Paras yleiskone kokkaukseen – Lue suuri vertailu

Paras yleiskone vertailu

Yleiskone on keittiön tärkeä apuväline, jonka avulla taikinanvatkaaminen ja pirtelön tekeminen onnistuu mutkitta. Yleiskoneella on todella helppoa sekoittaa ainekset samalla, kun itse tekee jotain aivan täysin muuta. Nykyään yleiskoneisiin saa myös lisäosia, kuten sitruspusertimen tai lihamyllyn.

Tässä vertailussa ja osto-oppaassa selvitetään juuri tämän hetken markkinoiden parhaimmat yleiskoneet ja tutkitaan, mikä niistä sopii juuri täydellisesti sinulle.

Yleiskone on usein hintava kodinkone, jonka vuoksi sen valinta ei ole kaikista helpointa, jos haluaa saada parhaan mahdollisen hinta-laatusuhteen. Siksi tässä vertailussa on käytetty myös laitteen hintaa kriteerinä.

Yleiskoneet ovat monesti hyvin näyttävän näköisiä ulkopuolelta, mutta kyse ei ole pelkästä ulkonäöstä. Laadukkaat yleiskoneet ovat valmistettu metallista siten, että niissä on todella vankka runko. Ilman tällaista kunnon runkoa yleiskone ei pysty vaivaamaan tehokkaasti taikinaa. Toisaalta vankka rakenne ei ole mitään ilman riittävää tehoa, jonka vuoksi täydellisen yleiskoneen löytäminen voi olla vaikeaa.

Tämän oppaan loppupuolelta löydät lisää tietoa yleiskoneista ja niiden ominaisuuksista. Voit itse käyttää näitä tietoja hyödyksesi, jos haluat etsiä parasta mahdollista yleiskonetta juuri itsellesi.

Mikä on tämän hetken paras yleiskone?

Tämän vertailun voittaja on ehdottomasti KitchenAid Artisan yleiskone. Kyseinen laite ei kuitenkaan välttämättä ole se kaikista paras vaihtoehto juuri sinulle. Täydellisen yleiskoneen löytämiseen vaikuttaa monet muut asiat.

Paras yleiskone riippuu laitteen käyttötarpeesta, budjetista ja ulkonäöstä sekä monesta muusta pienestä yksityiskohdasta. Tältä listalta löytyvät vaihtoehdot ovat varmoja valintoja kokkaukseen ja ruuanlaittoon, mutta vaihtoehtoja on myös monia näiden lisäksi. Yleiskoneita on runsaasti markkinoilla useilta eri valmistajilta, jonka vuoksi kokosimme kaikki parhaat tähän listaan.

Ei kuitenkaan haittaa, jos et löydä tästä vertailusta juuri itsellesi yleiskonetta, koska lopuksi käymme vinkkejä siitä, mitä ominaisuuksia yleiskoneelta kannattaa tutkia ja, miten niitä voi vertailla keskenään. Näin löydät juuri omiin mieltymyksiisi parhaan vaihtoehdon.

Parhaat yleiskoneet 2023

Alapuolelle on lueteltu kaikki parhaat vuoden 2023 yleiskoneet. Löydä sieltä juuri oikeanlainen laite itsellesi.

  1. KitchenAid Artisan – Paras yleiskone.
  2. Kenwood Chef XL KVL4100S – Iso yleiskone.
  3. Bosch Keittiökone MUM5 – Hyvä yleiskone.
  4. KitchenAid Heavy Duty – Hiljainen yleiskone.
  5. Champion yleiskone – Edullinen yleiskone.
  6. KitchenAid Mini – Paras monitoimikone.
  7. Kenwood KMX750RD – Kenwood monitoimikone.
  8. TRISTAR MX-4817 – Pieni yleiskone.
  9. Bosch OptiMUM – Tehokas yleiskone
  10. Russell Hobbs Desire – Halpa yleiskone.

