Paras aggregaatti mökille – Vertailussa 10 parasta

Mökillä voi olla haastavaa pitää yllä tasapainoa sähkönkulutuksen ja saatavilla olevan energian välillä, etenkin jos sinulla ei ole pääsyä sähköverkkoon. Tämä on tilanne, johon aggregaatti voi tulla pelastajaksi.

Paras aggregaatti mökille on kuitenkin sellainen, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi ja jonka avulla voit nauttia mökkielämästäsi täysillä ilman huolta sähköstä. Tässä artikkelissa tarkastelemme erilaisia aggregaatteja ja autamme sinua valitsemaan parhaan vaihtoehdon juuri sinun mökkisi tarpeisiin.

10 parasta aggregaattia mökille

 1. Paras aggregaatti – Timco Aggregaatti 2000i (1,6 kW).
 2. Hiljainen aggregaatti – TSE5000SDG Silent (4,2 kW).
 3. Salkkuaggregaatti – Aggregaatti 1000i digitaali (0,9 kW).
 4. Itsekäynnistyvä aggregaatti – Ducar DG11050 (7,5 kW).
 5. Voimavirta aggregaatti – Loncin 3500i (3,0 kW).
 6. Traktori aggregaatti – AL-KO 3500-C (2,8 kW).
 7. Pieni aggregaatti – Duro LT2000i (2,0 kW).
 8. Kiinalainen aggregaatti – Loncin 3000i (2,3 kW).
 9. 3-vaihe aggregaatti – Kama (4,5 kW).
 10. Hiljainen diesel aggregaatti karavaanarille – CLE5500SDG (4,5 kW).

1. Paras aggregaatti: Timco Aggregaatti 2000i

Paras aggregaatti

Tarvitsetko luotettavan ja kätevän virtalähteen matkalle tai mökille? Timco 2000i on paras aggregaatti. Se on nykyaikainen bensiinikäyttöinen aggregaatti, joka tarjoaa sinulle käytännöllisyyttä ja hiljaisuutta.

Sen salkkumallinen muotoilu tekee siitä helpon kuljettaa ja ottaa mukaan minne tahansa. Aggregaatin siniaalto-teknologia mahdollistaa myös herkkien laitteiden käytön, kuten tietokoneiden ja puhelimien lataamisen suoraan aggregaatista sen 2 USB-liitännän ansiosta.

Timco 2000i on hiljainen ja paras aggregaatti, jonka käyntiääni on vain 65 dB, mikä on huomattavasti vähemmän verrattuna muihin aggregaatteihin. Polttoaineen kulutus on myös minimaalista, sillä laite käy aina vain virrankulutuksen vaatimilla kierroksilla. Se tarjoaa nimellistehoa 1,6 kVA ja jännitettä 240 V. Lisäksi sillä on valovirta ulostulo, 2 kpl USB-ulostuloa ja 1 kpl 12v ulostuloa. Käynnistys tapahtuu käsin ja se käyttää bensiiniä käyttövoimanaan.

Paras aggregaatti Timco 2000i on erittäin helppokäyttöinen ja kevyt aggregaatti, joka tarjoaa luotettavan virtalähteen missä tahansa tarvitsetkin sitä. Testimenestyjä TM Rakennusmaailma -lehdessä, tämä aggregaatti tarjoaa erinomaisen valinnan kaikille, jotka tarvitsevat luotettavaa ja helppokäyttöistä virtalähdettä matkalle tai mökille.

2. Hiljainen aggregaatti: TSE5000SDG Silent

Hiljainen aggregaatti

Timcon Silent-mallinen TSE5000SDG on vaikuttava ja hiljainen dieselkäyttöinen aggregaatti, joka on suunniteltu erityisesti vaativiin olosuhteisiin. Tämä tehokas ja luotettava laite tuottaa sähköä jopa 4,5 kVA:n maksimiteholla, ja sen käyttöaika on jopa 7,8 tuntia täydellä kuormalla.

Yksi Timcon Silent-mallisen aggregaatin parhaista ominaisuuksista on sen erittäin hiljainen käyntiääni, joka on vain 71 dB(A) 7 metrin etäisyydellä. Tämä tekee laitteesta erinomaisen valinnan tilanteisiin, joissa tarvitaan virtaa, mutta äänitaso on pidettävä mahdollisimman alhaisena.

