Paras kissanruoka vertailu – Testissä 10 suosituinta! (2024)

paras kissanruoka vertailu

Paras kissanruoka vertailu testasi kymmenen parasta kissanruokaa, jotta sinun ei tarvitsisi. Vertailimme kaikki suosituimmat kissan ruuat eri kategorioista. Ehkä haluat tietää, mikä on paras kissan märkäruoka tai sitten haluat viljattoman ja sokerittoman kissan ruuan.

Pyrimme kattamaan kaikkien eri kissojen tarpeet tässä vertailussa ja sen vuoksi vaihtoehdoista löytyy myös muun muassa laadukkaat, edulliset ja herkkävatsaisten kissojen ruuat.

Kerromme myös, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon, kun haussa on paras kissanruoka ja kerromme kissanruoka kokemuksia, joita muutama kissanomistaja halusi jakaa meille. Lue toki myös parhaat kissan lelut ja paras kissan kiipeilypuu.

Parhaat kissan ruuat vertailussa:

 1. Paras kissanruoka – Gourmet Perle Mini Filets.
 2. Paras kissan märkäruoka – Pro Plan Junior Cat.
 3. Hyvä kissanruoka – Applaws Cat Adult Chicken & Salmon.
 4. Laadukas viljaton kissanruoka – Applaws Kitten Chicken.
 5. Viljaton ja sokeriton kissan märkäruoka – SMAAK viljaton kissanruoka.
 6. Laadukas kissanruoka – Pro Plan Cat Adult Light Turkey.
 7. Laadukas kissan märkäruoka – Royal Canin Maine Coon.
 8. Herkkävatsaisen kissan ruoka – Royal Canin Sensible.
 9. Viljaton kissan kuivaruoka – Acana Regionals Wild Prairie Cat.
 10. Edullinen viljaton kissanruoka – Canagan Cat Free-Run Chicken.

1. Paras kissanruoka: Gourmet Perle Mini Filets

Paras kissanruoka

Kissasi on perheenjäsen, joka ansaitsee ainoastaan parasta, ja Gourmet Perle Mini Filets kastikkeessa on täydellinen valinta vaativammalle kissallesi. Tämä lajitelma tarjoaa 60 x 85 g kissan märkäruokia kastikkeessa, jotka on valmistettu vain parhaista ainesosista.

Gourmet Perle on paras kissanruoka ja tunnettu hienostuneista aterioistaan sekä vastustamattomasta makuelämyksestään, joka takaa, että kissasi nauttii joka päivä herkullisesta ruoasta.

Gourmet Perle Mini Filets on täysravinto aikuiselle kissalle, joka sisältää hienostuneita lihaisia ja kalaisia paloja kypsennettynä hellästi omassa maukkaassa kastikkeessaan. Kissanruoka sisältää nautaa, kanaa, riistaa ja lohta, jotka on pakattu omiin annospusseihin, jotta ruoan tuoreus säilyy paremmin.

60 kappaleen jättipakkaus Gourmet -märkäruokia sopii erinomaisesti monikissatalouksiin ja tarjoaa pitkäkestoisen varaston, joten sinun ei tarvitse huolehtia, että kissasi jää ilman herkkuja. Anna kissallesi paras kissanruoka ja herkullinen makuelämys sekä nauti siitä, että tiedät tarjoavasi sille vain parasta.

2. Paras kissan märkäruoka: Pro Plan Junior Cat

Paras kissan märkäruoka

Pro Plan Junior Cat Turkey Multipac Wet on paras kissan märkäruoka ja täydellinen valinta kasvavalle kissallesi, joka ansaitsee vain parasta ravintoa. Tämä tasapainoinen täysravinto paloina kastikkeessa sisältää kaikki kissasi tarvitsemat tärkeät ravintoaineet, mukaan lukien DHA-rasvahapot, jotka tukevat tervettä näkökykyä ja aivojen kehitystä.

