Paras painepesuri (2024) – Testissä 10 parasta

paras painepesuri vertailu

Paras painepesuri voi olla vaikea löytää, jonka vuoksi olemme tehneet perusteellisen testin kymmenestä eri painepesurimallista ja arvioineet niiden suorituskyvyn, ominaisuudet ja käyttökokemuksen.

Otimme huomioon tässä testissä ja vertailussa painepesureiden tehon, helppokäyttöisyyden, äänenvoimakkuuden, energiatehokkuuden ja tietenkin hinta-laatusuhteen.

Parhaat painepesurit vertailussa

 1. Paras painepesuri – BOSCH GHP 5-75 X.
 2. Paras kuumavesipesuri – KÄRCHER Professional HDS 7/16 C.
 3. Paras kylmävesipesuri – KÄRCHER Professional HD 9/20-4 MX Plus.
 4. Polttomoottori painepesuri – Ducar DGPW3200H.
 5. Hyvä painepesuri – KÄRCHER Professional HD 8/18-4 MXA Plus.
 6. Itseimevä painepesuri – Ducar DGPW2800V.
 7. Akkukäyttöinen painepesuri – AL-KO PW 1850.
 8. Tehokas painepesuri – KÄRCHER Professional HD 5/15 C Plus.
 9. Halpa ja hyvä painepesuri – BOSCH DIY Easy Aquatak 100.
 10. Edullinen painepesuri – Duro XPR-2200S.

1. Paras painepesuri: BOSCH GHP 5-75 X

Paras painepesuri

BOSCH GHP 5-75 X on paras painepesuri, joka tarjoaa erinomaisia puhdistustuloksia vaativissa rakennustyömaaolosuhteissa. Tämä paras painepesuri on varustettu ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla mäntillä, jotka yhdessä messinkipumpun kanssa tuottavat suuren syöttötehon ja voimakkaan paineen.

Painepesurin teräsvahvisteinen kumiletku ja suuret kumipyörät ovat suunniteltu kestämään vaativia rakennustyömaaolosuhteita ja pitkäikäiset messinkiset vesiliitännät takaavat kestävyyden myös käytön jälkeen. Metalli-teleskooppikahva parantaa liikuteltavuutta ja paras painepesuri on erittäin helppo kuljettaa paikasta toiseen.

BOSCH GHP 5-75 X:ssä on myös kätevä ja tilaa säästävä letkukela, joka helpottaa käyttöä ja säilytystä. Tämä paras painepesuri on ihanteellinen valinta ammattilaisille, jotka etsivät luotettavaa ja kestävää työkalua vaativiin puhdistustehtäviin.

2. Paras kuumavesipesuri: KÄRCHER Professional HDS 7/16 C

Paras kuumavesipesuri

KÄRCHER Professional HDS 7/16 C on paras kuumavesipesuri, joka on suunniteltu vaativiin puhdistustehtäviin ammattikäyttöön. Sen yksinkertainen ja selkeä käyttöliittymä tekee käytöstä helppoa ja tehokasta. Korkeatasoiset, ergonomiset pesuvarusteet, kuten EASY!Force-pesukahva, keventävät työskentelyä ja Servo Control-säädin mahdollistaa työpaineen ja vesimäärän säädön suoraan pesukahvasta.

KÄRCHER Professional HDS 7/16 C:ssä on myös paineen alla kiertyvä suihkuputki, joka auttaa saavuttamaan hankalat katvekohdat, kuten pyöränkaaret, ja EASY!Lock pikakiinnitysjärjestelmä, joka mahdollistaa viisi kertaa nopeamman käsittelyn kuin perinteisissä ruuviliitoksissa. SDS-värinänvaimennus ja painekytkinautomatiikka lisäävät käyttömukavuutta ja tekevät tästä painepesurista kestävän ja luotettavan työkalun vaativiin olosuhteisiin.

KÄRCHER Professional HDS 7/16 C:ssä on myös integroidut polttoaine- ja pesuainesäiliöt, mikä helpottaa pesurin käyttöä ja säästää aikaa ja vaivaa. Tämä painepesuri on ihanteellinen valinta ammattilaisille, jotka etsivät tehokasta ja helppokäyttöistä työkalua vaativiin puhdistustehtäviin.

