Parhaat irtomoottorit (2024) – Testissä 10 tehokasta

Parhaat irtomoottorit vertailu

Suomessa, tunnetusti käytännöllisten ja kestävien koneiden kotimaassa, irtomoottoreiden valinta voi olla haasteellinen tehtävä. Erilaisia merkkejä ja malleja on tarjolla monipuolisesti, ja jokainen valmistaja vakuuttaa tuotteidensa olevan juuri se paras vaihtoehto.

Testien kautta olemme pyrkineet löytämään vastauksen tähän kysymykseen. Vertailimme ja arvioimme kymmentä tehokasta irtomoottoria, ja jaamme tulokset sekä huomiot siitä, mitkä moottorit todella erottuvat edukseen ja tarjoavat parasta vastinetta rahoillesi.

Parhaat irtomoottorit vertailussa:

  1. Loncin Irtomoottori 24 hp / 764 cc – Paras irtomoottori.
  2. Irtomoottori 15 hp / 420 cc vaaka-akseli – Hyvä irtomoottori.
  3. Irtomoottori 21,5 hp / 708 cc pystyakseli – Tehokas irtomoottori.
  4. Irtomoottori DIESEL 10 hp / 441 cc – Diesel irtomoottori.
  5. Irtomoottori Winter 6,5 hp / 212 cc – Hyvä paikallismoottori.
  6. Irtomoottori 14,5 hp / 452 cc pystyakseli – Laadukas pystyakselimoottori.
  7. Irtomoottori 17 hp / 608 cc pystyakseli – Kestävä irtomoottori.
  8. Irtomoottori 6,5 hp / 196 cc vaaka-akseli – Hyvä ja halpa irtomoottori.
  9. Irtomoottori 3,9 hp / 166 cc pystyakseli – Edullinen irtomoottori.
  10. Irtomoottori 3,2 hp / 139 cc pystyakseli – Halpa irtomoottori.

1. Paras irtomoottori: Loncin Irtomoottori 24 hp / 764 cc

Paras irtomoottori

Loncin Irtomoottori on testimme ehdoton voittaja ja paras irtomoottori -tittelin saaja. Tämä 24 hp:n / 764 cc:n 4-tahtinen moottori on suunniteltu erityisesti vaativiin käyttöolosuhteisiin, tarjoten runsaasti tehoa ja voimaa erilaisiin sovelluksiin.

Moottorin kaksisylinterinen V-malli mahdollistaa suuren iskutilavuuden ja voiman tiiviissä ja kompaktissa koossa. Tämä tekee siitä ihanteellisen vaihtoehdon pienkoneisiin, kuten ruohonleikkureihin, jotka tarvitsevat tehokkaan voimanlähteen.

Lisäksi moottorin optimoitu venttiilien ajoitus parantaa palamistehokkuutta ja nostaa tehoa jopa 5% -10% verrattuna vastaaviin iskutilavuudeltaan samankokoisiin moottoreihin.

Loncin Irtomoottori on varustettu ilmajäähdytteisellä kaksisylinterisellä V-lohkolla, mikä takaa moottorin tehokkaan jäähdytyksen myös vaativissa olosuhteissa. Sähkökäynnistyksen ansiosta moottorin käynnistäminen on helppoa ja vaivatonta. Integroitu polttoainepumppu varmistaa moottorin moitteettoman polttoaineen syötön kaikissa tilanteissa.

2. Hyvä irtomoottori: Irtomoottori 15 hp / 420 cc vaaka-akseli

Hyvä irtomoottori

Irtomoottori 15 hp / 420 cc vaaka-akselilla tarjoaa moitteetonta suorituskykyä ja kestävyyttä erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Moottorin monipuolinen käynnistystapa – sekä sähköllä että perinteisesti narusta – varmistaa sen helpon käynnistettävyyden missä tahansa tilanteessa. Varustettuna 1″ vaaka-akselilla, tämä moottori on ihanteellinen valinta monenlaisiin pienkoneisiin ja rakennuslaitteisiin.

Sen kunnon 4-tahtinen OHV-moottori on suunniteltu kestämään vaativissakin olosuhteissa. Valurautainen lohko, metallinen nokka ja taottu kampiakseli takaavat moottorin luotettavan toiminnan ja pitkän käyttöiän. Ilmajäähdytteinen Loncin-bensamoottori tarjoaa tehokkaan suorituskyvyn ja luotettavuuden erilaisissa käyttöympäristöissä.

Olipa kyseessä sitten rakennustyömaa tai puutarhaharrastus, tämä yksisylinterinen irtomoottori tarjoaa tarvitsemasi voiman ja suorituskyvyn.