Pro Plan Junior Cat Turkey Multipac Wet -kissan märkäruoka yhdistää ravinnon, jonka haluat kissallesi antaa, ja kissan rakastaman maun. Tämä kissanruoka auttaa tukemaan elintärkeiden toimintojen terveellistä kehitystä, mukaan lukien tervettä luuston ja lihaksiston kasvua. Lisäksi se sisältää antioksidantteja, kuten E-vitamiinia, jotka tukevat vahvan luonnollisen vastustuskyvyn kehittymistä.

Pakkaus sisältää 10 pussia á 85 g, joten sinulla on tarpeeksi ruokaa, joka riittää pidemmäksi aikaa. Pro Plan Junior Cat Turkey Multipac Wet -kissan märkäruoka on erinomainen valinta kasvavalle kissallesi, joka ansaitsee vain parasta. Tukea kissasi kehitystä ja anna sille herkullinen makuelämys joka päivä!

3. Hyvä kissanruoka: Applaws Cat Adult Chicken & Salmon

Hyvä kissanruoka

Anna kissallesi makuelämys, joka on yhtä korkeatasoinen kuin rakkaus, jonka hän sinulle antaa. Applaws Adult Chicken & Salmon on kissanruoka, joka on valmistettu ilman viljaa, mutta sisältää jopa 80% lihapitoisuuden. Se on täydellinen valinta kissallesi, joka arvostaa makua ja laadukasta ravintoa.

Tämä hypoallergeeninen kissanruoka sisältää korkeintaan 15% hiilihydraatteja, mikä auttaa pitämään kissasi terveenä ja energisenä. Applaws Adult Chicken & Salmon ei sisällä keinotekoisia säilöntäaineita, joten voit olla varma, että annat kissallesi vain parasta.

Valitse Applaws Adult Chicken & Salmon, kun haluat tarjota kissallesi ruokaa, joka vastaa sen luonnollisia tarpeita. Kissasi saa nauttia aidosta lihan mausta ilman viljan aiheuttamia ärsytyksiä. Käytä tätä kissanruokaa osana kissasi tasapainoista ruokavaliota, joka pitää sen terveenä ja onnellisena.

4. Laadukas viljaton kissanruoka: Applaws Kitten Chicken

Laadukas viljaton kissanruoka

Anna pennullesi mahdollisuus nauttia aidosta lihan mausta Applaws Kitten Chicken -kissanruoan avulla. Tämä luonnollinen ja viljaton ruoka on suunniteltu erityisesti kissanpennuille, mutta se sopii myös tiineille ja imettäville kissoille. Applaws Kitten Chicken -kissanruoka sisältää peräti 80% lihaa, mikä takaa pennullesi laadukkaan ja ravitsevan ruoan joka päivä.

Tämä matalahiilihydraattinen kissanruoka on valmistettu ilman keinotekoisia säilöntäaineita ja se on suunniteltu vastaamaan kissanpentujen luonnollisiin tarpeisiin. Se auttaa kissanpentusi kasvua ja kehitystä, kun he tarvitsevat ravintoa eniten. Applaws Kitten Chicken -kissanruoka antaa pennullesi mahdollisuuden kasvaa terveeksi ja vahvaksi, jotta se voi nauttia elämästä täysin rinnoin.

Valitse Applaws Kitten Chicken -kissanruoka, kun haluat tarjota pennullesi parasta mahdollista ravintoa. Se antaa pennullesi kaiken mitä se tarvitsee tullakseen terveeksi ja onnelliseksi kissaksi. Antamalla pennullesi Applaws Kitten Chicken -kissanruokaa, annat sille mahdollisuuden elää elämäänsä täysillä.