1. Paras yleiskone: KitchenAid Artisan

Paras yleiskone

Meidän yleiskonevertailun voittaja ja kaikista paras yleiskone on Yhdysvalloissa valmistettu KitchenAid Artisan. Merkkinä KitchenAid on varsin tunnettu ammattikokkien keskuudessa ja he ovat valmistaneet keittiötarvikkeita jo yli 100 vuotta. KitchenAid Artisan yleiskone on huippuluokkaan kuuluva laite sinulle, joka tahdot vain parasta laatua.

KitchenAid Artisan 5KSM175PSESP on kuin kokkaajan käden jatke, jonka avulla vaivaamisen sijasta voi keskittyä muihin kokkausasioihin. Yleiskoneen runko on valmistettu ensiluokkaisesta teräksestä, jonka ansiosta se on todella vakaa ja kestävä. Materiaalina teräs luo yleiskoneen, joka on todella pitkäikäinen ja vankkarakenteinen.

Yleensä KitchenAidin yleiskoneiden keskimääräinen käyttöikä on jopa 30 vuotta, jonka vuoksi laitteen käyttöarvo tulee olemaan kohdillaan. KitchenAid Artisan kuuluu maailman ainoisiin yleiskoneisiin, jotka saavat tehonsa suoravetomoottorilla. Sen avulla laite on tehokas, mutta kestävä. KitchenAid Artisan tarjoaa 300 wattia tehoa ja sillä voi käsitellä samaan aikaan jopa kilon jauhoja ja 12 kananmunanvalkuaista.

Toinen suoravetomoottorin etu on se, että se on hyvin taloudellinen käyttää. Kun teho ohjautuu suoraan kulhoon rattaiston pyörittämisen sijaan laite kuluttaa vähän sähköä, mutta on todella tehokas. Yleensä lähes kaikki yleiskoneet ovat ns. hihnavetomoottorilla varustettuna. Niissä on usein paljon suurempi teholukema esimerkiksi 900 wattia, mutta siitä vain kolmasosa eli 300 wattia ohjautuu oikeasti kulhoon. Sen vuoksi hihnavetomoottorilla varustetuissa yleiskoneissa sähköä menee suoravetomoottoria enemmän hukkaan.

KitchenAid Artisan 5KSM175PSESP tarjoaa 4,8 litran kokoisen kulhon, jonka ansiosta siihen mahtuu paljon ainesosia. Valmistajan mukaan sillä voi sekoittaa samaan aikaan jopa 108 keksiä, 3,2 kiloa perunamuussia tai litran kermavaahtoa. Toisaalta 4,8 litran kulho on jokapäiväiseen kokkaukseen turhan iso, jonka vuoksi laitteen mukana tulee myös pienempi kolmen litran kulho. Kaiken lisäksi laitteen ominaisuuksiin kuuluu myös roiskesuoja, joka pyrkii estämään kaikki roiskeet silloin kun laite on käynnissä. Kokonaisuudessaan KitchenAid Artisan on paras yleiskone ja se tarjoaa uskomattomat ominaisuudet, kestävyyden ja tehon ensiluokkaisella hinta-laatusuhteella.

2. Iso yleiskone: Kenwood Chef XL KVL4100S

Iso yleiskone

Jos haussa on mahdollisimman iso yleiskone on syytä kääntyä Kenwood Chef XL KVL4100s:n puoleen. Laite tarjoaa huiman 6,7 litran teräskulhon, johon mahtuu isompikin määrä ainesosia. Tämä yleiskone jaksaa myös sekoittaa isompia määriä ruokaa sen 1200 watin moottorin avulla. Moottori on varustettu teräksisellä rattaistolla, jotta sen tehosta saataisiin kaikki irti. Toinen teräksisen rattaiston hyöty on se, että laite on kestävä ja pitkäikäinen.

Laitteen mukana tulee monipuoliset kulhotyökalut. Niihin kuuluu muun muassa K-vatkain, pallovispilä ja taikinakoukku. Tähän yleiskoneeseen on saatavilla myös useita erilaisia lisäosia, joihin kuuluu viljamylly, sitruspuserrin ja lihamylly.

