Paras turvaistuin (2024) – Vertailussa 10 parasta

Paras turvaistuin vertailu

Paras turvaistuin varmistaa lapsesi turvallisuutta liikenteessä ja vaikuttaa myös matkustusmukavuuteen. Markkinoilla on lukemattomia vaihtoehtoja, jotka vaihtelevat ominaisuuksiltaan, hinnaltaan, ja suunnittelultaan, mikä tekee oikean valinnan tekemisestä haastavaa.

Teimme kattavan vertailun, jossa otimme huomioon eri kriteerejä kuten turvallisuusstandardit, käyttömukavuuden, asennuksen helppouden, kestävyyden, ja tietenkin hinta-laatusuhteen. Tarkastelemme eri ikäryhmille ja painoluokille suunniteltuja istuimia, jotta voit löytää juuri sinun lapsellesi sopivan vaihtoehdon.

Esittelemme eri merkkien ja mallien parhaat puolet ja mahdolliset rajoitukset, auttaen sinua tekemään tietoon perustuvan päätöksen. Olipa lapsesi vastasyntynyt tai jo hieman vanhempi, löydät tästä vertailusta kattavan tietopaketin, joka auttaa sinua valitsemaan parhaan turvaistuimen perheesi tarpeisiin.

Vertailussa parhaat turvaistuimet

  1. Axkid One 2 turvaistuin – Paras turvaistuin.
  2. Beemoo Rotate i-Size – Hyvä turvaistuin.
  3. Axkid Minikid 2 – Laadukas turvaistuin.
  4. Joie i-Spin 360 – Kapea turvavyöistuin.
  5. Joie i-Spin Safe – Kääntyvä turvaistuin.
  6. Kikid turvaistuin & turvakaukalo – Hyvä turvakaukalo.
  7. Kinderkraft MYWAY – Kestävä turvaistuin.
  8. Kikid Turvaistuin ISOFIX – Kevyt turvaistuin.
  9. Kikid turvakaukalo Basic – Edullinen turvakaukalo.
  10. K27 lasten istuinkoroke – Hyvä istuinkoroke.

1. Paras turvaistuin: Axkid One 2 turvaistuin

Paras turvaistuin

Vertailumme paras turvaistuin on ehdottomasti Axkid One 2 -turvaistuin. Tämä selkä menosuuntaan päin asennettava istuin on kehitetty tarjoamaan ylivertainen suoja ja mukavuus matkan aikana.

Axkidin innovatiivinen suunnittelu yhdistää säädettävän selkänojan ja niskatuen, jotka takaavat jokaiselle lapselle yksilöllisen istuvuuden. Ainutlaatuiset viisipistevaljaat varmistavat, että lapsi pysyy turvallisesti paikallaan, jopa pitkillä ajomatkoilla.

Istuimen huippuominaisuuksiin kuuluu sen irrotettava kangaspäällinen, joka kestää konepesun. Tämä helpottaa istuimen pitämistä puhtaana ja hygieenisenä, jolloin lapsesi matkustaa aina raikkaassa ympäristössä. Lisäksi integroitu ilmanvaihtojärjestelmä takaa optimaalisen ilmankierron, mikä lisää matkustusmukavuutta erityisesti lämpiminä päivinä.

Turvaistuimen sisäänrakennettu sivutörmäyssuoja on suunniteltu absorboimaan törmäysvoimia, mikä vähentää mahdollisen sivutörmäyksen vaikutuksia. Tämä suojaus on keskeinen tekijä lapsen turvallisuudessa, tarjoten maksimaalisen suojan herkille ruumiinosille, kuten päälle ja niskalle.

Axkid One 2 -turvaistuin on I-Size-hyväksytty, mikä tarkoittaa, että se täyttää tiukimmat EU:n turvallisuusstandardit. ISOFIX-asennus tarjoaa helpon ja varman kiinnityksen autoon, ja enimmäiskuormitus 23 kg varmistaa, että istuin palvelee perhettäsi pitkään. Tämä turvaistuin on todellinen investointi lapsesi turvallisuuteen ja mukavuuteen, asettaen uudet standardit autoturvaistuinten suunnittelussa.

