Paras vedenkeitin (2024) – Vertailimme kaikki mallit

Paras vedenkeitin vertailu

Paras vedenkeitin, onko sellaista edes olemassa? Vertailimme kaikki vedenkeittimet läpi, jotta löytäisit juuri sen oikean sinulle. Tässä vertailussa on otettu huomioon yli 30 eri tunnettua vedenkeitintä lukemattomilta eri valmistajilta. Näin olemme varmistaneet sen, että tästä puolueettomasta vertailusta löydät juuri sen parhaan sinulle.

Vedenkeitin on monelle yksi tärkeimmistä kodinkoneista. Sillä voi keittää vettä esimerkiksi teetä tai nuudeleita varten. Toisaalta paras vedenkeitin tekee myös muita asioita veden lämmittämisen lisäksi.

Tässä vertailussa ja ostajan oppaassa selvitetään tämän hetken parhaimmat vedenkeittimet ja tutkitaan mikä niistä olisi paras juuri sinulle. Vedenkeitin kuuluu keittiön tärkeimpiin ruuanlaittamiseen tarkoitettuihin välineisiin parhaan paistinpannun ja parhaan yleiskoneen lisäksi.

Paras vedenkeitin on usein miellyttävän näköinen, mutta myös helppokäyttöinen ja tehokas. Hyvät vedenkeittimet on usein todella näyttävän ulkonäön lisäksi erittäin kestäviä ja mukavia käyttää.

Ei hätää, jos et löydä tästä artikkelista juuri sitä parasta vedenkeitintä itsellesi, koska lopuksi kerromme lisää tietoa vedenkeittimen ostamiseen liittyvistä seikoista ja annamme vinkkejä juuri sen täydellisen vedenkeittimen ostoon. Voit itse hyödyntää tämän vertailun kriteereitä, kun olet tutkimassa mikä olisi paras mahdollinen vedenkeitin sinulle.

Mikä on paras vedenkeitin tällä hetkellä?

Tämän vertailun voittaja on ehdottomasti Severin tee- ja vedenkeitin mallia Deluxe. Kyseinen vedenkeitin ei kuitenkaan välttämättä ole juuri se kaikista parhain vaihtoehto sinulle, koska monilla on eri kriteerit vedenkeitintä ostaessa. Monilla valintaan vaikuttaa myös monet muut asiat.

Paras keitinvalinta riippuu usein monesta eri seikasta. Näihin lukeutuu muun muassa budjetti, oma käyttötarve, merkkiuskollisuus ja monesti myös ulkonäkö. Varsinkin vedenkeittimen ulkonäköön kannattaa kiinnittää huomiota silloin, kun tietää, että se on näkyvällä paikalla keittiössä.

Tältä listalta löytyvät vedenkeittimet ovat kaikki todella varmoja valintoja niin niiden tehokkuuden, ulkonäön ja hinta-laatusuhteen puolesta. Jos et kuitenkaan löydä tältä listalta mieleistä laitetta ei ole syytä huoleen. Käymme tämän oppaan lopussa läpi mihin seikkoihin on syytä kiinnittää huomiota, kun olet etsimässä parasta vedenkeitintä itsellesi.

Parhaat vedenkeittimet 2024

  1. Severin Tee-/Vedenkeitin Deluxe – Paras vedenkeitin.
  2. Emma vedenkeitin – Hyvä vedenkeitin.
  3. Hamilton Beach Professional – Digitaalinen vedenkeitin.
  4. KitchenAid Artisan – Pieni vedenkeitin.
  5. OBH Nordica – Edullinen vedenkeitin.
  6. Nordwik induktio vedenkeitin – Vedenkeitin pillillä.
  7. Ninja Perfect Temperature – Musta vedenkeitin.
  8. Princess Moments Jug Kettle – Wi-Fi vedenkeitin.
  9. Eva Solo vedenkeitin – Langaton vedenkeitin.
  10. Champion vedenkeitin – Halpa vedenkeitin.

