2. Hyvä jiirisaha: MILWAUKEE M18 FMS305-121

Hyvä jiirisaha

MILWAUKEE M18 FMS305-121 on todellinen voimapesä 18 V katkaisu- ja jiirisahojen saralla. Laikan halkaisija on massiiviset 305 mm, ja kuormittamaton nopeus yltää jopa 3600 kierr./min kiitos hiiliharjattoman POWERSTATE-moottorin. Tämä saha ei pelkästään tarjoa erinomaista suorituskykyä, vaan myös kestävyyttä ja pitkää käyttöaikaa raskaissa sovelluksissa REDLINK PLUS -elektroniikan ja REDLITHIUM HIGH OUTPUT 12,0 Ah akun ansiosta.

Suuret tukikappaleet lisäävät leikkaamisen vakautta ja tarkkuutta, ja syvyydensäätö mahdollistaa erittäin tarkat ja tarkoituksenmukaiset leikkaukset. Pilvipohjainen ONE-KEY työkalun seuranta mahdollistaa kohteen seurannan sekä varkauksien ehkäisyn.

M18 FMS305-121:ssa on myös integroitu kantokahva, joka helpottaa liikkuvaa työskentelyä. Lisäksi siinä on kestävä teräspöytä kiinteillä pysäyttimillä tarkkuussahausta varten ja LED-valaistus, joka helpottaa työskentelyä huonossa valaistuksessa.

Tämä saha on todella uniikki ja ylittää odotukset vaativissakin sovelluksissa. Leikkaa jopa 500 kappaletta 78 mm mäntylevyjä yhdellä 12,0 Ah akun latauksella!

3. Jiirisahapöytä sirkkelillä: Bosch GTA 2500 compact

Jiirisahapöytä sirkkelillä

Bosch GTA 2500 Compact on sahauspöytä, joka tarjoaa vaikuttavan vaakasuoran sahauskapasiteetin 312 mm asti. Sisäänrakennetut sivuttaiset materiaalin ulosvedot ja sivuttaiskallistuksen lukitus varmistavat tarkat ja helpot sahaukset.

Syvyydenrajoitin mahdollistaa urien sahauksen ja 2-pistepölynpoisto pitää työskentelytilan siistinä. Mukana tuleva Boschin GTA 2500 sahauspöytä tarjoaa vankan alustan ja kestävyyden raskaisiinkin sahauksiin.

Jiiri- ja katkaisusahan tekniset tiedot eivät jätä kylmäksi: 1600 W:n nimellisteho ja jännite 230-240 V takaavat voimakkaan työskentelyn. Tyhjäkäyntikierrosluku on 5500 kierrosta/min ja sahanterän halkaisija 216 mm, joka takaa nopean ja tarkan työskentelyn.

Jiirauskulman säätö on 52° V/60° O ja viistosahaus 47° V/2° O. Sahausteho 0° on 70 x 312 mm, 45° jiiri 70 x 214 mm ja 45° viisto 45 x 312 mm. Koko laitteen mitat ovat 91 x 46 x 41 cm ja paino 17,3 kg.

4. Laadukas jiirisaha: HIKOKI C3607DRA

Laadukas jiirisaha

HIKOKI C3607DRA on innovatiivinen 36 V akkukäyttöinen katkaisu- ja jiirisaha, jolla on yhtä suuri leikkauskapasiteetti kuin perinteisellä sähkökäyttöisellä sahalla. Se on varustettu MULTI VOLT-akkutekniikalla, joka mahdollistaa sahan toiminnan kompaktissa 18 V-kokoluokassa.

Hiiliharjaton moottori tarjoaa hyvän suorituskyvyn, pidemmän käyttöajan per latauskerta ja vähentää moottorin huoltotarvetta. Saha on erittäin helppo käyttää, sillä sen liukukisko mahdollistaa sahaamisen pienessä tilassa ja runko kääntyy molempiin suuntiin 45°, joka helpottaa jiirisahauksia ja vähentää sahattavan kappaleen tarvetta käännellä. Jiirikulman hienosäätö ja hiljainen käyntiääni tuplahihnan ansiosta (Twin-Belt Drive System) tekevät sahan käytöstä vieläkin miellyttävämpää.

