Parhaat kuulosuojaimet – Testissä 10 parasta

paras kuulosuojain vertailu

Parhaat kuulosuojaimet vertailu käsittelee kymmenen eri kuulosuojainta ja vertailee ne keskenään. Autamme sinua tässä oppaassa ja vertailussa löytämään juuri oikeanlaiset kuulosuojaimet korviisi.

Jos olet etsimässä kaikista parhaimpia kuulosuojaimia ei valinta varmastikaan ole helppoa. Tämä johtuu siitä, että erilaisia kuulosuojaimia on valtavasti markkinoilla ja ne vaihtelevat niin merkin, kuin myös ominaisuuksien mukaan.

Kuulosuojaimet tarjoavat usein ison liudan erilaisia ominaisuuksia. Näihin lukeutuu muun muassa Bluetooth toiminto, radio, aktiivisuus ja ympäristön äänien kuuleminen sekä mikrofoni. Parhaista kuulosuojaimista löytyy myös paljon kaikkea muuta.

Kasasimme tämän suuren kuulosuojain vertailun sen vuoksi, että kuulosuojaimien tekniikka on kehittynyt vuosien varrella huimasti, jonka vuoksi kehityksen perässä pysyminen voi olla monelle vaikeaa.

Hyödynsimme tässä vertailussa monia erilaisia ominaisuuksia, joihin myös lukeutuu tietenkin hinta. Kuulosuojain vertailun loppupuolelta löydät lisätietoa kuulosuojaimista ja niiden käytöstä sekä vastaamme yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Parhaat kuulosuojaimet vertailu lyhyesti

  1. 3M Peltor CH-5 – Parhaat kuulosuojaimet.
  2. 3M Peltor WS Alert XP – Parhaat bluetooth kuulosuojaimet.
  3. HELLBERG REACT – Radiokuulosuojaimet.
  4. Howard Leight Sync Electro – Kuulevat kuulosuojaimet
  5. 3M PELTOR ProTac Shooter – Ampujan kuulosuojaimet
  6. 3M Peltor Optime I – Vastamelu kuulosuojaimet
  7. Howard Leight VeriShield 130HHV – Kypärä kuulosuojaimet
  8. HELLBERG Xstream – Bluetooth kuulosuojain
  9. HELLBERG Active – Aktiiviset kuulosuojaimet
  10. HELLBERG Junior – Lasten kuulosuojaimet

1. Parhaat kuulosuojaimet: 3M Peltor CH-5

Parhaat kuulosuojaimet

Kuulosuojaimien suuren testin ja vertailun sekä paras kuulosuojain -tittelin saaja on 3M Peltor CH-5. Nämä tehokkaasti vaimentavat kuulosuojaimet sopivat todella kovaan meluun ja mahdollistavat viestinnän. Käytännössä nämä on tarkoitettu todella kovaäänisiin ympäristöihin.

Peltor CH-5 on paras kuulosuojain monesta eri syystä. Siinä on puomimikrofoni kohinanvaimennuksella ja vesitiiviydellä. Mikrofonin saa kätevästi liitettyä esimerkiksi radio-, matka- ja DECT-puhelimiin, jonka vuoksi se soveltuu tehokkaaseen viestintään.

3M Peltor CH-5 kuulosuojaimien mikrofonin SNR-arvo on 37 db, joka on kaikista korkein markkinoilla ja kuulosuojaimet sisältävät muutenkin kaikista uusinta teknologiaa. Nämä kuulosuojaimet on erityisesti suunniteltu kestämään äärimmäistä melua ja voimakkaita ääni-impulsseja.

Peltor CH-5 malli tarjoaa myös runsasta valinnanvapautta, koska se on saatavilla niin päälakisanka, kuin kypäräkiinnitys versioina. Näiden kuulosuojaimien rakenne on erityisen vankka ja kestävä, jonka vuoksi ne ovat myös hyvin pitkä-ikäiset. Kaiken lisäksi kuulosuojaimet täyttävät IP68-hyväksynnän ja ne sopivat hyvin niin sotilaskäyttöön kuin konehuoneisiin. Kokonaisuudessaan Peltor CH-5 on paras kuulosuojain joka tarjoaa hyvän vaimennuksen äärimmäisen koviin olosuhteisiin.