Alapuolelle on lueteltu kaikki parhaimmat vedenkeittimet, jotka läpäisivät meidän tarkat laatukriteerit. Löydä listalta juuri se oikea vedenkeitin sinulle.

1. Paras vedenkeitin: Severin Tee-/Vedenkeitin Deluxe

Tämän vertailun voittaja ja paras vedenkeitin on Severin Tee- / Vedenkeitin Deluxe. Merkkinä Severin kuuluu Euroopan suurimpiin kotikäyttöön tarkoitettujen sähkölaitteiden valmistajista. Tässä vedenkeittimessä yhdistyy skandinaavinen ulkonäkö saksalaisen laadun kanssa, jonka vuoksi se on vertailun ehdoton voittaja.

Teenkeittimen ulkorunko on ruostumatonta terästä ja lasia. Teekeitin tarjoaa viisi eri ohjelmaa, joiden avulla veden saa juuri sopivan lämpöiseksi. Ohjelmiin kuuluu muun muassa eri teelajien hauduttamisohjelmia, kuin myös lasten ruuan lämmittämiseen vaadittavat ohjelmat.

Severin Tee- ja vedenkeitin Deluxe tarjoaa täysin säädettävän lämpötilan ja haudutusajan lisäksi uniikin teenjuontielämyksen. Laitteesta löytyy tehoa massiiviset 3000 wattia, joiden ansiosta vesi lämpeää erityisen ripeästi. Lämpötilan saa valittua 5 celsiusasteen välein aina 100 asteeseen asti.

Lämpötila ja ohjelma on helppo valita laitteesta löytyvästä LED-näytöstä. Napeissa on valaistukset, joiden vuoksi ne näkyvät hyvin myös pimeällä. Modernissa vedenkeittimessä on myös muita ominaisuuksia, kuten täysin uudenlainen lämmönpito toiminto. Sen avulla veden voi pitää jopa 30 minuuttia tietyssä lämpötilassa. Tämä on erityisen hyvä toiminto, jos haluat laittaa veden keittymään samalla kun menet itse tekemään jotain muuta.

Sisäänrakennettu lämpötilasensori varmistaa, että lämpötila on juuri oikea asteen tarkkuudella. Näin voit nauttia teestä tai ruuasta siten, että se on varmasti sopivan lämpimää. Irrotettava kansi avaa suuren suuaukon, jonka avulla keitin on helposti puhdistettavissa. Kokonaisuudessaan Severin Tee- ja Vedenkeitin Deluxe on paras vedenkeitin sen monipuolisten ominaisuuksien ja loistavan hinta-laatusuhteen ansiosta.

2. Hyvä vedenkeitin: Emma Vedenkeitin

Tämän vedenkeitin vertailun toiselle sijalle pääsi Stelton Emma vedenkeitin, joka on kokonaisuudessaan hyvä vedenkeitin. Emma vedenkeitin saa erityisesti kehuja sen ulkonäöstä, joka on klassisen tyylikäs. Tämä puhdaslinjainen designkeitin on saanut muotoilunsa inspiraation suoraan 50- ja 60-luvulta. Vaikka ulkonäkö on 90 vuoden takaa, kattaa Stelton Emma Vedenkeitin sisäänsä modernit ominaisuudet, jonka vuoksi se on hyvä vedenkeitin.

Stelton Emma -keitin tarjoaa 2200 wattia tehoa, joka riittää hyvin veden keittämiseen. Runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, jonka vuoksi laite on hyvin kestävä. Pitkäikäisyys lisääntyy huomattavasti, kun vedenkeitin on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja niiden avulla keitin kestää isältä pojalle.

Stelton Emman kauniin muotoilun vuoksi sen voi asettaa hyvin tarjoilupöydälle. Se on mahdollista sen vuoksi, että kannu on langaton. Laitteen pohjasta löydät kätevän paikan virtajohdolle ja sen alusta pyörii 360 astetta ympäri. Langattomasta kannusta löytyy tilavuutta huimat 1,2 litraa, jonka vuoksi siihen mahtuu isompikin tee-vesi.

