Paras akkuoksasaha (2024) – Testissä 10 parasta!

Paras akkuoksasaha vertailu

Paras akkuoksasaha tekee puun oksien leikkaamisesta ja poistamisesta helppoa ja tehokasta. Oksasahat ovat kätevä vaihtoehto moottoroiduille pensasleikkureille ja moottorisahoille.

Käsikäyttöiset oksasahat ovat yleensä kevyempiä ja helppokäyttöisempiä, kun taas moottorikäyttöiset versiot voivat tarjota enemmän voimaa ja tehokkuutta erityisesti suurempia tehtäviä varten.

Esittelemme kattavan testin 10 parhaasta akkuoksasahasta markkinoilla vuonna 2024. Tutustumalla testiin voit löytää juuri sinulle sopivan akkuoksasahan tarpeisiisi.

Vertailussa parhaat akkuoksasahat:

  1. Stiga MT 500E – Paras akkuoksasaha.
  2. Milwaukee M12 FHS-0X – Hyvä akkuoksasaha.
  3. Bosch UniversalChainPole – Akkuoksasaha teleskooppivarrella.
  4. AL-KO CSM 1815 18 V B-Comp – Kevyt akkuoksasaha.
  5. Stihl HTA 50 – Tehokas akkuoksasaha.
  6. AL-KO CSM 1815 E – Ergonominen akkuoksasaha.
  7. Bosch Keo 18 V – Pieni akkuoksasaha.
  8. Jonköping akkukäyttöinen saha 20 V – Edullinen akkuoksasaha.
  9. Milwaukee M18 FOPH-CSA – Laadukas akkuoksasaha.
  10. Jonköping akkukäyttöinen oksasaha – Halpa akkuoksasaha.

1. Paras akkuoksasaha: Stiga MT 500E

Paras akkuoksasaha

Vertailumme paras akkuoksasaha on ehdottomasti Stiga MT 500E, joka tekee puutarhanhoidosta vaivatonta ja turvallista. Tämä kevyt ja johdoton laite tarjoaa käyttömukavuutta ja tehokkuutta.

Varustettuna tehokkaalla 48V:n, 2 Ah:n akulla ja laserhiotuilla kaksoisterillä, Stiga MT 500E leikkaa pensaat ja oksat vaivattomasti. Sen 25 cm:n laippa takaa tarkan ja sujuvan leikkuujäljen.

Monipuolisuutta tarjoaa laitteen 65 cm:n teleskooppinen jatkovarsi, joka mahdollistaa työskentelyn jopa 2,95 metrin korkeuteen pensasleikkurilla ja 2,30 metrin korkeuteen oksasahalla. Näin voit hoitaa korkeita puita ja pensaita turvallisesti maanpinnalta käsin.

Stiga MT 500E:n 0,35 kW:n moottori ja hiiliharjatekniikka takaavat tehokkaan suorituskyvyn. Litiumioniakku tarjoaa luotettavan voimanlähteen, ja sen 86,4 Wh:n nimellisteho varmistaa pitkän käyttöajan.

Pensasleikkurin työskentelyaika on noin 40 minuuttia ja oksaleikkurin noin 15 minuuttia yhdellä latauksella, mikä riittää kattamaan useimmat puutarhanhoitotarpeet. Tämä tekee Stiga MT 500E:stä luotettavan kumppanin kaikenlaisiin puutarhahommiin.

2. Hyvä akkuoksasaha: Milwaukee M12 FHS-0X

Hyvä akkuoksasaha

Milwaukee M12 FHS-0X on oiva valinta, kun tarvitset tehokkaan ja helposti hallittavan oksasahan. Tämä 12 voltin saha tarjoaa erinomaisen ohjattavuuden ja ulottuvuuden, jotka vastaavat ammattikäyttäjien korkeisiin vaatimuksiin.

M12 FHS-0X:n avulla voit leikata jopa 120 Ø75 mm:n kokoisia kovia lehtipuun oksia yhdellä M12 4,0 Ah -akunlatauksella. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan pitkäkestoisiin puutarhatöihin.