3. Paras kylmävesipesuri: KÄRCHER Professional HD 9/20-4 MX Plus

Paras kylmävesipesuri

KÄRCHER Professional HD 9/20-4 MX Plus tarjoaa erinomaista suorituskykyä ja kestävyyttä, jotka ovat olennaisia ominaisuuksia ammattilaisille. Laite on varustettu vankalla kolmisylinterisellä aksiaalimäntäpumpulla, joka tuottaa suurta painetta ja korkeaa virtaamaa, mikä takaa tehokkaan pesutuloksen.

Servo Control -ohjaimien ansiosta kapasiteettia ja painetta voidaan säätää portaattomasti, mikä tekee käytöstä entistä helpompaa. Switch-Chem -pesuainejärjestelmä mahdollistaa pitkäkestoisen ja keskeytymättömän käytön, mikä on erittäin hyödyllistä tiukoissa aikatauluissa. Lisäksi patentoitu EASY!Lock-pikalukko tekee laitteen käytöstä nopeaa ja helppoa.

Laite on myös suunniteltu kuljetusta ja käyttöä ajatellen. Suuret pyörät mahdollistavat helpon liikkumisen epätasaisessa maastossa, kun taas pystysuora muotoilu takaa kevyen ja ergonomisen kuljetuksen. Integroitu kallistuslaite helpottaa siirtämistä, kun taas pysäköintiasento on ihanteellinen lyhyempiin pysähdyksiin.

Sähkökaapelien säilytys laitteen takana sekä sisäänrakennetut huuhteluputkenpidikkeet tekevät siirtämisestä helppoa ja vaivatonta. Tämä tuote on suunniteltu kestämään kovaa käyttöä ja tarjoamaan ammattilaisille erinomaisen pesutuloksen vuosien ajan.

4. Polttomoottori painepesuri: Ducar DGPW3200H

Polttomoottori painepesuri

Etsitkö tehokasta painepesuria, joka selviytyy vaativimmistakin puhdistustehtävistä? DGPW3200H Ducar on sinun valintasi! Tämä painepesuri on varustettu tehokkaalla nelitahtimoottorilla, jonka ansiosta saat käyttöösi jopa 228 barin paineen ja vesimäärän jopa 612 litraa tunnissa. Pesuaineen lisääminen on helppoa, sillä laitteessa on erillinen pesuainetankki, jonka tilavuus on 1,2 litraa.

DGPW3200H Ducar on erittäin helppo käynnistää käsikäynnistyksellä ja sen rikastinta voidaan säätää manuaalisesti. Pesurin polttoainetankki on valmistettu metallista ja sen tilavuus on 3,6 litraa. Tankissa on kätevä mittari, joka auttaa sinua seuraamaan polttoaineen kulutusta.

Pesurin varusteisiin kuuluu 9,2 metrin korkeapaineletku, joka on varustettu puhkeamattomilla renkailla ja vahvistettu teräslangalla. Letkun päässä oleva vesipistooli on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja sen liitokset ovat messinkiä. Mukana tulee myös 5 erilaista pesusuutinta, joilla saat valittua sopivan suihkutyyppiä eri puhdistustehtäviin.

DGPW3200H Ducar on suunniteltu kestämään kovaa käyttöä ja sen pystysuora muotoilu helpottaa kuljettamista epätasaisella maastolla. Pesurin renkaat ovat puhkeamattomat ja sen bruttopaino on 38,1 kg. Pesuri toimitetaan valmiiksi kasattuna ja sen pakkauskoko on 60 x 55 x 51 cm. Huomioithan, että tämä pesuri on imevä malli, joka tarvitsee heräteveden alkuun.

5. Hyvä painepesuri: KÄRCHER Professional HD 8/18-4 MXA Plus

Hyvä painepesuri

KÄRCHER Professional HD 8/18-4 MXA Plus Farmer on suunniteltu tarjoamaan sinulle enemmän mukavuutta, turvallisuutta ja tehokkuutta. Jousikäyttöinen automaattinen letkukela nopeuttaa asennusaikaa ja vähentää kompastusvaaraa, kun taas suuremmat jalustat lisäävät kallistusvakautta.

