Paras subwoofer autoon – Kattava vertailu & testi

Paras subwoofer autoon - Kattava vertailu & testi

Subwooferin valinta autoosi on merkittävä päätös, joka vaikuttaa huomattavasti ajoneuvosi äänentoistojärjestelmään ja kuuntelukokemukseen. Autohifistä kiinnostuneet tietävät, että laadukas subwoofer voi tuoda musiikkiin syvyyttä ja voimaa, joka nostaa kuuntelukokemuksen aivan uudelle tasolle.

Tutustumme parhaisiin markkinoilla oleviin subwoofereihin, vertailemme niiden ominaisuuksia ja testaamme niiden suorituskykyä eri olosuhteissa. Tarkastelussa ovat sekä huippumerkit että hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset vaihtoehdot, jotta voit tehdä informoidun päätöksen ja löytää juuri sinulle ja autoosi sopivan subwooferin.

Parhaat subwooferit autoon:

 1. Pioneer TS-WX1220AH – Paras subwoofer autoon.
 2. Ground Zero GZCS SW-1000A – Hyvä aktiivisubwoofer autoon.
 3. Pioneer TS-WX1210AH – Aktiivisubwoofer autoon.
 4. Phoenix GOLD Z880 – Halpa aktiivisubwoofer autoon.
 5. Alpine PWE-V80 – Pieni subbari autoon.

1. Paras subwoofer autoon: Pioneer TS-WX1220AH

Paras subwoofer autoo

Päivitä ajoneuvosi äänijärjestelmä Pioneer TS-WX1220AH -subwooferilla, joka on suunniteltu tarjoamaan ensiluokkainen bassokokemus. Tämä tuplatehoinen bassorefleksi-subwoofer-järjestelmä yhdistää huippuluokan teknologian ja käytännöllisen suunnittelun, jotta saat kaiken irti musiikistasi tien päällä.

TS-WX1220AH:n kotelomekanismi ja bassorefleksiportti on optimoitu tuottamaan syvää ja voimakasta bassoa. Kaksinkertainen 30 cm:n kaiutinelementti mahdollistaa matalien taajuuksien tarkemman ja voimakkaamman toiston, jolloin musiikkisi saa aivan uuden ulottuvuuden.

Integroitu bassovahvistuspiiri mahdollistaa äänenpaineen tason ja taajuusominaisuuksien säädön, joten voit hienosäätää äänen juuri mieleiseksesi. Tämä subwoofer on myös helppo asentaa, joten voit päivittää ajoneuvosi äänijärjestelmän nopeasti ja vaivattomasti.

2. Hyvä aktiivisubwoofer autoon: Ground Zero GZCS SW-1000A

Hyvä aktiivisubwoofer autoon

Hanki autoosi laadukasta ja voimakasta bassotoistoa Ground Zero GZCS SW-1000A -aktiivisubwooferilla. Tämä 10 tuuman elementillä varustettu subwoofer on suunniteltu tuomaan tarkkuutta ja voimaa musiikkiisi, yhdistäen kompaktin koon ja huipputeknologian yhdeksi tehokkaaksi paketiksi.

Ground Zero GZCS SW-1000A:n sisäänrakennettu vahvistin tarjoaa 150 watin RMS-tehon ja maksimissaan 210 watin tehon, varmistaen, että jokainen bassoisku tuntuu ja kuuluu selkeästi. High-Level sisääntulo mahdollistaa laajat liitäntämahdollisuudet, joten tämä subwoofer sopii monenlaisiin äänijärjestelmiin.

Järeän kotelon ansiosta tämä subwoofer on kestävä ja pitkäikäinen, ja sen litteä muotoilu helpottaa asennusta ahtaissakin tiloissa. Mukana tulevat johtosarja ja tasonsäädin tekevät asennuksesta ja säätämisestä vaivatonta, joten voit keskittyä nauttimaan musiikistasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Ground Zero GZCS SW-1000A on täydellinen valinta niille, jotka haluavat parantaa ajoneuvonsa äänijärjestelmää tehokkaasti ja laadukkaasti.

