Paras pelinäyttö 2024 – Testissä 10 parasta

Paras pelinäyttö vertailu

Paras pelinäyttö vertailussa testasimme markkinoiden kymmenen parhainta pelinäyttöä. Markkinoilla on lukemattomia vaihtoehtoja, jotka vaihtelevat tarkkuudeltaan, kooltaan, hintaluokaltaan ja ominaisuuksiltaan, mikä tekee oikean näytön valitsemisesta haasteellista.

Esittelemme 10 parasta pelinäyttöä, jotka ovat erottuneet joukosta suorituskykynsä, innovaatioidensa ja käyttäjäystävällisyytensä ansiosta.

Testaamme ja vertailemme näytöt perusteellisesti, jotta voimme tarjota sinulle kattavan katsauksen ja auttaa sinua löytämään parhaiten omiin tarpeisiisi ja budjettiisi sopivan vaihtoehdon. Jos haluat säästää vielä enemmän pelinäytön ostossa kannattaa katsoa parhaat käytetyt työ- ja pelinäytöt.

Olipa kyseessä sitten ammattimainen pelaaminen, satunnainen pelaaminen tai elokuvien katselu, tämä artikkeli auttaa sinua navigoimaan pelinäyttöjen viidakossa ja löytämään sen täydellisen näytön, joka vie pelikokemuksesi uudelle tasolle.

Vertailussa parhaat pelinäytöt

  1. ASUS ROG Swift OLED PG42UQ – Paras pelinäyttö.
  2. Corsair Xeneon – Hyvä pelinäyttö.
  3. BenQ ZOWIE XL2546K – Laadukas pelinäyttö.
  4. Dell Alienware AW3423DWF – Hyvä kaareva pelinäyttö.
  5. MSI Optix MAG342CQR – Iso pelinäyttö.
  6. Samsung Odyssey G4 – Pieni pelinäyttö.
  7. Voxicon G32FHDCB  – Halvat pelinäytöt.
  8. Dell G2422HS – Hyvä ja halpa pelinäyttö.
  9. AOC Gaming G2490VXA – Edullinen pelinäyttö.
  10. ASUS TUF Gaming VG246H1A – Halpa pelinäyttö.

1. Paras pelinäyttö: ASUS ROG Swift OLED PG42UQ

Paras pelinäyttö

ASUS ROG Swift OLED PG42UQ on ehdottomasti vertailumme paras pelinäyttö, joka on suunniteltu vastaamaan vaativimpienkin pelaajien ja graafisten suunnittelijoiden tarpeisiin. Tämä näyttö, joka on varustettu 41,5 tuuman diagonaalikoolla, tarjoaa käyttäjilleen upean visuaalisen kokemuksen, joka herättää digitaalisen maailman eloon.

Tämän näytön alkuperäinen 3840 x 2160 -tarkkuus luo silmiinpistävän terävän ja yksityiskohtaisen kuvan, joka tekee jokaisesta pelihetkestä ja suunnitteluprojektista ainutlaatuisen kokemuksen. Kuvan kokosuhde 16:9 on ihanteellinen, ja se takaa, että näet jokaisen yksityiskohdan ilman vääristymiä.

ASUS ROG Swift OLED PG42UQ:n liitännät, kuten DisplayPort ja HDMI, mahdollistavat monipuoliset yhteydet, joten voit kytkeä näytön useisiin laitteisiin ja nauttia monenlaisesta sisällöstä. Energialuokka G takaa, että näyttö on energiatehokas, ja 450 cd/m² kuvan kirkkaus tekee värisävyistä eloisat ja syvät.

138 Hz:n päivitysfrekvenssi ja NVIDIA G-SYNC Compatible -teknologia takaavat, että pelit toimivat sulavasti ja viiveettä, mikä antaa sinulle kilpailuedun. Tämä näyttö on suunniteltu niille, jotka haluavat pelata ilman kompromisseja.

Ergonomian osalta ASUS ROG Swift OLED PG42UQ tarjoaa kaltevuuden säätömahdollisuuden, joten voit asettaa näytön juuri oikeaan kulmaan, olitpa sitten pelaamassa intensiivisesti tai työskentelemässä pitkiä tunteja. Lisäksi VESA 300 x 300 mm -kiinnitysmahdollisuus antaa sinulle vapauden sijoittaa näyttö parhaalla mahdollisella tavalla työpisteellesi.

OLED-teknologian ansiosta ASUS ROG Swift OLED PG42UQ tarjoaa erinomaiset mustan sävyt ja suuren kontrastin, mikä tekee värit rikkaammiksi ja realistisemmiksi. Tämä on näyttö, joka ei ainoastaan täytä odotuksiasi, vaan ylittää ne, tarjoten sinulle parhaan mahdollisen peli- ja suunnittelukokemuksen.

