Paras sauvasekoitin – Vertailimme parhaat

paras sauvasekoitin vertailu

Paras sauvasekoitin on kysymys, joka herää monen mieleen uutta sauvasekoitinta etsiessä. Moni haluaa tietää, mikä on oikeasti hyvä sauvasekoitin ja millä saa parasta vastinetta rahoille. Siksi tässä vertailussa kävimme läpi kaikki sauvasekoittimet, jotta juuri se oikea löytyisi sinulle.

Selvitimme tässä sauvasekoittimen osto-oppaassa ja vertailussa tämän hetken markkinoiden parhaimmat sauvasekoittimet ja tutkimme, mikä niistä on paras vaihtoehto sinun käyttöösi.

Sauvasekoitin kuuluu keittiön oleellisimpiin sekoitusvälineisiin sähkövatkaimen ja yleiskoneen lisäksi. Siksi juuri sen oikean valitseminen on tärkeää.

Erilaisia sauvasekoittimia löytyy useita satoja kymmeniltä eri valmistajilta. Niistä löytyy kaikenlaista teholukemaa, toiminnallisuutta, hintaa ja melutasoa.

Monet sauvasekoittimet on usein todella näyttävän näköisiä, mutta kyse ei kuitenkaan ole pelkästään myöskään laitteiden ulkoasusta. Kaikista parhaimmat sauvasekoittimet ovat myös tosi kestäviä niiden muotoilun ja materiaalivalintojen ansiosta, jonka avulla kokkauskokemuksesta tulee mukavampi ja sulavampi.

Tämän oppaan lopusta löydät lisätietoa sauvasekoittimista ja niihin liittyvistä kysymyksistä. Voit itse käyttää niitä tietoja hyödyksi, kun olet etsimässä itsellesi juuri sitä täydellistä sauvasekoitinta.

Mikä on paras sauvasekoitin 2024?

Tämän vertailun ehdottomaksi voittajaksi kruunautui Smeg sauvasekoitin. Kyseinen laite on kuitenkin hyvin hintava sauvasekoittimeksi, jonka vuoksi se ei välttämättä ole se kaikista parhain vaihtoehto juuri sinulle. Paras valinta riippuu luonnollisesti laitteen tehosta, käyttötarpeesta ja hintatasosta, jonka vuoksi ne vaihtelevat hieman. Tästä vertailusta löydät mahdollisimman monipuoliset vaihtoehdot kokkaamista varten.

Tältä listalta löytyvät vaihtoehdot ovat kaikki tosi varmoja valintoja, koska tiimimme on testannut kaikki laitteet läpi huolella. Ei ole kuitenkaan syytä hätään, jos joku laitteista ei miellytäkkään, koska lopusta löydät vielä lisävinkkejä täydellisen sauvasekoittimen etsintään. Olemme koonneet muun muassa ylös sen, että mitä ominaisuuksia sauvasekoittimelta kannattaa tutkia ja miten niitä voi vertailla keskenään. Näin löydät juuri omia mieltymyksiäsi vastaavan vaihtoehdon.

Kaikista parhaat sauvasekoittimet

  1. Smeg sauvasekoitin – Paras sauvasekoitin.
  2. OBH Nordica Precision – Hyvä sauvasekoitin.
  3. Philips HR2653/90 – Kestävä sauvasekoitin.
  4. KitchenAid sauvasekoitin – Johdoton sauvasekoitin.
  5. Champion sauvasekoitin – Edullinen sauvasekoitin.
  6. Bamix 200 Professional Daily – Tehokas sauvasekoitin.
  7. Bamix Maxx – Bamix sauvasekoitin
  8. Russell Hobbs Desire – Halpa sauvasekoitin
  9. KitchenAid 5KHB1231 – Laadukas sauvasekoitin
  10. Bosch MSM6B100 – Ladattava sauvasekoitin

Tässä on lueteltuna kaikista parhaimmat sauvasekoittimet yleiskäyttöön. Löydä juuri se oikea sinun kokkaustarpeita vastaava sauvasekoitin listalta.