Sahan ketjun kireyden säätö on helposti saatavilla, mikä tekee työskentelystä sujuvaa ja vaivatonta. Läpinäkyvä öljysäiliö mahdollistaa öljytason tarkkailun, joten voit pitää laitteen huollettuna ja tehokkaana. Lisäksi vaiheeton nopeudensäätö antaa sinulle täyden hallinnan leikkausnopeudesta eri oksien ja materiaalien leikkaamiseksi.

Milwaukee M12 FHS-0X täyttää ergonomian, suorituskyvyn ja kestävyyden tarpeet, ja se on suunniteltu helpottamaan työskentelyäsi puutarhassasi. Valitse Milwaukee, ja saat luotettavan kumppanin kaikkiin puutarhanhoitotarpeisiisi.

3. Akkuoksasaha teleskooppivarrella: Bosch UniversalChainPole

Akkuoksasaha teleskooppivarrella

Bosch UniversalChainPole on ratkaisu, joka tekee korkealla olevien oksien leikkaamisesta helppoa ja mukavaa. Tämä akkukäyttöinen oksasaha on suunniteltu tarjoamaan tehokasta suorituskykyä ja käyttömukavuutta kaikissa puutarhatöissä.

Sen säädettävä teleskooppivarsi ulottuu jopa 2,6 metriin, mikä mahdollistaa turvallisen työskentelyn ilman tikapuita. Voit säätää pituutta tarpeen mukaan, jotta voit leikata oksat vaivattomasti myös korkeilta puista.

Bosch UniversalChainPolen 120° kääntyvä pää antaa sinulle täyden liikkuvuuden ja joustavuuden leikkaustyössäsi. Näin voit tavoittaa vaikeasti saavutettavat oksat helposti ja tarkasti.

Tämän oksasahan ergonominen ja tasapainotettu muotoilu tekee siitä miellyttävän käyttää pitkäkestoisissakin töissä. Voit luottaa siihen, että Bosch tarjoaa luotettavan ja tehokkaan työkalun kaikkiin puutarhanhoitotarpeisiisi.

4. Kevyt akkuoksasaha: AL-KO CSM 1815 18 V B-Comp

Kevyt akkuoksasaha

Etsitkö kevyttä ja kätevää ratkaisua oksien leikkaukseen? AL-KO CSM 1815 18 V B-Comp on juuri sitä mitä tarvitset. Tämä erittäin kevyt akkuketjusaha tarjoaa tehokkaan suorituskyvyn pienissä leikkaustöissä, ja sen kompakti muotoilu tekee siitä ihanteellisen valinnan puutarhanhoitoon.

Varustettu 6 tuuman laipalla, AL-KO CSM 1815 tarjoaa leikkausleveyttä jopa 130 mm, joten voit käsitellä erikokoisia oksia vaivattomasti. Sen selkeä akun varauksen ilmaisin pitää sinut ajan tasalla akun tilasta, joten tiedät milloin on aika ladata uudelleen.

Laitteen mukana toimitetaan akku ja laturi, joten olet heti valmis aloittamaan työt. Tehokas 18V:n 2,5 Ah:n akku ja laturi varmistavat, että sinulla on tarvittava voima ja kestävyys pitkäkestoisiin leikkaustöihin.

AL-KO CSM 1815 sopii yhteen Power Alliance -akkuliittoituman akkujen kanssa, mikä tekee siitä monipuolisen ja kätevän vaihtoehdon. Voit käyttää esimerkiksi Boschin Home and Garden 18V -sarjan akkuja saumattomasti.

5. Tehokas akkuoksasaha: Stihl HTA 50

Tehokas akkuoksasaha

Stihl HTA 50 on voimakas ja monipuolinen akkukäyttöinen oksasaha, joka tekee puunhoitotöistä vaivatonta ja tehokasta. Tämä kevyt ja silti tehokas työkalu soveltuu kaikenlaisiin puutarhanhoitotöihin, oli kyse sitten oksien leikkaamisesta, puunhoitotöistä tai maisemanhoidosta.

