Paras turvakypärä – Vertailussa 10 parasta

paras turvakypärä vertailu

Paras turvakypärä on avaintekijä työturvallisuuden varmistamisessa, ja se suojaa päätä iskuilta ja mahdollisilta vaaratilanteilta. Markkinoilla on lukuisia erilaisia suojakypäriä, joten valinnan tekeminen voi olla vaikeaa.

Tämän artikkelin tarkoituksena on auttaa sinua löytämään paras suojakypärä vertailemalla kymmentä suosittua mallia ja tutustumalla niiden ominaisuuksiin ja käyttökokemuksiin.

Lue eteenpäin saadaksesi selville, mitkä kypärät ovat parhaita ja mitä sinun tulisi ottaa huomioon suojakypärää valitessa.

Parhaat turvakypärät

 1. Paras turvakypärä – KASK PLASMA AQ.
 2. Hyvä turvakypärä – KASK PLASMA HI VIZ.
 3. Kestävä turvakypärä – 3M G3000.
 4. Laadukas turvakypärä – PETZL VERTEX.
 5. Metsurin suojakypärä – 3M H700.
 6. Työmaa suojakypärä – 3M SecureFit X5003V.
 7. Edullinen turvakypärä – CENTURION Nexus.
 8. Halpa turvakypärä – MSA V-Gard 500.
 9. Hyvä ja halpa turvakypärä – JSP Evolite.
 10. Suojakypärä työmaalle – KASK Zenith X HI VIZ.

1. Paras turvakypärä: KASK PLASMA AQ

Paras turvakypärä

KASK PLASMA AQ on paras suojakypärä, joka on suunniteltu erityisesti käyttömukavuutta silmällä pitäen. Kypärässä on kiinteä monipisteleukahihna ja tuuletusaukoissa suojaavat verkot, jotka estävät roskien pääsyn kypärän sisään.

Voit varustaa kypärän silmiensuojaimella, kasvonsuojaimella sekä kuulonsuojaimilla. KASKin ja Hellbergin hyväksymät kuulosuojaimet ovat yhteensopivia tämän kypärän kanssa.

Paras turvakypärä tarjoaa myös säädettävän koon sen säätönupin avulla, jotta se istuu juuri sinulle sopivasti. KASK PLASMA AQ on valmistettu laadukkaasta polypropeenimateriaalista, mikä tekee siitä kevyen ja kestävän.

Olipa kyseessä sitten rakennustyömaa, tehdas tai mikä tahansa muu vaarallinen ympäristö, KASK PLASMA AQ on paras suojakypärä ja se tarjoaa optimaalisen suojan mukavuutta unohtamatta.

2. Hyvä turvakypärä: KASK PLASMA HI VIZ

Hyvä turvakypärä

Esittelemme KASK PLASMA HI VIZ -suojakypärän, joka on moderni ja käyttömukavuuteen kiinnitetty erityistä huomiota. Kypärässä on heijastimet, jotka parantavat näkyvyyttä huonossa valaistuksessa.

Kypärässä on kiinteä monipisteleukahihna ja tuuletusaukoissa suojaavat verkot, jotka estävät roskien pääsyn kypärän sisään. Voit varustaa kypärän silmiensuojaimella, kasvonsuojaimella sekä kuulonsuojaimilla.

KASKin ja Hellbergin hyväksymät kuulosuojaimet ovat yhteensopivia tämän kypärän kanssa. Kypärän kokoa voi säätää säätönupin avulla, jotta se istuu juuri sinulle sopivasti.

KASK PLASMA HI VIZ on valmistettu laadukkaasta polypropeenimateriaalista, mikä tekee siitä kevyen ja kestävän. Olipa kyseessä sitten rakennustyömaa, tehdas tai mikä tahansa muu vaarallinen ympäristö, KASK PLASMA HI VIZ tarjoaa optimaalisen suojan ja näkyvyyden huonoissakin valaistusolosuhteissa.

3. Kestävä turvakypärä: 3M G3000

Kestävä turvakypärä

3M G3000 on laadukas ja monipuolinen suojakypärä, joka on suunniteltu vaativiin työolosuhteisiin. Kypärä on kehitetty yhteistyössä rakennus-, teollisuus- ja metsänhoitoalalla työskentelevien ammattilaisten kanssa, jotta se vastaisi heidän tarpeisiinsa turvallisuuden, ilmanvaihdon ja näkökentän suhteen.

