Paras ulkoporeallas terassille – Vertailussa 10 parasta

Parhaat ulkoporealtaat

Ulkoporealtaat on kieltämättä erittäin mukavia ja ne luovat arkeen loman tuntua. Parhaan ulkoporealtaan löytäminen voi kuitenkin olla usein haastavaa. Ehkäpä haluat tietää, mikä on parasta vastinetta rahoillesi. Jos et ole koskaan ennen edes omistanut ulkoporeallasta ja haluaisit tutustua niiden sisälle kätkeytyvään maailmaan, niin olet tullut juuri oikeaan paikkaan.

Tässä vertailussa ja ostajan-oppaassa tutkitaan tämän hetken parhaat ulkoporeallasmallit ja tutkitaan, että mikä niistä on kaikista parhain juuri sinun käyttöösi. Täydellisen ulkoporealtaan löytäminen on usein vaikeaa, jos haluaa saadan kaikista parasta vastinetta rahoille.

Erilaisia ulkoporealtaita on olemassa todella paljon monilta eri valmistajilta. Niiden ominaisuudet, koko ja ulkonäkö vaihtelevat merkittävästi, jonka vuoksi on tärkeää kiinnittää huomiota yksityiskohtiin.

Ulkoporealtaat on monesti todella näyttävän näköisiä, mutta kyse ei ole kuitenkaan pelkästään niiden ulkoasusta. Parhaimmat ulkoporealtaat on myös todella kestäviä ja niitä on mukavaa käyttää niin kylmällä kuin kuumalla kelillä.

Tämän oppaan lopusta löytyy vielä lisää tarkempaa tietoa ulkoporealtaista ja niiden valintaan liittyvistä kysymyksistä. Voit myös itse käyttää näitä hyödyksi oman porealtaasi etsinnässä, jotta löydät juuri sen täydellisen ja oikean porealtaan itsellesi.

Mikä on tämän hetken paras ulkoporeallas?

Meidän ulkoporeallas vertailun voittaja on Lay-Z-Spa Hawaii ulkoporeallas. Kyseinen ulkoporeallas ei kuitenkaan ole välttämättä juuri se kaikista parhain vaihtoehto juuri sinulle. Täydellisen porealtaan valintaan vaikuttaa myös monet muut seikat, joita käymme tässä artikkelissa läpi.

Paras valinta riippuu usein myös monista muista asioista, kuin mielipiteistä. Tärkeitä kriteereitä monelle on budjetti, ulkonäkö ja koko sekä muut tärkeät seikat.

Tältä parhaiden porealtaiden listalta löytyvät vaihtoehdot ovat todella varmoja vaihtoehtoja monelle, mutta koska markkinoilta löytyy niin paljon vaihtoehtoja on syytä myös katsoa pidemmälle. Sen vuoksi käymme tässä oppaassa läpi myös asiat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta löytäisit juuri omiin mielytymyksiisi parhaan vaihtoehdon.

Parhaat ulkoporealtaat 2024

  1. Lay-Z-Spa Hawaii Airjet – Paras ulkoporeallas.
  2. Jupiter Wellis – Hyvä ulkoporeamme.
  3. Lay-Z-Spa Miami – Ilmatäytettävä ulkoporeallas.
  4. Lay-Z-Spa St. Moritz – Ilmatäytteinen ulkoporeallas.
  5. Lay-Z-Spa Hawaii HydroJet Pro – edullinen ulkoporeallas.
  6. Lykke Nordic Original – Poreallas ulos.
  7. Bestway Lay-Z-Spa St Lucia – Paras ilmatäytteinen poreallas.
  8. Lykke Polar Black Edition – Upotettu ulkoporeallas.
  9. Bestway Lay-Z-Spa Vancouver – Pyöreä ulkoporeallas.
  10. Lykke Nordic White – Poreallas pihalle.

Alapuolelle on lueteltu kaikki parhaat porealtaat, jotka läpäisivät vertailumme tarkat kriteerit. Niissä on otettu huomioon tyyli, koko kuin hinta-laatusuhdekkin. Näin voit olla varma, että teet loistavan valinnan.

