Paras tekstiilipesuri (2024) – Vertailussa Top 10 parasta

Paras tekstiilipesuri vertailu

Paras tekstiilipesuri riippuu monista eri asioista. Siksi tässä parhaiden tekstiilipesureiden suuressa testissä ja vertailussa olemme itse kokeilleet läpi kaikki painehuuhtelulaitteet. Artikkelin lopussa kerromme vielä, miten voit valita itse parhaan tekstiilipesurin, jos et löydä kymmenen parhaan listalta sitä mieleistä itsellesi.

Tämä artikkeli on kaikille, jotka ovat päivittämässä tekstiilipesuria uuteen ja myös heille, jotka eivät ole koskaan edes omistanut tekstiilipesuria. Olet löytänyt juuri oikeaan paikkaan, koska käymme läpi kaikki hyvät painehuuhtelulaitteet.

Selvitetään tässä tekstiilipesuri vertailussa ja osto-oppaassa juuri tämän hetken markkinoiden parhaimmat painehuuhtelukoneet ja tutkitaan, mikä niistä sopii juuri parhaiten sinun käyttöösi. Tekstiilipesurin valinta ei ole usein se kaikista helpoin asia etenkin, jos haluaa mahdollisimman paljon vastinetta omille rahoille.

Tekstiilipesureita löytyy todella suuri määrä ja niitä valmistaa kymmenet eri valmistajat. Niiden ominaisuudet, laatu ja teho vaihtelevat myös mallikohtaisesti. Kaiken lisäksi tekstiilipesurit ovat myös yleensä hyvin näyttävän näköisiä ulkoapäin, mutta kyse ei ole pelkästä ulkoasusta. Hyvä tekstiilipesuri on myös kestävä ja mukava pesunautinto, jolla tekstiilit sekä muut kohteet puhdistuvat nopeasti ja helposti.

Tämän tekstiilipesureiden oppaan lopusta löydät tarkempaa tietoa näistä laitteista ja niiden ominaisuuksista. Avaamme myös kriteereitä, joita käytimme tämän vertailun ja testin tekemisessä. Voit myös hyödyntää näitä vinkkejä niin tiedät mitä ominaisuuksia kannattaa tutkia, kun on etsimässä omaan käyttöön juuri sitä parasta tekstiilipesuria.

Paras tekstiilipesuri 2024

Meidän tekstiilipesuri vertailun voittaja ja valintamme paras tekstiilipesuri -tittelin saaja on ehdottomasti KÄRCHER Professional Puzzi 10/1. Kyseinen pesuri valikoitui testivoittajaksi monesta eri syystä, joita avaamme alapuolella hieman. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että kaikkien tulee rynnätä kauppaan ja ostaa tuo tekstiilipesuri? Lyhyt vastaus kysymykseen on EI.

Vaikka kyseinen tekstiilipesuri valikoitui parhaaksi pesuriksi ei se kuitenkaan välttämättä ole juuri se paras vaihtoehto sinun käyttöösi. Paras valinta riippuu monesta asiasta, kuten hinnasta, käyttötarpeesta, ominaisuuksista ja tehosta. Monet myös haluavat näyttävän näköisen laitteen ulkonäön puolesta.

Kaikki tältä listalta löytyvät tekstiilipesurit ovat niin sanotusti todella varmoja valintoja, mutta kannattaa muistaa, että malleja on olemassa paljon erilaisia. Siksi ei ole syytä hätään, jos et löydä tästä vertailusta juuri sitä parasta tekstiilipesuria itsellesi, koska annamme myös lisätietoa. Alhaalla kerromme mitä ominaisuuksia kannattaa tutkia tekstiilipesuria ostaessa ja, miten niiden eri ominaisuuksia voi vertailla. Näin löydät juuri itsellesi sen kaikista sopivimman vaihtoehdon.

