Paras terassilämmitin – Vertailussa 10 parasta

Paras terassilämmitin vertailu

Paras terassilämmitin tulee monella kovaan tarpeeseen syyskauden alettua ja kelien viilennettyä. Mikäli haluat viettää aikaa terasilla, parvekkeella tai takapihalla hieman viileämmällä säällä on syytä pohtia terassilämmittimen ostamista. Jos et ole edes koskaan omistanut terassilämmitintä tai haluat vain muuten tutustua niiden maailman, niin olet löytänyt juuri oikeaan paikkaan.

Selvitetään tässä terassilämmitin vertailussa ja ostajan oppaassa juuri tämän hetken markkinoiden parhaat terassilämmitimet ja tutkitaan mikä niistä on paras juuri sinun käyttöä varten.

Terassilämmitimen valinta ei ole aina helppoa, jos haluaa saada oikeasti parasta mahdollista vastinetta rahoille. Siksi terassilämmitintä ostaessa on syytä kiinnittää huomiota yksityiskohtiin, jotta välttyy pettymyksiltä.

Erilaisia terassilämmittimiä on hurja määrä ja niiden ominaisuudet sekä käyttövoimat vaihtelevat merkittävästi. Osa saattaa suosia sähköllä toimivaa lämmitintä, kun taas toiset haluavat kaasulla toimivan lämmittimen.

Kaikista parhaimmat terassilämmittimet ovat usein suunniteltu lämmittämään mahdollisimman suuria alueita tehokkaasti. Toiset saattaa tuottaa enemmän lämpöä, kun taas toisissa on parempi energiatehokkuus.

Tämän terassilämmitin vertailun ja oppaan lopusta löydät tarkempaa tietoa näistä käyttövoimista ja ominaisuuksista. Voit myös itse hyödyntää näitä tietoja, jotta tiedät mitä ominaisuuksia kannattaa tutkia, kun olet hakemassa parasta mahdollista terassilämmitintä itsellesi.

Mikä on paras terassilämmitin tällä hetkellä?

Tämän terassilämmitin vertailun voittaja ja valintamme paras terassilämmitin tittelin sai Fornorth Round Tube -lämmitin. Kyseinen terassilämmitin ei kuitenkaan välttämättä ole juuri se kaikista paras vaihtoehto sinulle. Hyvä terassilämmitin on erilainen toisille ja sen valintaan vaikuttaa monet asiat.

Paras terassilämmitin juuri sinun käyttöösi riippuu monesta eri seikasta, kuten sen käyttövoimasta, vaadittavasta turvaetäisyydestä ja siitä mihin käyttöön lämmitin tulee. Tämä terassilämmitin vertailu tarjoaa varmoja valintoja, jotka sopivat suurimmalle osalle, mutta toisaalta markkinoilta löytyy myös hurja määrä erilaisia vaihtoehtoja.

Ei hätää, jos et löydä tästä terassilämmitin vertailusta sitä omiin tarpeisiisi sopivaa, koska käymme läpi tässä oppaassa myös sen, miten voit itse valita täydellisen terassilämmittimen. Kerromme mitä ominaisuuksia kannattaa tutkia terassilämmitintä etsiessä ja, miten niitä voi vertailla keskenään. Näin löydämme juuri sinulle parhaan vaihtoehdon.

Parhaat terassilämmittimet 2024

 1. Fornorth terassilämmitin Round Tube – Vuoden 2024 paras terassilämmitin
 2. Fornorth terassilämmitin Pyramid – Kaasulämmitin terassille
 3. Lexxa terassilämmitin jalustalla – Terassilämmitin jalalla
 4. Fornorth terassilämmitin Ceiling Heater – Roikkuva terassilämmitin
 5. Eva Solo HeatUp – Infrapuna terassilämmitin
 6. Fornorth terassilämmitin Stand Patio – Kaasukäyttöinen terassilämmitin
 7. Fornorth Wall Heater Deluxe – Hyvä terassilämmitin
 8. Fornorth terassilämmitin Wall Heater Premium – Säteilylämmitin terassille
 9. Eva Solo HeatUp seinälle kiinnitettävä – Tehokas terassilämmitin
 10. Heta 1470 Tipi – Terassilämmitin ulos

1. Fornorth terassilämmitin Round Tube – Vuoden 2024 paras terassilämmitin

Paras terassilämmitin

Tämän vertailun voittaja ja paras terassilämmitin on Fornorth Round Tube -lämmitin. Testiemme mukaan terassi lämpesi kaikista parhaiten tämän lämmittimen avulla. Tehokas kaasulla toimiva terassilämmitin lämmittää isommankin terassin ilman ongelmia.