Toimintoja ei Stelton Emmasta puutu. Hyvä vedenkeitin kattaa sisälleen muun muassa automaattisen virrankatkaisun veden kiehumisen jälkeen ja automaattisen tyhjiinkiehumissuojan. Näin et voi vahingossa kuumentaa vedenkeitintä silloin, kun siellä ei ole yhtään vettä. Kaiken lisäksi hyvä vedenkeitin kattaa sisälleen irrotettavan kalkkisuodattimen, jonka vuoksi laite on todella helppo puhdistaa. Kiteytettynä Stelton Emma on hyvä vedenkeitin, joka tarjoaa kaikki tarvittavat toiminnot mahtavalla retrohenkisellä ulkonäöllä.

3. Digitaalinen vedenkeitin: Hamilton Beach Professional

Jos olet etsimässä digitaalista vedenkeitintä, joka kattaa kaikki modernit ja uudet teknologiset ihmeet itseensä, voimme suositella Hamilton Beach Professional vedenkeitintä. Digitaalinen vedenkeitin mahdollistaa veden keittymisen äärimmäisen nopeasti.

Hamilton Beach Professional on paras digitaalinen vedenkeitin, koska se tarjoaa kuusi eri ohjelmaa veden keittämiseen. Niiden avulla veden voi säätää 70 ja 100 celsiusasteen välille kätevästi suoraan näytöstä. Näin saat aina varmasti oikean lämpöistä vettä.

Automaattisella sammutustoiminnolla ja LCD-näytöllä varustetussa digitaalisessa vedenkeittimisessä on kaikki tarvittavat toiminnot. Laitteesta löytyy vedentason ilmaisin, jonka avulla näät suoraan paljonko kaadat vettä siihen. Toinen laitteen ominaisuus on sen äärimmäisen nopea veden kiehuminen, joka on yksi laitteen suurimmista plussista.

Hamilton Beach Professional on valmistettu kokonaan ruostumattomasta teräksestä ja sen muotoilu on hyvin sileä sekä puhdas. Keitin itsessään ei ole ehkä maailman kaunein ulkonäkönsä puolesta, mutta se ajaa asiansa hyvin. Kokonaisuudessaan Hamilton Beach Professional vedenkeitin on paras digitaalinen vedenkeitin, joka tarjoaa kaiken, mitä vedenkeittimeltä voi toivoa.

4. Pieni vedenkeitin: KitchenAid Artisan

Mikäli olet etsimässä mahdollisimman pientä, mutta tyylikästä vedenkeitintä on syytä kääntyä KitchenAid Artisanin puoleen. Merkkinä KitchenAid on ammattikokkien suosiossa ja he ovat valmistaneet jo yli 100 vuoden ajan laadukkaita keittiövälineitä. Merkki on erityisen tunnettu sen yleiskoneistaan.

KitchenAid Artisan -vedenkeitin on paras pieni vedenkeitin sen sileän sekä pyöristetyn ulkonäön avulla. Laitteeseen mahtuu kuitenkin vettä jopa 1,5 litraa, joka on mahdollista sen pyöreän ja älykkään muotoilun ansiosta. Seinärakenne on erityistä laatua tässä keittimessä. Se on kaksinkertainen, jonka ansiosta vesi pitää lämpönsä pitkään lämmittämisen jälkeen. Ääntä ja melua vähentävä rakenne tekee tästä myös todella hiljaisen vedenkeittimen. Siksi KitchenAid Artisania nimitetäänkin usein hiljaiseksi vedenkeittimeksi.

Muihin laitteen ominaisuuksiin kuuluu muun muassa lämpötila-anturi, jonka avulla lämmön näkee suoraan keittimen kannesta, vaikka se ei olisi kiinni telakassaan. Analogisesta mittarista lämpötilan näkee kätevästi nopealla vilkaisulla ja se on todella varmatoiminen.