1. Paras ulkoporeallas: Lay-Z-Spa Hawaii ulkoporeallas

Paras ulkoporeallas

Tämän vertailun voittaja ja paras ulkoporeamme on Lay-Z-Spa Hawaii ulkoporeallas. Jos olet etsimässä täydellistä poreallasta perheelle on tämä kaikista parhain vaihtoehto. Ilmatäytettävä ulkoporeallas tarjoaa runsasta yleellisyyttä edullisesti.

Hawaii AirJet -kylpytynnyri tarjoaa tilaa jopa neljälle tai kuudelle henkilölle ja sen ergonomisen muotoilun vuoksi se on todella kätevä. Tästä ulkoporealtaasta pitävät niin lapset kuin romanttista iltaa haluavat aikuiset.

Ilmatäytettävä ulkoporeallas toimii siten, että siinä oleva sähköpumppu pumppaa porealtaan täyteen ilmaa vain viidessä minuutissa. Tämän jälkeen allas täytetään vedellä, jonka jälkeen se on valmis nautittavaksi. Käytön jälkeen ulkoporealtaan voi kätevästi purkaa ja viedä sisätiloihin, jotta se ei likaannu tai joudu ilkivallan kohteeksi.

Altaasta löytyy 140 AirJets -ilmasuutinta, joiden ansiosta poreita riittää raskaampaankin käyttöön. Niitä voi kätevästi ohjailla laitteen digitaalisesta ohjauspaneelista. Sitä kautta voi myös säätää muun muassa lämpötilan ja virransäästöajastimen.

Laite toimii myös loistavasti kylmemmässä käytössä. Lay-Z-Spa Hawaii ulkoporeallas kytkee automaattisesti päälle sen Spa’s Shieldin kun lämpötila laskee niin paljon, että vesi on vaarassa jäätyä. Tällöin ulkoporeallas alkaa lämmittämään itseään, jolloin se ei jäädy ja sitä voi käyttää milloin haluaa.

Ulkonäkönsä puolesta Lay-Z-Spa Hawaii ulkoporeallas näyttää kuten miltä tahansa porealtaalta. Sen runko on valmistettu todella kestävästä Duraplus -kerrosmateriaalista, jonka ansiosta allas on hyvin pitkäikäinen. Altaan reunat muodostuu PVC-muovista, jonka ansiosta ulkoporeallas säilyttää muotonsa, vaikka sen reunoihin nojaisi.

Allas tarjoaa oman vedensuojatusjärjestelmän, joka puhdistaa vettä jopa 1300 litraa tunnissa. Näin voit olla varma, että kylvet aina puhtaassa vedessä. Altaan lämmitysasteikko vaihtelee noin 20 ja 40 celsiusasteen välillä, jonka ansiosta sen tarjoamista kuplista voi nauttia myös kylmemmällä säällä. Kokonaisuudessaan Lay-Z-Spa Hawaii on paras ulkoporeallas sen ominaisuuksien, kestävyyden ja hinta-laatusuhteen ansiosta.

2. Hyvä ulkoporeamme: Jupiter, Wellis

Hyvä ulkoporeamme

Tämän vertailun paras kiinteä ulkoporeamme on ehdottomasti Jupiter Wellis. Merkkinä Wellis kuuluu Euroopan suurimpiin ulkoporealtaiden valmistajien joukkoon. Jupiter-poreallas tarjoaa todella ergonomiset istuimet yhdistettynä 46 erilaiseen hierontasuuttimeen. Kaiken lisäksi tästä ulkoporealtaasta löydät myös Bluetoothilla toimivan äänentoistojärjestelmän, jonka avulla saat suosikki musiikkisi mukaan rentoutumishetkiin.

Jupiter Wellis ulkoporealtaaseen mahtuu yhteensä viisi henkilöä, joista neljä on istumapaikkoja ja yksi makuupaikka. Altaan suuttimet ovat käänneltäviä, joiden avulla niiden hieronnan saa juuri oikeaan paikkaan. Hierontakokemuksen kruunaa pääistuimen niska-, vyötärö-, hartia ja lannehieronta.

Hierontasuuttimet pyörivät jatkuvasti, jolloin niiden paine ei kohdistu pelkästään yhteen kohtaan. Suuttimet voi myös halutessaan sulkea yksitellen esimerkiksi, jos ei halua juuri johonkin tiettyyn kohtaan hierontaa.