Kypärän ABS-muovista valmistettu kuori on UV-stabiloitu, joten se kestää hyvin erilaisia sääolosuhteita ja säteilyä. Uusi Uvicator-sensori auttaa arvioimaan kypärän kuntoa ja sen suojaa UV-säteilyltä, mikä vähentää turhaa kypärän vaihtamista ja säästää aikaa ja rahaa.

G3000-kypärän säätöpyörä mahdollistaa kypärän tarkan istuvuuden, ja ilmastointi varmistaa ilmavirtauksen ja mukavan käyttökokemuksen. Valinnaisena varusteena on saatavilla myös suojaverkko, joka suojaa kypärän käyttäjää putoavilta esineiltä.

3M G3000 on CE-hyväksytty EN 397 -standardin mukaisesti, joten se täyttää korkeimmat vaatimukset turvallisuuden suhteen. Kypärä on saatavilla eri väreissä, kuten valkoisena, sinisenä ja keltaisena, jotta se sopisi erilaisiin työympäristöihin ja henkilökohtaisiin mieltymyksiin.

4. Laadukas turvakypärä: PETZL VERTEX

Laadukas turvakypärä

PETZL VERTEX on erinomainen valinta kaikille, jotka etsivät korkealaatuista turvakypärää vaativiin olosuhteisiin. Kypärä on suunniteltu erityisesti ammattikäyttöön esimerkiksi rakennustyömaille, teollisuusympäristöihin tai korkeanpaikantöihin.

PETZL VERTEX tarjoaa erinomaisen suojan iskuilta ja vammoilta. Kypärän kuori on valmistettu kestävästä ABS-muovista ja se suojaa käyttäjäänsä erilaisilta riskeiltä. Kypärän sisäpuolella on pehmeä vaahtomuovipäällyste, joka lisää mukavuutta ja istuvuutta. Kypärässä on myös säädettävä leukahihna, joka varmistaa sen pysyvän tiukasti päässä myös äkillisissä liikkeissä.

PETZL VERTEX on myös erittäin käytännöllinen kypärä. Siinä on integroitu kiinnityspiste valjaille ja erilaisille varusteille, joten käyttäjän on helppo kiinnittää tarvittavat varusteet kypärään. Kypärä on myös varustettu useilla tuuletusaukoilla, jotka varmistavat ilmanvaihdon ja mukavuuden myös pitkäaikaisessa käytössä.

PETZL VERTEX on laadukas ja luotettava kypärä, joka suojaa käyttäjäänsä vaativissakin olosuhteissa. Se on loistava valinta kaikille, jotka arvostavat turvallisuutta, mukavuutta ja käytännöllisyyttä.

5. Metsurin suojakypärä: 3M H700

Metsurin suojakypärä

Metsurin suojakypärä, H700, 3M on huippulaadukas kypärä, joka tarjoaa kattavan suojan metsätyöskentelyyn. Tämä kypärä on varustettu Peltorin laadukkailla kuulosuojaimilla sekä visiirillä, jotka tarjoavat erinomaisen suojan melulta, roskilta ja valolta. Kypärän hammasvälitys on helppo säätää yhdellä kädellä, mikä takaa mukavan ja tarkan istuvuuden.

Visiiri on suunniteltu erityisesti metsätyöskentelyyn, joten se suojaa tehokkaasti roskilta ja vähentää vain vähän valoa. Aurinkolippa auttaa suojaamaan silmiä kirkkaalta auringonvalolta.

Kypärä on testattu ja sen melutaso on 26 dB(A), mikä tarkoittaa erinomaista suojaa korville. Kypärä on kätevä ja turvallinen valinta metsurille, joka haluaa suojata itsensä tehokkaasti ja työskennellä mukavasti.

6. Työmaa suojakypärä: 3M SecureFit X5003V

Työmaa suojakypärä

3M™ SecureFit™ X5003V on upea ilmastoitu suojakypärä, joka on suunniteltu modernilla tavalla. Kypärä täyttää kaksinkertaisesti hyväksytyt standardit, joten se soveltuu sekä kiipeily- että teollisuuskäyttöön. Kypärän muotoilu on saanut inspiraationsa moderneista kiipeilykypäristä, ja lipattomana se tarjoaa erinomaisen näkyvyyden ympäristöön ja estää riskejä. Kypärää voi säätää kuudella eri asetuksella, joten se sopii jokaisen pään muotoon.

Kypärän nauhaa on helppo kiristää tarvittaessa 6-pistekiinnityksen ansiosta. Kypärän sisäosassa on patentoitu 3M™ Pressure Diffusion-teknologia, joka vähentää painetta otsassa jopa 20 % tavanomaisiin kypäriin verrattuna. Kypärässä on myös heijastimia ja magneettisolki vakiona.