Kaksi LED-valoa leikkausalueen valaisuun ja laserosoittimen avulla on helppo leikata tarkasti haluttuun kohtaan. Saha kuuluu MULTI VOLT-järjestelmään, joka mahdollistaa sen käytön kaikissa HiKOKI 36 V ja 18 V -koneissa. Multi Volt-virta-adapterin avulla voidaan käyttää myös sähkövirralla (HiKOKIn tuotenumero 68020454, lisävaruste). Kätevän kokonsa ansiosta se on erinomainen valinta niin ammattilaisille kuin kotikäyttöönkin.

5. Hyvä akkujiirisaha: MILWAUKEE M18 FMS254-0

Hyvä akkujiirisaha

MILWAUKEE M18 FMS254-0 on todellinen voimanpesä akkukäyttöisissä katkaisu- ja jiirisahoissa. Sen tehokas 18 V akku ja 254 mm:n terä mahdollistavat suuret ja tarkat leikkaukset. Tämä saha on suunniteltu erityisesti ammattikäyttöön, jossa tarvitaan luotettavaa ja tehokasta sahaustyökalua.

Sahassa on suuret tukikappaleet, jotka lisäävät leikkaamisen vakautta ja tarkkuutta. Jiirikulmat ovat säädettävissä aina 48-60 asteeseen vasemmalle ja oikealle sekä 50 asteeseen ylä- ja alakulmiin. Istukan koko on 30 mm, ja terän halkaisija 254 mm.

HUOMAA! Toimitetaan ilman akkua ja laturia, jotka on hankittava erikseen. Tämä tekee sahasta joustavan vaihtoehdon niille, jotka haluavat käyttää jo olemassa olevia Milwaukee-akkuja ja -latureita. Tämä tekee myös sahasta edullisemman hankinnan niille, jotka jo omistavat Milwaukee-akkuja ja -latureita.

6. Halpa jiirisaha: Einhell TC-TS 2025/2 U

Halpa jiirisaha

Einhell TC-TS 2025/2 U on huippuluokan pöytäsaha vaativalle harrastajalle. Tämä tehokas laite sopii erinomaisesti puun ja muiden materiaalien tarkkaan sahaukseen. 2-in-1 -toiminnon ansiosta kovametallisahanterän korkeutta ja kallistusta voidaan säätää yksilöllisesti, ja maksimisahaussyvyys on jopa 85 mm.

Pöydän pulverimaalatut jatkopalat sekä suuntais- ja kulmavasteet mahdollistavat vaivattoman työstön ja kappaleiden tarkan käsittelyn. Einhell TC-TS 2025/2 U:lla on myös samansuuntaisvaste epäkeskovivulla, kulmavaste jiirisahauksiin (+/- 60°), purunpoistoliitäntä, sahanteränsuojus purunpoistotoiminnolla, tukeva jalusta, sähköjohdon kelauspidikkeet ja säilytyspaikka toimitukseen sisältyville tarvikkeille.

Tämä pöytäsaha sisältää myös kovapalaterän, työntökapulan ja pidikkeen, joten olet valmis aloittamaan työskentelyn heti paketin saavuttua. Einhell TC-TS 2025/2 U on täydellinen valinta kaikille, jotka vaativat tarkkaa ja tehokasta sahaustyötä.

7. Katkaisujiirisaha: Bosch GCM 8 SDE

Katkaisujiirisaha

Tutustu upeaan Bosch GCM 8 SDE -sirkkeliin, joka on suunniteltu erityisesti vaativille käyttäjille. Sen säädettävä kierrosluku mahdollistaa erilaisten materiaalien sahaamisen ja molemminpuolinen kaltevuussäätö (dual bevel) takaa nopean, helpon ja tarkan työskentelyn. SDS-järjestelmä mahdollistaa nopean ja yksinkertaisen sahanterien vaihdon, ja kaksipisteinen pölynpoisto takaa terveellisen työskentelyn ja siistin työpisteen.