3. Aktiivisubwoofer autoon: Pioneer TS-WX1210AH

Aktiivisubwoofer autoon

Pioneer TS-WX1210AH -aktiivisubwooferilla, joka on suunniteltu tarjoamaan tehokasta ja tarkkaa bassotoistoa. Tämä 30 cm:n elementillä varustettu bassorefleksi-subwoofer-järjestelmä yhdistää huipputeknologian ja käytännöllisen suunnittelun, varmistaen korkealaatuisen äänen joka kerta.

TS-WX1210AH:n kotelomekanismi ja bassorefleksiportti on suunniteltu tuottamaan syvää ja voimakasta bassoa, hyödyntäen 30 cm:n kaiutinelementin tarjoamaa matalaa taajuusvastetta. Tämä mahdollistaa tarkan ja voimakkaan bassontoiston, joka täyttää autosi sisätilat ja tekee musiikin kuuntelusta nautinnon.

Integroitu bassovahvistuspiiri antaa sinulle mahdollisuuden säätää äänenpaineen tasoa ja taajuusominaisuuksia, jotta voit hienosäätää suosikkimusiikkisi juuri mieleiseksesi. CarSoundFit App -sovelluksen yhteensopivuus tuo lisämukavuutta ja -säätömahdollisuuksia, jolloin voit hallita subwooferiasi suoraan älypuhelimestasi.

Pioneer TS-WX1210AH on täydellinen valinta niille, jotka etsivät tehokasta ja laadukasta aktiivisubwooferia autoonsa.

4. Halpa aktiivisubwoofer autoon: Phoenix GOLD Z880

Halpa aktiivisubwoofer autoon

Phoenix Gold Z880 on yksi markkinoiden pienimmistä aktiivisubwoofereista, joten se on täydellinen valinta niille, joilla on rajallinen tila autossaan.

Tämä kompakti subwoofer on suunniteltu mahtumaan lähes mihin tahansa, ja sen ulkomitat ovat noin 60% perinteisten subwoofereiden koosta, mikä tekee siitä erittäin helpon asentaa.

Phoenix Gold Z880 on varustettu tehokkaalla Mosfet-vahvistimella, joka tarjoaa 240 watin maksimitehon ja 80 watin RMS-tehon. Tämä subwoofer on todellinen Plug & Play -tuote, sillä se sisältää kaiutintasoisen sisääntulon, joka ei vaadi erillistä herätettä. Subwoofer käynnistyy automaattisesti, kun se vastaanottaa kaiutintasoisen signaalin, mikä tekee sen asentamisesta auton alkuperäisen soittimen perään erittäin helppoa.

Z880:n toistoalue on 20 – 150Hz, ja alipäästösuodin on säädettävissä 50 – 150Hz välillä. Lisäksi siinä on säädettävä sisääntuloherkkyys ja BassBoost-toiminto, jonka avulla voit lisätä bassoa jopa +12dB. Nämä ominaisuudet mahdollistavat tarkat ja voimakkaat bassot, jotka parantavat ajokokemustasi merkittävästi.

Phoenix Gold Z880 on edullinen mutta laadukas aktiivisubwoofer, joka tuo lisäpotkua autosi äänijärjestelmään. Kompaktin kokonsa ja helpon asennettavuutensa ansiosta se sopii erinomaisesti kaikkiin autoihin, joissa tila on kortilla.

5. Pieni subbari autoon: Alpine PWE-V80

Pieni subbari autoon

Paranna autosi äänentoistoa Alpine PWE-V80 -aktiivisubwooferilla. Tämä kompakti subwoofer on varustettu kahdeksantuumaisella elementillä ja jykevällä alumiinikotelolla, ja sen sisäänrakennettu vahvistin tuottaa jopa 160 watin maksimitehon. PWE-V80 on suunniteltu erityisesti pieniin tiloihin, kuten penkin alle, joten se on täydellinen valinta, kun tilaa on rajoitetusti

Alpine PWE-V80:n matala rakenne mahdollistaa sen asennuksen ahtaisiin tiloihin, kuten penkin alle, tarjoten samalla voimakasta ja tarkkaa bassoa. Subwooferin mukana toimitetaan johdollinen säädin, joka tarjoaa sisääntuloherkkyyden säädön, vaiheenkääntömahdollisuuden ja alipäästösuodattimen säädön, joten voit hienosäätää äänentoistoasi tarkasti tarpeidesi mukaan.