2. Hyvä turvaistuin: Beemoo Rotate i-Size

Hyvä turvaistuin

Beemoo Rotate i-Size -turvaistuin tarjoaa huipputason mukavuutta ja turvallisuutta lapsesi matkustuskokemukseen. Sen erottuvin ominaisuus on 360 asteen kääntyvyys, joka mahdollistaa lapsen asettamisen ja nostamisen istuimesta vaivattomasti. Tämä ominaisuus tekee jokaisesta matkasta sujuvamman, erityisesti kiireisinä aamuina tai pitkän päivän päätteeksi.

Turvaistuimen ISOFIX-kiinnikkeet ja tukijalka varmistavat luotettavan ja vakautetun asennuksen autoon. Asennuksen oikeellisuutta helpottaa kätevä indikaattori, joka vähentää asennusvirheiden riskiä ja lisää vanhempien mielenrauhaa.

Beemoo Rotate i-Sizen kolme kallistuskulmaa ja yhdellä kädellä säädettävä niskatuki tarjoavat lapselle erinomaisen tuen ja mukavuuden, mahdollistaen nukkumisen, lepäämisen ja maisemien katselun ajomatkan aikana. Istuimen suunnittelu on tehty erityisesti vastasyntyneitä ajatellen, ja se sisältää irrotettavan vastasyntyneen lisäosan, joka tukee pienimpiä matkustajia.

Lisäturvaa tarjoaa SPS (Sivutörmäyssuoja), joka vähentää sivuilta tulevien iskujen vaikutusta. Viisipistevaljaat takaavat, että lapsi pysyy turvallisesti istuimessa kaikissa tilanteissa. Kahdeksaan eri asentoon säädettävä niskatuki kasvaa lapsen mukana, mikä tekee tästä istuimesta pitkäaikaisen sijoituksen.

3. Laadukas turvaistuin: Axkid Minikid 2

Laadukas turvaistuin

Axkid Minikid 2 -turvaistuin on suunniteltu vastaamaan korkeimpia vaatimuksia lasten turvallisuudessa. Se yhdistää huippuluokan suunnittelun ja laadukkaat materiaalit, tarjoten luotettavan turvan ja mukavuuden lapsellesi.

Turvaistuimen viisipistevaljaat ovat keskeinen turvaominaisuus, varmistamalla, että lapsi pysyy turvallisesti paikoillaan kaikissa liikennetilanteissa. Tämä järjestelmä on suunniteltu tarjoamaan parasta mahdollista turvallisuutta, mikä tekee Axkid Minikid 2:sta erinomaisen valinnan vanhemmille, jotka haluavat taata lapselleen maksimaalisen suojan.

Konepestävä kangaspäällinen on käytännöllinen ominaisuus, joka helpottaa istuimen puhtaanapitoa ja takaa, että lapsesi matkustusympäristö pysyy aina hygieenisenä ja miellyttävänä.

Axkid Minikid 2 erottuu ASIP-sivutörmäyssuojallaan, joka on suunniteltu tarjoamaan ylimääräinen kerros suojaa sivutörmäyksissä. Lisäksi, sen selkä menosuuntaan asennettava design on suunniteltu tukemaan lapsen turvallisuutta aina 6-7 ikävuoteen asti, mikä on pidempään kuin monissa muissa turvaistuimissa.

Turvaistuin on läpäissyt tiukan Plustestin, joka on yksi markkinoiden vaativimmista turvatestauksista, ja se on myös ECE R44/04 -hyväksytty, mikä tarkoittaa, että se täyttää EU:n tiukat turvallisuusstandardit.

4. Kapea turvavyöistuin: Joie i-Spin 360

Kapea turvavyöistuin

Joie i-Spin 360 -turvavyöistuin tarjoaa yhdistelmän turvallisuutta, mukavuutta ja käytännöllisyyttä, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan aktiivisille perheille. Yksi sen merkittävimmistä ominaisuuksista on säädettävä niskatuki, joka mukautuu lapsen kasvaessa, sopien 40-105 cm pituisille lapsille. Tämä takaa, että istuin kasvaa lapsesi mukana, tarjoten pitkäaikaisen sijoituksen perheen turvallisuuteen.

Istuimen käytännöllinen 360-kiertotoiminto on suunniteltu helpottamaan arkea. Tämän ansiosta lapsen asettaminen ja pois nostaminen turvaistuimesta onnistuu vaivattomasti, mikä on arvokasta etenkin kiireisinä aamuina tai väsyneen lapsen kanssa.