Varustettu 1/4″ PM3-teräketjulla ja ketjun sivukiristimellä, Stihl HTA 50 tarjoaa tarkan ja tehokkaan leikkuusuorituksen. Sen oksakoukku helpottaa sahattujen oksien poistamista, ja osittain läpinäkyvä öljysäiliö mahdollistaa öljytason helpomman tarkkailun.

Ergonominen ohjausyksikkö varmistaa miellyttävän ja tarkan käyttökokemuksen, kun taas jaettava varsi tekee kuljetuksesta ja varastoinnista kätevää ja tilaa säästävää. Kokonaispituudeltaan 280 cm, tämä oksasaha tarjoaa riittävän ulottuvuuden korkeisiin oksien saavuttamiseen.

Stihl HTA 50 toimitetaan ilman akkua ja laturia, joten voit valita itsellesi sopivan akun Stihlin laajasta valikoimasta. Tämä antaa sinulle joustavuutta ja mahdollisuuden valita akku, joka vastaa parhaiten tarpeitasi ja budjettiasi.

6. Ergonominen akkuoksasaha: AL-KO CSM 1815 E

Ergonominen akkuoksasaha

AL-KO CSM 1815 E on kompakti ja tehokas akkukäyttöinen oksasaha, joka tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn monenlaisissa puutarhatöissä. Tämä miniketjusaha on ihanteellinen valinta oksien karsimiseen, sahaamiseen ja muotoiluun.

CSM 1815 E:n leikkuupituus voi olla jopa 13 cm, mikä tekee siitä tehokkaan työkalun erilaisten oksien käsittelyyn. Sen SDL Smart Dynamic Lubrication -ominaisuus mahdollistaa kätevän ketjun voitelun tarpeen mukaan, mikä varmistaa sahan tehokkaan ja sujuvan toiminnan.

Yhteensopivuus Bosch 18 V Home and Garden -akkujärjestelmän kanssa tekee tästä oksasahasta entistäkin monipuolisemman valinnan. Voit käyttää samaa akkua ja laturia muiden puutarhatyökalujen kanssa, mikä tekee työskentelystä entistäkin kätevämpää ja joustavampaa.

AL-KO CSM 1815 E:n ergonominen muotoilu takaa miellyttävän ja tarkan työskentelyasennon, mikä vähentää väsymystä ja parantaa työskentelymukavuutta. Sen kompakti koko tekee siitä helpon käsitellä ja kuljettaa, ja se sopii mainiosti niin aloittelijoille kuin kokeneillekin käyttäjille.

7. Pieni akkuoksasaha: Bosch Keo 18 V

Pieni akkuoksasaha

Bosch Keo 18 V on kompakti ja voimakas akkuoksasaha, joka tarjoaa helppokäyttöisyyttä ja monipuolisuutta erilaisiin leikkaustehtäviin.

Sen irrotettava A-grip oksatuki pitää oksan tukevasti paikallaan sahatessa, mikä tekee työskentelystä tarkkaa ja tehokasta. Bosch Keo 18 V on suunniteltu käytettäväksi helposti yhdellä kädellä, mikä lisää käyttömukavuutta ja joustavuutta eri tilanteissa.

Tämä oksasaha on varustettu voimakkaalla leikkuuteholla, ja se leikkaa vaivatta jopa 80 mm:n paksuisia oksia. Vaihdettavissa olevat terät mahdollistavat monipuolisen käytön erilaisissa puutarha- ja kodin katkaisutöissä, tarpeen mukaan.

Bosch Keo 18 V:n akun jännite on 18 V, ja sen kapasiteetti on 2,0 Ah. Akun käyttöaika on vaikuttava 124 minuuttia yhdellä latauksella, mikä tarjoaa riittävästi virtaa pitkäkestoisiin työskentelyhetkiin.

8. Edullinen akkuoksasaha: Jonköping akkukäyttöinen saha 20 V

Edullinen akkuoksasaha

Jonköping akkukäyttöinen saha 20 V tarjoaa tehokkaan ja vaivattoman tavan hoitaa oksien katkaisu ja pikkupuiden pilkkominen ilman bensan kanssa läträämistä.

