Apukäynnistin vertailu – Testissä starttiboosterit

Apukäynnistin testi ja vertailu

Jokainen autoilija on varmasti joskus joutunut tilanteeseen, jossa auton akku on lopussa ja ajoneuvon saaminen käyntiin on hankalaa tai jopa mahdotonta. Tällöin apukäynnistin on pelastus.

Apukäynnistin on pieni, kätevä laite, jolla auton saa käyntiin ilman ulkopuolista virtalähdettä. Oikeanlaisen starttiboosterin valinta voi olla vaikeaa. Markkinoilla on tarjolla useita erilaisia apukäynnistimiä, jotka vaihtelevat kokonsa, tehon ja lisätoimintojen osalta.

Olemme tehneet vertailun eri apukäynnistimien suorituskyvystä ja tarkastelleet niiden ominaisuuksia ja toimintoja. Testissä otettiin huomioon apukäynnistinten teho, käyttömukavuus, lisätoiminnot sekä hinta-laatusuhde.

Testasimme apukäynnistimiä erilaisilla ajoneuvoilla, jotta saisimme kattavan kuvan eri apukäynnistimien suorituksesta. Lue lisää artikkelistamme ja selvitä, mikä apukäynnistin sopii sinun tarpeisiisi parhaiten.

Mikä on vuoden 2023 paras apukäynnistin?

Vuoden 2023 paras apukäynnistin on Noco Boost XL GB50. Tämä apukäynnistin ylittää kaikki odotukset tehokkuudessa, käyttömukavuudessa ja lisätoiminnoissa. Se on erinomainen valinta niin peruskäyttöön kuin myös vaativampiin olosuhteisiin, kuten pitkille matkoille tai talvikeleille.

Tarkoittaako tämä nyt sitä, että kaikkien tulee rynnätä kauppoihin ja ostaa Noco Boost XL GB50? Lyhyt vastaus kysymykseen on ei, koska starttiboostereita on niin paljon erilaisia. Paras apukäynnistin sinulle on juuri se millaiseen käyttöön sitä tarvitset.

Löydät tästä starttiboosteri vertailusta ja osto-oppaasta parhaan starttiboosterin jokaisesta eri kategoriasta. Etsitään juuri se oikea valinta sinulle!

Paras apukäynnistin vertailu

Alapuolelta löydät kaikki tämän hetken parhaimmat apukäynnistimet, jotka on saatavilla markkinoilla. Olemme huomioineet eri budjetit ja käyttötarpeet vertailussa.

1. Paras apukäynnistin: Noco Boost XL GB50

Paras apukäynnistin

Noco Boost XL GB50 on tehokas ja monipuolinen starttiboosteri, joka tarjoaa 1500 A:n starttitehon ja se tukee jopa 7 litran bensamoottoreita. Tämä apukäynnistin on erittäin kätevä käyttää ja se on varustettu monilla lisätoiminnoilla, jotka tekevät siitä erinomaisen valinnan niin peruskäyttöön kuin myös vaativampiin olosuhteisiin.

Boost XL GB50:n mukana tulee kaksi erilaista liitintä, jotka sopivat useimpiin ajoneuvoihin. Sen lisäksi laitteessa on kaksi USB-latausporttia, jotka tarjoavat tarpeeksi virtaa puhelimen, tabletin tai muun laitteen lataukseen. Lisäksi Boost XL GB50:ssä on integroitu LED-valaisin, joka tarjoaa lisävalaistusta hämärissä olosuhteissa tai auton sisällä.

Boost XL GB50 on myös suojattu ylikuumenemiselta ja ylikuormituksilta, joten se on turvallinen käyttää ja se kestää kovempiakin Suomen talven olosuhteita. Se on myös varustettu suojakotelolla, joka suojaa laitetta naarmuilta ja vaurioilta.

Kaiken kaikkiaan Noco Boost XL GB50 on erinomainen valinta apukäynnistimeksi, joka tarjoaa tehokkaan starttitehon ja monipuoliset lisätoiminnot. Se on varmasti yksi parhaista apukäynnistimistä markkinoilla. Siksi kyseinen starttiboosteri onkin monen liikkeen tuotepäällikön suosikki.

