Paras kompassi suunnistukseen – Kattava vertailu ja testi

Paras kompassi suunnistukseen - Kattava vertailu ja testi

Suunnistus on harrastus, joka vaatii tarkkuutta, keskittymistä ja hyviä välineitä. Yksi näistä välineistä, joka nousee keskeiseen rooliin suunnistajien varustuksessa, on kompassi. Kompassi on ikivanha navigointityökalu, joka on edelleen olennainen apuväline suunnistuksessa, retkeilyssä ja seikkailuissa luonnossa. Mutta mikä kompassi on paras? Mikä tarjoaa parhaan tarkkuuden, luotettavuuden ja käytettävyyden kaikenlaisissa olosuhteissa?

Teimme kattavan vertailun ja testin eri kompassimalleista. Tarkoituksena on selvittää, mikä kompassi on paras valinta eri tarpeisiin ja käyttötilanteisiin. Vertailussa tarkastellaan eri kompassimerkkejä ja -malleja, niiden ominaisuuksia, käytettävyyttä ja suorituskykyä erilaisissa maastoissa ja olosuhteissa.

Parhaat kompassit vertailussa:

 1. Suunto M-3 G COMPASS – Paras kompassi.
 2. Suunto A-30 NH METRIC COMPASS – Hyvä kompassi.
 3. Garmin Montana 680 – Sähköinen kompassi.
 4. NEO Tools Selvitymisranneke 5-in-1 – Pieni kompassi.
 5. Suunto kompassi M-3G/CL – Tarkka kompassi.

1. Paras kompassi: Suunto M-3 G COMPASS

Paras kompassi

Suunto M-3 G COMPASS suoriutuu moitteettomasti vaativissakin olosuhteissa, jonka vuoksi se valikoitui vertailumme paras kompassi -tittelin saajaksi.

Tämä kompassi on suunniteltu kestämään ja toimimaan äärimmäisissäkin olosuhteissa. Sen sahalaitainen astekehä on suunniteltu niin, että sen kääntäminen on helppoa myös kylmässä ilmassa ja jopa hanskat kädessä. Itsevalaisevat merkinnät ja suurennuslasi tekevät suunnistuksesta sujuvaa myös huonon näkyvyyden vallitessa.

Suunto M-3 G COMPASS on varustettu global-erikoisneularakenteella, mikä tarkoittaa sitä, että se toimii moitteettomasti molemmilla pallonpuoliskoilla. Kaltevuusmittari, hammastettu astekehä ja säädettävä erannonkorjausasteikko ovat ominaisuuksia, jotka tekevät tästä kompassista erinomaisen valinnan vaativaankin suunnistukseen.

Pohjalevyn liukumattomat kumitassut ja pyöristetyt kulmat varmistavat, että kompassi pysyy tukevasti paikoillaan käytön aikana. Lisäksi siinä on kätevät piirtoreiät ja se on varustettu suurennuslasilla, joka tekee tarkasta navigoinnista helppoa.

2. Hyvä kompassi: Suunto A-30 NH METRIC COMPASS

Hyvä kompassi

Suunto A-30 NH METRIC COMPASS on kompassi, joka tarjoaa tinkimätöntä tarkkuutta ja käytännöllisyyttä vaeltajille ja suunnistajille.

Vaikka pienikokoinen, tämä kompassi pakkaa sisäänsä huippuluokan ominaisuuksia. Sen itsevalaiseva astekehä ja merkinnät yhdessä suurennuslasin kanssa tekevät suunnistuksesta ja vaeltamisesta vaivatonta, jopa hämärässä. Olitpa sitten vaellusreitillä tai suunnistamassa, tämä kompassi on luotettava kumppanisi.

Sen korkealaatuinen teräsneula ja jalokivilaakerointi takaavat tarkan suunnan löytymisen joka kerta. Tasapainotettu pohjoiselle pallonpuoliskolle, tämä kompassi on suunniteltu toimimaan moitteettomasti missä tahansa. Kiinteä erannonkorjausasteikko ja nestetäytteinen neularasia lisäävät käyttövakautta kaikissa olosuhteissa.

Hämärässä käyttöä varten tämä kompassi on varustettu itsevalaisevilla merkinnöillä, mikä tekee suunnistuksesta jopa pimeässä mahdollista. Metrinen asteikko tarjoaa helpon ymmärtämisen ja mittayksiköt vaivattomaan navigointiin.

Pohjalevyssä oleva suurennuslasi ja piirtoreiät täydentävät tämän kompassin käytännöllisyyttä. Kaulanauhassa oleva klipsikiinnitys mahdollistaa sen helpon kuljettamisen mukana minne tahansa.

Ja mikä parasta, tämä kompassi on valmistettu Suomessa, joten voit luottaa sen laatuun ja kestävyyteen kaikissa olosuhteissa.