Viisipistevaljaat, jotka asennetaan ISOFIX-kiinnikkeiden avulla, takaavat, että lapsesi on turvallisesti ja vakaasti kiinnitetty paikalleen. Jalkatuen 19 eri asentoa mahdollistavat istuimen täydellisen säätämisen lapsen pituuteen, tarjoten optimaalisen istuvuuden ja turvallisuuden.

5. Kääntyvä turvaistuin: Joie i-Spin Safe

Kääntyvä turvaistuin

Joie i-Spin Safe -turvaistuin edustaa innovatiivista turvallisuutta ja käytännöllisyyttä lasten autoturvaistuimissa. Tämä istuin on saanut hyväksynnän vaativassa Ruotsin plustestissä, mikä todistaa sen erinomaisesta suorituskyvystä turvallisuudessa. Plustesti on erityisen merkittävä, sillä se keskittyy hengenvaarallisten niskavaurioiden estämiseen etutörmäyksissä, tarjoten vanhemmille lisävarmuutta lapsensa turvallisuudesta.

Istuimen 90-asteen kiertotoiminto on huomattava ominaisuus. Se mahdollistaa lapsen asettamisen ja nostamisen turvaistuimesta helposti ja ergonomisesti, mikä on arvokas etu päivittäisessä käytössä. Tämä toiminto ei ainoastaan tee käyttökokemuksesta sujuvampaa, vaan myös parantaa turvallisuutta, varmistaen, että lapsi istuu oikein ja turvallisesti.

Viisipistevaljaat ovat keskeinen osa Joie i-Spin Safe -turvaistuimen turvallisuusominaisuuksia. Ne pitävät lapsen vakaasti ja turvallisesti paikoillaan, minimoimalla riskiä liikkua istuimessa onnettomuustilanteessa.

Tri-Protect-sivutörmäyssuoja on suunniteltu tarjoamaan ylimääräistä suojaa sivuilta tulevissa törmäyksissä. Tämä ominaisuus lisää turvaistuimen suojaustasoa ja antaa vanhemmille lisämielenrauhaa.

Asennus ISOFIX-telakan avulla tekee Joie i-Spin Safe -turvaistuimen kiinnittämisestä autoon nopeaa ja helppoa. Tämä järjestelmä takaa, että istuin on aina oikein asennettu, mikä on kriittistä lapsen turvallisuuden kannalta.

6. Hyvä turvakaukalo: Kikid turvaistuin & turvakaukalo

Hyvä turvakaukalo

Kikid turvaistuin & turvakaukalo yhdistää innovatiivisen suunnittelun ja monipuolisuuden, tarjoten vanhemmille käytännöllisen ja turvallisen ratkaisun lasten kuljetukseen. Tämä kaksitoiminen tuote palvelee sekä turvaistuimena että turvakaukalona, soveltuen erinomaisesti nykyaikaisten perheiden muuttuviin tarpeisiin.

Kikid turvaistuimen ja turvakaukalon suunnittelussa on keskitytty erityisesti lapsen mukavuuteen ja turvallisuuteen. Ergonomisesti muotoiltu istuinosa tarjoaa optimaalisen tuen kasvavalle lapselle, varmistaen samalla tasaisen painonjakautumisen, joka on tärkeää erityisesti pitkillä matkoilla.

Turvaistuimena Kikid tarjoaa vankkaa suojaa, sisältäen säädettävät viisipistevaljaat, jotka pitävät lapsen turvallisesti paikallaan. Valjaat on suunniteltu kasvamaan lapsen mukana, tarjoten pitkäaikaista käyttöä ja joustavuutta. Turvakaukalona Kikid on helppo kiinnittää ja irrottaa autosta, mahdollistaen nopean siirtymisen auton ja ulkomaailman välillä.

7. Kestävä turvaistuin: Kinderkraft MYWAY

Kestävä turvaistuin

Kinderkraft MYWAY -turvaistuin on suunniteltu kestävyyden ja monipuolisuuden eturintamassa, tarjoten lapselle turvallisen ja mukavan matkustuskokemuksen. Tämän turvaistuimen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota lapsen anatomiaan ja turvallisuuteen, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan tietoisille vanhemmille.