Keitin on valmistettu kokonaan valetusta metallista, joka eroaa muiden keittimien materiaalivalinnoista. Valettu metalli on todella kestävää materiaalia, jonka vuoksi laite on pitkäikäinen. Kahva on ergonomisesti muotoiltu ja siitä on mukava pitää kiinni. Näin veden kaatamisesta mukiin tulee täysin uudenlainen kokemus. Kokonaisuudessaan KitchenAid Artisan on paras pieni vedenkeitin, joka tarjoaa todella laadukasta premium -tason vedenkeittoa.

5. Edullinen vedenkeitin: OBH Nordica

Jos haluat mahdollisimman edullisen vedenkeittimen, joka on kuitenkin hyvä, kannattaa katsoa OBH Nordica. Tämä vedenkeitin tarjoaa kaikki perusominaisuudet joita vedenkeittimeltä voi toivoa erinomaisella hinta-laatusuhteella. Tässä johdottomassa keittimessä on sileä muotoilu ja sen ulkokuori on valmistettu kestävästä ruostumattomasta teräksestä.

Laitteesta löytyy tehoa 1600 wattia, jonka ansiosta yhden litran vesikannu lämpeää nopeasti. Veden keittymisen jälkeen virta kytkeytyy automaattisesti pois, joka on yksi tämän vedenkeittimen parhaista ominaisuuksista. Kokonaisuudessaan OBH Nordica on hyvä vaihtoehto, jos haluaa edullisen vedenkeittimen, josta löytyy kaikki perustoiminnot.

6. Vedenkeitin pillillä: Nordwik induktio vedenkeitin

Vedenkeitin pillillä

Jos olet etsimässä vedenkeitintä pillillä, joka toimii induktiolla on Nordwik paras vaihtoehto sitä varten. Merkkinä Nordwik on tunnettu ruotsalainen merkki, joka on perustettu vuonna 2017. He valmistavat laadukkaita keittiövälineitä hyvällä hinta-laatusuhteella.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu kannu on kestävä ja hyvin pitkäikäinen. Pilli on tarpeeksi pitkä, mutta se ei kuitenkaan tule tahattoman paljon esiin kannusta. Kannun tilavuus on 2,6 litraa, joten siihen mahtuu isompikin satsi vettä. Kokonaisuudessaan Nordwik induktio vedenkeitin on paras vedenkeitin pillillä.

7. Musta vedenkeitin: Ninja Perfect Temperature

Musta vedenkeitin

Tämän vedenkeitin vertailun seitsemäs sija menee Ninja Perfect Temperature vedenkeittimelle, joka on mattamusta vedenkeitin. Monet ostavat vedenkeittimen pelkästään sen ulkonäön perusteella ja tässä laitteessa sitä ei puutu. Kyse ei ole kuitenkaan pelkästä ulkonäöstä, koska laite tarjoaa myös hyvät ominaisuudet.

Tästä Ninja Perfect Temperature vedenkeittimestä löytyy uskomaton 3000 watin teho, jonka avulla vesi kiehuu nopeasti ja helposti. Digitaalisena vedenkeittimenä lämpötilan saa säädettyä juuri sopivaksi asetuksista. Kokonaisuudessaan Ninja Perfect Temperature vedenkeitin on paras musta vedenkeitin, joka tarjoaa huippuominaisuudet.

8. Wi-Fi vedenkeitin: Princess Moments Jug Kettle

Wi-fi vedenkeitin

Parhaiden vedenkeittimien suuren vertailun kahdeksas sija menee ehdottomasti Princess Moments Jug Kettlelle, joka on paras Wi-Fillä varustettu vedenkeitin. Unohda manuaaliset napin painallukset ja ohjaa vedenkeitintäsi suoraan puhelimeltasi. Voit laittaa veden kiehumaan valmiiksi, kun olet tulossa töistä, jotta saat heti kuuman kupillisen teetä sisään päästyäsi.

