Paras alkometri (2024) – Testissä 10 parasta

paras alkometri kokemuksia

Paras alkometri vertailussa testasimme parhaat alkometrit puolestasi. Alkoholin kulutus on yleinen osa juhlimista ja rentoutumista ympäri maailmaa. Valitettavasti alkoholin vaikutukset voivat olla kohtalokkaat, jos niitä ei tiedosteta asianmukaisesti. Siksi on tärkeää tietää, milloin on liian humalassa ajamaan autoa tai suorittamaan muita tehtäviä, jotka vaativat keskittymistä ja tarkkaavaisuutta.

Alkometrit ovat helppoja ja nopeita tapoja mitata veren alkoholipitoisuutta ja varmistaa, että olet turvallisessa kunnossa ennen kuin tartut rattia tai suoritat muita tehtäviä, jotka vaativat huomiota. Teimme kattavan vertailun kymmenestä parhaasta alkometristä puolestasi.

Näiden alkometrien valinnassa huomioitiin tarkkuus, käytettävyys, helppokäyttöisyys ja luotettavuus. Jatkamme jokaisen alkometrin ominaisuuksien tarkastelua ja lopuksi esitämme suosituksemme siitä, mikä näistä kymmenestä alkometrista on paras valinta vuonna 2024.

Parhaat alkometrit testissä

 1. Paras alkometri – Alcoscan AL7000.
 2. Hyvä alkometri – DIGNITA AM 7000.
 3. Luotettava alkometri – Dräger 5000.
 4. Digitaalinen alkoholimittari – Dräger 6000 -alkometri.
 5. Digitaalinen alkometri – Alcoscan AL8800.
 6. Polttokenno alkometri – Zeropoint 5 Expert.
 7. Poliisin alkometri mittaustekniikka – Dräger 4000 -alkometri.
 8. Luotettava promillemittari – ALCOSENSE Ultra-alkometri.
 9. Edullinen alkometri – Zeropoint 5 Professional.
 10. Halpa alkometri – Zeropoint 5 Consumer.

1. Paras alkometri: Alcoscan AL7000

Paras alkometri

Paras alkometri ja meidän vertailumme vuoden 2024 alkometri testivoittaja -tittelin saaja on Alcoscan AL7000. Se on alkotesteri, joka on laadukas ja helppokäyttöinen promillemittari, joka perustuu puolijohdesensoritekniikkaan. Sen avulla voit nopeasti ja luotettavasti mitata veren alkoholipitoisuuden ilman kalibrointia.

Laitteen sensorimoduuli on helposti vaihdettavissa kotikonstein, joten voit vaihtaa sen tarvittaessa itse nopeasti ja helposti. Parhaan tarkkuuden säilyttämiseksi suosittelemme sensorin vaihtamista noin kerran vuodessa.

Alcoscan AL7000 on erittäin nopea, sillä se on käyttövalmis vain 25 sekunnin käynnistymisen jälkeen ja mittausaika on vain 5 sekuntia. Alkomittarissa on myös mittauksen aikainen tarkistus riittävälle puhallusvoimakkuudelle, jotta saat tarkan ja luotettavan tuloksen.

Alkoscan AL7000 alkotesteri sisältää kiinteän suukappaleen puhallusta varten, mutta voit hankkia myös erillisiä suulakkeita. Alkomittarissa on selkeä, valaistu digitaalinäyttö ja käyttäjäystävällinen yhdellä painikkeella ohjattava käyttöliittymä. Mittausväli on 0.00-4.00 ‰, joten se sopii kaikenlaisiin tarpeisiin.

Alcoscan AL7000 on erittäin luotettava ja tarkka alkotesteri, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi juhliin, ravintoloihin, hotelleihin tai yksityiskäyttöön. Se auttaa sinua varmistamaan turvallisen ajon ja nauttiman alkoholia vastuullisesti.

2. Hyvä alkometri: DIGNITA AM 7000

Hyvä alkometri

Dignita AM 7000 on erittäin tarkka ja luotettava alkoholimittari, joka täyttää uuden EU-standardin EN16280:2012 vaatimukset. Se on myös Ruotsin autonkuljettajien raittiusyhdistyksen suosittelema alkoholimittari.

