Paras ratti ja polkimet (2024) – Suuri vertailu & testi

Paras ratti ja polkimet vertailu

Paras ratti ja polkimet voi olla hankala valita, jonka vuoksi tässä vertailu- ja testimaratonissa tutustumme parhaisiin ratti- ja poljinsetteihin, jotka vievät pelaamisesi uudelle tasolle. Olipa intohimosi sitten kiihkeät rallit tai hienostuneet Formula 1 -kilpailut, alapuolella pureudumme syvemmälle teknologian, ohjaustuntuman ja käyttömukavuuden maailmaan.

Pistämme parhaat rattimallit koetukselle selvittääksemme, mikä ansaitsee tulla valituksi pelaajien sydämissä. Valmistaudu matkalle, jossa jokainen mutka ja suora ratkaisee, kun etsimme parasta ratti- ja poljinsettiä – niin budjettiystävällisiä vaihtoehtoja kuin huippuluokan kilparatojen valloittajia.

Käymme tässä vertailussa läpi malleja niin PC:lle kuin myös PS5 ja PS4 sekä Xbox konsoleille, jotta jokaiselle löytyy varmasti hyvä valinta.

Vertailussa parhaat ratit ja polkimet

  1. Thrustmaster T-GT II – Paras ratti ja polkimet.
  2. Moza Racing R5 Racing – Hyvä ratti ja polkimet.
  3. Thrustmaster T300 RS GT – Laadukas ratti ja polkimet.
  4. Logitech G923 TrueForce – Hyvä hinta-laatusuhde ratti ja polkimet.
  5. T80 Ferrari 488 GTB Edition – Halpa ratti ja polkimet.

1. Paras ratti ja polkimet: Thrustmaster T-GT II

Paras ratti ja polkimet

Vertailumme paras ratti ja polkimet on ehdottomasti Thrustmaster T-GT II -ratti- ja poljinsetti. Tämä huippuluokan tuote tarjoaa pelaajille vertaansa vailla olevan ajokokemuksen ja monipuoliset ominaisuudet.

Musta, tyylikäs design sulautuu saumattomasti peliympäristöösi. Jarrupolkimen progressiivinen vastus takaa tarkan hallinnan ja lisää realistisuutta jokaisessa jarrutuksessa. Voit säätää korkeutta mukauttaaksesi asennon juuri sinulle sopivaksi, ja säädettävä väli mahdollistaa personoidun käyttökokemuksen.

Thrustmaster T-GT II tarjoaa 270–1080 asteen pyörän käännön, joten voit tuntea jokaisen kaarteen ja suoran kuin olisit itse ratin takana. Force feedback -tekniikka tuo peliin syvyyttä ja dynamiikkaa, välittäen tien pinnan pienimmätkin yksityiskohdat pelaajalle. H.E.A.R.T HallEffect AccuRate -tekniikka varmistaa äärimmäisen tarkan ohjauksen, kun taas irrotettava pyörä ja pikavapautusjärjestelmä tekevät säilytyksestä ja kuljetuksesta vaivatonta.

Kaksihihnainen mekanismi tarjoaa entistä paremman vastuksen ja kestävyyden, kun taas LED-merkkivalo valaisee pelikokemuksesi. Päivitettävä laiteohjelmisto tarkoittaa, että pysyt aina ajan tasalla uusimmista ominaisuuksista. Peräkkäiset siipikytkimet mahdollistavat vaihtamisen nopeasti ja sulavasti, kun taas sisäinen flash-muisti tallentaa asetuksesi. Sisäinen tuuletin pitää laitteen viileänä pitkissäkin pelisessioissa.

Thrustmaster T-GT II tarjoaa pelaajilleen enemmän kuin pelkkä ratti- ja poljinsetti – se on avain täydelliseen kilpa-ajokokemukseen. Astu ratin taakse, tunne tie, ja voita kilparadat!

2. Hyvä ratti ja polkimet: Moza Racing R5 Racing

Hyvä ratti ja polkimet

Astetta kovempi kilpa-ajokokemus odottaa sinua MOZA Racing R5 Racing Simulatorin parissa. Tämä huippuluokan kilpasimulaattoripaketti kietoo sinut täydelliseen kilpa-ajoekosysteemiin, tarjoten erinomaisen ratin, polkimet, rattirungon ja pöytäkiinnikkeen.