Wi-Fillä toimivan älyvedenkeittimen keskellä oleva musta nappi muuttuu laitteen päällä ollessa digitaaliseksi näytöksi. Siitä näkee hyödyllistä tietoa, kuten veden lämpötilan. Näin et joudu koskaan juomaan vahingossa kylmää vettä. Vesi säilyy tässä keittimessä lämpimänä noin 40 minuuttia.

Princess Moments Jug Kettle tarjoaa huiman 2200 watin tehon, jonka ansiosta vesi kiehuu vain minuutissa. Laitteesta löytyy myös monipuoliset turvaominaisuudet, jotka estävät laitteen käynnistämisen, jos siinä ei ole riittävää määrää vettä. Näin vältyt vahingoittamasta vedenkeitintäsi. Kokonaisuudessaan Princess Moments Jug Kettle on paras älyvedenkeitin, jossa on Wi-Fi mahdollisuus.

9. Langaton vedenkeitin: Eva Solo vedenkeitin

Langaton vedenkeitin

Vedenkeittimien suuren vertailun yhdeksäs sija menee ehdottomasti Eva Solo vedenkeittimelle. Se on tippavapaa ja sen ulkonäössä yhdistyy skandinaavinen ja tyylikäs muotoilu. Eva Soloa voi pitää kauniina mustana vedenkeittimenä, joka koristaa keittiötä.

Langaton evdenkeitin on mahdollista nostaa esille illalis- ja juhlapöytään. Kaunis design pitää huolen siitä, että vedenkeitin koristaa pöytää upeasti. Esteettinen ulkonäkö yhdistyy Evan laitteissa käytännöllisyyteen. Laitteen tilavuus on huimat 1,5 litraa, joten sen avulla saa isommankin teelasin täyteen. Kokonaisuudessaan Eva Solo on paras langaton vedenkeitin.

10. Halpa vedenkeitin: Champion vedenkeitin

Halpa vedenkeitin

Vedenkeittimien suuren vertailun viimeinen, mutta ei kuitenkaan vähäisin sija menee Champion vedenkeittimelle. Tässä vedenkeittimessä yhdistyy laatu edulliseen hintaan. Sen vuoksi Champion vedenkeitintä voi sanoa loistavan hinta-laatusuhteen vedenkeittimeksi.

Champion vedenkeittimellä on todella tyylikäs muotoilu ulkopuolelta ja lasi kruunaa keittämisnautinnon. Tilavuutta Championilla on huimat 1,7 litraa ja kannun ulkopuolelle raapustetusta mittataulukosta näkee sopivan vesimäärän heti. Tehoa laitteesta löytyy huimat 2200 wattia, jonka avulla vesi kiehuu vain minuuteissa. Kokonaisuudessaan Champion vedenkeitin on paras halpa vedenkeitin, jossa on ensiluokkainen hinta-laatusuhde ja tyyli.

Miten valita kaikista paras vedenkeitin?

miten valita paras vedenkeitin

Käydään läpi kaikki ominaisuudet ja toiminnot, joita hyödynsimme tämän vedenkeitin testin ja vertailun tekemisessä. Näin löydämme parhaan mahdollisen vedenkeittimen jokaista eri kategoriaa ja käyttötarvetta varten. Voit myös hyödyntää näitä, jos olet etsimässä itsellesi hyvää vedenkeitintä. Tässä on vedenkeitin oppaassa on lueteltuna yleisimmät asiat, joita vedenkeittimen etsijät miettivät ja pohtivat.

Budjetti

Yksi tärkeimmistä asioista, joka kannattaa miettiä tarkkaan on budjetti. Paljonko vedenkeittimeen kannattaa laittaa rahaa on kysymys, joka herää monelle mieleen. Jos käytät vedenkeitintä aktiivisesti esimerkiksi teen juomiseen ja puuroveden keittämiseen kannattaa suosiolla ostaa tyyriimpi malli, jotta voit optimoida veden lämpötilan ja saada sen keittymään paljon nopeammin. Perusmalleihin kannattaa tukeutua silloin, kun mietit tarvitsetko vedenkeitintä kovinkaan usein.