2. Parhaat bluetooth kuulosuojaimet: 3M Peltor WS Alert XP

parhaat bluetooth kuulosuojaimet

Jos olet etsimässä kaikista parhaimpia bluetooth kuulosuojaimia kannattaa tukeutua suosiolla 3M Peltor WS Alert XP:n puoleen. Tässä täysin uudessa mallissa on huipputeknologiaa, jonka avulla lopputuloksesta on saatu paras mahdollinen. WS Alert XP on kuulosuojaimien lisäksi mahtava väline kommunikointiin.

WS Alert XP kuulosuojaimet mahdollistavat yhteydenpidon samalla, kun suojaat kuuloasi. Mikrofoni on yhdistetty Bluetoothin avulla, jonka vuoksi voit keskustella normaalilla puheäänellä, vaikka melua olisi enemmänkin. Tämä kaikki onnistuu melua vaimentavan mikrofonin vuoksi.

3M Peltor WS Alert XP on parhaat bluetooth kuulosuojaimet sen vuoksi, että ne voi kytkeä myös suoraan kaksisuuntaiseen radioon tai älypuhelimeen. Kun kuulosuojaimet saa suoraan kytkettyä puhelimeen voi niiden kautta kuunnella musiikkia tai vastata suoraan puheluun ilman, että kuulosuojaimia tarvitsee ottaa pois päästä. Kaiken lisäksi nämä kuulosuojaimet lisäävät tilannetietoisuutta niiden ympäristönkuuntelutoiminnon ansiosta.

Ympäristönkuuntelutoiminto on älykäs ja se toimii mikrofonien avulla. Sen avulla kuulet tarvittaessa hälytykset, varoitussignaalit ja muut äänet siten, että kuulosi säilyy suojattuna. Laitteesta löytyy myös käsineystävällinen Push-To-Listen toiminto, joka katkaisee Bluetoothin ja aktivoi ympäristönkuuntelumikrofonit, jotta pystyt kuulemaan kaikki tärkeät äänet. Näin sinun ei tarvitse ottaa kuulosuojaimia pois päästä, jolloin kuulosi pysyy suojassa.

3M Peltor WS Alert XP on kieltämättä paras bluetooth kuulosuojain, koska se mahdollistaa hiljaisen työympäristön. Voit suojata kuulosi huolella, mutta myös hoitaa puhelut ja kommunikoinnin ilman, että kuulosuojaimia tarvitsisi ottaa pois päästä. Kokonaisuudessaan Peltor WS Alert XP on paras bluetooth kuulosuojain sen toimintojen ja uskomattoman hinta-laatusuhteen ansiosta.

3. Radiokuulosuojaimet: HELLBERG REACT

Radiokuulosuojaimet

Kuulosuojain vertailun kolmas sija menee HELLBERG Reactille, joka on paras radiokuulosuojain. Näistä edullisista, mutta hyvistä kuulosuojaimista löydät sisäänrakennetun radion ja ympäristönkuuntelutoiminnon. Kiteytettynä kyseessä on todella hyvät radiokuulosuojaimet.

Hellberg React tarjoaa AM/FM radion kuuntelumahdollisuuden ja sen kanssa voit myös keskustella helposti työkavereidesi kanssa. Älykäs ympäristönkuuntelutoiminto mahdollistaa sen, että kuulosuojaimia ei tarvitse riisua pois. Toiminto mahdollistaa oman ääniympäristön optimoimisen siten, että saat kaikista parhaan turvallisuuden ja mukavuuden.