Tekstiilipesuri vertailu

  1. KÄRCHER Professional Puzzi 10/1 – Paras tekstiilipesuri.
  2. IPC GS 1/33 EXT – Mattopesuri.
  3. KÄRCHER Professional Puzzi 8/1 C – Paras painehuuhtelulaite.
  4. Vachmaster tekstiilipesuri – Halvat tekstiilipesurit.
  5. KÄRCHER Professional Puzzi 30/4 – Sohvapesuri.
  6. KÄRCHER PUZZI 9/1 BP – Langaton tekstiilipesuri.
  7. IPC GS 2/62 EXT – Hyvä tekstiilipesuri.
  8. LAVA 1200 W Clen – Pieni tekstiilipesuri.
  9. Viper CAR275 – Huonekalupesuri.
  10. Viper Wolf 130 – Painehuuhtelukone.

1. Paras tekstiilipesuri: KÄRCHER Professional Puzzi 10/1

Paras tekstilipesuri

Tekstiilipesuri vertailun voittajaksi valikoitui KÄRCHER Professional Puzzi 10/1. Se on helposti yksi tämän hetken markkinoiden parhaista tekstiilipesureista kotikäyttöön tai miksei pienempimuotoiseen ammattikäyttöön. Merkkinä Kärcher kuuluu pesulaitteiden kärkeen.

Puzzi 10/1 sisältää huonekalu- ja lattiasuuttimen, jonka ansiosta se on erityisen hyvä laite. Puzzi soveltuu todella hyvin keskisuurten ja pienten pintojen hygieeniseen puhdistamiseen. Laite on suunniteltu erityisesti mattojen, autojen istuimien, sisäverhoiluiden ja kangasverhoiltujen huonekalujen puhdistukseen.

Professional Puzzi 10/1 tarjoaa huiman yhden baarin paineen, joka puhdistaa tekstiilipinnat syvästi. Tehoa laitteessa on 1250 wattia, joka on juuri sopiva tekstiilipesurille. Lattiasuutin on suunniteltu siten, että se toimii hyvin myös hieman ahtaimmissa tiloissa. Tekstiilien hoitokone tarjoaa integroidun kaapelikoukun, josta löytyy lisäksi erillinen pidike käsisuutinta varten.

Kärcher Professional Puzzi saa erityistä kiitosta sen säädettävästä kahvasta, joka ei vaadi työkaluja. Laite on myös todella helppokäyttöinen ja eri suuttimien vaihto onnistuu nopeasti ja helposti. Likavesisäiliön saa helposti irti ja sillä voi myös täyttää puhdasvesisäiliön samalla.

Kärscher Professional Puzzi on myös todella ergonominen laite. Sen kahva tarjoaa riittävän säätökorkeuden ja kevyen painon ansiosta laitteen liikuteltavuus onnistuu ilman ponnistelua. Kahden käden kahva on todella ergonomisen tuntuinen kädessä ja sen sammuta/käynnistä nappi on täydellinen. Kokonaisuudessaan Kärscher Professional Puzzi 10/1 on paras tekstiilipesuri, koska siitä löytyy kaikki tarvittavat ominaisuudet ja loistava hinta-laatusuhde.

2. Mattopesuri: IPC GS 1/33 EXT

Mattopesuri

Vertailun toinen sija menee ehdottomasti IPC GS 1/33 EXT mattopesurille. Laite on tehty erityisesti mattojen ja tekstiilien pesemiseen, jonka vuoksi se on erityisen tehokas laite puhdistuskäyttöön.

IPC GS 1/33 EXT on tehokas mattopesuri, jonka suurin teho on 1200 wattia. Se on vain 50 wattia vähemmän, kuin testivoittajassa, joten tehoa piisaa myös tässä laitteessa. Pumpun paine on huimat kaksi baaria, jonka vuoksi siinä on todella tehokas imuteho ja suihkutusjärjestelmä. Näin saat puhdistettua atuojen verhoilun, matot ja huonekalut tehokkaasti ja nopeasti.

Laite saa erityistä kiitosta sen kestävästä rakenteesta, joka on todella vahva. Tämä nostaa laitteen käyttöikää huomattavasti. Laitteen huolto ja hoitaminen on myös kätevää, jonka vuoksi tästä matto- ja tekstiilipesurista saa hyvän laitteen pitkäksi aikaa. Kokonaisuudessaan IPC GS 1/33 EXT on paras mattopesuri, joka tarjoaa huimaa tehoa edullisesti.

