Paras kaasugrilli (2024) – Suuri grilli vertailu ja testi

Kuva kaasugrillivertailusta ja testistä vuodelle 2023

Paras kaasugrilli on oiva valinta kotipihan grillikuninkaaksi, sillä se tarjoaa nopean ja helppokäyttöisen tavan grillata ruokaa. Kaasugrillissä ei tarvitse odotella tulen syttymistä tai varmistaa, että grilli pysyy kuumana tarpeeksi kauan, vaan voit heti aloittaa grillaamisen. Lisäksi kaasugrillit ovat yleensä helppoja pitää puhtaana, sillä ne eivät tahmaannu tai roisku tuhkaa, kuten parhaat keraamiset grillit ja parhaat pizzauunit ulos.

Valitessasi kaasugrilliä kotiin, on huomioitava useita eri tekijöitä, kuten grillin koko, teho, lisäominaisuudet ja hinta.

Esittelemme 5 parasta kaasugrilliä vuodelle 2024. Vertailemme niiden eri ominaisuuksia ja tarjoamme arvosteluja niistä, jotta voit tehdä tietoisen valinnan sopivimman grillin löytämiseksi.

Top 5 kaasugrillit 2024: Vertailu ja arvostelu

Tutustumme tarkemmin näiden grillien ominaisuuksiin ja autamme sinua tekemään oikean valinnan omiin tarpeisiisi sopivan grillin löytämiseksi. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoa näistä huippulaadukkaista kaasugrilleistä ja aloittaaksesi grillausmatkasi oikealla jalalla vuodelle 2024.

 1. Weber Genesis II E-310 – Paras kaasugrilli 2024.
 2. Broil King Porta Chef 320 – Kestävä ja tehokas kaasugrilli.
 3. Napoleon Freestyle 365 – Edullinen kaasugrilli.
 4. Broil King Regal S490 Pro – Kestävä kaasugrilli.
 5. Napoleon Prestige Pro 500 – Luksusluokan kaasugrilli.

1. Paras kaasugrilli 2024: Weber Genesis II E-310

Paras kaasugrilli 2023

Weber Genesis II E-310 on monipuolinen ja tehokas kaasugrilli, joka sopii erinomaisesti kotiin. Grillissä on laaja grillipinta, jonka avulla voit grillata paljon ruokaa kerrallaan.

Grillissä on myös tehokkaat polttimet, jotka kykenevät lämmittämään ruoan nopeasti ja tasaisesti. Grillissä on myös säädettävä teho, jolla voit säätää lämpötilan haluamaksesi. Lisäksi grillissä on lisäripustimet, jotka lisäävät grillin käyttömahdollisuuksia ja tekevät grillaamisesta entistä tehokkaampaa.

Grillissä on myös helppokäyttöiset siivousvälineet, jotka auttavat poistamaan likaantuneen grillipinnan ja pitävät grillisi puhtaana pitkään. Kokonaisuudessaan Weber Genesis II E-310 on kestävä ja luotettava valinta kaasugrilliksi kotiin.

2. Kestävä ja tehokas kaasugrilli: Broil King Porta Chef 320

Kestävä ja tehokas kaasugrilli

Broil King Porta Chef 320 on kestävä ja tehokas kaasugrilli, joka sopii erinomaisesti kotiin tai mökille. Grillissä on runsaasti grillipintaa, jonka avulla voit helposti grillata paljon ruokaa kerrallaan. Grillissä on myös naurettavan tehokkaat polttimet, jotka kykenevät lämmittämään ruoan nopeasti, mutta siten että se paistuu tasaisesti.

Grillissä on myös erillinen säädettävä teho-toiminto, jolla voit säätää lämpötilan haluamaksesi. Lisäksi grillissä on lisäripustimet, jotka lisäävät grillin käyttömahdollisuuksia ja tekevät grillaamisesta entistä tehokkaampaa ja mukavampaa.