Altaan avulla vedenvaihdosta tulee historiaa. Altaan vesi tarvitsee vaihtaa vain noin kaksi kertaa vuodessa, jonka vuoksi allas on todella helppokäyttöinen ja vaivaton. Jupiter Wellis ulkoporeallas otsonoi veden siten, että se desinfioi kylpyvettä. Näin voit olla varma siitä, että kylvet aina puhtaassa vedessä.

Jupiter Wellis ulkoporeallas on valmistettu muun muassa komposiitista ja polyfoamista. Näin ulkoporealtaalle on saatu mahdollisimman tukeva rakenne, joka kestää käyttöä ja aikaa. Kaiken lisäksi altaasta löytyy myös ledit, joissa on 16 erilaista valo-ohjelmaa. Näin saat ulkoporealtaasi muistuttamaan discolta halutessasi. Kokonaisuudessaan Jupiter Wellis ulkoporeallas on paras kiinteä ulkoporeallas kotiin.

3. Ilmatäytettävä ulkoporeallas: Lay-Z-Spa Miami ulkoporeallas

Ilmatäytettävä ulkoporeallas

Tämän vertailun paras täytettävä ulkoporeallas on ehdottomasti Lay-Z-Spa Miami. Tässä puhallettavassa ulkoporealtaassa on erinomainen liikuteltavuus ja se on todella helppokäyttöinen. Kyseinen malli on voittanut muun muassa Iso-Britanniassa monia palkintoja tehden siitä loistavan valinnan.

Hieman pienempään ulkoporealtaaseen mahtuu noin 2-4 ihmistä, jonka vuoksi se soveltuu hyvin pareille tai pienemmille lapsiperheille. Altaan poreista huolehtii 120 AirJet ilmasuutinta, jotka pitävät huolen siitä, että poreet jakautuvat tasaisesti koko altaan ympärille.

Lay-Z-Spa Miami ulkoporealtaan lämpötila on helppo säätää juuri oikeaan lämpötilaan. Altaan lämpötila-asteikko menee noin 20 ja 40 celsiusasteen välillä, jonka vuoksi oikean lämpötilan säätäminen on helppoa. Kaikista suosituimmat lämpötilat ovat tietenkin asteikon yläpäässä, jotta altaassa oleminen on mahdollisimman mukavaa säästä riippumatta.

Ulkoporealtaan käyttö onnistuu myös kylmällä säällä sen Freeze Shield -toiminnon ansiosta. Tämä toiminto estää veden jäätymisen siten, että kun lämpötila laskee alle tietyn asteen se käynnistää itsensä päälle. Näin voit välttyä siltä, että vesi jäätyy kiinni ammeeseen. Altaan lämmitysajan pystyy myös säätämään siten, että se on juuri optimaalinen.

Allas on valmistettu todella vahvasta Duraplus kerrosmateriaalista, joka varmistaa sen, että allas on pitkäikäinen ja aikaa kestävä. Ulkokuorissa on mukana myös PVC-muovia joka mahdollistaa sen, että altaan reunoihin voi nojata.

Vedensuodatusjärjestelmä on tärkeä osa ulkoporeallasta, jotta vesi pysyy hyvän laatuisena. Onneksi tästä porealtaasta sellainen löytyy jo valmiiksi sisäänrakennettuna. Vedensuodatusjärjestelmä käsittelee jopa 1300 litraa vettä tunnissa tehden veden laadusta ensiluokkaista. Kokonaisuudesssaan Lay-Z-Spa Miami on paras ilmatäytettävä poreallas joka tarjoaa todella hyvän kestävyyden yhdistettynä hyvään hinta-laatusuhteeseen.

4. Ilmatäytteinen ulkoporeallas: Lay-Z-Spa St. Moritz

Ilmatäytteinen poreallas

Vertailun neljännelle sijalle pääsi Bestwayn valmistama Lay-Z-Spa St. Moriz poreallas. Allas valikoitui tälle sijalle, koska se on yksi parhaista ilmatäytteisistä ulkoporealtaista, jotka on ympyrän muotoisia. Tähän hieman isompaan St. Moriz porealtaaseen mahtuu jopa 5 – 7 ihmistä, jonka vuoksi se on erityisen tilava ja mukava suuremmallekin ryhmälle.