3. Paras painehuuhtelulaite: KÄRCHER Professional Puzzi 8/1 C

Paras painehuuhtelulaite

Vertailun paras painehuuhtelukone on ehdottomasti KÄRCHER Professional Puzzi 8/1 C. Laite on suunniteltu ammattikäyttöön, mutta se sopii myös loistavasti kodin siivoukseen. Pieni tekstiilipesuri on kompaktin kokoinen ja helppokäyttöinen.

Kärscher Professional Puzzi 8/1 C soveltuu hyvin jokapäiväiseen puhdistuskäyttöön ja sillä onnistuu niin autojen, kuin bussienkien putsaus. Myös tekstiilien pintojen puhdistus onnistuu oikein mainiosti. Laitteeseen on myös saatavilla lattiasuulake, jonka avulla tästä laitteesta tulee täydellinen mattopesuri.

Painehuuhtelukone toimii siten, että pesuaineliuos puhdistaa pintojen lian ja imutoiminto syväpuhdistaa kohsteuden. Siitä seuraa todella puhdas pinta, joka on kuivunut ja käyttövalmis. Puzzi 8/1 C on yksi parhaista painehuuhtelukoneista jo näiden seikkojen perusteella.

Kärscherin laite painaa vain 9,8 kiloa, jonka vuoksi se on erityisen kevyt tekstiilipesuri. Laite on helppo kuljettaa esteiden ja portaiden yli. Laitteen kevyt paino tekee siitä myös ergonomisen ja laitteen viimeistelee sen yhden käden kädensija.

Käytön jälkeen laitteen lika- ja puhdasvesisäiliö on helposti irrottettavissa ja tyhjennettävissä. Suuri jalka mahdollistaa ergonomisen työskentelyn ahtaimmissakin paikoissa. Laite tarjoaa yhden baarin suihkutuspaineen ja sen imuturbiinin teho on 1200 wattia. Kokonaisuudessaan Kärcher Professional Puzzi 8/1 C on paras painehuuhtelukone sen laadun ja hyvän hinta-laatusuhteen ansiosta.

4. Halvat tekstiilipesurit: Vachmaster tekstiilipesuri

halvat tekstiilipesurit

Jos olet etsimässä edullista tekstiilipesuria on Vachmaster tekstiilipesuri loistava valinta sitä varten. Tämän laitteen avulla puhdistat niin matot, kuin sohvat ja autonpenkit edullisesti ja helposti.

Vachmaster tekstiilipesuri tarjoaa huiman 1300 watin tehon ja se on tämän vertailun tehokkain laite. Halvan tekstiilipesurin teho perustuu sen painehuuhteluun, jossa pesuaineliuos suihkutetaan puhdistettavalle pinnalle, jonka jälkeen se imuroidaan pois. Kun pinta imuroidaan alipaineella se kuivuu ja syväpuhdistuu helposti ja nopeasti.

Varsinkin allergisille ja kotieläimiä omaaville tekstiilipesuri on hyvä valinta, koska sen avulla karvat ja muut allergeenit lähtevät pinnoista pois kätevästi. Pesurin johto on 10 metriä pitkä ja sen työskenttelysäde on jopa 20 metriä. Laite soveltuu siis erityisen hyvin myös pidemmälle tapahtuvaan siivoukseen. Kokonaisuudessaan Vachmaster tekstiilipesuri on paras edullinen tekstiilipesuri.

5. Sohvapesuri: KÄRCHER Professional Puzzi 30/4

Sohvapesuri

Jos olet etsimässä tekstiilipesuria ammattimaiseen käyttöön kannattaa suosia Kärcherin Professional Puzzi 30/4 mallia. Tällä painehuuhtelukoneella puhdista suuret alueet ammattimaisesti. Syväpuhdistuksesta pitää huolen iso vesi- ja pintakapasiteetti.

Kärcher Professional Puzzi 30/4:n avulla puhdistat syvälle kuituihin ja kaikenlaisten tekstiilipintojen puhdistus onnistuu nopeasti ja helposti. Laitteen avulla puhdistat esimerkiksi autonistuimet, tekstiilipinnat, huonekalut ja verhoilun.