1. Paras sauvasekoitin: Smeg sauvasekoitin

Paras sauvasekoitin

Tämän vertailun paras sauvasekoitin on ehdottomasti Smeg sauvasekoitin. Merkkinä Smeg on tunnettu italialainen kodinkoneiden ja keittiölaitteiden valmistaja, joka on perustettu jo vuonna 1948. Tämä huippuluokan Smeg sauvasekoitin on paras sauvasekoitin tämän hetken markkinoilla.

Laitteen runko on valmistettu kestävästä muovista ja sen varsi hohkuu italialaista tyylikkyyttä. Smeg saa lisäpisteet sen retrotyylisestä ulkomuotoilusta ja kirkkaiden värien sekä kuviointien ansiosta Smegin tuotteista on tullut virallisesti kulttituotteita. Monet ostavat niitä myös pelkästään sisustuskäyttöön, vaikka he eivät edes itse koskaan kokkaisi niillä.

Smeg HBF22BLEU sauvasekoitin sisältää ainutlaatuisen Flow blend järjestelmän, jonka avulla ainesosat sekoittuvat mahdollisimman optimaalisesti. Valmistaja lupaa, että sen avulla saa samenttisen lopputuloksen joka sekoituskerralla.

Smeg-sauvasekoitin on paras sauvasekoitin myös sen muiden toimintojen puolesta. Laitteesta löytyy ergonominen kädensija, joka estää laitteen luisumisen pois kädestä sen käytön aikana.

Parhaan sauvasekoittimen nopeus on luonnollisesti itse säädettävissä ja siitä myös löytyy Turbo-toiminto, jonka avulla sekoittamiseen saa lisäpotkua juuri silloin kun sitä tarvitsee eniten. Laitteen kokonaisteho on huimat 700 wattia, joten kovempienkin aineiden sekoituksen pitäisi onnistua kyseisellä laitteella. Kokonaisuudessaan Smeg HBF22BLEU sauvasekoitin on paras sauvasekoitin, koska se tarjoaa italialaista huipputyyliä ja tehokkuutta kohtuullisella hinta-laatusuhteella.

2. Hyvä sauvasekoitin: OBH Nordica Precision

Hyvä sauvasekoitin

OBH Nordica Precision on laite, joka tarjoaa vastinetta myös vaatimalle kokille. Hyvä sauvasekoitin koostuu monesta eri asiasta ja tässä sauvasekoittimessa yhdistyy älykkäiden ominaisuuksien lisäksi ulkonäkö ja teho.

OBH Nordica Precision tarjoaa 850 watin moottorin, jonka ansiosta paksummankin koostumuksen sekoittaminen onnistuu mutkitta. Laitteen runko on älyttömän kestävä, koska se on valmistettu muovin sijasta ruostumattomasta teräksestä.

Hyvä sauvasekoitin sisältää portaattoman nopeudensäädön, jonka voi valita neljästä eri tehotasosta. Näin juuri sopiva sekoitusnopeus löytyy poikkeuksetta. Kaiken lisäksi laitteesta löytyy myös smoothie-kannu, jossa on sisäänrakennettu veitsi. Kannu toimii siten, että se täytetään ainesosilla, kuten marjoilla, jonka jälkeen sen kansi laitetaan kiinni ja yhdistetään sauvasekoittimeen.

Näin saat sauvasekoittimen ja tehosekoittimen samassa kätevässä pakkauksessa. Kiteytettynä OBH Nordica Precision on hyvä sauvasekoitin, jolla saa samalla myös tehosekoittimen toiminnalisuuden uskomattomalla hinta-laatusuhteella.

3. Kestävä sauvasekoitin: Philips HR2653/90

Kestävä sauvasekoitin

Kestävyyden puolesta testin voittaja Philips HR2653/90 on tosi kestävä sauvasekoitin. Laitteessa yhdistyy hieno muotoilu tehokkaaseen moottoriin ja kestävyyteen.

Philips Viva ProMix sauvasekoitin tarjoaa 800 watin moottorin, jonka avulla soseet ja muut ruuat sekoittuvat nopeasti. Laite soveltuu erityisen hyvin keiton vispaukseen, kananmunien vatkaamiseen ja vihannesten pilkkomiseen.