Käytännöllinen suuttimien säilytyskotelo ja integroidut säilytyspaikat säästävät aikaa ja helpottavat koneen varastointia. Lisäksi koneen pohja on helposti avattavissa, jotta pääset helposti käsiksi pumpun päätyyn ja sähkökoteloon. Koneessa on myös kookas syöttövesisuodatin, joka suojaa pumppua epäpuhtauksilta.

EASY!Force-pesukahva säästää voimia, kun taas EASY!Lock-pikakiinnitysjärjestelmä on kestävä ja lujatekoinen, ja se on viisi kertaa nopeampi kuin perinteiset ruuviliitokset. Uudistettu 3-mäntäinen aksiaalipumppu tarjoaa huomattavasti paremman puhdistus- ja energiatehokkuuden.

Koneessa on myös integroitu korkeapaineletkukela ja ANTI!Twist kiertymisen esto, joka estää letkun kiertymisen ja auttaa välttämään ärsyttäviä taukoja työskentelyssä. Painekytkinautomatiikka ja Servo Control mahdollistavat paineen ja virtauksen tarkan ohjauksen, mikä auttaa sinua saavuttamaan erinomaisia tuloksia tehokkaasti ja nopeasti.

KÄRCHER Professional HD 8/18-4 MXA Plus Farmer on siis ihanteellinen valinta ammattikäyttöön.

6. Itseimevä painepesuri: Ducar DGPW2800V

Itseimevä painepesuri

Hanki kotiisi tai työpaikallesi tehokas ja luotettava DGPW2800V painepesuri Ducarilta! Tämä painepesuri tarjoaa maksimipaineen jopa 193 barin ja maksimiveden virtausnopeuden 522 litraa tunnissa. Sen 196cc nelitahtimoottori on suunniteltu kestämään haastavissa olosuhteissa ja se käynnistyy helposti käsikäynnistyksellä. Pesuaineen levittäminen onnistuu kätevästi pesuainetankista, joka vetää 1,2 litraa pesuainetta.

Polttoainetankkiin mahtuu 1,2 litraa polttoainetta ja siinä on polttoainemittari, joka auttaa sinua pitämään polttoainetason aina hallinnassa. Manuaalinen rikastin mahdollistaa moottorin optimaalisen toiminnan erilaisissa käyttöolosuhteissa.

Korkeapaineletkun pituus on 7,6 metriä ja sen halkaisija 6,4 mm, mikä tekee sen käytöstä erittäin helppoa. Pesupistoolin pituus on 53 cm ja sen päämateriaali on ruostumaton teräs ja liitokset ovat messinkiä. Painepesurin mukana tulee viisi erilaista pesusuutinta, joiden avulla puhdistat tehokkaasti erilaisia pintoja. Puhkeamattomat 12 tuuman renkaat tekevät liikkumisesta helppoa, vaikka maasto olisikin epätasaista.

Painepesurin bruttopaino on vain 32,8 kg ja sen kompakti koko (56 x 41 x 65 cm) tekee siitä helpon varastoida ja kuljettaa. Tämä painepesuri on imukykyinen malli, joka tarvitsee heräteveden alkuun. Osta DGPW2800V painepesuri Ducarilta ja huolehdi tehokkaasti kaikkien pintojesi puhtaudesta!

7. Akkukäyttöinen painepesuri: AL-KO PW 1850

Akkukäyttöinen painepesuri

AL-KO PW 1850 on tehokas ja monipuolinen painepesuri, joka toimii AL-KO:n 18 V:n litiumioniakulla. Akun eri ampeeriluvut antavat sinulle mahdollisuuden valita erilaisia käyttö- ja latausaikoja, ja voit valita 2,5 / 4 / 5 tai 6 Ah:n akun tarpeidesi mukaan. Kun akku on tyhjä, se latautuu nopeasti 60-130 minuutissa (latausaika riippuu akun kapasiteetista), ja voit käyttää pikalaturia FC100 Li vielä nopeampaan lataukseen.