Tämä sirkkeli tarjoaa sinulle huippuluokan sahaustehon, jonka ansiosta voit sahata jopa 70 x 312 mm kokoisia kappaleita 0 asteen kulmassa ja 48 x 312 mm kokoisia kappaleita 45 asteen viistossa. Sen elektroninen kierrosluvun asetus mahdollistaa alumiinin sahaamisen ja kaksinkertainen jiiritoiminto antaa sinulle mahdollisuuden säätää jiirikulmaa 52 asteen vasemmalle ja 60 asteen oikealle. Viistosahaus onnistuu jopa 47 asteen kulmassa vasemmalle ja oikealle.

Bosch GCM 8 SDE -sirkkeli on nimellisottoteholtaan 1600 W, sen tyhjäkäyntikierrosluku on 3500 – 5000 min-1 ja sen sahanterän halkaisija on 216 mm. Se on mitoiltaan 91 x 46 x 41 cm ja sen mukana toimitetaan kaikki tarvittavat lisävarusteet, kuten kovapalaterä, työntökapula ja pidike. Tämä sirkkeli on loistava valinta vaativaan puuntyöstöön!

8. Katkaisu ja jiirisaha: Bosch GCM 8 SJL

Katkaisu ja jiirisaha

GCM 8 SJL on huippuluokan Bosch jiiri- ja katkaisusaha, joka tarjoaa vaikuttavan sahauskapasiteetin ja käytännöllisiä ominaisuuksia ammattilaisille ja harrastajille. Sisäänrakennetut sivuttaiset materiaalin ulosvedot ja syvyydenrajoitin mahdollistavat monipuolisen käytön ja urien sahauksen.

Lisäksi laitteessa on kallistuksen lukitus ja kaksi pistepölynpoisto, jotka tekevät työskentelystä miellyttävää ja siistiä. Tämä tehokas 1600 W saha toimii 230-240 V jännitteellä ja sahanterän halkaisija on 216 mm. Valitse GCM 8 SJL, kun tarvitset monipuolista ja luotettavaa jiiri- ja katkaisusahaa.

9. Akkukäyttöinen jiirisaha: DEWALT DCS777T2

Akkukäyttöinen jiirisaha

Tarvitsetko voimakasta ja monipuolista katkaisu- ja jiirisahaa? DEWALT DCS777T2 XR FlexVolt on täydellinen valinta! Tämä 54 V:n akkukäyttöinen saha on varustettu kallistussäädöillä molempiin suuntiin ja 216 mm:n terällä, joka sahaa jopa 80 mm:n syvyyteen. Nopeus on jopa 6300 kierr./min, ja sisäänrakennettu XPS-sahauslinjajärjestelmä valaisee työkappaleen kunnolla.

Vaikka DEWALT DCS777T2 toimii vain yhdellä akulla, se on yhtä tehokas kuin vastaava verkkovirralla toimiva saha. Tämä uskomattoman tehokas saha pystyy sahaamaan jopa 270 x 60 mm:n materiaaleja, ja yhdellä latauksella saavutetaan jopa 140 katkaisua (75 x 50 mm:n puu).

Sisäänrakennettu XPS LED -valo tarjoaa selkeän sahauslinjan myös kirkkaassa valaistuksessa. Hanki DEWALT DCS777T2 XR FlexVolt -saha ja nauti tehokkaasta ja monipuolisesta työkalusta, joka auttaa sinua saamaan työt nopeasti ja helposti tehtyä.

10. Edullinen jiirisaha: METABO KS 216 M

Edullinen jiirisaha

METABO KS 216 M on kompakti ja kevyt katkaisu- ja jiirisaha, joka on helppo kuljettaa yhdellä kädellä. Sahan painevalettu alumiinirunko on erittäin kestävä ja kestää kovaakin rasitusta. Ergonominen kantokahva ja sahauspään varmistus tekevät kuljetuksesta helppoa ja vaivatonta. Integroitu purunimujärjestelmä pitää työympäristön siistinä ja estää pölyn leviämisen.