2. Auton apukäynnistin: C-PWR Apukäynnistin 12 V / 600 A

Auton apukäynnistin

C-PWR Apukäynnistin on täydellinen apuväline sinulle, jos autosi akku on heikko tai tyhjä. Tämä apukäynnistin tarjoaa jopa 600 ampeerin tehon auton käynnistämiseen ja saa sen käyntiin nopeasti ja tehokkaasti.

Apukäynnistin on helppokäyttöinen ja siinä on selkeät ohjeet käyttöön. Sen avulla voit käynnistää autosi missä tahansa tilanteessa, olipa se sitten parkkipaikalla tai autotallissa. C-PWR Apukäynnistin on myös täysin turvallinen käyttää, sillä se on suunniteltu täyttämään kaikki turvallisuusvaatimukset.

Apukäynnistin on myös erittäin kestävä ja sen koko on riittävän pieni, että sen saa otettua kätevästi mukaan matkustuskaveriksi. Voit ottaa sen mukaan minne tahansa ja olla varma, että se toimii aina tarvittaessa. Se on myös erittäin tehokas ja sen avulla voit käynnistää autosi jopa useita kertoja peräkkäin ilman, että se lopettaa toimintaansa.-

Yhteenvetona voisi sanoa, että C-PWR Apukäynnistin on täydellinen apuväline sinulle, jos tarvitset luotettavaa ja tehokasta apua autosi käynnistämiseen. Se on helppokäyttöinen, turvallinen ja erittäin kestävä valinta, jonka avulla voit olla varma, että autosi käynnistyy aina tarvittaessa.

3. Hyvä apukäynnistin: Osram OBSL300 (600 A)

Hyvä apukäynnistin

Osram OBSL300 apukäynnistin tarjoaa luotettavan ja tehokkaan apuvälineen auton käynnistämiseen. Sen 600 ampeerin teho takaa, että saat autosi käyntiin nopeasti ja vaivattomasti, olipa sitten kyse heikosta tai tyhjästä akusta.

OBSL300 on helppokäyttöinen ja sen selkeät ohjeet sekä turvalliset toiminnot tekevät siitä täydellisen valinnan auton apukäynnistimeksi. Voit ottaa sen mukaasi minne tahansa ja olla varma, että se toimii aina tarvittaessa.

Apukäynnistin OBSL300 on suunniteltu hyvin turvalliseksi, joten voit olla varma, että se on täysin turvallinen käyttää. Sen avulla voit käynnistää autosi useita kertoja peräkkäin ilman, että se irtisanoo itsensä. Kokonaisuudessaan Osram OBSL300 600 A on hyvä apukäynnistin, joka tarjoaa uskomattoman hinta-laatusuhteen.

4. Apukäynnistin kompressorilla: LE-TRUCK 12/24 V

Apukäynnistin kompressorilla

Le-Truck starttiboosteri on tehokas apuväline auton käynnistämiseen. Se toimii 12 ja 24 voltin jännitteillä ja tarjoaa 2500 tai 5000 ampeerin virrat, riippuen tarpeistasi.

Tämä starttiboosteri on erittäin kätevä apuväline, jos autosi akku on heikko tai jos tarvitset lisävirtaa esimerkiksi talviaikaan, jolloin akku voi olla heikompi. Le-truck starttiboosteri on myös erittäin kestävä ja luotettava valinta, joten voit luottaa siihen, että se auttaa sinua tarvittaessa.

Se on myös helppokäyttöinen ja helppo kuljettaa mukanasi, joten voit olla varma, että saat tarvittavan apun aina tarvittaessa. Kaiken lisäksi Le-Truck starttiboosteri on apukäynnistin komperssorilla. Se on valmistettu Sveitsissä, jonka vuoksi se on erittäin kestävää laatutyötä. Kokonaisuudessaan Le-Truck 12/24 V on paras apukäynnistin kompressorilla.

5. Superkondensaattori apukäynnistin: 1800 A akuton

Superkondensaattori apukäynnistin

Superkondensaattori apukäynnistin on laadukas ja tehokas vaihtoehto auton apukäynnistykseen. Se on valmistettu Sveitsissä ja tarjoaa jopa 1800 A käynnistysvirtaa, joten se pystyy käynnistämään jopa suurimmatkin moottorit vaivattomasti.

