Paras kiuas | 7 Parasta vahtoehtoa!(2024)

Paras kiuas vertailu

Kiukaiden suuri valikoima voi olla hämmentävää, kun yrittää valita juuri oikean kokoisen, muotoisen, tehokkaan ja käyttäjäystävällisen mallin. Jotta voit tehdä tietoisen päätöksen, olemme koonneet yhteen parhaiden sähkökiukaiden vertailun.

Tämän artikkelin avulla löydät juuri sinun tarpeisiisi sopivan sähkö- tai puukiukaan, joka tekee saunomisesta entistäkin nautinnollisempaa. Lue myös paras infrapunasauna vertailu, jos toisenlainen saunomiskokemus kiinnostaa.

Parhaat kiukaat

  1. Paras kiuas – Harvia Legend 150.
  2. Hyvä hetivalmis kiuas – Harvia Forte AFB9 9kW.
  3. Energiatehokas sähkökiuas – Harvia Cilindro PC70.
  4. Hyvä sähkökiuas – Vasta Sähkökiuas Ignite.
  5. Heti valmis kiuas – Harvia Aina Valmis Forte AFB6.
  6. Nopeasti lämpenevä sähkökiuas – Vasta Sähkökiuas Blaze 8kw.
  7. Halpa sähkökiuas – Vasta Sähkökiuas Spark 6kw.

1. Paras kiuas: Harvia Legend 150

Paras puukiuas

Harvia Legend 150 on vertailun paras kiuas ja ehdoton vertailun testivoittaja. Tämä puukiuas on suomalaisen insinööritaidon ja käsityötaidon mestariteos. Tämä poikkeuksellinen kiuas on suunniteltu tarjoamaan sinulle autenttisimman ja virkistävimmän saunaelämyksen, joka saa sinut tuntemaan olosi kuin todellinen pohjoismaiden soturi.

Legend 150 on löylyvarma tehopakkaus, joka on suunniteltu erityisesti laiskemmille halonhakkaajille. Kiuas on varustettu suurella määrällä kiviä, joiden varaama lämpö takaa reilut ja kosteat löylyt, vaikka lämpötila olisikin matala.

Voit myös huoletta käydä uimassa saunomisen välissä, sillä löyly ei hiivu vaikka tuli sammuisikin pieneksi aikaa. Lisäksi iso kivimäärä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse jatkuvasti lisätä puita pesään.

Harvia Legend 150 paras kiuas tarjoaa mustan teräskehikon, joka kätkee sisäänsä modernin arinarakenteen, mikä takaa tehokkaan ja puhtaan palamisen. Paras kiuas mahdollistaa myös vapaamman laudesijoittelun, sillä sen sivu- ja takapinnan suojaetäisyydet ovat tavallista pienemmät. Tämä puulämmitteinen kiuas tuottaa tasaisesti kehittyvät, mehevän kosteat löylyt, joissa on hyvä hengittää.

Lämmitä saunasi Harvian Legend 150 -puukiukaalla ja hemmottele itseäsi, perhettäsi ja ystäviäsi unohtumattomilla saunahetkillä!

2. Hyvä hetivalmis kiuas: Harvia Forte AFB9 9kW

Hyvä hetivalmis kiuas

Astupa saunailojen maailmaan Harvian Aina Valmis Forte AFB9 -sähkökiukaan avulla! Tämä teräksinen tehopakkaus takaa tasaisen lämmön koko saunalle, sillä sen kivitilassa lämpö suunnitellaan pysymään optimaalisena.

Kiukaan erittäin turvallinen rakenne mahdollistaa sen, että sen kivet ovat aina lämpimänä valmiina saunomiseen. Lisäksi erillinen, roiskevesisuojattu kosketusnäytöllinen ohjauspaneeli antaa sinulle täyden hallinnan saunomiskokemuksestasi.

Kiukaan kivitilan maksimikivimäärä on 100 kg, joka varmistaa lämpimät löylyt. AFB9:n korkealaatuinen prosessori takaa myös pidemmän elinkaaren kiukaalle. Eco-tila puolestaan säästää sähköä, kun lämpötila tippuu, mutta kiuas ei kuitenkaan mene kokonaan pois päältä.