5. Viljaton ja sokeriton kissan märkäruoka: SMAAK viljaton kissanruoka

Viljaton ja sokeriton kissan märkäruoka

SMAAK-viljaton kissanruoka on täydellinen valinta kaikille kissanomistajille, jotka haluavat tarjota lemmikilleen laadukasta ja herkullista ruokaa. Tämä kotimainen kuivaruoka on erityisesti suunniteltu aikuisille kissoille, ja siinä on 70 % suomalaista kanaa, josta 25 % on tuoretta kanaa.

Ruoka ei sisällä viljaa, joten se sopii myös herkkävatsaisille kissoille. SMAAK-kissanruoka on täynnä luonnollisia makuja ja se sisältää kaikki kissasi tarvitsemat ravintoaineet. Tarjoa kissallesi herkullista ja terveellistä ruokaa, joka takaa tyytyväisen kissan jokaisena päivänä!

6. Laadukas kissanruoka: Pro Plan Cat Adult Light Turkey

Laadukas kissanruoka

Pro Plan Cat Adult Light Turkey on täydellinen kissanruoka ylipainoisille tai ylipainoon taipuvaisille aikuisille kissoille. Tämä herkullinen ruoka sisältää 40 % vähemmän rasvaa kuin tavallinen aikuisen kissan ruoka, mikä edistää painonpudotusta ja auttaa ylläpitämään terveellistä painoa.

Pro Plan Cat Adult Light Turkey sisältää kaikki kissan tarvitsemat ravintoaineet ja on valmistettu korkealaatuisesta kalkkunasta.

Tämä ruoka ei sisällä keinotekoisia säilöntäaineita tai väriaineita, joten voit olla varma, että tarjoat kissallesi parasta mahdollista ravintoa. Auta kissaasi pääsemään takaisin terveelliseen painoon Pro Plan Cat Adult Light Turkey -ruoalla!

7. Laadukas kissan märkäruoka: Royal Canin Maine Coon

Laadukas kissan märkäruoka

Royal Canin Maine Coon Adult Wet on suunniteltu erityisesti Maine Coon -rotuisille kissoille tarjoamaan heille parasta ravintoa. Tämä herkullinen märkäruoka sisältää kaikki tarvittavat ravintoaineet, jotka yli 15 kuukauden ikäiset Maine Coonit tarvitsevat pitääkseen nivelet ja luuston terveinä ja vahvoina.

Lisäksi ruoka sisältää ravintoaineita, jotka edistävät ihon ja turkin terveyttä, jotta kissasi saa loistavan ja kiiltävän turkin. Ruoka on korkearasvaista, mikä tarjoaa riittävästi energiaa aktiivisille ja liikkuvaisille Maine Cooneille.

Tämä jättipakkauksessa oleva märkäruoka on edullinen ja riittää pitkäksi aikaa. Hemmottele kissaasi herkullisella ja laadukkaalla ravinnolla Royal Canin Maine Coon Adult Wet -kissanruoalla!

8. Herkkävatsaisen kissan ruoka: Royal Canin Sensible

Herkkävatsaisen kissan ruoka

Royal Canin Regular Sensible -kissanruoka tarjoaa täydellisen tasapainon ravintoaineita kissan herkälle vatsalle. Se sisältää korkealaatuista proteiinia ja kohtuullisen määrän rasvaa, joka auttaa vähentämään ruoansulatusongelmia.

Tämä kissanruoka sisältää myös prebiootteja, jotka edistävät terveellistä suolistoflooraa ja auttavat parantamaan ruoansulatusta. Royal Canin Regular Sensible -kissanruoka on erittäin maistuva ja hyvin sulava, joka auttaa kissaa pysymään tyytyväisenä ja terveenä.

9. Viljaton kissan kuivaruoka: Acana Regionals Wild Prairie Cat

Viljaton kissan kuivaruoka

Acana Wild Praire Cat on kissanruoka, joka sisältää laadukasta vapaana kasvanutta siipikarjaa, luonnonkalaa ja lattiakanalan kananmunia. Tämä viljaton ruoka on täynnä ravintoaineita ja antaa kissallesi kaiken tarvittavan luonnollisessa muodossa, ilman ylimääräisiä lisäaineita.