Fornorth Round Tube terassilämmitin on uskomattoman kaunis ulkoapäin. Kun laite on päällä sen sisälle syttyy massiivinen liekki, joka valaisee ja luo tunnelmaa terassille. Avonainen liekki on kuitenkin turvallinen sen ympärillä olevan turvakehikon ansiosta. Sen avulla vältyt sormien polttamiselta avotulessa. Monet toimituksemme henkilöt kuvailivat palavaa liekkiä uskomattomaksi katseenvangitsijaksi, joka ei todellakaan jätä kylmäksi.

Paras terassilämmitin kätkee sisäänsä 11 kilowattia tehoa, jonka ansiosta se lämmittää isommankin terassin nopeasti ja helposti. Kaasulaitteen teholukemat ovat hyvin suuret, jonka vuoksi sitä ei välttämättä tarvitse edes käyttää aina täydellä teholla. Näin säästää pitkän pennin kaasun hinnoissa.

Paras terassilämmitin on myös ulkoapäin erinomaisen näköinen. Sen musta kuori ja hopeinen suojus korostaa lämmittimen ulkonäköä. Kyseessä on suurikokoinen laite, koska Fornorth Round Tubella on pituutta 180 senttimetriä. Korkean pituuden vuoksi laite lämmittää ilmaa myös ylhäältä päin, joka on varsin hyvä ominaisuus, jos terassilla on pitkiä henkilöitä. Puolestaan leveyttä laitteelta löytyy 54 senttimetriä, joten todellakaan mistään lelusta ei ole kyse. Kun leveyden lisäksi laitteelle laskee sen vaatimat turvaetäisyydet vie tämä terassilämmitin paljon pinta-alaa terassilta niin leveys kuin korkeussuunnassa. Siksi Round Tubea ei missään nimessä voi suositella parvekkeelle tai todella pienelle terassille.

Fornorth Round Tube on paras terassilämmitin isoille terasseille ja pihoille, joiden lämmittämiseen laite pystyy erinomaisesti. Vaikka laite on kokonsa puolesta hyvin iso painaa se lopulta vain 17 kiloa, jonka vuoksi sitä on kätevä liikuttaa ympäri terassia. Kokonaisuudessaan Fornorth Round Tube on paras terassilämmitin sen uskomattoman lämmitystehon ja loistavan hinta-laatusuhteen ansiosta.

2. Fornorth terassilämmitin pyramid – Kaasulämmitin terassille

Kaasulämmitin terassille

Vertailumme toisiksi parhain vaihtoehto on Fornorth kaasulla toimiva terassilämmitin, joka on hyvä kaasulämmitin terassille. Edeltäjäänsä verrattuna Pyramid terassilämmitin tarjoaa vielä enemmän tehoa ja kokoa. Siksi se soveltuu parhaiten varsinkin todella suurille terasseille.

Fornorth Pyramid kaasulämmittimestä löytyy 13 kilowattia tehoa, jonka vuoksi sen avulla pystyy lämmittämään todella isoja terasseja ja pihoja. Tämän laitteen avulla kylmän syysillan ulkojuhlista tulee samanlaiset kuin kesäillan juhlista. Toimituksemme kuvaili laitetta suurikokoiseksi, koska laite oli kaikkia toimitukseen kuuluvia henkilöitä pidempi.

Tästä kaasulla toimivassa terassilämmittimessä riittää kokoa ja sitä on kuin muille jakaa. Pituutta laitteesta löytyy yli pari metriä eli 226 senttimetriä. Suuri pituus tulee varsin hyödylliseksi, kun tarkoituksena on ilman lämmittäminen myös pöytää korkeampaa. Puolestaan leveyttä tästä kaasulämmittimestä löytyi 50 senttimetriä, joka on turvaetäisyydet huomioon ottaen aika iso pala monen terassista. Toisaalta suuri koko mahdollistaa sen, että isompikin piha- tai terassialue lämmittyy tasaisesti.