Tästä tekstiilipesurista ei myöskään puutu toiminnallisuutta ja ominaisuuksia. Laite sekoittaa vaahdonestoaineen sekaan automaattisesti, jolloin pystyt keskittyä siivoamiseen. Lisäksi laitteen likavesisäiliön kahva on sijoitettu kätevästi sen ulkopuolelle, jonka ansiosta kahva pysyy aina puhtaana. Digitaalisen näytön avulla pystyt seuraamaan veden määrää ja puhdasvesisuodatin pitää huolen siitä, että laite on suojattu epäpuhtauksilta.

Laitteen modernista teknologiasta huolimatta sen on hyvin käyttäjäystävällinen. Easy-käyttöliittymä mahdollistaa laitteen helpon käytön ja se antaa paljon lisätietoja laitteesta. Suuresta koostaan huolimatta laite liikkuu helposti sen isojen pyörien avulla. Kaiken lisäksi suihkutuspaine on huimat neljä baaria tehon ollessa 1200 wattia. Kokonaisuudessaan Kärcher Professional Puzzi 30/4 on paras sohvapesuri.

6. Langaton tekstiilipesuri: KÄRCHER PUZZI 9/1 BP

Langaton tekstiilipesuri

Suuren tekstiilipesurivertailun kuudes sija menee ehdottomasti Kärcher Puzzi 9/1 BP:lle, joka on paras langaton tekstiilipesuri. Merkkinä Kärcher kuuluu kieltämättä kaikkein parhaimien pesurivalmistajien joukkoon. Voit siis huoletta puhdistaa pinnat tällä laatuvehkeellä.

Kärcher Puzzi 9/1 Bp on käytännössä täysin langaton tekstiilipesuri sen akun ansiosta. Näin saat liikkumisvapauden ja pystyt puhidstaa verhoilut ja tekstiililattiat missä tahansa. Ergonominen muotoilu mahdollistaa sen, että syväpuhdistus tapahtuu kätevästi.

Laite toimii käytännössä siten, että se suihkuttaa puhdistusliuosta halutulle pinnalle, jonka jälkeen se imee sen pois. Samalla lika liukenee ja likainen neste menee laitteen säiliöön. Pinta on kuiva lähes heti ja se on valmis käytettäväksi.

Kärcher Puzzi 9/1 Bp langaton tekstiilipesuri saa erityistä kiitosta sen langattomuudesta. Se ei kuitenkaan ole pelkästään paras langaton tekstiilipesuri, vaan se kuuluu muutenkin laitteiden kärkipäähän. Laite saa lisäpisteet siitä, että se on hiljainen tekstiilipesuri, jossa on ergonominen muotoilu. Vahva rakenne takaa sen, että laite kestää vaikka mitä kolhuja tehden siitä pitkäikäisen. Kokonaisuudessaan Kärcher Puzzi 9/1 Bp Pack on paras langaton tekstiilipesuri.

7. Hyvä tekstiilipesuri: IPC GS 2/62 EXT

Hyvä tekstiilipesuri

IPC GS 2/62 EXT on hyvä valinta silloin, kun tarvitset mahdollisimman paljon tehoa. Tästä matto- ja tekstiilipesurista löytyy törkeä 2400 watin teho ja huima 3,5 baarin pumpun paine. Hyvä tekstiilipesuri on myös pitkäikäinen ja helppohoitoinen.

ETS EC 2/62 EQ on tarkoitettu raskaammille pinnoille ja sen kaksi moottoria mahdollistaa todella tehokkaan imutehon. Laitteen suihkutusjärjestelmä on ensiluokkainen ja sen avulla onnistuu niin autojen verhoiluiden, kuin huonekalujen ja mattojen puhdistaminen.

Laite toimii siten, että sen säiliöön lisätään vettä ja pesuainetta, jonka jälkeen laite on valmis imemään kaiken lian pois. Laite syväpuhdistaa pinnat kuin pinnat ja pitää huolen siitä, että sillä käsitellyt pinnat myös kuivuvat nopeasti.

Kone saa erityistä kiitosta sen helppokäyttöisyydestään ja vankasta rakenteestaan. Laadukkaista materiaaleista valmistettu laite on usein hyvin kestävä. Tämä on hyvä asia laitteen pitkäikäisyyden kannalta. Kokonaisuudessaan GS 2/62 EXT on hyvä tekstiilipesuri, josta löytyy järisyttävä määrä tehoa ja kaksi moottoria.