3. Tehokas irtomoottori: Irtomoottori 21,5 hp / 708 cc pystyakseli

Tehokas irtomoottori

Irtomoottori 21,5 hp / 708 cc pystyakselilla on kestävä ja luotettava kaksisylinterinen 4-tahtinen OHV-moottori. Se tarjoaa vertaansa vailla olevaa suorituskykyä ja monipuolisuutta erilaisiin pienkoneisiin.

Moottori on suunniteltu erityisesti vaihtomoottoriksi muun muassa ruohonleikkureihin, ja se sopii käytettäväksi useissa tunnetuissa merkkiruohonleikkureissa, kuten Husqvarna-, AL-KO-, Stihl- ja Emak-malleissa.

Sen ilmajäähdytteinen, yksisylinterinen, 4-tahtinen OHV-moottori takaa tehokkaan suorituskyvyn ja luotettavan toiminnan monenlaisissa käyttöympäristöissä. Sähkökäynnistys tekee moottorin käynnistämisestä helppoa ja vaivatonta.

Tämän moottorin nimellisteho on 16 kW / 3600 rpm, ja käyttöteho on vaikuttavat 21,5 hevosvoimaa. Sen 708 cc:n iskutilavuus tarjoaa riittävästi voimaa ja vääntöä erilaisiin tehtäviin, olipa kyseessä sitten ammattimainen työmaa tai kotipuutarhan hoito.

4. Diesel irtomoottori: Irtomoottori DIESEL 10 hp / 441 cc

Diesel irtomoottori

Irtomoottori DIESEL 10 hp / 441 cc on kestävä yksisylinterinen dieselmoottori, joka tarjoaa voimakasta suorituskykyä ja luotettavaa toimintaa monenlaisissa käyttökohteissa.

Varustettuna 1″ vaaka-akselilla, tämä moottori on ihanteellinen vaihtoehto erilaisten koneiden ja laitteiden moottoriksi. Sen ilmajäähdytteinen yksisylinterinen 4-tahtinen OHV dieselmoottori takaa tehokkaan suorituskyvyn ja luotettavan toiminnan vaativissakin olosuhteissa.

Moottori käynnistetään vetonarusta, mikä tekee siitä helpon ja käytännöllisen valinnan erilaisiin käyttötarkoituksiin. Lisäksi moottorissa on integroitu polttoainepumppu, mikä varmistaa moottorin moitteettoman polttoaineen syötön kaikissa tilanteissa.

Sen nimellisteho on 6,8 kW / 3600 rpm ja käyttöteho vaikuttavat 10 hevosvoimaa. Tämä tarjoaa riittävästi voimaa ja vääntöä erilaisiin tehtäviin, olipa kyseessä sitten ammattimainen työmaa tai kotipihan hoito.

5. Hyvä paikallismoottori: Irtomoottori Winter 6,5 hp / 212 cc

Hyvä paikallismoottori

Irtomoottori Winter 6,5 hp / 212 cc on erityisesti talvikäyttöön suunniteltu moottori, joka tuo luotettavuutta vaativissa pakkasolosuhteissa.

Varustettuna 6,5 hevosvoiman 4-tahtimoottorilla, tämä moottori on ihanteellinen valinta erilaisiin talvikäyttöön suunniteltuihin menopeleihin ja lumilinkoihin. Sen käynnistystapa on joustava, voit käynnistää sen sekä sähköllä että perinteisesti narusta, mikä varmistaa moottorin käyttövalmiuden kaikissa tilanteissa.

Tämän moottorin rakenne on suunniteltu erityisesti kestämään ankarat pakkaset. Sisään tulevan ilman lämmittäminen auttaa moottoria toimimaan jouhevasti jopa -30 pakkasasteeseen asti. Tämä takaa moottorin luotettavan toiminnan ja suorituskyvyn myös äärimmäisissä olosuhteissa.

Irtomoottori Winter 6,5 hp / 212 cc on kestävä ja luotettava yksisylinterinen 4-tahtinen paikallismoottori, joka tarjoaa tinkimätöntä suorituskykyä ja toimintavarmuutta talvisiin käyttöolosuhteisiin.

6. Laadukas pystyakselimoottori: Irtomoottori 14,5 hp / 452 cc pystyakseli

Laadukas pystyakselimoottori

Tämä moottori tarjoaa vankkaa suorituskykyä ja kestävyyttä monenlaisiin käyttötarkoituksiin.