Fornorth kaasulämmitin tarjoaa valinnan varaa sen käyttövoiman suhteen. Laite syö itseensä joko maakaasua, protaania tai butaania ja sen kulutukseksi luvataan alle kilo tunnissa. Yli 13 kilowatin laitteelle alle kilon kulutus on todella energiatehokas, jonka vuoksi laite on kokoisekseen myös edullinen käyttää. Tämän teholuokan laitteet kuluttavat usein paljon enemmän, mutta Fornorth on onnistunut tekemään tästä kaasulämmittimestä erittäin energiatehokkaan. Käyttäjän kannalta se on hyvä asia, koska silloin rahaa kaasuun kuluu luonnollisesti vähemmän. Kiteytettynä Fornorth kaasulla toimiva terassilämmitin on paras kaasulämmitin terassille ja se tulee kokea itse.

3. Lexxa terassilämmitin jalustalla – Terassilämmitin jalalla

Terassilämmitin jalalla

Jos olet etsimässä pientä, mutta tehokasta terassilämmitintä jalalla on Lexxa kaikista parhain vaihtoehto. Pienestä koostaan huolimatta Lexxa terassilämmitin tarjoaa riittävää lämmityskykyä ja sen avulla voi helposti lämmittää pöytäryhmän. Lexxa terassilämmitin jalustalla tarjoaa 2000 wattia tehoa, joka on riittävästi sähkökäyttöiselle lämmittimelle. Kun laitteen kohdistaa oikein sen avulla voi nauttia koleista syysilloista esimerkiksi terassilla sijaitsevalla ruokapöytäryhmällä.

Terassilämmitin on varustettu jalalla, jonka vuoksi se on helposti siirrettävissä. Näin saat lämpöä aina sinne minne sitä eniten tarvitset. Laitteen jalka on säädettävä, jonka vuoksi sen korkeuden voi päättää itse. Laitteen korkeus on parhaimmillaan 210 senttimetriä ja sen leveys on 25 senttimetriä. Näin laite pysyy pystyssä, vaikka ulkona kävisi pieni tuulikin.

Lexxa terassilämmittimen runko on valmistettu alumiinista, jonka vuoksi se on erityisen kevyt. Alumiini tunnetaan kestävänä, laadukkaana ja kevyenä metallina, jonka vuoksi sitä hyödynnetään muun muassa lentokoneissa. Metallina alumiini on myös pitkäikäistä, joka lisää laitteen kestävyyttä huomattavasti.

Lexxa terassilämmitin on paras lämmitin jalalla ja se soveltuu todella hyvin terasseille, patioille ja parvekkeille. Laitteesta löytyy kolme eri lämmitystehoa: 650 wattia, 1300 wattia ja 2000 wattia. Näin et tarvitse myöskään 16 ampeerin sulaketta, jotta voit käyttää laitetta. Kaapelin pituus ei myöskään tule ongelmaksi, koska sitä on tarjolla riittoisat kolme metriä. Kokonaisuudessaan Lexxa terassilämmitin on paras terassilämmitin jalalla sen hyvän lämmitystehon ja uskomattoman hinta-laatusuhteen ansiosta.

4. Fornorth terassilämmitin Ceiling Heater – Roikkuva terassilämmitin

Roikkuva terassilämmitin

Tämän vertailun neljäs sija menee myös Fornorthille, joka tarjoaa hienon roikkuvan Ceiling Heater Deluxe terassilämmittimen. Sähköllä toimiva terassilämmitin toimii loistavasti, eikä kuluta kaasua. Tehoa laitteesta löytyy 2000 wattia, jonka vuoksi laite ei vaadi ylimääräisiä 16 ampeerin pistorasioita.

Moni pohtii terassilämmitintä ostaessaan paljonko he tarvitsevat tehoa. Usein 2000 wattia eli noin 2 kilowattia riittää vallan mainiosti noin 10 – 15 neliömetrin alueen lämmittämiseen. Kun Fornorth Ceiling Heater Deluxen suuntaa pöytäryhmän ylle se lämmittyy tasaisesti ja kaikki pöydässä olevat viihtyvät varmasti.

Ceiling Heater Deluxe on nimensä mukaisesti katosta roikkuva terassilämmitin. Siitä löytyy koukku, jonka vuoksi tämä terassilämmitin on tosi helppo ripustaa esimerkiksi kattoon tai muuhun koukkuun. Kun terassilämmittin on roikkuva se ei myöskään vie ylimääräistä jalkatilaa terassilta.