Kokonaisuudessaan ASUS ROG Swift OLED PG42UQ on paras pelinäyttö, joka yhdistää huipputeknologian, suorituskyvyn ja tyylikkään muotoilun, ja se on ehdoton valinta jokaiselle, joka haluaa kokea digitaalisen maailman uudella, mullistavalla tavalla.

2. Hyvä pelinäyttö: Corsair Xeneon

Hyvä pelinäyttö

Corsair Xeneon on pelinäyttö, joka on suunniteltu pelaajille, jotka etsivät huippulaatua ja monipuolisuutta. Tämä 32 tuuman näyttö tarjoaa pelaajilleen upean ja kirkkaan visuaalisen kokemuksen, joka nostaa pelikokemuksen uudelle tasolle.

Corsair Xeneonin 3840 x 2160 alkuperäinen tarkkuus ja IPS-näyttöpaneeli takaavat kristallinkirkkaan ja värikylläisen kuvan, joka paljastaa pelimaailman pienimmätkin yksityiskohdat. Kuvan kokosuhde 16:9 on optimaalinen, ja se mahdollistaa laajakuvanautinnon ilman vääristymiä.

Tämä näyttö erottuu joukosta monipuolisten liitäntöjensä ansiosta, sisältäen DisplayPortin, HDMI:n ja USB-C:n, joten voit kytkeä useita laitteita samanaikaisesti ja nauttia monipuolisesta sisällöstä. Energialuokka G ja 600 cd/m² kuvan kirkkaus tekevät näytöstä energiatehokkaan ja kirkkaan.

144 Hz:n päivitysfrekvenssi yhdessä AMD FreeSync Premiumin ja NVIDIA G-SYNC Compatiblen kanssa varmistavat, että pelit toimivat sulavasti ja viiveettä, antaen sinulle kilpailuedun. Corsair Xeneon on suunniteltu niille, jotka haluavat pelata ilman kompromisseja ja nauttia huippulaadukkaasta kuvasta.

Ergonomian osalta näyttö tarjoaa korkeuden säätömahdollisuuden, joten voit asettaa näytön juuri oikeaan korkeuteen, olitpa sitten uppoutunut pelimaailmaan tai työskentelemässä. Lisäksi VESA 100 x 100 mm -kiinnitysmahdollisuus antaa sinulle vapauden sijoittaa näyttö parhaalla mahdollisella tavalla työpisteellesi.

Corsair Xeneon on pelinäyttö, joka yhdistää tyylikkään muotoilun, huipputeknologian ja erinomaisen suorituskyvyn. Se on ihanteellinen valinta pelaajille, jotka haluavat kokea pelimaailman uudella, mullistavalla tavalla ja nauttia jokaisesta pelihetkestä.

3. Laadukas pelinäyttö: BenQ ZOWIE XL2546K

Laadukas pelinäyttö

BenQ ZOWIE XL2546K on laadukas pelinäyttö, joka on suunniteltu pelaajille, jotka arvostavat tarkkuutta, suorituskykyä ja mukautuvuutta. Tämä 24,5 tuuman näyttö tarjoaa käyttäjilleen terävän ja kirkkaan kuvan, joka tekee jokaisesta pelihetkestä intensiivisen ja mukaansatempaavan.

Tämän näytön 1920 x 1080 alkuperäinen tarkkuus ja TN-näyttöpaneeli tuottavat selkeän ja värikkään kuvan, joka paljastaa pelimaailman yksityiskohdat ja tekstuurit. 16:9 kuvan kokosuhde on ihanteellinen, ja se mahdollistaa laajakuvanautinnon ilman vääristymiä.

BenQ ZOWIE XL2546K on varustettu DisplayPortilla ja HDMI-liitännällä, jotka mahdollistavat monipuoliset yhteydet ja varmistavat, että voit nauttia huippulaadukkaasta sisällöstä useista lähteistä. Energialuokka F ja 320 cd/m² kuvan kirkkaus takaavat, että näyttö on energiatehokas ja kuvanlaatu on kirkas ja selkeä.

240 Hz:n päivitysfrekvenssi takaa, että pelit toimivat sulavasti ja viiveettä, antaen sinulle kilpailuedun. Tämä näyttö on suunniteltu niille, jotka haluavat pelata ilman kompromisseja ja nauttia huippulaadukkaasta kuvasta.