PWE-V80:n valurunko ja kestävä alumiinikotelo takaavat pitkän käyttöiän ja suojaavat laitetta iskuilta ja tärinältä. Mukana toimitettavat virta- ja maadoituskaapelit tekevät asennuksesta yksinkertaista ja nopeaa.

Alpine PWE-V80 on täydellinen valinta niille, jotka etsivät tehokasta ja kompaktia subwooferia autoonsa. Sen suunnittelussa on otettu huomioon sekä suorituskyky että helppo asennus, joten voit nauttia syvästä ja rikkaasta bassosta ilman kompromisseja tilan suhteen. Nauti musiikkisi täyteläisyydestä ja voimasta Alpine PWE-V80 -subwooferin avulla.

Miten valita paras subwoofer autoon?

Subwooferin valinta autoon on olennainen päätös, joka voi vaikuttaa merkittävästi ajokokemukseesi. Oikean subwooferin avulla voit parantaa autosi äänijärjestelmää huomattavasti, tuoden esiin syvän ja voimakkaan basson, joka täydentää musiikin kuuntelun.

Tila ja asennus

Ennen kuin valitset subwooferin, on olennaista miettiä, mihin se mahtuu autossasi. Autojen sisätilat vaihtelevat suuresti, joten subwooferin koko ja muoto ovat olennaisia tekijöitä. Esimerkiksi kompaktit aktiivisubwoofereiden mallit, kuten Alpine PWE-V80, on suunniteltu mahtumaan penkin alle tai muihin ahtaisiin paikkoihin. Jos autossasi on enemmän tilaa, voit harkita suurempia malleja, jotka sijoitetaan tavaratilaan.

Teho ja äänenlaatu

Subwooferin teho määrittää sen tuottaman äänen voimakkuuden ja laadun. Teho ilmoitetaan yleensä kahdessa muodossa: RMS (Root Mean Square) ja maksimi (peak) teho. RMS-teho kertoo jatkuvasta tehosta, kun taas maksimiteho ilmaisee lyhytaikaisen huipputehon. Esimerkiksi Phoenix Gold Z880 tarjoaa 80W RMS-tehon ja 240W maksimitehon, mikä riittää monenlaiseen musiikinkuunteluun. Tehokkaampi malli, kuten Pioneer TS-WX1210AH, voi tuottaa jopa 1500W maksimitehon, tarjoten voimakkaampaa ja syvempää bassoa.

Vahvistimen tyyppi

Subwooferit voivat olla aktiivisia tai passiivisia. Aktiivisessa subwooferissa on sisäänrakennettu vahvistin, kuten Alpine PWE-V80:ssa, mikä tekee asennuksesta helpompaa ja tilankäytöstä tehokkaampaa. Passiivinen subwoofer tarvitsee erillisen vahvistimen, mikä antaa enemmän joustavuutta, mutta vaatii enemmän tilaa ja asennustyötä.

Elementin koko ja tyyppi

Subwooferin elementin koko vaikuttaa suoraan sen kykyyn tuottaa matalia taajuuksia. Yleisiä kokoja ovat 8″, 10″ ja 12″. Pienemmät elementit, kuten Phoenix Gold Z880:n 8″ elementti, tarjoavat nopeamman ja tiukemman bassotoiston, kun taas suuremmat elementit, kuten Pioneer TS-WX1210AH:n 30 cm elementti, voivat tuottaa syvempiä ja voimakkaampia bassoääniä. On oleellista valita elementin koko, joka sopii parhaiten kuuntelumieltymyksiisi ja autosi tiloihin.

Säädettävyys

Hyvä subwoofer tarjoaa monipuolisia säätömahdollisuuksia, jotta voit mukauttaa äänentoiston omien mieltymystesi mukaan. Säädettävä alipäästösuodatin, vaiheenkääntö ja sisääntuloherkkyys ovat tärkeitä ominaisuuksia, jotka auttavat sinua hienosäätämään basson tasapainon ja yhteensopivuuden muiden kaiuttimien kanssa. Monet nykyaikaiset subwooferit, kuten Pioneer TS-WX1210AH, tarjoavat myös yhteensopivuuden mobiilisovellusten kanssa, mikä helpottaa säätöjen tekemistä.