Ceiling Heater Deluxen teho jakaantuu kahden halogeenilampun kesken, joista molemmat tuottavat 1000 wattia tehoa. Laite soveltuu sen pienen koon ja käyttövoimansa vuoksi hyvin myös lämmittämään autotallia tai pihavarastoa. Toimituksemme oli huolissaan tuotetta testattaessa sen johdon pituudesta. Laitteesta löytyy 1,6 metriä pitkä johto, joka riitti juuri ja juuri testikäytössä olevamme terassin lähimpään pistorasiaan. Tämän laitteen kanssa kannattaa pitää huoli siitä, että virranlähde löytyy läheltä tai sitten tuotetta kannattaa käyttää jatkojohdon kanssa.

Fornorth Ceiling Heater on kieltämttä paras roikkuva terassilämmitin sen monipuolisten toimintojenkin puolesta. Manuaalinen ohjaus mahdollistaa tehon säätämisen juuri itselle sopivaksi. Painoa laitteesta löytyy maltilliset kolme kiloa, jonka vuoksi sen voi helposti ripustaa talon rakenteisiin ilman, että ne rasittuisivat liikaa saati tulisivat alas. Kokonaisuudessaan Deluxe Ceiling Heater on paras roikkuva terassilämmitin, jota kannattaa harkita erityisesti silloin kun haussa on pienikokoinen ja kätevä terassilämmitin parvekkeelle tai pienemmälle terassille.

5. Eva Solo HeatUp – Infrapuna terassilämmitin

Hyvä terassilämmitin

Terassilämmitin vertailun viidennelle sijalle pääsi Eva Solo Heatup terassilämmitin. Ulkonäkönsä puolesta Eva Solo on hyvin kaunis ja se seisoo tukevasti sen kolmella jalallaan. Tämän laitteen avulla voit jatkaa viileää kesäiltaa tyylikkään terassilämmittimen lähistöllä.

Eva Solo Heatupin muotoilu on pohjoimaista tyyliä ja sen muotoilu on todella ainutlaatuinen. Vankan, mutta kevyen rakenteen vuoksi infrapuna terassilämmitin on helppo siirtää paikasta toiseen. Laitteen lämpöputki on pitkä, jonka vuoksi se lämmittää jalkojen lisäksi myös ylhäältä päin. Korkeutta infrapuna lämmittimestä löytyy yli metri eli 110 senttimetriä.

Eva Solo Heatup infrapuna terassilämmitin on todella tehokas ja sen lämmityselementit menevät täydelle teholle jo viiden sekuntin jälkeen. Ominaisuuksiensa puolesta Eva Solo Heatup on myös loistava. Se tarjoaa kolme eri lämpöasutusta, joiden avulla voit valita juuri sen sopivan lämpötilan itsellesi ja seurueellesi.

Infrapuna terassilämmitin saa käyttövoimansa suoraan pistorasiasta tulevasta sähköstä, jonka vuoksi sitä voi pitää todella kätevänä valintana. Muihin Eva Solo:n ominaisuuksiin kuuluu muun muassa kallistusanturi, joka kytkee lämmityksen automaattisesti pois, jos se havaitsee, että laite on kaatumassa esimerkiksi kovan iskun seurauksesta.

Eva Solo Heatup on todella helppokäyttöinen ja sen puhdistus onnistuu mutkitta. Kun lämmityselementit on jäähtyneet ne voi putsata kätevästi kostealla liinalla, joka ei vaadi puhdistusainetta. Kokonaisuudessaan Eva Solo Heatup on paras infrapuna terassilämmitin, koska se tarjoaa hyvän lämmitystehon loistavalla hinta-laatusuhteella.

6. Fornorth terassilämmitin Stand Patio – Kaasukäyttöinen terassilämmitin

Tämän terassilämmitin vertailun kuudennelle sijalle pääsi myös yksi Fornorthin laitteista, nimittäin Stand patio terassilämmitin. Tästä kaasukäyttöisestä lämmittimestä ei takuulla lopu teho kesken, koska sitä löytyy huimat 13 000 wattia eli 13 kilowattia. Näin saat ulkotilaan tai terassille juuri riittävän määrän lisälämpöä.

Massiivisen kokoisesta terassilämmittimestä löytyy pituutta huimat 221 senttimetriä, jonka vuoksi se lämmittää ilmaa myös ylempää huoletta. Tämä on erityisen hyvä asia, jos aiot seisoa illan aikana. Fornorth Stand Patio on paras kaasukäyttöinen terassilämmitin ja sen avulla viihdyt pitkälle syksyyn saakka terassilla, patiolla, takapihalla tai parvekkeella.