Mittari käyttää sähkökemiallista polttokennoteknologiaa, joka tarjoaa erinomaisen tarkkuuden ja luotettavuuden. Se näyttää tulokset ± 0,05 ‰ virhemarginaalilla 0,50 ‰ tarkkuudella, mikä tekee siitä erittäin tarkan ja luotettavan.

Dignita AM 7000 on helppo käyttää ja se toimii nopeasti. Mittari on suunniteltu erityisesti ajoneuvokäyttöön ja se on erittäin kätevä apuväline turvallisen ajon varmistamiseksi. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi ammattikäyttöön, kuten kuljetusyrityksille, mutta myös yksityishenkilöille, jotka haluavat tarkkailla alkoholinkäyttöään.

Dignita AM 7000 on tyylikkäästi muotoiltu ja sen kompakti koko tekee siitä helpon kuljettaa mukana. Mittari on myös erittäin kestävä ja sen akku kestää pitkään. Se on helppo ladata ja se sisältää myös varoitusäänen, joka ilmoittaa, kun mittarin akku on vähissä.

Dignita AM 7000 on erinomainen valinta kaikille, jotka haluavat tarkkailla alkoholinkäyttöään turvallisen ajon varmistamiseksi. Sen erinomainen tarkkuus ja luotettavuus tekevät siitä markkinoiden parhaan alkoholimittarin.

3. Luotettava alkometri: Dräger 5000

Luotettava alkometri

Dräger 5000 -alkometri on suunniteltu erityisesti ammattikäyttöön. Tämä nopea ja luotettava alkometri käyttää edistyksellistä puhallusteknologiaa, joka takaa tarkan ja tarkastusviraston hyväksymän tuloksen vain muutamassa sekunnissa.

Dräger 5000 on myös erittäin käyttäjäystävällinen. Sen ainutlaatuinen suppilomuotoilu varmistaa, että ilman takaisinvirtaus vähenee merkittävästi, mikä tekee testistä helpomman ja miellyttävämmän testattavalle henkilölle. Testattavien henkilöiden infektioriski vähenee huomattavasti, koska testerissä ei ole erillisiä suukappaleita ja suppilo on helppo vaihtaa käytön jälkeen.

Dräger 5000 on erinomainen valinta isoille työpaikoille, viranomaisille, ravintoloille, tapahtumajärjestäjille ja muille, jotka haluavat nopean, tarkan ja helppokäyttöisen alkometrin. Testeri on varustettu akulla, joka riittää jopa 5000 testaukseen yhdellä latauksella.

Alcotest 5000 kykenee myös passiivisen alkoholin mittaukseen, mikä tarkoittaa, että se voi havaita alkoholia ilmasta ilman testattavan henkilön puhaltamista. Testeri on käyttövalmis vain muutamassa sekunnissa ja sen mittausalue on enintään 2,5 mg / l. Käyttölämpötila on -15 °C … +50 °C, mikä tekee siitä käyttökelpoisen lähes kaikkialla.

4. Digitaalinen alkoholimittari: Dräger 6000 -alkometri

Digitaalinen alkoholimittari


Dräger 6000 -alkometri on huipputekninen digitaalinen alkoholimittari, joka on suunniteltu tarjoamaan tarkkoja ja luotettavia tuloksia. Tämä laite on ihanteellinen valinta niin ammattilaisille kuin yksityishenkilöillekin, jotka tarvitsevat luotettavaa mittaria alkoholin pitoisuuden mittaamiseksi.

Mittausalue on kattava, 0 – 2,5 mg/l, ja jos tämä arvo ylittyy, mittari ilmoittaa käyttäjälle näytöllä selkeästi, että raja on ylitetty. Dräger 6000 -alkometri on suunniteltu olemaan käyttövalmis vain noin 2 sekunnin kuluttua päälle laittamisesta, mikä tekee siitä erittäin käyttäjäystävällisen ja nopean käyttää. Mittaustuloksen saa näkyviin vain noin 3 sekunnin kuluttua, ja se on erityisen nopea, jos tulos on 0 mg/l, huoneen lämmössä.

Käyttölämpötilan suhteen tämä alkometri on suunniteltu toimimaan laajalla lämpötila-alueella, -5…+50 °C, mikä tekee siitä joustavan erilaisissa ympäristöissä. Lisäksi laite pystyy toimimaan suhteellisessa kosteudessa 10–100 %, kunhan ympäristö ei ole kondensoituvaa. Tämä tekee laitteesta sopivan käytettäväksi monenlaisissa olosuhteissa, olipa kyseessä sitten ulko- tai sisäkäyttö.