Lay-Z-Spa ST. Moriz tarjoaa lämpimiä kylpyläelämyksiä niin kodin tai mökin pihalle. Allas tarjoaa monia erilaisia lämpö ja porevaihtoehtoja, jonka vuoksi sen voi muokata juuri omannäköiseksi. Kaiken lisäksi allas soveltuu ympärivuotiseen käyttöön, jonka vuoksi se on helppo asettaa terassille odottamaan aina valmiina.

Ilmatäytteinen poreallas on helppo täyttää sen sisällä olevan sähköisen pumpun avulla. Pumppu täyttää ja tyhjentää altaan vain noin kymmenessä minuutissa, jonka jälkeen altaan voi kätevästi ja nopeasti täyttää vedellä. Kaikkia altaan toimintoja voi ohjata ohjaimen avulla ja sen kautta voi päättää lämpötilan, vedensuodatuksen ja ilmapumpun. Altaan 180 ilmasuutinta tuottavat tehokkaasti poreita kaikkialle altaaseen.

Allas on todellakin tehty ympärivuotiseen käyttöön ja siitä pitää huolen altaan erilaiset ominaisuudet. Ehkä yksi parhaista talveen liittyvistä toiminnoista on ”Freeze Shield” -toiminto, jonka avulla laite alkaa lämmittämään vettä, jos se huomaa sen menevän tarpeeksi alhaiselle lämpötilalle. Näin vältytään veden jäätymiseltä, joka voi olla kohtalokasta ulkoporealtaalle. Toinen ominaisuus on ajastettu lämmitettävyystoiminto, jonka avulla voit asettaa ajastimen lämmitykselle.

Tämä allas on valmistettu erittäin kestävästä Duraplus materiaalista, joka koostuu muun muassa PVC-muovista ja polyesteriverkosta. Tämän avulla altaalle on saatu tukevat rakenteet ja se pitää muotonsa, vaikka sen reunoihin nojattaisiin. Kaiken lisäksi laite tarjoaa vedensuojatusjärjestelmän, joka pystyy puhdistamaan vettä jopa yli 1300 litraa tunnissa. Kokonaisuudessaan Lay-Z-Spa St. Moriz on hyvä ilmatäytteinen poreallas, joka tarjoaa mukavia kylpyhetkiä.

5. Edullinen ulkoporeallas: Lay-Z-Spa Hawaii HydroJet Pro

Edullinen ulkoporeallas

Parhaiden ulkoporealtaiden vertailun viidennelle sijalle pääsi myös BestWayn Lay-Z-Spa Hawaii HydroJet Pro poreallas. Laite eroaa perinteisästä Lay-Z-Spa Hawaii Airjetistä hieman, sillä tämä on sen PRO malli. Poreallas on varsin edullinen, kun sen toimintoja vertaa muihin malleihin.

Tässä Lay-Z-Spa Hawaii HydroJet Pro:ssa on perusmalliin verrattuna enemmän tilaa, automaattinen lämmitys ja erilaiset porevaihtoehdot. PRO-versio on astetta yleellisempi sen materiaalien ja toimintojen puolesta. Altaaseen mahtuu noin 4 – 6 henkilöä ja sen sisään rakennettu pumppu täyttää ja tyhjentää altaan vain viidessä minuutissa. Laitteessa on 140 ilmasuutinta ja 8 suunnattavaa hierovaa vesisuihkua. Näin saat poreet juuri sinne mihin haluat ne.

Laitteen seinämät ovat paksut ja ilmatäytteiset. Niiden välissä on PVC-muovista ja polyesteriverkosta koostuva kerroste, jonka ansiosta altaan reunat kestävät niihin nojailua. Vaikka kyseessä on ilmatäytettävä ulkoporeallas on se kuitenkin todella vankka rakenteinen myös sen Duraplus kerrosmateriaalin ansiosta. Kaiken lisäksi tässäkin Bestwayn laitteessa on vedenpuhdistusjärjestelmä, jonka avulla vesi on puhdasta. Kokonaisuudessaan Bestwayn Lay-Z-Spa Hawaii Hydrojet PRO on todella hyvän hinta-laatusuhteen omaava edullinen ulkoporeallas.