Laitteen runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja alumiinista, jonka vuoksi se on erityisen kestävä. Metallina alumiini on laadukas ja kevyt ja sitä käytetään jopa lentokoneissa. Näin voit olla varma siitä, että laite on hyvin kestävä ja pitkäikäinen. Lisälämmön lisäksi laite luo mukavaa tunnelmaa sen liekin ansiosta. Liekki palaa ulkovalaisimen muotoisessa katulamppua muistuttavassa rakennelmassa, joka luo mukavaa tunneltaa kylmiin iltoihin.

Fornorth Stand patio on saatavissa rosterin värisenä tai mustana. Painoa löytyy vain 15 kiloa, jonka vuoksi Stand patiota on helppo liikutelle ympäriinsä. Kokonaisuudessaan Fornorth Stand patio terassilämmitin on paras kaasukäyttöinen terassilämmitin.

7. Fornorth Wall Heater Deluxe – Hyvä terassilämmitin

Paras terassilämmitin vertailun seitsemännelle sijaille pääsi Fornorthin valmistama Wall Heather Deluxe, joka on hyvä terassilämmitin. Tämä terassilämmitin tarjoaa 2000 wattia tai 2 kilowattia tehoa, jonka ansiosta se on hyvä lisä kylmeneviin ja toisaalta pimeneviin iltoihin. Hyvä terassilämmitin auttaa pidentämään parveke- ja terassikautta onnistuneesti.

Fornorth Wall Heater Deluxe eroaa muista hyvistä terassilämmittimistä siten, että se kiinnitetään suoraan seinään kiinni. Seinään kiinnittämisen erityinen hyöty on se, että sen avulla säästää paljon tilaa parvekkeelta tai terassilta. Laite painaa vain kolme (3) kiloa, jonka ansiosta se on helppo kiinnittää seinään ilman sen erityisempiä rakenteita.

Laitteesta löytyy kaksi 1000 wattista halogeenilämmitintä, jotka lämpenevät todella nopeasti. Niiden tuottaman lämmön lisäksi laite tuottaa myös valoa, joka on erityisen tunnelmallista ja punertavaa. Laitteen mukana tulee 1,6 metrin johto, jonka vuoksi sen pituuden pitäisi riittää hyvin suurimmalle osalle terasseista tai parvekkeista. Halutessaan johtoa voi jatkaa esimerkiksi jatkojohdolla. Kokonaisuudessaan Fornorth Wall Heather Deluxe on hyvä terassilämmitin, joka tarjoaa sähkökäyttöistä ja puhdasta lämmitystä synkkeneviin iltoihin.

8. Fornorth terassilämmitin Wall Heater Premium – Säteilylämmitin terassille

Säteilylämmitin terassille

Vertailun kahdeksannen paikan vei Fornorth Wall Heather Premium, joka on hyvä säteilylämmitin terassille. Kiteytettynä Fornorth Wall Heater on seinään kiinnitettävä terassilämmitin, joka tarjoaa hyvää tehoa pimeneviin iltoihin ja juhliin.

Fornorth Wall Heater Premium terassilämmitin on säteilylämmitin, joka ei vie paljon tilaa parvekkeelta tai terassilta. Toimituksemme piti tuoteessa kaikista eniten siitä, että se vei todella vähän tilaa testikäytössämme olleelta parvekkeelta.

Tehon puolesta Fornorth Wall Heater Premium pärjää myös loistavasti. Laitteesta löytyy kaksi hiilikuitulämmitinpolttimoa, joiden yhteisteho on 2000 wattia. Laitteen mukana tulee kaukosäädin, jonka avulla tehon voi valita 1000 ja 2000 välillä. Hyvä nyrkkisääntö on se, että noin 2000 watilla pystyy lämmittämään 15 neliömetrin alueen tehokkaasti.

Seinään kiinnitettävässä terassilämmittimessä on myös kallistuskulman säätöominaisuus, jonka avulla oikean kulman voi asetaa 30-asteen tarkkuudella. Näin löydät kaikista tehokkaimman ja parhaimman lämmityskulman, joka pitää huolen siitä, että parvekekausi jatkuu vielä pitkään syysiltoihin. Laitteen paino on vain kaksi kiloa, jonka vuoksi se kiinnittyy seinään helposti ilman kummempia tukirakenteina. Kokonaisuudessaan Fornorth Wall Heater on paras säteilylämmitin terassille sen uskomattoman tehon ja säätöominaisuuksien takia.