Kaiken lisäksi näistä kuulosuojaimista löytyy AUX-liitäntä, jonka avulla voit kytkeä sen esimerkiksi radiopuhelimeen. Nämä kuulusuojaimet istuvat myös hyvin korviin ja päähän sekä niiden pehmeät snap-in tiivisterenkaat tekevät näiden kuulosuojaimien pitämisestä korvissa nautinnon. Kokonaisuudessaan Hellberg React on paras radiokuulosuojain sen toimintojen ja edullisen hinnan vuoksi.

4. Kuulevat kuulosuojaimet: Howard Leight Sync Electro

Kuulevat kuulosuojaimet

Kuulosuojain testin neljäs sija menee ehdottomasti Howard Leigh Sync Electrolle. Nämä kuulosuojaimet tarjoavat niin Bluetoothin kuin päälakisangan, jonka vuoksi ne soveltuu ammattikäyttöön ja meluisiin ympäristöihin. Nämä ovat hyvä valinta niin LVI-töissä kuin rakennustyömaalla.

Honeywell Sync Electo -kuulosuojaimet sopivat erityisen hyvin ympäristöihin, joissa puhutaan matkapuhelimella. Näitä ympäristöjä ovat esimerkiksi rakennustyömaat, teollisuus, sähköasentaminen ja muut työt, kuten LVI-työt. Bluetooth mahdollistaa sen, että saat IOS tai Android puhelimen suoraan kytketyksi kuulosuojaimiin.

Näistä kuulosuojaimista löytyy erittäin laadukas ja paljon melua vaimentava puhemikrofoni, jonka avulla ympäristön äänet ja melu katoaa kuin olemattomiin. Sync-Electro kuulosuojaimet mahdollistaa myös FM-radion kuuntelun ja sen erinomainen vastaanotto on automaattinen.

Howard Leigh Sync Electro on myös kuuleva kuulosuojain, koska siinä on ympäristönkuuntelutoiminto. Sen avulla pystyt kuulla ympärilläsi tapahtuvat hälytysäänet, ajoneuvojen äänet, varoitusäänet ja keskustelut ilman, että kuulosuojainta tarvitsisi poistaa päästä. Kokonaisuudessaan Honeywell Sync Electro on parhaat kuulevat kuulosuojaimet.

5. Ampujan kuulosuojaimet: 3M PELTOR ProTac Shooter

Ampujan kuulosuojaimet

Jos olet etsimässä parhaita kuulosuojaimia ampukäyttöön on 3M Peltor ProTac Shooter katsottava ja kokeiltava. Näistä ampujan kuulosuojaimista löydät niin ympäristönkuuntelutoiminnon, kuin jykevän vaimennuksen ampumaradalle.

ProTac Shooter kuulosuojaimien ympäristönkuuntelutoiminto toimii siten, että se reagoi välittömästi luodin ääni-impulsseihin ja suojaa kuulon niiltä. Suoja aktivoituu kuitenkin pehmeästi, jonka vuoksi se on vaikea huomata itse. 3M Peltorit ovat tunnettuja niiden mukavuudesta ja myös nämä kuulosuojaimet ovat miellyttäviä pitää päässä pidempiäkin aikoja.

ProTac Shooter kuulosuojaimet ovat kuulosuojaimet 3,5 mm liittimellä, jonka ansiosta ne saa kiinni puhelimeen tai radioon. Nämä kuulosuojaimet ovat erityisesti tarkoitettu metsästyskäyttöön, koska niistä löytyy myös monia hyödyllisiä toimintoja. Heikkojen äänien vahvistustoiminto vahvistaa heikot äänet jopa kolminkertaiseksi, jonka vuoksi pystyt havaitsemaan lähestyvät eläimet ja koiran haukkumisen. Koska ääni toistetaan stereona et menetä suuntavaistoasi, vaan tiedät tasan tarkkaan mistä suunnasta ääni tulee.