Varustettuna 1″ pystyakselilla, tämä moottori on ihanteellinen vaihtoehto ruohonleikkureiden ja muiden pienkoneiden voimanlähteeksi. Sen ilmajäähdytteinen yksisylinterinen 4-tahtinen OHV-moottori takaa tehokkaan suorituskyvyn ja luotettavan toiminnan vaativissakin olosuhteissa.

Moottori käynnistyy helposti sähkökäynnistyksen avulla, mikä tekee siitä kätevän ja helppokäyttöisen. Huomaathan, että tämä moottori ei sisällä polttoainepumppua, joten varmista polttoaineen tasainen syöttö sopivalla polttoainesäiliöllä.

Lisäksi moottorissa on äänenvaimennin, mikä vähentää melutasoa ja tekee käytöstä miellyttävämpää sekä ympäristöystävällisempää.

Sen nimellisteho on 9,5 kW / 3600 rpm, mikä tarjoaa riittävästi voimaa ja vääntöä erilaisiin tehtäviin.

7. Kestävä irtomoottori: Irtomoottori 17 hp / 608 cc pystyakseli

Kestävä irtomoottori

Irtomoottori 17 hp / 608 cc pystyakselilla on 17 hevosvoiman voimanpesä, joka tarjoaa tinkimätöntä suorituskykyä ja kestävyyttä monenlaisiin käyttötarkoituksiin.

Varustettuna 1″ pystyakselilla, tämä moottori on ihanteellinen vaihtoehto erilaisiin pienkoneisiin, kuten ruohonleikkureihin. Sen yksisylinterinen 4-tahtimoottori takaa tehokkaan suorituskyvyn ja luotettavan toiminnan vaativissakin olosuhteissa.

Moottori käynnistyy helposti sähköisesti, mikä tekee käytöstä vaivatonta ja kätevää. Sen kunnollinen voitelujärjestelmä, jossa on erillinen öljynsuodatin, varmistaa moottorin pitkän käyttöiän ja luotettavan toiminnan.

Lisäksi moottorissa on integroitu polttoainepumppu, mikä varmistaa moottorin moitteettoman polttoaineen syötön kaikissa tilanteissa.

8. Hyvä ja halpa irtomoottori: Irtomoottori 6,5 hp / 196 cc vaaka-akseli

Hyvä ja halpa irtomoottori

Tämä 6,5 hevosvoiman voimanpesä tarjoaa luotettavaa suorituskykyä ja käyttömukavuutta monenlaisiin tarpeisiin.

Varustettuna 19 mm vaaka-akselilla, tämä moottori on ihanteellinen vaihtoehto erilaisiin pienkoneisiin. Sen Loncinin luotettava yksisylinterinen 4-tahtimoottori takaa tehokkaan suorituskyvyn ja luotettavan toiminnan erilaisissa käyttötilanteissa.

Moottori käynnistyy helposti sekä sähköllä että perinteisesti narusta, mikä tekee siitä kätevän ja monipuolisen valinnan. Riippumatta siitä, tarvitsetko käynnistyksen varmasti joka kerta tai pidätkö perinteisestä käynnistystavasta, tämä moottori vastaa tarpeisiisi.

9. Edullinen irtomoottori: Irtomoottori 3,9 hp / 166 cc pystyakseli

Edullinen irtomoottori

Irtomoottori 3,9 hp / 166 cc pystyakselilla sopii monenlaisiin käyttötarkoituksiin, olipa kyse sitten ruohonleikkureista tai muista pienkoneista.

Varustettuna 22,2 mm pystyakselilla, tämä moottori on ihanteellinen vaihtoehto erilaisiin pienkoneisiin. Sen ilmajäähdytteinen yksisylinterinen 4-tahtinen OHV-moottori takaa tehokkaan suorituskyvyn ja luotettavan toiminnan erilaisissa käyttöolosuhteissa.

Moottorin käynnistys tapahtuu kätevästi käsikäynnistyksellä, mikä tekee siitä helppokäyttöisen ja vaivattoman. Sen nimellisteho on 2,9 kW / 3600 rpm ja käyttöteho vaikuttavat 3,9 hevosvoimaa, mikä tarjoaa riittävästi voimaa erilaisiin käyttötarpeisiin.

Laadukas Loncin-moottori on suunniteltu kestämään ja tarjoamaan luotettavaa suorituskykyä pitkään. Se soveltuu käytettäväksi monissa tunnetuissa ruohonleikkureissa, kuten Husqvarna-, AL-KO-, Stihl- ja Stiga-malleissa.

10. Halpa irtomoottori: Irtomoottori 3,2 hp / 139 cc pystyakseli

Halpa irtomoottori

Tutustu Irtomoottoriin 3,2 hp / 139 cc pystyakselilla. Tämä moottori tarjoaa käytännöllistä suorituskykyä ja kestävyyttä monenlaisiin käyttötarkoituksiin, kuten ruohonleikkureiden voimanlähteeksi.