Ilmanpaineelle on annettu arvoalue 600–1 300 hPa, joka takaa laitteen toimivuuden monissa eri ympäristöissä. Dräger 6000 -alkometrissa on myös kaksi väri-LEDiä, jotka tukevat näytön ilmoituksia ja varoituksia, mikä helpottaa laitteen käyttöä ja tekee siitä intuitiivisen käyttäjälle. LEDit auttavat käyttäjää ymmärtämään laitteen tilan ja mahdolliset varoitukset nopeasti ja vaivattomasti.

Kaiken kaikkiaan Dräger 6000 -alkometri on älykkäästi suunniteltu ja helppokäyttöinen laite, joka on valmis täyttämään kaikki alkoholipitoisuuden mittauksen tarpeesi.

5. Digitaalinen alkometri: Alcoscan AL8800

Digitaalinen alkometri


Alcoscan AL8800 esittelee uuden aikakauden promillemittareissa, yhdistäen edullisuuden ja laadun yhdessä kompaktissa paketissa. Sarjansa uusimpana tulokkaana, tämä laite tuo modernin polttokennosensoriteknologian saataville kaikille, jotka arvostavat tarkkuutta ja luotettavuutta alkoholipitoisuuden mittauksessa. Viimeistelty tyylikkäästi ja huolella, AL8800 ei ainoastaan näytä hyvältä, vaan on myös suunniteltu kestämään aikaa.

Laite tulee omassa mukana toimitettavassa kotelossaan, joka ei ainoastaan suojaa sitä kuljetuksen aikana, vaan myös varmistaa, että se pysyy siistinä ja valmiina käyttöön milloin tahansa. Kotelon kompakti muotoilu tekee laitteen säilyttämisestä ja kuljettamisesta vaivatonta, olipa se sitten autossasi, toimistossasi tai kotona.

Yksinkertainen ja intuitiivinen käyttöliittymä tekee Alcoscan AL8800 alkometristä erittäin helppokäyttöisen. Yhdellä painikkeella käynnistys ja sammutus tekevät mittauksesta suoraviivaista, ja selkeä LCD-näyttö esittää mittaustulokset sekunneissa. Näyttö on suunniteltu olemaan helposti luettavissa kaikissa valaistusolosuhteissa, mikä tekee laitteesta käytännöllisen sekä päivällä että yöllä.

AL8800 on varustettu helposti vaihdettavilla suukappaleilla, mikä takaa hygienisen käytön useiden eri käyttäjien välillä. Tämä on erityisen kätevää silloin, kun laitetta käytetään ryhmätilanteissa tai perheen ja ystävien kesken. Suukappaleet on suunniteltu niin, että ne voidaan vaihtaa nopeasti ja vaivattomasti, mikä tekee AL8800:sta entistä käyttäjäystävällisemmän ja helppohoitoisemman.

Alcoscan AL8800 alkometri on paitsi edullinen, myös laadukas valinta kenelle tahansa, joka arvostaa tarkkuutta ja helppokäyttöisyyttä alkoholimittauksissa. Se on luotettava kumppani, joka on valmis palvelemaan sinua vuosien ajan, ja sen mukana toimitettava kotelo pitää sen suojassa ja valmiina käyttöön milloin tahansa.

6. Polttokenno alkometri: Zeropoint 5 Expert

Polttokenno alkometri

Zeropoint 5 Expert on polttokennoteknologiaan perustuva alkometri, joka on suunniteltu tarjoamaan tarkkoja ja luotettavia tuloksia veren alkoholipitoisuuden mittaamisessa. Tämä laite on täydellinen valinta niille, jotka vaativat sekä tarkkuutta että helppokäyttöisyyttä.

Mittarin näyttöalue on 0.00 – 5.00‰, mikä antaa käyttäjälle laajan mittauskapasiteetin. Tarkkuus on erinomainen, +/- 0.05‰ / 1.0‰ 25°C lämpötilassa, mikä takaa, että saat luotettavan tuloksen joka kerta. Zeropoint 5 Expert on nopeasti käyttövalmis, vain 15 sekunnin kuluttua 0.50g/l (‰) testituloksen jälkeen, vaikka aika voi vaihdella edellisen testituloksen mukaan.