Tämä monipuolinen kiukaan tyyppi sopii erinomaisesti myös laudeupotukseen, ja sen asettelulämpötila on 220-300 °C (min-max) ja suositeltu kiuaskiven koko on Ø 10-15 cm. Hanki Harvia Aina Valmis Forte AFB9 -sähkökiuas, joka tuo nautinnolliset löylyt suoraan kotiisi!

3. Energiatehokas sähkökiuas: Harvia Cilindro PC70

 Energiatehokas sähkökiuas

Harvia Cilindro PC70 on kestävä ja tyylikäs verkkokiukaasi moderneilla ominaisuuksilla. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu kiukaan runko takaa sen kestävyyden ja pitkäikäisyyden. Kiukaan teho on 6,8 kW, joka sopii hyvin noin 6-10 m² kokoisen saunan lämmittämiseen. Kiinteällä ohjauksella varustettu Cilindro PC70 -kiuas tarjoaa helpon käytön, joka sopii kaikille saunojille.

Tämän kiukaan suuri kivimäärä, jopa 80 kg, varmistaa miellyttävät ja pehmeät löylyt, joissa hengitys kulkee helposti. Kiukaan modernit ominaisuudet, kuten ajastin, lämpötilan säätö ja ylikuumenemissuoja, tekevät saunomisesta turvallista ja vaivatonta.

Harvia Cilindro PC70 -kiukaassa yhdistyvät laadukkaat materiaalit, moderni teknologia ja perinteinen suomalainen saunomiskokemus. Asenna tämä tyylikäs kiuas kotisaunaasi ja nauti miellyttävästä ja rentouttavasta saunomisesta!

4. Hyvä sähkökiuas: Vasta Sähkökiuas Ignite

Hyvä sähkökiuas


Istu alas, rentoudu ja valmistaudu nauttimaan saunan hohdokkuudesta. Vasta Sähkökiuas Ignite 8kw tarjoaa sinulle täydellisen saunaelämyksen. Tämä musta teräksinen kaunotar on valmistettu kestävästä ruostumattomasta teräksestä, joka takaa pitkäikäisen käytön ja loistavan kestävyyden.

Tämä 8 kilowatin lämmitysteholla varustettu verkkokiuas (Ignite) on varustettu erillisellä ohjauspaneelilla, joka antaa sinulle täyden hallinnan lämpötilasta ja ajastuksesta. Kiukaan suurin kivimäärä on jopa 100 kg, mikä tarkoittaa, että voit nauttia suuremmastakin saunasta kavereiden tai perheen kanssa.

Lisäksi tämä sähkökiuas on suunniteltu ympäristöystävälliseksi ja energiatehokkaaksi. Voit säästää sähköä ja lisätä käyttöturvallisuutta käyttämällä lämpötilan ja ajastuksen säätöjä erillisellä ohjauspaneelilla. Tämä kiukaan kaunotar sopii täydellisesti moderniin saunaasi ja antaa sinulle täydellisen saunakokemuksen, joka jättää sinut rentoutuneeksi ja virkistyneeksi.

5. Heti valmis kiuas: Harvia Aina Valmis Forte AFB6

Heti valmis kiuas


Harvia Aina Valmis Forte AFB6 on sähkökiuas, joka on suunniteltu varaavaksi ja erittäin turvalliseksi. Kiukaan kivet ovat aina lämpimänä, joten voit nauttia saunasta heti ilman lämmitysaikaa. Kiukaassa on erillinen roiskevesisuojattu ohjauspaneeli kosketusnäytöllä, jonka näppäinlukitus lisää käyttöturvallisuutta.

Kiukaan lämpötila on suunniteltu pysymään kivitilassa, joten ulkopintaan ei ole vaaraa polttautua. Kiuas sammuu automaattisesti, jos sen luukku on unohtunut auki, ja eco-tila säästää sähköä. Lämpötilan ja ajastuksen säädöt voit tehdä missä tilassa tahansa.