Litiumioniakun käyttöikä on erittäin pitkä, ja se on helppo ja kätevä ladata. Akku ja laturi sisältyvät toimitukseen, joten voit aloittaa puhdistuksen tai kastelun heti.

AL-KO PW 1850 poistaa lian ilman sähkö- tai vesiliitäntää, joten voit käyttää sitä missä tahansa. Voit käyttää sitä moniin eri tarkoituksiin, kuten puhdistukseen tai kasvien kasteluun. Mukana tuleva tuloletku sopii minkä tahansa vesilähteen kanssa, kuten vesisangon, lampun, sadevesitynnyrin, vesijohtoveden tai vesisäiliön kanssa.

AL-KO PW 1850:ssa on myös ECO-toiminto, joka pidentää käyttöaikaa ja säästää akkua. Sisältöön kuuluu 5-in-1-vesisuuttimet, jotka tarjoavat monia käyttömahdollisuuksia, ja akku on suojattu silikonisuojuksella turvallisuuden takaamiseksi. Hanki AL-KO PW 1850 ja koe tehokas ja monipuolinen puhdistus ja kastelu ilman sähkö- tai vesiliitäntää!

8. Tehokas painepesuri: KÄRCHER Professional HD 5/15 C Plus

Tehokas painepesuri

KÄRCHER Professional HD 5/15 C Plus on korkealaatuinen korkeapainepesuri, joka sopii vaativiin ammattikäyttöön. Automaattinen paineenalennusjärjestelmä suojaa korkeapaineisia komponentteja ja parantaa kestävyyttä.

Messinkipäätyinen pumppu ja kookas syöttövesisuodatin suojaavat pumppua syöttöveden epäpuhtauksilta. Koneessa on ruuviliitäntä (M 18 x 1.5) tasopuhdistimen säilyttämistä varten, sekä kätevä säilytyslokero 3-toimisuuttimelle ja Rotojetille. Kumilenkki mahdollistaa kp-letkun pikakiinnityksen.

Painekytkinautomatiikka tekee käytöstä helppoa ja tehokasta. Tämä laite on ammattilaisen valinta, kun tarvitaan huippuluokan suorituskykyä ja kestävyyttä.

9. Halpa ja hyvä painepesuri: BOSCH DIY Easy Aquatak 100

Halpa ja hyvä painepesuri

BOSCH DIY Easy Aquatak 100 on kestävä ja tehokas painepesuri, joka on suunniteltu helpottamaan kotitalouksien erilaisia pesutöitä. Laite on varustettu tehokkaalla moottorilla, joka tuottaa 1 200 wattia tehoa. Tämä takaa, että pesuri pystyy käsittelemään erilaisia likaisia pintoja tehokkaasti. Lisäksi pesurilla on maksimipaine 100 baria ja virtausmäärä jopa 300 litraa tunnissa, joten se selviää myös suuremmista pesutöistä.

BOSCH DIY Easy Aquatak 100:sta löytyy myös kätevä itseimevä pumppu, jonka avulla pesurin käyttö on vaivatonta. Laite imee vedet itsestään jopa puolen metrin etäisyydeltä, joten sinun ei tarvitse käyttää aikaa veden syöttämiseen pesuriin. Pesurissa on myös vaahtopesu-järjestelmä, jonka avulla voit helposti levittää pesuainetta ja varmistaa tehokkaan lopputuloksen.

BOSCH DIY Easy Aquatak 100 on suunniteltu kestämään pitkään ja sen 3-sylinterinen pumppu on erittäin kestävä. Lisäksi pesurin mukana tulee kätevä säilytyslokero, johon voit säilyttää kaikki tarvittavat lisävarusteet. Pesurin paino on vain 3 kiloa (lisätarvikkeet mukaan lukien), joten sitä on helppo siirtää ja kuljettaa tarvittaessa.