Yksi laitteen merkittävistä ominaisuuksista on vaihdettava polttokennosensori, joka varmistaa pitkän käyttöiän ja laitteen jatkuvan tarkkuuden. Virtalähteenä toimii kaksi AA-paristoa, jotka sisältyvät pakkaukseen. Paristoilla on erinomainen kesto, noin 1500 testiä, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia paristojen vaihtamisesta usein.

Kompaktit mitat (LxKxS) 58 x 123 x 24mm ja kevyt paino, 131g paristojen kanssa, tekevät Zeropoint 5 Expert alkometrista erittäin kannettavan ja helpon kuljettaa mukana. Kalibrointi suositellaan tehtäväksi 12 kuukauden välein tai 500 testin jälkeen, jotta varmistetaan laitteen jatkuva tarkkuus ja luotettavuus.

Käyttölämpötila-alue 0 ~ 40°C tekee Zeropoint 5 Expert alkometrista monipuolisen ja sopivan käytettäväksi monenlaisissa ympäristöissä. Tämä alkometri on erinomainen investointi kenelle tahansa, joka haluaa varmistaa, että he voivat mitata alkoholipitoisuutensa tarkasti ja luotettavasti, olipa kyseessä sitten ammattimainen tai henkilökohtainen käyttö.

7. Poliisin alkometri mittaustekniikka: Dräger 4000 -alkometri

Poliisin alkometri mittaustekniikka


Dräger 4000 -alkometri on ammattitason alkoholimittari, joka on suunniteltu vastaamaan poliisin ja muiden lainvalvontaviranomaisten vaativia tarpeita. Tämä laite yhdistää kehittyneen mittaustekniikan ja käytännöllisyyden, tarjoten samalla luotettavia ja tarkkoja tuloksia.

Käyttölämpötila-alueena on -5 – +50 °C, joka takaa laitteen toimivuuden vaativissakin ulko-olosuhteissa. Graafinen taustavalaistu LCD-näyttö (128 x 64 pikseliä) tarjoaa selkeän ja helppolukuisen näkymän mittaustuloksille, ja sen koko, 32 x 22 mm / 1,3” x 0,9”, mahdollistaa näytön helpon luettavuuden kaikissa valaistusolosuhteissa.

Laitteessa on yksi ledi, joka toimii tulosten ja varoitusviestien näytön apuna. Tämä ominaisuus, yhdessä useiden äänimerkkien kanssa, tekee käytöstä intuitiivista ja varmistaa, että käyttäjä on tietoinen kaikista mahdollisista hälytyksistä ja varoituksista.

Muistiin mahtuu 10 viimeisintä testiä, mikä on kätevää, kun tarvitaan nopeaa viittausta aiempiin mittauksiin. Virtalähteenä toimii 1x CR123A-paristo, jonka jäljellä olevan varauksen määrä on helposti luettavissa näytöltä. Yhdellä paristolla voit suorittaa noin 1 500 mittausta, mikä vähentää paristojen vaihtamisen tarvetta ja tekee laitteesta kustannustehokkaan pitkällä aikavälillä.

Hygieenisesti yksittäispakatut suukappaleet takaavat, että jokainen testi on puhtaa ja hygieenistä, mikä on erityisen tärkeää, kun laitetta käytetään monien eri henkilöiden kanssa. Mittaustoimintojen ohjaaminen on tehty vaivattomaksi yhdellä painikkeella, joka tekee Dräger 4000 -alkometrista erittäin helppokäyttöisen ja käytännöllisen.

Kaiken kaikkiaan, Dräger 4000 -alkometri on luotettava ja käytännöllinen valinta ammattilaisille, jotka vaativat tarkkuutta ja luotettavuutta alkoholin mittaamisessa. Sen käyttäjäystävälliset ominaisuudet, kuten yksinkertainen yhden painikkeen käyttö ja selkeä näyttö, tekevät siitä erinomaisen valinnan jokapäiväiseen käyttöön vaativissa lainvalvontatehtävissä.

8. Luotettava promillemittari: ALCOSENSE Ultra-alkometri

Luotettava promillemittari

ALCOSENSE Ultra-alkometri on huippuluokan promillemittari, joka on suunniteltu tarjoamaan tarkan ja luotettavan tavan mitata veren alkoholipitoisuus. Sen tarkkuus on verrattavissa poliisin käyttämiin laitteisiin, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan niille, jotka etsivät ammattimaista tarkkuutta yksityiskäyttöön.