9. Eva Solo HeatUp seinälle kiinnitettävä – Tehokas terassilämmitin

Paras terassilämmitin vertailun sijalle yhdeksän pääsi Eva Solo Heatup terassilämmitin, joka on seinälle kiinnitettävä. Seinälle kiinnitettävän terassilämmittimen suurin hyöty on se, että sen avulla vapautuu paljon tilaa parvekkeelta tai terassilta perinteiseen maassa olevaan terassilämmittimeen verrattuna. Myös, kun ilma tulee ylhäältä päin on helpompi pysyä lämpimänä pään alueelta.

Sähköllä toimiva terassilämmitin on erityisen tehokas terassilämmitin pohjolan kylmeneviin iltoihin. Sen infrapunasäteet kohdistuvat suoraan niiden kohteeseen eikä ympäröivään ilmaan. Sen vuoksi lämpöä ei mene turhaan hukkaan, vaan laite pystyy lämmittämään suoraan objekteja esimerkiksi pöytää. Laite saavuttaa huipputehonsa vain viiden sekunnin käytön jälkeen ja sen tehoasetuksia on helppo säätää kaukosäätimen avulla. Laitteen tehon voi valita 825, 1650 tai 2500 watin välillä.

Laitteen puhdistus on helppoa ja se onnistuu siten, että jäähtynyt laite putsataan rätillä, joka on hieman kostea. Lopulta lopputulos viimeistellään kuivalla liinalla, jonka jälkeen terassilämmitin on pesty ja puhdas. Kaiken lisäksi laitteen käyttöaika on noin 5000 tuntia, jonka vuoksi se on hyvin pitkäikäinen. Kokonaisuudessaan Eva Solo Heatup on paras seinälle kiinitettävä terassilämmitin.

10. Heta 1470 Tipi – Terassilämmitin ulos

Terassilämmitin arvostelun viimeiselle, mutta ei vähäisimmälle sijalle pääsi Hetan valmistama 1470 Tipi terassilämmitin. Se käytännössä tarjoaa kaiken, mitä ulkokäyttöön tarkoitetulta terassilämmittimeltä voi vain toivoa. Laiteessa on mahdollista lämmittää popcornia, vaahtokarkkia, makkaraa ja muita herkkuja.

Laittteen avonaisen liekin ansiosta se luo tunnelmaa ja lämmittää ympäröivää ilmaa. Muotoiluelementti levittää kätevästi lämpöä ympäri terassia ja luo mukanaa todella ihanaa ilmapiiriä. Heta 1470 on paras terassilämmitin ulos.

Corten teräksestä valmistetussa rungossa on kaunis patina ja se on todella kestävää, jonka ansiosta laite on todella pitkäikäinen. Ajan kuluessa laite ”ruostuu” eli patinoituu ja siihen tulee hienoja sävyjä. Kokonaisuudessaan Heta 1470 Tipi on paras terassilämmitin ulos.

Näin valitset parhaan terassilämmittimen

Näillä vinkeillä löydät sen parhaan terassilämmittimen itsellesi:

1. Lämmittimen tyyppi

Sähkölämmittimet: Sähkölämmittimet ovat suosittuja niiden helppokäyttöisyyden ja vähäisen huollon tarpeen vuoksi. Ne ovat usein kompakteja ja sopivat hyvin pienemmille terasseille. Sähkölämmittimet ovat myös ympäristöystävällisempiä, sillä ne eivät tuota suoria päästöjä.

Kaasulämmittimet: Kaasulämmittimet tarjoavat tehokasta ja välitöntä lämpöä suuremmille terasseille. Ne ovat erinomaisia ulkotiloihin, joissa ei ole saatavilla sähköpistokkeita. Kaasulämmittimissä käytetään yleensä propaania tai butaania, ja ne vaativat säännöllistä kaasupullojen vaihtoa.

Infrapunalämmittimet: Infrapunalämmittimet lämmittävät suoraan esineitä ja ihmisiä ilman, että ne lämmittävät ilmaa ympärillään. Tämä tekee niistä energiatehokkaita ja nopeavaikutteisia. Ne soveltuvat hyvin ulkotiloihin, joissa tuuli voi viedä perinteisten lämmittimien tuottaman lämmön mukanaan.