Urheilullinen ES-ratti, jossa on mikrokuitunahkaiset otepinnat, antaa sinulle tunteen aidoimmasta ohjauksesta. Direct Drive R5-rattirunko tarjoaa uskomattoman 5,5 Nm:n vääntömomentin, joka tekee jokaisesta liikkeestä tarkan ja vakuuttavan. Säädettävä SR-P Lite -poljinsarja, jossa on kaksi poljinta, mahdollistaa täydellisen hallinnan kiihdytyksissä ja jarrutuksissa.

MOZA Pit House -ohjelmiston täysi tuki vie simulaatiokokemuksesi uudelle tasolle, tarjoten laajan valikoiman säätömahdollisuuksia ja realistisen tuntuman ajamiseen. Lisäksi mukana tuleva R5-pöytäkiinnike tekee rattirungon asentamisesta helppoa ja kätevää.

Nosta kilpa-ajoharrastuksesi uudelle tasolle MOZA Racing R5 Racing Simulatorilla. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut kilpa-ajaja, tämä kilpasimulaattoripaketti tarjoaa sinulle mahdollisuuden kokea kilparatojen vauhdin ja jännityksen omassa olohuoneessasi. Valmistaudu astumaan ratin taakse ja tuntemaan tie oman MOZA Racing R5 Racing Simulatorisi avulla!

3. Laadukas ratti ja polkimet: Thrustmaster T300 RS GT

Laadukas ratti ja polkimet

Thrustmaster T300 RS GT -ratti- ja poljinsetti yhdistää suorituskyvyn ja mukavuuden tarjoten pelaajille tinkimätöntä ajamisen iloa.

T300 RS GT on täydellinen lisävaruste niin PC:lle kuin Sony PlayStation -pelikonsoliesi ystäväksi. 1080° kaksoisvyöjärjestelmä mahdollistaa äärimmäisen tarkan ohjauksen ja reagoivan liikkeen jokaisessa mutkassa. Force feedback -tekniikka vie aistimukset seuraavalle tasolle, välittäen tien pinnan yksityiskohdat suoraan pelaajalle.

H.E.A.R.T HallEffect AccuRate -tekniikka varmistaa, että jokainen liike on tarkka ja sulava. Pikavapautusjärjestelmä tekee asennuksesta ja säilytyksestä vaivatonta, ja rakenteellinen kumipäällyste takaa pitävän otteen kiihdytyksissä ja jarrutuksissa. Ratin kulmaa voi säätää mukautetun ajokokemuksen saavuttamiseksi.

Jarrupolkimen progressiivinen vastus tuo realismia jokaiseen jarrutukseen, ja peräkkäiset siipikytkimet mahdollistavat nopeat vaihdot kuin ammattilaisilla. Tämä ratti- ja poljinsetti on suunniteltu huippuluokan kilpailukokemukselle, tuoden virtuaalisen kilparadan suoraan olohuoneeseesi.

Astupa ratin taakse, tunne tie, ja anna Thrustmaster T300 RS GT:n viedä sinut kohti voittoisia kilpailuhetkiä. Tässä laitteessa yhdistyvät tekniikan huippuosaaminen ja pelaamisen intohimo täydelliseksi kilpa-ajoelämykseksi.

4. Hyvä hinta-laatusuhde ratti ja polkimet: Logitech G923 TrueForce

Hyvä hinta-laatusuhde ratti ja polkimet

Astetta edistyksellisempi kilpailu odottaa sinua Logitech G923 TrueForcen parissa – ratti- ja poljinsetti, joka yhdistää tinkimättömän suorituskyvyn ja houkuttelevan hinta-laatusuhteen. Olitpa sitten PC-pelaaja tai omistat Sony PlayStation 4 tai 5 -konsolin, tämä musta kaunokainen tarjoaa laajan yhteensopivuuden ja vangitsevan pelikokemuksen.