Sahauksen tarkkuus on taattu yleisimpien kulmien portaattoman säädön ja lukituspisteiden avulla. Laserosoitin näyttää sahauslinjan tarkasti, jolloin sahaat aina suoraan ja tarkasti. Kirkas LED-työvalo valaisee katkaisukohdan tehokkaasti, mikä helpottaa työskentelyä hämärissä tiloissa.

METABO KS 216 M:ssä on monia käteviä ominaisuuksia, kuten irrotettavat pöydänjatkeet, jotka mahdollistavat pitkien paneelien ja listojen sahauksen. Sahauspää voidaan kallistaa vasemmalle, jolloin ylimääräinen kulma-alue takakulman sahaukseen onnistuu vaivattomasti. Kappalepuristin ja korkeat, sivulle työnnettävät ohjaimet varmistavat turvallisen sahauksen. Teränvaihto on helppoa karalukituksen avulla, eikä suojakupua tarvitse poistaa.

METABO KS 216 M on helppokäyttöinen ja monipuolinen katkaisu- ja jiirisaha, joka soveltuu erinomaisesti niin ammattikäyttöön kuin kotiverstaallekin. Sen kompakti koko, kestävä rakenne ja monipuoliset ominaisuudet tekevät siitä loistavan valinnan kaikille, jotka tarvitsevat tehokasta ja luotettavaa sahaa.

Mihin jiirisahaa voi käyttää?

Jiirisaha, tunnettu myös nimellä katkaisu- ja jiirisaha, on monipuolinen ja tarkkuutta vaativa työkalu, jota käytetään erityisesti puutöissä. Sen avulla voidaan suorittaa erilaisia sahaustehtäviä suorissa ja vinoissa kulmissa.

Jiirisahan käyttökohteet

 • Listoitustyöt: Jiirisaha on erinomainen työkalu listoitustöihin, kuten jalkalistojen, kattolistojen ja kulmalistojen sahaamiseen. Sen avulla saadaan aikaan tarkkoja kulmia, jotka sopivat täydellisesti yhteen, mikä on erityisen tärkeää huolitellun lopputuloksen kannalta.
 • Kehysten ja kalusteiden valmistus: Kuvakehysten ja huonekalujen valmistuksessa jiirisaha mahdollistaa tarkan kulmauksen ja katkaisun. Tämä on olennaista, kun valmistetaan esimerkiksi kuvakehyksiä, joissa kulmien on oltava täsmälleen 45 astetta.
 • Terassirakentaminen: Terassia rakentaessa tarvitaan tarkkoja kulmaleikkauksia, erityisesti silloin, kun tehdään monikulmaisia rakenteita. Jiirisahan avulla voidaan tehdä tarkkoja leikkauksia, jotka parantavat terassin ulkonäköä ja rakennuksen laatua.
 • Puusepänteollisuus: Puusepät käyttävät jiirisahaa laajasti erilaisissa projekteissa, kuten ovien, ikkunoiden ja kalusteiden valmistuksessa. Jiirisahan tarkkuus ja monipuolisuus tekevät siitä korvaamattoman työkalun monimutkaisissa sahaustöissä.

Miten valita paras jiirisaha?

Paras jiirisaha tekee työskentelystä paljon helpompaa ja tuottavampaa. Ota huomioon nämä valitessasi jiirisahaa.