Edistyksellinen näytteenottojärjestelmä lämpötilakompensoinnilla varmistaa, että saadut tulokset ovat tarkkoja ja luotettavia kaikissa olosuhteissa. Tämä järjestelmä poistaa myös virheellisen lukeman, jos tulos on liian alhainen, mikä eliminoi mahdollisuuden väärinkäsityksiin ja antaa käyttäjälle selkeän kuvan heidän alkoholitilanteestaan.

Erittäin käytännöllinen ajastintoiminto laskee, milloin olet raitis ja milloin on aika tehdä testi uudelleen. Tämä ominaisuus on erittäin hyödyllinen, sillä se auttaa sinua seuraamaan alkoholin hajoamista kehossasi ja tietämään, milloin on turvallista ajaa tai suorittaa muita toimintoja, jotka vaativat täydellistä keskittymistä.

Blow Coach -ominaisuus on erityisesti suunniteltu helpottamaan oikean puhalluksen tekemistä promillearvon mittauksen aikana. Se opastaa sinua puhaltamaan oikealla voimakkuudella ja kestolla, jotta saat mahdollisimman tarkan tuloksen. Tämä on erityisen hyödyllinen niille, jotka eivät ole aiemmin käyttäneet promillemittareita ja tarvitsevat lisäopastusta oikean puhallustekniikan saavuttamiseksi.

ALCOSENSE Ultra-alkometri on suunniteltu yksinkertaistamaan alkoholipitoisuuden seurantaa ja tarjoamaan luotettavaa tietoa, jota voit käyttää tehdäksesi turvallisia ja tietoisia päätöksiä. Sen ammattimainen tarkkuus, edistykselliset ominaisuudet ja käyttäjäystävällinen suunnittelu tekevät siitä erinomaisen investoinnin jokaiselle, joka haluaa hallita alkoholinkäyttöään ja ymmärtää sen vaikutuksia kehoonsa.

9. Edullinen alkometri: Zeropoint 5 Professional

Edullinen alkometri

Zeropoint 5 Professional on edullinen alkometri, joka on suunniteltu tuomaan ammattimaista tarkkuutta alkoholin mittaamiseen ilman suurta investointia. Tämä alkometri on varustettu polttokennosensorilla, joka on tunnettu korkeasta tarkkuudestaan ja luotettavuudestaan, tehden siitä ihanteellisen valinnan niin ammattilaisille kuin yksityishenkilöillekin.

Laite näyttää veren alkoholipitoisuuden asteikolla 0.00 – 5.00‰, ja sen tarkkuus 25°C lämpötilassa on +/- 0.05‰ / 1.0‰, mikä takaa luotettavat ja tarkat tulokset joka kerta. Käyttöönottoaika on vain 15 sekuntia 0.50g/l (‰) testituloksen jälkeen, vaikka aika voi vaihdella edellisen testituloksen johdosta, tarjoten nopean ja vaivattoman tavan tarkistaa alkoholitilanne.

Zeropoint 5 Professional on kompakti ja kevyt, mitat (LxKxS) 47 x 108 x 17 mm ja paino vain 85 g paristojen kanssa, mikä tekee siitä helpon kuljettaa mukana ja käyttää missä tahansa. Kalibrointi suositellaan suoritettavaksi 12 kuukauden välein tai 500 testin jälkeen, jotta laitteen tarkkuus ja toimivuus säilyvät parhaimmillaan.

Laitteen käyttölämpötila-alue on 5 ~ 40°C, mikä varmistaa sen toimivuuden monenlaisissa ympäristöissä. Tämä alkometri on suunniteltu olemaan yhtä luotettava ja tarkka sekä kylmissä että lämpimissä olosuhteissa.

Kaiken kaikkiaan, Zeropoint 5 Professional on erinomainen valinta kenelle tahansa, joka etsii luotettavaa ja edullista alkometriä. Sen ammattimaista tarkkuutta vastaava suorituskyky yhdistettynä helppokäyttöisyyteen ja edulliseen hintaan tekee siitä erinomaisen valinnan alkoholin mittaamiseen niin ammattilaisille kuin yksityiskäyttäjillekin.