8. Pieni tekstiilipesuri: LAVA 1200 W Clen

Pieni tekstiilipesuri

Vertailun kahdeksas sija menee ehdottomasti pienelle tekstiilipesurille, jonka nimi on Lava 1200 W Clen. Tällä painehuuhteluimurilla puhdistat pinnat kuin pinnat nopeasti ja helposti. Laitteen pienen koon ansiosta se on helposti liikuteltavissa juuri siellä missä ikinä tarvitsetkaan laitetta.

Lawa 1200 W Clen on yksi parhaista pienikokoisista tekstiilipesureista, jotka soveltuu sekä koti-, että ammattikäyttöön. Tämä pesevä monitoimi-imuri levittää pesuaineliuoksen pinnalle, jonka jälkeen se imaisee sen puhtaaksi. Lopulta likainen vesi päätyy likasäiliöön ja pinta kuivuu nopeasti tehokkaan imun ansiosta.

Laitteesta löytyy tehokas Bypass moottori, jossa on kaksivaiheiset imuturbiinit. Näin alipainetta saadaan riittävä määrä. Myös ilmavirtaus on riittävää ja työpaine on huimat kolme baaria. Laite soveltuu myös hyvin mattojen pesemiseen, koska sen mukana tulee mattosuulake, käsisuulake ja kuiva- sekä imurointivarusteet. Kokonaisuudessaan Lava 1200 W Clen on hyvä pieni tekstiilipesuri.

9. Huonekalupesuri: Viper CAR275

Huonekalupesuri

Tekstiilipesureiden suuren testin yhdeksäs sija menee Viper CAR275 huonekalupesurille. Se soveltuu hyvin niin ammattikäyttöön, kuin myös kotikäyttöön. Jos olet etsimässä laadukasta huonekalupesuria on tämä hyvä vaihtoehto.

Laitteen avulla puhdistat paikat kuin paikat. Se soveltuu erityisen hyvin auton kangaspenkeille, matoille, huonekaluille ja kaikille muille tekstiileillä päällystetyille kohteille. Laitteen suurehkosta 33 kilon painosta huolimatta se on helppo kuljettaa isojen pyörien ansiosta.

Laitteen liitäntäjohdon pituus on 10 metriä, jonka vuoksi sen kantama on pitkä. Tehoa laitteesta löytyy jopa huimat 2000 wattia, jonka vuoksi pintojen syväpuhdistus onnistuu nopeasti ja helposti. Toimituksemme mielestä tämä laite on ehkä vähän turhan kovaääninen ja sen äänipaine on noin 78 desibeliä. Siitä huolimatta laite soveltuu hyvin ammattikäyttöön sen suuren 75 litran säiliön ansiosta. Kokonaisuudessaan Viper CAR275 on tehokas raskaan sarjan huonekalupesuri.

10. Painehuuhtelukone: Viper Wolf 130

Painehuuhtelukone

Jos olet etsimässä painehuuhtelukonetta puhtaasti kotikäyttöön kannattaa vilkaista Viper Wolf 130 painehuuhtelulaite. Tästä laitteesta löydät juuri kaikki mitä voit tekstiilipesurilta odottaa. Laite ei välttämättä hurmaa sen suurella teholukemalla tai ominaisuuksillaan, mutta se on kokonaisuutena toimiva pakkaus.

Viperin painehuuhtelukoneesta löytyy 1000 wattia tehoa, joka soveltuu juuri hyvin ehkä hieman pienempien pintojen pesuun. Toisaalta laite soveltuu hyvin myös ammattikäyttöön, jos tarkoituksena on esimerkiksi auton sisätilojen puhdistus. Kuitenkaan suurempia huonekaluja varten tätä ei ole välttämättä tarkoitettu, vaikka mikään ei estä niidenkään pesemistä.