Grillin mukana tulee myös helppokäyttöiset siivousvälineet, jotka auttavat puhdistamaan käytön jälkeisen, likaantuneen grillipinnan. Niiden avulla pidät grillisi puhtaana pitkään. Broil King Porta Chef 320 on hyvä valinta kaasugrilliksi, koska tarjoaa ensiluokkaisen grillauskokemuksen.

3. Edullinen kaasugrilli: Napoleon Freestyle 365

edullinen kaasugrilli

Napoleon Freestyle 365 on laadukas kaasugrilli, joka tarjoaa monipuolisia grillausmahdollisuuksia kotona tai mökillä. Grillissä on runsaasti grillausalaa, joten voit valmistaa suuren määrän ruokaa kerrallaan.

Grillissä on myös tehokkaat polttimet, jotka pystyvät lämmittämään ruoan nopeasti ja tasaisesti. Lämpötilan säätömahdollisuus takaa sen, että ruoan lämpötila on täydellinen jokaisessa grillausvaiheessa.

Lisätasot ja -ripustimet lisäävät grillin käyttömahdollisuuksia ja tekevät grillaamisesta entistä tehokkaampaa. Grillissä on myös kätevät siivousvälineet, jotka helpottavat grillipinnan puhdistamista ja pitävät grillisi puhtaana pitkään. Napoleon Freestyle 365 on kestävä ja luotettava valinta kaasugrilliksi, joka tarjoaa tehokkaan grillauskokemuksen.

4. Kestävä kaasugrilli: Broil King Regal S490 Pro

kestävä kaasugrilli

Broil King Regal S490 Pro on monipuolinen ja tehokas kaasugrilli, joka sopii täydellisesti kotiin tai mökille. Grillissä on runsaasti grillausalaa, joten voit valmistaa suuren määrän ruokaa kerrallaan.

Voimakkaat polttimet lämmittävät ruoan nopeasti ja tasaisesti, ja säädettävä teho mahdollistaa täydellisen lämpötilan jokaisessa grillausvaiheessa. Lisätasot ja -ripustimet lisäävät grillin käyttömahdollisuuksia ja tekevät grillaamisesta entistä tehokkaampaa.

Helppokäyttöiset siivousvälineet tekevät grillipinnan puhdistamisesta helppoa ja pitävät grillisi puhtaana pitkään. Broil King Regal S490 Pro on kestävä ja luotettava valinta kaasugrilliksi, joka tarjoaa tehokkaan grillauskokemuksen.

5. Char-Broil Performance 340B – Monipuolinen grilli.

Monipuolinen grilli

Char-Broil Commercial Series 463276517 on monipuolinen ja tehokas kaasugrilli, joka on tarkoitettu käytettäväksi niin kotona kuin mökilläkin. Grillissä on runsaasti grillausalaa, joten voit valmistaa suuren määrän ruokaa kerrallaan.

Voimakkaat polttimet lämmittävät ruoan nopeasti ja tasaisesti, ja grillissä on myös säädettävä teho, jolla voit säätää lämpötilan haluamaksesi. Lisäksi grillissä on lisätasoja ja -ripustimia, jotka lisäävät grillin käyttömahdollisuuksia ja tekevät grillaamisesta entistä tehokkaampaa.

Grillissä on myös helppokäyttöiset siivousvälineet, jotka auttavat poistamaan likaiset grillipinnat ja pitävät grillisi puhtaana pitkään. Char-Broil Commercial Series 463276517 on kestävä ja luotettava valinta kaasugrilliksi, joka tarjoaa tehokkaan grillauskokemuksen.

Miksi kaasugrilli on hyvä valinta kotiin?

Grillin valinta kotiin vaatii huolellista harkintaa useiden tekijöiden perusteella. On myös tärkeää miettiä, millaisia grillauksia aiot tehdä ja minkälaiselle grillille ne parhaiten sopii.