Superkondensaattori apukäynnistin on myös akuton, joten se ei tarvitse ulkoista virtalähdettä toimiakseen. Tämä tekee siitä erittäin käytännöllisen ja helppokäyttöisen vaihtoehdon auton apukäynnistykseen kaikissa olosuhteissa.

6. Akuton apukäynnistin: Ultracap 800 A

Akuton apukäynnistin

Ultracap 800 A on moderni ja tehokas akuton apukäynnistin, joka tarjoaa nopean ja luotettavan startin autollesi. Tämä laite toimii ilman akkua ja se hyödyntää sähkökondensaattoriteknologiaa tarjotakseen erittäin suuren starttitehon.

Ultracap 800 A on erittäin kätevä käyttää ja sen kompakti koko ja kevyt paino tekevät siitä helppokäyttöisen. Se on myös suojattu ylikuumenemiselta ja ylikuormituksilta, joten se on erityisen turvallinen käyttää.

Ultracap 800 A on käytännössä yksi parhaista valinnoista auton akuttomaksi apukäynnistimeksi. Kokonaisuudessaan Ultracap 800 A akuton apukäynnistin on todella hyvä sen lisätoimintojen vuoksi.

7. Varavirtalähde apukäynnistin: Gyspack PRO 900 12 V

Varavirtalähde apukäynnistin

Gyspack PRO 900 on tuhoisan tehokas ja monipuolinen apukäynnistin ja akkulaturi, joka tarjoaa uskomattoman suorituskyvyn ja luotettavuuden. Tämä laite on suunniteltu erityisesti ammattikäyttöön ja se on varustettu hurjilla lisätoiminnoilla, jotka tekevät siitä älyttömän hyvän vaihtoehdon Suomen talvisiin keleihin.

Laite on todella kompakti ja kevyt, koska sen paino on vain 15 kiloa. Laitteen hyvä siirrettävyys mahdollistaa sen, että sitä voi käyttää jopa ammattimaisessa käytössä. Teräsrunko suojaa laitetta ja tekee siitä erityisen kestävän.

Kokonaisuudessaan Gyspack PRO 900 12 V on paras varavirtalähde apukäynnistin. Siitä löytyy 7-portainen älylaturi ja 3100 ampeerin piikkivirta. Kyseessä on erinomainen laite ammattikäyttöön.

8. Apukäynnistin akkulaturi: Timco 130 A

Apukäynnistin akkulaturi

Timco 130 A on paras apukäynnistin akkulaturi, joka tarjoaa tehokkaan startin autollesi ja lataa samalla auton akkuja. Tämä laite on erittäin helppokäyttöinen ja se on varustettu monilla erilaisilla lisätoiminoilla, jotka tekevät siitä erityisen hyvän.

Timco 130 A starttiboosterissa on myös monipuoliset lataustoiminnot, jotka tukevat sekä 12 V että 24 V järjestelmiä. Sen vuoksi se pystyy lataamaan sekä isojen, että pienien laitteiden akkuja. Laitteesta löytyy myös hyvät suojaukset, jonka vuoksi se on turvallinen käyttää.

Kokonaisuudessaan Timco 130 A apukäynnistin akkulaturi on helposti yksi kaikista parhaista apukäynnistimistä, jotka tarjoavat akkulaturi-ominaisuudet. Kaiken lisäksi tässä laitteessa on ensiluokkainen hinta-laatusuhde, jonka vuoksi voit olla varma, että saat parasta vastinetta rahoillesi.

9. Hyvä starttiboosteri: Noco Boost X Ultrasafe 2.0

Hyvä starttiboosteri

Starttiboosteri Boost X Ultrasafe 2.0 GBX55 (1750 A) on ainutlaatuinen laite, jonka avulla voit ladata auton akun turvallisesti ja nopeasti milloin tahansa. Se on varustettu Noco-merkin tehokkaalla 1750 A:n starttiboosterilla, jolla voit käynnistää auton jopa 7,5 litran bensa ja 5 litran dieselmoottoreilla. Laite on myös täysin turvallinen käyttää, sillä sen GBX55-suojausjärjestelmä estää ylilatauksen ja ylikuumenemisen.