Aggregaatissa on kätevä sähkökäynnistys, jonka avulla sen käynnistäminen on nopeaa ja helppoa. Laite sisältää myös volttimittarin / jännitemittarin, joka näyttää reaaliaikaisesti sähkön ulosoton määrän. Öljynvaroitusvalo varoittaa, jos aggregaatissa ei ole tarpeeksi öljyä, joten käyttäjän on helppo tietää, milloin on aika lisätä öljyä.

Timcon Silent-mallinen aggregaatti on varustettu laadukkailla NSK-laakereilla ja 14 litran diesel-polttoainesäiliöllä, joka tarjoaa pitkän käyttöajan. Laite on myös varustettu kätevillä renkailla, joiden ansiosta sen liikuttelu on helppoa ja vaivatonta. Tämä aggregaatti on erinomainen valinta kaikille, jotka tarvitsevat luotettavan ja tehokkaan sähköntuotannon vaativissa olosuhteissa.

3. Salkkuaggregaatti: Aggregaatti 1000i digitaali

Salkkuaggregaatti

Timconin bensiinikäyttöinen aggregaatti on moderni ja monipuolinen virtalähde kaikenlaisiin tarpeisiin. Tämä kevyt ja helppokäyttöinen salkkumallinen aggregaatti kulkee mukanasi minne vain tarvitsetkin virtaa. Käynnistys on helppoa, sillä laitetta käynnistetään vain vetämällä narusta.

Timconin uusin siniaalto-teknologia takaa sen, että aggregaatista saatava virta on puhtaampaa kuin koskaan. Tämä mahdollistaa myös herkkien laitteiden kuten tietokoneiden ja puhelimien lataamisen suoraan aggregaatista. Laitteessa onkin kaksi kätevää USB-liitäntää, joiden kautta voit ladata puhelimesi suoraan aggregaatista.

Erityisen huomionarvoista tässä aggregaatissa on sen hiljainen käyntiääni, joka on huomattavasti matalampi kuin tavallisissa bensiinikäyttöisissä aggregaateissa. Timcon 1000i:n melutaso on vain 59 – 65 dB, joten aggregaatti toimii lähes äänettömästi.

Tämän lisäksi aggregaatti on erittäin polttoainetehokas. Se käy aina vain virtakulutuksen vaatimilla kierroksilla, joten polttoaineen kulutus on minimaalinen. Laitteen 2,1 litran polttoainesäiliö takaa käyttöaikaa maksimiteholla jopa viisi tuntia.

Timconin bensiinikäyttöinen aggregaatti on erinomainen valinta kaikenlaisiin käyttötarkoituksiin. Se on kevyt, helppokäyttöinen ja erittäin monipuolinen. Tämä laite kulkee mukanasi minne vain tarvitsetkin virtaa, ja sen avulla voit käyttää sähköä missä tahansa, olipa kyseessä sitten kesämökki, retki tai vaikkapa työmaa.

4. Itsekäynnistyvä aggregaatti: Ducar DG11050

Itsekäynnistyvä aggregaatti

Ducar DG11050 7500 W Aggregaatti on erittäin tehokas sähkövoimala, joka on suunniteltu käyttöön missä tahansa, missä tarvitaan suurta tehoa ja luotettavaa toimintaa. Tämä näyttävä laitos on varustettu sähköstartilla, joka mahdollistaa sen helpon käynnistyksen ja sammuttamisen. Ducar DG11050 on täydellinen valinta mökille, leirintäalueelle, autiomaahan tai muuhun paikkaan, jossa ei ole verkkosähköä saatavilla.

Tämä aggregaatti on erittäin kestävä ja luotettava, ja sen 10″ renkaat ja pitkä vetokahva tekevät sen liikuttamisesta helppoa. Se on varustettu AVR-säätimellä, joka tarkoittaa, että se säätää jännitteen tasaisesti, mikä vähentää sähkölaitteiden vaurioitumisriskiä ja pidentää niiden käyttöikää.