Yksi suosittu vaihtoehto on kaasugrilli, joka tarjoaa nopean ja helpon tavan grillata ruokaa. Tässä kappaleessa käymme läpi muutamia syitä, miksi kaasugrilli on hyvä valinta kotiin.

 1. Nopea ja helppokäyttöinen: Kaasugrillissä ei tarvitse odotella tulen syttymistä tai varmistaa, että grilli pysyy kuumana tarpeeksi kauan. Voit heti aloittaa grillaamisen, kunhan kaasupullo on kiinnitetty paikalleen ja grilli kytketty päälle. Lisäksi kaasugrillissä ei tarvitse huolehtia, että hiilet ja puut ovat paikoillaan, vaan voit aloittaa grillaamisen heti!
 2. Helppo pitää puhtaana: Kaasugrilli ei käytä hiiltä tai tuhkaa, jonka vuoksi ne eivät roisku ympäristöön tai tahmaannu grillipinnoille. Tämä tekee kaasugrillistä helpommin puhtaanapidettävän kuin puulla tai hiilellä toimivan grillin. Useimmat kaasugrillit myös tarjoavat helppokäyttöisiä siivousvälineitä, kuten grillipuristimia tai -haraa, joiden avulla grillin puhdistaminen onnistuu nopeasti ja vaivattomasti.
 3. Monipuoliset lisäominaisuudet: Monet kaasugrillit tarjoavat lisäominaisuuksia, jotka tekevät grillaamisesta entistä miellyttävämpää ja helpompaa. Esimerkiksi monet grillit tarjoavat säädettävän polttimoiden tehon, jotta voit säätää lämpötilan haluamaksesi. Useat grillit myös tarjoavat lisälämmittimiä, jotka pitävät grillattavan ruoan lämpimänä ennen tarjoilua. Monet kaasugrillit myös tarjoavat lisätasoja tai -ripustimia, jotka lisäävät grillin käyttömahdollisuuksia ja tekevät grillaamisesta entistä tehokkaampaa.

Miten kaasugrilliä käytetään?

Kaasugrillaus on helppo ja nopea tapa valmistaa maukkaita ruokia ulkona. Se sopii niin arkeen kuin juhlaan, ja sen käytön oppii nopeasti. Käymme läpi kaasugrillin käytön perusteet ja annamme vinkkejä, joilla grillauksesta tulee nautinnollista ja turvallista.

Valmistelut ennen grillausta

Tarkista kaasupullo ja liitännät: Ennen kuin aloitat, varmista, että kaasupullo on riittävästi täynnä. Tarkista myös kaasuliitännät ja letkut mahdollisten vuotojen varalta. Voit tehdä tämän levittämällä saippuavettä liitäntöihin ja katsomalla, ilmestyvätkö kuplat. Jos näet kuplia, on vuoto, joka on korjattava ennen käyttöä.

Puhdista grilli: Varmista, että grilli on puhdas. Käytä grilliharjaa poistamaan edellisen grillauskerran jäämät. Puhdas grilli takaa paremman makuelämyksen ja estää ruokien tarttumisen ritilään.

Grillin sytyttäminen

Avaa kaasupullo: Käännä kaasupullon venttiili auki. Tee tämä varovasti ja varmista, että venttiili on täysin auki, jotta kaasu virtaa vapaasti.

Avaa grillin kansi: Tämä on tärkeää, sillä suljettu kansi voi aiheuttaa kaasun kerääntymisen grilliin, mikä voi johtaa vaaralliseen räjähdykseen sytytettäessä.

Sytytä grilli: Useimmissa kaasugrilleissä on sytytyspainike. Käännä polttimet päälle ja paina sytytyspainiketta. Jos grilli ei syty heti, odota muutama sekunti ja yritä uudelleen. Käytä tarvittaessa pitkää sytytintä.