Logitech G923 TrueForcen ominaisuudet tekevät siitä todellisen kilpa-ajajien unelman. Uuden sukupolven voimapalaute tuo pelin fysikaaliset ominaisuudet entistäkin elävämpinä käsiisi, tarjoten ennenkokematonta todentuntuisuutta jokaisessa kiihdytyksessä, mutkassa ja jarrutuksessa. Tämä ratti on luotu kilpa-ajamista varten – voit tuntea tien ja kilparadan jokaisen epätasaisuuden.

Ensiksi silmään pistää ensiluokkainen muotoilu, joka hivelee sekä silmiä että käsiä. Peliohjaimet ohjauspyörässä lisäävät käytännöllisyyttä ja nopeuttavat pelikokemustasi. Progressiivinen jarrupoljin tuo lisää hallintaa jokaiseen jarrutukseen, kun taas kiinteä kierroslukumittari pitää sinut ajan tasalla moottorisi suorituskyvystä.

Logitech G923 TrueForce tarjoaa sinulle mahdollisuuden sukeltaa uuteen sukupolveen ohjauspyörien maailmassa. Koe kilpa-ajon huuma omassa olohuoneessasi ja valitse laatu, suorituskyky ja hinta-laatusuhde – Logitech G923 TrueForce on täydellinen valinta kaikille intohimoisille kilpa-ajon ystäville.

5. Halpa ratti ja polkimet: T80 Ferrari 488 GTB Edition

Halpa ratti ja polkimet

Astupa kohti huimia ralliseikkailuja ja kurvaile kaarteissa uskomattoman edullisen T80 Ferrari 488 GTB Edition -ratti- ja poljinsetin kanssa. Tämä musta kaunotar tarjoaa täydellisen paketin niin PC-pelaajille kuin Sony PlayStation 4 ja 5 -konsolien omistajille – edullisesti, mutta tinkimättömällä laadulla.

T80 Ferrari 488 GTB Edition tuo täydellistä todenmukaisuutta kaikkiin PlayStation®4 -rallipeleihin, joiden rattituki on taattu. Sisäänrakennetut PS-, SHARE- ja OPTIONS-painikkeet tekevät navigoinnista helppoa PS4-järjestelmässä ja pelivalikoissa. Ergonomisesti muotoiltu ohjauspyörä on optimoitu kaikenlaisiin kilpa-ajopeleihin, olipa kyseessä sitten GT, F1, stockcar, rally tai arcade.

Realistinen lineaarinen ohjausvastus ja automaattinen keskitys, kiitos Thrustmasterin bungycord-järjestelmän, tarjoavat vastustamatonta ajamisen tuntua. Ohjauspyörän jaksottaiset vaihteet mahdollistavat nopeat vaihdot kahden digitaalisen vaihteenvalintakytkimen avulla. Suuri poljinsarja, jossa on säädettävä kallistuskulma ja leveä jalkatuki, antaa sinulle äärimmäisen hallinnan kaasutuksessa ja jarrutuksessa.

Keskitetty puristusjärjestelmä leveillä leuoilla takaa optimaalisen vakauden, jotta voit nauttia rallikilpailuista täysin siemauksin. Halvasta hinnastaan huolimatta T80 Ferrari 488 GTB Edition tarjoaa kaiken, mitä tarvitset uskomattomiin kilpa-ajohetkiin – ole valmis kohtaamaan tie ja voittamaan jokainen kurvi tyylikkäästi ja budjettitietoisesti!

Miten valita parhaat ratti ja polkimet?

Ratti- ja poljinsetti on portti virtuaaliseen kilpa-ajomaailmaan, joka tuo autenttisen ajokokemuksen suoraan olohuoneeseesi. Mutta miten valita juuri sinulle sopivat ratti ja polkimet? Alapuolella pureudumme syvemmälle valinnan haasteisiin ja tarjoamme vinkkejä parhaiden ratti- ja poljinsettien löytämiseen.