Kypärän leukahihna on 4-pistekiinnityksellä ja valitsimella, jolla käyttäjä voi valita standardiksi joko kiipeilykypäriä koskevan EN 12492:n tai teollisuuskypäriä koskevan EN 397:n. Kypärässä on myös klipsit, joihin voi kiinnittää visiirejä, kuulosuojaimia ja muita 3M-lisävarusteita. Kypärässä on UV-indikaattori, joka kertoo käyttäjälle, milloin kypärä on vaihdettava UV-altistuksen vuoksi. Kypärä on saanut lateral deformation -hyväksynnän, ja sen kuori on valmistettu UV-stabiloidusta ABS-materiaalista.

7. Edullinen turvakypärä: CENTURION Nexus

Edullinen turvakypärä

CENTURION Nexus on erinomainen suojakypärä, joka suojaa sinua töiden aikana. Kypärän säätötapa on kierrettävä/vääntönuppi, mikä tarkoittaa, että voit säätää sen mukavasti juuri sinulle sopivaksi.

Kypärä kiinnitetään neljäpisteisellä kiinnityksellä, mikä tarkoittaa, että se pysyy vakaasti päässäsi. Hikinauhaa ei ole, mutta sen sijaan kypärä on varustettu erittäin mukavalla sisäosalla.

Kypärän väri on keltainen, joka on hyvin näkyvä ja erottuu hyvin työmaalla. CENTURION Nexus on siis täydellinen valinta niille, jotka haluavat luotettavan ja mukavan suojakypärän töihin, joissa tarvitaan erityistä suojaa.

8. Halpa turvakypärä: MSA V-Gard 500

Halpa turvakypärä

MSA V-Gard 500 on turvallinen ja luotettava sähköasentajan kypärä. Kypärä on valmistettu kestävästä ABS-materiaalista, joka tarjoaa erinomaista iskunkestävyyttä ja suojaa sähköiskuilta nimellisjännitteellä enintään 1000 V.

Kypärän säätö tapahtuu helposti kierrettävän ja vääntönupin avulla, ja neljän pisteen kiinnitys pitää kypärän vakaasti päässä. V-Gard 500 kypärän tyylikäs muotoilu ja keveys tarjoavat käyttäjälle erinomaisen käyttömukavuuden.

Tämä on kypärä, joka pitää sinut turvassa, kun työskentelet sähköasennuksissa.

9. Hyvä ja halpa turvakypärä: JSP Evolite

Hyvä ja halpa turvakypärä

JSP Evolite on kevyt ja turvallinen suojakypärä, joka on valmistettu korkealaatuisesta materiaalista ja suunniteltu erityisesti teollisuus- ja rakennustyömaille.

Kypärän kova ABS-kuori suojaa päätäsi ja sen kevyt rakenne (mallista riippuen jopa vain 300 g) varmistaa, että kypärä ei rasita hartioitasi.

Ainutlaatuisen 1-2-3-kiristyksen avulla voit säätää kypärän koon helposti ja nopeasti, käyttäen säätöpyörää. JSP Evolite on valkoinen suojakypärä, joka on tyylikäs ja huomaamaton, mutta tarjoaa silti optimaalisen suojan vaativissakin työolosuhteissa.

10. Suojakypärä työmaalle: KASK Zenith X HI VIZ

Suojakypärä työmaalle

KASK Zenith X HI VIZ kypärä on suunniteltu moderniksi, kevyeksi ja erittäin mukavaksi suojakypäräksi. Valmistettu HD-polypropeenista, kypärä on erittäin kevyt mutta samalla tarjoaa erinomaisen suojan iskuja ja kolhuja vastaan energianvaimennuksensa ansiosta.

Kypärän visiirille ja kuulosuojaimille tarkoitetut lovien ansiosta lisävarusteet on helppo asentaa. Kypärässä ei ole ilmanvaihtoa, joten se on sähköeristetty. Kypärän patentoitu niskan säätö mahdollistaa sen, että kypärä istuu mukavasti pään muodosta riippumatta.

Kypärän ympärysmittaa voidaan säätää kiristyssäädön avulla 52–63 cm välillä. Kypärän leukahihna on valmistettu ekologisesta nahasta, siinä on 4-pistekiinnitys ja sitä voidaan säätää kuuteen eri asentoon.

Kypärän pehmuste on erittäin mukava, imukykyinen ja helppo irrottaa ja asentaa takaisin paikoilleen kypärään. KASK Zenith X HI VIZ kypärä on täydellinen valinta kaikille, jotka haluavat kevyen ja mukavan kypärän, joka tarjoaa erinomaisen suojan.