3. Sähköinen kompassi: Garmin Montana 680

Sähköinen kompassi

Tutustu Garmin Montana 680 -sähkökompassiin, joka vie paikannuksen uudelle tasolle tarjoamalla nopeamman ja luotettavamman suorituskyvyn. Tämä laite on suunniteltu aktiiviseen ulkoilmaelämään, tarjoten optimaalisen suorituskyvyn ja käyttömukavuuden vaativissakin olosuhteissa.

Garmin Montana 680:ssä on optimoitu neljän (4) tuuman kaksisuuntainen näyttö, joka tarjoaa parhaan mahdollisen näkyvyyden ja lisää luettavuutta, jotta voit pitää silmällä ympäristöäsi muuttuvissa olosuhteissa.

Tämä laite tarjoaa käyttöösi valmiiksi asennettuna peräti 250 000 geokätköä Geocaching.comista sekä yhden (1) vuoden maksuttomat BirdsEye-satelliittikuvat, joiden avulla voit suunnistaa luotettavasti ja löytää uusia kohteita.

Entistä paremman käyttökokemuksen takaamiseksi Garmin Montana 680:ssä on kahdeksan (8) megapikselin kamera, jolla voit ottaa tarkkoja geokoodattuja kuvia. Näin voit tallentaa ja jakaa upeat maisemat ja löydöt vaivattomasti.

Uusittu jälkienhallinta parantaa käyttömukavuutta ja tehostaa hallintaa, joten voit seurata reittejäsi ja tallentaa seikkailusi entistäkin tarkemmin. Lisäksi laitteessa on monipuoliset ominaisuudet, hyvä näyttö ja eri kiinnitysvaihtoehdot, jotka tekevät siitä ihanteellisen kumppanin kaikkiin seikkailuihisi.

Eikä tässä vielä kaikki! Garmin Montana 680:ssä on myös barometrinen korkeusmittari ja kolmiakselinen kompassi, jotka auttavat sinua navigoimaan tarkasti ja turvallisesti missä tahansa ympäristössä.

Kokonaisuudessaan Garmin Montana 680 tarjoaa tehokkaan, monipuolisen ja luotettavan ratkaisun kaikille ulkoilmaelämästä nauttiville seikkailijoille, jotka haluavat parantaa suunnistuskokemustaan ja tallentaa unohtumattomia hetkiä matkansa varrelta.

4. Pieni kompassi: NEO Tools Selvitymisranneke 5-in-1

Pieni kompassi


Tutustu NEO Toolsin Selvitymisrannekkeeseen 5-in-1 – monipuoliseen apuvälineeseen, joka yhdistää tyylikkään ulkonäön ja käytännöllisyyden retkillä tai hätätilanteissa. Tämä ranneke ei ole vain koru, vaan se on suunniteltu auttamaan sinua selviytymään luonnossa.

Valmistettu kestävästä 3,5 metrin pituisesta paracord-narusta, tämä ranneke ei petä sinua vaikeissakaan tilanteissa. Paracordin antavuus on jopa 250 kg, mikä tekee siitä luotettavan apuvälineen hätätilanteissa.

Mutta tämä ranneke tarjoaa enemmän kuin vain vahvan köyden. Sen sisältämät työkalut tekevät siitä todellisen selviytymisvälineen. Sieltä löytyy tulukset, kompassi, veitsi ja pilli, jotka voivat olla ratkaisevan tärkeitä, kun olet luonnossa ilman muita apuvälineitä.

5. Tarkka kompassi: Suunto kompassi M-3G/CL

Tutustu Suunto M-3G/CL maastokompassiin, joka tarjoaa huippuluokan tarkkuutta ja luotettavuutta kaikissa maasto-olosuhteissa. Tämä kompassi on suunniteltu vaativaan käyttöön, olitpa sitten retkeilemässä, suunnistamassa tai tutkimassa uusia seikkailuja.

Sen nopea, maailmanlaajuisesti tasapainotettu neula ja jalokivilaakerointi takaavat tarkan suunnan löytymisen nopeasti ja luotettavasti. Lisäksi 20 asteen kallistuskulma helpottaa lukemista vaikeissakin olosuhteissa.

Säädettävä erannonkorjaus antaa sinulle mahdollisuuden hienosäätää kompassin asentoa, jotta saat vielä tarkempia suuntatietoja. Nestetäytteinen neularasia varmistaa käyttövakauden ja sujuvan navigoinnin missä tahansa maastossa.

Tämän kompassin kaltevuusmittari, itsevalaisevat merkinnät ja suurennuslasi tekevät siitä ihanteellisen valinnan hämärässäkin tai vaikeakulkuisessa maastossa. Metriset ja brittiläiset UTM-mitta-asteikot antavat sinulle joustavuutta mittayksiköissäsi.

Pohjalevyn liukumattomat kumitassut ja pyöristetyt kulmat varmistavat, että kompassi pysyy tukevasti paikoillaan käytön aikana. Kaulanauhassa oleva klipsikiinnitys ja rannelukko tekevät kompassin kuljettamisesta kätevää ja helposti saatavilla kartan käytön aikana.