Puolestaan kovien äänien suojauksesta huolehtii kuppien ulkopuolelle kiinnitetyt mikrofonit, jotka poimivat ympäristön kovat äänet, kuten laukaukset ja vaimentavat ne ennen kuin ääni ehtii korviin asti. SNR -vaimennusluokka näissä on 32 dB eli nämä kuulosuojaimet ovat huippuluokkaa.

6. Vastamelu kuulosuojaimet: 3M Peltor Optime I

Vastamelu kuulosuojaimet

Mikäli olet hyvien vastamelu kuulosuojaimien tarpeessa on 3M Peltor Optime I loistava valinta. Näissä peruskuulosuojaimissa on jopa 28 dB:n melun vähennys, jonka vuoksi ne sopivat loistavasti esimerkiksi puutöiden tekoon. Nämä päässä kun naputtaa vasaraa niin ei korvat kärsi!

3M Peltoreiden tapaan myös näissä on äärimmäisen pehmeät vaimennustyynyt, joita on mukava pitää pitkäänkin päässä. Toisaalta kokemuksen mukaan nämä alkavat hieman hikoiluttamaan, mutta sen usein huomaa vasta sen jälkeen, kun kuulosuojaimet ottaa kokonaan pois päästä.

3M Peltor Optime I on suunniteltu erityisesti keskitason teollisuusmelua varten johon kuuluu muun muassa työpajat, levymetallivarastot, painotalot sekä kaikki muut puutarhatyöt. Nämä vastamelu kuulosuojaimet päässä kelpaa leikata ruohoa ja leikata pensaita!

7. Kypärä kuulosuojaimet: Howard Leight VeriShield 130HHV

Kypärä kuulosuojaimet

Kuulosuojain testin ja vertailun seitsemäs sija menee kypäräkiinnityksen omaaville Howard Leight VeriShield 130HHV kypärä kuulosuojaimille. Nämä huippuedulliset kuulosuojaimet tarjoavat kaikki hyvät perustoiminnot, joita voit kuulosuojaimelta tarvita.

Honeywell Howard Leight VeriShield 130HHV on loistava valinta vaativaan työympäristöön. Nämä suojaavat niin lialta kuin pölyltä ja niiden puhdistaminen on erityisen helppoa. Memory Foam korvatyynyjen avulla käyttömukavuus nousee aivan toiselle tasolle. Honeywellin kehittämä Air Flow Control -teknologiam ahdollistaa sen, että äänenvaimennus hoituu jokaisella äänen taajuudella.

Näistä hyvistä kypäräkuulosuojaimista löytyy SNR-arvo 33 db, jonka vuoksi ne ovat erityisen laadukkaat ja hyvät. Erityistä kiitosta kuulosuojaimet saavat myös siitä, että ne on helposti kiinitettävissä kypärään, jonka jälkeen ne on kuin valmiit työkäyttöön. Kiteytettynä Honeywell Leight VeriShield on parhaat kypärä kuulosuojaimet.

8. Bluetooth kuulosuojain: HELLBERG Xstream

Bluetooth kuulosuojain

Tämän kuulosuojain vertailun kahdeksannelle sijalle päätyi Hellberg Xstream bluetooth kuulosuojaimet. Näistä löytyy kaikki hyvät toiminnot muusikin kuuntelijalle. Näiden avulla pystyt suojaamaan kuulosi ja nauttimaan lempi äänikirjastasi tai kappaleistasi samalla.

Kaiutinrakenne on suunniteltu hyvin ja siten, että se takaa parhaan mahdollisen kuuntelukokemuksen. Näihin kuulokkeisiin on saatavilla myös puomimikrofoni lisävarusteena. Hands-free puhelut onnistuvat mutkitta, kun saat erinomaisen äänenlaadun ja melua vähentävän puomimikrofonin avulla yhteyden kaikkialle maapallolla.