2. Teho ja kattavuus

Valitse lämmitin, joka sopii terassisi kokoon ja tarpeisiin. Lämmittimen teho ilmoitetaan yleensä watteina (W) tai BTU:ina (British Thermal Unit). Yleinen ohje on, että noin 1500 W sähkölämmitin tai 4000 BTU kaasulämmitin kattaa noin 15 neliömetrin alueen.

3. Käytettävyys ja asennus

Siirrettävyys: Jos haluat siirtää lämmitintä paikasta toiseen, valitse malli, jossa on pyörät tai kevyt rakenne. Kiinteästi asennettavat lämmittimet, kuten kattoon tai seinään kiinnitettävät mallit, ovat pysyviä ratkaisuja ja vaativat asennusta.

Säätömahdollisuudet: Monissa lämmittimissä on säädettävä lämpötila, ajastin ja kaukosäädin. Nämä ominaisuudet lisäävät käyttömukavuutta ja auttavat säästämään energiaa.

4. Turvallisuus

Turvajärjestelmät: Varmista, että lämmitin on varustettu turvajärjestelmillä, kuten ylikuumenemissuojalla ja automaattisella sammutuksella, jos se kaatuu. Nämä ominaisuudet ovat erityisen tärkeitä, jos taloudessa on lapsia tai lemmikkejä.

Suojaetäisyydet: Huomioi lämmittimen suojaetäisyydet palavista materiaaleista ja seinistä. Noudattamalla valmistajan ohjeita voit varmistaa turvallisen käytön ja ehkäistä palovaarat.

5. Energiankulutus ja ympäristövaikutukset

Sähkölämmittimet kuluttavat yleensä vähemmän energiaa kuin kaasulämmittimet, mutta voivat silti nostaa sähkölaskua merkittävästi, jos niitä käytetään paljon. Infrapunalämmittimet ovat energiatehokkaimpia, koska ne lämmittävät suoraan kohdetta eivätkä hukkaa energiaa ilman lämmittämiseen.

6. Hinta ja laatu

Hinta vaihtelee suuresti lämmittimen tyypin ja ominaisuuksien mukaan. Laadukas lämmitin kestää useita vuosia, joten kannattaa investoida luotettavaan merkkiin ja malliin. Lue asiakasarvosteluja ja vertaa tuotteita ennen ostopäätöksen tekemistä.

Paljonko terassilämmitin vie sähköä?

Sähkönkulutus riippuu lämmittimen tehosta, käyttöajasta ja sähkön hinnasta. Sähkölämmittimen teho ilmoitetaan yleensä watteina (W). Yleisimmin käytetyt terassilämmittimet ovat teholtaan 1500 W (1,5 kW). Mitä suurempi teho, sitä enemmän energiaa lämmitin kuluttaa.

Sähkönkulutus voidaan laskea kaavalla: Sähkönkulutus (kWh)=Teho (kW)×Käyttöaika (tuntia)

Esimerkiksi, jos 1500 W (1,5 kW) lämmitintä käytetään yhden tunnin ajan, se kuluttaa 1,5 kWh sähköä.

Kustannusten laskeminen

Sähkön kustannukset lasketaan kertomalla sähkönkulutus (kWh) sähkön hinnalla. Sähkön hinta vaihtelee, mutta oletetaan tässä esimerkissä, että sähkön hinta on 0,26 € per kWh.

Kustannus kaavalla: Kustannus (€)= Sähkönkulutus (kWh) * Sähjönhinta (€/kWh)

Jos lämmitin kuluttaa 1,5 kWh sähköä tunnissa, kustannukset ovat: 1,5 kWh×0,26 €/kWh=0,39 €1,5kWh×0,26€/kWh=0,39€

Esimerkkejä sähkönkulutuksesta ja kustannuksista

 1. 1 tunti käyttöä:
  • Sähkönkulutus: 1,5 kWh
  • Kustannus: 0,39 €
 2. 4 tuntia käyttöä:
  • Sähkönkulutus: 6 kWh
  • Kustannus: 1,56 €
 3. 8 tuntia käyttöä:
  • Sähkönkulutus: 12 kWh
  • Kustannus: 3,12 €
 4. 30 tuntia käyttöä kuukaudessa:
  • Sähkönkulutus: 45 kWh
  • Kustannus: 11,70 €

Asiat jotka vaikuttavat sähkönkulutukseen

 • Käyttöaika: Mitä pidempään lämmitintä käytetään, sitä enemmän sähköä se kuluttaa.
 • Teho: Suurempitehoinen lämmitin kuluttaa enemmän sähköä.
 • Sääolosuhteet: Kylmät ja tuuliset olosuhteet saattavat vaatia lämmittimen suurempaa käyttöä.
 • Lämmittimen tehokkuus: Energiatehokkaammat mallit kuluttavat vähemmän sähköä saman lämpömäärän tuottamiseen.