Teho

Monet listan kalliimmista koneista ovat todella nopeita keittämään vettä. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että niissä on enemmän tehoa. Toisaalta myös veden määrä vaikuttaa ja, jos koko säiliön laittaa täyteen vettä niin sen lämpeäminen kestää kauemmin.

Usein kaikista parhaimmissa koneissa on noin 3000 wattia tehoa, mutta myös esimerkiksi 1500 wattisella laitteella voi pärjätä. Jos keität vettä usein, kannattaa suosia hieman tehokkaampia malleja, jotta aikaa ei mene hukkaan veden keittämiseen. Toisaalta on myös olemassa älyvedenkeittimiä, joissa voit säätää veden lämmittämisen suoraan puhelimeltasi ja sitten mennä suoraan sängystä teepöytään lämpimän veden kanssa.

Koko

Vedenkeittimiä on monia eri kokoisia ja siksi on tärkeä selvittää, että se ei ole kokonsa puolesta liian iso tai pieni keittiöösi. Parhaimmillaan vedenkeittimen tulisi sulautua keittiöön tai sen tulisi olla hieno sisustuselementti. Onneksi monet vedenkeittimien valmistajat tekevät usein malleistaa myös hieman erikokoisia versioita, jonka vuoksi sopivan kokoinen pitäisi löytyä kaikkien keittiöön.

Kestävyys

Kestävyyttä voi olla vaikea mitata, jos ei ole käyttänyt laitetta montaa vuotta. Markkinoiden lähes kaikki vedenkeittimet ovat todella kestäviä, jotka tarjoavat hyvää iskunkestävyyttä ja kulutuskestävyyttä. Iskunkestävyyteen ja kulutuskestävyyteen voi saada hieman osviittaa vedenkeittimen materiaalivalinnoista. Ruostumaton teräs on aina vahvempaa, kuin muovi, mutta toisaalta se on myös painavampaa.

Toiminnot

Vedenkeittimien toiminnot vaihtelevat runsaasti mallista riippuen. Monissa tyyreissä malleissa löytyy digitaalista näyttöä ja johdottomuutta. Digitaalinen näyttö on siitä kätevä, että sen avulla voi usein säätää lämpötila jopa viiden celsiusasteen tarkkuudella. Näin saat sopivan lämpöisen veden sen käyttötarkoituksesta riippumatta.

Toimintoihin kuuluu myös usein turvallisuusominaisuuksia, kuten automaattinen poiskytkentä. Käytännössä se toimii siten, että jos vedenkeitintä ei ole täytetty minimäärään asti, mutta se laitetaan päälle, laite estää käytön. Näin laite estää tyhjän vedenkeittimen käynnistämisen ja sen vahingoittumisen. Yksi uusimmista toiminnoista on Wi-Fi yhteensopivuus, jonka avulla vedenkeitintä voi ohjata suoraan puhelimelta. Kannattaa miettiä, mitä toimintoja tarvitsee, jotta välttyy pettymyksiltä.

Usein kysytyt kysymykset vedenkeittimistä

Alapuolelle on listattu kaikista eniten kysytyimmät kysymykset vedenkeittimistä. Annamme myös yleisiä vinkkejä juuri sen täydellisen vedenkeittimen löyämiseen. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman tarkasti vedenkeittimen ostajan kysymyksiin.

Paljonko vedenkeitin kuluttaa sähköä?

Vedenkeitin kuluttaa sähköä keskimäärin noin 0,12 kilowattituntia yhtä litraa kohden. Vedenkeitin on siis paljon energiatehokkaampi, kuin kaasuhella. Noin 2000 watin vedenkeittimellä keität litran vettä vain kolmessa ja puolessa minuutissa, kun taas vastaava 4 300 watin kaasuhella käyttää siihen yli neljä minuuttia. Eniten sähköä vuodessa kuluttaa kuitenkin kaikki ne laitteet, jotka ovat jatkuvasti päällä.