Ergonomian osalta BenQ ZOWIE XL2546K tarjoaa kääntöalustan, kaltevuuden, korkeuden ja nivelkierron säätömahdollisuudet, joten voit asettaa näytön juuri oikeaan asentoon, olitpa sitten pelaamassa intensiivisesti tai työskentelemässä. Lisäksi VESA 100 x 100 mm -kiinnitysmahdollisuus antaa sinulle vapauden sijoittaa näyttö parhaalla mahdollisella tavalla työpisteellesi.

Tämä näyttö mahdollistaa visuaalisten säätöjen tekemisen pelitarpeidesi mukaan, ja sen joustavat säätömahdollisuudet ja pika-asetukset tekevät käytöstä vaivatonta. Vähemmän jalustaa tarkoittaa enemmän pelitilaa, ja näytön estetiikka ei heikennä sen kestävyyttä.

BenQ ZOWIE XL2546K on pelinäyttö, joka yhdistää huipputeknologian, suorituskyvyn ja erinomaisen mukautuvuuden. Se on ihanteellinen valinta pelaajille, jotka haluavat kokea pelimaailman uudella, mullistavalla tavalla ja nauttia jokaisesta pelihetkestä.

4. Hyvä kaareva pelinäyttö: Dell Alienware AW3423DWF

Hyvä kaareva pelinäyttö

Dell Alienware AW3423DWF on kaareva pelinäyttö, joka on suunniteltu pelaajille, jotka haluavat syventyä pelimaailmaan ja kokea sen uudella, mukaansatempaavalla tavalla. Tämä 34,18 tuuman näyttö tarjoaa käyttäjilleen laajakuvakokemuksen, joka herättää pelit eloon ja tekee jokaisesta hetkestä unohtumattoman.

Tämä näyttö, joka on varustettu 3440 x 1440 alkuperäisellä tarkkuudella, luo silmiinpistävän terävän ja yksityiskohtaisen kuvan, joka paljastaa pelimaailman syvimmät salaisuudet. 21:9 kuvan kokosuhde on ihanteellinen, ja se mahdollistaa laajakuvanautinnon ilman vääristymiä, mikä on erityisen tärkeää immersiivisissa peliympäristöissä.

Dell Alienware AW3423DWF on varustettu DisplayPortilla ja HDMI-liitännällä, jotka mahdollistavat monipuoliset yhteydet ja varmistavat, että voit nauttia huippulaadukkaasta sisällöstä useista lähteistä. Energialuokka G ja 1000 cd/m² kuvan kirkkaus takaavat, että näyttö on energiatehokas ja kuvanlaatu on erittäin kirkas ja selkeä.

165 Hz:n päivitysfrekvenssi ja AMD FreeSync Premium Pro -teknologia takaavat, että pelit toimivat sulavasti ja viiveettä, antaen sinulle kilpailuedun. Tämä näyttö on suunniteltu niille, jotka haluavat pelata ilman kompromisseja ja nauttia huippulaadukkaasta kuvasta.

Ergonomian osalta Dell Alienware AW3423DWF tarjoaa kääntöalustan, kaltevuuden ja korkeuden säätömahdollisuudet, joten voit asettaa näytön juuri oikeaan asentoon, olitpa sitten uppoutunut pelimaailmaan tai työskentelemässä. Lisäksi VESA 100 x 100 mm -kiinnitysmahdollisuus antaa sinulle vapauden sijoittaa näyttö parhaalla mahdollisella tavalla työpisteellesi.

Kokonaisuudessaan, Dell Alienware AW3423DWF on kaareva pelinäyttö, joka yhdistää huipputeknologian, suorituskyvyn ja erinomaisen mukautuvuuden. Se on ihanteellinen valinta pelaajille, jotka haluavat kokea pelimaailman uudella, mullistavalla tavalla ja nauttia jokaisesta pelihetkestä.

5. Iso pelinäyttö: MSI Optix MAG342CQR

Iso pelinäyttö

MSI Optix MAG342CQR on iso pelinäyttö, joka on suunniteltu pelaajille, jotka haluavat syventyä pelimaailmaan ja kokea sen uudella, mukaansatempaavalla tavalla. Tämä 34 tuuman näyttö tarjoaa käyttäjilleen laajakuvakokemuksen, joka herättää pelit eloon ja tekee jokaisesta hetkestä unohtumattoman.

Tämä näyttö, joka on varustettu 3440 x 1440 alkuperäisellä tarkkuudella ja VA-näyttöpaneelilla, luo silmiinpistävän terävän ja yksityiskohtaisen kuvan, joka paljastaa pelimaailman syvimmät salaisuudet. 21:9 kuvan kokosuhde on ihanteellinen, ja se mahdollistaa laajakuvanautinnon ilman vääristymiä, mikä on erityisen tärkeää immersiivisissa peliympäristöissä.