 1. Käyttötarkoitus: Millaisia töitä aiot tehdä jiirisahalla? Onko kyseessä ammattikäyttö vai harrastekäyttö? Tämä vaikuttaa siihen, millainen jiirisaha sopii tarpeisiisi parhaiten. Ammattikäyttöön tarvitaan usein tehokkaampi ja kestävämpi jiirisaha kuin harrastekäyttöön.
 2. Terän halkaisija ja sahauskapasiteetti: Terän halkaisija vaikuttaa siihen, kuinka syvälle jiirisaha voi sahata. Mitä suurempi terän halkaisija, sitä syvemmälle jiirisaha voi sahata. Myös sahauskapasiteetti kannattaa ottaa huomioon. Jos aiot sahata leveitä kappaleita, valitse jiirisaha, jossa on suurempi sahauskapasiteetti.
 3. Kallistus- ja kääntömahdollisuudet: Jos aiot tehdä monimutkaisia sahauksia, kannattaa valita jiirisaha, jossa on kallistus- ja kääntömahdollisuudet. Tämä mahdollistaa esimerkiksi vinokaton listojen sahauksen tai monimutkaisten kulmien leikkaamisen.
 4. Teränvaihdon helppous: Teränvaihdon tulisi olla helppoa ja nopeaa. Jotkut jiirisahat vaativat suojakupun poistamisen teränvaihdon yhteydessä, kun taas toiset jiirisahat voidaan vaihtaa ilman suojakupun poistamista. Hyvä nyrkkisääntö: paras jiirisaha on aina helppokäyttöinen.
 5. Turvallisuus: Jiirisahan turvallisuus on erittäin tärkeä asia. Valitse jiirisaha, jossa on turvatoimintoja, kuten kappalepuristimet ja suojakuput. Myös ohjaimet ja lukituspisteet kannattaa tarkistaa, jotta työskentely jiirisahalla on mahdollisimman turvallista.
 6. Lisäominaisuudet: Lisäominaisuudet, kuten pölynpoisto, LED-valo ja laserlinja, voivat tehdä työskentelystä entistä helpompaa ja miellyttävämpää. Kannattaa kuitenkin muistaa, että nämä ominaisuudet voivat myös nostaa jiirisahan hintaa. Paras jiirisaha tarjoaa usein hyvät ominaisuudet kohtuu hinnalla.

Jiirisaha kokemuksia

Jiirisaha on monen puutöitä harrastavan unelmaväline, kuten myös paras dyckertnaulain. Se on kätevä työkalu, jonka avulla saa aikaan tarkkoja ja siistejä leikkauksia. Mutta millaisia kokemuksia jiirisahan käyttämisestä on oikeasti?

Päätimme kysyä asiaa kolmelta puutöitä harrastavalta henkilöltä: Pekalta, Simolta ja Mirjalta. He kaikki ovat käyttäneet jiirisahaa eri tarkoituksiin ja eri merkkisiä malleja. Tässä heidän kokemuksiaan:

Pekka: Olen käyttänyt jiirisahaa jo useamman vuoden ajan, ja olen todella tyytyväinen sen suorituskykyyn. Minulla on käytössäni Makitan jiirisaha, joka on todella laadukas ja kestävä. Se on mahdollistanut minulle monia erilaisia projekteja, kuten huonekalujen rakentamisen ja remontoinnin. Jiirisaha on erityisen hyvä silloin, kun haluaa saada aikaan tarkkoja leikkauksia erilaisiin kulmiin. Olen myös huomannut, että laadukkaalla jiirisahalla saa paljon parempia tuloksia kuin halvemmilla malleilla.

Simo: Minulla on ollut käytössäni jo useampi jiirisaha eri merkeiltä, ja olen huomannut, että jokaisessa mallissa on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Yksi tärkeimmistä asioista, jotka jiirisahassa tulee huomioida, on sen koko ja paino. Mitä kevyempi ja kompaktimpi saha on, sitä helpompi sitä on käsitellä. Toisaalta, isommilla malleilla saa sahattua isommatkin puupalikat, joten se kannattaa ottaa huomioon oman tarpeen mukaan. Jiirisahaa valitessa kannattaa myös kiinnittää huomiota sen tehokkuuteen ja käyttöominaisuuksiin, kuten kallistusmahdollisuuteen ja pölynpoistoon.

Mirja: Minulla on ollut jiirisaha käytössäni vasta vähän aikaa, mutta olen jo huomannut sen hyödyllisyyden. Olen rakentamassa uutta kodinhoitohuonetta, ja jiirisahalla olen saanut aikaan tarkkoja leikkauksia hyllyihin ja kaappeihin. Minun tarpeisiini sopii hyvin kompakti ja kevyt saha, jota on helppo käsitellä yksinäänkin. Olen myös kiinnittänyt huomiota pölynpoistoon, sillä haluan pitää työympäristön mahdollisimman siistinä. Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen päätökseeni hankkia paras jiirisaha kotiin.

Uusimmat

Suositut