Ducar DG11050 tarjoaa nimellistehoa 7500 W ja maksimitehoa 8000 W, mikä mahdollistaa useiden sähkölaitteiden samanaikaisen käytön. Se on myös varustettu kahdella valovirta ulostulolla ja yhdellä 16 A / 230 V ulostulolla (caravanpistoke), joten se tarjoaa monipuoliset vaihtoehdot sähkölaitteiden käyttöön.

Laitteen kuutiotilavuus on 457 cc, ja sen öljytilavuus on 1,2 litraa. Se käyttää bensiiniä polttoaineena, ja sen bensatankki on 25 litraa, mikä tarkoittaa, että aggregaatti toimii pitkiä aikoja yhdellä tankillisella.

Ducar DG11050 aggregaatin mitat ovat 740 x 715 x 650 mm (P × L × K), ja sen kuivapaino on 92 kg. Melutaso on 97 dB, mutta sen tehokkuus tekee sen erinomaiseksi valinnaksi, jos tarvitaan suurta sähkötehoa. Tämä aggregaatti on suunniteltu kestäväksi ja luotettavaksi, ja sen avulla voit nauttia sähköstä missä tahansa, milloin tahansa.

5. Voimavirta aggregaatti: Loncin 3500i

Voimavirta aggregaatti

Loncin LC3500i on loistava aggregaatti kaikille, jotka tarvitsevat luotettavaa virtalähdettä vaativissa olosuhteissa. Sen moderni invertteriteknologia takaa puhdasta ja tasavirtaa, joka sopii täydellisesti herkille elektronisille laitteille. Koneen käynnistys on helppoa ja vaivatonta, ja sen avulla voit unohtaa rykimisen ja epävakaisen virransaannin.

Tämä aggregaatti on suunniteltu kestämään rankkoja olosuhteita, joten voit luottaa sen toimivuuteen missä tahansa. Sen tyylikäs keltainen kuori kätkee sisäänsä erittäin tehokkaan ja kestävän moottorin, joka takaa, että aggregaatti toimii aina parhaalla mahdollisella tavalla.

Loncin LC3500i aggregaatissa on kaksi pistokeulostuloa ja yksi 12 V ulostulo, joten voit liittää siihen useita eri laitteita. Sen nimellisteho on hulppeat 3,0 kW ja maksimiteho jopa 3,3 kW, joten se sopii hyvin myös vaativampiin käyttökohteisiin.

Tämän aggregaatin käyttö on helppoa ja kätevää. Sen integroitu käyttötuntimittari antaa sinulle tarkan tiedon siitä, kuinka paljon aggregaatti on käytössä, joten tiedät aina milloin on aika huoltaa sitä. Lisäksi aggregaatissa on virtalukko, joka takaa sen, että aggregaatti on aina turvallinen käyttää.

Loncin LC3500i aggregaatti on myös erittäin kevyt ja helposti siirrettävä. Sen pyörien ansiosta voit liikutella sitä helposti paikasta toiseen, ja sen kunnolliset nostokahvat helpottavat sen siirtelyä työmailla. Lisäksi aggregaatti on hiljainen ja sen polttoaineenkulutus on maltillinen, joten voit käyttää sitä pitkiäkin aikoja ilman huolta.

Jos etsit luotettavaa ja kestävää aggregaattia vaativiin olosuhteisiin, Loncin LC3500i on sinulle täydellinen valinta. Sen tehokkuus, luotettavuus ja kätevä käyttö tekevät siitä yhden parhaista aggregaateista markkinoilla.

6. Traktori aggregaatti: AL-KO 3500-C

Traktori aggregaatti

AL-KO:n Aggregaatti 3500-C (2,8 kW) on korkealaatuinen ja suosittu generaattori, joka on valmistettu Suomalaisella perheyrityksellä jo vuodesta 1947 lähtien. Tämä bensiinikäyttöinen aggregaatti on erinomainen valinta esimerkiksi kesämökillä tai alueilla, joilla sähkökatkot ovat mahdollisia.