Käytännössä laite on täydellinen jokaisen paikan puhdistaja, joka soveltuu hyvin mattojen, huonekalujen ja muiden päällystettyjen kohteiden pesemiseen. Pumpusta löytyy 2 baarin paine, jonka vuoksi se on yllättävän hyvä imemään likaa pois. Pienen koon ja suurten pyörien ansiosta laite on helposti liikultetavissa ympäriinsä. Kaiken kruunaa laitteen irrotettava säiliön, jonka voi tyhjentää. Kiteytettynä Viper Wolf 130 on hyvä painehuuhtelukone, josta löytyy kaikki mitä voit tarvita.

Miten tekstiilipesuri toimii?

Tekstiilipesuri toimii painehuuhteluperiaatteella, jossa pinta kastuu puhdistusaineesta kosteaksi, jonka jälkeen sen imutoiminto imee pinnan kuivaksi. Näin laite puhdistaa pinnat myös niiden sisäpuolelta, eikä pelkästään ulkoapäin.

Laitteena tekstiilipesuri on tehokkain ja kaikista nopein tapa pestä kangaspenkit, huonekalut, sisäverhoilut ja matot. Tekstiilipesurin voimakkaan imun ansiosta pinnat kuivuvat nopeasti ja ovat valmiita käyttöön. Ulkonäkönsä puolesta tekstiilipesuri näyttää, kuin miltä tahansa imurilta, vaikka kyse ei ole kuitenkaan pelkästä laitteen ulkonäöstä.

Tekstiilipesuri on varsin tarpeellinen lapsiperheille ja muille kotitalouksille, jossa on allergioita ja kotieläimiä. Kun pinnat syväpuhdistaa vähenee allergian oireet, koska siitepöly saadaan puhdistettua myös sisältä. Painehuuhtelukone hoitaa myös kangassohvien ja tuolien sekä mattojen pesun loistavasti. Kun huonekaluista pitää huolta ne myös kestävät pidempään ja niistä tulee taas jälleen huippukuntoisia.

Tekstiilipesuri kokemuksia

Auton sisäpesu tekstiilipesurilla
Auton sisäpesu onnistuu kätevästi tekstiilipesurilla. Laite imee ruiskuttamansa veden ja pesuaineen pois pinnoilta heti.

Tekstiilipesuri kokemuksia on monenlaisia ja ne ovat usein käyttäjäkohtaisia. Tässä on yhden toimituksemme jäsenen kokemukset tekstiilipesurin käytöstä. Laite oli erittäin hellävarainen, mutta tehokas ja sen avulla pinnat puhdistuivat mutkitta. Tekstiilipesuri imee suoraan likaa pois kankaasta samalla, kun se suihkuttaa siihen pesunestettä. Alipaineen ansiosta lika puhdistuu syvältä tekstiilistä ja se kuivuu nopeasti.

Positiivisia tekstiilipesurikokemuksia on myös muilla toimituksemme jäsenillä. Kaikista paras tekstiilipesurin toiminto on ehdottomasti ollut sen tehokkuus, jonka avulla pinnat on saatu puhdistettua tosi syvältä asti. Autojen istuimien puhdistamisesta on tullut yksinkertaista ja nopeaa. Myös sohvien ja mattojen syväpuhdistus on mahdollista, kun omaa siihen sopivan laitteen. Voimme suositelle tekstiilipesuria kokemuksiemme perusteella kaikille, jotka haluavat puhdistaa pinnat myös sisältä, eikä pelkästään pinnalta.

Usein kysytyt kysymykset

Alle on listattu yleisimmin kysytyt kysymykset, jotka liittyvät tekstiilipesuriin. Tarkoituksenamme on vastata kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman perusteellisesti ja hyvin. Näin saamme parhaan lopputuloksen kaikkien kannalta.

Kannattaako ostaa tekstiilipesuri?

Kannattaako tekstiilipesuri ostaa omaksi tulee monelle mieleen ja se riippuu paljon omasta käyttötarpeesta. Jos perheessä on paljon lapsia tai sinulla on allergioita tai kotieläimiä, niin tekstiilipesurin ostaminen kannattaa. Laitteen avulla saat puhdistettua eläinten karvat ja sokut sekä lasten kaatamat limut ja ruuat. Tekstiilipesurin voi myös ostamisen sijaan vuokrata.