Turvaistuimen kymmeneen eri asentoon säädettävä niskatuki on yksi sen keskeisistä ominaisuuksista. Säätöväli 48–67 cm takaa, että istuin mukautuu lapsen kasvaessa, tarjoten aina optimaalisen tuen päälle ja niskalle. Tämä säädettävyys on kriittinen turvallisuustekijä, erityisesti pitkillä matkoilla, kun lapsen asento muuttuu usein.

Kinderkraft MYWAY on käännettävä, mikä mahdollistaa sen käyttämisen sekä selkä- että kasvot menosuuntaan. Tämä monipuolisuus tekee siitä sopivan vaihtoehdon lapsille eri ikä- ja kehitysvaiheissa. Lisäksi istuin sisältää erityistä suojaa niskalle ja selkärangalle, mikä vähentää vammojen riskiä onnettomuustilanteessa.

Viisipistevaljaat, joissa on luistamaton taustapuoli, takaavat, että lapsi pysyy turvallisesti ja vakaasti paikoillaan, riippumatta matkan kestosta tai tiestön olosuhteista. Tämä ominaisuus lisää lapsen turvallisuutta ja vanhempien mielenrauhaa.

Kinderkraft MYWAY:n irrotettava pehmuste lisää lapsen mukavuutta, ja se voidaan helposti poistaa puhdistusta varten. Lisäksi istuimen kallistettavuus mahdollistaa lapsen asennon säätämisen, olipa kyse sitten lepoasennosta tai aktiivisemmasta istuma-asennosta.

8. Kevyt turvaistuin: Kikid Turvaistuin ISOFIX

Kevyt turvaistuin

Kikid Turvaistuin Premium on suunniteltu tarjoamaan ensiluokkaista mukavuutta ja turvallisuutta lapsellesi matkan aikana. Tämä kevyt turvaistuin yhdistää modernin muotoilun ja korkealaatuiset materiaalit, tarjoten täydellisen ratkaisun perheille, jotka arvostavat helppoutta ja toimivuutta lasten turvavarusteissa.

Yksi Kikid Turvaistuimen Premiumin avainominaisuuksista on sen pehmeä, säädettävä niskatuki. Tämä antaa lapselle tarvittavan tuen ja mukavuuden, olipa kyseessä lyhyt ajelu tai pitkä matka. Niskatuen säädettävyys takaa, että istuin kasvaa lapsen mukana, tarjoten pitkäikäisen käytön.

Istuimen mukava istuintyyny on suunniteltu tarjoamaan pehmeä ja miellyttävä istuma-alue lapselle. Tämä pehmuste takaa, että lapsesi tuntee olonsa mukavaksi ja rentoutuneeksi matkan aikana. Lisäksi istuimen mukinpidike on kätevä lisä, joka tuo lisämukavuutta matkustamiseen, mahdollistaen juomien ja pienten välipalojen säilyttämisen käden ulottuvilla.

Kikid Turvaistuin Premiumin tukeva ja jämäkkä rakenne on suunniteltu kestämään ja tarjoamaan erinomaista turvallisuutta. Istuimen viisipistevaljaat ovat keskeinen turvaominaisuus, jotka pitävät lapsen turvallisesti paikoillaan, minimoiden riskiä liikkua istuimessa onnettomuustilanteessa.

Asennus on tehty vaivattomaksi kiitos Isofix-järjestelmän, joka takaa istuimen nopean ja helpon kiinnityksen autoon. Kasvot menosuuntaan asennettava design tekee siitä sopivan sekä pienimmille että isommille lapsille, tarjoten joustavuutta ja mukautuvuutta perheen tarpeiden mukaan.

9. Edullinen turvakaukalo: Kikid turvakaukalo Basic

Edullinen turvakaukalo

Kikid Turvakaukalo Basic on suunniteltu tarjoamaan lapsellesi ensiluokkaista turvallisuutta ja mukavuutta matkoilla. Se on yksi markkinoiden kevyimmistä turvakaukaloista, joka tekee siitä erittäin helpon kuljettaa ja kantaa. Tämä turvakaukalo on hyväksytty ECE R44/04-standardin mukaisesti, mikä takaa korkean turvallisuustason.