Proteiinipitoisuus on korkea ja rasvapitoisuus kohtuullinen, joka tukee kissan terveyttä ja pitää sen kunnon huippukunnossa. Acana Wild Praire Cat on hyvä valinta kissalle, joka tarvitsee korkealaatuista ravintoa ja jolla on vilja-allergia tai -intoleranssi.

10. Edullinen viljaton kissanruoka: Canagan Cat Free-Run Chicken

Edullinen viljaton kissanruoka

Canagan Free-Run Chicken on kissanruoka, joka on valmistettu korkealaatuisista ja terveellisistä ainesosista. Viljattomassa ruoassa on yli 65% kanaa, joka on helposti sulava proteiinin lähde, joka vastaa kissan tarpeita.

Canagan Free-Run Chicken sisältää myös hiilihydraatteja, vihanneksia ja kasviainesosia, jotka on huolella tasapainotettu vastaamaan villien kissaeläinten luonnollista ruokavaliota.

Tämä huolella valmistettu kissanruoka on erityisen maistuvaa ja sisältää vain terveellisiä valmistusaineita. Se on täydellinen valinta kissallesi, joka ansaitsee parasta.

Miten valita paras kissanruoka?

Moni usein pohtii, miten valita paras kissanruoka. Valitettavasti kaikki kissanruoat eivät ole yhtä hyviä, ja valitessaan kissanruokaa on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä. Mieti näitä, jotta voit valita parhaan mahdollisen kissanruoan lemmikillesi.

 1. Kissan ikä ja elämänvaihe

Kissanikä ja elämänvaihe vaikuttavat siihen, millaista ruokaa kissa tarvitsee. Kissat tarvitsevat eri ravintoaineita eri elämänvaiheissaan. Esimerkiksi kissanpennut tarvitsevat runsaasti proteiinia ja rasvaa kasvaakseen terveiksi ja vahvoiksi. Vanhemmat kissat tarvitsevat vähemmän kaloreita ja usein myös enemmän kuitua. Kissasi elämänvaiheen mukaan valitse sopiva kissanruoka.

 1. Ruokavalion laatu

Ruokavalion laatu on huomionarvoista, kun valitset kissanruokaa. Laadukkaassa kissanruoassa on runsaasti ravintoaineita ja vähemmän täyteaineita. Valitse kissanruoka, jossa on runsaasti proteiinia ja vältä ruokia, joissa on liikaa hiilihydraatteja. Monet kissat tarvitsevat myös tiettyjä ravintoaineita, kuten tauriinia, joten varmista, että valitsemasi ruoka sisältää tarvittavat ainesosat.

 1. Kissan terveydentila ja erityistarpeet

Jos kissallasi on erityisiä terveydellisiä tarpeita, kuten ruoansulatusongelmia tai allergioita, sinun tulee valita kissanruoka, joka vastaa näitä tarpeita. Esimerkiksi jos kissallasi on ongelmia virtsateiden kanssa, voit valita kissanruoan, joka auttaa ehkäisemään tätä ongelmaa. Kissanruokaa on saatavilla myös erityistarpeisiin, kuten herkkävatsaisille tai ylipainoisille kissoille.

 1. Kissan mieltymykset

Lopuksi, mutta ei vähäisimpänä, on tärkeää ottaa huomioon kissan mieltymykset. Vaikka tärkeintä on valita kissallesi laadukas ruoka, on myös tärkeää, että kissasi pitää siitä. Kissan mieltymykset voivat vaihdella, joten kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja ja seurata, mikä ruoka saa kissasi syömään

Kissanruoka kokemuksia

Kissanruoka on tärkeä osa kissan terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoa. Kissanomistajat Matti, Leena ja Risto ovat kertoneet omia kokemuksiaan kissanruokien valinnasta ja sen vaikutuksista heidän kissojensa terveyteen.