Tekstiilipesurin vuokraus on kuitenkin usein vaivalloista ja kallista, joten se ei ole välttämättä paras vaihtoehto, jos aiot tarvita tekstiilipesuria usein. Vuokraamisen sijasta on usein jopa halvempaa viedä pestävät huonekalut ammattimaiseen pesulaan. Kuitenkin, jos sinulla on paljon huonekaluja tai tulet tarvitsemaan tekstiilipesuria usein on sen käyttöarvo hyvin suuri. Silloin kaikista parasta on ostaa tekstiilipesuri suoraan omaan käyttöön.

Mikä on hyvä tekstiilipesuri?

Kaikki tämän tekstiilipesurivertailun vaihtoehdot ovat hyviä valintoja. Voimme suositella erityisesti Kärcherin ja Viperin tekstiilipesureita ja painehuuhtelukoneita. Varsinkin Kärcher Professional -sarjan laitteet ovat hyviä tekstiilipesureita, koska ne kelpaavat myös ammattilaisten käyttöön.

Niiden avulla voidaan putsata kokonaisia junia ja linja-autoja, jonka vuoksi niillä saa myös puhdistettua kaikki oman kodin huonekalut ja tekstiilit. Hyvää tekstiilipesuria, joka sopii kaikille ei ole olemassa, jonka vuoksi on tärkeä miettiä juuri sitä omaa tarvetta laitteelle. Kuitenkin kaikki tämän vertailun mallit on varmoja valintoja ja niiden kanssa ei voi mennä mönkään.

Mitä tekstiilipesurilla ei voi pestä?

Mitä tekstiilipesurilla ei voi pestä?
Tekstiilipesurilla ei voi pestä puupintoja, kuten parkettia ja lattiaa. Kumilattia on kuitenkin pestävissä.

Tekstiilipesurilla ei missään nimessä voi pestä parketeita, puulattioita tai laminaattipintoja. Muita kovia pintoja saa pestä, mutta varsinkin puisia pintoja, kuten lattioita on syytä välttää. Tämä johtuu siitä, että tekstiilipesurista lähtee reilusti pesuaineliuosta, jonka vuoksi pinta jää märäksi. Tekstiilipesuria käyttäessä pyri siis välttämään lattian pesemistä.

Voiko tekstiilipesurilla pestä kovia pintoja?

Tekstiilipesurilla voi pestä kovia pintoja, mutta tähän sääntöön on olemassa myös poikkeuksia. Kaakelilattian ja muovimaton sekä pöydän pesu onnistuu, mutta et kuitenkaan voi pestä kaikkia kovia pintoja. Tällaisia pintoja on muun muassa parketti, lattia ja puiset pinnat. Yksinkertaisimmilaan syy tähän on se, että pesuaineliuosta tulee niin runsaasti, että pintaan jää liian kostea kerros. Tämä voi johtaa pinnan pilaantumiseen pahimmassa tapauksessa, jos sitä ei muuten kuivateta.

Miksi tekstiilipesurista ei tule vettä?

Syitä sille, miksi tekstiilipesurista ei voi tulla vettä on monia. Jos tekstiilipesuri ei ime vettä on syitä olemassa kaksi. Ensimmäinen syy on se, että harjan alus on tukkeutunut. Toinen syy voi olla se, että koneen putket ja venttiilit on tukkeutuneet pesuaineesta. Nämä kaksi syytä ovat yleisimmät syyt sille, miksi tekstiilipesurista ei tule vettä. Tämän ongelman voi helposti ratkoa kotona ilman sen suurempaa vaivaa.

Jos tekstiilipesurin vedettömyys johtuu siitä, että harjan alus on tukkiutunut kannattaa poistaa harja. Kun harja on poistettu sen muovinauha tulee esiin. Muovinauhan alla on pieniä pyöreänmuotoisia reikiä, jotka on tehty veden suihkuttamista varten. Kokeile puhdistaa reiät varovasti esimerkiksi neulan avulla. Tämän jälkeen pesurin pitäisi pystyä taas suihkuttamaan vettä. Jos näin ei kuitenkaan ole silloin vika on luultavasti putkissa tai laitteen venttiileissä. Jatka lukemista.