Tämä näppärä pikkusaha käynnistyy helposti nappia painamalla, joten voit unohtaa perinteiset starttivaikeudet. Moderni tapa hoitaa pihan sahaustarpeet takaa vaivattoman ja nopean työskentelyn ilman turhaa stressiä.

Jonköping akkukäyttöinen saha on suunniteltu yhden käden malliksi, mikä tekee siitä kevyen ja helppokäyttöisen. Sen paino on vain 2.3 kg, joten voit työskennellä mukavasti pitkiäkin aikoja.

Sahan 8″ laipan kiertävän ketjun nopeuden voi säätää aina 7 m/s asti, mikä varmistaa tehokkaan ja tarkan leikkauksen erilaisissa materiaaleissa. Ketjun vaihto ja kiristys onnistuvat ilman työkaluja, mikä tekee huollosta ja ylläpidosta helppoa ja vaivatonta.

Valitse Jonköping akkukäyttöinen saha 20 V ja nauti edullisesta, kätevästä ja tehokkaasta työkalusta piha- ja puutarhatöihin.

9. Laadukas akkuoksasaha: Milwaukee M18 FOPH-CSA

Laadukas akkuoksasaha

Milwaukee M18 FOPH-CSA oksasaha lisäosa sopii täydellisesti Milwaukee M18 FOPH-0 multitrimmeriin, ja se tarjoaa tehokkaan ja monipuolisen työkalun erilaisiin leikkaustehtäviin.

Yksinkertainen ketjun säätö ja automaattinen ketjun öljyäminen tekevät työskentelystä sujuvaa ja vaivatonta. Voit luottaa siihen, että saha toimii aina optimaalisesti, ja saat aikaan tarkkoja ja tehokkaita leikkauksia ilman turhaa säätöä ja huoltoa.

Oksakoukku on käytännöllinen lisäominaisuus, joka helpottaa sahattujen oksien poistamista. Sen avulla voit vetää alas sahatut oksat vaivattomasti ja turvallisesti, mikä tekee työskentelystäsi entistäkin sujuvampaa ja tehokkaampaa.

Milwaukee M18 FOPH-CSA voidaan käyttää myös 91 cm laajennusosalla, mikä mahdollistaa maksimaalisen kattavuuden ja ulottuvuuden korkeisiin kohteisiin. Näin voit hoitaa puutarhatyösi vaivattomasti ja tarkasti, oli kyse sitten oksien karsimisesta, muotoilusta tai leikkaamisesta.

Valitse Milwaukee M18 FOPH-CSA ja nauti laadukkaasta ja monipuolisesta oksasahasta, joka tekee puutarhatöistäsi helpompia ja tehokkaampia kuin koskaan aiemmin.

10. Halpa akkuoksasaha: Jonköping akkukäyttöinen oksasaha

Halpa akkuoksasaha

Jonköping akkukäyttöinen oksasaha tarjoaa vaivattoman ja tehokkaan tavan hoitaa puutarhan leikkaustarpeet. Tämä yhden käden oksasaha toimii kätevästi liipaisinta painamalla, joten oksien katkaisu käy helposti ja nopeasti.

Varustettuna terävällä ketjulla, Jonköpingin moottorisaha leikkaa puut nopeasti ja tehokkaasti, mikä tekee työskentelystä sujuvaa ja vaivatonta. Sen kompakti koko ja kevyt rakenne tekevät siitä helpon käsitellä, ja voit työskennellä mukavasti pitkiäkin aikoja.

Jonköping akkukäyttöisen oksasahan tekniset ominaisuudet takaavat tehokkaan suorituskyvyn erilaisissa leikkaustehtävissä. Sen maksimiteho on 600 W, ja se pystyy leikkaamaan jopa 130 mm:n halkaisijaltaan olevia puita. Teräketjun nopeus on 8.8 m/s, mikä varmistaa nopean ja tarkan leikkauksen.