Miten valita paras turvakypärä?

Suojakypärä on yksi tärkeimmistä turvavarusteista, kun työskentelet vaarallisissa työympäristöissä. Suojakypärän tarkoitus on suojata päätäsi putoavilta esineiltä, iskuilta ja muilta vammoilta, jotka voivat vaarantaa henkilökohtaisen turvallisuutesi.

Valitessa suojakypärää, on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä, jotta voit varmistaa oikean suojakypärän valinnan ja maksimoida sen tehokkuuden. Alla on joitakin tärkeitä asioita, jotka sinun tulee ottaa huomioon valitessasi sopivaa suojakypärää.

 1. Turvallisuusstandardit

Suojakypärän tärkein tehtävä on suojata päätäsi vaurioilta, joten varmista, että suojakypärä täyttää asianmukaiset turvallisuusstandardit. Esimerkiksi Euroopassa suojakypärän on täytettävä EN397-standardin vaatimukset. Tarkista myös, että suojakypärä on testattu ja hyväksytty paikallisissa turvallisuusstandardeissa.

 1. Materiaalit

Suojakypärän materiaali vaikuttaa sen painoon, kestävyyteen ja suojauksen tehokkuuteen. Yleisin materiaali on ABS, mutta muita käytettyjä materiaaleja ovat polyeteeni ja polypropeeni. Valitse materiaali, joka tarjoaa tarvittavan suojan ja on mukava käyttää.

 1. Säädettävyys

Suojakypärän säädettävyys on tärkeä tekijä, koska se mahdollistaa kypärän istuvuuden muokkaamisen ja varmistaa mukavuuden. Suojakypärän tulee olla säädettävä ympärysmittansa ja leuan alla olevan hihnan osalta, jotta se sopii erikokoisille päille.

 1. Lisäominaisuudet

Suojakypärään on saatavilla monia lisäominaisuuksia, kuten visiirit, kuulosuojaimet ja ilmanvaihto. Valitse kypärä, joka sisältää tarvittavat lisävarusteet työn vaatimusten mukaan.

 1. Mukavuus

Mukavuus on tärkeä tekijä suojakypärän valinnassa, koska työssäsi saattaa joutua käyttämään sitä pitkiä aikoja. Valitse kypärä, jossa on pehmusteita ja ilmanvaihto, jotka parantavat mukavuutta.

 1. Käyttötarkoitus

Suojakypärät on suunniteltu erilaisiin käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi rakennustyömaalle keltainen kypärä on parempi, koska se erottuu helpommin.

Turvakypärä kokemuksia

Turvakypärä on yksi tärkeimmistä turvavarusteista, kun työskennellään vaarallisissa rakennustyömaissa. Rakennusmiehet Pasi ja Leo ovat molemmat työskennelleet alalla jo pitkään ja he ovat kokeneet, kuinka tärkeää on käyttää hyvälaatuista suojakypärää.

Pasi kertoo, että hänellä oli aikaisemmin tapana käyttää halvempaa kypärää, mutta hän huomasi nopeasti, että se ei tarjonnut tarpeeksi suojaa. Hän päätti investoida laadukkaaseen turvakypärään, ja hän huomasi heti eron. ”Uusi kypärä tuntui paljon mukavammalta päässä ja sen suojaustaso oli paljon korkeampi kuin vanhassa kypärässäni”, Pasi kertoo.

Leo puolestaan kertoo, että hänelle on tärkeää, että kypärä on kevyt ja mukava käyttää koko päivän ajan samalla, kun hän operoi paras klapikone kanssa. ”Olen käyttänyt muutamia eri kypäriä vuosien varrella, mutta minun suosikkini on kevyt ja hyvin istuva kypärä, joka ei paina päätäni koko päivän ajan”, Leo selittää.

Molemmat miehet ovat myös tyytyväisiä siihen, että heidän suojakypäränsä ovat olleet helppoja säätää ja niissä on hyvä ilmanvaihto. ”On tärkeää, että kypärä on hyvin istuva ja että sen ilmanvaihto on riittävä, jotta pää ei hikoile liikaa”, Pasi sanoo.

Yhteenvetona voidaan todeta, että hyvälaatuinen suojakypärä on tärkeä sijoitus, joka suojaa työntekijöitä vakavilta vammoilta ja on mukava käyttää koko päivän ajan. Pasi ja Leo suosittelevat, että jokaisen, joka työskentelee rakennustyömaalla, tulisi investoida laadukkaaseen suojakypärään, joka on mukava ja sopiva juuri heidän tarpeisiinsa.

Uusimmat

Suositut