Planetaarisen sekoitusliikkeen avulla Kenwood Chef XL KVL4100s yleiskone pystyy sekoittamaan ainesosat tasaisesti. Iso yleiskone tarjoaa myös yksiosaisen roiskesuojan, jonka ansiosta ruuat ei lennä ympäriinsä laitetta käyttäessä. Laite tarjoaa modernin elektronisen nopeudensäätimen, jonka avulla tehon säätely onnistuu portaattomasti. Kiteytettynä Kenwood Chef XL KVL4100S on iso yleiskone, josta löytyy massiiviset 1200 wattia tehoa ja se sopii varsinki niille, jotka tarvitsevat mahdollisimman ison tilavuuden yleiskoneelta.

3. Hyvä yleiskone: Bosch Keittiökone MUM5

Bosh MUM5 laite keittiöön

Jos haussa on hyvä yleiskone peruskäyttöön on Bosh MUM54A00 paras vaihtoehto. Laitteesta löytyy 3,9 litran kulho, johon mahtuu hyvin isompikin kakkutaikina. Kenwoodin tapaan laite tarjoaa kolme erilaista vispilää, joiden avulla oikea työkalu löytyy aina niin jauhon sekoittamiseen, kuin kananmunien vaahdottamiseen.

Bosh MUM5 yleiskone tarjoaa uudenlaisen 3D Planetary Mixing sekoitusominaisuuden, jonka avulla sekoittaminen on täysin optimoitu. Sen avulla vatkanosa liikkuu täysin samaan aikaan jopa kolmeen eri suuntaan, jonka ansiosta ainekset tulevat takuulla sekoitetuksi.

Moottori tarjoaa seitsemän eri nopeusvaihtoehtoa, joiden avulla juuri riittävä teho aineksien sekoittamiseen löytyy varmasti. Sekoitusvarren liikutteleminen on helppoa EasyArm-nostotoiminnon ansiosta. Sen avulla nappia painamalla sekoitusvarren saa nousemaan ilmaan pois tieltä, jolloin kulhoon voi kätevästi lisätä ainesosia.

Rakenteensa puolesta Bosh MUM54A00 on todella vankkarakenteinen ja sen kumijalat varmistavat laitteen tukevuuden paikallaan. Laitteesta löytyy myös ylikuumenemissuoja, joka nimensämukaisesti estää laitteen ylikuumenemisen. Kaiken lisäksi laite tarjoaa EasyStorage-järjestelmän, jonka ansiosta laite on helppo piilottaa. Toiminto toimii siten, että sen avulla laitteen johto vetäytyy laitteen sisälle. Kokonaisuudessaan Bosh MUM5 keittiökone on hyvä yleiskone peruskäyttöön ja siitä löytyy juuri kaikki tarvittavat ominaisuudet kokkaajalle.

4. Hiljainen yleiskone: KitchenAid Heavy Duty

Hiljainen keittiökone

Jos haussa on hiljainen, mutta todella tehokas yleiskone kannattaa kääntyä KitchenAid Heavy Duty 5KSM7591XEOB -yleiskoneen puoleen. Laitteesta löytyy vertailun isoin 6,9 litran kulho ja massiivinen 1,3 hevosvoiman suoravetomoottori. Suuresta tehosta ja koosta huolimatta laite on todella hiljainen varsinkin matalimmilla nopeusasetuksilla.

Laite on varsinkin ammattilaiskokkien suosiossa ja sen näkee heti laitteen ulkonäöstä. Laitteen ulkokuori on pehmeästi pyöristetty ja se on rakennettu raskasta kuormitusta varten. Tällä laitteella pystyt käsittelemään todella suuria määriä ruokaa kätevästi.

Laite painaa 13,5 kiloa, jonka vuoksi se on hyvin painava yleiskoneeksi. Toisaalta koneen paino mahdollistaa sen, että laite on vankka käytössä. Paino johtuu laitteen kokonaan metallisesta rungosta, joka mahdollistaa laitteen pitkän käyttöiän.

Laitteen suuresta koosta huolimatta se on helppo puhdistaa, koska sen vakiovarusteet ovat lujia ja konepesun kestäviä. Kaiken lisäksi laitteelle on saatavilla suuri määrä lisävarusteita, kuten mehupuristin tai lihamylly.