MSI Optix MAG342CQR on varustettu DisplayPortilla ja HDMI-liitännällä, jotka mahdollistavat monipuoliset yhteydet ja varmistavat, että voit nauttia huippulaadukkaasta sisällöstä useista lähteistä. Energialuokka G ja 300 cd/m² kuvan kirkkaus takaavat, että näyttö on energiatehokas ja kuvanlaatu on erittäin kirkas ja selkeä.

144 Hz:n päivitysfrekvenssi ja VESA Adaptive-Sync -teknologia takaavat, että pelit toimivat sulavasti ja viiveettä, antaen sinulle kilpailuedun. Tämä näyttö on suunniteltu niille, jotka haluavat pelata ilman kompromisseja ja nauttia huippulaadukkaasta kuvasta.

Ergonomian osalta MSI Optix MAG342CQR tarjoaa kääntöalustan, kaltevuuden, korkeuden ja nivelkierron säätömahdollisuudet, joten voit asettaa näytön juuri oikeaan asentoon, olitpa sitten uppoutunut pelimaailmaan tai työskentelemässä. Lisäksi VESA 75 x 75 mm -kiinnitysmahdollisuus antaa sinulle vapauden sijoittaa näyttö parhaalla mahdollisella tavalla työpisteellesi.

MSI Optix MAG342CQR on kaareva pelinäyttö, joka tarjoaa UWQHD-tarkkuuden, 144 Hz virkistystaajuuden ja 1 ms vasteajan, joka yhdessä Night Vision -ominaisuuden ja Adaptive Sync -teknologian kanssa tarjoaa pelaajille kilpailuedun, jota he tarvitsevat vastustajiensa päihittämiseen. Välkkymisen esto ja sinisen valon vähennys suojaavat silmiäsi pitkien pelisessioiden aikana, ja kehyksetön muotoilu takaa äärimmäisen pelikokemuksen.

Yhteenvetona, MSI Optix MAG342CQR on iso, kaareva pelinäyttö, joka yhdistää huipputeknologian, suorituskyvyn ja erinomaisen mukautuvuuden. Se on ihanteellinen valinta pelaajille, jotka haluavat kokea pelimaailman uudella, mullistavalla tavalla ja nauttia jokaisesta pelihetkestä.

6. Pieni pelinäyttö: Samsung Odyssey G4

Pieni pelinäyttö

Samsung Odyssey G4 on pieni pelinäyttö, joka on suunniteltu pelaajille, jotka arvostavat kompaktia kokoa, mutta eivät halua tinkiä suorituskyvystä tai kuvanlaadusta. Tämä 25 tuuman näyttö tarjoaa käyttäjilleen terävän ja kirkkaan kuvan, joka tekee jokaisesta pelihetkestä intensiivisen ja mukaansatempaavan.

Tämä näyttö, joka on varustettu 1920 x 1080 alkuperäisellä tarkkuudella ja IPS-näyttöpaneelilla, luo silmiinpistävän terävän ja värikylläisen kuvan, joka paljastaa pelimaailman yksityiskohdat ja tekstuurit. 16:9 kuvan kokosuhde on ihanteellinen, ja se mahdollistaa laajakuvanautinnon ilman vääristymiä.

Samsung Odyssey G4 on varustettu DisplayPortilla ja HDMI-liitännällä, jotka mahdollistavat monipuoliset yhteydet ja varmistavat, että voit nauttia huippulaadukkaasta sisällöstä useista lähteistä. Energialuokka E ja 400 cd/m² kuvan kirkkaus takaavat, että näyttö on energiatehokas ja kuvanlaatu on kirkas ja selkeä.

240 Hz:n päivitysfrekvenssi yhdessä AMD FreeSync Premiumin ja NVIDIA G-SYNC Compatiblen kanssa varmistavat, että pelit toimivat sulavasti ja viiveettä, antaen sinulle kilpailuedun. Tämä näyttö on suunniteltu niille, jotka haluavat pelata ilman kompromisseja ja nauttia huippulaadukkaasta kuvasta.

Ergonomian osalta Samsung Odyssey G4 tarjoaa kääntöalustan, kaltevuuden, korkeuden ja nivelkierron säätömahdollisuudet, joten voit asettaa näytön juuri oikeaan asentoon, olitpa sitten uppoutunut pelimaailmaan tai työskentelemässä. Lisäksi VESA 100 x 100 mm -kiinnitysmahdollisuus antaa sinulle vapauden sijoittaa näyttö parhaalla mahdollisella tavalla työpisteellesi.