Sopiva teräketju on koko 1/4″, paksuudeltaan 1,3 mm ja siinä on 36 lenkkiä, mikä tekee siitä monipuolisen ja käyttäjäystävällisen valinnan erilaisiin leikkaustöihin. Lisäksi Jonköpingin hiiliharjaton moottori tarjoaa luotettavan ja kestävän suorituskyvyn pitkäaikaiseen käyttöön.

Miten valita paras akkuoksaha kotikäyttöön?

Oksasahan valinta voi olla haastava tehtävä, kun markkinoilla on monia vaihtoehtoja. Oikean akkuoksan valitseminen voi kuitenkin tehdä puutarhanhoidosta huomattavasti helpompaa ja tehokkaampaa.

Isompia ja tiheämpiä puita leikatessa tarvitaan enemmän tehoa sahan moottorilta. Valitse siis oksasaha, joka tarjoaa riittävästi tehoa leikkaustarpeisiisi. Toinen tärkeä seikka on terän pituus ja teräketjun nopeus. Pidempi terä ja nopeampi teräketju tekevät leikkaamisesta nopeampaa ja tehokkaampaa.

Valitse oksasaha, joka tuntuu mukavalta kädessäsi ja on helppo käsitellä. Ergonominen muotoilu voi vähentää väsymystä ja lisätä työskentelymukavuutta pitkäkestoistenkin työskentelyjaksojen aikana.

Lisäominaisuudet voivat myös vaikuttaa valintaasi. Esimerkiksi automaattinen ketjun öljyäminen ja helppo ketjun säätö voivat tehdä työskentelystä sujuvampaa ja vaivattomampaa. Samoin irrotettava oksatuki voi olla hyödyllinen lisäominaisuus, joka auttaa pitämään oksat paikoillaan leikkausten aikana.

Akun kesto ja latausaika ovat myös huomioitava. Valitse akku, joka tarjoaa riittävän pitkän käyttöajan yhdellä latauksella ja latautuu nopeasti. Näin voit minimoida työskentelykatkokset ja tehdä puutarhatöistäsi entistäkin tehokkaampia.

Akkuoksasaha kokemuksia

Akkuoksasahat ovat nousseet suosioon viime vuosina puutarhatöitä tekevien keskuudessa. Niiden kätevyys, hiljainen käyntiääni ja ympäristöystävällisyys tekevät niistä houkuttelevan vaihtoehdon perinteisille bensakäyttöisille sahoille. Kuulemme Pertin, Samin ja Riston kokemuksia akkuoksasahoista ja miksi he suosittelevat niitä lämpimästi.

Pertti, innokas puutarhaharrastaja, kertoo: ”Olen käyttänyt akkuoksasahaa jo usean vuoden ajan, ja en voisi olla tyytyväisempi. Sen keveys ja helppokäyttöisyys tekevät siitä täydellisen työkalun oksien leikkaamiseen ja puunhoitoon. Enää en kaipaa bensakäyttöistä sahaa, sillä akkuoksasaha tarjoaa kaiken tarvitsemani.”

Sami, joka työskentelee ammatikseen puutarhurina, on samoilla linjoilla: ”Akkuoksasaha on ehdottomasti paras työkalu ammattikäyttöön. Sen tehokkuus ja luotettavuus yllättivät minut positiivisesti. Voin suositella sitä kaikille, jotka työskentelevät päivittäin puutarhoissa ja viheralueilla.”

Risto, omakotitalon omistaja, on myös vakuuttunut akkuoksasahan eduista: ”Kun hankin akkuoksasahan, en tiennyt mitä odottaa. Mutta heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen olin myyty. Sen helppokäyttöisyys ja suorituskyky ovat hämmästyttäviä. Enää en halua palata perinteiseen bensakäyttöiseen sahaan.”

Pertti, Sami ja Risto ovat kaikki yhtä mieltä siitä, että akkuoksasaha on todellinen voittaja puutarhatöissä. Sen kätevyys, helppokäyttöisyys ja ympäristöystävällisyys tekevät siitä ehdottomasti hankinnan arvoisen työkalun niin kotikäyttöön kuin ammattikäyttöönkin.

Uusimmat

Suositut