Turvakaukalossa on kolmipistevaljaat, jotka pitävät lapsesi turvallisesti paikallaan. Asennus on helppoa ja monipuolista, sillä voit kiinnittää sen joko turvavyöllä tai kolmipistevyöllä auton istuimeen. Kaukalo on suunnattu selkä menosuuntaan, mikä on suositeltu asento lapsen turvallisuuden kannalta.

Kikid Turvakaukalo Basic sopii erinomaisesti vastasyntyneille ja taaperoille, sillä se on suunniteltu 0-15 kuukauden ikäisille ja kestää kuormituksena 0-13 kilogrammaa. Sen mitat ovat syvyydeltään 69 cm, korkeudeltaan 54 cm ja leveydeltään 44 cm, mikä tekee siitä sopivan useimpiin autoihin.

Kaukalo on valmistettu kestävästä HDPE-materiaalista ja kudotusta kankaasta, mikä takaa pitkän käyttöiän. Lisäksi sen puhdistaminen on vaivatonta, sillä kaukalon päälliset voi konepestä 30 asteen lämpötilassa. Kikid Turvakaukalo Basic on ihanteellinen valinta vanhemmille, jotka etsivät laadukasta, turvallista ja edullista vaihtoehtoa lapsensa kyyditsemiseen.

10. Hyvä istuinkoroke: K27 lasten istuinkoroke

Hyvä istuinkoroke

K27 lasten istuinkoroke tarjoaa lapsellesi mukavuutta ja turvallisuutta matkustettaessa autossa. Tämä erityisesti 15-36 kg painaville lapsille suunniteltu istuinkoroke on varustettu pehmeällä pehmusteella, mikä takaa lapsellesi miellyttävän matkakokemuksen pitkilläkin ajomatkoilla.

Istuimen ainutlaatuinen suunnittelu sisältää erityiset muotoillut sivuohjaimet, jotka eivät ainoastaan tarjoa kätevää tukea lapsen käsivarsille, vaan myös varmistavat, että turvavyö pysyy aina oikeassa asennossa. Näin ollen turvallisuus on huippuluokkaa. Lisäksi sivuohjaimet tarjoavat merkittävää sivuttaista tukea, mikä lisää lapsen mukavuutta ja turvallisuutta autossa.

Istuinkorokkeen päällinen on käytännöllinen ja helppohoitoinen, sillä se on irrotettava ja konepestävä 30°C hienopesuohjelmalla. Tämä tekee korokkeen puhdistamisesta vaivatonta, joka on erityisen tärkeää lapsiperheissä.

Turvallisuus ei ole unohdettu, sillä K27 istuinkoroke on hyväksytty ECE R44/04-standardin mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että se täyttää tiukat turvallisuusvaatimukset ja tarjoaa luotettavan suojan lapsellesi liikenteessä. K27 istuinkoroke on ihanteellinen valinta vanhemmille, jotka etsivät sekä mukavaa että turvallista istuinkoroketta lapsilleen.

Miten valita paras istuinkoroke?

Istuinkorokkeen valinta voi tuntua ylivoimaiselta tehtävältä, mutta oikean valinnan tekeminen on kriittistä lapsesi turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Ota nämä huomioon, kun etsit sitä parasta istuinkoroketta. Lue myös parhaat lastenvaunut vertailu, jos haussa on hyvät lastenrattaat.

1. Turvallisuusstandardit: Istuinkoroketta valittaessa on otettava huomioon turvallisuus. Varmista, että istuinkoroke on hyväksytty nykyisten turvallisuusstandardien, kuten ECE R44/04 tai uudemman i-Size (R129) standardin mukaisesti. Nämä standardit takaavat, että koroke on testattu ja se täyttää tietyt turvallisuuskriteerit.

2. Paino- ja Pituusrajoitukset: Istuinkorokkeet on suunniteltu eri painoluokille. Tarkista lapsesi paino ja valitse koroke, joka sopii hänen painoluokkaansa. Jotkut korokkeet on suunniteltu pienemmille lapsille, kun taas toiset sopivat isommille lapsille. Myös lapsen pituus on otettava huomioon.

3. Asennus ja Sovitus Autoon: Varmista, että istuinkoroke sopii autoosi oikein. Onko autossasi ISOFIX-kiinnikkeet? Jotkin korokkeet on suunniteltu kiinnitettäviksi näillä kiinnikkeillä, mikä tekee asennuksesta turvallisempaa ja helpompaa. Jos käytät perinteistä turvavyökiinnitystä, varmista, että vyö asettuu oikein korokkeessa.