Samsung Odyssey G4 tarjoaa todentuntuisen pelikokemuksen, joka reagoi reaaliaikaisesti ja antaa sinun keskittyä tiiviisti ilman häiriöitä. Näe pelin piilevät puolet ja koe peli juuri niin kuin haluat, automaattisten liitäntöjen ansiosta, jotka kytketään hetkessä. Tämä näyttö on suunniteltu pelaajille, jotka arvostavat kompaktia kokoa, mutta eivät halua tinkiä laadusta tai suorituskyvystä.

7. Halvat pelinäytöt: Voxicon G32FHDCB 

Halvat pelinäytöt

Voxicon G32FHDCB on edullinen kaareva pelinäyttö, joka on suunniteltu pelaajille, jotka etsivät laadukasta pelikokemusta budjettiystävälliseen hintaan. Tämä 32 tuuman näyttö, jossa on huippuohut kehys ja ohut muotoilu, tarjoaa käyttäjilleen terävän ja kirkkaan kuvan, joka tekee jokaisesta pelihetkestä mukaansatempaavan.

Tämä näyttö, joka on varustettu 1920 x 1080 alkuperäisellä tarkkuudella ja VA-näyttöpaneelilla, luo silmiinpistävän terävän ja värikylläisen kuvan, joka paljastaa pelimaailman yksityiskohdat ja tekstuurit. 16:9 kuvan kokosuhde on ihanteellinen, ja se mahdollistaa laajakuvanautinnon ilman vääristymiä.

Voxicon G32FHDCB on varustettu DisplayPortilla ja HDMI-liitännällä, jotka mahdollistavat monipuoliset yhteydet ja varmistavat, että voit nauttia huippulaadukkaasta sisällöstä useista lähteistä. Energialuokka E ja 165 Hz päivitysfrekvenssi takaavat, että näyttö on energiatehokas ja pelit toimivat sulavasti ja viiveettä.

Ergonomian osalta Voxicon G32FHDCB tarjoaa kaltevuuden säätömahdollisuuden, joten voit asettaa näytön juuri oikeaan kulmaan, olitpa sitten uppoutunut pelimaailmaan tai työskentelemässä. Lisäksi VESA 100 x 100 mm -kiinnitysmahdollisuus antaa sinulle vapauden sijoittaa näyttö parhaalla mahdollisella tavalla työpisteellesi.

Tämä kaareva pelinäyttö, jossa on Full HD -näyttö ja 165Hz päivitystaajuus, tarjoaa pelaajille sulavan ja elävän pelikokemuksen. Huippuohut kehys ja tyylikäs muotoilu tekevät siitä täydellisen lisän mihin tahansa peliasetukseen.

Yhteenvetona, Voxicon G32FHDCB on budjettiystävällinen valinta pelaajille, jotka haluavat nauttia laadukkaasta pelikokemuksesta ilman, että se rikkoo pankkia. Se yhdistää modernin muotoilun, suorituskyvyn ja käytännöllisyyden, tarjoten erinomaisen arvon rahalle.

8. Hyvä ja halpa pelinäyttö: Dell G2422HS

Hyvä ja halpa pelinäyttö

Dell G2422HS on hyvä ja halpa pelinäyttö, joka on suunniteltu pelaajille, jotka haluavat korkealaatuisen pelikokemuksen edulliseen hintaan. Tämä 24 tuuman näyttö tarjoaa käyttäjilleen terävän ja kirkkaan kuvan, joka tekee jokaisesta pelihetkestä intensiivisen ja mukaansatempaavan.

Tämä näyttö, joka on varustettu 1920 x 1080 alkuperäisellä tarkkuudella ja IPS-näyttöpaneelilla, luo silmiinpistävän terävän ja värikylläisen kuvan, joka paljastaa pelimaailman yksityiskohdat ja tekstuurit. 16:9 kuvan kokosuhde on ihanteellinen, ja se mahdollistaa laajakuvanautinnon ilman vääristymiä.

Dell G2422HS on varustettu DisplayPortilla ja HDMI-liitännällä, jotka mahdollistavat monipuoliset yhteydet ja varmistavat, että voit nauttia huippulaadukkaasta sisällöstä useista lähteistä. Energialuokka D ja 350 cd/m² kuvan kirkkaus takaavat, että näyttö on energiatehokas ja kuvanlaatu on kirkas ja selkeä.

165 Hz:n päivitysfrekvenssi yhdessä AMD FreeSync Premiumin ja NVIDIA G-SYNC Compatiblen kanssa varmistavat, että pelit toimivat sulavasti ja viiveettä, antaen sinulle kilpailuedun. Tämä näyttö on suunniteltu niille, jotka haluavat pelata ilman kompromisseja ja nauttia huippulaadukkaasta kuvasta.