Harvia Aina Valmis Forte AFB6 on varustettu korkealaatuisella prosessorilla, joka varmistaa pitkän elinkaaren. Kiuas sopii erinomaisesti myös laudeupotukseen. Hanki Harvia Aina Valmis Forte AFB6, niin saat turvallisen ja miellyttävän saunakokemuksen kotiisi.

6. Nopeasti lämpenevä sähkökiuas: Vasta Sähkökiuas Blaze 8kw

Nopeasti lämpenevä sähkökiuas

Vasta Blaze 8kw sähkökiuas on tyylikäs ja moderni valinta saunasi lämmittäjäksi. Kiukaan runko on valmistettu laadukkaasta ruostumattomasta ja sinkitystä teräksestä, mikä tekee siitä kestävän ja pitkäikäisen. Blaze kiukaan lämmitysteho on erinomainen 8 kilowattia, joka lämmittää saunan nopeasti ja tehokkaasti.

Blaze on seinälle asennettava sähkökiuas, jonka erillinen ohjauspaneeli mahdollistaa helpon ja tarkan säädön halutulle lämpötilalle. Kiuas soveltuu erinomaisesti pienempiin saunoihin, sillä sen kivimäärä on 32kg.

Blazen mukana tulee kaikki tarvittava: kiuas, erillinen ohjauspaneeli, ohjauspaneelin liitäntäkaapeli sekä manuaali. Käyttö on helppoa ja vaivatonta, ja jännite on 230 volttia.

Hankkimalla Vasta Blaze 8kw sähkökiukaan voit nauttia miellyttävästä ja rentouttavasta saunomiskokemuksesta vuodesta toiseen. Sen tyylikäs ulkonäkö sopii moneen eri saunaan ja tuo saunaasi modernia ilmettä.

7. Halpa sähkökiuas: Vasta Sähkökiuas Spark 6kw

Halpa sähkökiuas

Spark on tyylikäs ja laadukas sähkökiuas, joka sopii täydellisesti pieneen saunaan tai esimerkiksi mökille. Sen ruostumattomasta ja sinkitystä teräksestä valmistettu runko on erittäin kestävä ja pitkäikäinen.

Sparkin lämmitysteho on 6 kilowattia, joten se lämmittää saunan nopeasti ja tehokkaasti. Seinälle asennettava kiukaan tyyppi säästää tilaa saunassa ja antaa sinulle enemmän tilaa rentoutumiseen. Kiinteä ohjaus on helppokäyttöinen ja varmistaa miellyttävän ja turvallisen saunakokemuksen.

Sparkin kivimäärä on 16 kiloa, joka on tarpeeksi pienempien saunojen lämmittämiseen. Tuotepakkauksen sisältöön kuuluu manuaali, kiuas, erillinen ohjauspaneeli ja ohjauspaneelin liitäntäkaapeli, joten sinulla on kaikki mitä tarvitset kiukaan asentamiseen ja käyttämiseen. Sparkin tyylikäs hopeanvärinen ulkoasu sopii kaikkiin sauna- ja sisustustyyleihin.

Nauti miellyttävästä ja rentouttavasta saunakokemuksesta Sparkin avulla!

Miten valita paras sähkökiuas?

Saunan lämmittäminen on suosittu tapa rentoutua ja hoitaa terveyttä, ja sähkökiuas on yksi suosituimmista tavoista lämmittää sauna. Mutta miten valita paras sähkökiuas omiin tarpeisiin?

Kiukaan koko ja lämmitysteho: Sähkökiukaan lämmitysteho mitataan kilowatteina (kW) ja sopiva teho riippuu saunan koosta. Yleinen suositus on noin 1 kW tehoa jokaista kuutiometriä kohti, mutta tarkempaa suositusta kannattaa kysyä ammattilaiselta. Liian pieni kiuas ei lämmitä saunaa tarpeeksi nopeasti ja liian suuri kiuas kuluttaa liikaa sähköä.