Kestävä sauvasekoitin tarjoaa ProMix-teknologiaa, jonka avulla terän leikkauskulma on juuri optimaalinen todella nopean sekoittamisen saavuttamiseksi. Näin ainesosat sekoittuvat juuri täydellisesti ja lopputuloksesta tulee paras mahdollinen.

Philips Viva ProMix sauvasekoittimesta löydät myös SpeedTouch-toiminnon, jonka avulla tehon voi valita mieleiseksi. Sekoittamisen voi aloittaa matalammalla teholla, jotta välttyy roiskeilta, jonka jälkeen voi siirtyä tehokkaampaan tilaan, jotta aineosat sekoittuvat varmasti.

Laitteeseen kuuluu myös lisäosia, kuten erilaiset vispilät kananmunien ja kakkutaikinan sekoittamista varten. Pikavapautus-toiminnon ansiosta lisäosat voi vaihtaa nopeasti helposti. Ne irtoavat vain yhdellä painalluksella, jonka jälkeen uuden lisäosan voi sujauttaa kiinni nopeasti. Tämä moderni pikalukitusteknologia on erityisen toimiva sauvasekoittimissa. Kiteyttettynä Philips Viva ProMix sauvasekoitin on kestävä sauvasekoitin, josta löydät kaikki tarpeelliset toiminnot.

4. Laadukas sauvasekoitin: KitchenAid sauvasekoitin

Laadukas sauvasekoitin

KitchenAid 5KHBV83EER on laadukas sauvasekoitin, joka sopii täydellisesti osaksi keittiötä. Laite on todella kompaktin kokoinen ja kevyt, jonka vuoksi sen nostelemiseen ei tarvitse käyttää turhaan lihasvoimaa. Laitteen tehovalikoima vaihtelee 1375 ja 11600 kierroksen välillä, jonka vuoksi sopiva teho kokkausta varten löytyy varmasti.

Laadukas sauvasekoitin on valmistettu muovista, jonka ansiosta se on kevyt rakenteeltaan ja miellyttävä pidellä. Laitteen terä puolestaan on tehty ruostumattomasta teräksestä, jonka vuoksi sillä voi kätevästi pilkkoa paksumpaakin lientä.

KitchenAid 5KHBV83EER on paras laadukas sauvasekoitin myös sen muiden toimintojen puolesta. Laitteesta löytyy irrotettava sekoitusvarsi, jonka avulla sen voi pestä kätevästi pesukoneessa. Irrotettava astiansuoja varmistaa, että astiat eivät vahingoitu sauvasekoitinta käyttäessä. Vispilälisävaruste vamistaa, että munanvalkuainen vaahdottuu kaikista optimaalisimmin ja nopeiten. Miniteholeikkuri toimii hyvin, kun tarkoituksena on pähkinöiden tai juustojen pilkkominen. Kokonaisuudessaan KitchenAid 5KHBV83EER on laadukas sauvasekoitin sen kestävyyden ja hyvän hinta-laatusuhteen ansiosta.

5. Edullinen sauvasekoitin: Champion sauvasekoitin

Edullinen sauvasekoitin

Champion CHSTM100 -sauvasekoitin on paras edullinen sauvasekoitin. Sen avulla voi valmistaa kaikki perinteiset sekoittamista vaativat ruuat, kuten kasvissosekeitot ja herkulliset pirtelöt.

Laitteen runko on valmistettu muovin sijaan ruostumattomasta teräksestä, jonka vuoksi se on erityisen kestävä. Ruostumaton teräs on pitkäikäinen valinta sauvasekoittimille, jonka vuoksi se kestää hyvin aikaa ja käyttöä.

Laitteen tehosta huolehtii 300 watin sähkömoottori, joka tarjoaa kaksi eri tehoasetusta. Laite on todella hiljainen, joka on plussaa tämän hintaluokan laitteelle. Tehosta ei kuitenkaan ole pulaa ja, koska terä lähtee irti moottorista, on se helppo puhdistaa.