Laite on myös erittäin kätevä käyttää, sillä sen 2.0 GBX55-käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja selkeä. Voit tarkastella akkujen tilaa ja lataustasoa reaaliaikaisesti laitteen näytöltä. Laite on myös pienikokoinen ja kevyt, joten voit helposti ottaa sen mukaan missä tahansa.

Jos sinulla on usein ongelmia auton käynnistymisen kanssa tai tarvitset turvallisen ja nopean tapan lataa akku, Starttiboosteri Boost X Ultrasafe 2.0 GBX55 on täydellinen valinta. Se tarjoaa tehokkaan ja turvallisen ratkaisun auton akkujen lataamiseen missä tahansa tilanteessa.

Mikä on apukäynnistin?

Apukäynnistin, myös tunnettuna nimellä starttiboosteri tai jump starter, on laite, joka auttaa käynnistämään auton akkujen varassa olevan auton moottorin. Se toimii tarjoamalla tarvittavan virtamäärän auton käynnistysmoottorille, jotta se pystyy käynnistämään auton. Apukäynnistin on erityisen hyödyllinen tilanteissa, joissa auton akku on heikko tai tyhjä, ja perinteinen käynnistys ei onnistu.

Apukäynnistimiä on erilaisia, ja ne voivat olla joko manuaalisia tai automaattisia. Manuaaliset apukäynnistimet vaativat käyttäjältä toimenpiteitä käynnistyksen aloittamiseksi, kun taas automaattiset apukäynnistimet ovat helppokäyttöisiä ja aloittavat käynnistyksen automaattisesti. Apukäynnistimiä on myös eri tehoisia, ja ne voidaan valita tarpeen mukaan auton moottorin koon mukaan.

Apukäynnistin on erittäin hyödyllinen laite, jonka avulla voit käynnistää auton missä tahansa tilanteessa. Se on myös erittäin kätevä ottaa mukaan autoon, jotta voit olla varma, että sinulla on aina apu käynnistyksen aloittamiseen.

Usein kysytyt kysymykset apukäynnistimistä

Käydään tässä läpi usein kysytyt kysymykset apukäynnistimistä. Pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman hyvin ja huolella.

Miten apukäynnistin toimii?

Starttiboosterin käyttö on yleensä hyvin yksinkertaista. Ensin sinun tulee varmistaa, että starttiboosteri on ladattu ja, että se on valmis käytettäväksi. Sitten sinun tulee selvittää, mikä auton akku on heikko tai tyhjä, ja liittää starttiboosteri sen akkuun. Tämä voidaan tehdä joko liittämällä starttiboosterin kaapelit auton akkuun tai liittämällä starttiboosteri auton tupakansytyttimeen ja auton akkuun.

Kun starttiboosteri on liitetty auton akkuun, sinun tulee käynnistää starttiboosteri. Tämä voidaan tehdä painamalla starttiboosterin käynnistyspainiketta tai seuraamalla laitteen ohjeita. Kun starttiboosteri on käynnistetty, se alkaa lähettää virtaa auton käynnistysmoottoriin, jotta se pystyy käynnistämään auton.

Kun auton moottori on käynnistynyt, sinun tulee irrottaa starttiboosteri auton akusta ja kytkeä se pois päältä. Tämän jälkeen sinun tulee ajaa autolla tarpeeksi pitkään, jotta auton akku saa tarpeeksi latauksen ja pystyy käynnistymään ilman starttiboosteria seuraavalla kerralla. Starttiboosterin käyttö on yleensä hyvin yksinkertaista ja nopeaa, ja se tarjoaa turvallisen ja tehokkaan tavan käynnistää auton, jos akku on heikko tai tyhjä.

Miten käynnistyskaapelit kytketään?

Käynnistyskaapeleiden kytkemiseen tarvitset ensinnäkin käynnistyskaapelit ja kaksi akkua. Yhdistä toinen akku toisen akun miinusnapaan käynnistyskaapelilla, jonka jälkeen yhdistä toinen pää käynnistyskaapelista toisen akun plusnapaan.