Ergonomian osalta Dell G2422HS tarjoaa kaltevuuden ja korkeuden säätömahdollisuudet, joten voit asettaa näytön juuri oikeaan asentoon, olitpa sitten uppoutunut pelimaailmaan tai työskentelemässä. Lisäksi VESA 100 x 100 mm -kiinnitysmahdollisuus antaa sinulle vapauden sijoittaa näyttö parhaalla mahdollisella tavalla työpisteellesi.

Dell G2422HS tarjoaa erittäin responsiivisen pelikokemuksen, jossa yksityiskohtaiset kuvat loistavat ja elämä ilman välkkymistä on mahdollista. Voit pelata helposti ja huomata, että mikään yksityiskohta ei ole liian pieni. Tämä näyttö on yhteensopiva uusimpien ja parhaiden konsolien kanssa, joten voit pelata koko päivän.

Kokonaisuudessaan Dell G2422HS on budjettiystävällinen pelinäyttö, joka ei tingi laadusta tai suorituskyvystä. Se on ihanteellinen valinta pelaajille, jotka haluavat nauttia huippulaadukkaasta pelikokemuksesta ilman, että se rikkoo pankkia.

9. Edullinen pelinäyttö: AOC Gaming G2490VXA

Edullinen pelinäyttö

AOC Gaming G2490VXA on edullinen pelinäyttö, joka on suunniteltu pelaajille, jotka haluavat huippuluokan suorituskykyä ilman, että se kuormittaa lompakkoa. Tämä 24 tuuman näyttö, joka on varustettu 1920 x 1080 Full HD -tarkkuudella, tarjoaa pelaajille terävän, yksityiskohtaisen ja värikkään kuvan, joka tekee pelikokemuksesta entistäkin mukaansatempaavamman.

Tämä näyttö käyttää VA-paneelia, joka tarjoaa erinomaiset katselukulmat ja syvät mustan sävyt, mikä tekee pelimaailmoista visuaalisesti rikkaampia ja elävämpiä. 16:9 kuvan kokosuhde on ihanteellinen useimmille peleille, ja se mahdollistaa laajakuvanautinnon ilman vääristymiä.

AOC Gaming G2490VXA on varustettu DisplayPortilla ja HDMI-liitännällä, jotka mahdollistavat monipuoliset yhteydet ja varmistavat, että voit nauttia huippulaadukkaasta sisällöstä useista lähteistä. Energialuokka E ja 350 cd/m² kuvan kirkkaus takaavat energiatehokkuuden ja loistavan näkyvyyden kaikissa olosuhteissa.

144 Hz:n päivitysfrekvenssi ja AMD FreeSync Premium -teknologia takaavat sulavan ja viiveettömän pelikokemuksen, joten voit keskittyä voittamiseen ilman häiriöitä. Lisäksi 1 ms vasteaika ja Shadow Control -ominaisuus mahdollistavat nopeat liikkeet ja paremman näkyvyyden tummissa pelikohtauksissa.

Ergonomian osalta AOC Gaming G2490VXA tarjoaa kaltevuuden säätömahdollisuuden, joten voit löytää täydellisen katselukulman ja pelata mukavasti tuntikausia. Lisäksi VESA 100 x 100 mm -kiinnitys tarjoaa lisävaihtoehtoja näytön sijoittamiseen.

Tämä ENERGY STAR -sertifioitu näyttö on ympäristöystävällinen valinta, joka ei tingi suorituskyvystä tai kuvanlaadusta. Se on ihanteellinen pelaajille, jotka etsivät edullista, mutta laadukasta näyttöä, joka voi vastata heidän pelitarpeisiinsa.

Kokonaisuudessaan, AOC Gaming G2490VXA on erinomainen ja edullinen pelinäyttö, joka tarjoaa huippuluokan suorituskykyä ja visuaalista loistoa, mikä tekee siitä täydellisen valinnan hintatietoisille pelaajille.

10. Halpa pelinäyttö: ASUS TUF Gaming VG246H1A

Halpa pelinäyttö

ASUS TUF Gaming VG246H1A on budjettitietoisen pelaajan unelma, yhdistäen huippuluokan ominaisuudet ja edullisen hinnan. Tämä 24-tuumainen pelinäyttö, joka tarjoaa 1920 x 1080 Full HD -tarkkuuden, on suunniteltu tarjoamaan kristallinkirkkaat ja yksityiskohtaiset kuvat, jotka nostavat pelikokemuksesi uudelle tasolle.

Näyttö käyttää IPS-paneelia, joka takaa laajat katselukulmat ja erinomaisen väritoiston, joten pelit näyttävät elävämmiltä ja realistisemmilta. 16:9 kuvan kokosuhde on optimaalinen useimmille peleille, ja se tarjoaa laajakuvanautinnon ilman vääristymiä.