Miten valita paras kompassi suunnistukseen?

Suunnistuksen harrastajille oikean kompassin valinta voi olla avainasemassa menestyksekkään ja turvallisen retken varmistamisessa. Kompassi on perinteinen, mutta edelleen olennainen navigointiväline, joka tarjoaa suunnistajille suunnan ja mahdollistaa tarkan suunnistuksen luonnossa. Katso myös paras otsalamppu armeijaan vertailu, jos haussa on myös laadukas ja kestävä otsalamppu.

Mutta miten valita paras kompassi juuri omiin tarpeisiin?

 • Käyttötarkoitus: Harkitse, mihin tarkoitukseen kompassia tarvitaan. Onko se retkeilyä vai vaellusta? Vaatiihan esimerkiksi kilpasuunnistus erilaisia ominaisuuksia kuin rento luonnossa liikkuminen.
 • Tarkkuus ja luotettavuus: Hyvä kompassi tarjoaa tarkan suunnan ja pysyy luotettavana vaihtelevissa olosuhteissa. Kompassin neulan tulee pyöriä sulavasti ja pysähtyä nopeasti.
 • Näkyvyys: Valitse kompassi, jonka numerot ja merkinnät ovat helposti luettavissa. Erityisesti itsevalaisevat ominaisuudet voivat olla hyödyllisiä hämärässä tai pimeässä.
 • Koko ja paino: Kompassin koko ja paino voivat vaikuttaa sen käytettävyyteen. Pienempi ja kevyempi kompassi on helppo kuljettaa mukana, mutta isompi kompassi voi tarjota paremman näkyvyyden ja käyttömukavuuden.
 • Ominaisuudet: Monet kompassit tarjoavat lisäominaisuuksia, kuten kaltevuusmittarin, peilin ja karttalevyn. Harkitse, mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä ja tarpeellisia.
 • Hinta: Kompassien hinnat vaihtelevat suuresti perusmalleista edistyneempiin malleihin. Harkitse budjettiasi ja etsi kompassi, joka tarjoaa parhaan vastineen rahoillesi.
 • Brändi ja takuu: Suosittujen ja tunnettujen brändien kompassit ovat usein laadukkaita ja luotettavia. Lisäksi valitse kompassi, jolla on hyvä takuu, jotta voit olla varma sen kestävyydestä ja mahdollisista huolloista.

Kompassi suunnistukseen kokemuksia

Suunnistus on innostava ja palkitseva harrastus, joka vaatii tarkkuutta, keskittymistä ja hyviä välineitä. Yksi näistä välineistä, joka nousee usein keskusteluihin suunnistajien keskuudessa, on kompassi. Risto, Ville ja Oona ovat kaikki kokeneita suunnistajia, jotka ovat löytäneet kompassistaan luotettavan ja arvostetun kumppanin omille seikkailuilleen. He jakavat nyt omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan tästä tärkeästä suunnistusvälineestä.

Risto aloittaa kertomalla, kuinka hänen Suunto kompassinsa on ollut uskollinen kumppani lukemattomilla retkillä. ”Suunto M-3G/CL kompassini on ollut luotettava ja tarkka kaikissa olosuhteissa. Sen nopea neula ja jalokivilaakerointi ovat tehneet suunnistuksesta sujuvaa ja helppoa. Lisäksi itsevalaisevat merkinnät ovat olleet todella hyödyllisiä hämärässä tai yöllä suunnistaessa.”

Ville nyökyttelee myöntävästi ja kertoo omista kokemuksistaan. ”Minulle on tärkeää, että kompassi on kestävä ja helppokäyttöinen. NEO Toolsin selvitymisrannekkeessa 5-in-1 olen löytänyt kaiken tarvitsemani yhdessä kätevässä paketissa. Paracord-naru on vahva ja kestävä, ja lisäksi siinä on monia muita hyödyllisiä työkaluja kuten veitsi ja tulukset. Se on ollut pelastus monissa tilanteissa!”

Oona hymyilee ja jatkaa. ”Minulle on tärkeää myös kompassin monipuolisuus ja keveys. Garmin Montana 680:n kaksisuuntainen näyttö ja lisäominaisuudet, kuten kamera ja GPS, ovat tehneet suunnistuksesta todella mielenkiintoista ja hauskaa. Lisäksi sen keveys tekee siitä mukavan kuljettaa mukana.”

Kaikki kolme suunnistajaa ovat yhtä mieltä siitä, että oikean kompassin valinta voi tehdä suuren eron suunnistuskokemuksessa. Jokaisella on omat tarpeensa ja mieltymyksensä, mutta yhteistä heille kaikille on kompassin luotettavuus, tarkkuus ja käyttömukavuus.

Uusimmat

Suositut