Laite on todellakin raskaan sarjan tuote ja valmistajan mukaan sillä voi käsitellä esimerkiksi 2,2 kiloa vehnäjauhoja, 19 kananmunanvalkuaista tai 3,8 kiloa leipätaikinaa. Tekniseltä puoleltaan laitteesta löytyy 500 wattia tehoa, mutta ne kohdistuvat suoraan kulhoon markkinoiden ainoan suoravetomoottorin takia. Näin laite on todella energiatehokas ja taloudellinen käyttää, mutta silti todella tehokas. Kokonaisuudessaan KitchenAid Heavy Duty 5KSM7591XEOB -yleiskone on paras hiljainen yleiskone tosikäyttöön.

5. Edullinen yleiskone: Champion yleiskone

Edullinen yleiskone

Jos haussa on mahdollisimman edullinen yleiskone on syytä kääntyä Champion CHKA200:n puoleen. Tämä laite on moderni ja tyylikäs yleiskone, joka ajaa asiansa riittävän hyvin. Edullisesta hinnasta huolimatta kyseessä on laadukas laite, vaikka siitä ei välttämättä löydy parhaita materiaaleja tai uusimpia ominaisuuksia.

Laitteesta löytyy 700 wattia tehoa ja laite hyödyntää planetaarista sekoitusliikettä. Planetaarisen sekoitusliikkeen hyöty on se, että se sekoittaa joka kerta ainesosat tasaisesti ja perusteellisesti. Syke-toiminnon lisäksi laite tarjoaa 10 eri nopeusvalintaa, joista löytyy varmasti jokaiseen tarpeeseen se sopiva.

Laite tarjoaa viiden litran ruostumattoman teräskulhon, joka on yllättävän massiivisen kokoinen tämän hintaluokan laitteelle. Tähän yleiskoneeseen mahtuu isompikin pullataikina vaivatta. Muiden laitteiden mukaan myös Champion CHKA200 tarjoaa erilaiset vatkaimet kanamunien ja taikinan vatkaamiseen, jotta lopputuloksesta saadaan mahdollisimman hyvä.

Laitteeseen kuuluu kaiken lisäksi myös roiskesuoja, kuten muissa laitteissa. Sen avulla aineiden roiskuminen säiliöstä välttyy, jolloin välttyy ylimääräiseltä sotkulta. Kokonaisuudessaan Champion CHKA200 on uskomaton yleiskone ja se tarjoaa vertailun kaikista parhaan hinta-laatusuhteen.

6. Paras monitoimikone: KitchenAid Mini

Paras monitoimikone

Jos olet etsimässä parasta monitoimikonetta kannattaa kääntyä KitchenAid Minin puoleen. Tämä on myös täydellinen monitoimikone, jos haluat pienen yleiskoneen, joka mahtuu piiloon kaappiin. Merkkinä KitchenAid on yleiskoneiden valmistuksessa ykkönen.

KitchenAid mini on pieni tehokas yleiskone, joka tulee erityisesti silloin tarpeeseen, kun tilaa on vähän, mutta tarvitset tehokkaan yleiskoneen. KitchenAid Mini on todella kestävä ja tehokas yleiskone, jonka ansiosta siinä voi sekoittaa jopa 60 keksiä kerrallaan. Nopeusvaihtoehtoja tämä paras monitoimikone tarjoaa kymmentä eri vaihtoehtoa, joiden ansiosta sopiva sekoitusnopeus löytyy varmasti.

Ruostumattomasta teräksestä tehty kulho on todella paljon kestävämpi muovisiin kulhoihin verrattuna. Lisäksi tähän malliin on saatavilla erilaisia lisävarusteita, joiden avulla laitteesta voi muuttaa esimerkiksi pastakoneen. Kokonaisuudessaan KitchenAid mini on paras monitoimikone, joka soveltuu hyvin silloin, kun tarvitse pienen ja tehokkaan yleiskoneen.