Vinkkejä sähkönkulutuksen vähentämiseksi

 • Käytä ajastinta: Rajoita lämmittimen käyttöaikaa.
 • Valitse energiatehokas lämmitin: Infrapunalämmittimet ovat usein energiatehokkaita.
 • Pidä lämpö lähellä: Aseta lämmitin lähelle oleskelualueita, jotta lämpö kohdistuu suoraan ihmisiin eikä kulu hukkaan.

Terassilämmitin kokemuksia

Terassilämmittimen käyttö on yleistynyt huomattavasti viime vuosina, ja moni on löytänyt sen tuomat edut ulkoilusta nauttimiseen viileämmilläkin säillä. Pyysimme kolmea henkilöä jakamaan kokemuksiaan terassilämmittimistä, ja tässä alapuolella Kristian, Ville ja Oona kertovat, miten terassilämmitin on parantanut heidän arkeaan ja tuonut lisää viihtyisyyttä ulkotiloihin.

”Olen aina rakastanut viettää aikaa ulkona, mutta Suomen kesä tuntuu usein liian lyhyeltä. Kun hankin terassilämmittimen, se muutti kaiken. Nyt voin nauttia terassistani pitkälle syksyyn. Lämmittimeni on 1500 W infrapunalämmitin, joka tuottaa miellyttävää lämpöä nopeasti. Se on myös energiatehokas, mikä on minulle tärkeää.

Mikä parasta, infrapunalämmittimessä ei ole paljoa huollettavaa ja se toimii heti, kun sen käynnistää. Pidän erityisesti siitä, että se lämmittää suoraan ihmisiä ja esineitä eikä hukkaa energiaa ilman lämmittämiseen. Olen saanut enemmän irti pihajuhlista ja illanistujaisista ystävien kanssa, ja lapsetkin viihtyvät ulkona pidempään.”

”Perheeni kanssa vietämme paljon aikaa ulkona, ja terassilämmitin on ollut meille täydellinen valinta. Meillä on kaasukäyttöinen lämmitin, joka tarjoaa tehokasta lämpöä suuremmallekin alueelle. Se on erinomainen erityisesti silloin, kun meillä on vieraita tai kun lapset leikkivät ulkona.

Olen vaikuttunut lämmittimen tehosta ja siitä, kuinka helppo sitä on käyttää. Sytytys on nopeaa ja vaivatonta, ja lämpötila on säädettävissä, joten voimme mukauttaa sen tarpeidemme mukaan. Lisäksi kaasulämmitin luo ihanan tunnelman, sillä liekki on näkyvillä ja antaa pehmeää valoa pimeinä iltoina.

Terassilämmittimen ansiosta ulkona ruokailu ja grillaaminen ovat tulleet paljon nautinnollisemmiksi, eikä meidän tarvitse siirtyä sisätiloihin heti, kun ilta viilenee.”

”Minulle terassilämmitin on paitsi käytännöllinen, myös tyylikäs lisä terassille. Valitsin modernin sähkölämmittimen, joka sulautuu hyvin terassimme sisustukseen. Lämmittimen muotoilu on minimalistinen ja elegantti, ja se toimii myös kauniina valonlähteenä.

Käytän terassilämmitintä ympäri vuoden, ja se on erityisesti auttanut minua nauttimaan aamukahvista ulkona myös viileämpinä päivinä. Sen ansiosta voin työskennellä ulkona, lukea kirjaa tai vain rentoutua, vaikka lämpötila olisi matalampi.

Lämmitin on myös todella hiljainen, mikä lisää käyttömukavuutta. Ystäväni ovat kommentoineet, kuinka mukavaa on viettää aikaa ulkona, ja olemme usein viettäneet iltoja yhdessä vilttien alla lämmittimen lämmössä. Olen todella tyytyväinen hankintaani ja suosittelen terassilämmitintä kaikille, jotka haluavat pidentää ulkoilukautta ja lisätä terassin käyttöä.”

Uusimmat

Suositut