6. Poreallas ulos: Lykke Nordic Original

Poreallas ulos

Ulkoporeallas testin kuudennelle sijalle päätyi Lykken valmistama Nordic Original poreallas, joka on suunniteltu Suomen oloihin. Tämän ulkoporealtaan avulla saat arkeen luksusta ja yleellisyyttä kohtuullisella hinnalla. Pitkän ja rankan työpäivän jälkeen on tuskin mitään parempaa, kuin mennä lohoamaan lämpimään porealtaaseen kotisohvan sijasta.

Laitteen toimintoja ja ominaisuuksia on helppo säättää amerikkalaisella Balboan TP500+BP200 paneelilla, jonka avulla säätäminen onnistuu helposti. Laitteesta löytyy 26 hierontasuutinta ja kaksi erilaista hierontapumppua, joissa on laajat säätömahdollisuudet. Pehmeät niskatuet varmistavat mukavan kylpemisen. Altaan pohjassa on kaiken lisäksi kirkas LED-valo, jonka vuoksi ulkoporeallas kimaltelee pimeässä mukavasti.

Laitteesta löytyy 3000 watin tai 3 kilowatin tehoinen lämmitin, joka tarjoaa kovaa lämmitystystehoa myös kylmemmissä Suomen olosuhteissa. Altaan toimintoihin kuuluu myös suomalaisille hyödylliseksi tuleva jäätymissuoja, joka aktivoituu heti kun lämpötila laskee liian alhaiseksi. Tämä estää altaan veden jäätymisen, koska pumppu ja puhallin aktivoituvat itsestään. Kokonaisuudessaan Lykke Nordic Original poreallas on hyvä poreallas Suomeen.

7. Paras ilmatäytteinen poreallas: Bestway Lay-Z-Spa St. Lucia

Paras ilmatäytteinen ulkoporeallas

Tämän ulkoporeallas vertailun seitsemäs sija menee ehdottomasti Bestwayn Lay-Z-Spa St. Lucialle. Tämä allas on hieman pienikokoisempi ja siihen mahtuu noin 2 – 3 aikuista. Testimme perusteella allas soveltuu parhaiten kahdelle, jolloin se on todella tilava ja mukava.

Altaan pohja on päällystetty pehmeällä materiaalilla, joka hellii jalkoja. Puolestaan 110 ilmahierontasuihkua huolehtii poreiden aiheuttamisesta. Laitteen sisäänrakennettu ilmapumppu huolehtii siitä, että alas täyttyy ja tyhjenee vain kymmenessä minuutissa.Tämän ulkoporealtaan toimintoihin kuuluu muun muassa digitaalinen ohjauspaneeli, jonka avulla eri toimintoja on helppo säädellä.

Altaan tehokas lämmitysjärjestelmä lämmittää altaan veden jopa 40 celsiusasteeseen, jolloin vedestä tulee todella lämmintä. Laite sopii myös hyvin Suomen oloihin, koska siitä löytyvä Freeze Shiel -lämmitys estää veden jäätymisen altaaseen. Ominaisuus kytkeytyy päälle heti, kun se huomaa, että lämpötila laskee alle tietyn asteen. Ilmasuuttimia on helppo ohjata ohjauspaneelista ja niihin voi myös laittaa ajastetun kytkennän. Kiteytettynä Lay-Z-Spa St. Lucia on paras ilmatäytteinen poreallas sen uskomattomien toimintojen ansiosta.

8. Upotettu ulkoporeallas: Lykke Polar Black Edition

Parhaiden ulkoporealtaiden testin kahdeksas sija meni Lykken valmistamalle Nordic Black Edition porealtaalle, joka on suunniteltu Suomen oloihin. Tämän ulkoporealtaan kautta saat raskaaseen arkeen mukavaa yleellisyyttä pikkurahalla. Pitkän ja tuskaisen työpäivän jälkeen on tuskin olemassa mitään parempaa, kuin mennä lohoamaan ikiomaan lämpimään porealtaaseen vaimon kanssa.