7. Kenwood monitoimikone: Kenwood KMX750RD

Kenwood monitoimikone

Yleiskonevertailun ja testin seitsemäs sija mene Kenwood monitoimikoneelle, joka tarjoaa hyviä toimintoja kohtuullisella hinta-laatusuhteella. Kenwood Kmix KMX750 on laadukas yleiskone, jonka avulla sekoitat, alustat ja vispaat erilaisia taikinoita hyvin tehokkaasti. Käytännössä tämä Kenwoodin monitoimikone ajaa kaikki asiat, joita voit vain haluta.

Laitteesta löytyy tehoa 1000 wattia eli yksi kilowatti, joten se on hyvin tehokas. Teräskulhon tilavuus on huimat viisi litraa, jonka vuoksi isompikin kakkutaikina mahtuu kulhoon helposti. Laitteen toimintoihin kuuluu kuusi eri nopeusasetusta ja älykäs nopeudensäätö, joka kasvattaa laitteen nopeutta portaittain estäen taikinan roiskumista.

Kenwood Kmix KMX750 on myös turvallinen yleiskone, koska se pysähtyy heti, kun vispilät nostetaan ylös. Näin vältyt ylimääräisiltä roiskeilta ja haavereilta. Laitteesta löytyy myös innovatiivinen kääntötoiminto, jonka avulla taikinan kerrostaminen ja kääntäminen onnistuu tuossa tuokiossa. Kokonaisuudessaan Kenwood Kmix KMX750 on todella laadukas yleiskone, joka tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen.

8. Pieni yleiskone: TRISTAR MX-4817

Pieni yleiskone

Tämän yleiskone testin kahdeksas sijaa menee TRISTAR MX-4817 yleiskoneelle, joka on paras pieni yleiskone. Laitteen pienestä koosta huolimatta siitä löytyy hyvin potkua, jonka ansiosta se soveltuu raskaampienkin taikinoiden kokkaukseen. Laajat nopeusasetukset mahdollistavat laitteen monipuolisen käytön ja toiminnallisuutta riittää vaikka muille jaettavaksi.

Tristar MX-4817 tarjoaa huiman 1200 watin tehon, jonka ansiosta sen avulla onnistuu jopa todella raskaiden kakkutaikinoiden teko. Laitteen pienestä koostaan huolimatta sen teräksestä valmistettuun kulhoon mahtuu viisi litraa tavaraa. Yleiskone tarjoaa hyvät toiminnot, joihin lukeutuu kuusi eri nopeusasetusta ja pulssitoiminto.

Laitteen mukana tulee roiskesuoja, joka estää pöytää sotkeutumasta laitteen ollessa käytössä. Tämän yleiskoneen käytöstä aiheutuvat jäljet on helppo pestä, sillä irrotettavat osat on mahdollista pestä astianpesukoneessa. Taikinakoukku on teflompäällystetty sen vatkaimen tapaan. Kiteytettynä TRISTAR MX-4817 on paras pieni yleiskone, joka tarjoaa hyvät ominaisuudet todella loistavalla hinta-laatusuhteella. TRISTARin yleiskonetta voi sanoa jopa mukavaksi kokkausnautinnoksi, joka oli positiivinen yllätys toimituksellemme.

9. Tehokas yleiskone: Bosch OptiMUM

Tehokas yleiskone

Tämän yleiskonetestin yhdeksäs sija kuuluu Boschin OptiMUM yleiskoneelle. Tämän laitteen avulla valmistat varmasti taikinat ja kastikkeet tuossa tuokiossa. Vaaleanpunainen yleiskone on myös monelle mielleen, jonka vuoksi laite on miellyttävä myös sen ulkonäön perusteella.

Bosch OptiMUM yleiskone on todella tehokas ja järkevä yleiskone, jonka avulla taikinan ja vaahtojen sekoittaminen hoituu kätevästi. Muotoilu on tehty tyyli edellä, mutta kuitenkin kestävästi. Nykyiainen muotoilu yhdistettynä laadukkaaseen teräsrunkoon tekee tästä yleiskoneesta kerrassaan mahtavan ja se onnistuu molemmissa tavoitteissaan ensiluokkaisesti. Kulhon tilavuus on 5,5 litraa, jonka ansiosta sen avulla voi sekoittaa isommankin kakkutaikinan. Helppokäyttöisen värikoodi-järjestelmän ansiosta laitteeseen on nopeaa ja helppoa kytkeä erilaisia lisävarusteita.