10. Edullinen painepesuri: Duro XPR-2200S

Edullinen painepesuri

XPR-2200S terassipesuri on täydellinen valinta, kun haluat tehokkaan ja helppokäyttöisen laitteen puhdistamaan terassit, patiot, pihakiveykset ja muut ulkotilat. Tämä laadukas pesuri on varustettu tehokkaalla 2200 watin moottorilla ja sillä on nimellispaine 120 baria ja maksimipaine jopa 170 baria, joten se selviytyy helposti kaikista likaisista pinnoista.

Sisäänrakennettu pesuainesäiliö tekee pesuaineen lisäämisestä helppoa ja vaivatonta. Korkeapaineletkun pituus on 5 metriä, joten sinulla on runsaasti tilaa liikkua ja puhdistaa suurempiakin alueita. Pesurin nimellisvirtaus on 6,5 litraa minuutissa ja maksimivirtaus jopa 7,5 litraa minuutissa, mikä mahdollistaa nopean ja tehokkaan puhdistuksen.

Sisääntulevan veden enimmäispaine on 1,2 MPa ja enimmäislämpötila on 50 astetta Celsius, mikä mahdollistaa pesurin käytön monenlaisissa olosuhteissa. Paino on 9 kiloa, joten se on helppo liikuttaa ja käyttää. XPR-2200S terassipesuri on luotettava, tehokas ja monipuolinen pesuri, joka auttaa sinua pitämään ulkotilasi puhtaana ja siistinä.

Tarvitseeko painepesuri paineveden?

Painepesurit ovat tehokkaita työkaluja, jotka tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia erilaisten pintojen puhdistamiseen. Yksi yleinen kysymys, joka usein herää, on: tarvitseeko painepesuri välttämättä paineveden toimiakseen? Vaikka useimmat painepesurit ovat suunniteltu käytettäväksi vesijohtoverkosta saatavan paineveden kanssa, on olemassa myös vaihtoehtoja niille, jotka haluavat käyttää painepesuriaan ilman vesijohtoverkkoa.

Perinteisesti painepesurit on suunniteltu toimimaan vesijohtoverkosta saatavan paineen avulla. Tämä tarkoittaa sitä, että pesurin tulee olla kytketty vesijohtoverkkoon, jotta se voi tuottaa tarvittavan voimakkaan vedenpaineen. Vesijohtoverkosta saatava vesi on yleensä riittävän korkealla paineella varustettua, jotta painepesuri voi toimia tehokkaasti.

Toisaalta on myös olemassa painepesureita, jotka on suunniteltu toimimaan ilman vesijohtoverkkoa. Tällaiset painepesurit voivat käyttää vettä esimerkiksi järvestä, säiliöstä tai muusta vesivarastosta. Ne ovat käteviä erityisesti niille, jotka työskentelevät alueilla, joissa vesijohtoverkkoa ei ole saatavilla tai jotka haluavat olla riippumattomia vesijohtoverkosta.

Painepesurit, jotka eivät vaadi vesijohtoverkkoa, voivat toimia eri tavoin riippuen valmistajasta ja mallista. Jotkut näistä pesureista voivat imeä vettä suoraan lähteestä ja käyttää sitä paineen tuottamiseen, kun taas toiset saattavat vaatia erillisen pumppujärjestelmän varmistaakseen riittävän vedenpaineen.

Näiden painepesureiden käyttö vaatii yleensä hieman enemmän suunnittelua ja valmistelua verrattuna perinteisiin vesijohtoverkosta toimiviin malleihin. On varmistettava, että pesuri on yhteensopiva valitun vesivaraston kanssa ja että tarvittavat liitännät ja letkut ovat käytettävissä.

Miten valita paras painepesuri?

Painepesuri tai paras tekstiilipesuri on loistava työkalu kodin tai yrityksen pihan, terassin tai ajoneuvojen pesuun. Valikoimassa on useita eri malleja, joiden välillä voi olla vaikea valita. Mieti nämä asiat läpi kun haussa on paras painepesuri.