Kiukaan tyyppi: Sähkökiukaat voidaan jakaa kahteen päätyyppiin: Sähkökiuas ja hetivalmis kiuas. Sähkökiuas vaatii erillisen ohjauskeskuksen ja kivimäärä voi olla jopa 100 kg. Hetivalmiin kiukaan etuna on se, että se lämpenee nopeasti eikä vaadi erillistä ohjauskeskusta. Hetivalmis kiuas on erinomainen valinta, jos haluat saada saunan nopeasti lämpimäksi.

Kiukaan ohjaus: Sähkökiukaan ohjauksen tulee olla selkeä ja helppokäyttöinen. Erillinen ohjauspaneeli voi olla kätevä vaihtoehto, jos haluat ohjata kiukaan lämpötilaa saunan ulkopuolelta. Kiinteä ohjaus on yksinkertaisempi, mutta voi olla hankalampi käyttää.

kiukaan materiaali: Ruostumaton teräs on yleisin ja suosituin materiaali, mutta myös sinkitty teräs on yleinen vaihtoehto. Ruostumaton teräs on kestävä ja helppo puhdistaa, kun taas sinkitty teräs on hieman edullisempi, mutta myös hieman vähemmän kestävä.

Kivien määrä: Kivet ovat tärkeä osa saunan lämmitystä, sillä ne varastoivat lämpöä ja antavat kosteuden haihtua. Kivien määrä riippuu kiukaan koosta, mutta yleensä suositeltu kivimäärä on noin 1 kg kiveä jokaista kuutiometriä kohti.

Lopuksi, kannattaa tarkastella takuuaikaa ja mahdollisia lisäominaisuuksia. Esimerkiksi erillinen ohjauspaneeli, kosketusnäyttö, turvallisuusominaisuudet ja energiansäästö

Sähkökiuas kokemuksia

Sähkökiuas on loistava valinta, kun haluat nauttia rentouttavasta saunomisesta omassa kotisaunassa. Paras kiuas voi olla kuitenkin vaikea löytää, jonka vuoksi kannattaa lukea myös muiden kokemuksia niistä. Olemme haastatelleet kolmea suomalaista, Pekkaa, Jaskaa ja Simoa, jotka kaikki ovat kokeneita saunojia ja joilla on omakohtaisia kokemuksia sähkökiukaista.

Pekka kertoo, että heillä on ollut käytössä jo pitkään Harvian sähkökiuas, joka on osoittautunut erinomaiseksi valinnaksi. ”Kiukaan lämmitysaika on lyhyt ja se lämpiää tasaisesti”, Pekka kertoo. ”Lisäksi kiukaassa on hyvä eristys, joten se säilyttää lämmön hyvin. En voisi olla tyytyväisempi valintaamme.”

Jaska on myös tyytyväinen omaan sähkökiukaaseensa, joka on Vastan valmistama. ”Kiukaamme on ollut käytössä jo useita vuosia ja se on osoittautunut todella kestäväksi”, Jaska kertoo. ”Lämpötilan säätö on helppoa ja kiukaan kivitilassa riittää tilaa kiville. Lisäksi kiukaassa on hyvä turvallisuusominaisuus, joka sammuttaa sen automaattisesti, jos se ylikuumenee.”

Simo puolestaan kehuu Forten Aina Valmis -sähkökiuasta, joka on osoittautunut erinomaiseksi valinnaksi heidän uudessa kotisaunassaan. ”Kiukaan kivet ovat aina valmiina, joten saunan lämmitysaika on lyhyempi”, Simo kertoo. ”Ohjauspaneelin kosketusnäyttö on selkeä ja helppokäyttöinen, ja kiukaan erillinen ohjaus takaa turvallisuuden.”

Kaikki kolme ovat yhtä mieltä siitä, että sähkökiuas on erinomainen valinta, kun haluaa nauttia rentouttavasta saunomisesta omassa kodissaan. ”Suosittelen ehdottomasti sähkökiuasta kaikille, jotka haluavat nauttia saunomisesta omassa rauhassa”, Pekka toteaa lopuksi.

Uusimmat

Suositut