Tämän jälkeen yhdistä toisen akun plusnapa käynnistyskaapelista auton akun plusnapaan. Viimeiseksi yhdistä toinen miinusnapa auton miinusnapaan. Tämän jälkeen auton pitäisi käynnistyä, jos kaikki on tehty oikein. Muista kuitenkin, että käynnistyskaapeleiden käyttö on aina riskialtista, ja ne tulisi käyttää vain tarvittaessa ja oikein tehtynä.

Voiko autosta loppua akku?

Auton akku on kuin ihmisen sydän, joka pitää sen hengissä. Se tarjoaa virtaa kaikille auton sähkölaitteille ja pitää auton käynnissä. Kuitenkin, kuten kaikki asiat, myös auton akku voi loppua ajan mittaan tai jos sitä ei huolleta oikein.

On monia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa siihen, kuinka kauan auton akku kestää. Yksi tärkeimmistä tekijöistä on auton ikä: mitä vanhempi auto, sitä todennäköisemmin sen akku on jo elinkaarensa päässä. Myös sääolosuhteet voivat vaikuttaa akkuun: esimerkiksi pitkät pakkaset voivat heikentää akkujen tehoa, kun taas kuuma sää voi nopeuttaa niiden kulumista.

Toinen tärkeä tekijä on auton käyttö: jos auto on käytössä harvoin tai se seisoo pitkiä aikoja, akku voi myös loppua nopeammin. Lisäksi akku voi loppua, jos sitä ei huolleta oikein, esimerkiksi jos sen jännitettä ei pidetä riittävän tasaisena tai jos akkuun ei lisätä tarpeeksi vettä.

Jos huomaat, että auton akku ei enää toimi kunnolla tai että se on loppumassa, on tärkeää toimia nopeasti. Voit yrittää ladata akku esimerkiksi auton takaluukusta löytyvällä ladattavalla akkulaturilla tai pyytää apua autonhuoltoon. On myös mahdollista vaihtaa akku uuteen, jos vanha on jo tarpeeksi vanha tai vaurioitunut.

Muistathan, että auton akku on tärkeä osa auton toimintaa, ja sen huolto on tärkeää, jotta auto pysyy käytössä pitkään. Huolehdi siis akustasi ja varmista, että se pysyy kunnossa niin pitkään kuin mahdollista.

Paljonko autolla pitää ajaa, että akku latautuu?

Auton akku latautuu useimmiten ajon aikana, kun auton moottori on käynnissä. Moottori tuottaa sähköä, joka lataa akkuja ja pitää ne toiminnassa. Lataus toimii erityisen hyvin silloin, kun auto on liikkeessä ja moottori pyörii tarpeeksi nopeasti.

Hyvä nyrkkisääntö on se, että akku latautuu hyvin noin 1 – 2 tunnin ajomatkan aikana. Siihen vaikuttaa paljon se, kuinka paljon akkua on pidetty ladattuna sen koko elinkaaren aikana.

Starttiboosteri kokemuksia

Starttiboosteri on monelle auton omistajalle todella tärkeä laite, jonka avulla voi turvallisesti ja nopeasti käynnistää auton akkujen varassa olevan auton moottorin. Monet starttiboosterin käyttäjät ovatkin jättäneet positiivisia kokemuksia laitteen käytöstä.

Useimmat starttiboosterin käyttäjät ovat kehuneet laitteen helppokäyttöisyyttä ja nopeutta. Monet ovat myös kiittäneet starttiboosterin turvallisuutta, sillä laitteet ovat usein varustettuja suojajärjestelmillä, jotka estävät ylilatauksen ja ylikuumenemisen. Monet starttiboosterin käyttäjät ovat myös arvostaneet laitteen kätevää kokoa ja keveyttä, sillä se on helppo ottaa mukaan autoon missä tahansa tilanteessa.

Vaikka starttiboosterit ovatkin hyödyllisiä ja käteviä laitteita, ne eivät kuitenkaan ole täydellisiä. Joillekin käyttäjille laitteen hinta voi olla korkea, ja laitteen käyttö voi vaatia hieman opettelua. Monet käyttäjät ovatkin kehuneet starttiboosterin ohjeiden selkeyttä ja helppoutta, mutta jotkut saattavat silti tarvita apua laitteen käytössä.

Uusimmat

Suositut