4. Mukavuus: Lapsesi viettää paljon aikaa istuinkorokkeessa, joten mukavuus on oleellinen tekijä. Pehmusteiden tulee olla riittävät ja materiaalien hengittäviä. Myös ergonomia on oleellista – tarkista, tarjoaako koroke riittävästi tukia lapsen selälle ja käsivarsille.

5. Helppohoitoisuus: Lapset sotkevat helposti, joten etsi koroke, jonka päälliset ovat irrotettavat ja pestävät. Konepestävyys on suuri etu.

6. Lisäominaisuudet: Jotkut korokkeet tarjoavat lisäominaisuuksia, kuten säädettävät selkänojat, lisäpehmusteet tai juomapullotelineet. Vaikka nämä eivät ole välttämättömiä, ne voivat lisätä mukavuutta ja käytännöllisyyttä.

7. Arvostelut ja Suositukset: Lue arvosteluja ja kysy suosituksia muilta vanhemmilta. Heidän kokemuksensa voivat auttaa sinua tekemään tietoon perustuvan päätöksen.

8. Hintalaatusuhde: Korkeampi hinta ei aina tarkoita parempaa laatua. Vertaile eri merkkejä ja malleja löytääksesi parhaan hinta-laatusuhteen omaavan korokkeen.

9. Tulevaisuuden Käyttö: Harkitse, voiko koroketta käyttää pidempään lapsen kasvaessa. Jotkut korokkeet on suunniteltu muuntumaan ja soveltumaan vanhemmille lapsille.

Turvaistuin kokemuksia

Turvaistuimen valinta on olennainen osa vanhemmuutta. Jenna, Iiro ja Tero jakavat omat kokemuksensa siitä, miten oikean turvaistuimen valinta on vaikuttanut heidän ja heidän lastensa elämään.

Jenna, kahden pienen lapsen äiti, kertoo, miten hänen valintansa turvaistuimeen muutti perheen matkustuskokemuksen. ”Ennen oikean turvaistuimen löytämistä, automatkat olivat stressaavia. Lasten turvallisuudesta huolehtiminen oli aina mielessäni. Mutta kun löysimme istuimen, joka oli sekä turvallinen että mukava, matkustaminen muuttui. Lapset nauttivat ajasta autossa ja minä voin rentoutua tietäen, että he ovat turvassa,” Jenna kertoo.

Hän korostaa, kuinka turvaistuimen pehmusteet ja helppo säädettävyys ovat tehneet lapsille matkustamisesta miellyttävämpää. ”Erityisesti säädettävä pääntuki ja kallistusominaisuudet ovat olleet pelastus pitkillä matkoilla,” hän lisää.

Iiro, yksinhuoltajaisä, painottaa asennuksen helppoutta ja tuotteen kestävyyttä. ”Minulle, turvaistuimen helppo asentaminen ja siirtäminen autosta toiseen on ollut kultaakin arvokkaampaa. Etenkin kun minulla ei ole aina apukäsiä tarjolla,” Iiro selittää.

Hän on myös vaikuttunut istuimen kestävyydestä. ”Ostin turvaistuimen yli kolme vuotta sitten, ja se on edelleen kuin uusi. Se kestää hyvin lapsen kasvua ja on helposti puhdistettavissa, mikä on todella kätevää,” Iiro mainitsee.

Tero, joka on intohimoinen autoilun ystävä ja kahden lapsen isä, kiinnittää huomiota turvaistuimen turvallisuuteen ja ulkonäköön. ”Turvaistuimen turvallisuus on tietenkin ykkösprioriteetti, mutta myönnän, että arvostan myös sen tyylikästä ulkonäköä. Se sopii hyvin autoni sisustukseen,” Tero naurahtaa.

Hän myös kertoo, miten turvaistuimen lisäominaisuudet, kuten sivutörmäyssuoja ja säädettävä istumakorkeus, ovat tuoneet mielenrauhaa. ”Tiedän, että lapseni ovat suojassa, ja he tuntevat olonsa turvalliseksi ja mukavaksi,” Tero toteaa.

Uusimmat

Suositut