Ulkoporealtaan toimintoja on helppo säättää aidolla amerikkalaisella Balboan TP500+BP200 ohjauspaneelilla, jonka avulla eri toimintojen säätely onnistuu nopeasti. Laitteesta löytyy 26 hierontasuutinta, jotka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Sen ansiosta laite on todella kestävä ja pitkäikäinen. Lisäksi saat kaksi erilaista hierontapumppua, joissa on myös todella laajat säätömahdollisuudet. Pehmeät reunoille kiinnitetyt niskatuet varmistavat mukavan kylpemisen. Pohjasta löydät kirkkaan valon, joka tarjoaa pimeisiin iltoihin tunnelmaa.

Laitteesta löytyy 3000 watin tai 3 kilowatin tehoinen lämmitin, joka tarjoaa kovaa lämmitystystehoa myös kovemmalle kylpemiselle Suomen olosuhteissa. Altaan toimintoihin kuuluu jäätymissuoja, joka aktivoituu heti kun altaan veden lämpötila laskee liian alhaiseksi. Tämä estää altaan veden jäätymisen, koska pumppu ja puhallin aktivoituvat itsestään estäen sen. Kokonaisuudessaan Lykke Nordic Original on paras upotettu ulkoporeallas, jonka uniikki ulkonäkö tekee siitä erityisen hienon.

9. Pyöreä ulkoporeallas: Bestway Lay-Z-Spa Vancouver

Ulkoporealtaiden suuren testin ja vertailun yhdeksäs sija menee Lay-Z-Spa Vancouverille. Bestway on merkkinä todella tunnettu ulkoporealtaiden valmistaja, jonka vuoksi moni tämän vertailun sijoista on mennyt sille. Käytännössä Bestway valmistaa kaikki parhaat ilmatäytettävät ulkoporealtaat.

Tästä pyöreästä ulkoporealtaasta löydät ajastintoiminnon, jonka avulla voit säätää lämmittimen, jopa 40 päivälle etukäteen. ChemConnect-annostelija varmistaa sen, että altaan klooritaso pysyy tasaisena ja vesipumpun kautta vettä virtaa jopa yli 1300 litraa tunnissa. Näin kylvet aina puhtaassa vedessä.

Pyöreä ulkoporeamme tarjoaa 804 liraa tilavuutta ja siihen mahtuu noin 3 – 5 henkilöä. Ilmatäytteinen poreallas tarjoaa jopa 140 ilmahierontasuihkua, joiden kautta vesi lämpiää jopa 40 asteiseksi. Altaasta löytyy Wi-Fi, jonka avulla voit säätää kaikki altaan ominaisuudet kätevästi älypuhelimen avulla.

Tukeva allas on vuorattu kiven ulkonäkö muistuttavalla pehmeällä päällysteellä, jotta se olisi mahdollisimman tyylikäs ja kestävä. Altaan saa täytettyä vain 10 minuutissa sen sisäänrakennetun pumpun avulla. Kokonaisuudessaan Lay-Z-Spa Vancouver on paras pyöreä ulkoporeallas kylpemiseen.

10. Poreallas pihalle: Lykke Nordic White

Poreallas pihalle

Ulkoporeallas viimeiselle, mutta ei vähäisimmälle sijalle päätyi Lykken valmistama Nordic White Edition poreallas, joka on myös suunniteltu Suomen oloihin. Tämä ulkoporeallas tarjoaa mukavaa arjen luksusta sen monipuolisten hierontaominaisuuksien ansiosta. En tiedä onko olemassa, mitään parempaa, kuin tähän altaaseen rojahtaminen rankan työviikon jälkeen.

Ulkoporealtaaan toiminnoista huolehtii amerikkalainen Balboan TP500+BP200 ohjauspaneeli, jonka kautta voit muuttaa lähes kaikkea altaassa. Laitteen 26 ruostumattomasta teräksestä valmistettua ilmasuutinta mahdollistaa tehokkaat kuplat, jotka hierovat juuri mukavasti kehoa. Altaan reunoilta löydät myös mukavat ja pehmeät niskatuet. Puolestaan pohjaan on laitettu LED-valo, joka luo romanttisen tunnelman illan pimetessä.