Näissä vesitiiveissä kuulosuojaimissa on IP-luokan 4X testaus, jonka vuoksi ne toimii myös rankkasateessa. Nämä kuulosuojaimet saa myös kytkettyä kiinni niin Androidiin kuin IOSiin. Kokonaisuudessan HellBerg Xstream on yksi parhaista bluetooth kuulosuojaimista.

9. Aktiiviset kuulosuojaimet: HELLBERG Active

Aktiiviset kuulosuojaimet

Vertailun parhaat aktiiviset kuulosuojaimet olivat Hellberg Active. Näiden kuulosuojaimien avulla keskustelet normaalisti työkavereidesi kanssa ja kuulet ajoneuvojen äänet sekä varoitussignaalit. Kuitenkin siten, että kuulosi pysyy turvassa kovalta melulta.

Nämä HellBerg Active aktiiviset kuulosuojaimet on varustettu ympäristönkuuntelulla, joka mahdollistaa hiljaisten äänien kuulemisen selvästi. Samalla kuulosuojaimet erottelevat korkeat ja kuulolle vaaralliset äänet pois.

Näissä Hellberg Activeissa on myös todella pitkäaikaiset patterit. Kaksi 1,5 voltin paristoa riittää jopa 1000 käyttötunniksi. Vaimennuksen SNR arvo on 30 db, jonka vuoksi korvat on turvassa melulta tehokkaasti. Kiteytettynä Hellberg Active -mallia voi pitää parhaina aktiivisina kuulosuojaimia niiden uskomattoman pitkät käyttöiän ja loistavan hinta-laatusuhteen ansiosta.

10. Lasten kuulosuojaimet: HELLBERG Junior

Lasten kuulosuojaimet

Vertailun parhaat lasten kuulosuojaimet on ehdottomasti Hellberg Junior -kuulosuojaimet. Nämä on erityisesti kehitelty juuri lapsia varten. Ne soveltuvat parhaiten konsertteihin, urheilutapahtumiin, kouluun, nurmikonleikkuuseen ja muuhun harrastetoimintaa, kuten soittamiseen.

Korvapehmusteet ovat hyvin pehmeät, joiden ansiosta paine jakautuu tasaiseen tahtiin ympäri korvia. Kun kuulosuojaimia käytetään oikein ne vähentää melua jopa 25 desibeliä. Sen vuoksi ne soveltuvat jopa 90 – 95 Db:n melua varten.

Hellberg Junior lasten kuulosuojaimet tarjoavat helpot säätömahdollisuudet, joiden ansiosta koko on helposti vaihdettavissa. Suojaustaso on 1 SNR 24 db, jonka vuoksi ne soveltuvat kovempaankin meluun. Kiteytettynä Hellberg Junior on paras lasten kuulosuojain.

Miten valita parhaat kuulosuojaimet?

Melu ei ole ainoastaan kuuloon liittyvä ongelma, vaan se aiheuttaa myös ongelmia muualla kehoa. Kovasta äänestä voi tulla lihasjännitystä ja päänsärkyä sekä hermostuneisuutta. Pahimmillaan kovalle melulle altistuminen voi johtaa tinnitukseen, jolloin korvassa soi koko loppuelämän piipittävä ääni. Sen vuoksi oikeanlaisten kuulosuojaimien hankkiminen on erityisen tärkeää.

Tähän alapuolelle on listattu kaikki ne kriteerit, jotka kannattaa huomioida, kun olet etsimässä itsellesi täydellisiä kuulosuojaimia. Valinta ei ole helppo, koska malleja on useita kymmeniä monilta eri valmistajilta. Voit kuitenkin huoletta pitää kaikkia tämän vertailun malleja ns. varmoina valintoina. Käydään nyt läpi mitä kaikkea pitää ottaa huomioon kuulosuojaimia etsiessä.

Kuulosuojaimien vaimennustaso

Ennen kuin olet hankkimassa kuulosuojaimia on tarpeen ottaa selvää, mitä varten niitä käytetään. Riippuu todella paljon työympäristöstäsi ja sen melutasosta, kuinka paljon tarvitset suojaa melulta. Voit lukea oheisesta linkistä lisää Työsuojelun melun raja-arvoista.