Aggregaatissa on luotettava Loncin-moottori, joka on suojattu ylivirtasuojalla ja öljyvahti-toiminnolla. Käyttöaika yhdellä tankillisella on jopa 10,5 tuntia, ja laitteessa on kaksi 230 V:n pistoketta ja 12 V:n ulostulo. Aggregaatin tukeva metallirunko takaa sen kestävyyden ja pitkän käyttöiän. Tilaa nyt AL-KO:n Aggregaatti 3500-C (2,8 kW) ja varmista sähkönsaanti missä tahansa!

7. Pieni aggregaatti: Duro LT2000i

Pieni aggregaatti

Duro LT2000i on pieni aggregaatti, joka kuitenkin tarjoaa hyvää tehoa bensan avulla. Sen salkkumallinen muotoilu tekee siitä helpon kuljettaa mukanasi, ja sen äärimmäisen hiljainen ja tasainen käyntiääni takaa miellyttävän käyttökokemuksen. Aggregaatissa on monipuoliset liitännät, mukaan lukien tavallinen pistorasia, tupakansytytinliitäntä sekä USB-liitännät, joten voit käyttää sitä kaikkien tarvitsemiesi laitteiden kanssa.

Duro LT2000i:ssä on myös älykäs ECON-kytkin, joka säätelee moottorin käyntinopeutta automaattisesti virrankulutuksen mukaan. Tämä tarkoittaa pienempää polttoaineenkulutusta ja hiljaisempaa käyntiääntä, joten voit nauttia virtalähteestäsi pidempään ja ilman häiriöitä.

Lisäksi aggregaatissa on ylikuormitussuoja, käyntivalo ja öljyvahti, joten voit olla varma sen turvallisuudesta ja suorituskyvystä. Huomioi kuitenkin, että sinun tulee tilata erikseen sopiva pienkoneöljy aggregaattisi käyttöön.

Duro LT2000i on luotettava, monipuolinen ja helppokäyttöinen aggregaatti kaikille, jotka tarvitsevat virtaa liikkeellä ollessaan. Sen kompakti muotoilu, monipuoliset liitännät ja älykäs ECON-kytkin takaavat miellyttävän ja tehokkaan käyttökokemuksen kaikissa tilanteissa.

8. Kiinalainen aggregaatti: Loncin 3000i

Kiinalainen aggregaatti

Loncin LC3000i on hyvä kiinalainen aggregaatti. Tyylikäs ja keltainen kuori kätkee sisäänsä modernin invertteritekniikalla toimivan aggregaatin, joka saa voimansa Loncinin luotettavasta 150 kuutioisesta 4-tahtimoottorista.

Aggregaatissa on kaksi pistokeulostuloa ja 12 V ulostulo, jonka virta on 8,3 A. Riittävä teho 2,3 kW takaavat sen, että voit käyttää useimpia pieniä laitteita. Integroitu käyttötuntimittari auttaa sinua seuraamaan moottorin käyttöaikaa ja huoltotarvetta.

Aggregaatti on erittäin hiljainen ja polttoaineenkulutus on erittäin maltillinen, sillä täydellä neljän litran tankilla kone voi käydä nimellisteholla jopa 2,7 tuntia. Lisäksi laitteessa on eristys, joka vähentää melutasoa entisestään.

Paketin mukana toimitetaan johtosarja akkujen lataamista varten, 2 perus sähköpistokkeen päätä, ruuvimeisseli, tulpan avain sekä pitkänmallinen suppilo öljyn täyttöä varten. Kätevän koon ansiosta aggregaatti on helppo kuljettaa mukana minne ikinä menetkin.

Tekniset tiedot ovat vaikuttavat: Loncin LC165F-4 4-tahtimoottorin tilavuus on 149 cc ja se tuottaa nimellistehoa 2,3 kW ja maksimitehoa 2,5 kW. Aggregaatissa on jännite 230 V ja kuivapaino on vain 27 kg. Moottorin tilavuus on 149 cc ja käynnistys tapahtuu käsin. Bensiinisäiliön koko on 4 litraa ja suositeltu moottoriöljy on 10W-30. Mitat ovat 565 x 339 x 467 mm (P×L×K).

Loncin LC3000i on erinomainen ratkaisu, kun tarvitset sähköä kaikkialla, missä sitä ei ole saatavilla. Se on tehokas, hiljainen ja kätevä kuljettaa mukana minne tahansa.