Laitteen kahva on suunniteltu ergonomiseksi ja mukavaksi käyttää, jonka vuoksi se soveltuu erityisen hyvin keittiökäyttöön. Kokonaisuudessaan Champion sauvasekoitin on paras edullinen sauvasekoitin tosikäyttöön ja se tarjoaa uskomatonta hinta-laatusuhdetta sekä riittävää kestävyyttä.

6. Tehokas sauvasekoitin: Bamix 200 Professional Daily

Tehokas sauvasekoitin

Tämän sauvasekoitin vertailun kuudes sija menee Bamixin sauvasekoittimelle. Sveitsiläinen Bamix valmistaa todella laadukkaita sauvasekoittimia ammattikäyttöön. Tämä Bamix 200 Professional Daily malli on suunniteltu ravintolakäyttöön, mutta se soveltuu myös kotiin. Bamix sauvasekoitin on mukava lisä kokkaukseen ja sen toiminnot on huippuluokkaa.

Jos haluat sekoittaa kastikkeet, smoothiet ja keitot nopeasti ja helposti on Bamix loistava valinta. Laite on todella jykevä, jonka ansiosta sillä voi myös murskata jäätä. Laite on todella helppo puhdistaa ja se onnistuu todella nopeasti ja helposti. Moottori on energiatehokas 200 watin moottori, josta löytyy juuri oikeamäärä potkua. Kokonaisuudessaan Bamix 200 Professional Daily on tehokas sauvasekoitin, joka on valmistettu Sveitsissä.

7. Bamix sauvasekoitin: Bamix Maxx

Sauvasekoitin testin seitsemäs sija menee myös sveitsiläiselle Bamixille. Bamix Maxx on vielä astetta ammattimaisempi versio Bamix professionalista. Se näkyy niin laitteen ulkonäössä, kuin teholukemissakin.

Kastikkeiden, smoothieiden ja keittojen sekoittaminen onnistuu tuossa tuokiossa, kun hyräytät Bamix Maxx sauvasekoittimen käyntiin. Laitteeseen kuuluu myös monipuolisia ominaisuuksia, kuten vaihdeltavia teriä. Niitä on yhteensä neljä kappaletta ja niiden avulla onnistuu muun muassa jäänmurskaus ja kaikki muut oleelliset asiat.

Laitteesta löytyy tehoa huimat 350 wattia, jonka vuoksi se on todella tehokas. Onneksi Bamix on myös suunitellut laitteen ajatellen sähkönkäyttöä, jonka vuoksi se on hyvin energiatehokas. Käytännössä Bamix Maxx on todella tehokas sauvasekoitin, jossa on upeaa sveitsiläistä laatua ja tyyliä.

8. Halpa sauvasekoitin: Russell Hobbs Desire

Halpa sauvasekoitin

Sauvasekoitin vertailun kahdeksas sija menee ehdottomasti Russel Hobbsin valmistamalle Desire sauvasekoittimelle. Tässä 3in1 ratkaisussa yhdistyy monikäyttöisyys ja edullisuus. Tämä on loistava valinta, jos rakastat ruuanlaittoa mutta et jaksa kokoajan vaihdella laitteiden välillä.

Desire 3in1 -sauvasekoitin mahdollistaa pilkkomisen, sekoittamisen ja vispaamisen. Laitteesta löytyy 500 wattia tehoa ja se pyörii jopa 12 000 kierrosta minuutissa. Kaiken lisäksi vispilä ja terä on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, jonka vuoksi ne ovat hyvin pitkäikäisiä ja kestäviä. Tämä laite ei myöskään sisällä bpa:ta ja sen mukaan kuuluu 700 ja 500 millilitran kulhot. Kokonaisuudessaan Desire 3in1 on paras halpa sauvasekoitin.

9. Laadukas sauvasekoitin: KitchenAid 5KHB1231

Laadukas sauvasekoitin

Sauvasekoittimien suuren vertailun ja testin yhdeksäs sija kuuluu KitchenAidin laadukkaalle 5khb1231 -sauvasekoittimelle. Tässä Classic mallisessa sauvasekoittimessa yhdistyy laatu ja kestävyys. Käytännössä kaikki toiminnot on jätetty pois, jotta loppuratkaisusta on saatu mahdollisimman simppeli ja helppokäyttöinen.