Jatkuvasti päällä oleviin laitteisiin kuuluu muun muassa pakastin, jääkaappi ja Wi-FI. Muut kodinkoneet, jotka vievät vielä enemmän sähköä kuin vedenkeitin ovat: pyykinpesu kone, uuni ja astianpesukone. Vedenkeittimen energiankulutuksen näkee tarkemmin siinä olevasta energiamerkistä.

Vedenkeitin lämpötilan säätö?

Vedenkeitin jossa on lämpötilan säätö on kysymys, joka herää monelle mieleen. Käytännössä kaikki tämän vedenkeitin vertailun digitaaliset vedenkeittimet tarjoavat mahdollisuuden vedenkeittimen lämpötilan säätöön. Sen avulla lämpötilan saa laitettua usein 5 celsiusasteen tarkkuudella aina 100 celsiusasteeseen saakka. Myös muissa vedenkeittimissä voi olla lämpötilan säätömahdollisuus, mutta jos haluat mahdollisimman tarkan lämpötilan kannattaa suosia sellaisia laitteita, joissa on sisäinen lämpömittari.

Vedenkeitin puhdistus?

Vedenkeittimen puhdistus on helppoa ja se on suositeltavaa, jotta vesi pysyy puhtaana. Vedenkeittimen käytön jälkeen sen vesi tulee tyhjentää ja kansi jättää auki, jotta keitin pääsee kuivumaan sisältä. Vedenkeittimen puhdistus onnistuu siten, että sen ulkopinta puhdistetan märällä rätillä. Tämän jälkeen keittimen voi lämmittää siten, että siellä on puolimäärä vettä. Tuon jälkeen irrota laite sähkörasiasta ja lisää sinne käsiastianpesuainetta. Harjaa säiliö sisältäpäin ja sen jälkeen huuhtele vielä keitin vedellä.

Vedenkeitin kalkinpoisto?

Vedenkeittimen kalkinpoisto onnistuu todella helposti varsinkin silloin, kun sisäpinnat on tehty teräksestä. Vedenkeittimen kalkinpoisto toteutetaan siten, että laitteeseen laitetaan vedellä laimenettua väkiviinaetikkaa, jonka jälkeen sen annetaan vaikuttaa noin 10 – 20 minuuttia. Sen jälkeen vesi kuumennetaan kiehuvaksi ja keitin tyhjennetään. Jotta saat etikan maun pois kannattaa keittää vielä yksi satsi vettä. Osa vedenkeittimistä tarjoaa myös niihin sisäänrakennetun kalkinsuodattimen, jolloin kalkinpoistoa ei tarvitse tehdä.

Vedenkeitin autoon?

Vedenkeitin autoon on monelle autolla matkaavalle tärkeä varuste. Autovedenkeitin toimii siten, että se kytketään auton tupakansytyttimeen, josta se saa käyttövirtansa. Sen jälkeen siihen lisätään vettä ja se on valmista. Jos olet etsimästä hyvää vedenkeitintä autoon kannattaa katsoa paras vedenkeitin autoon.

Vedenkeitin vai liesi?

Moni pohtii kumpi kannattaa hankkia vedenkeitin vai induktioliesi. Vastaus kysymykseen on yksinkertainen: vedenkeitin on parempi kuin liesi. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että liesi kuluttaa jopa puolet enemmän energiaa, kuin vedenkeitin. Kun omaat hyvän vedenkeittimen saat keitettyä veden paljon nopeammin, kuin liedellä kattilassa ja lisäksi säästät pitkän pennin sähkölaskussa.

Vedenkeitin on siksi oman ajan ja ympäristön kannalta kaikista fiksuin valinta. Samalla kun vesi kiehuu induktioliedellä noin neljässä minuutissa on vesi kiehunut jo vain minuutin jälkeen tehokkaassa vedenkeittimessä. Siksi vedenkeitin on aina parempi vaihtoehto kuin liesi, jos tarkoituksenasi on veden keittäminen.

Uusimmat

Suositut