9. 3-vaihe aggregaatti: Kama (4,5 kW)

Tämä Kama Dieselgeneraattori on täydellinen valinta kun tarvitset voimakasta ja luotettavaa aggregaattia mökille tai rakennustyömaalle. Se on erityisen hiljainen malli, joka ei häiritse työskentelyä. Aggregaatti on helppo siirtää paikasta toiseen sen pyörien ansiosta ja sen automaattinen jännitteen säädin takaa sen, että voit käyttää herkempiä sähkölaitteita ilman pelkoa niiden rikkoutumisesta.

Tämän dieselgeneraattorin teho on vaikuttava 5,5 kW, ja se tarjoaa monipuolisia ulostuloja 400 V / 16 A ja 230 V / 16 A (Schuko). Generaattorin moottori on ilmajäähdytteinen 4-tahtinen diesel, joka takaa sen, että aggregaatti toimii pitkään ja tehokkaasti. Polttoaineena käytetään dieselöljyä, ja 16 litran säiliö riittää pitkään käyttöön.

Kama Dieselgeneraattorissa on myös kätevä öljymäärän varoitusjärjestelmä, joka kertoo, kun öljyä on vähän. Generaattorin käynnistäminen on helppoa sähkökäynnistyksellä ja sen mitat ovat 91 x 52 x 74 cm ja paino on 160 kg. Tämä laadukas 3-vaihe dieselaggregaatti on todella tehokas.

10. Hiljainen diesel aggregaatti karavaanarille: CLE5500SDG

Hiljainen diesel aggregaatti karavaanarille

Haluatko jatkaa projektejasi, vaikka sähkökatko yllättäisi? Ei hätää, sillä Timcon CLE5500SDG -aggregaatilla pysyt aina valmiina! Tämä kätevä diesel-generaattori tuottaa jatkuvasti 4,5 kVA tehoa, joten voit käyttää kaikkia kodinkoneitasi ja työkalujasi huoletta.

Sähkökäynnistys ja renkaat tekevät käytöstä vaivatonta, ja öljynvaroitusvalo sekä volttimittari pitävät sinut ajan tasalla laitteen tilasta. NSK-laakerilla varustettu moottori on luotettava ja kestävä, joten aggregaatti palvelee sinua vuosia.

Polttoainesäiliö vetää 15 litraa dieseliä, ja kulutus on kohtuullinen 100% kuormalla (2,0 L/h), 75% kuormalla (1,6 L/h) ja 50% kuormalla (1,1 L/h). Yhdellä tankillisella voit käyttää aggregaattia jopa 12,6 tuntia 50% kuormalla.

Timcon CLE5500SDG -aggregaatti on suunniteltu kestämään vaativissakin olosuhteissa, ja sen melutaso on vain 85 dB(A) seitsemän metrin etäisyydellä. Tämä tehopakkaus painaa 106 kg ja sen mitat ovat 750 × 510 × 710 mm.

Pidä siis huoli siitä, että sähkökatko ei keskeytä projektiasi – hanki Timcon CLE5500SDG ja pysyt aina valmiina!

Miten valita paras aggregaatti mökille?

Mökkeily on suosittua ympäri maailmaa, ja moni meistä nauttii ajoittaisesta irtiotosta kaupunkielämästä. Monesti mökeillä ei ole sähköverkkoa, jolloin aggregaatti tulee tarpeeseen. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten valita paras aggregaatti mökkikäyttöön.

 1. Mieti tarpeesi

Kannattaa aluksi miettiä omaa käyttötarvetta niin voit määrittää oikean teholuokan ja laitteen, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Jos tarvitset aggregaattia esimerkiksi valaistukseen, musiikin kuunteluun ja puhelinten lataamiseen, riittää pienempi laite. Jos sen sijaan tarvitset aggregaattia suurempien kodinkoneiden, kuten jääkaapin tai uunin käyttöön, tarvitset tehokkaamman aggregaatin.