KitchenAid Classic on perinteinen sauvasekoitin ja siitä löytyy kaksi eri nopeusvaihtoehtoa. Tämä sauvasekoitin saa erityistä kiitosta sen pehmeästä kahvasta, josta on todella ergonomista pitää kiinni.

KitchenAidin avulla arjen ruuanlaitto ja sekoittaminen onnistuu varmasti. Kokonaisuudessaan KitchenAid 5KHB1231 on laadukas sauvasekoitin, joka tarjoaa kestävyyttä ja perinteisyyttä yleellisellä laadulla.’KitchenAidin avulla arjen ruuanlaitto ja sekoittaminen onnistuu varmasti. Kokonaisuudessaan KitchenAid 5KHB1231 on laadukas sauvasekoitin, joka tarjoaa kestävyyttä ja perinteisyyttä yleellisellä laadulla.

10. Ladattava sauvasekoitin: Bosch MSM6B100

Ladattava sauvasekoitin

Viimeiselle, mutta ei vähäisimmälle sijalle päätyi Boschin MSM6B100 sauvasekoitin, joka on ladattava sauvasekoitin. Tämä on kaikista paras sauvasekoitin, jos haluat edullisen ladattavan sauvasekoittimen, josta on jätetty kaikki ylimääräinen pois.

Helppokäyttöinen sauvasekoitin koostuu tehokkaasta 280 watin moottorista, joka tarjoaa riittävää tehoa tosikäyttöön. Laite on helppo puhdistaa ja sen innovatiivinen muotoilu on suunniteltu käytännöllisyys edellä. Sen päällimmäinen tarkoitus on tuntua mukavalta kädessä samalla, kun se ehkäisee roiskeita.

Puhdistus onnistuu helposti irroitettavan sekoitusosan ansiosta, jonka voi laittaa vaikka astianpesukoneeseen. Kokonaisuudessaan Bosch MSM6B100 on paras ladattava sauvasekoitin, joka tarjoaa kaiken riittävän uskomattomalla hinta-laatusuhteella.

Mitä ottaa huomioon sauvasekoitinta ostaessa?

Sauvasekoittimia on hurja määrä markkinoilla ja niiden mallit voivat vaihdella jopa todella paljon. Siksi voi olla vaikeaa löytää jokaisesta kategoriasta selaista mallia, joka miellyttäisi kaikenlaisia sauvasekoittimen etsijöitä. Tämän vuoksi olemme koonneet yleisiä vinkkejä ja kysymyksiä, joiden avulla saat tietää mikä on juuri se paras sauvasekoitin sinun käyttötarvettasi varten.

Teho

Yksinkertaisimmillaan teho tarkoittaa sitä, kuinka tehokas laite on. Mitä tehokkaampi laite on sitä nopeammin ja paremmin ainesosat murskaantuvat. Moni sauvasekoitin tarjoaa erilaisia tehoasetuksia, joita on yleensä noin 2 – 12 kappaletta. Näin löydät mallista riippuen juuri sen oikean tehoasetuksen sauvasekoittimellesi. Sauvasekoittimen teho on usein 100 – 1000 watin välillä ja, mitä suurempi luku on sitä parempi laite kyseessä yleensä on.

Suosittelen katselemaan malleja, joissa on vähintään 300 wattia tehoa, jotta niiden teho riittää myös hieman raskaampii tehtäviin, kuten jäänmurskaukseen. Toisaalta, jos aiot käyttää sauvasekoitinta herkullisen ruuan valmistamiseen et välttämättä tarvitse niin paljon tehoa, jolloin voit harkita energiatehokkaampia malleja, jotka säästävät pitkän pennin sähkölaskussa.

Ominaisuudet

Sauvasekoittimien ominaisuudet voivat vaihdella paljon mallista riippuen. On tärkeä selvittää, mitkä toiminnot sauvasekoittimesta löytyy, jotta se on juuri sopiva sinun käyttöäsi varten. Uusimmissa sauvasekoittimissa on usein enemmän toimintoja, kuin vanhoissa ja myös hinta vaikuttaa usein merkittävästi toimintojen määrään.