Matti kertoo, että hän on valinnut kissalleen aina laadukkaita kissanruokia, joissa on runsaasti proteiinia ja vähemmän täyteaineita. Hän on huomannut, että kissan turkki on pysynyt kiiltävänä ja kissa on pysynyt terveenä. Matti suosittelee myös kokeilemaan eri makuvaihtoehtoja, jotta löytää juuri oman kissan suosikin.

Leena kertoo, että hänellä on kissa, jolla on herkkä vatsa. Hän on kokeillut useita erilaisia kissanruokia, mutta monet niistä ovat aiheuttaneet kissan vatsavaivoja. Lopulta hän löysi erikoisruoan, joka sopii hyvin kissan vatsalle ja auttaa välttämään ruoansulatusongelmia. Leena painottaa, että on tärkeää valita kissalle sopiva ruoka, vaikka se vaatisi hieman enemmän tutkimista ja kokeiluja.

Risto kertoo, että hänellä oli kissa, joka kärsi virtsatieongelmista. Hän päätti valita kissanruoan, joka auttaisi ehkäisemään tätä ongelmaa. Risto huomasi, että kissan virtsatievaivat vähenivät merkittävästi uuden ruoan myötä. Hän suositteleekin erityisruokien kokeilua, jos kissalla on erityistarpeita.

Laadukas kissanruoka, joka sisältää runsaasti ravintoaineita ja vähemmän täyteaineita, on tärkeää kissan terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Kokeilemalla erilaisia vaihtoehtoja löytää varmasti juuri oman kissan suosikin ja sopivan ruoan.

Voiko kissa syödä pelkästään kuivaruokaa?

Kissanruokavalion koostamisessa tulee ottaa huomioon monia tekijöitä, kuten kissan ikä, paino, aktiivisuustaso, terveydentila ja mieltymykset. Kissanruoka voidaan jakaa kuivaruokaan, märkäruokaan ja raakaruokaan, joita voi käyttää yksinään tai yhdessä.

Kuivaruoka on kätevä vaihtoehto, sillä se säilyy hyvin ja on helppo annostella. Moni kissanomistaja miettii, voiko kissa syödä pelkästään kuivaruokaa. Vastaus tähän kysymykseen on kyllä, kissa voi syödä pelkästään kuivaruokaa, mutta se ei ole välttämättä optimaalinen vaihtoehto.

Kuivaruoka sisältää yleensä enemmän hiilihydraatteja ja vähemmän kosteutta kuin märkäruoka, mikä voi aiheuttaa kissalle terveysongelmia. Kuivaruoka ei myöskään sisällä yhtä paljon proteiinia kuin raakaruoka. Proteiini on kissan ruokavaliossa tärkeä ravintoaine, jota kissa tarvitsee lihasten, nahan, turkin ja kynsien kasvuun ja ylläpitoon.

Jos kissa syö pelkästään kuivaruokaa, on tärkeää varmistaa, että ruoka sisältää tarvittavat ravintoaineet. Ruokavaliota voi täydentää lisäravinteilla tai välipaloilla, jotka sisältävät proteiinia ja muita tärkeitä ravintoaineita. On myös tärkeää tarjota kissalle runsaasti vettä, sillä kuivaruoka ei sisällä riittävästi kosteutta.

Kuivaruoka on hyvä lisä kissan ruokavalioon, mutta se ei ole paras vaihtoehto, jos kissa syö pelkästään sitä. On suositeltavaa tarjota kissalle myös märkäruokaa ja raakaruokaa, jotta sen ravintoaineiden tarve täyttyy. Kissanruokavalion koostamisessa kannattaa aina ottaa huomioon kissan yksilölliset tarpeet ja mieltymykset, ja tarvittaessa keskustella asiasta eläinlääkärin kanssa.

Uusimmat

Suositut