Esilämmitys

Anna grillin lämmetä kannen ollessa kiinni noin 10–15 minuuttia. Esilämmitys varmistaa, että grilli saavuttaa oikean lämpötilan ja ritilä on tarpeeksi kuuma. Tämä auttaa ruokia kypsymään tasaisesti ja estää tarttumisen.

Grillaaminen

Öljyä ritilät: Ennen kuin asetat ruoat grilliin, voit öljytä ritilät kevyesti. Tämä estää ruokien tarttumisen ja tekee puhdistuksesta helpompaa.

Aseta ruoat grilliin: Laita ruoat grilliin käyttämällä grillipihtejä. Vältä haarukoiden käyttöä, sillä ne voivat puhkoa ruoan ja vapauttaa mehukkuutta.

Seuraa lämpötilaa: Käytä grillissä olevaa lämpömittaria tai erillistä paistomittaria, jotta voit varmistaa ruoan kypsymisen. Säätele polttimia tarpeen mukaan.

Kannen käyttö: Kansi kiinni vai auki? Tämä riippuu siitä, mitä grillaat. Paksut pihvit ja suuret lihapalat hyötyvät kannen kiinni pitämisestä, sillä tämä luo uunimaisen ympäristön. Ohut kala ja vihannekset puolestaan kypsyvät parhaiten kansi auki.

Ruoanvalmistuksen jälkeen

Sulje kaasupullo: Kun olet valmis, sulje kaasupullon venttiili. Tämä estää kaasun valumisen ja lisää turvallisuutta.

Polttimien puhdistus: Anna polttimien olla päällä vielä muutaman minuutin ajan, jotta niillä olevat ruokajäämät palavat pois. Tämän jälkeen sammuta polttimet.

Puhdista grilli: Kun grilli on jäähtynyt, puhdista ritilät ja muut pinnat grilliharjalla. Tämä helpottaa seuraavaa grillauskertaa.

Vinkkejä ja turvallisuusohjeita

 • Älä koskaan jätä grilliä valvomatta, kun se on päällä.
 • Pidä sammutusvälineet lähellä hätätilanteita varten, kuten sammutuspeite tai sammutin.
 • Grillaa ulkona ja hyvin ilmastoidulla alueella. Älä käytä kaasugrilliä sisätiloissa tai suljetuissa tiloissa, kuten autotallissa.
 • Käytä grillihansikkaita ja pihtejä, jotta et polta itseäsi.

Mitä eri ominaisuuksia kaasugrillissä on?

Kuvassa näkyvät grillausala, polttimet, säädettävä teho, lisätasot ja -ripustimet sekä siivousvälineet.

Kaasugrillit tarjoavat monia eri ominaisuuksia, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin. Ennen kuin valitset grillisi, on tärkeää miettiä, millaisia grillauksia aiot tehdä ja minkälaiselle grillille ne parhaiten sopivat. Tässä on muutamia yleisiä toimintoja ja ominaisuuksia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun haussa on paras kaasugrilli:

 1. Grillin koko: Kaasugrillit saatavilla eri kokoisina, joten on tärkeää miettiä, kuinka paljon ruokaa aiot grillata kerrallaan ja millaisessa tilassa grillisi tulee sijaitsemaan. Pienemmät grillit sopivat esimerkiksi pienelle parvekkeelle tai terassille, kun taas suuremmat grillit sopivat paremmin isommalle kotipihalle tai terassille.
 2. Grillin teho: Grillien teho vaihtelee, ja se vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti ja tasaisesti grillisi kykenee lämmittämään ruokaa. Suuremmalla teholla varustettu grilli lämpenee nopeammin ja pitää lämpötilan tasaisempana kuin pienitehoisempi grilli. Huomioi myös, että suuremmilla tehoilla varustetut grillit kuluttavat kaasua nopeammin.
 3. Lisäominaisuudet: Monet kaasugrillit tarjoavat lisäominaisuuksia, jotka tekevät grillaamisesta entistä miellyttävämpää ja helpompaa. Esimerkiksi monet grillit tarjoavat säädettävän polttimoiden tehon, jotta voit säätää lämpötilan haluamaksesi. Useat grillit myös tarjoavat lisälämmittimiä, jotka pitävät grillattavan ruoan lämpimänä ennen tarjoilua. Monet kaasugrillit myös tarjoavat lisätasoja tai -ripustimia, jotka lisäävät grillin käyttömahdollisuuksia ja tekevät grillaamisesta entistä tehokkaampaa.
 4. Hinta: Kaasugrillien hinnat vaihtelevat suuresti, joten on tärkeää miettiä, millaisessa budjetissa olet ja minkälaiset ominaisuudet ovat sinulle tärkeimpiä. Halvemmat grillit saattavat tarjota vähemmän ominaisuuksia tai olla pienempikokoisia
 5. Säädettävä teho: Hyvällä kaasugrillillä pitäisi olla säädettävä teho, jotta voit säätää lämpötilan haluamaksesi. Tämä on erityisen tärkeää, jos aiot grillata erilaisia ruokia, jotka tarvitsevat eri lämpötiloja. Säädettävä teho myös mahdollistaa sen, että voit säätää lämpötilan alhaisemmaksi ruoan valmistumisen loppuvaiheessa, jotta se ei polta.
 6. Lisälämmittimet: Hyvällä kaasugrillillä pitäisi olla lisälämmittimet, jotka pitävät grillattavan ruoan lämpimänä ennen tarjoilua. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos aiot grillata ruokaa useammalle henkilölle tai jos grillausprosessi kestää pitkään.
 7. Helppokäyttöiset siivousvälineet: Hyvällä kaasugrillillä pitäisi olla helppokäyttöisiä siivousvälineitä, kuten grillipuristimia tai -haraa, joiden avulla grillin puhdistaminen onnistuu nopeasti ja vaivattomasti. Nämä välineet auttavat poistamaan likaantuneen grillipinnan ja pitävät grillisi puhtaana pitkään.
 8. Kestävä rakenne: Hyvällä kaasugrillillä pitäisi olla kestävä rakenne, joka kestää sääolosuhteita ja käyttöä pitkään. Tämä tarkoittaa, että grillisi kotelot ja pinnat ovat valmistettu kestävistä materiaaleista, kuten teräksestä tai alumiinista, ja että grillissä on kestävät kiinnikkeet ja polttimet. Nämä ominaisuudet auttavat säilyttämään grillisi kunnon pidempään ja tekevät siitä pidemmän aikaa kestävän sijoituksen.

Miten valitsen itselleni sopivan kaasugrillin?

Miten valitsen täydellisen kaasugrillin

Jos haluat löytää itsellesi sopivan kaasugrillin, on oleellista huomioida myös grillin lisäominaisuudet ja hinta. Esimerkiksi monet grillit tarjoavat säädettävän polttimoiden tehon, jotta voit säätää lämpötilan haluamaksesi. Lisälämmittimet puolestaan pitävät grillattavan ruoan lämpimänä ennen tarjoilua.

Lisätasot tai -ripustimet lisäävät grillin käyttömahdollisuuksia ja tekevät grillaamisesta entistä tehokkaampaa. Helppokäyttöiset siivousvälineet, kuten grillipuristimet tai -hara, auttavat poistamaan likaantuneen grillipinnan ja pitävät grillisi puhtaana pitkään.

Grillin kestävä rakenne taas takaa sen, että grillisi kestää sääolosuhteita ja käyttöä pitkään. Huomioi nämä tekijät valintaprosessissasi, jotta löydät itsellesi sopivan kaasugrillin.

Muutamia vinkkejä kaasugrillin käyttöön ja ylläpitoon

Kaasugrillin käyttö ja ylläpito on helppoa, mutta tässä on muutama vinkki, jotka on hyvä ottaa huomioon, jotta grillisi pysyy toimintakuntoisena pitkään.