Kun olet selvittänyt melutasosi on aika katsoa kuulokkeita. Matalan melutason alueille soveltuu kaikista parhaiten edulliset peruskuulosuojaimet. Puolestaan, jos aiot työskennellä ammattimaisesti ja sinun täytyy myös kommunikoida, kannattaa sijoittaa hieman arvokkaampiin kuulosuojaimiin, josta löytyy kaikki tarvittavat toiminnot.

Kuulosuojain kypärän kanssa

Kannattaa ottaa huomioon se, että käytätkö kuulosuojaimia samaan aikaan kypärän kanssa. Jos käytät tavallisia kuulosuojaimia kypärään kiinitettynä ei lopputulos usein ole hyvä, koska ne tuntuvat epämukavilta.

Sangallisten kuulosuojainten sijaan kannattaa käyttää kypäräkiinnitteisiä kuulosuojaimia, koska ne huolehtivat kuulon kokonaisvaltaisesta suojauksesta. Muun muassa Peltor ja Howard Light valmistaa kuulosuojaimia kypärien kanssa ja niitä on myös lueteltu tähän listaan. Onneksi monet valmistajat tekevät samoja malleja niin sangallisina, kuin kypäräversioina.

Kuulosuojaimet muiden suojavarusteiden kanssa voivat koitua hankalaksi yhdistelmäksi, jonka vuoksi kannattaa tarkistaa myös tulppasuojaimet. Ne eivät estä muiden suojainten käyttöä, jonka vuoksi ne on erityisen hyvät. On olemassa erilaisia peruskorvatulppia, kuin myös kuulevia korvatulppia, jotka on lähinnä suunniteltu ammattikäyttöä varten.

Kuulosuojaimien istuvuus

Kuulosuojaimien mukavuus, sopivuus ja istuvuus on myös tärkeitä. Onneksi monissa malleissa on säädettävät sangat, jonka ansiosta ne soveltuvat hyvin päähän. Kun kuulosuojaimien kokoa voi säätää ne mahtuu käytännössä kaiken kokoisille ja muotoisille päille.

Kuulosuojaimien istuvuus ei ole suuri ongelma suurimmalle osalle, mutta jos olet ostamassa lapselle kuulosuojaimia on syytä keskittyä pienempiin malleihin. Lasten kuulosuojaimet on suunniteltu erikseen mahdollisimman pieniksi, jonka ansiosta ne sopii täydellisesti nuoremmille.

Kuulosuojaimien ominaisuudet

Kuulosuojaimissa on paljon erilaisia ominaisuuksia ja niihin on kehitetty erilaisia ratkaisuja. Ehkä yksi parhaista toiminnoista kuulosuojaimissa on niin sanottu aktiivikuulosuojain -ominaisuus. Sen avulla suojaat korvasi melulta, mutta pystyt kuitenkin keskustelemaan muiden kanssa.

Monet Peltorin ja Honeywellin kuulevat kuulosuojaimet ovat sellaisia, että niiden avulla pystyy vahvistamaan hiljaisia ääniä siten, että kuulokkeet kuitenkin estävät kaikki korkeat äänet. Tämä on mahdollista kuulosuojaimissa olevien mikrofonien ansiosta.

Radiokuulosuojaimet ovat nimensämukaisesti kuulosuojaimet, joissa on radiotoiminto. Voit kuunnella niillä niin FM- kuin AM radiota ja kanavien valinta tapahtuu usein kuulosuojaimissa olevan napin kautta.

Nykyään monet kuulosuojaimet ovat entistä tehokkaampia ja teknologisimpia, jonka vuoksi voi olla vaikeaa pysyä mukana kehityksessä. Kannattaa sen vuoksi pohtia millaista tekniikkaa tarvitsee, vai tarvitseeko sitä ollenkaan.

Uusimmat

Suositut