ASUS TUF Gaming VG246H1A on varustettu HDMI-liitännällä, joka mahdollistaa helpon ja nopean yhteyden eri laitteisiin. Energialuokka E ja 300 cd/m² kuvan kirkkaus takaavat, että näyttö on energiatehokas ja kuvat ovat kirkkaita ja selkeitä kaikissa valaistusolosuhteissa.

100 Hz:n päivitysfrekvenssi ja 1 ms:n vasteaika ovat keskeisiä ominaisuuksia pelaajille, jotka arvostavat saumattomia ja tasaisia pelikokemuksia. Nämä tekniset ominaisuudet varmistavat, että pelit toimivat sulavasti ilman viiveitä tai epätarkkuutta, antaen sinulle kilpailuedun.

Tämä näyttö on osa ASUSin TUF Gaming -sarjaa, joka on tunnettu kestävyydestään ja suorituskyvystään, ja se on suunniteltu erityisesti pelaajille, jotka haluavat parasta mahdollista laatua kohtuulliseen hintaan. Se on ihanteellinen valinta pelaajille, jotka etsivät luotettavaa ja edullista pelinäyttöä, joka ei tingi suorituskyvystä.

Yhteenvetona, ASUS TUF Gaming VG246H1A on erinomainen valinta pelaajille, jotka haluavat huippuluokan pelinäytön ilman suurta investointia. Se yhdistää laadukkaat ominaisuudet ja edullisen hinnan, tarjoten poikkeuksellisen arvon rahalle.

Miten valita paras pelinäyttö?

Valitseminen paras pelinäyttö voi olla haastavaa, sillä markkinoilla on lukuisia vaihtoehtoja, joilla kaikilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Alapuolella käymme läpi, mitä sinun tulisi ottaa huomioon parhaan pelinäytön valinnassa, jotta voit nauttia pelaamisesta täysillä.

Tarkkuus ja Koko

Tarkkuus on yksi olennaisimmista tekijöistä pelinäytön valinnassa. Korkeampi tarkkuus tarkoittaa terävämpää ja yksityiskohtaisempaa kuvaa. Yleisimmät tarkkuudet ovat Full HD (1920×1080), Quad HD (2560×1440) ja 4K (3840×2160). Koon osalta suurempi näyttö tarjoaa laajemman katselukokemuksen, mutta myös pöytätila ja etäisyys näytöstä vaikuttavat optimaaliseen kokoon.

Päivitysfrekvenssi ja Vasteaika

Päivitysfrekvenssi kertoo, kuinka monta kertaa näyttö päivittyy sekunnissa. Korkeampi päivitysfrekvenssi (mitattuna hertseinä, Hz) tarjoaa sulavamman kuvan. Pelaajille suositellaan vähintään 75 Hz näyttöä, mutta ammattilaisille suositellaan 144 Hz tai jopa 240 Hz näyttöä. Vasteaika (mitattuna millisekunteina, ms) kertoo, kuinka nopeasti pikselit voivat vaihtaa väriä. Pienempi vasteaika vähentää haamukuvia ja liike-epätarkkuutta.

Paneelityyppi

Näyttöpaneelit voidaan jakaa kolmeen päätyyppiin: IPS, TN ja VA. IPS-paneelit tarjoavat parhaat värit ja katselukulmat, mutta voivat olla kalliimpia. TN-paneelit ovat edullisia ja tarjoavat nopeat vasteajat, mutta väritoisto ja katselukulmat eivät ole yhtä hyviä. VA-paneelit tarjoavat hyvän kompromissin väritoiston ja kontrastin suhteen.

Liitännät

Tarkista, mitä liitäntöjä näyttö tukee. HDMI ja DisplayPort ovat yleisimpiä, mutta jotkut näytöt saattavat tukea myös USB-C:tä. Valitse näyttö, joka tukee kaikkia tarvitsemiasi liitäntöjä.

Adaptive Sync -Teknologia

Adaptive Sync -teknologiat, kuten NVIDIA G-SYNC ja AMD FreeSync, synkronoivat näytön päivitysfrekvenssin grafiikkakortin kanssa, vähentäen näin pätkimistä ja repeilyä.

Budjetti

Budjetti on aina olennainen tekijä. On oleellista löytää näyttö, joka tarjoaa parhaat ominaisuudet omalle budjetillesi. Onneksi markkinoilla on laaja valikoima näyttöjä joka hintaluokassa.

