Paras proteiinipannukakku ohje – Hullu makuelämys

Paras proteiinipannukakku ohje

Paras proteiinipannukakku ohje on kysymys, joka herää monelle urheilijalle mieleen. Kerromme tässä artikkelissa, kuinka valmistaa huipputuloksen tuottava proteiinipannukakku.

Proteiinipannukakut ovat loistava vaihtoehto perinteisille pannukakkuille, sillä ne tarjoavat runsaasti proteiinia ja ne ovat usein vähähiilihydraattisempia. Niiden avulla voit nauttia herkullisesta aamiaisesta tai välipalasta ilman syyllisyyttä.

Seuraamalla ohjeitamme saat varmasti onnistuneen lopputuloksen, jota voit nauttia yhdessä perheesi tai ystäviesi kanssa. Aloitetaan!

Miten täydellinen proteiinipannukakku valmistetaan?

Proteiinipannukakkujen valmistaminen on yhtä helppoa kuin perinteisten pannukakkujen valmistaminen, ja ne maistuvat yhtä herkullisilta. Seuraamalla alla olevia ohjeita saat varmasti onnistuneen lopputuloksen.

Raaka-aineet:

 • 1 kuppi jauhoja (esimerkiksi vehnäjauhoja tai kikhernejauhoja)
 • 1 kuppi proteiinijauhetta (esimerkiksi heraproteiinia tai kaura-cashewproteiinia)
 • 2 kananmunaa
 • 1 kuppi maitoa (tai kasvimaitoa)
 • 1 rkl öljyä tai voita
 • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohjeet:

 1. Sekoita jauhot ja proteiinijauhe kulhossa. Lisää kananmunat, maito ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää leivinjauhe ja sekoita uudelleen. Sekoittamisessa hyvä apuväline on sauvasekoitin ja sähkövatkain.
 2. Lämmitä pannu keskilämmöllä ja lisää tarvittaessa öljyä tai voita pannulle.
 3. Kaada taikina pannulle ja paista noin 2-3 minuuttia, kunnes pinnasta tulee kullanruskea.
 4. Käännä pannukakku ja paista toinen puoli samalla tavalla.
 5. Tarjoile lämpimänä ja nauti esimerkiksi marjojen, hunajan tai siirapin kanssa.

Vinkki: Voit lisätä makua ja lisäproteiinia lisäämällä taikinaan esimerkiksi marjoja tai hedelmäpaloja. Voit myös korvata osan jauhoista esimerkiksi kaurajauhoilla tai murskatulla linssillä. Näin saat entistä monipuolisemman ja terveellisemmän pannukakun.

Miten tehdä proteiinipannukakkuja erilaisilla makuyhdistelmillä?

Voit kuitenkin viedä proteiinipannukakkujen makua entistä pidemmälle erilaisilla makuyhdistelmillä.

Tässä muutamia ideoita proteiinipannukakkujen maustamiseen:

 1. Marjat ja hunaja: Lisää taikinaan marjoja, kuten mansikoita tai vadelmia, ja tarjoile pannukakut hunajan kanssa.
 2. Kakkumuru ja suklaa: Lisää taikinaan kakkumuruja ja tarjoile pannukakut suklaakastikkeen kanssa.
 3. Kaneli ja omenat: Lisää taikinaan raastettua omenaa ja kanelia. Tarjoile pannukakut esimerkiksi kanelikastikkeen kanssa.
 4. Pähkinät ja banaani: Lisää taikinaan murskattuja pähkinöitä ja raastettua banaania. Tarjoile pannukakut esimerkiksi kermavaahdon ja hunajan kanssa.

Nämä ovat vain muutamia ideoita proteiinipannukakkujen maustamiseen. Voit myös kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä itse ja löytää omat suosikkisi. Muista myös, että voit korvata osan jauhoista esimerkiksi kaurajauhoilla tai murskatulla linssillä, jolloin saat entistä monipuolisemman ja terveellisemmän pannukakun. Nauti!

Miksi proteiinipannukakut ovat terveellisiä?

Ravintoaineena proteiini on yksi kehomme tärkeimmistä ja se auttaa lihasten muodostumisessa. Proteiini rakentaa ja ylläpitää kehoa sekä antaa aminohappoja. Proteiinipannukakut antavat riittävän määrän proteiinia keholle samma, kun se antaa myös muita tärkeitä ravintoaineita, kuten kuituja ja erilaisia ravinnekuituja.

Vähähiilihydraattiset proteiinipannukakut ovat myös hyvä vaihtoehto niille, jotka seuraavat vähähiilihydraattista ruokavaliota tai haluavat välttää runsaasti hiilihydraatteja sisältäviä ruokia. Vähähiilihydraattiset proteiinipannukakut tarjoavat kehollemme energiaa pitkäkestoisemmin kuin perinteiset pannukakut, mikä tekee niistä hyvän valinnan esimerkiksi urheiluun tai kun tarvitsemme pitkäkestoista energiaa.

Lisäksi proteiinipannukakut ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat välttää gluteenia tai laktoosia. Proteiinipannukakut voidaan valmistaa gluteenittomista jauhoista tai käyttäen gluteenittomia proteiinijauheita, ja ne voidaan valmistaa myös kasvimaidosta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että proteiinipannukakut tarjoavat kehollemme tarvittavan proteiinin ja muita ravintoaineita, ja ne ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka seuraavat vähähiilihydraattista ruokavaliota tai haluavat välttää gluteenia tai laktoosia. Nauti terveellisistä proteiinipannukakuista!

Paljonko keho tarvitsee proteiinia päivässä?

Proteiinin saantisuositukset vaihtelevat henkilön iän, sukupuolen ja fyysisen aktiivisuuden mukaan.

Yleisesti ottaen suomalaiset saavat proteiinia tarpeeksi pelkästä ruokavaliostaan. Proteiinin saantisuositukset Suomessa ovat 50-55 grammaa päivässä aikuisille naisille ja 65-70 grammaa päivässä aikuisille miehille. Tämä vastaa noin 10-15 prosenttia päivittäisestä energian saannista.

Urheilijat ja aktiivisesti liikkujat tarvitsevat usein enemmän proteiinia kuin vähemmän aktiiviset henkilöt. Tämä johtuu siitä, että urheilu ja aktiivinen liikunta vaativat lisää proteiinia lihasten kasvattamiseen ja ylläpitämiseen. Proteiinin tarve voi vaihdella paljon urheilijan tai aktiivisesti liikkuvan henkilön iän, sukupuolen ja fyysisen aktiivisuuden mukaan. On tärkeää neuvotella asiantuntijan kanssa oman proteiinitarpeen määrittämiseksi.

Lisäksi on tärkeää huomioida, että proteiinin saanti ei ole ainoa tekijä, joka vaikuttaa lihaksen kasvuun ja ylläpitoon. Voimaharjoittelu ja monipuolinen ruokavalio ovat myös tärkeitä tekijöitä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että proteiinin tarve vaihtelee henkilön iän, sukupuolen ja fyysisen aktiivisuuden mukaan. Suomalaisille aikuisille riittää yleensä 50-70 grammaa proteiinia päivässä, mutta urheilijat ja aktiivisesti liikkujat saattavat tarvita enemmän. On tärkeää neuvotella asiantuntijan kanssa oman proteiinitarpeen määrittämiseksi.

Uusimmat

Suositut