Tyypillisin toiminto tehosekoittimessa on nopeuden säätöominaisuus, jonka avulla saat oikeanlaisen voiman tehtävän loppuunsuorittamista varten. Toinen hyvin yleinen ominaisuus on roiskesuoja, joka käytänössä tarkoittaa sitä, että laite on suunniteltu ja muotoiltu siten, että se vähentää roiskeiden määrää. Monet laitteet tarjoavat myös erilaisia lisävarusteita, joiden liittäminen on usein vain yhden painalluksen päässä. Muihin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa erilaiset terät. Nelipisteterä on huomattavasti tehokkaampi, kuin perinteiset ruostumattomasta teräksestä valmisteut terät, jonka ansiosta sillä on helppo sekoittaa myös hieman sitkeämpiä aineksia.

Hinta

Yksi tärkeimmistä kriteereistä sauvasekoitinta ostaessa on sen hinta. Kannattaa miettiä tarkaan paljonko olet valmis käyttämään rahaa sauvasekoittimeen. Halvimmat sauvasekoittimet maksavat vain joitakin kymmeniä euroja, kun taas tehokkaiden huippumallien hinnat voivat kohota jopa 300 euroon saakka. Jos käytät sauvasekoitinta usein on syytä panostaa sen laatuun, jotta se kestää ja on mukava käyttää.

Saatat myös tarvita erilaisia lisävarusteita, joista kannattaa ottaa selvää ennen ostohetkeä. Joissain kaikista kalleimmissa sauvasekoittimissa on kaikki toiminnot ja ensiluokkainen muotoilu, joka nostaa niiden hinnan moninkertaiseksi muihin malleihin verrattuna. Jos tiedät, että käytät sauvasekoitinta harvemmin esimerkiksi kerran kuukaudessa, kannattaa suosia halvempaa mallia, jotta äyräs laite ei jää turhaan kaappiin pölyttymään. Lisäominaisuuksista ei myöskään kannata turhaan maksaa silloin, jos niitä ei aio käyttää.

Laatu, ulkonäkö ja kestävyys

Laadukkaan sauvasekoittimen tunnistaa usein jo suoraan sen ulkomuotoilusta ja ulkonäöstä. Kun tunnistat laadukkaan sauvasekoittimen on se usein myös samalla todella kestävä. Yleisin asia, joka vaikuttaa kaikkiin näihin kolmeen kriteerin on laitteen hintataso. Usein halvemmat mallit, eivät ole valmistettu yhtä hyvistä materiaaleista kuin kalliimmat.

Tämä näkyy usein esimerkiksi siinä, että runko on valmistettu muovista ruostumattoman teräksen tai alumiinin sijasta. Tämä myös vaikuttaa usein suoraan laitteen ulkonäköön, koska muovinen sauvasekoitin ei usein näytä yhtä hyvältä, kuin valossa kiiltävä metallinen. Muovista valmistetut sauvasekoittimet tuppaavat myös naarmuuntumaan ajan myötä, joten niitä ei voi pitää yhtä kestävänä valintana.

Usein kysytyt kysymykset sauvasekoittimista

Alapuolelle on listattu kaikki ne kysymykset, joita kaikista useiten kysytään sauvasekoittimista. Silmäile kysymykset läpi ja lue juuri ne, jotka kiinnostavat sinua kaikista eniten. Monilla on usein tärkeitä kysymyksiä sauvasekoittimista, joilla on suuri merkitys.

Sauvasekoitin vai tehosekoitin?

Sauvasekoitin vai tehosekoitin on kysymys, jota monet pohtivat. Usein myös pohditaan kumpi on parempi sauvasekoitin vai blenderi. Tässä pitäisi tietää se, että tehosekoitin ja blenderi tarkoittavat molemmat samaa asiaa. Suosittelen hankkimaan sauvasekoittimen tehosekoittimen sijasta, koska sauvasekoittimella voi tehdä kaikki ne samat asiat, kuin tehosekoittimella.