Yhteensopivuus ja alusta

Ennen kuin hypätään mukaan valinnan syövereihin, varmista, että valitsemasi setti on yhteensopiva pelialustasi kanssa. Onko se PC, PlayStation 4, vai mahdollisesti PlayStation 5? Tämä tarkistus säästää turhia pettymyksiä ja varmistaa, että laitteisto integroituu saumattomasti pelaamiseesi.

Ohjaustuntuma ja voimapalaute

Hyvän ratti- ja poljinsetin sydän on sen kyky välittää tien pinta ja auton käyttäytyminen pelaajalle. Voimapalaute ja ohjaustuntuma ovat kriittisiä tässä kohtaa. Haluatko tuntea jokaisen epätasaisuuden tiellä vai suositko enemmän kevyempää ohjaustuntumaa? Realistinen voimapalaute antaa syvemmän ja immersiivisemmän kokemuksen.

Mekaaniset ominaisuudet

Kiinnitä huomiota mekaanisiin ominaisuuksiin, kuten ratin kääntökulmaan, polkimien tyyppiin ja mahdollisiin lisätoimintoihin. Rattien kääntökulmat vaihtelevat, ja jotkut pelaajat arvostavat laajempaa aluetta, kun taas toiset voivat pitää tiukemmasta ohjauksesta.

Laatu

Laadukkaat materiaalit ja huolellinen rakennustapa ovat olennaisia, varsinkin jos aiot käyttää ratti- ja poljinsettiä säännöllisesti. Etsi tuotteita, joissa on kestävät muovit, metallirakenteet ja luotettavat komponentit.

Lisäominaisuudet

Jotkut ratti- ja poljinsetit tarjoavat lisäominaisuuksia, kuten LED-valaistusta, vaihdettavia rattipäällysteitä tai jopa sisäänrakennettuja värinämoottoreita lisätäkseen tunnetta. Samoin, varmista, että ratti ja polkimet ovat ergonomisesti muotoiltuja, jotta voit pelata mukavasti pidempiäkin sessioita.

Budjetti

Budjetti on aina otettava huomioon. Onneksi markkinoilla on laaja valikoima ratti- ja poljinsettejä eri hintaluokissa. Määritä budjettisi ja etsi sitten parhaita vaihtoehtoja sillä haarukalla.

Ratti ja polkimet kokemuksia

Ajaminen ei ole vain liikettä paikasta toiseen, vaan se on tunne, joka saa sydämen sykkimään ja adrenaliinin virtaamaan. Kun intohimo autoja kohtaan yhdistyy huippuluokan teknologiaan, syntyy virtuaalinen kilpa-ajokokemus, joka jää mieleen.

Kristian, Ville ja Hanna ovat astuneet tähän huumaavaan maailmaan omien ratti- ja poljinsettiensä kanssa, ja he jakavat nyt kokemuksensa kanssamme. Lue myös paras pelinäyttö vertailu, jos haluat immersoitua pelaamiseen oikein kunnolla.

Kristian, joka on intohimoinen rallipelaaja, kertoo, kuinka hänen uusi ratti ja polkimet setti on muuttanut hänen virtuaalista ajokokemustaan. ”Ratti tarjoaa uskomattoman tarkan ohjaustuntuman, ja voimapalaute tekee jokaisesta kiihdytyksestä ja jarrutuksesta elävän. Tunnen todella olevani kilparadalla, ja jokainen pienikin liike välittyy suoraan käsiini.”

Villen intohimo on Formula 1, ja hänen ratti- ja poljinsetinsä on kuin lippu suoraan kilparadan reunalle. ”Ratti reagoi välittömästi jokaiseen liikkeeseen, ja polkimet tarjoavat huikean hallinnan. Kisaan kavereideni kanssa verkossa, ja se tunne, kun ohitan heidät viimeisessä mutkassa, on uskomaton.”

Hanna, joka on vasta aloittanut kilpa-ajoharrastuksensa, kertoo, kuinka ratti ja polkimet ovat avanneet uuden maailman hänelle. ”Aiemmin pelasin peliohjaimella, mutta tämä setti muutti kaiken. Se on helppo asentaa, ja nyt tunnen todella olevani osa kilpailua. En voi lopettaa hymyilyä jokaisen pelisession jälkeen.”

Uusimmat

Suositut