Rakenne

Subwooferin rakenne vaikuttaa sen kestävyyteen ja äänenlaatuun. Alumiinikotelot ja valurunkoiset elementit, kuten Alpine PWE-V80:ssa, tarjoavat paremman suojan ja vähentävät resonanssia, mikä parantaa äänenlaatua. On oleellista valita subwoofer, joka on rakennettu kestämään auton tärinää ja lämpötilanvaihteluita.

Subwoofer autoon asennus

Subwooferin asennus saattaa vaikuttaa monimutkaiselta, mutta se on helppoa, kun seuraat selkeitä ohjeita. Käymme läpi subwooferin asennuksen vaihe vaiheelta, jotta voit nauttia paremmasta äänentoistosta autossasi.

Mitä tarvitset?

Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat tarvikkeet ja työkalut. Tarvitset seuraavat välineet:

 • Subwoofer (aktiivinen tai passiivinen)
 • Vahvistin (jos subwoofer on passiivinen)
 • Virtakaapeli (riittävän paksu, yleensä 8-gauge tai 4-gauge)
 • Maadoituskaapeli
 • RCA-kaapelit
 • Kaiutinjohdot
 • Sulakesarja
 • Asennustyökalut (ruuvimeisseli, pihdit, katkaisupihdit, johdonkuorija)
 • Kiinnitystarvikkeet (ruuvit, kaapeliniput)

Mihin subbari kannattaa asentaa?

Valitse sopiva paikka subwooferille. Yleisimmät sijoituspaikat ovat tavaratila tai penkin alunen. Kompaktit subwooferit, kuten Alpine PWE-V80, ovat ihanteellisia penkin alle asennettavaksi. Tavaratilaan asennettavat subwooferit, kuten Pioneer TS-WX1210AH, voivat vaatia enemmän tilaa, mutta tarjoavat yleensä voimakkaamman basson.

Virrat

 • Akun Kytkentä: Aloita irrottamalla auton akun miinusnapa turvallisuussyistä.
 • Virtakaapelin Reititys: Vedä virtakaapeli auton moottoritilasta matkustamoon. Etsi kumitiiviste tai läpivienti tulipellistä, jonka kautta voit vetää kaapelin. Käytä johdonkuorijaa tarvittaessa.
 • Sulakeasennus: Asenna sulakepitimen virtakaapeliin mahdollisimman lähelle akkua (enintään 30 cm). Tämä suojaa järjestelmää virtapiikeiltä.
 • Virtakaapelin Liitäntä: Kiinnitä virtakaapeli akun positiiviseen napaan ja varmista liitos tiukasti.

Maadoituskaapeli

 • Maadoituspisteen valinta: Valitse sopiva maadoituspiste auton rungosta mahdollisimman läheltä subwooferia. Puhdista alue maali- ja ruostevapaaksi.
 • Maadoituskaapelin kiinnitys: Kiinnitä maadoituskaapeli maadoituspisteeseen. Varmista, että liitos on tiukka ja hyvä kosketus auton runkoon.

RCA- ja Kaiutinjohtojen Asennus

 • RCA-kaapelit: Liitä RCA-kaapelit auton soittimesta vahvistimeen (tai suoraan aktiiviseen subwooferiin). Varmista, että kaapelit on vedetty eri puolta autoa kuin virtakaapeli, jotta vältät mahdolliset häiriöt.
 • Kaiutinjohdot: Liitä kaiutinjohdot subwooferin ja vahvistimen (jos käytössä) välille.

Subwooferin sijoitus ja kiinnitys

 • Subwooferin sijoitus: Aseta subwoofer valitsemaasi paikkaan. Jos käytät penkin alle asennettavaa subwooferia, kuten Alpine PWE-V80, varmista, että se mahtuu kunnolla ja ettei se estä penkin liikettä.
 • Subwooferin kiinnitys: Kiinnitä subwoofer tukevasti paikalleen käyttäen ruuveja tai muita kiinnitystarvikkeita. Varmista, että se ei pääse liikkumaan ajon aikana.