Toinen ongelma, jonka vuoksi tekstiilipesurista ei tule vettä on se, että putket ja muut röörit on tukossa pesuaineesta. Helpoin tapa korjata tämä ongelma on laittaa vesisäiliö täyteen kuumaa vettä, jonka jälkeen laitteen voi laittaa päälle. Suosittelen rämppäämän laitteen päälle ja pois, jotta se luo maksimaalisen määrän painetta. Kohta tukos poistuu itsestään. Jos nämä keinot eivät auttaneet on syytä ottaa selvää laitteen takuuasioista ja olla yhteydessä siihen liikkeeseen, mistä sen ostit. Toivottavasti tämä vastasi kysymykseen siitä, miksi Kärcher tekstiilipesuri ei anna vettä. Vinkit toki toimivat myös muiden valmistajien laitteille, koska ne ovat päälimmäisenä hyvin samanlaisia.

Voiko tekstiilipesurilla pestä patjan?

Tekstiilipesurilla voi pestä patjan huoletta. Se on yksi tehokkaimista ja ekogolisimmista tavoista patjan pesuun. Jotta sängyn raikkaus ja puhtaus pysyy optimaalisena on patjat syytä puhdistaa noin kaksi kertaa vuodessa.

Tekstiilipesuri yhdistettynä pesuaineeseen on myös kätevä tapa saada pissa pois patjasta. Virtsan haju lähtee pois, kun tekstiilipesuri imee itseensä kaiken ylimääräisen kosteuden. Näin patjasta tulee taas kirkas ja paha haju katoaa kuin tuhka tuuleen.

Mitä eroa on höyrypesurilla ja tekstiilipesurilla?

Yksi yleisimmistä kysymyksistä on se, että mitä eroa on tekstiilipesurilla ja höyrypesurilla. Tämä on varsin yleinen kysymys, joten siihen on syytä vastata perusteellisesti.

Höyrypesuri toimii siten, että se laittaa kuumaa höyryä pintaan ilman pesuainetta. Siksi se soveltuu varsin hyvin kovien pintojen pesemiseen. Höyrypesuri ei kuitenkaan ole yhtä tehokas, kuin tekstiilipesuri, koska se putsaa lian vain pintapuolisesti. Puolestaan tekstiilipesuri puhdistaa koko pinnan syvemmältä aina alimmaisista kuiduista saakka. Näin lika ja pöly poistuu syvältä tekstiilin sisästä ja samoin myös ulkopuolelta. Tekstiilipesurin teho perustuu sen imutehoon, jonka vuoksi se ulottuu todella syvälle.

Voiko tekstiilipesurilla pestä mattoja lattialla?

Kyllä. Tekstiilipesurilla voi pestä mattoja lattialla huoletta. Käytännössä painehuuhtelukone on kuin tehty mattojen pesemistä varten. Kannattaa kuitenkin huomioida se, että et pese lattiaa tekstiilipesurilla. Tämä johtuu siitä, että pesuaineesta jää auttamatta pientä kosteutta pintoihin. Varsinkaan puuparketit eivät pidä kosteudesta, mutta kumilattian pesu onnistuu. Käytännössä tekstiilipesuri on paras tapa pestä mattoja lattialla huoletta. Se on myös hyvin ekologista ja energiatehokas, jonka vuoksi se on erityisen hyvä tapa pestä mattoja.

Tekstiilipesuri pesuaine?

Tekstiilipesuri tarvitsee sähkön lisäksi myös pesuainetta, koska samanlaisesta ulkonäöstään huolimatta se ei toimi täysin samalla tavalla kuin imuri. Tekstiilipesuri tarvitsee itseensä pesuainetta, jotta sen painehuuhtelutekniikka voi toimia optimaalisesti. Silloin veden ja pesuaineen sekoitus suihkutetaan suoraan sumutinpään myötä kankaalle, josta sen lika imuroidaan heti samalla sekunnilla pois.

Tekstiilipesuri sisältää käytännössä kaksi erilistä nestesäiliötä. Toiseen tulee puhdas neste, jota sumutetaan suoraan pinnalle samalla, kun toinen säiliö on valmiina imemään itseensä kaiken likaisen nesteen. Tekstiilipesurin puhdas- ja likavesisäiliö on irrotettavissa, jonka vuoksi se on erityisen helppo täydentää ja tyhjentää.

Uusimmat

Suositut