Moniin sauvasekoittimiin on saatavilla lisäosia, joiden avulla sauvasekoittimesta tulee tehosekoitin siihen kiinnitettävän kulhon avulla. Kuitenkaan blenderillä ei voi ajaa sauvasekoittimen asiaa, koska tehosekoittimen terät on integroitu suoraan kiinni purkkiin, jolloin sitä ei voi käyttää sauvasekoittimen tavoin. Suosittelen hankkimaan sauvasekoittimen tehosekoittimen sijasta, jos haluat säästää silkkaa rahaa ja kallisarvoista tilaa keittiösi kaapista.

Mikä on hyvä sauvasekoitin?

Hyvä sauvasekoitin on sellainen, jolla ruuan ja purtavan valmistaminen onnistuu nopeasti ja helposti. Lisäksi hyvä sauvasekoitin tekee ruuanlaitosta mukavan kokemuksen, jota haluaa tehdä jatkossakin. Kannattaa kiinnittää seuraaviin asioihin huomiota, jos haluat mukavan kokkausnautinnon.

Hyvä tehosekoitin koostuu monesta eri seikasta, joista osa on isompia, kun taas muut voivat olla hieman pienempiä. Kaikista tärkein asia on laitteen teho, koska jos laitteesta ei löydy riittävästi voimaa on se käytännössä turha. Hyvä nyrkkisääntö on se, että kun tehoa on enemmän kuin 850 wattia, voi sillä käytännössä murskata mitä tahansa jääpaloihin asti. Toinen seikka on muotoilu, joka on usein suunniteltu siten, että se ennaltaehkäisee mahdollisimman paljon ylimääräisiä roiskeita. On myös syytä kiinnittää huomiota toimintoihin, jotta juuri se hyvä sauvasekoitin löytyy sinulle.

Mikä sauvasekoitin kannattaa ostaa?

Tulevaisuutta ajatellen kannattaa ostaa sellainen sauvasekoitin, josta löytyy kaikki modernit ominaisuudet ja riittävä teho. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota laatuun, kestävyyteen ja hinta-laatusuhteeseen. Näin löydät juuri sen parhaan sauvasekoittimen itsellesi.

Ei ole olemassa yhtä mallia, joka sopisi kaikille. Kuitenkin kaikki tämän sauvasekoitin vertailun mallit ovat käytännössä varmoja valintoja. Jos haluat ajatella pitkälle tulevaisuuteen, kannattaa panostaa laadukkaaseen laitteeseen, joka on pitkäikäinen.

Toisaalta, jos olet liikkeellä tiukalla budjetilla saattaa perinteinen muovinen sauvasekoitin riittää sinulle hyvin. Näissä niin sanotuissa perinteisissä malleissa on usein rajallinen toiminnallisuus ja vähän ominaisuuksia. Toisaalta monille riittää usein vain juuri se kaksi nopeusasetusta ja yksi terä.

Mikä on hyvä sauvasekoitin kokkaukseen?

Lyhyesti vastattuna kaikki sauvasekoittimet ovat hyviä kokkaukseen. Käytännössä mitä tehokkaampi sauvasekoitin on sitä nopeammin ja perusteellisemmin sen avulla saa murskattua eri ainesosat. Kaikki tästä vertailusta löytyvät sauvasekoittimet ovat hyviä kokkaukseen, koska ne ovat tarkoitettuja sitä varten.

Sauvasekoitin vai sähkövatkain?

Moni kohtii kumpi on parempi sauvasekoitin vai sähkövatkain. Lyhyesti vastattuna molemmat ovat hyviä valintoja. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että molempiin laitteisiin on saatavilla sellaisia lisäosia, joiden avulla molempien tehtävien suorittaminen onnistuu helposti. Kannattaa kuitenkin huomioida, että sähkövatkainta ei usein käytetä tehosekoittimena eli blenderinä, joten sauvasekoitin saattaa olla sen vuoksi monikäyttöisempi valinta.

Suosittelen hankkimaan sauvasekoittimen, jos aiot tehdä kaikki perustoiminnot sillä. Puolestaan, jos haluat vielä enemmän tehoa voi sähkövatkain olla parempi. Kannattaa kuitenkin huomioida se, että sähkövatkain harvoin korvaa tehosekoitinta.

Uusimmat

Suositut