Viimeistely ja testaus

 1. Johdotuksen Tarkistus: Tarkista kaikki liitännät ja varmista, että ne ovat tiukasti kiinni ja että kaapelit ovat hyvin suojattuja.
 2. Akun Kytkentä: Kytke akun miinusnapa takaisin paikalleen.
 3. Testaus: Käynnistä auton äänijärjestelmä ja testaa subwooferin toiminta. Säädä vahvistimen ja subwooferin asetukset (kuten alipäästösuodatin ja vaiheenkääntö) haluamallesi tasolle.

Subwoofer autoon kokemuksia

Auton äänijärjestelmän päivittäminen voi merkittävästi parantaa ajokokemusta. Subwoofer on yksi keskeisistä komponenteista, joka tuo musiikkiin syvyyttä ja täyteläisyyttä. Kristian, Jaska ja Nea kertovat omista kokemuksistaan subwooferien kanssa ja jakavat, miten ne ovat parantaneet heidän autonsa äänentoistoa.

”Tehokkuutta ja syvyyttä”

Kristian päätti päivittää autonsa äänijärjestelmän Pioneer TS-WX1210AH -subwooferilla. Hän oli vaikuttunut laitteen maksimi 1500 watin tehosta ja säädettävyydestä.

”Kun asensin Pioneer TS-WX1210AH:n, en voinut uskoa, kuinka paljon se paransi äänentoistoa. Basso on nyt syvä ja voimakas, mutta silti tarkka. Käytän CarSoundFit-sovellusta säätöjen tekemiseen, ja se on ollut todella kätevä. Subwoofer on ollut täydellinen lisä autooni, ja nyt musiikki kuulostaa upealta, olipa kyseessä sitten rock, pop tai elektroninen musiikki.”

Kristian arvostaa myös subwooferin kotelomekanismia ja bassorefleksiporttia, jotka ovat optimoituja tarjoamaan paras mahdollinen matala taajuusvaste.

”Kompakti ja tehokas”

Jaska valitsi Phoenix Gold Z880 -aktiivisubwooferin autonsa pieneen tilaan. Hän oli erityisen vaikuttunut subwooferin kompaktista koosta ja asennuksen helppoudesta.

”Phoenix Gold Z880 on loistava subwoofer pieniin autoihin. Sen kompakti koko mahdollisti asennuksen penkin alle, eikä se vie liikaa tilaa. Vaikka subwoofer on pieni, sen teho yllätti minut. 80 watin RMS-teho ja 240 watin maksimiteho riittävät tuomaan musiikkiin tarvittavaa potkua. Plug & Play -ominaisuus teki asennuksesta helppoa, ja se käynnistyy automaattisesti, kun kytken auton päälle.”

Jaska kehuu myös subwooferin säädettävyyttä. Hän voi helposti säätää sisääntuloherkkyyttä ja BassBoost-toimintoa tarpeen mukaan.

”Täyteläistä bassoa ja tyylikästä muotoilua”

Nea päätyi valitsemaan Alpine PWE-V80 -aktiivisubwooferin, ja hän on ollut erittäin tyytyväinen päätökseensä. Subwooferin matala rakenne ja alumiinikotelo sopivat täydellisesti hänen autonsa sisustukseen.

”Alpine PWE-V80 on täydellinen subwoofer, jos haluat voimakasta ja tarkkaa bassoa ilman suurta tilantarvetta. Asensin sen penkin alle, ja se sulautuu autoni sisustukseen huomaamattomasti. 160 watin maksimiteho riittää mainiosti, ja äänenlaatu on uskomaton. Rakastan sitä, kuinka helppoa subwooferin säätäminen on johdollisen säätimen avulla.”

Nea korostaa myös subwooferin kestävyyttä ja rakennelaatua. Valurunko ja alumiinikotelo takaavat pitkäikäisyyden ja suojaavat laitetta auton tärinältä ja kolhuilta.

Uusimmat

Suositut