 1. Valitse polttoainetyyppi

Aggregaatit toimivat yleisesti kolmella polttoainetyypillä: bensiini, diesel ja kaasu. Bensiinikäyttöiset aggregaatit ovat yleensä halvempia, mutta kuluttavat enemmän polttoainetta. Diesel-aggregaatit ovat taloudellisempia, mutta niiden hankintahinta on yleensä korkeampi. Kaasu-aggregaatit ovat yleensä hiljaisempia ja päästävät vähemmän pakokaasuja, mutta niiden käyttö vaatii kaasupullon.

 1. Pohdi melua

Aggregaatin melutaso on tärkeä tekijä, sillä mökillä halutaan yleensä nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta. Yksi vaihtoehto voi olla parhaat kuulosuojaimet, joiden avulla melutasot saa pidettyä matalana. Tarkista siis, että valitsemasi aggregaatti on riittävän hiljainen. Muista kuitenkin, että mitä suurempi teho, sitä suurempi on myös melutaso.

 1. Tarkista käyttöaika

Tarkista ennen aggregaatin ostoa sen käyttöaika. Kuinka pitkään aggregaatti pystyy toimimaan yhdellä tankillisella polttoainetta? Tämä on tärkeä kysymys, sillä jos käyttöaika on lyhyt, joudut täyttämään tankin usein. Hyvä nyrkkisääntö: Mitä suurempi teho, sitä nopeammin polttoaine kuluu.

 1. Huomioi koko ja paino

Mökillä tila ja säilytysmahdollisuudet ovat yleensä rajalliset, joten valitse aggregaatti, joka on riittävän pieni ja kevyt. Aggregaatin paino vaikuttaa myös sen kuljettamiseen ja käyttöön.

Aggregaatti kokemuksia

Aggregaatit ovat olennainen osa monen ihmisen arkea, varsinkin niiden jotka asuvat alueilla, joilla sähkökatkot ovat yleisiä. Tämä pätee erityisesti mökkiläisiin, joilla sähkökatkos voi pilata koko loman.

Pekka on käyttänyt aggregaattia mökillään jo usean vuoden ajan. Hän kertoo, että hänen aggregaattinsa on ollut hänelle todellinen pelastus monena yönä, jolloin sähkö on ollut poikki. Pekan aggregaatti on osoittautunut todella luotettavaksi ja tehokkaaksi. Hän pystyy pitämään sähköt päällä useita tunteja, joten hän ei ole koskaan joutunut olemaan ilman sähköä koko yötä. Hän myös ottaa parhaan halkomakoneen virtansa aggregaatista. Pekka suosittelee aggregaattia kaikille mökkiläisille, joilla on usein sähkökatkoja.

Jukka on myös käyttänyt vertailun paras aggregaatti -testivoittajaa jo monta kuukautta. Hän kertoo, että hänen aggregaattinsa on ollut erittäin kätevä, sillä se on helppo siirtää paikasta toiseen sen salkkumallisen rakenteen ansiosta. Jukka käyttää aggregaattiaan yleensä veneessään, jotta hän voi ladata akkujaan ja käyttää muita sähkölaitteita. Jukan mielestä aggregaatti on erinomainen valinta kaikille, jotka tarvitsevat sähköä liikkuessaan paikasta toiseen.

Paljonko maksaa aggregaatilla tuotettu sähkö?

Aggregaatin käyttäminen voi kuitenkin tulla kalliiksi, varsinkin jos sitä käytetään jatkuvasti. Vuonna 2023 aggregaatilla tuotetun sähkön kilowattitunnin kokonaishinta on arvioitu olevan noin 0,53€/kWh.

Aggregaatin käytön hinta riippuu monista tekijöistä, kuten aggregaatin koosta, käyttöajasta ja polttoaineen hinnasta. Polttoaineen hinta on yleensä suurin kustannus aggregaatin käytössä. Polttoaineen hinta voi vaihdella alueittain ja ajankohdasta riippuen, mutta keskimäärin aggregaatin käyttö maksaa noin 2-3 kertaa enemmän kuin sähköverkosta saatava sähkö.

Mitä pidempään aggregaattia käytetään, sitä enemmän polttoainetta tarvitaan ja sitä enemmän kustannuksia kertyy. Aggregaatin käyttö kannattaa siis suunnitella huolellisesti ja käyttää sitä vain tarvittaessa.

Uusimmat

Suositut