Lykke ulkoporeallas kokemuksia on toimituksemme mielestä monia. Osa rakasti laitteen 3 kilowatin tehoa, jonka avulla vesi lämpeni nopeasti. Toisaalta osa valitti, että vesi tuli jopa liian kuumaksi, jonka vuoksi jouduimme säätämään veden lämpötilaa paneelista. Suomen olosuhteisiin tämä allas soveltuu hyvin sen anti-freze toiminnon avulla. Se estää veden jäätymisen kiinni altaaseen, laittamalla pumpun päälle kun se havaitsee lämpötilan laskevan alle tietyn asteen. Kokonaisuudessaan Lykken valmistama Nordic White Edition on paras ulkoporeallas neljälle henkilölle.

Näin valitset parhaan ulkoporealtaan

Ulkoporeallas tarjoaa ylellisen tavan rentoutua kotona ympäri vuoden. Sen hankinta on kuitenkin merkittävä investointi, joten on tärkeää valita juuri omiin tarpeisiin sopiva malli. Tässä oppaassa käymme läpi keskeiset tekijät, jotka kannattaa ottaa huomioon parhaan ulkoporealtaan valitsemiseksi.

1. Käyttötarkoitus ja -tarpeet

Rentoutuminen vai terapia: Mieti, mihin tarkoitukseen allasta eniten käytät. Haluatko pääasiassa rentoutua ja nauttia kuplista, vai tarvitsetko vesihierontaa terapeuttisiin tarkoituksiin, kuten lihasten rentouttamiseen ja kivun lievitykseen? Terapiakäyttöön suunnitelluissa altaissa on yleensä tehokkaammat suuttimet ja monipuolisemmat säätömahdollisuudet.

Käyttäjämäärä: Arvioi, kuinka monta henkilöä allasta yleensä käyttää yhtä aikaa. Pienempiä altaita on saatavilla kahdelle hengelle, kun taas suuremmat mallit voivat majoittaa jopa kahdeksan henkilöä. Valitse altaan koko sen mukaan, kuinka monta ihmistä haluat mahtuvan mukavasti altaaseen.

2. Sijainti ja asennus

Sijainnin valinta: Pohdi, mihin haluat sijoittaa altaan. Onko paikka suojaisa ja tuulensuojainen? Onko allas tarkoitus sijoittaa terassille, pihalle vai esimerkiksi katettuun ulkotilaan? Varmista, että valittu paikka kestää altaan painon ja mahdollistaa turvallisen asennuksen.

Sähköliitäntä ja vesi: Ulkoporeallas vaatii sähköliitännän, joten varmista, että asennuspaikassa on asianmukainen sähkönsyöttö. Jotkut mallit voivat vaatia myös erityisiä sähköasennuksia, jotka on parasta jättää ammattilaisen tehtäväksi. Huomioi myös veden saanti ja viemäröinti.

3. Ominaisuudet ja varustelu

Suuttimet ja hierontaominaisuudet: Eri altaissa on erilaisia suuttimia ja hierontaominaisuuksia. Jos haluat monipuolista vesihierontaa, valitse malli, jossa on säädettävät suuttimet ja useita hierontaohjelmia. Tämä mahdollistaa hieronnan kohdistamisen juuri halutuille alueille.

Valaistus ja äänijärjestelmä: Monissa nykyaikaisissa ulkoporealtaissa on LED-valaistus, joka luo tunnelmaa ja parantaa näkyvyyttä pimeällä. Lisäksi integroidut äänijärjestelmät mahdollistavat musiikin kuuntelun rentoutumisen aikana.

Eristeet ja energiatehokkuus: Hyvä eristys on tärkeää, jotta altaan käyttökustannukset pysyvät kurissa. Laadukkaat eristemateriaalit ja eristävät kannet auttavat säilyttämään veden lämpötilan ja vähentävät energiankulutusta.

4. Huolto ja ylläpito

Puhdistusjärjestelmät: Valitse allas, jossa on tehokas puhdistusjärjestelmä, kuten otsonointi tai UV-valolla toimiva puhdistus. Nämä järjestelmät vähentävät kemikaalien tarvetta ja pitävät veden puhtaana.

Suodattimet: Korkealaatuiset suodattimet varmistavat, että vesi pysyy puhtaana ja kirkkaana. Tarkista suodattimien huoltoväli ja vaihdettavuus.

5. Budjetti ja hinta-laatusuhde

Budjetointi: Ulkoporealtaiden hinnat vaihtelevat suuresti riippuen koosta, ominaisuuksista ja brändistä. Määritä budjetti etukäteen ja pyri löytämään allas, joka tarjoaa parhaan vastineen rahoillesi. Muista ottaa huomioon myös käyttö- ja huoltokustannukset.