Ergonomia ja Suunnittelu

Ergonomiset ominaisuudet, kuten korkeuden säätö, kallistus ja kääntyvyys, ovat tärkeitä pitkien pelisessioiden aikana. Myös näytön ulkonäkö ja suunnittelu voivat olla tärkeitä, erityisesti jos olet rakentamassa yhtenäistä pelipöytää.

Energiatehokkuus ja Kestävyys

Energiatehokkuus on tärkeää sähkölaskun ja ympäristön kannalta. ENERGY STAR -sertifiointi voi olla hyvä indikaattori energiatehokkuudesta. Kestävyys on myös tärkeää, joten valitse tunnettu merkki ja tarkista takuuehdot.

Parhaan pelinäytön valinta riippuu monista tekijöistä, kuten tarkkuudesta, päivitysfrekvenssistä, paneelityypistä, liitännöistä, budjetista ja ergonomiasta. On tärkeää arvioida omat tarpeesi ja toiveesi ja tehdä tutkimusta eri vaihtoehdoista, jotta löydät näytön, joka sopii parhaiten juuri sinulle ja tarjoaa parhaan mahdollisen pelikokemuksen.

Usein kysytyt kysymykset pelinäytöistä

Pelinäytöt ovat keskeinen osa pelaamista, ja niiden valintaan liittyy monia kysymyksiä. Alapuolella käsittelemme usein kysyttyjä kysymyksiä pelinäytöistä, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen seuraavaa pelinäyttöä valitessasi. Lue myös paras peliläppäri vertailu, jos haussa on tehokas peliläppäri pelaamiseen.

Mikä on paras tarkkuus pelinäytölle?

Paras tarkkuus riippuu budjetista, näytön koosta ja siitä, mihin näyttöä käytetään. Full HD (1920×1080) on yleisin ja edullisin vaihtoehto. 4K (3840×2160) tarjoaa parhaan kuvanlaadun, mutta se vaatii enemmän tehoa grafiikkakortilta ja on kalliimpi.

Kuinka tärkeä virkistystaajuus on?

Virkistystaajuus on erittäin olennainen pelaamisessa. Se kertoo, kuinka monta kertaa näyttö päivittyy sekunnissa. Korkeampi päivitysfrekvenssi (120 Hz tai enemmän) tarjoaa sulavamman pelikokemuksen ja voi antaa kilpailuedun monissa peleissä.

Mitä eroa on IPS-, TN- ja VA-paneeleilla?

IPS-paneelit tarjoavat parhaat värit ja katselukulmat, TN-paneelit ovat nopeimpia ja edullisimpia, ja VA-paneelit tarjoavat parhaan kontrastin ja syvimmät mustat, mutta niillä voi olla heikompi väritoisto ja hitaammat vasteajat kuin IPS-paneeleilla.

Onko näytön kokolla väliä?

Kyllä, näytön koko vaikuttaa pelikokemukseen. Suuremmat näytöt voivat tarjota immersiivisemmän kokemuksen, mutta ne vaativat myös enemmän pöytätilaa ja ovat yleensä kalliimpia. Optimaalinen koko riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja käytettävissä olevasta tilasta.

Voiko pelinäytöllä katsoa elokuvia ja TV-ohjelmia?

Kyllä, pelinäytöt soveltuvat hyvin elokuvien ja TV-ohjelmien katseluun, erityisesti, jos ne tukevat korkeaa tarkkuutta ja väritoistoa. Monet pelinäytöt tukevat myös HDR:ää, joka parantaa kuvanlaatua entisestään.

Mikä on Adaptive Sync -teknologia?

Adaptive Sync -teknologia, kuten NVIDIA G-SYNC ja AMD FreeSync, synkronoi näytön päivitysfrekvenssin grafiikkakortin kanssa, vähentäen näin kuvan repeilyä ja pätkimistä, ja tarjoten sulavamman pelikokemuksen.

Tarvitsenko erityisiä liitäntöjä pelinäytössäni?

Liitäntöjen tarve riippuu siitä, mitä laitteita aiot kytkeä näyttöön. HDMI ja DisplayPort ovat yleisimpiä. Jos haluat kytkeä useita laitteita, kuten pelikonsolin ja tietokoneen, varmista, että näytössä on tarpeeksi liitäntöjä.

Mikä on paras budjetti pelinäytölle?

Paras budjetti riippuu henkilökohtaisista tarpeistasi ja toiveistasi. On mahdollista löytää hyviä pelinäyttöjä alle 200 euron, mutta huippuluokan näytöt, joissa on kaikki herkut, kuten 4K-tarkkuus ja korkea päivitysfrekvenssi, voivat maksaa useita satoja tai jopa tuhansia euroja.

Uusimmat

Suositut