Laitteen planetaarinen sekoitusliike kuuluu myös yksiin Boschin yleiskoneen parhaisiin toimintoihin. Planetaarinen sekoitusliike tarkoittaa käytännössä sitä, että taikinakoukku kiertää kulhon ja oman akselinsa ympäri vastakkaisiin suuntiin. Näin taikinakoukku pystyy sekoittamaan kaikki ainesosat nopeasti ja siten, että niihin ei jää ylimääräisiä paatteja. Boschin OptiMUM yleiskone on ainutlaatuinen ja tyylikäs yleiskone, jonka avulla taikinoiden teko onnistuu vaivatta.

10. Halpa yleiskone: Russell Hobbs Desire

Halpa yleiskone

Yleiskoneiden suuren vertailun kymmenes sija menee ehdottomasti Russel Hobbsin valmistamalle Desire yleiskoneelle. Laite tarjoaa todella hyvän tehon ja ominaisuudet sen hintaluokan laitteeksi, jonka vuoksi tätä voi kutsua parhaaksi halvaksi yleiskoneeksi. Jos haluat saada parasta vastinetta rahoillesi saattaa Russel Hobbs Desire Kitchen Machine olla juuri se oikea ratkaisu sinulle.

Keksien ja kakun leipominen ei ole ollut koskaan helpompaa tämän yleiskoneen avulla. Täysin reseptistä poikkeamatta ainesosien sekoitus, vatkaaminen ja vaivaaminen onnistuu vain nappia painamalla. Laitteen ominaisuuksiin kuuluu kahdeksan eri nopeusvaihtoehtoa ja todella tehokas 1000 watin moottori, jonka ansiosta paksummankin taikinan vaivaus onnistuu mutkitta.

Ruostumaton teräskulho on tilavuudeltaan 5 litran kokoinen, joten siihen mahtuu myös isompi keksitaikina. Laitteen sekoitusvälineisiin kuuluu sekoitin, vatkain ja tietenkin taikinakoukut. Lisäksi roiskesuoja estää pöytää likaantumasta ja taikinaa menemästä hukkaan. Kokonaisuudessaan Russel Hobbs Desire on paras halpa yleiskone, joka on erityisen hyvä, jos haluat vaivata aineksia täydellisesti.

Miten valita paras yleiskone?

Käydään tässä läpi kaikki toiminnot ja ominaisuudet, joita hyödynsimme tehdessämme tätä testiä. Näiden kriteereiden avulla löydät varmasti parhaan mahdollisen yleiskoneen, jokaisesta eri kategoriasta. Voit myös hyödyntää näitä mainiosti hyvän yleiskoneen etsimisessä.

Budjetti

Ensimmäinen ja monille se kaikista tärkein asia yleiskonetta etsiessä on budjetti. Kannattaa miettiä tarkaan paljonko olet valmis laittamaan rahaa kiinni yleiskoneeseen. Mikäli et vielä tiedä tuletko tarvitsemaan yleiskonetta todella useasti, kannattaa suosiolla aloittaa hieman halvemmalla vaihtoehdolla. Toisaalta, jos olet ammattikokki tai yleiskone tulee usein tarpeeseen, kannattaa suosia kalliimpia malleja, koska ne ovat usein energiatehokkaampia, kestävämpiä ja laadukkaampia.

Ominaisuudet

Yleiskoneiden toiminnot ja ominaisuudet vaihtelee todella paljon mallista ja valmistajasta riippuen. Kun etsii yleiskonetta, on hyvä miettiä minkälaisia toimintoja siltä kaipaa. Jotkut mallit tarjoavat erilaisia nopeusvaihtoehtoja, kun taas toisiin saa monipuolisia lisävarusteita kiinni. Yleensä nopeusvaihtoehtoja on noin kahden ja kymmenen välillä. Puolestaan yleiskoneiden lisävarusteet vaihtelevat sitruspusertimien, lihamyllyjen, vihannesleikkureiden, pastakoneiden, kuutioleikkureiden, tehosekoittimien, pursottimien ja mehupuristimien välillä.