Ensinnäkin, muista tarkistaa kaasupullon varaus ennen grillaamista. Jos kaasupullo on tyhjä, grillisi ei toimi oikein tai saattaa jopa olla vaarallinen. Muista myös tarkistaa, että kaasuputki on kunnolla kiinni kaasupullossa ja grillissä, ettei kaasua vuoda.

Muista myös puhdistaa grillisi säännöllisesti. Grillipinnat ja -ripustimet keräävät likaa ja roskia grillaamisen yhteydessä, joten ne tulee puhdistaa aina grillaamisen jälkeen. Voit käyttää grillipuristinta tai -harjaa grillipinnan puhdistamiseen ja pyyhkiä ripustimet puhtaaksi esimerkiksi kostealla liinalla. Muista myös puhdistaa grillin polttimet säännöllisesti, jotta ne toimivat tehokkaasti ja tasaisesti.

Muista käyttää grillisi suojapeitettä aina, kun et ole grillaamassa. Suojapeite suojaa grilliä sääolosuhteilta ja pölyltä, joten se pysyy paremmin puhtaana ja kestää pidempään.

Älä ylikuormita grilliä. Grillin polttimet ja rakenne on suunniteltu tiettyä määrää ruokaa varten, joten älä yritä grillata liikaa ruokaa yhdellä kertaa. Tämä voi aiheuttaa grillin ylikuumenemisen tai jopa vaaratilanteen.

Lopuksi, huolehdi grillisi huoltamisesta. Grillin polttimien säännöllinen tarkistus ja puhdistus sekä kaasuputken tarkistus auttavat pitämään grillisi toimintakuntoisena ja turvallisena. Muista myös hyödyntää grillisi mukana tulevia ohjeita huoltotoimenpiteiden suorittamiseen.

Näiden vinkkien avulla voit pitää kaasugrillisi käyttökunnossa ja nauttia siitä pitkään. Muista kuitenkin aina noudattaa grillisi ohjeita ja turvallisuusmääräyksiä grillaamisen aikana, jotta vältyt vaaratilanteilta.

Yhteenveto: Mikä kaasugrilli kannattaa valita kotiin?

Kun valitset kaasugrilliä kotiin, on tärkeää huomioida useita eri tekijöitä, kuten grillin koko, ominaisuudet, teho ja budjetti eli hinta. Grillin koko vaikuttaa siihen, kuinka paljon ruokaa voit grillata kerrallaan ja minkä kokoisessa tilassa grillisi tulee sijaitsemaan. Grillin teho puolestaan vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti ja tasaisesti grillisi kykenee lämmittämään ruokaa. Puolestaan ominaisuudet, kuten säädettävä teho, lisälämmittimet, lisätasot tai -ripustimet, helppokäyttöiset siivousvälineet ja kestävä rakenne, voivat tehdä grillaamisesta entistä miellyttävämpää ja tehokkaampaa.

Jos haluat löytää itsellesi sopivan kaasugrillin, kannattaa miettiä myös grillin hintaa. Hinta voi vaihdella suuresti eri malleissa, joten vertaile eri vaihtoehtoja huolellisesti ennen ostopäätöksen tekemistä. Huomioi myös grillin käyttöikä ja huoltovälit, jotta saat hyödyn irti grillisi hankinnasta pitkällä aikavälillä.

Kokonaisuudessaan voidaan sanoa, että paras kaasugrilli kotiin on se, joka täyttää juuri sen oman käyttötarpeen parhaiten ja joka tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen. Valitse grilli, joka sopii kotiisi sen tilan ja tarpeiden mukaan, ja varmista, että se tarjoaa kaikki tarvittavat ominaisuudet miellyttävän ja tehokkaan grillaamisen varmistamiseksi.

Uusimmat

Suositut