Varustettuna 22,2 mm pystyakselilla, tämä moottori on ihanteellinen vaihtoehto monenlaisiin pienkoneisiin. Sen yksisylinterinen 4-tahtinen OHV-moottori takaa tehokkaan suorituskyvyn ja luotettavan toiminnan erilaisissa käyttöolosuhteissa.

Moottorin käynnistys tapahtuu kätevästi käsikäynnistyksellä, mikä tekee siitä helppokäyttöisen ja vaivattoman. Laadukas Loncin-moottori on suunniteltu kestämään ja tarjoamaan luotettavaa suorituskykyä pitkään.

Miten valita paras irtomoottori?

Käyttökohde

Mieti millaiseen käyttöön tarvitset moottorin. Onko kyseessä ruohonleikkuri, lumilinko, generaattori vai kenties pienoisvene? Jokainen sovellus vaatii erilaisia ominaisuuksia, kuten tehoa, kierrosnopeutta ja voimanlähteen sijaintia.

Teho ja iskutilavuus

Irtomoottorin teho ja iskutilavuus määrittävät sen suorituskyvyn erilaisissa tehtävissä. Valitse moottori, jonka teho vastaa tarpeitasi, mutta älä ylimitoita sitä, ellei se ole välttämätöntä. Liian suuri moottori voi olla hukkaan heitettyä rahaa ja polttoainetta.

Käynnistystapa

Käynnistystapa on tärkeä tekijä moottorin käytettävyydessä. Monet nykyaikaiset moottorit tarjoavat sekä sähkökäynnistyksen että perinteisen käynnistyksen vetonarusta. Pohdi, mikä vaihtoehto sopii sinulle parhaiten.

Polttoaineen kulutus ja taloudellisuus

Polttoaineen kulutus ja taloudellisuus kannattaa ottaa huomioon, etenkin jos moottoria käytetään säännöllisesti tai suurissa määrin. Tutki moottorin polttoaineenkulutusarvioita ja vertaa eri vaihtoehtoja keskenään.

Luotettavuus ja valmistajan maine

Tarkista moottorin luotettavuus ja valmistajan maine. Luotettava moottori kestää pidempään ja tarjoaa parempaa vastinetta rahoillesi. Tutki valmistajan takuuehtoja ja lue asiakasarvosteluja ennen ostopäätöksen tekemistä.

Vaaka-akseli vai pystyakseli irtomoottori?

Moni pohtii kumpi kannattaa valita vaaka-akseli vai pystyakseli. Kumpi näistä vaihtoehdoista sopii parhaiten tarpeisiisi, ja mitkä ovat niiden erot?

Vaaka-akseli:

Vaaka-akseli irtomoottorit ovat yleisimpiä vaihtoehtoja, ja niitä käytetään laajasti erilaisissa sovelluksissa, kuten ruohonleikkureissa, generaattoreissa ja pienissä ajoneuvoissa. Niiden suosio johtuu osittain siitä, että ne tarjoavat sujuvamman voiman siirron leikkuulaitteille ja muille laitteille. Ne ovat myös yleensä kompakteja ja helppoja asentaa erilaisiin koneisiin.

Pystyakseli:

Pystyakseli irtomoottorit ovat toinen vaihtoehto, jota käytetään erityisesti tiettyihin sovelluksiin, kuten vesipumput, painepesurit ja sähkögeneraattorit. Niiden suurin etu on se, että ne tarjoavat enemmän voimaa ja vääntöä tietyissä sovelluksissa, erityisesti pystysuuntaisissa laitteissa. Ne voivat myös tarjota paremman jäähdytyksen, koska ilma virtaa suoraan moottorin yli.

Kumpi kannattaa valita?

Kun valitset vaaka-akseli- tai pystyakseli moottoria, harkitse ensin käyttötarkoitustasi. Jos tarvitset moottoria, joka toimii ruohonleikkurissa tai muussa vaakasuuntaisessa laitteessa, vaaka-akseli voi olla paras vaihtoehto. Jos taas tarvitset voimakkaampaa moottoria, joka toimii pystysuuntaisessa laitteessa, kuten vesipumpussa, pystyakseli saattaa olla parempi vaihtoehto.

Lisäksi vertaile moottoreiden ominaisuuksia, kuten tehoa, polttoaineenkulutusta ja luotettavuutta, sekä valmistajan mainetta ja takuuehtoja ennen kuin valitset sen parhaan irtomoottorin itsellesi.

Uusimmat

Suositut