Koska lisävarusteita on olemassa niin monia, kannattaa miettiä tarkaan mitä kaikkia niistä tarvitsee. Toisaalta on hyödyllistä, jos yleiskoneella voi tehdä monta eri tehtävää esimerksi ajaa pastakoneen ja lihamyllyn sekä tehosekoittimen työt, jolloin niitä ei tarvitse ostaa erikseen. Osa laitteista tarjoaa myös planetaarista sekoitusliikettä ja erilaisia roiskesuojia. Jossain malleissa on kaikki toiminnot, jonka vuoksi niiden hinnat kohoavat lähelle tuhatta.

Koko

Yleiskoneiden koko vaihtelee todella paljon niiden mallin mukaan. Kun kiinnittää huomiota kokoon välttyy siltä, että laite ei ole liian pieni tai iso keittiöösi. Osa laitteista on tehty tahallaan mahdollisimman pieneksi, jotta ne mahtuvat mahdollisimman hyvin piiloon esimerkiksi kaappiin. Puolestaan osa malleista on tehty mahdollisimman isoiksi, jotta niiden kulhoihin mahtuu kaikista suurin määrä jauhoja ja muuta sekoitettavaa tavaraa. Onneksi moni valmistaja tekee koneiden samoja malleja eri kokovaihtoehdoilla, jonka vuoksi juuri sen mieluisen valitseminen käy kätevästi.

Kestävyys

Kestävyyteen on syytä kiinnittää huomiota, kun on hankkimassa yleiskonetta. Kestävyyteen vaikuttaa käytännössä kolme asiaa: brändi, koneisto ja materiaalit. KitchenAid on todella tunnettu sen kestävyydestään ja pitkästä historiastaan yleiskoneiden valmistajana. Monet ovat käyttäneet heidän yleiskoneitaan jopa yli 30 vuotta ilman ongelmia. Laitteiden pitkäikäisyyttä takaa myös se, että monille KitchenAidin malleille on valmistajan lupaama viiden vuoden takuu.

Monet muut yleiskonevalmistajat tarjoavat vain noin kahden vuoden takuuta, joka saattaa olla merkki siitä, että laitteessa on säästetty jossain kohdissa. Toisaalta takuun perusteella ei pysty suoraan kertomaan onko laite kestävä. On syytä kiinnittää huomiota myös materiaaleihin ja esimerkiksi ruostumattomasta teräksestä valmistettu yleiskone on usein paljon kestävämpi ja pitkäikäisempi kuin sellainen joka on valmistettu muovista. Myös koneistolla voi olla usein väliä ja suoravetomoottoria pidetään usein kestävämpänä valintana, kuin perinteistä koneistoa.

Teho

Teholukemat poikkeavat paljon mallien välillä, eikä niistä suoraan voi kertoa mikä laite on hyvä. Laitteen kyljessä saattaa lukea, että siinä on 900 watin teho, mutta tosikäytössä laite suoriutuu kuitenkin heikosti. Tämä johtuu kaikista tyypillisimmin yleiskoneen koneistosta. KitchenAid Artisan mallissa on paperilla vain 300 watin teho, mutta se oikeasti vastaa tehojensa puolesta 900 wattista konetta.

Suoravetomoottorin ansiosta teho saadaan suoraan vispilöihin, jonka vuoksi sitä ei kulu hukkaan. Siksi suoravetomoottorilla teho oikeassa käytössä on jopa kolme kertaa isompi, kuin mitä se wattimäärällisesti tarkoittaa. Mitä vähemmän sähköä laite vaatii sitä energiatehokkaampi se on, joten suoravetomoottorilla säästää myös suoraan sähkölaskussa.

Uusimmat

Suositut