10. Halpa alkometri: Zeropoint 5 Consumer

Halpa alkometri

Zeropoint 5 Consumer on hintatietoiselle kuluttajalle suunniteltu alkometri, joka tarjoaa perusominaisuudet alkoholin mittaamiseen. Laite on varustettu puolijohdesensorilla, joka tunnistaa veren alkoholipitoisuuden alueella 0.00 – 4.00‰. Vaikka se on edullinen, Zeropoint 5 Consumer on suunniteltu tarjoamaan kohtuullisen tarkkuuden 25°C lämpötilassa, jossa virhemarginaali on +/- 0.1‰ BAC 0.5‰ tuloksessa.

Käyttöönottoaika on 20 sekuntia 0.50g/l (‰) testituloksen jälkeen, mutta tämä aika voi vaihdella edellisen testituloksen mukaan. Tämä tarkoittaa, että voit saada nopeasti arvion alkoholipitoisuudestasi ilman pitkää odotusaikaa.

Virtalähteenä toimii kaksi AA-paristoa, jotka sisältyvät pakkaukseen. Paristot kestävät noin 300 testiä, mikä antaa sinulle riittävästi aikaa ennen kuin tarvitset vaihtaa ne. Laite on kompakti ja kevyt, mitat (LxKxS) 60 x 116 x 28 mm ja paino 107g paristojen kanssa, joten voit helposti kuljettaa sitä mukanasi ja käyttää sitä tarvittaessa.

Kalibrointi suositellaan suoritettavaksi 6 kuukauden välein tai 200 testin jälkeen, jotta laite pysyy tarkkana ja toimivana. Käyttölämpötila-alue on 5 ~ 40°C, mikä mahdollistaa laitteen käytön monenlaisissa ympäristöissä.

Zeropoint 5 Consumer on ihanteellinen valinta niille, jotka etsivät edullista ja yksinkertaista ratkaisua alkoholipitoisuuden mittaamiseen. Sen helppokäyttöisyys, kompakti muotoilu ja edullinen hinta tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon perustason alkometriksi.

Miten valita paras alkometri?

Alkometrin valinta voi olla hankalaa, sillä markkinoilla on paljon erilaisia vaihtoehtoja ja hintahaarukka vaihtelee huomattavasti. Hyvä alkometri on kuitenkin tärkeä, sillä se voi auttaa välttämään vakavia seurauksia.

Ota nämä huomioon, kun haussa on paras alkometri.

 • Tarkkuus: Tarkkuus on syytä ottaa huomioon alkometriä valittaessa. Huonosti kalibroitu tai epätarkka alkometri voi antaa vääriä tuloksia, joka voi johtaa vaarallisiin tilanteisiin. Hyvä alkometri on tarkka, ja sen mittaukset vastaavat virallisesti kalibroituja laitteita.
 • Mittausmenetelmä: Markkinoilla on kaksi erilaista mittausmenetelmää: polttokennotekniikka ja infrapunatekniikka. Polttokennotekniikka on yleisempi ja tarkempi, mutta se on myös hieman kalliimpi. Infrapunatekniikka on halvempi vaihtoehto, mutta se ei ole yhtä tarkka kuin polttokennotekniikka.
 • Helppokäyttöisyys: Hyvä alkometri on helppokäyttöinen, sillä sen käyttö voi olla stressaavaa tilanteessa, jossa testiä tarvitaan. Alkometrin tulisi käynnistyä nopeasti, ja sen käyttöliittymän tulisi olla selkeä ja intuitiivinen.
 • Muut ominaisuudet: Jotkut alkometrit voivat tarjota muita ominaisuuksia, kuten näytön taustavalaistuksen tai mahdollisuuden tallentaa tulokset. Nämä ominaisuudet eivät ole välttämättömiä, mutta ne voivat tehdä alkometrin käytöstä miellyttävämpää.
 • Hinta: Hinta on olennainen tekijä alkometriä valittaessa, mutta sen ei tulisi olla ainoa ratkaiseva tekijä. Halvempi alkometri voi olla houkutteleva vaihtoehto, mutta se ei välttämättä ole yhtä tarkka tai helppokäyttöinen kuin kalliimpi vaihtoehto.

Paras tapa löytää hyvä alkometri on tutkia erilaisia vaihtoehtoja ja vertailla niitä keskenään. Lue arvosteluja ja tutustu eri laitteiden ominaisuuksiin ja hintoihin ennen kuin teet päätöksen. Kun löydät sopivan alkometrin, voit luottaa siihen, että se auttaa sinua tekemään turvallisia päätöksiä.