 1. Tarve: Mieti, mihin tarkoitukseen painepesuria tarvitset. Jos peset lähinnä pieniä pintoja kuten polkupyöriä tai terassikalusteita, riittää usein pienempi painepesuri. Sen sijaan suurempien kohteiden kuten autojen tai veneiden pesuun kannattaa valita tehokkaampi ja suuremmalla virtauksella varustettu painepesuri.
 2. Teho ja paine: Paineen määrä ja virtausnopeus on huomioitavia asioita ainepesurin tehossa. Mitä suurempi paine ja virtausnopeus, sitä tehokkaammin lika irtoaa. Teho ilmoitetaan yleensä wattimääränä ja paine baareina. Valitse pesuri, jonka teho ja paine riittävät tarpeisiisi.
 3. Käytettävyys ja käyttömukavuus: Painepesurin käytettävyyteen vaikuttavat mm. sen koko, paino ja letkun pituus. Jos käytät painepesuria usein ja pidempiä aikoja kerrallaan, kannattaa valita kevyempi ja ergonomisempi malli. Lisäksi hyvät kahvat, letkukelat ja kätevät säilytysratkaisut helpottavat pesurin käyttöä.
 4. Pesuainejärjestelmä: Jos haluat käyttää pesuainetta painepesurilla, tarkista että mallissa on pesuainejärjestelmä. Osassa malleista pesuaine syötetään letkun kautta, kun taas toisissa malleissa on erillinen säiliö. Säiliöön syötettävällä pesuaineella saa usein tehokkaamman lopputuloksen.
 5. Hinta: Laadukkaampi ja tehokkaampi pesuri maksaa yleensä enemmän, mutta samalla kestää pidempään ja tarjoaa parempaa pesutulosta. Ennen ostopäätöstä kannattaa vertailla eri malleja ja valita omaan budjettiin sopiva vaihtoehto.

Painepesuri kokemuksia

Painepesuri on monen kodin pelastus likaisista terasseista, autoista ja muista pihamaan puhdistamista vaativista kohteista. Mutta miten valita oikea painepesuri omiin tarpeisiin? Yhtenä apuna voivat toimia muiden käyttäjien kokemukset.

Jututimme kolmea miestä, Jaskaa, Pekkaa ja Samia, jotka ovat käyttäneet painepesureita jo useamman vuoden ajan. Kaikki heistä ovat kehuneet painepesureita, joten on selvää että laitteen avulla pystyy saavuttamaan huomattavia tuloksia. He ovat myös havainneet eri ominaisuuksien tärkeyden, joten voimme toivottavasti antaa hyviä vinkkejä niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin käyttäjille.

Jaska on käyttänyt painepesuriaan jo viiden vuoden ajan ja hän on erittäin tyytyväinen laitteeseen. Hänen mukaansa paineen täytyy olla riittävän korkea likojen tehokkaaseen poistamiseen. Hän suosittelee kuitenkin hankkimaan laitteen, jossa painetta voi säätää, sillä joskus esimerkiksi auton pesussa liian korkea paine voi vaurioittaa maalipintaa.

Pekka on käyttänyt useita erilaisia painepesureita, ja hänen mukaansa tärkeintä on laitteen keveys ja koko. Pekka suosittelee hankkimaan mahdollisimman kevyen painepesurin, sillä sitä jaksaa käyttää helpommin pidemmänkin ajan. Lisäksi laitteen koko on tärkeä, sillä suurempi laite vie enemmän tilaa ja on hankalampi kuljettaa. Pekka suositteleekin valitsemaan kompaktin painepesurin, joka on helppo säilyttää.

Sami on käyttänyt painepesuria lähinnä auton pesuun ja hänelle tärkeimmät ominaisuudet ovat letkun pituus ja laitteen tehokkuus. Sami suosittelee valitsemaan laitteen, jossa on mahdollisimman pitkä letku, jotta pesuri on helppo liikutella eri kohteisiin. Myös tehokkuus on Samin mielestä tärkeää, sillä jos laitteessa ei ole riittävästi tehoa, lika ei lähde pois riittävän hyvin.

Kokemustemme perusteella painepesurin valinnassa kannattaa huomioida erityisesti paine, painesäädön mahdollisuus, keveys, koko, letkun pituus ja laitteen tehokkuus. Lisäksi on mietittävä mihin käyttää laitetta, jotta siitä saa kaiken irti.

Uusimmat

Suositut