Ulkoporeallas kokemuksia

Ulkoporealtaat ovat yhä suositumpia suomalaisten keskuudessa, tarjoten ylellisen tavan rentoutua omassa kodissa ympäri vuoden. Mutta millaisia kokemuksia ulkoporealtaan omistajilla on? Kysyimme kolmelta käyttäjältä – Kristianilta, Siiriltä ja Hannalta – heidän ajatuksiaan ja kokemuksiaan omista ulkoporealtaistaan.

”Olen aina haaveillut omasta ulkoporealtaasta, ja viime vuonna päätin vihdoin hankkia sellaisen. Valintani osui 6-hengen altaaseen, jossa on tehokkaat vesihierontasuuttimet ja kaunis LED-valaistus. Jo ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien tiesin tehneeni oikean päätöksen.

Altaan tuoma rentoutus on vertaansa vailla. Pitkän työpäivän jälkeen on ihanaa upottautua lämpimään veteen ja antaa vesihieronnan hoitaa kehoa. LED-valaistus luo upean tunnelman, ja talvisin on erityisen taianomaista nauttia poreista samalla kun katselee lumisadetta. Myös ystäväni ovat ihastuneet altaaseeni, ja meillä on ollut useita rentouttavia iltoja sen ympärillä.

Käytön helppous on ollut positiivinen yllätys. Altaan huoltaminen ja veden puhdistus sujuvat vaivattomasti, kiitos tehokkaan otsonointijärjestelmän. Voin lämpimästi suositella ulkoporeallasta kaikille, jotka arvostavat rentoutumista ja luksusta omassa kodissaan.”

”Ulkoporeallas on ollut perheellemme erinomainen hankinta. Valitsimme tilavan altaan, jossa on tilaa kuudelle hengelle. Altaasta on tullut perheemme yhteinen suosikki, ja lapsetkin rakastavat kylpyhetkiä.

Erityisen mukavaa on se, että voimme käyttää allasta ympäri vuoden. Kesällä altaassa pulikointi on viilentävää ja hauskaa, kun taas talvella lämpimässä vedessä kylpeminen ulkona on uskomattoman rentouttavaa. Allas on tuonut meidät yhteen, ja olemme viettäneet paljon laatuaikaa sen äärellä, pelaten vesipelejä ja nauttien kuumasta kaakaosta poreiden keskellä.

Altaan huoltaminen on ollut helppoa, ja automaattinen puhdistusjärjestelmä pitää veden aina raikkaana. Tämä oli meille tärkeä tekijä, sillä halusimme, että allas olisi helppokäyttöinen ja vaivaton. Suosittelen ulkoporeallasta lämpimästi kaikille perheille – se on investointi, joka tuo iloa ja yhteistä aikaa.”

”Olen aina nauttinut vesiterapiasta, ja ulkoporealtaan hankinta on ollut loistava lisä elämääni. Valitsin kompaktin 4-hengen altaan, jossa on hierontasuuttimet ja tyylikäs design. Altaan vaikutus hyvinvointiini on ollut huomattava.

Käytän allasta säännöllisesti rentoutuakseni ja lievittääkseni lihasjännityksiä. Erityisesti selkä- ja hartialihakset hyötyvät vesihieronnasta, ja olen huomannut unenlaadun parantuneen merkittävästi. Porealtaassa vietetyt hetket ovat päivieni kohokohtia, jolloin voin täysin rentoutua ja unohtaa arjen kiireet.

Lisäksi altaan ulkonäkö on saanut paljon kehuja. Se on moderni ja sopii täydellisesti terassilleni, luoden kodikkaan ja kutsuvan ilmapiirin. Lämmittimen ansiosta allas on aina sopivan lämpöinen, ja sen käyttö on ollut vaivatonta myös talvella.

Suosittelen ulkoporeallasta kaikille, jotka haluavat parantaa elämänlaatuaan ja nauttia ylellisestä rentoutumisesta kotona. Se on investointi, joka maksaa itsensä takaisin hyvinvoinnin ja rentoutumisen muodossa.”

Uusimmat

Suositut