Onko alkometri luotettava?

Alkometrit ovat laitteita, joita käytetään arvioimaan veren alkoholipitoisuutta hengityksen avulla. Monet ihmiset kysyvät, ovatko nämä laitteet luotettavia. Alapuolella kerromme, kuinka luotettavia alkometrit ovat ja mitä tekijöitä on otettava huomioon niiden käytössä.

Alkometrit toimivat mittaamalla alkoholin määrää hengityksessä. Kun henkilö puhaltaa alkometriin, laite mittaa ilman alkoholipitoisuuden. Tämän jälkeen laite käyttää tätä lukemaa arvioimaan henkilön veren alkoholipitoisuutta. Alkometrien käyttö on yleistynyt esimerkiksi liikenteessä, mutta myös muissa tilanteissa, joissa on tärkeää tietää henkilön alkoholipitoisuus.

Alkometrit voivat kuitenkin antaa epätarkkoja tuloksia erilaisissa olosuhteissa. Esimerkiksi huono sää, ilman epäpuhtaudet, tupakansavu, juuri nautittu alkoholi tai käytetty suuvesi voivat vaikuttaa tuloksiin. Tästä syystä alkometrin tulos ei välttämättä ole täysin tarkka. On myös tärkeää huomioida, että alkometrit eivät kerro mitään henkilön kyvystä toimia turvallisesti, vaan ainoastaan arvioivat alkoholin vaikutusta kehoon.

On kuitenkin oleellista huomata, että alkometrit ovat yleisesti ottaen luotettavia, kun niitä käytetään oikein ja ohjeiden mukaisesti. Laadukkaat ja hyvin suunnitellut alkometrit antavat yleensä tarkkoja tuloksia. Tärkeää on myös huolehtia alkometrin säännöllisestä huollosta ja kalibroinnista.

Jos haluat varmistaa tarkemman tuloksen, on suositeltavaa käyttää virallista alkometriä. Näitä laitteita käyttävät esimerkiksi viranomaiset ja ne ovat yleensä hyvin luotettavia. Lue myös paras etäisyysmittari vertailu, jos haluat mitata etäisyyksiä. Myös ammattilaisen tekemä verikoe antaa tarkemman tuloksen henkilön veren alkoholipitoisuudesta.

Alkometri kokemuksia

Alkometri kokemuksia. Pekka, Ville ja Heikki kertovat omista kokemuksistaan:

Alkometrin käyttö on tärkeää, jotta vältytään yliajolta ja sen vaaroilta. Olemme haastatelleet kolmea henkilöä, jotka ovat käyttäneet eri alkometrejä ja jakavat nyt kokemuksiaan.

Pekka on kokenut autoilija, joka on omistanut Alcoscan AL7000 -alkometrin jo useamman vuoden. Pekka kertoo, että alkometrin käyttö on helppoa ja nopeaa. ”Se on ollut minulle todella luotettava ja olen voinut aina luottaa sen mittauksiin. Sen avulla olen voinut varmistaa oman ajokuntoni ja se on auttanut minua tekemään parempia päätöksiä.”

Ville taas on valinnut Dräger 5000 -alkometrin, joka on erityisesti suunnattu ammattikäyttöön. Ville kertoo, että hän käyttää alkometria työssään useita kertoja viikossa ja sen nopeus on ollut valttikortti. ”Dräger 5000 on osoittautunut todella nopeaksi ja luotettavaksi laitteeksi. Sen avulla pystyn tekemään monta mittausta minuutissa ja se on todella kätevää.”

Heikki taas on valinnut Dignita AM 7000 -alkometrin. Heikki kertoo, että hän päätyi valitsemaan kyseisen alkometrin sen korkean tarkkuuden vuoksi. ”Halusin varmistaa, että saan aina tarkat mittaukset ja Dignita AM 7000 on ollut todella hyvä valinta. Se on ollut helppo käyttää ja sen tarkkuus on ollut todella hyvä.”

Kaikki kolme haastateltavaa ovat yhtä mieltä siitä, että alkometrin käyttö on erittäin tärkeää ja niiden avulla on helppo varmistaa oma ajokunto. Valitessaan alkometriä, on tärkeää miettiä omaa käyttötarkoitusta ja tarpeita. On myös oleellista valita luotettava ja tarkka alkometri, johon voi aina luottaa.

Uusimmat

Suositut